![]() |
#961 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;)
Cytat:
![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Barbara chyba źle napisałam.Nie powtarza mi się dieta.Czasem w którymś tygodniu powtórzy się obiad śn. czy kolację.
Czasem śn jest kolacją i na odwrót.
![]() |
#963 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Aaaa.... nie,no to ja aż tak nie chcę....bazuję na 7 zestawach,głównie po dwa dni jem to samo (ale mam przyzwolenie dietetyka na to ).... bo lubię szykować z głowy,to łatwiej mi ogarnąć takie menu .... a dla urozmaicenia wymieniam owoc lub warzywo ![]() Na Vitalii miałam mnóstwo zamienników,w pewnym sensie można było samemu tworzyć dzienne menu.... i to mi się jakoś szybciej nudziło....no to u Ciebie dietetyczka ma wyzwanie,mój dietetyk ze mną odpoczywa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Moja dietetyczka została dwa razy dietetykiem roku 2017 i 2018
![]()
![]() |
#965 |
Wtajemniczenie
|
Żeby to dawało 100% gwarancję chudnięcia...
![]() ![]() ![]() My też może kiedyś dostąpimy zaszczytu weteranek chudnięcia ![]() ![]() ![]() ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-02-21 o 22:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
Bry
Przyszla i moja dieta.... wczoraj pobieznie przelecialam okiem i calkiem ok jest ![]() Musze sobie wydrukowac i bede miala pod reka, nawet tz mowi ze spoko jest i ze jak zrobie to wszyscy mozemy zjesc... i tak bedzie ![]() Mikego dnia chudzielce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja dzisiaj na obiad mam pieczone ziemniaki z rybą,a z warzyw kapustkę własnej roboty w pomidorach ![]() Piękny dzień w menu się zapowiada,już dopijam literek wody i dużą herbatę ....a za oknem leciutki przymrozek z rana ... obecnie piękne słońce.... ![]() ![]() To chyba najlepsza dieta jaka dotąd miałam,żywieniowo prosta i zbliżoną do moich upodobań smakowych ![]() Też mam wydrukowaną całą dietę....i skróconą rozpiskę tygodniową.... jest mi pomocna w podróży ![]() Rodzinka też będzie Ci wdzięczna.... bo można fajnie kombinować.... a praktycznie wystarczy,ze TŻ dostanie podwójną porcję.... albo zamiast koktajlu po prostu owoce....dla nas póki co zabroniona wieprzowina głównie,ale z tym akurat nie mam wiekszego problemu... ??
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-02-22 o 11:13 Powód: literówka |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Zadomowienie
|
Basia ja tez nie mam problemu z wieprzowina, kuraki i indyki moge wcinac
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#969 | |||||||
Zakorzenienie
|
I ja Wam mówię dzień dobry,
U mnie biało i pełne słońce z lekkim mrozem. No muszę przyznać, że siatkówka oka dostała porządną porcję światła i od razu humor lepszy ![]() ---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Szpinak uwielbiam, ale zawsze w połączeniu z nabiałem, jarzynką i koniecznie czosnkiem. Cytat:
W samo sedno ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja swoją też mam wydrukowaną. Musze mieć pod ręką, inaczej bym zaczęła kombinować. Dziś powtarzam dzień wczorajszy z menu. W Biedrze kupiłam dwa pstrągi i dwa przyrządziłam hurtem, więc nie będę na dziś wymyślać, zwłaszcza, że mi naleśniki dzisiaj wychodziły a wolę tego pstrąga. Jutro już wrócę na kolejny dzień pomijając dzisiejszy. Ale mi ten pstrąg wyszedł obłędny. Warzywa dopełniły smaku i nawet cytrynę wciągam, bo pyszna taka upieczona a z trendy lunch z pomidorami smakuje bosko ![]()
![]() |
![]() |
#970 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czasem zamiast koktajlu zjadam po prostu banana i awokado bez przetworzenia.... ale też miksuję wieczorem np.pomarańcza ze szpinakiem dobrze się w lodówce do rana przechowa ....o takie drobiazgi nie pytam dietetyka... a może powinnam ![]() Bez nabiału... no patrz,to jednak nie idzie tylko schematem ![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ---------- Cytat:
Lyrcia.. a te naleśniki na jakiej mące masz?.... bo u mnie głównie kokosowa i gryczana ....makaronów i nalesników póki co nie mam wcale .... ale nie ma problemu,raz zamieniłam kaszę na makaron gryczany....i szybko odpuściłam.... kasze są najlepsze ,najdłużej po nich jestem najedzona ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-02-22 o 11:39 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przepis: Naleśniki twarogiem i dżemem Jajo 50g 1 sztuka Zestaw 2 ≈ 60 kcal Mleko 1,5% tłuszczu 60g 1/4 szklanki Zestaw 2 ≈ 28 kcal Mąka pszenna 35g 3 łyżki Zestaw 1 ≈ 120 kcal Masło 5g 1 łyżeczka Zestaw 2 ≈ 37 kcal Jogurt naturalny 50g 2 łyżki Zestaw 2 ≈ 30 kcal Dżem truskawkowy/inny smak 30g 3 łyżeczki Zestaw 1 ≈ 46 kcal Ser twarogowy chudy 60g 3 plastry Zestaw 2 ≈ 59 kcal Przygotowanie: Mąkę, jajka, mleko wlać do miski i zmiksować na jednolitą masę, następnie dodać wodę gazowanąi jeszcze raz zmiksować. Piec na maśle do uzyskania odpowiedniej barwy. Jogurt naturalny wymieszać twarogiem. Naleśnikaposmarować twarogiem i dzemem ![]()
![]() |
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() No nic ...jadę na zakupy i jakiś fitness zaliczę okazyjnie ![]() Do wieczora ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#973 |
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór.... piękny dzień dzisiaj miałam dla zdrowia i urody
![]() Wyspałam się najpierw po dyżurku... Jedzonko pyszne w ramach menu z diety,nie zabrakło też koktajlu owocowo-warzywnego ,dzisiaj dla odmiany z ogórkiem . Płyny spokojnie ponad 3 litry .... No i godzinny fitness ,do tego spacer z koteczką i w ramach zakupów ... Kochane...pięknego weekendowania Wam życzę.... nie grzeszcie słabościami zbytnio ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ---------- Aaaaa.... i kupiłam pepsi lime bezcukrową...jest ok ![]()
![]() |
#974 |
Rozeznanie
|
Barbra podziwiam cię za te 3 litry plynow
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() U mnie dzisiaj .... poza menu z diety wpadła nadprogramowo garść orzechów ziemnych i kawałek gorzkiej czekolady ![]() ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-02-23 o 19:32 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Dziewczyny.
U mnie diety dzień 7my Niestety wczoraj mi się dzień posypał, bo byliśmy na imprezie i na dzień dobry na stół wjechał borgacz. Jak gospodyni postawiła porcję przede mną, wiedziałam, że ie oprę mu się, no i nie wypadało odmawiać i kręcić nosem. Potem starałam się dłubać na talerzu a to ogórka kiszonego, a to sałatę z cienkim plastrem wędliny, były też gotowane pulpeciki z indyka, więc po nie sięgałam. Niemniej nie były to posiłki w/g diety i sporo przekroczyłam dzienną porcję kalorii do przyjęcia. Dziś wróciam na właściwe tor. Cytat:
Cytat:
![]() A c dziś u mnie w menu? I śniadanie - 2 kromki (cieniutkie) z zieleniną, twarogiem i pomidorem + czarna kawa II śniadanie - jajecznica z 2 jaj , na 1/2 łyżeczki oliwy z łyżką drobno posiekanej cebulki + kromka chleba z sałatą, wędliną i pomidorem. Klasyka, ale smacznie się jadło. Na obiad będzie gulasz z piersi z papryką, cebulą i przecierem pomidorowym + 50 g. kaszy podwieczorek - jogurt z nasionami i pomarańczą kolacja chleb z wędzonym łososiem i zieleniną. Jeśli chodzi o efekty, to po wczorajszej wyżerce niestety waga litości nie miała. Mam nadzieję, że szybko wróci do trendu spadkowego ![]() Dziś mam wolne, chleb wyrasta w piekarniku, zaraz go wrzucę do pieczenia i zbieram się na szybki marsz do sklepu po drobiazgi do mojej diety. Bardziej chodzi o porcję ruchu niż o te zakupy ![]() Miłej niedzieli ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
![]() Beatka normalne jedzonko nie ![]()
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
W zasadzie tak. Tylko z dbałością o porcję warzyw lub owców do każdego posiłku i z pilnowaniem się z regularnością ich przyjmowania. Z drugiej strony to nie jest dieta przygotowana dla mnie, korzystam z niej "na krzywy ryj", więc podchodzę z pewną dozą dystansu. Bardziej zależy mi na samo zdyscyplinowaniu oraz nauczenia się konsekwencji i systematyczności.
Dziś 8my dzień diety. Ważę się codziennie, ale dziś statystyka tygodniowa Waga od startowej pokazała dziś 1,3 kilo mniej, czyli w zasadzie tak jak powinno się gubić zdrowo tkankę tłuszczową. Jeśli pociągnę taki spadek, to do Wielkanocy powinnam wyrobić się idealnie.
![]() |
#979 | |
Wtajemniczenie
|
Witajcie Dziewczęta...
![]() U mnie stabilnego dietowania ciąg dalszy.... z przerwą niedzielną na danie królewskie (kawałek tarty z boczkiem ![]() ![]() Ale bez załamki....od dzisiaj pion i do przodu ![]() Utrwalam stabilnie te -2 kg ... ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Cytat:
![]() Też głównie zależy mi na " samo zdyscyplinowaniu oraz nauczenia się konsekwencji i systematyczności."....bo przecież całe życie nie będę diety układać rękoma dietetyków ...? Ostatnio robiłam te zdrowe koktajle dla skóry (o czym w klubie wspomniałam)....ale jednak mi z ogórkiem zielone najmniej podchodzą .... kocham za to szpinak i awokado z pomarańczą i bananami ![]() Asia .... a jak u Ciebie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Pięknego tygodnia... ![]()
![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
![]() Dziewczynki ![]() ![]()
![]() |
#981 |
Zadomowienie
|
Basiu no i mjie od kilku dni stabilnie 72.... rowne
Wczoraj troche poszalalam i waga mi to pokazala ale nie przejmuje sie, wroci do normy tzn do tego co bylo... Poza tym nadal pozeram wg zegarka, koktaili nie robie ale za to owoce zjadam wiec jest ok.... dietka sie tez tz podoba a i dzieci zadowolone bo im smakuje... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Macham w ten przepiękny wiosenny dzień z pracy niestety. Za mną już 1,5 litra wody a to dopiero początek mojego dnia. W diecie trwam, więc malutkimi, tycimi kroczkami do przodu. Wciąż jeszcze 7 na przodzie wagi...czekam na szósteczkę, ale cholera się ociąga ![]() ---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
Jakie cele, kiedy chcesz osiągnąć? No pisz pisz ![]()
![]() |
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
Beatko bo diete wydrukowalam i wczytalam sie w nia i.... stwierdzilam ze podobnie jemy od jakiegos czasu wiec bazuje sobie na niej. I jakos tak samo wyszlo ze oboje z tz zaczelismy jesc jak ludzie i dietkowac
![]() Pozbylam sie nadwyzki poniedzielnej, dzisiaj 71.9... niby nic ale jednak cieszy, wchodze w spodnie ktore lezaly ostatnie miesiace w szafie bo nie chcialy sie dopiac... Cel....hm nie wiem... idealem bedzie 65-66 ale poki co czekam na 6z przodu.... bez spiny ![]() U mnie slonko swieci wiec humor od razu lepszy Buziaczki chudzielce ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#984 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Witajcie ...
![]() Beatka... no przeoczyłaś....bo my z Asią mamy tego samego dietetyka ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() I też stabilnie.... wczoraj wprawdzie w pracy kawałek czekolady pożarłam,ale drugi oddałam współpracownicy ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Cytat:
![]() Czasem do pracy też zamiast koktajlu zabieram owoce,ale w domku lubię je zrobić ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- [QUOTE] Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
Narzekanie nie spali kalorii...ćwiczenia i dieta tak ![]() Edytowane przez barbra66 Czas edycji: 2019-02-26 o 12:57 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
![]() Super dziewuszki ![]() Tylko Basi i Milenki nie widać ostatnio. Za 20 minut mam mammografię (moje biedne orzeszki) ![]()
![]() |
#986 | |
Wtajemniczenie
|
Nie ma lepszego bodźca ....
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Cytat:
![]() Eliza.... to badanie tylko chwilę trwa ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Wtajemniczenie
|
Lecę na zakupy....i kotka spacerku się domaga .... to się doigrałam na własne życzenie,ucząc kota spacerowania
![]() ---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:51.