odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > Wspólne odchudzanie

Notka

Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2019-02-21, 20:30   #961
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66
Dot.: odchudzić się przed 40 ;) po 40 też ;)

Cytat:
Napisane przez eliza40 Pokaż wiadomość
Barbara ja dostaję dietę na dwa miesiące.Na wizycie kontrolnej mówię co w następnej bym chciała.Np. teraz mam więcej zupek.
Teraz mam jeszcze na 30 dni a do soboty dostanę na następne dwa miesiące.Dietę dostaje na maila.Sprawdzam czy mi wszystko pasuje i dopiero sobie drukuję.Teraz chcę mieć po dwa dni takie same.Wcześniej miałam tylko obiady na dwa dni.
Za spadek super
Chyba też pociągnę dwa miesiące,bo mam fajnie dobraną i nie powinna mi się znudzić,szczególnie że sama mogę wymieniać owoce i warzywa pod siebie... Od razu stosowałam zestawy po dwa dni,by mi się produkty nie marnowały ,a poza tym mogłam mieć więcej czasu dla siebie jak obiady na dwa dni robiłam....
Stary 2019-02-21, 20:44   #962
eliza40
Zakorzenienie

Barbara chyba źle napisałam.Nie powtarza mi się dieta.Czasem w którymś tygodniu powtórzy się obiad śn. czy kolację.
Czasem śn jest kolacją i na odwrót.
Stary 2019-02-21, 20:55   #963
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Barbara chyba źle napisałam.Nie powtarza mi się dieta.Czasem w którymś tygodniu powtórzy się obiad śn. czy kolację.
Czasem śn jest kolacją i na odwrót.

Aaaa.... nie,no to ja aż tak nie chcę....bazuję na 7 zestawach,głównie po dwa dni jem to samo (ale mam przyzwolenie dietetyka na to ).... bo lubię szykować z głowy,to łatwiej mi ogarnąć takie menu .... a dla urozmaicenia wymieniam owoc lub warzywo

Na Vitalii miałam mnóstwo zamienników,w pewnym sensie można było samemu tworzyć dzienne menu.... i to mi się jakoś szybciej nudziło....no to u Ciebie dietetyczka ma wyzwanie,mój dietetyk ze mną odpoczywa .... ale najważniejsze by efekty były,w końcu po to ich mamy
Stary 2019-02-21, 21:34   #964
eliza40
Zakorzenienie

Moja dietetyczka została dwa razy dietetykiem roku 2017 i 2018
Stary 2019-02-21, 22:12   #965
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Moja dietetyczka została dwa razy dietetykiem roku 2017 i 2018
Żeby to dawało 100% gwarancję chudnięcia...
My też może kiedyś dostąpimy zaszczytu weteranek chudnięcia ...a dokładniej niezliczonych podejść do prób chudnięcia .... ale co nas nie zabije,to połączy na lata )))

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2019-02-21 o 22:32
barbra66 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-22, 05:57   #966
SovaEvree
Zadomowienie

Bry
Przyszla i moja dieta.... wczoraj pobieznie przelecialam okiem i calkiem ok jest
Musze sobie wydrukowac i bede miala pod reka, nawet tz mowi ze spoko jest i ze jak zrobie to wszyscy mozemy zjesc... i tak bedzie

Mikego dnia chudzielce

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2019-02-22, 10:40   #967
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez SovaEvree Pokaż wiadomość
Bry
Przyszla i moja dieta.... wczoraj pobieznie przelecialam okiem i calkiem ok jest
Musze sobie wydrukowac i bede miala pod reka, nawet tz mowi ze spoko jest i ze jak zrobie to wszyscy mozemy zjesc... i tak bedzie

Mikego dnia chudzielce

Super Asia.... będziemy sie wspierać

Ja dzisiaj na obiad mam pieczone ziemniaki z rybą,a z warzyw kapustkę własnej roboty w pomidorach

Piękny dzień w menu się zapowiada,już dopijam literek wody i dużą herbatę ....a za oknem leciutki przymrozek z rana ... obecnie piękne słońce.... .... no sama jestem w szoku,że mam takiego powera na życie i zdrowe żywienie....

To chyba najlepsza dieta jaka dotąd miałam,żywieniowo prosta i zbliżoną do moich upodobań smakowych ... w życzeniach zaznaczyłam tylko,by nie było innych owoców morza jak ryby... i tak smacznie dostałam rozpisaną,obawiałam się szpinaku bo sporo jego w menu dostałam,ale jest ok...

Też mam wydrukowaną całą dietę....i skróconą rozpiskę tygodniową.... jest mi pomocna w podróży .

Rodzinka też będzie Ci wdzięczna.... bo można fajnie kombinować.... a praktycznie wystarczy,ze TŻ dostanie podwójną porcję.... albo zamiast koktajlu po prostu owoce....dla nas póki co zabroniona wieprzowina głównie,ale z tym akurat nie mam wiekszego problemu... ??

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2019-02-22 o 11:13 Powód: literówka

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-02-22, 10:54   #968
SovaEvree
Zadomowienie

Basia ja tez nie mam problemu z wieprzowina, kuraki i indyki moge wcinac chociaz ja tez wole owoca zamiast koktailu, za duzo roboty z rana a przygotowany dzien wczesniej to jednak nie to.... zaglebie sie pozniej i napisze do pana dietetyka czy moge to tak zamienic no i ja mam bez nabialu dietke

Stary 2019-02-22, 11:21   #969
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

I ja Wam mówię dzień dobry,
U mnie biało i pełne słońce z lekkim mrozem. No muszę przyznać, że siatkówka oka dostała porządną porcję światła i od razu humor lepszy

---------- Dopisano o 12:21 ---------- Poprzedni post napisano o 12:04 ----------

Cytat:
O ja tez lubie ta pepsi...
Dziewczyny....zamowilam diete zobaczymy jak przyjdzie

Cytat:
Napisane przez barbra66 Pokaż wiadomość
No piękny zryw...na wątku

To bedziemy się teraz mobilizować
Zdrowe nawyki górą

Lyrcia dzięki ...wiśniowa była dla mnie za słodka jakoś,poszukam tej lime ... ale ja duzo jej nie pijam,to mogę wszędzie kupować
A swoją drogą.... chyba nie jest to najlepszy nawyk jaki nam został po wujciu Dukanie ???
Ta pepsi znowu pojawiła się w dwupaku w Biedrze i to w dobrej cenie Ja myślę, że ten nałóg nie jest najgorszy, zwłaszcza, że oprócz tej zero, innych napojów nie pijam a za to wodę żłopię litrami

Cytat:

U mnie dziś deszczowo,ale na jutro zapowiadają śnieg
Beatka nic a nic nie spada ?
No troszkę spada... Nie chcę zapeszyć
Cytat:
Lyrcia jesteś mocna z tymi aplikacjami.... dla mnie to zawsze była zmora na diecie,jedynie jakiś zeszyt prowadziłam na Natur House... a teraz jestem dumna,że już pamięciowo wybieram na straganie owoce odpowiadające zalecanym porcjom,jedynie mięso i ryby ważę i kasze jak są sypkie,ziemniaki .... czasem sery.... pokochałam zielone koktajle i szpinak !!!! ,ale mrożony rozdrobniony musi być
Ja też od pierwszych dni spodków radykalnych nie widziałam.... ale znając Ciebie,w końcu musi organizm sie odwdzięczyć,bo wiemy że jak się zaweźmiesz to nie ma mocnych na Ciebie .
Przy tej aplikacji nie trzeba być mocnym. Sama ze mną gada
Szpinak uwielbiam, ale zawsze w połączeniu z nabiałem, jarzynką i koniecznie czosnkiem.
Cytat:
Napisane przez MarlenaCwir Pokaż wiadomość
Witajcie w wątku. tak sobie trochę podczytałam i muszę powiedzieć, że bardzo Was wszystkie podziwiam. Przed wiosną pewnie się watek ożywi
Cześć, cześć. Zajrzałaś, może zechcesz zostać. napisz więcej o sobie?
Cytat:
nie chcemy się rozstawać i tak ściemniamy
W samo sedno
Cytat:
Chyba też pociągnę dwa miesiące,bo mam fajnie dobraną i nie powinna mi się znudzić,szczególnie że sama mogę wymieniać owoce i warzywa pod siebie... Od razu stosowałam zestawy po dwa dni,by mi się produkty nie marnowały ,a poza tym mogłam mieć więcej czasu dla siebie jak obiady na dwa dni robiłam....
No jak do Wielkanocy to też dłużej niż miesiąc mam być na diecie redukcyjnej. Aplikacja pokazuje mi, że "tylko 10 tygodni do osiągnięcia celu "
Cytat:
Bry

Mikego dnia chudzielce

Super!. Od kiedy zaczynasz?
Ja swoją też mam wydrukowaną. Musze mieć pod ręką, inaczej bym zaczęła kombinować.

Dziś powtarzam dzień wczorajszy z menu. W Biedrze kupiłam dwa pstrągi i dwa przyrządziłam hurtem, więc nie będę na dziś wymyślać, zwłaszcza, że mi naleśniki dzisiaj wychodziły a wolę tego pstrąga. Jutro już wrócę na kolejny dzień pomijając dzisiejszy.
Ale mi ten pstrąg wyszedł obłędny. Warzywa dopełniły smaku i nawet cytrynę wciągam, bo pyszna taka upieczona a z trendy lunch z pomidorami smakuje bosko
LyraBea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-22, 11:37   #970
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Basia ja tez nie mam problemu z wieprzowina, kuraki i indyki moge wcinac chociaz ja tez wole owoca zamiast koktailu, za duzo roboty z rana a przygotowany dzien wczesniej to jednak nie to.... zaglebie sie pozniej i napisze do pana dietetyka czy moge to tak zamienic no i ja mam bez nabialu dietke

Asia możesz koktajle wykorzystać na podwieczorek lub kolację,zamiast do śniadania na to mam przyzwolenie,by posiłki z danego dnia porami sobie dobierać)....
Czasem zamiast koktajlu zjadam po prostu banana i awokado bez przetworzenia.... ale też miksuję wieczorem np.pomarańcza ze szpinakiem dobrze się w lodówce do rana przechowa ....o takie drobiazgi nie pytam dietetyka... a może powinnam ???

Bez nabiału... no patrz,to jednak nie idzie tylko schematem .... trochę uboga ta ankieta mi się wydawała,by podejść indywidualnie do pacjenta .... a jednak wystarczy,by zrozumieć nasze upodobania ?

---------- Dopisano o 12:37 ---------- Poprzedni post napisano o 12:24 ----------

Cytat:
Cytat:
Napisane przez LyraBea Pokaż wiadomość
I ja Wam mówię dzień dobry,
U mnie biało i pełne słońce z lekkim mrozem. No muszę przyznać, że siatkówka oka dostała porządną porcję światła i od razu humor lepszy [COLOR="Silver"]
No...chce się żyć

Cytat:
Ta pepsi znowu pojawiła się w dwupaku w Biedrze i to w dobrej cenie Ja myślę, że ten nałóg nie jest najgorszy, zwłaszcza, że oprócz tej zero, innych napojów nie pijam a za to wodę żłopię litrami
Muszę się wybrać na zakupy....no nie wiem,ma aspartam.... wiem że dziewczyny na Dukanie litrami codziennie ją piły,ja piję od święta,to się nie zamartwiam
Cytat:
No troszkę spada... Nie chcę zapeszyć

Przy tej aplikacji nie trzeba być mocnym. Sama ze mną gada
Szpinak uwielbiam, ale zawsze w połączeniu z nabiałem, jarzynką i koniecznie czosnkiem.
Tak...szpinak koniecznie z czosnkiem

Cytat:
Cześć, cześć. Zajrzałaś, może zechcesz zostać. napisz więcej o sobie?
Właśnie....dziewczęta wpadają na gościnne występy...i znikają bezpowrotnie
Cytat:
Dziś powtarzam dzień wczorajszy z menu. W Biedrze kupiłam dwa pstrągi i dwa przyrządziłam hurtem, więc nie będę na dziś wymyślać, zwłaszcza, że mi naleśniki dzisiaj wychodziły a wolę tego pstrąga. Jutro już wrócę na kolejny dzień pomijając dzisiejszy.
Ale mi ten pstrąg wyszedł obłędny. Warzywa dopełniły smaku i nawet cytrynę wciągam, bo pyszna taka upieczona a z trendy lunch z pomidorami smakuje bosko
Ja często powtarzam.... dlatego mam już w głowie niektóre dni ....

Lyrcia.. a te naleśniki na jakiej mące masz?.... bo u mnie głównie kokosowa i gryczana ....makaronów i nalesników póki co nie mam wcale .... ale nie ma problemu,raz zamieniłam kaszę na makaron gryczany....i szybko odpuściłam.... kasze są najlepsze ,najdłużej po nich jestem najedzona

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2019-02-22 o 11:39
Stary 2019-02-22, 12:03   #971
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:
Lyrcia.. a te naleśniki na jakiej mące masz?.... bo u mnie głównie kokosowa i gryczana ....makaronów i nalesników póki co nie mam wcale .... ale nie ma problemu,raz zamieniłam kaszę na makaron gryczany....i szybko odpuściłam.... kasze są najlepsze ,najdłużej po nich jestem najedzona
Na normalnej, pszennej, ale z tych ilości to raczej za wiele ich nie wyjdzie

Przepis:

Naleśniki twarogiem i dżemem
Jajo 50g 1 sztuka Zestaw 2 ≈ 60 kcal
Mleko 1,5% tłuszczu 60g 1/4 szklanki Zestaw 2 ≈ 28 kcal
Mąka pszenna 35g 3 łyżki Zestaw 1 ≈ 120 kcal
Masło 5g 1 łyżeczka Zestaw 2 ≈ 37 kcal
Jogurt naturalny 50g 2 łyżki Zestaw 2 ≈ 30 kcal
Dżem truskawkowy/inny smak 30g 3 łyżeczki Zestaw 1 ≈ 46 kcal
Ser twarogowy chudy 60g 3 plastry Zestaw 2 ≈ 59 kcal
Przygotowanie: Mąkę, jajka, mleko wlać do miski i zmiksować na jednolitą masę, następnie dodać wodę gazowanąi jeszcze raz zmiksować. Piec na maśle do uzyskania odpowiedniej barwy. Jogurt naturalny wymieszać twarogiem. Naleśnikaposmarować twarogiem i dzemem

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-22, 13:07   #972
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Na normalnej, pszennej, ale z tych ilości to raczej za wiele ich nie wyjdzie

Przepis:

Naleśniki twarogiem i dżemem
Jajo 50g 1 sztuka Zestaw 2 ≈ 60 kcal
Mleko 1,5% tłuszczu 60g 1/4 szklanki Zestaw 2 ≈ 28 kcal
Mąka pszenna 35g 3 łyżki Zestaw 1 ≈ 120 kcal
Masło 5g 1 łyżeczka Zestaw 2 ≈ 37 kcal
Jogurt naturalny 50g 2 łyżki Zestaw 2 ≈ 30 kcal
Dżem truskawkowy/inny smak 30g 3 łyżeczki Zestaw 1 ≈ 46 kcal
Ser twarogowy chudy 60g 3 plastry Zestaw 2 ≈ 59 kcal
Przygotowanie: Mąkę, jajka, mleko wlać do miski i zmiksować na jednolitą masę, następnie dodać wodę gazowanąi jeszcze raz zmiksować. Piec na maśle do uzyskania odpowiedniej barwy. Jogurt naturalny wymieszać twarogiem. Naleśnikaposmarować twarogiem i dzemem

No widzicie wszystko możemy....tylko z głową ....

No nic ...jadę na zakupy i jakiś fitness zaliczę okazyjnie

Do wieczora
Stary 2019-02-22, 20:02   #973
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Dobry wieczór.... piękny dzień dzisiaj miałam dla zdrowia i urody

Wyspałam się najpierw po dyżurku...

Jedzonko pyszne w ramach menu z diety,nie zabrakło też koktajlu owocowo-warzywnego ,dzisiaj dla odmiany z ogórkiem .

Płyny spokojnie ponad 3 litry ....

No i godzinny fitness ,do tego spacer z koteczką i w ramach zakupów ...

Kochane...pięknego weekendowania Wam życzę.... nie grzeszcie słabościami zbytnio ....oczywiście mnie to też dotyczy

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Aaaaa.... i kupiłam pepsi lime bezcukrową...jest ok
Stary 2019-02-23, 18:54   #974
Stylowa1
Rozeznanie

Barbra podziwiam cię za te 3 litry plynow dla mnie to jest niemożliwe... Ja nie mogę wcisnąć w siebie jednej butelki wody 1.5 litra.
Stylowa1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-23, 19:19   #975
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez Stylowa1 Pokaż wiadomość
Barbra podziwiam cię za te 3 litry plynow dla mnie to jest niemożliwe... Ja nie mogę wcisnąć w siebie jednej butelki wody 1.5 litra.
No z czystą wodą też mam niestety trochę problem....zimą najlepiej mi wchodzi przegotowana z cytryną i imbirem ...ale lubię wszelkie herbaty (piję niesłodzone)...teraz dochodzą koktajle owocowe i soki warzywne... kawy staram się raczej nie wliczać w bilans płynny .... ale pewnie Lyrcia i tak nas wszystkie bije na łeb z płynami

U mnie dzisiaj .... poza menu z diety wpadła nadprogramowo garść orzechów ziemnych i kawałek gorzkiej czekolady ... ale sporo ruchu miałam to bez załamki...

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2019-02-23 o 19:32
Stary 2019-02-24, 12:28   #976
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Dzień dobry Dziewczyny.

U mnie diety dzień 7my
Niestety wczoraj mi się dzień posypał, bo byliśmy na imprezie i na dzień dobry na stół wjechał borgacz. Jak gospodyni postawiła porcję przede mną, wiedziałam, że ie oprę mu się, no i nie wypadało odmawiać i kręcić nosem. Potem starałam się dłubać na talerzu a to ogórka kiszonego, a to sałatę z cienkim plastrem wędliny, były też gotowane pulpeciki z indyka, więc po nie sięgałam. Niemniej nie były to posiłki w/g diety i sporo przekroczyłam dzienną porcję kalorii do przyjęcia. Dziś wróciam na właściwe tor.

Cytat:
Napisane przez Stylowa1 Pokaż wiadomość
Cytat:
No z czystą wodą też mam niestety trochę problem....zimą najlepiej mi wchodzi przegotowana z cytryną i imbirem ...ale lubię wszelkie herbaty (piję niesłodzone)...teraz dochodzą koktajle owocowe i soki warzywne... kawy staram się raczej nie wliczać w bilans płynny .... ale pewnie Lyrcia i tak nas wszystkie bije na łeb z płynami

U mnie dzisiaj .... poza menu z diety wpadła nadprogramowo garść orzechów ziemnych i kawałek gorzkiej czekolady ... ale sporo ruchu miałam to bez załamki...
To prawda. Nauczyłam organizm wypijać co najmniej 3 litry wody. W pracy przychodzi mi to z łatwością, bo mam bardzo suche powietrze i organizm sam się dopomina o nawadnianie, więc nawet i 4 litry mi idzie przez cały dzień. W domu czasem do 3 nie dobijam, ale jest blisko
A c dziś u mnie w menu?
I śniadanie - 2 kromki (cieniutkie) z zieleniną, twarogiem i pomidorem + czarna kawa
II śniadanie - jajecznica z 2 jaj , na 1/2 łyżeczki oliwy z łyżką drobno posiekanej cebulki + kromka chleba z sałatą, wędliną i pomidorem. Klasyka, ale smacznie się jadło.
Na obiad będzie gulasz z piersi z papryką, cebulą i przecierem pomidorowym + 50 g. kaszy
podwieczorek - jogurt z nasionami i pomarańczą
kolacja chleb z wędzonym łososiem i zieleniną.
Jeśli chodzi o efekty, to po wczorajszej wyżerce niestety waga litości nie miała. Mam nadzieję, że szybko wróci do trendu spadkowego
Dziś mam wolne, chleb wyrasta w piekarniku, zaraz go wrzucę do pieczenia i zbieram się na szybki marsz do sklepu po drobiazgi do mojej diety. Bardziej chodzi o porcję ruchu niż o te zakupy

Miłej niedzieli
Stary 2019-02-24, 13:54   #977
eliza40
Zakorzenienie

Beatka normalne jedzonko nie trzeba pilnować porcji i godzin i już.
Stary 2019-02-25, 10:37   #978
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Cytat:

Beatka normalne jedzonko nie trzeba pilnować porcji i godzin i już.
W zasadzie tak. Tylko z dbałością o porcję warzyw lub owców do każdego posiłku i z pilnowaniem się z regularnością ich przyjmowania. Z drugiej strony to nie jest dieta przygotowana dla mnie, korzystam z niej "na krzywy ryj", więc podchodzę z pewną dozą dystansu. Bardziej zależy mi na samo zdyscyplinowaniu oraz nauczenia się konsekwencji i systematyczności.

Dziś 8my dzień diety. Ważę się codziennie, ale dziś statystyka tygodniowa
Waga od startowej pokazała dziś 1,3 kilo mniej, czyli w zasadzie tak jak powinno się gubić zdrowo tkankę tłuszczową. Jeśli pociągnę taki spadek, to do Wielkanocy powinnam wyrobić się idealnie.
Stary 2019-02-25, 14:16   #979
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Witajcie Dziewczęta...

U mnie stabilnego dietowania ciąg dalszy.... z przerwą niedzielną na danie królewskie (kawałek tarty z boczkiem )...

Ale bez załamki....od dzisiaj pion i do przodu
Utrwalam stabilnie te -2 kg ... ... z nadzieją na podobny kolejny miesiąc ...

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ----------

Cytat:
W zasadzie tak. Tylko z dbałością o porcję warzyw lub owców do każdego posiłku i z pilnowaniem się z regularnością ich przyjmowania. Z drugiej strony to nie jest dieta przygotowana dla mnie, korzystam z niej "na krzywy ryj", więc podchodzę z pewną dozą dystansu. Bardziej zależy mi na samo zdyscyplinowaniu oraz nauczenia się konsekwencji i systematyczności.

Dziś 8my dzień diety. Ważę się codziennie, ale dziś statystyka tygodniowa
Waga od startowej pokazała dziś 1,3 kilo mniej, czyli w zasadzie tak jak powinno się gubić zdrowo tkankę tłuszczową. Jeśli pociągnę taki spadek, to do Wielkanocy powinnam wyrobić się idealnie.
Moja dieta...niby dla mnie...ale też podchodzę z pewną dozą dystansu... bo na pewno nie tak jak zakładał Dukan "wszystko,albo nic"w diecie....a przypomniałam sobie,że po Dukanie jeszcze został mi nawyk do musztardy Dijon

Też głównie zależy mi na " samo zdyscyplinowaniu oraz nauczenia się konsekwencji i systematyczności."....bo przecież całe życie nie będę diety układać rękoma dietetyków ...?

Ostatnio robiłam te zdrowe koktajle dla skóry (o czym w klubie wspomniałam)....ale jednak mi z ogórkiem zielone najmniej podchodzą .... kocham za to szpinak i awokado z pomarańczą i bananami

Asia .... a jak u Ciebie ?

---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ----------

Pięknego tygodnia...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2019-02-25, 16:16   #980
eliza40
Zakorzenienie

Dziewczynki za spadeczki
Stary 2019-02-25, 16:20   #981
SovaEvree
Zadomowienie

Basiu no i mjie od kilku dni stabilnie 72.... rowne
Wczoraj troche poszalalam i waga mi to pokazala ale nie przejmuje sie, wroci do normy tzn do tego co bylo...
Poza tym nadal pozeram wg zegarka, koktaili nie robie ale za to owoce zjadam wiec jest ok.... dietka sie tez tz podoba a i dzieci zadowolone bo im smakuje...

Stary 2019-02-26, 11:10   #982
LyraBea
Zakorzenienie

GG do LyraBea

Dzień dobry
Macham w ten przepiękny wiosenny dzień z pracy niestety.

Za mną już 1,5 litra wody a to dopiero początek mojego dnia.

W diecie trwam, więc malutkimi, tycimi kroczkami do przodu. Wciąż jeszcze 7 na przodzie wagi...czekam na szósteczkę, ale cholera się ociąga

---------- Dopisano o 12:10 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Cytat:
Wczoraj troche poszalalam i waga mi to pokazala ale nie przejmuje sie, wroci do normy tzn do tego co bylo...
Poza tym nadal pozeram wg zegarka, koktaili nie robie ale za to owoce zjadam wiec jest ok.... dietka sie tez tz podoba a i dzieci zadowolone bo im smakuje...

Oj coś mało piszesz o sobie, nawet się nie pochwaliłaś, że zdecydowanie wystartowałaś z dietą, no chyba, że coś przeoczyłam.
Jakie cele, kiedy chcesz osiągnąć? No pisz pisz
Stary 2019-02-26, 11:21   #983
SovaEvree
Zadomowienie

Beatko bo diete wydrukowalam i wczytalam sie w nia i.... stwierdzilam ze podobnie jemy od jakiegos czasu wiec bazuje sobie na niej. I jakos tak samo wyszlo ze oboje z tz zaczelismy jesc jak ludzie i dietkowac nie bylo ze od jutra ruszamy tylko ruszylismy po prostu...
Pozbylam sie nadwyzki poniedzielnej, dzisiaj 71.9... niby nic ale jednak cieszy, wchodze w spodnie ktore lezaly ostatnie miesiace w szafie bo nie chcialy sie dopiac...
Cel....hm nie wiem... idealem bedzie 65-66 ale poki co czekam na 6z przodu.... bez spiny

U mnie slonko swieci wiec humor od razu lepszy
Buziaczki chudzielce

Stary 2019-02-26, 12:54   #984
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Witajcie ...

Beatka... no przeoczyłaś....bo my z Asią mamy tego samego dietetyka

Cytat:
Basia.... jaka Ty wykupilas diete? Bo szukam i nie moge znalezc nazwiska tego faceta.... no osleplam chyba....

Cytat:
O ja tez lubie ta pepsi...
Dziewczyny....zamowilam diete zobaczymy jak przyjdzie
Cytat:
I jakos tak samo wyszlo ze oboje z tz zaczelismy jesc jak ludzie i dietkowac nie bylo ze od jutra ruszamy tylko ruszylismy po prostu...
U mnie podobnie... impuls zadziałał....
I też stabilnie.... wczoraj wprawdzie w pracy kawałek czekolady pożarłam,ale drugi oddałam współpracownicy Ale mam spokój codzienny... tzn nawet jak po coś sięgam "zakazanego".... to dobrze ułożona dieta względem wartości odżywczych ,pozwala mi ufać,że idę we właściwym kierunku...najwyżej spadki wolniejsze będą .... jeszcze też do 6 z przodu stale brak ... póki co

---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Pozbylam sie nadwyzki poniedzielnej, dzisiaj 71.9... niby nic ale jednak cieszy, wchodze w spodnie ktore lezaly ostatnie miesiace w szafie bo nie chcialy sie dopiac...
Cel....hm nie wiem... idealem bedzie 65-66 ale poki co czekam na 6z przodu.... bez spiny

U mnie slonko swieci wiec humor od razu lepszy
Buziaczki chudzielce

Pięknie jest umieć się cieszyć nawet z tych mini spadków,dobrze kiedy i takowe są ....

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Cytat:

U mnie ze względu na zmianowy tryb pracy stałe godziny są trudniejsze do zachowania,ale trzymam sie tych pięciu posiłków,szczególnie dbam by pierwszy był i ostatni zgodnie z założeniem dietetyka.... i 3 litrów płynów....

Czasem do pracy też zamiast koktajlu zabieram owoce,ale w domku lubię je zrobić

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

[QUOTE]
Cytat:
Dzień dobry
Macham w ten przepiękny wiosenny dzień z pracy niestety.

Za mną już 1,5 litra wody a to dopiero początek mojego dnia.

W diecie trwam, więc malutkimi, tycimi kroczkami do przodu. Wciąż jeszcze 7 na przodzie wagi...czekam na szósteczkę, ale cholera się ociąga [COLOR=Silver]
To jedziemy na tym samym wózku ... bo chyba poza Milennką ,nam wszystkim do 6 trochę brakuje ....ale z wiosną będziemy fit

Edytowane przez barbra66
Czas edycji: 2019-02-26 o 12:57
Stary 2019-02-26, 12:56   #985
eliza40
Zakorzenienie

Super dziewuszki
Tylko Basi i Milenki nie widać ostatnio.
Za 20 minut mam mammografię (moje biedne orzeszki)
Stary 2019-02-26, 13:02   #986
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:

Dziewczynki za spadeczki
Nie ma lepszego bodźca ....

---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ----------

Cytat:

Super dziewuszki
No właśnie.... co jest Dziewczęta ??.... których nie ma

Eliza.... to badanie tylko chwilę trwa
Stary 2019-02-26, 13:02   #987
basia_ww
Zakorzenienie

Cytat:

Super dziewuszki
Jestem ale tyję więc chwilowo tu nie pasuję

basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-26, 13:08   #988
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Lecę na zakupy....i kotka spacerku się domaga .... to się doigrałam na własne życzenie,ucząc kota spacerowania

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
Jestem ale tyję więc chwilowo tu nie pasuję

Basia grupa wsparcia potrzebuje aktywnych,i tych z zastojem .... bo każdą z nas to prędziej czy później dopadnie
Stary 2019-02-26, 13:09   #989
basia_ww
Zakorzenienie

Cytat:
Lecę na zakupy....i kotka spacerku się domaga .... to się doigrałam na własne życzenie,ucząc kota spacerowania

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Basia grupa wsparcia potrzebuje aktywnych,i tych z zastojem .... bo każdą z nas to prędziej czy później dopadnie
Ale nie tych które tyją

basia_ww jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2019-02-26, 13:13   #990
barbra66
Wtajemniczenie

GG do barbra66

Cytat:
Napisane przez basia_ww Pokaż wiadomość
Ale nie tych które tyją

Ten wątek by dawno padł ....jakby był tylko dla tych co chudną . ... wracaj do nas

Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości