|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2019, część 3
Ja mam wybrane łóżeczko, fotelik, wózek i torbę chyba też, o ile mi fotelik sprowadzą w wybranym kolorze
no i jeszcze kilka rzeczy do pokoju i to już w sumie koniec zakupów, całą resztę mam.Także zostało to, co najdroższe
|
#962 |
|
Raczkowanie
|
Nam brakuje tylko fotelika. No i Czekam jeszcze na paczuszkę z kosmetykami, ręcznikami i pieluszkami
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Ja praktycznie nic nie mam i wychodzę z założenia, że mam jeszcze na to wszystko czas
przecież jak się zepnę to w tydzień to ogarnę ![]() Agata ja też pracuję. I nie rozumiem czemu co chwila ktoś się mnie pyta czemu jeszcze nie jestem na zwolnieniu. Jeżeli nie ma wskazań lekarskich, mama czuje się dobrze i chce pracować to chyba powinno to być coś oczywistego i normalnego, a nie budzić zdzwienie. A to że się po pracy wraca zmęczonym? Bez ciąży też się to przecież zdarza. |
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
My fotelik będziemy kupować dla małego od 15 kg, a dla malej będzie ten co mamy teraz dla małego. On jest od 0 kg i moze być w pozycji praktycznie leżącej.
Zastanawiam.sie nad kupieniem takiego łóżeczka ale dostawianego do łóżka rodziców, choć nie wiem... Mamy łóżeczko normalne też a i w wózku może spac też. Także się zastanawiam. Będziemy w pl to pojeździmy z tz po sklepach z artykułami niemowlęcymi, raz że jest tego o wiele więcej niż w Hiszpanii a dwa że zdecydowanie taniej nam wyjdzie, nawet z wysyłką z pl do es. Zobaczymy. Zawsze jest Amazon ale akurat tego typu rzeczy wolę obejrzeć na żywo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#965 |
|
Dostojna peema.
|
Ja nie chciałam wszystkiego kupować na raz - po pierwsze wolę to sobie rozłożyć finansowo, po drugie jakoś nie widzę siebie np. w 8-9 miesiącu jak dopiero wszystko ogarniam.
Na ten ostatni etap (marzec-kwiecień) zostawiliśmy sobie kupno łóżeczka, laktatora, wózka, fotelika samochodowego, przygotowanie pokoiku (to początek marca żeby farba zdążyła się wywietrzyć). Mam już: - pieluchy tetrowe, muślinowe i te inne - poduszkę do karmienia - becik - ubrania w sumie wszystkie potrzebne, aktualnie dokupuję wyłącznie dla przyjemności albo jakieś w większych rozmiarach fajne "na kiedyś" - ręczniki kąpielowe (wanienkę będę miała w środę) - jakieś podstawowe kosmetyki - dwie paczki najmniejszych pampersów -2 smoczki (więcej nie zamierzam kupować) - nożyczki do obcinania pazurków jeszcze w tym miesiącu może kupię rzeczy potrzebne mi, czyli jakieś majtki poporodowe, koszule, szlafrok, klapki, wkładki laktacyjne. Pod koniec marca spakuję torbę do szpitala i niech leży. Termin mam teoretycznie na 4 maja, w praktyce obstawiam ten weekend między 26 a 28 kwietnia. Od początku kwietnia mam zamiar już bardzo wyluzować z pracą i sobie spokojnie czekać. Aha, i NAJWAŻNIEJSZY plan na kwiecień !!! - fryzjer, pedicure i rzęsy!
|
#966 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Szczerze to ja słyszałam, że i na rękach można, znam kilka dziewczyn, które normalnie do porodu miały paznokcie na rękach zrobione - ba, mam koleżankę, która pracowała na porodówce i potwierdziła to, że często rodzą laski z pełnym manicure. Ale ja ograniczę się do hybryd na nogach
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam potrzeby rozkładania wydatków. Co miesiąc się coś tam odkłada,więc dla mnie bez różnicy.
No i też ciągle nie mam potrzeby zakupów. Wiadomo, że czasu coraz mniej, ale dla mnie ciągle dużo przynajmniej w kwietniu nie będę się nudzić
|
|
|
|
#969 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Niechce żeby dziecko zobaczylo zmasakrowaną, brzydką, zmęczoną mame więc chociaż buzią nadrobię żarcik.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#970 | ||
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
Cytat:
A tak serio to chodzi mi też o to, że na pewno ten miesiąc po porodzie będzie dla nas szalony, będzie przychodzić dużo gości, ja będę zalatana z opieką nad dzieckiem, nie ruszę się za bardzo i wolę dla własnej wygody być "zrobiona". Od czasu do czasu robię sobie rzęsy i to fajne rozwiązanie, bo bez makijażu nawet się dobrze w nich wygląda
|
|
#971 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam nadzieję że w miarę logicznie to napisałam bo jestem typowym kalafiorem....Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#972 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
znam też historie że Laski mailu 19 paznokci zrobionych i 1 czysty Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#973 |
|
Dostojna peema.
|
Moim zdaniem to, czy ktoś pracuje w ciąży, czy nie, to w dużej mierze zależy od tego, jaką pracę wykonuje.
Ja, gdybym pracowała fizycznie albo gdybym nie lubiła mojej pracy to bym pewnie była na zwolnieniu bardzo szybko i nie widzę w tym nic złego, niech kobiety korzystają, jeśli mogą. Nawet jeżeli tylko dlatego, że nie znoszą swojej roboty - sama jak wcześniej pracowałam na etacie to nie lubiłam tej pracy, mało zarabiałam i czasami marzyłam, że zachodzę w ciążę i od razu biorę zwolnienie :P I tyle ![]() Natomiast swoją pracę bardzo lubię, zresztą pracuję w domu, więc dlatego wciąż pracuję. Akurat teraz po nowym roku wskoczyło mi bardzo dużo ciekawych zleceń, więc wykorzystuję sytuację i zarabiam na wyprawkę itp. Czasami jestem zmęczona, ale mam ten komfort, że bez problemu mogę w ciągu dnia zazwyczaj zrobić sobie drzemkę, codziennie też staram się znaleźć czas żeby chociaż godzinkę polezeć z książką (teraz z czytnikiem ), zrelaksować się, śpię po 7-8 godzin na dobę. Także spoko. Dni mi bardzo szybko mijają, jak mam co robić
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co szpital to inaczej.Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
stara szkoła. Ja nie wierzę że sprzęt nie wylapie że jestem niedotleniona a oni po sinym palcu zobaczą ![]() Choc też słyszałam że to kwestia tego że przez tyle warstw lakieru (bardziej żele o akryl) ten sprzęt nie do końca działa jak powinien Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra zeovilam zestawienie co mam...
56 mam 10 rzeczy. Muszę koooniecznie kupić ![]() Na górze mini kupka 56, rzadek na dole to 68 po kilka rzeczy (typu 2 body na ramiączkach, 3 pary spodenek). Cały środek to 62 1549289969407.jpegWysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
|
#978 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
Mam pracę biurową i ogólnie dobrze się czuję. Tzn. te mdłości mnie męczyły (już prawie zniknęły
), ale nie wymiotowałam, więc nie było tak źle. Dodatkowo, z szefową umówiłam się, że mniej więcej do końca lutego będę pracować, jeśli wszystko będzie w porządku. Tak naprawdę wtedy zacznie się najgorsza robota Dodatkowo, w grudniu, a potem w styczniu miała wrócić koleżanka, której miałam przekazać obowiązki. Niestety, "góra" zadecydowała inaczej Tylko kurcze coś dziś mnie brzuch pobolewa. |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#981 |
|
Żona Gargamel
|
Jeju ja jestem przerażona że muszę hybrydy zdjąć, swoje paznokcie mi się natychmiast połamią i będę się czuła jak obdartus
![]() Wysłane z mojego Mi A1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego Moto Z2 Play przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#983 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#984 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I dla siebie mam już wszystko, zarówno podkłady, jak i koszule i cienki szlafrok klapki pod prysznic też.Coś jeszcze trzeba?bo nie pamiętam. Nooo rzęsy zawsze robię na ostatnią chwilę, a paznokcie będę likwidować przed porodem ![]() Cytat:
![]() Zawze mi jest dziwnie bez niczego na pzaurach, ale z drugiej strony nie wiem kiedy będę mogła się umówić na mani, więc lepiej,że mnie odrosty nie będą denerwować. Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ---------- Cytat:
nie wnikam, robię jak chcą
|
|
#985 |
|
Żona Gargamel
|
patrzcie co znalazłam u MG:
"Pulsoksymetr bez problemu działa przez lakier przeźroczysty (odżywka do paznokci) oraz uwaga uwaga… bo ostatnio to z mojego brata żoną przetestowałyśmy, działa także przez bezbarwną hybrydę(czyli basa i top bez koloru między nimi)."
|
|
|
|
#986 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje dziewczynki uwielbiają, mają prawie wszystkie z tej serii- brakuje tej najnowszej![]() Wczoraj Zosia dostała 7 książek o Tupciu Chrupciu i też już mają całą kolekcję. Super jest ta seria, nawet Tusia zabiera do przedszkola i Pani im czyta, mówi,że dzieciaki bardzo fajnie wyciągają z nich wnioski ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
No, gofrownica przetestowana, super wyszły, no i zdecydowanie inna jakość niż 3 w 1
chrupiące! IMG_20190204_154854119_768x1024.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#988 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie w Klbie sportowym zawsze mierzą puls po ćwiczeniach i najczęściej mi łapało w hbrydach lub żelach, ale sporo razy się zdarzylo,że nie ![]() ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() pisz jeszcze raz jaka to gofrownica?Dostępna w Pl?Też muszę kupić jakąś porządniejszą
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale.tupcia też lubi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#990 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mój od kilku mcy dopiero czyta to z zainteresowaniem (max3, na 1.5 nie chcial) tak samo zaczynamy czeresniowa. Z tego klimeti polecam "jaki to miesiąc" taka trochę czeresniowa ale wszystkie pory roku w 1 ![]() Tupcia nie mamy żadnego jeszcze. Liczyłam na urodzinki właśnie ale nikt nic nie pytał. To się jie trafiło. Zreszta prezenty w ogóle średnio się trafiły :/ no ale mały zadowolony więc to najważniejsze niech ma takie ![]() Któraś obecnie już posiadająca dziecko na świecie mama planuje prezenty na przyniesienie maleństwa że spirala? Coś dla starszego i młodszego? Szukam inspiracji. Nie urkywm że najbardziej coś w linii "dla starszego od młodszego" Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:55.

no i jeszcze kilka rzeczy do pokoju i to już w sumie koniec zakupów, całą resztę mam.Także zostało to, co najdroższe

przecież jak się zepnę to w tydzień to ogarnę 
czy do CC można mieć paznokcie hybrydowe? Chociaz na stopach??

żarcik.

jesssooo jak ja to poprawnie napisałam. Polski być trudny język
I tyle