Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4. - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2019-10-20, 10:28   #961
sevenofnine
Rozeznanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 -część 4.

Ad byłych żon, wszystko lubi się zmieniać w czasie. Moja mama i eks żona na początku mega się nie lubiły z wiadomych względów, potem minęło 30 lat, panie trochę dorosły i się ogarnęły. Dziś moja córka dostaje imię po cioci (byłej żonie) - ona nie ma swoich dzieci. Chyba żeby wliczyć mnie jako przyszywane dziecko, bo zawsze była dla mnie ważną osobą i częścią rodziny. Także no, nigdy nie mówcie nigdy! Dziwne historie chodzą po ludziach

Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
sevenofnine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 10:46   #962
black___raven
Raczkowanie

Dot.: Mamy Grudniowe 2019 ❤ -część 4.

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
Zadam może głupie pytanie, ale wystarczy mi jeden ochraniacz na łóżeczko, czy dokupić?

Ja planuję kliknąć dwa, żeby właśnie mieć na wymianę, jak się jeden będzie prał

Cytat:
Napisane przez sevenofnine Pokaż wiadomość
A my w końcu pojechaliśmy do teściowej po ubranka i najedliśmy się miejscowego chińczyka. Co za galaktyczne oczyszczenie. Dzieciak z radości fika całą noc, mając tyyyyle miejsca

Kiedy myślę o majówkach, czerwcowkach itd., to szczerze im współczuję, że mają jeszcze tyle miesięcy przed sobą. Zostały mi dwa i to jest wieczność, a co dopiero one mają powiedzieć ;d. Ciąża powinna trwać max 6 miesięcy, 9 to jakieś nieporozumienie.

Ja miałam plan wczoraj coś pogotować, a ostatecznie jako klasyczna ChPD zabrałam pana małżonka na burgery oraz (dla mnie wiadomo, bez prądu) i najlepsze jest to, że NIE MIAŁAM ZGAGI

Też myślę, że 9 miesięcy to jest jakaś pomyłka, a gdzieś już słyszałam w różnych źródłach, że w zasadzie ciąża powinna trwać jeszcze dłużej, tak koło roku, żeby rozwój przyspieszył i urodziło się bardziej samodzielne dziecko, jednak mógłby być problem z samym jego przyjściem na ten świat Chyba bym wtedy była bezdzietna z wyboru

Cytat:
Napisane przez PatiPee Pokaż wiadomość

A ja mysle o trzecim haha... bo wiem ze uczucia jakie sa majac bobaska, noworodka w domu sa niesamowite. Zaraz sie okaże jakiego mam duzego Synka, bo dla mnie to nadal dzidziuś z ta roznica ze duzo mowi
Ja nie wiem, jakie to uczucia, ale tak sobie ostatnio myślałam o drugim... Chyba mi się jakieś hormony na łeb rzucają
black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 10:54   #963
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez arya09 Pokaż wiadomość
Gosia czy my mamy tych samych teściów ? nam się nie dokładali ani jedni ani drudzy, dali co uważali w prezencie. Ale teściowie ostro chcieli ingerować w listę gości :/ jak co do czego przyszło to się okazało, że teść nawet nie wiedział jak naprawdę mają na imię te jakieś ciotki, które wypada zaprosić

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Opiszę sytuację na FB, bo tutaj nie chce takimi szczegółami walić, a już nie mogę wytrzymać z nimi 🤦

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
gosiulam185 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 11:08   #964
black___raven
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosiulam185 Pokaż wiadomość
Ja dzisiaj się wzięłam za dalszy ciąg sprzątania. Wczoraj wieczorem ścięliśmy się z teściową o wesele. Co rusz dokłada nam kogoś do listy gości i nie dociera do niej, że najzwyczajniej w świecie nas nie stać na taką ilość osób, po każda para generuje dodatkowe koszty. A dla niej jedyne tłumaczenie "no bo wypada". Ja nie mam takiego poczucia, że wypada zaprosić kuzyna, z którym narzeczony nie rozmawiał ani razu przez ten czas co jest ze mną. Dzisiaj pewnie będzie ciąg dalszy bo wysłałam jej konkretną wiadomość z telefonu TŻ, oczywiście delikatnie ujęte, ale na zasadzie, że ma spadać bo nikogo więcej już nie zaprosimy chyba, że sama sobie za nich zapłaci. Niby się dokładają, ale naprawdę malutko, więc mam gdzieś ich opinię i napisałam jej, że mają nam się nie dokładać tylko dać w kopertę tyle ile uważają za słuszne, a my bedziemy sobie sami o wszystkim decydować
Uwielbiam "bo wypada", normalnie argument nie do zbicia. U nas na całe szczęście od razu się postawiliśmy, że absolutnie nie ma mowy o zapraszaniu jakichś ciotek klotek, które widzimy raz na parę lat albo i nie, bo po pierwsze zawsze to są koszty, a po drugie chcemy się na własnym weselu czuć swobodnie wśród najbliższych, a nie przejmować się jakimiś opiniami czy głupim gadaniem jakichś członków rodziny, którzy są "siódmą wodą po kisielu". Moi rodzice nie mieli z tym żadnego problemu, teściowie byli trochę skwaszeni, ale nie odważyli się jakoś wyraźnie protestować, może dlatego, że my sobie sami płaciliśmy za prawie wszystko z jakimiś drobnymi wyjątkami

Cytat:
Napisane przez maddd Pokaż wiadomość
Black, ale piszesz tak z tymi cyckami, bo są ciezkie? U mnie są owszem , większe, ale niepokoi mnie, bo znów się obudziłam dzisiaj z pomarańczową plamąna koszulce nocnej ...:/ miałam to samo tydzień temu,pisalam Wam to chyba... dziwne to jest, ciekawe co wywołuje tą siarę...bo tak przypuszczam że to chyba siara??:/

Ola woooow normalnie zazdro!! ja mam tylko jedno zdjęcie z główką Małej za każdym razem jak jestem na usg, to dzieć się chowa wczoraj było to samo. Gin naprawdę długo się pocił, żeby "cyknąć odpowiednią fotkę " Aż w końcu powiedziałam żeby dał sobie spokój,bo dla mnie najważniejsze że z Młodą wszystko ok ... oczywiście żałuję, ale naprawdę nie dał rady nic uchwycić

Dziewczyny, tak piszecie o tych prześcieradłach, a my też musimy jeszcze kupić... jakie prześcieradła kupowałyscie?? Jakieś bawełniane????? Może dacie jakiś link??

Ciężkie i takie "inne" to one są już od dawna, muszę w ogóle kupić jakieś fajne staniki, a wczoraj wyszłam sobie z wanny, wycieram się, a tam niespodzianka, coś leci... Ale zrobiłam rozeznanie po koleżankach, też tak miały, potem trochę przeszło

Moja na ostatnim USG nie dość, że się odkręciła jakoś bokiem to jeszcze sobie nałożyła jakąś część łożyska na siebie i do widzenia, nie ma takiego fotografowania

Ja chyba kupię ze trzy-cztery prześcieradła, tylko właśnie nie wiem czy normalnie z bawełny, czy może jakieś frotte?
black___raven jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 11:47   #965
purple noise
Rozeznanie

Cytat:
Dzień dobry, u nas też dziś piękne słoneczko

Też nie wyobrażam sobie takiej niesamodzielności w takim wieku. Ale u nas za takie głupotki od razu jest jazda i tłumaczenie dlaczego nie mogą się tak zachowywać. No i u nas oboje mają swoje obowiązki już długo długo. Wszystko było adekwatne do wieku oczywiście, ale na ten moment nie ma problemu żeby powiesili czy ściągnęli pranie, poodkurzali, poznawali po sobie (chociaż tu jest zawsze bunt ), umyli podłogę, złożyli łóżka. W sumie standardowe obowiązki każdego dzieciaka. Młodszy uwielbia pomagać w gotowaniu obiadu, a starszy za to bez problemu odstrzeli na kolację dla wszystkich pizzę, kanapki, tosty czy zapiekanki. Ostatnio oboje nawet proponowali, że wyprasują mi rzeczy małego, ale strach mi nie pozwolił

Ja dzisiaj się wzięłam za dalszy ciąg sprzątania. Wczoraj wieczorem ścięliśmy się z teściową o wesele. Co rusz dokłada nam kogoś do listy gości i nie dociera do niej, że najzwyczajniej w świecie nas nie stać na taką ilość osób, po każda para generuje dodatkowe koszty. A dla niej jedyne tłumaczenie "no bo wypada". Ja nie mam takiego poczucia, że wypada zaprosić kuzyna, z którym narzeczony nie rozmawiał ani razu przez ten czas co jest ze mną. Dzisiaj pewnie będzie ciąg dalszy bo wysłałam jej konkretną wiadomość z telefonu TŻ, oczywiście delikatnie ujęte, ale na zasadzie, że ma spadać bo nikogo więcej już nie zaprosimy chyba, że sama sobie za nich zapłaci. Niby się dokładają, ale naprawdę malutko, więc mam gdzieś ich opinię i napisałam jej, że mają nam się nie dokładać tylko dać w kopertę tyle ile uważają za słuszne, a my bedziemy sobie sami o wszystkim decydować

Kiedy macie wesele i jak duże?
Ogólnie ja tez mam podejście ze jak ktoś mi z dobrego serca daje pieniądze a pak ma do tego milion swoich komentarzy to w tyłku mam taka kasę.

Cytat:
Purple to Twoj Tzt tez jest od Ciebie sporo starszy jak moj ode mnie?
On na szczescie nie mial dzieci ani zony. Nie mial nawet narzeczonej taki wolny ptak, za to mial koleżanek duzo i ile to ja sie nasluchalam od jego kolegów opowieści jak sie poznalismy ,ze Jassek to ma kolezanki na chwile i zebym nie liczyla na nic wiecej a on mi sie oświadczył po roku bycia razem

12 lat starszy a stara jeszcze starsza niż on :p ja zaszłam w ciaze po roku z hakiem bycia razem, trochę nie do końca planowana, ale chciana myśle, ze jest super typkiem ten mój chłopak.
Między stara a mną miał jeszcze kilka dziewczyn, tamta tez w międzyczasie miała jakiegoś chłopa i był spokój, ale teraz nie ma i wymyśla jak uprzykrzyć żywot.

Cytat:
Na pewno ciężka sytuacja i mega podziwiam.
Szkoda, że pewnie ona buntuje te dzieci :/
Jakby miała swoje życie ciekawsze to pewnie by inaczej to wyglądało, a tak zazdrość przemawia
Dla mnie szok bo 12 letnie dziecko powinno być już bardziej samodzielne, ja przynajmniej byłam. Tak jak Pati pisała miałam już swoje obowiązki itd. a tutaj widzę że jest chyba tak jak u chrześniaka mojego TŻ (ma 11 lat) rodzice po rozwodzie, jemu na wszystko pozwalają no bo biedne dziecko z rozbitej rodziny. Tylko tam akurat ojciec się nim prawie wcale nie interesuje. Ale obowiązków nie ma żadnych, oni (dziadkowie bo szwagierka to się zachowuje jakby była jego siostrą a nie matką) nad nim dmuchają i jest mega rozwydrzony, wymusza wszystko co chce krzykiem i płaczem. Dla mnie hardcor.

Dla mnie to tez jest szok, ale nie mam aż takiego porównania i nie wiem, jak to wyglada gdzie indziej.
Mój brat tez jest po rozstaniu i moi rodzice również robili z jego córek „biedne dzieci”, wszystko pod nos, byle się nie okazało, ze u nas w domu nie jest super.

No nic, zostaje mi mieć nadzieje, ze swojego dziecka tak nie skrzywdzę i będzie fajna samodzielna dziewczynka

purple noise jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 12:29   #966
PatiPee
Zakorzenienie

Black ja mialam dwa bawelniane. Nie mam ochraniacza na materac i szczerze nigdy niczym sie nie zmoczyl, wiec nie wiem po co to sie kupuje. Te z ikea co widzialam, bo moja mama ma sa plastikowe i na pewno nie oddychaja.

Ja nie mam zadnego zdj Tymka w sumie. Jak mi gin wlaczyla na 3D to raczka sie zaslanial bokiem a potem juz nie prosilam, teraz chyba jest za duzy w ogole na to sama nie wiem kiedy sie je robi

Stary 2019-10-20, 12:38   #967
ja_kasi
Raczkowanie

Cytat:

Też nie wyobrażam sobie takiej niesamodzielności w takim wieku. Ale u nas za takie głupotki od razu jest jazda i tłumaczenie dlaczego nie mogą się tak zachowywać. No i u nas oboje mają swoje obowiązki już długo długo. Wszystko było adekwatne do wieku oczywiście, ale na ten moment nie ma problemu żeby powiesili czy ściągnęli pranie, poodkurzali, poznawali po sobie (chociaż tu jest zawsze bunt ), umyli podłogę, złożyli łóżka. W sumie standardowe obowiązki każdego dzieciaka. Młodszy uwielbia pomagać w gotowaniu obiadu, a starszy za to bez problemu odstrzeli na kolację dla wszystkich pizzę, kanapki, tosty czy zapiekanki. Ostatnio oboje nawet proponowali, że wyprasują mi rzeczy małego, ale strach mi nie pozwolił

U mnie z weselem też były ciągle jakieś spiny. Płaciliśmy większość sami, trochę dołożyli moi rodzice ale oni nie mieli żadnych wymagań. Za to teściowej co chwilę się coś nie podobało, a to że wogóle po co wesele robić, potem że warunki nie takie bo noclegi były w domkach letniskowych przy ośrodku gdzie wesele, a jak to tak możemy ciotki w domku położyć. Nawet że remont powinniśmy w całym domu zrobić przed weselem bo czasem ktoś z rodziny przyjedzie. No ogólnie był dramat i kłótnie do tego stopnia że wesele na włosku wisiało w pewnym momencie bo miałam już dość, ale dużo rzeczy się wtedy nałożyło. Najgorsze w tym wszystkim, że musimy mieszkać z teściami

ja_kasi jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2019-10-20, 12:43   #968
gosiulam185
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez purple noise Pokaż wiadomość
Ogólnie ja tez mam podejście ze jak ktoś mi z dobrego serca daje pieniądze a pak ma do tego milion swoich komentarzy to w tyłku mam taka kasę.

12 lat starszy a stara jeszcze starsza niż on ja zaszłam w ciaze po roku z hakiem bycia razem, trochę nie do końca planowana, ale chciana myśle, ze jest super typkiem ten mój chłopak.
Między stara a mną miał jeszcze kilka dziewczyn, tamta tez w międzyczasie miała jakiegoś chłopa i był spokój, ale teraz nie ma i wymyśla jak uprzykrzyć żywot.

Dla mnie to tez jest szok, ale nie mam aż takiego porównania i nie wiem, jak to wyglada gdzie indziej.
Mój brat tez jest po rozstaniu i moi rodzice również robili z jego córek „biedne dzieci”, wszystko pod nos, byle się nie okazało, ze u nas w domu nie jest super.

No nic, zostaje mi mieć nadzieje, ze swojego dziecka tak nie skrzywdzę i będzie fajna samodzielna dziewczynka

W sierpniu. Około 80 osób.

Stary 2019-10-20, 12:48   #969
arya09
Zakorzenienie

Cytat:

12 lat starszy a stara jeszcze starsza niż on :p ja zaszłam w ciaze po roku z hakiem bycia razem, trochę nie do końca planowana, ale chciana myśle, ze jest super typkiem ten mój chłopak.

Na pewnie tak będzie!

Dziewczyny polecicie jakieś dobre garnki ?

arya09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 13:51   #970
misiaq002
Zadomowienie

Cytat:

Dla mnie niepojęte jest to, że nie płaci a wymaga. Trzeba mieć tupet.. My mieliśmy wesele z równą liczbą gości z każdej ze stron i mój tż miał w 100% finansowane wesele przez rodziców.. Ja musiałam sobie zapłacić za wszystko oprócz gości. Czyli wiecie pół fotografa, pół zespołu itd.. Bo wszystkie koszty były dzielone na pół pomiędzy nas. Sama kupowałam suknię itd. Nie powiem, że mnie to nie szarpnęło bo ze swojej pensji w tamtym czasie ciężko było wyłożyć kilka tysięcy..

Teraz wzięła bym cichy ślub z przyjęciem na 20 osób. Seeeeerio

misiaq002 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 15:28   #971
PatiPee
Zakorzenienie

A ja znow w ogole nie żałuję wesela, bo jest raz w zyciu, wiec zrobiliśmy tradycyjne Polskie z wszystkimi obrzędkami. Mam znajomych którzy polecieli na 3tyg do tajlandii zamiast wyprawic wesele i żałują.

Stary 2019-10-20, 15:36   #972
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja znow w ogole nie żałuję wesela, bo jest raz w zyciu, wiec zrobiliśmy tradycyjne Polskie z wszystkimi obrzędkami. Mam znajomych którzy polecieli na 3tyg do tajlandii zamiast wyprawic wesele i żałują.

My też jednak zdecydowaliśmy się na normalne wesele a nie przyjęcie.

Taka piękna pogoda dziś a ja gnije na kanapie, ale jakoś chyba było mi to potrzebne. Co prawda przydałoby mi się trochę więcej snu, a z tym to już trochę gorzej.

Ola0731 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 15:54   #973
PatiPee
Zakorzenienie

Kurczę jak piszecie , ze macie piękna pogode i piekne sloneczko to zazdroszcze bo u mnie od miesiaca codziennie pada, z przerwa na pare dni slonca. Zimno nie jest bo ponad 15st ale deszczowo.

Był brat i było super.... strasznie sie ciesze z tego. Ulzylo mi i jestem szczesliwa.

Stary 2019-10-20, 15:57   #974
purple noise
Rozeznanie

Ja jeszcze nie miałam wesela i nie wiem czy kiedykolwiek będę miała, jakaś tam idee mam, nie wiem, czy ktoś się będzie wtrącać, ale wydaje mi się, ze na szczęście nie ten klimat. No ale to najwcześniej za dwa lata, trzeba trochę się finansowo odkuć a tez bym chciała się wódeczki normalnie napić na swoim weselu

U nas dzisiaj mgła cały dzień, jestem jakaś taka rozstrojona byliśmy u teściów od obiadu, oni mnie bardzo lubią, ale trochę dzisiaj była sytuacja konfliktowa apropos jedzenia. Nie wiem czy w was tez wpychają żarcie? Mój żołądek jest wielkości pudełka zapałek, rzygac mi się chce od zgagi a tutaj zupa, drugie (a co tak mało?), jeszcze kawa, ciastko, jabłuszko i ciagle komentarze, ze za mało jem :/ już się dzisiaj serio wku*wilam i powiedziałam, żeby mi dali spokój z tym jedzeniem wiecznie. Ja wiem, ze oni tego nie robią w złej wierze, ale już mam dosyc

Stary 2019-10-20, 16:11   #975
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja jeszcze nie miałam wesela i nie wiem czy kiedykolwiek będę miała, jakaś tam idee mam, nie wiem, czy ktoś się będzie wtrącać, ale wydaje mi się, ze na szczęście nie ten klimat. No ale to najwcześniej za dwa lata, trzeba trochę się finansowo odkuć a tez bym chciała się wódeczki normalnie napić na swoim weselu

U nas dzisiaj mgła cały dzień, jestem jakaś taka rozstrojona byliśmy u teściów od obiadu, oni mnie bardzo lubią, ale trochę dzisiaj była sytuacja konfliktowa apropos jedzenia. Nie wiem czy w was tez wpychają żarcie? Mój żołądek jest wielkości pudełka zapałek, rzygac mi się chce od zgagi a tutaj zupa, drugie (a co tak mało?), jeszcze kawa, ciastko, jabłuszko i ciagle komentarze, ze za mało jem :/ już się dzisiaj serio wku*wilam i powiedziałam, żeby mi dali spokój z tym jedzeniem wiecznie. Ja wiem, ze oni tego nie robią w złej wierze, ale już mam dosyc

Jakbym słyszała moja babcię. Na szczęście we mnie tak nie wpycha bo ja jej zawsze coś odpowiem. Ale mojego męża gnębi że ma sobie nakładać więcej. Ostatnio jak z teściami byliśmy u moich rodziców to nawet im co chwila gadała że mają sobie wkładać.... A sama niewiele je. A przy tym czasem odstawia takie miny że mi się odechciewa jeść

Jutro zaczynam ostatnie 5 dni pracy

Pati super że się wszystko poukładało

Stary 2019-10-20, 16:38   #976
arya09
Zakorzenienie

Ja wesela też nie żałuje, było super i z chęcią bym powtórzyła

Ola moja babcia też zawsze wszystkim gada „kochani co nic nie jecie, wkładajcie sobie” a sama dziubie jak kurczak babcie już tak chyba mają

Stary 2019-10-20, 16:40   #977
PatiPee
Zakorzenienie

Moja babcia to samo ale jest bardzo kochana

Stary 2019-10-20, 16:43   #978
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja wesela też nie żałuje, było super i z chęcią bym powtórzyła

Ola moja babcia też zawsze wszystkim gada „kochani co nic nie jecie, wkładajcie sobie” a sama dziubie jak kurczak babcie już tak chyba mają

A daj spokój czasem się już tego wytrzymać nie da. Ale tylko jedna jest taka że na siłę by w Ciebie wszystko wpychała. Druga tak nie ma.

Posegregowalam dziś sobie ciuszki do prania i nawet się w 3 pralkach ogarnę czyli nie będzie tak źle. Spokojnie pod koniec listopada mogę sobie to ogarnąć

Stary 2019-10-20, 16:49   #979
nillka88
Zakorzenienie

Z tym jedzeniem to moja mama już się mało odzywa bo wie, ze wyskoczę na nią ale co chwile to podsuwa mi obrane i pokrojone owoce, a to pyta czy czegos bym nie zjadła i czasami się jej wyrwe co ja tak mało jem ale faktycznie, ostatnio jem mniej, jakoś wepchnąć nie mogę (oczywiscie czekolade dam rade ) ale słyszę jak przez telefon gada z kimś z rodziny to opowiada, ze sie martwi bo mało jem

Pati super, ze sie pogodziłaś z bratem

U mnie kolezanki, które miały wesela duże to mówią, że załują i teraz by zrobiły przyjęcia ale dobrze im sie mówi bo już te wesela mają za sobą, nie wiadomo czy by nie mówiły, ze załuja jakby zrobiły tylko przyjęcia
ja jestem rozdarta i nie wiem czy zrobić wesele czy jednak przyjecie

my dziś spędziliśmy extra dzień, byliśmy na Górze Żar, wyjechaliśmy kolejką do góry a poniej zrobilismy sobie 5km spacerek w dół, ehhh piękna złota jesień ale mój TŻ właśnie wyjechał i znowu sama
Stary 2019-10-20, 16:52   #980
gosiulam185
Zakorzenienie

Pati super, że się pogodziliscie z bratem

Nilka, u nas też na początku było rozdarcie czy przyjęcie czy wesele, ale stwierdziliśmy, że dla nas bardzo ważny jest ślub kościelny i wesele też by było fajnie zorganizować, więc impreza wygrała. Ale nie chcemy bardzo wystawnego, raczej skromne, więc stąd wychodzą te afery z teściami. Ale mimo wszystko cieszę się, że zdecydowaliśmy się na weselicho.

Stary 2019-10-20, 16:52   #981
Ola0731
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nillka88 Pokaż wiadomość
Z tym jedzeniem to moja mama już się mało odzywa bo wie, ze wyskoczę na nią ale co chwile to podsuwa mi obrane i pokrojone owoce, a to pyta czy czegos bym nie zjadła i czasami się jej wyrwe co ja tak mało jem ale faktycznie, ostatnio jem mniej, jakoś wepchnąć nie mogę (oczywiscie czekolade dam rade ) ale słyszę jak przez telefon gada z kimś z rodziny to opowiada, ze sie martwi bo mało jem

U mnie kolezanki, które miały wesela duże to mówią, że załują i teraz by zrobiły przyjęcia ale dobrze im sie mówi bo już te wesela mają za sobą, nie wiadomo czy by nie mówiły, ze załuja jakby zrobiły tylko przyjęcia

my dziś spędziliśmy extra dzień, byliśmy na Górze Żar, wyjechaliśmy kolejką do góry a poniej zrobilismy sobie 5km spacerek w dół, ehhh piękna złota jesień ale mój TŻ właśnie wyjechał i znowu sama
To fajny dzień za Wami

To TZ masz tylko na weekendy? Zleci szybko, zobaczysz

Oby i mi ten tydzień szybko poleciał

Stary 2019-10-20, 16:55   #982
Alicjazkrainyczaroww
Rozeznanie

Pati super, że z bratem ok

Co do wesela, to my też jesteśmy przed. Zaręczeni jesteśmy od lutego zeszłego roku i tak jakoś nie bardzo nam się chce wziąć za organizację wesela Tak naprawdę obydwoje z Tz nie lubimy za bardzo wesel i trochę nas stresuje dodatkowo myśl, że bylibyśmy w centrum uwagi. Poza tym kwestia pieniędzy... Nie ukrywam, że koszt wesela jest ogromny, a my takiej gotówki nawet nie mamy zapozyczac się na pewno nie będziemy, bo unikamy kredytów, a od rodziców nie chcemy. Już przy remoncie były zgrzyty z moimi rodzicami, a dołożyli nam zaledwie 2000zl, więc na 100% bym nie chciała, żeby przy weselu coś za nas decydowali. Szczerze mówiąc mając dziecko nie wyobrażam sobie też zabawy do białego rana, z resztą nie jestem typem imprezowiczki, więc z reguły urywam się z takich imprez dość wcześnie jednak mając swoje wesele trzeba zostać jednak do ostatniego gościa... Ostatnio chodzi za mną myśl, żeby wyjechać w góry, zabrać rodziców, rodzeństwo i babcie, wziąć tam ślub, pójść do restauracji na jakis obiad, ciasto, a wieczorem zrobić ognisko i wrócić następnego dnia... I tak chyba zrobimy

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
Alicjazkrainyczaroww jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2019-10-20, 17:06   #983
PatiPee
Zakorzenienie

Nilka cudowna mama byloby mi bardzo milo gdyby ktos tak sie o mnie troszczyl. Moja babuszka taka jest serce mi się rozdziera, bo wiem ze jest mocno schorowana i nie wiem kiedy ja zobaczę a jednocześnie nie wiem jak dlugo bedzie jeszcze dreptac po tym swiecie ech.

Nilka a czym się Twój TŻT zajmuje, ze Ci tak ucieka?

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Arya - co do garow tez bym chiala nowe, ladne, porzadne ale mnie nie stac na takie konkretne a z drugiej strony mam z ikea zwykle juz 6 lat, i no daja rade

Stary 2019-10-20, 17:09   #984
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ola0731 Pokaż wiadomość
To fajny dzień za Wami

To TZ masz tylko na weekendy? Zleci szybko, zobaczysz

Oby i mi ten tydzień szybko poleciał

Cały październik jest na kursie i zjezdza w piątki wieczorami i w niedziele pod wieczór wyjezdza dobrze, ze ladna pogoda jest to humor też lepszy, każdy dzień z kumpelą, która ma termin 3 tyg przede mną spacerujemy plus wymyslam sobie inne atrakcje i jakoś leci ale wolałabym zeby był na miejscu

Słyszałyście o tej 33 latce w 6msc ciąży z bielska białej, którą prawdopodobnie zamordowano? masakra
Stary 2019-10-20, 17:15   #985
purple noise
Rozeznanie

Cytat:

Ja planuje żar w przyszłym tygodniu, mam nadzieje, ze będzie nadal fajna jesień. Dzisiaj widziałam tez super fotę z wapienicy i tak mi się zachciało tam pójść.

Mnie ta jedzeniowa troska w ogóle nie kręci, zwlaszcza, ze dla mnie to nie troska a przemoc, Lol. U mnie w domu, dopóki nie było dzieci mojego brata, nie było żadnych cyrków z jedzeniem. Jesz to jesz, nie jesz to z głodu nie umrzesz, ale jak nie jesz normalnego jedzenia to zapomnij o słodyczach. Wiec żadnego wpychania, ale tez zasady jakieś.

Nie lubię gadać 15 razy tego samego, mam ręce, wiec jak będę głodna to sobie zrobię kanapkę a jak wszyscy maja potrzebę wpychania mi jedzenia to powiem, ze jestem głodna i tyle. Albo dobra, już jak się pytają to spoko, ale po co komentować, jak zjadłam dwudaniowy obiad i deser, ale po spacerze nie chce jeszcze kanapki, wiec oznacza to ze NIC nie jem

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ----------

Cytat:
Cały październik jest na kursie i zjezdza w piątki wieczorami i w niedziele pod wieczór wyjezdza dobrze, ze ladna pogoda jest to humor też lepszy, każdy dzień z kumpelą, która ma termin 3 tyg przede mną spacerujemy plus wymyslam sobie inne atrakcje i jakoś leci ale wolałabym zeby był na miejscu

Słyszałyście o tej 33 latce w 6msc ciąży z bielska białej, którą prawdopodobnie zamordowano? masakra

Właśnie czytałam najpierw o poszukiwaniach a potem, ze ja znaleźli w stawie. Widziałam jakieś komentarze, ze ja mąż zamordował, bo miał kochankę, ale szczerze mówiąc to było gdzieś po fb wypisywane i może to plotki.

Stary 2019-10-20, 17:17   #986
PatiPee
Zakorzenienie

Alicja- to bardzo fajny pomysl! Jesli nie przepadacie za weselami to bez sensu je robic pod gosci.
My uwielbiamy i zawsze wychodzimy ostatni , nie schodzimy z parkietu i rozkrecamy towarzystwo ,dodatkowo jestesmy wierzacy wiec braliśmy slub konkordatowy a wesele bardzo chcieliśmy zrobić bo je po prostu lubimy.
Mi tez organizacja slubu dala mega dużo radosci i frajdy.
Wszystko zapłaciliśmy sami i w sumie w rok zebralismy kase oszczedzajac fest

Nilka , to dobrze ,ze to tylko szkolenie. Myslalam ze ogolnie jest poza domem a zjezdza na weekendy.

Stary 2019-10-20, 17:36   #987
nillka88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Alicjazkrainyczaroww Pokaż wiadomość
Co do wesela, to my też jesteśmy przed. Zaręczeni jesteśmy od lutego zeszłego roku i tak jakoś nie bardzo nam się chce wziąć za organizację wesela Tak naprawdę obydwoje z Tz nie lubimy za bardzo wesel i trochę nas stresuje dodatkowo myśl, że bylibyśmy w centrum uwagi. Poza tym kwestia pieniędzy... Nie ukrywam, że koszt wesela jest ogromny, a my takiej gotówki nawet nie mamy zapozyczac się na pewno nie będziemy, bo unikamy kredytów, a od rodziców nie chcemy. Już przy remoncie były zgrzyty z moimi rodzicami, a dołożyli nam zaledwie 2000zl, więc na 100% bym nie chciała, żeby przy weselu coś za nas decydowali. Szczerze mówiąc mając dziecko nie wyobrażam sobie też zabawy do białego rana, z resztą nie jestem typem imprezowiczki, więc z reguły urywam się z takich imprez dość wcześnie jednak mając swoje wesele trzeba zostać jednak do ostatniego gościa... Ostatnio chodzi za mną myśl, żeby wyjechać w góry, zabrać rodziców, rodzeństwo i babcie, wziąć tam ślub, pójść do restauracji na jakis obiad, ciasto, a wieczorem zrobić ognisko i wrócić następnego dnia... I tak chyba zrobimy

Wysłane z mojego F8331 przy użyciu Tapatalka
My jesteśmy zaręczeni juz ponad 3 lata i akurat lubimy wesela ale właśnie nie lubimy być w centrum uwagi i dlatego tacy rozdarci jesteśmy, pod względem pieniędzy to zawsze część można odłożyć, zaliczki porobić i zapłacić resztę z prezentów, wszystko zależy jak bardzo wystawne robi się wesele
Ale wydaje mi się, ze w Twoim przypadku to opcja, którą wymieniłaś na końcu jest idealnym pomysłem

Cytat:
Nilka cudowna mama byloby mi bardzo milo gdyby ktos tak sie o mnie troszczyl. Moja babuszka taka jest serce mi się rozdziera, bo wiem ze jest mocno schorowana i nie wiem kiedy ja zobaczę a jednocześnie nie wiem jak dlugo bedzie jeszcze dreptac po tym swiecie ech.

[/COLOR]Arya - co do garow tez bym chiala nowe, ladne, porzadne ale mnie nie stac na takie konkretne a z drugiej strony mam z ikea zwykle juz 6 lat, i no daja rade

Ojj jak patrzę z boku na moją mamę i oceniając ją obiektywnie to wiem, ze jest cudowna i każdemu chętnie pomaga, tak samo do mojego TŻ podchodzi ale jak mam to cały czas to mnie już to denerwuje bo mam wrazenie, ze u nas w domu wszytsko sie kreci wokół jedzenia

Mój TŻ jest wojskowym

Ja za niedługo będę stała przed wyborem garnków i aż się boję choć koleżanka na indukcji używa emaliowanych i mówi, ze są najlepsze wiec może spróbuje takie, w razie czego dużo nie stracę

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Cytat:
Ja planuje żar w przyszłym tygodniu, mam nadzieje, ze będzie nadal fajna jesień. Dzisiaj widziałam tez super fotę z wapienicy i tak mi się zachciało tam pójść.

Właśnie czytałam najpierw o poszukiwaniach a potem, ze ja znaleźli w stawie. Widziałam jakieś komentarze, ze ja mąż zamordował, bo miał kochankę, ale szczerze mówiąc to było gdzieś po fb wypisywane i może to plotki.

zapowiada się ładnie z zapory w wapienicy? podobno dzisiaj czy wczoraj była udostępniona do spacerów

no z tym, że mąż czy osoba bliska to też tylko w komentarzach czytałam, ale tak czy siak masakra
Stary 2019-10-20, 17:59   #988
arya09
Zakorzenienie

Mi w ciąży na szczęście nikt nie wmusza jedzenia. Moja mama za to ma akcje, że lata ciagle za mną z szlafroczkiem lub kocykiem bo na pewno mi jest zimno (bo jej jest tzn. że wszystkim dookoła też) normalnie bym to olewała, a w ciąży to mi tak działa na nerwy , bo za każdym razem jej mówię, że jak będzie mi zimno to mam swój sweter/bluzę w walizce

---------- Dopisano o 18:58 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
My jesteśmy zaręczeni juz ponad 3 lata i akurat lubimy wesela ale właśnie nie lubimy być w centrum uwagi i dlatego tacy rozdarci jesteśmy, pod względem pieniędzy to zawsze część można odłożyć, zaliczki porobić i zapłacić resztę z prezentów, wszystko zależy jak bardzo wystawne robi się wesele

Ale wydaje mi się, ze w Twoim przypadku to opcja, którą wymieniłaś na końcu jest idealnym pomysłem

Ojj jak patrzę z boku na moją mamę i oceniając ją obiektywnie to wiem, ze jest cudowna i każdemu chętnie pomaga, tak samo do mojego TŻ podchodzi ale jak mam to cały czas to mnie już to denerwuje bo mam wrazenie, ze u nas w domu wszytsko sie kreci wokół jedzenia

Mój TŻ jest wojskowym

Ja za niedługo będę stała przed wyborem garnków i aż się boję choć koleżanka na indukcji używa emaliowanych i mówi, ze są najlepsze wiec może spróbuje takie, w razie czego dużo nie stracę

---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

zapowiada się ładnie z zapory w wapienicy? podobno dzisiaj czy wczoraj była udostępniona do spacerów

no z tym, że mąż czy osoba bliska to też tylko w komentarzach czytałam, ale tak czy siak masakra

Emaliowane mają ten minus, że mały odprysk i garnek do wywalenia. Szukam teraz stalowych
Cytat:

---------- Dopisano o 18:06 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Arya - co do garow tez bym chiala nowe, ladne, porzadne ale mnie nie stac na takie konkretne a z drugiej strony mam z ikea zwykle juz 6 lat, i no daja rade

No właśnie mam odłożony hajs i muszę wymienić, bo te co mamy to mąż widelcami pozdzierał nawierzchnię i nie wskazane już na nich gotować

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:58 ----------

Cytat:

Czytałam na necie ale szczegółów nie znam, kto co jak i dlaczego. W każdym razie masakra

Stary 2019-10-20, 18:02   #989
purple noise
Rozeznanie

Cytat:

Mój TŻ jest wojskowym

Ja kupiłam zestaw garnków z ikei oumbarlig, bo w nowym mieszkaniu będziemy mieć indukcję. Mam patelnie z tej serii i jest super. Zależało mi na tym, żeby były całe metalowe, uszka tez, żebym mogła wsadzić do piekarnika. Ostatnio na tej patelni piekłam brownie, bo nie miałam małej blachy i super. Jeszcze z nich nie korzystałam, ale myśle, ze będą Ok.

Ja tam raczej chce pochodzić do okola, zawsze jak puszczają na zaporę to jest tam pierdyliard ludzi, ale okolica fajna i nieciezka do spacerów.

Właśnie gadałam z mama i skarżyłam się na te sytuacje z jedzeniem i w ogóle, ze zgaga i smierc. A ona do mnie: TO MOŻE ZAPYTAJ LEKARZA, CZEGO NIE POWINNAŚ JEŚĆ?

Ja dzisiaj mam taki chómorek, ze za takie teksty mam ochotę zabić, ale zaciskam zeby

Stary 2019-10-20, 18:10   #990
midusia86
Zakorzenienie

A u nas dzisiaj 24 stopnie i przez 3h na placu zabaw udało mi się opalic

A z weselem to my jesteśmy jedni z dziwniejszych - lubimy się na nich bawić ale siebie w rolach głównych nigdy sobie nie wyobrażaliśmy. Jak wróciliśmy zaręczeni z jednego długiego weekendu (teściowie wiedzieli, moi rodzice myśleli zem w ciąży ) to oznajmilismy, ze ślub w najbliższym terminie i zapraszamy na niego tylko rodziców, rodzeństwo i chrzestnych a po kościele plan max to wspólny obiad w knajpie . Finalnie skończyło się na tym, ze nasi rodzice (już się wtedy trochę znali i lubili) zorganizowali sobie wesele na 35 osób ( za nasza zgodą ) a my się im lekko do niego nawet dołożyliśmy finansowo

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości