|
|
#961 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Nowy, Irenowy - 2020 Rok!!! - 45
Ja lubię od czasu do czasu takie dłuższe imprezowanie
ale w domu. Wycieczki uwielbiamy! Spać mi sie chce. Nie mogłam zasnąć w nocy... i nie wiem jakim cudem ustawiłam alarm na 6:30... i po co ![]() Teraz leżę sobie i czytam zaraz herbatkę zrobię
|
|
|
|
#962 | ||
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:41 ---------- Cytat:
Czego bardzo zazdroszczę. My jak coś planujemy, to maksymalnie na 2/3 dnia...
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
każda z nas jest inna. Ma inne potrzeby, priorytety. Ważne żeby dobrze sie czuć w tym co robisz. "Kobiety są jak róże: niby zupełnie do siebie podobne, a jednak zapach, forma i kolor każdej z nich jest zupełnie inny" bądźmy sobą. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- [1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87536979]Faktycznie połowa Ale po tej Polowie już można wiedzieć, czy jest warta kupienia czy nie ![]() Jestem kaleka do kwadratu wychodząc z wanny walnęłam się piszczelą o kant i mam pod kolanem wielką gulę i bedzie siniak... [/QUOTE]Nie dość że kostka to teraz kolano..ałć. Zdrówka! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#964 | |
|
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
spac mi sie chce...
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
My teraz z imprez to bardziej domówki. Jak jestem po imprezie klubowej to na drugi dzień muszę swoje odespać i odpocząć. A jak za czasów studenckich to tydzień w tydzień chodziło się na klubing🤷☠♀️
Po wczorajszym maratonie zumby dzis się ledwo zwklekłam z łóżka.. Ale była moc muzyki i tańca, coś pięknego. Taki Power że nawet nie czułam zmęczenia. Dopiero Jak wracałam to czułam ze ciągne za sobą nogi.. Wylosowałam wczoraj w losach książkę Screenshot_20200127-115922_Gallery.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#966 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Bell, w młodości to i ja balowałam do rana
|
|
#967 | |
|
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
![]() fajna ksiazka! dlaczego? skoro takie ciekawe....
|
|
#968 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Jasia, ale pisałam o tym poradniku, że na razie nie wzbudził we mnie wielkiego wow. Nawet nie wiem, czy go przeczytam w całości. Na razie czytam z marszu. Wspomniałam o ćwiczeniach, bo one tam są i jeśli ktoś się zaangażuje, to myślę, że może to być ciekawe doświadczenie.
No a ja nie jestem ćwiczeniowa a że czytam w ebooku, to już do wcześniejszej treści raczej nie wrócę.
|
#969 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Właśnie ją czytam i jestem w połowie. Bardzo szybko sie czyta Mój ulubiony autor kryminałów oczywiście jeden z wielu ![]() Załącznik 7705448 Edytowane przez f60400d832b72deb5c42f716e834e5f0a0698277_6206f895c87a0 Czas edycji: 2020-01-27 o 12:35 |
|
|
|
|
#970 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#971 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Czytałam jedną książkę Cobena, ale tam było bardzo dużo o sporcie
|
#972 |
|
Gang Iren
|
Ja Cobena kilka książek czytałam za czasów, kiedy piersią karmiłam Eryka
Takie w miarę, szybko się czytało, ale po którejś już mi się znudziło, za bardzo schematyczne.Powiem Wam, że dziś mam już o wiele lepszy humor. Dołowanie się nic nie da. Wstałam o 5:30 i zaczęłam sprzątać w chacie Mam świeże spojrzenie na życie, to niech i w domu będzie czysto i świeżo No, przynajmniej do popołudnia, kiedy wpadną do domu Szarańcze Do tego lekkomyślnie zgodziłam się na to, żeby ich koledzy przyszli, a przed kilkoma dniami zarzekałam się, że nigdy więcej, taką zrobili rozpierduchę
|
#973 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Charlie Chaplin: "Z bliska życie jest tragedią, ale z daleka to czysta farsa".
Chyba zaczyna mi się podobać ten poradnik ![]() (to rozdział o uważności - chodzi tu tak mniej więcej o to, że niektóre problemy niepotrzebnie za bardzo nadinterpretujemy). Montaigne: "Moje życie pełne było strasznych nieszczęść, z których większość się nie zdarzyła". ---------- Dopisano o 12:59 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
![]() Dzięki Tobie Gosia i wczorajszych rozmowach, też mnie jakoś wzięło na przemyślenia. Po pierwsze to muszę się obudzić z tego styczniowego snu, bo normalnie wpadłam w kompletne nicnierobienie i zadręczanie się tym, czego i tak zmienić nie mogę...Dobrze, że wczoraj włosy zafarbowałam, to przynajmniej wyglądam jak człowiek ![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:59 ---------- No i byłoby miło, jakbym nie odkładała wielu spraw na później... Normalnie jestem w tym Miszczynią
|
|
#974 | |
|
Konto usunięte
|
:d
---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
Ale lubię jego styl. Tak samo jak Musso Super, że dzisiaj już lepiej. Ja wzięłam się za porządki w moich szafkach z kosmetykami i narobiłam więcej bałaganu niż na początku Zastanawiam się kiedy opróżnić szafę i tam wszystko ogarnąć bo sporo tego mam tam... |
|
|
|
|
#975 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
„Miszczem” prokrastynacji jest mój mąż... możecie sobie przybić piątkę ![]() .A co do zamartwiania się problemami, które mogą się nigdy nie pojawić, to pisałam o tym wczoraj. Ja od dłuższego czasu mocno nad tym pracuję, żeby tego nie robić. Ciężki tydzień przede mną. Dużo pracy, dużo do załatwiania. Dużo kasy do wydania... niestety. Na szczęście w piątek wyjazd w góry na weekend. Mam nadzieję, że w Tatrach choć trochę odpocznę, głównie psychicznie. |
|
|
|
|
#976 |
|
Irenosława Pierwsza
|
Kasia, dostajesz od królowej diamencik
![]() ![]() za ten kremik z Eveline. Naprawdę świetny produkt. Stosuję go też tak jak Evelka, na całą twarz na noc. Wcale się nie dziwię, że wszędzie są jego braki ![]() ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- O niemarwieniu się na zapas i na przyszłość wiem, że to jest w większości bez sensu - ciągle sobie o tym przypominam. Jednak bardzo mi trudno, bo boję się o siebie i swoją przyszłość ![]() Co Ty tam Hania będziesz kupować? Coś na wyjazd/ wakacje?
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
[1=f60400d832b72deb5c42f71 6e834e5f0a0698277_6206f89 5c87a0;87538358]Właśnie ją czytam i jestem w połowie. Bardzo szybko sie czyta
Mój ulubiony autor kryminałów oczywiście jeden z wielu ![]() Załącznik 7705448[/QUOTE]Dziś zamierzam i ja zacząć ją czytać. Mój też jeden z ulubionych autor kryminałów. Niedawno skończyłam "bez pożegnania" i mam jakiś niedosyt. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- Ode mnie też za krem. Właśnie muszę iść po nowy bo się kończy, dziś odwiedzę Rosmanna.![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#978 |
|
Konto usunięte
|
Nie. Niestety nie na wyjazd.
Podatki muszę zapłacić, jeden jakiś z mieszkaniem związany, drugi za samochód. Do tego jeszcze oddałam samochód do warsztatu, żeby mi przed wyjazdem wszystkie pierdoły zrobili, wymienili olej, filtry... no i oczywiście jak to bywa, wyszło coś jeszcze do zrobienia i automatycznie, rachunek będzie większy do zapłacenia. Dodatkowo jeszcze sprawy taty, które muszę ogarnąć. Za to najbardziej mi się nie chce zabierać. |
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Och jaki zaszczyt. Diemancik od Królowej
. Cieszę się, że podzielacie mój zachwyt nim.O! Martwienie się na zapas to i moja domena, szczególnie jesli chodzi o dzieci. Nie lubię kryminałów. Wolę fantastykę ![]() Dziś w nocy wraca Młody, tęsknię za nim bardzo. Rozmowy telefoniczne z nim pokazaly mi, ze to już nie jest mały chłopczyk tylko młodziutki mężczyzna i wzrusza mnie to bardzo.
|
#980 |
|
Gang Iren
|
Który to ten krem eveline?
|
#981 |
|
Irenosława Pierwsza
|
|
#982 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Kupię sobie kiedyś jak będę w Pl.
|
|
#983 |
|
Gang Iren
|
A dziś kupiłam kotu nową obrożę, bo zgubił starą. Nie wiem jak mu mogła się odpiąć. Łapka z tyłu ma wygrawerowane dane. IMG_20200127_134254.jpg
|
#984 |
|
Gang Iren
|
Tadam IMG_20200127_135215.jpg
|
#985 | |||
|
O Ireno! ;-)
|
Cytat:
![]() no nieee! Gosia!! normalnie lanie powinnas dostac po skonczonej zabawie zapędź chłopaków do sprzatania. I nie ma, ze boli i zmeczeni. Od razu im zapowiedz, ze potem ma byc czysto. Cytat:
![]() ja jakos nauczyłam sie walczyc z moim wewnętrzym krytykiem, zeby mi przestał podpowiadac takie czarne scenariusze, ale łatwo nie było sie znim dogadac. Oj uparty gad z niego i nadal próbuje swoich sił od czasu do czasu! Magu prokrastynacja kazdego dopada po takie zimie ![]() [1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;87538635]Nie. Niestety nie na wyjazd. Podatki muszę zapłacić, jeden jakiś z mieszkaniem związany, drugi za samochód. Do tego jeszcze oddałam samochód do warsztatu, żeby mi przed wyjazdem wszystkie pierdoły zrobili, wymienili olej, filtry... no i oczywiście jak to bywa, wyszło coś jeszcze do zrobienia i automatycznie, rachunek będzie większy do zapłacenia. Dodatkowo jeszcze sprawy taty, które muszę ogarnąć. Za to najbardziej mi się nie chce zabierać.[/QUOTE] witaj w klubie! u mnie tez podatki, opłaty, rozliczenia wody, CO i inne tego typu "przyjemności". A jeszcze podatek PIT mnie czeka Cytat:
„Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.” Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez yyahyoo Czas edycji: 2020-01-27 o 15:40 |
|||
|
|
|
#986 | |
|
Irenosława Pierwsza
|
Cytat:
|
|
#987 | |
|
Konto usunięte
|
Nowy, Irenowy - 2020 Rok!!! - 45
Cytat:
Zgadzam sie z Jasia! Gosia potem niech dzieci sprzątają. I poinformuj, ze jak nie będzie porzadku to więcej nie ma zapraszania U nas tez taka zasada jest. Chcesz gości to albo na koniec wszyscy sprzątają albo sami. My dorosli tez sprzątamy po gościach - sami. ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- U nas tez wydatki i końca nie widać. Niestety ale majowa atrakcje przenosimy za rok. Nie da sie miec wszystkiego na raz. Za to postanowiliśmy spełnić marzenie dzieci. Które tez kosztuje. |
|
|
|
|
#988 |
|
Konto usunięte
|
Jak już tak sobie złotych rad udzielamy, to ja poproszę o skuteczną metodę na namówienie nastolatka na regularne sprzątanie swojego pokoju, wynoszenie z niego brudnych szklanek i kubków, wyrzucanie pustych opakowań itd itp. Tak, żebym nie musiała wchodzić do jego pokoju jak do Ikea
.Przyjmuję tylko w 100% skuteczne, sprawdzone metody na innych, żywych nastolatkach .
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Podatki, rozliczenie wody, gaz - to i moja zmora. Uvezpieczenie już zaplaciliśmy. Z PIT dostaniemy zwrt bo ulga na dzieci i trochę darowizny.
Jaki kot dumny z nowej "biżuterii" ![]() Hubert zawsze sam sprzątał po swoich kolegach a poźniej się schytrzył i przed odejsciem kolegów mówił że trzeba sprzątać u kelegów też wiem że konczył zabawę wczesniej niz mial wyznaczony czas i mówił ze chce posprzątać. Na początek mamy kolegów się dziwiły teraz to już nie bałagani jego towarzystwo - siedzą z nosami w smarfonach.---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:58 ---------- Hania - je jeszcze mam wczesnego nastolatka (11i pół to jakby nie patrzeć naście ) i poki co to nie mam takie problemu: posilki je z nami na dole, napój bieże w bidonie i jak ma pusty to znosi, myje i napełnia. Brudy wrzuca w lazience do kosza. Ale tak jak pisze: to wczesna odmiana tego gatunku, może ewoluować w niewłaściwym kierunku.A i łóżko ściele co rano. Ale on długo czekał na swój pokój i przez pewien czas mówiłam mu często ze posiadanie własnej przestrzeni to odpowiedzialność Kurde u niego w pokoju nawet kwiatki ładnie rosną - pamięta o podlewaniu z czym ja zawsze mam problem.
|
#990 |
|
O Ireno! ;-)
|
[1=d76b7b62abc76003533437b a9b2c050aff719167_6124288 bc3b3b;87539005]Jak już tak sobie złotych rad udzielamy, to ja poproszę o skuteczną metodę na namówienie nastolatka na regularne sprzątanie swojego pokoju, wynoszenie z niego brudnych szklanek i kubków, wyrzucanie pustych opakowań itd itp. Tak, żebym nie musiała wchodzić do jego pokoju jak do Ikea
.Przyjmuję tylko w 100% skuteczne, sprawdzone metody na innych, żywych nastolatkach .[/QUOTE]sprawdzone na 16 latce - zaniechanie jakichkolwiek czynności porządkowych w pokoju nastolatka (zbieranie brudów ciuchowych, kubeczków i innych takich gadżetów). Efekt po ok tygodniu - zero czystych ciuchów do założenia (nagle ich sterta znalazła sie w pralce), smród z pozostawionych resztek jedzenia, wyprane wczesniej ciuchy lądowały na stercie z brudnymi - nie wiadomo co czyste a co nie. Trzeba wąchac - obrzydliwosc - albo zakładac brudne i potem wstyd, bo sie samemu smierdzi ![]() I na koniec - zapraszanie do tego syfu znajomych - zwłaszcza płeć przeciwna pożądana (nie musi byc potencjalnym partnerem nawet!). W efekcie po kilku latach uzerania sie z syfiarzem okazało się, ze znajomi sie zaczeli nabijac co u niej tak smierdzi. Teoria 16latki? Smierdzi, bo komin jest nieszczelny i to stąd. Po posprzataniau pokoju (jej własny pomysł - chciała udowodnic rodzicom, ze ten komin niszczy jej życie towarzyskie) - zdziwienie na maksa i tel do mnie z tekstem "wiesz, ja myslałam ze to od komina tak jedzie a to chyba te brudne rzeczy były". Kurtyna! EDIT: możliwe do wykonania tylko przy założeniu zamknietych drzwi do pokoju nastolatka, bo dorosły ani tego smrodu ani widoku nie zdzierży na dłuższą mete i szlag go trafi
„Przyjaciele są jak ciche anioły, które podnoszą nas, kiedy nasze skrzydła zapominają jak latać.” Antoine de Saint-Exupéry Edytowane przez yyahyoo Czas edycji: 2020-01-27 o 16:22 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kobieta 30+
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:25.

ale w domu. 

ja tez juz ledwo nadążam za tempem, w którym żyje. Na szczescie ten tydzien i weekend beda spokojne to sobie odsapnę
Zdecydowanie potrzebuję teraz alienacji od ludzi i otoczenia.
Chociaż teraz to trochę ciężko będzie, bo nie mamy razem z tż wolnego, ale najwyżej trochę kosztem snu po nocce, bo już strasznie tęsknię za wycieczkami.
Czego bardzo zazdroszczę. My jak coś planujemy, to maksymalnie na 2/3 dnia...
Ale po tej Polowie już można wiedzieć, czy jest warta kupienia czy nie
wychodząc z wanny walnęłam się piszczelą o kant i mam pod kolanem wielką gulę i bedzie siniak...

a że czytam w ebooku, to już do wcześniejszej treści raczej nie wrócę.

Mam świeże spojrzenie na życie, to niech i w domu będzie czysto i świeżo

za krem. Właśnie muszę iść po nowy bo się kończy, dziś odwiedzę Rosmanna.

.
) i poki co to nie mam takie problemu: posilki je z nami na dole, napój bieże w bidonie i jak ma pusty to znosi, myje i napełnia. Brudy wrzuca w lazience do kosza. Ale tak jak pisze: to wczesna odmiana tego gatunku, może ewoluować w niewłaściwym kierunku.