|
|
#961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamuśki Marcóweczki 2021 :)
Cytat:
Nawet, gdy ciekawiło ją to NT, to mogła to dla siebie zostawić. Cieszę się, że tak to się skończyło i jesteś już spokojniejsza. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#962 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#963 |
|
Raczkowanie
|
U mnie zachcianek również nie było za wielkich. W pierwszej ciąży, załapałam fazę na słodkie w 6 miesiącu i trwało to 3 tyg. Każdego dnia musiałam zjeść min jedno jabłko, w pierwszych miesiącach jakoś żołądek mi się skurczył i jadłam małe porcje.
I przyznaje się bez bicia bardzo ciągnęło mnie do piwa, kilka razy zrobiłam małego lyczka. To był okres letni i grillowy. W kolejnych ciążach już nie miałam takich "ciągotek".Mnie zawsze dziwiło, że lekarze zalecają lampkę wina.. Dobrze, że to się skończyło i przestali to propagować, bo niestety znałam wiele kobiet, które uważały, że to nic złego. A dla mnie to alkohol jak każdy inny. Teraz też jem mniejsze porcje, choćbym chciała to nie wcisnę więcej. Zachcianek jak dotąd żadnych. Miałam dzisiaj badanie usg i dzidzia ma 4,4cm. Dostałam też zdjęcie, ale nie jest najlepsze, coś wyjątkowo mój gin nie postarał się. Dzidzia była bardzo aktywna i nawet machała rączką. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:40 ---------- Dziewczyny czy jest możliwość edycji w aplikacji Forum Wizaż? Chciałabym coś poprawić, ale nie potrafię tego dopatrzeć.. Faza na słodkie to były słodycze, a z owoców od początku miałam wielka ochotę na jabłka. I teraz to śmieszne, bo mój Syn nie przepada za jabłkami. Podobnie miała moja Siostra, w pierwszej ciąży cały jadłospis mógł się składać z jabłek i teraz Jej Syn nie znosi jabłek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też bez zachcianek, a zdrowo jadłam zawsze, więc wielkich zmian nie odnotowałam. no może z wyjątkiem tego, że pilnuję, żeby zjeść sniadanie rzeczywiście przed wyjściem z domu, a nie dopiero w pracy za biurkiem.
alkoholu brakuje, bo ja jestem człowiek winko do posiłku i , ale tego nie rozpatruje w kategoriach "może jednak", to po prostu jedno z wyrzeczeń, jak tatar ;D
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dwa razy umoczyłam usta e piwie i raz w szampanie. Zdarza mi się picie piwa bezalkoholowego, wczoraj próbowałam wina i zaczynam mieć wyrzuty sumienia :/ problem polega na tym, że nie widzę specjalnie alternatywy, co pić w trakcie spotkań ze znajomymi, co nie będzie wodą i nie będzie słodkie.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#967 |
|
Zadomowienie
|
Ja pije na takich spotkaniach typu grill piwo bezalkoholowe, zawsze piłam winko albo piwko trochę tego jednak brakuje ale co zrobić ☺
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też pije bezalkoholowe, tylko sprawdzam żeby na pewno miało 0,00%
![]() Albo proszę o mojito bezalkoholowe, to akurat piłam na weselu bo karmiłam ![]() Albo normalnie soki, wodę itp. nie mam z tym żadnego problemu. Zresztą bez ciąży też specjalnie dużo nie piłam, często za kierowcę robię i tyle ![]() Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Teraz jest tyle piw 0,0%, ze jest w czym wybierać
Trzeba tylko czytać dokładnie, bo te z napisem "bezalkoholowe" często mają do 0,5%. Jak jest napisane 0,0%, to chyba nie widziałam takich numerów, ale mimo wszystko zawsze sprawdzam pamiętam jak moja koleżanka 4 lata temu narzekała, że była tylko bezalkoholowa Bavaria i Lech free W Rossmannie są też wina bezalkoholowe, w Biedrze jest Cin Cin free ![]() Widać, że leci już 2 lata bez alko Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
To nie o to chodzi, że dużo piłam przed ciążą, bo nie, 2 piwa mi wystarczały na cały wieczór. Bardziej chodzi mi o to, że najlepiej to pić wodę, bo wszędzie cukier, słodziku i puste kalorie.
|
|
|
#971 |
|
Rozeznanie
|
Ja ostatnio piłam Lecha Free i miałam gigantyczne wyrzuty sumienia
![]() Byłam wczoraj u diabetologa. I nie muszę brać insuliny! Ale jeszcze muszę się Kuć, bo podobno teraz lożysko też zaczyna produkować insulinę i mogą być większe skoki, czy coś... Szczerze mówiąc nic o tym nie wiem i się nie zagłębiałam. Na 10 wyników 4 miałam ponad normą. :x Dwa razy zjadłam raz batonika w pracy i raz gofra. Po batonie skoczyło mocno ale się z tym liczyłam. W weekend zjadłam gofra z nutellą nad morzem wieczorem. Rano miałam cukier na czczo 108. ![]() Doktor miał rację, że to były dwa eksperymenty na własnym dziecku. Już nie tknę nic słodkiego, nie mogę soków, owoców też lepiej nie, chyba że pół garści, pół jabłka kwasnego itd. A powiem wam, że wśród znajomych byłam znana z czekoladoholizmu. Tabliczka dziennie, milka 300g na raz... Nawyki są, ale dla malucha się trzymam. Przy tym wyrzeczenie się alkoholu to dla mnie pestka. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez An Angel Czas edycji: 2020-08-13 o 07:22 |
|
|
|
#972 |
|
Rozeznanie
|
Nie dostawałam wczoraj wogole powiadomień
![]() Co do alkoholu to ja jestem na nie ogólnie jakoś nie przepadalam nigdy. Ale po pierwszym porodzie jak przestałam karmić mąż mnie na mówił na dwa piwa, Jezu jak ja się skończyłam. Wymiotowalam kac mega nie czułam się żeby dzieckiem się zajmować na drugi dzień, i wtedy sobie obiecałam że już nigdy nie tkne. No i nie tykam ![]() Dzisiaj mam wizytę i wczoraj na forum dowiedziałam się że mój lekarz ma urlop nawet nie wiem kto będzie przyjmował pacjentki i dupa blada bo chciałam pogadać, chciałam zapytać o mojego guza piersi jak oni to widzą i w sumie nic nie zapytam bo nie ma sensu.Jeszcze miałam głupi sen że dziecko było o kolejny tydzień młodsze a serce pikalo tylko 89 ![]() ![]() ![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
Oho, przypomniałaś mi ze mam się na usg piersi umowic
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#975 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Już dziewczyny po prenatalnych wracam do domu. Wygląda na to, że wszystko jest ok, narządy póki co wyglądają ok, serduszko też ok
nawet pomachało do nas płeć na razie mówiła że 55 do 45 procent więc ja nie chciałam wiedzieć jeszcze teraz czekam na wyniki krwi około 2 tygodni ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#977 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Robisz pappę, na to ta krew? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() . tak robiłam papa i te wyniki właśnie 2 tygodnie czekania teraz, chociaż lekarka mnie uspokoiła, że nie powinno być żadnych niespodzianek z krwi także jestem dobrej myśli ☺ dzisiaj mam 11+6 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
kocham ... Edytowane przez stookrotka1991 Czas edycji: 2020-08-13 o 12:45 |
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Czy na to badanie krwi trzeba być na czczo lub jakieś inne warunki spełniać? Ja mam dopiero 07.09. to będzie 12+5. Zapisałam się on line, ale jeszcze tam nie dzwoniłam pytać o szczegóły.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Fufka Czas edycji: 2020-08-13 o 12:49 |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
Stookrotka gratuluję pozytywnego badania
️ Właśnie będę za tydzień musiała zapytać położna o te badania... Ehhh żebyśmy nie zapomnieli jak ostatnio mieliśmy przygotowaną listę pytań i z podekscytowania nie zapytaliśmy o nic a jeszcze pytała czy coś chcemy wiedzieć Ja od wczoraj słabo niestety nie mogę jeść ledwo cokolwiek przechodzi mi przez gardło, już nawet nie mdłości a po prostu nie mam apetytu, oczywiście do tego dochodzi osłabienie i zawroty głowy... ehhh pochwaliłam się że lepiej się czuję.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
An angel jakbyś mogła to poproszę o wpisanie terminu na pierwszą stronę bo widzę, że jeszcze mnie nie ma
28 luty ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#983 |
|
Rozeznanie
|
Ja już po wizycie, jestem zła... Lekarz zbadał mnie ręcznie i z tekstem że dla niego ciąży nie ma bo już 10tc a on nie czuje. Ja mowie ze ciąża na pewno jest młodsza ale no co ma być to będzie, chociaż w środku cała przerażona... Na szczęście dzieciątko jest żywe, serce pika ma rączki nóżki i 1,5cm. Wychodzi 8tc
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- I dalej nie mam założonej karty ciąży. Kolejna wizyta 2 września Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#984 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
więc po tym już stwierdziłam, że rezygnuje z NFZ całkowicie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oraz prywatnie do gin do której mam zaufanie, wiem że zawsze przyjmie jak trzeba. Ale niestety pracuje w drugim szpitalu a tam nie chcę iść. Pierwszą ciążę też tak prowadziłam. Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:36 ---------- Cytat:
Wysłane z mojego Redmi 4X przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#988 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
||
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Heej, chciałam sie przywitac
Termin mam na 27.03, 2 ciąża. Martwię sie bo nie mam zadnych objawów ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakby jeszcze coś tam gdakał to kazałabym mu w karcie wizyty uczynić adnotacji, ze pacjentka domaga się wykonania badania usg, zaś lekarz odmawia. krótka piłka.
Edytowane przez pani_smith Czas edycji: 2020-08-13 o 16:39 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:27.

nie odzywałam się bo miałam ciężkie dni, moja ginekolog na wizycie kontrolnej w 10 tygodniu zmierzyła sobie Przeziernosc karkowa nt i wyszło jej 2.6 mm czyli już ponad normę a to nt rośnie Razem z dzieckiem, poza tym tętno było wysokie dość i malutki taki nieruchomy był ze zdecydowałam się na Sanco, dziś miałam pobranie krwi i przed pobraniem robił mi usg doktor który robi tez usg prenatalne i powiedział mi ze moja gin nie powinna mi mierzyć tak wcześnie a poza tym nie jest 2.6 tylko 1mm i trochę i ze póki co jest wszystko ok a dzieciaczek był dziś bardziej żywiołowy i machał rączkami 
bardzo ciągnęło mnie do piwa, kilka razy zrobiłam małego lyczka. To był okres letni i grillowy. W kolejnych ciążach już nie miałam takich "ciągotek".

W Rossmannie są też wina bezalkoholowe, w Biedrze jest Cin Cin free 

ogólnie jakoś nie przepadalam nigdy. Ale po pierwszym porodzie jak przestałam karmić mąż mnie na mówił na dwa piwa, Jezu jak ja się skończyłam. Wymiotowalam kac mega nie czułam się żeby dzieckiem się zajmować na drugi dzień, i wtedy sobie obiecałam że już nigdy nie tkne. No i nie tykam
nawet nie wiem kto będzie przyjmował pacjentki i dupa blada bo chciałam pogadać, chciałam zapytać o mojego guza piersi jak oni to widzą i w sumie nic nie zapytam bo nie ma sensu.

️
mieliśmy przygotowaną listę pytań i z podekscytowania nie zapytaliśmy o nic a jeszcze pytała czy coś chcemy wiedzieć
nie mogę jeść ledwo cokolwiek przechodzi mi przez gardło, już nawet nie mdłości a po prostu nie mam apetytu, oczywiście do tego dochodzi osłabienie i zawroty głowy... ehhh pochwaliłam się że lepiej się czuję.
28 luty
Wzięliśmy ślub 26-09-2015