Mamy luty 2023 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2023-02-06, 09:04   #961
miszel92
Raczkowanie

Dot.: Mamy luty 2023

Cytat:
Napisane przez nowa180321 Pokaż wiadomość
Hej , melduje się z porodówki . O 3 w nocy zaczęły się skurcze . Jestem po badaniu z na ktg pisały się tylko dwa małe skurcze , ale mam krzyżowe więc to dlatego . Rozwarcie 4-5 cm jedynie AFI wyszło prawie 18 więc czeka mnie przebicie pęcherza . Ale i tak jestem szczęśliwa że się samo zaczęło . Waga 3300g

Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka
Super, że się zaczęło samo i uniknęłaś indukcji Ale skurczy krzyżowych nie zazdroszczę. Mnie od rana też strasznie boli ale właśnie od krzyża, w brzuchu czuję tylko, że się napina. Z pierwszego porodu tego nie znam więc nie wiem czy to skurcze czy po prostu źle spałam. Czekam czy coś się więcej zacznie dziać czy minie po odpoczynku
Trzymam kciuki żeby szybko poszło, daj znać jak już będzie po!

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
miszel92 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-06, 09:36   #962
apollinka
Rozeznanie

GG do apollinka

Cytat:
Napisane przez miszel92 Pokaż wiadomość
Jak tam dziewczyny, jutro pełnia Księżyca, niektórzy wierzą, że to wpływa na zwiększoną ilość porodów Któraś ma w planie rozpakowanie? Moja mama cały czas mi mówi, że mam się przyszykować na jutro bo urodzę ale ja nie wierzę w ogóle w takie pierdoły, zresztą czuję się lepiej niż w ostatnim czasie i nic nie zwiastuje, że to miałoby nastąpić jutro 🤣
A jak nasze mamy w trójpakach? Jakieś wiadomości? Decyzje kiedy rozwiązanie?

Ja mam jutro ponowne przyjęcie do szpitala (tydzień temu mnie cofnęli, bo źle policzyli wiek ciąży (wg OM a nie USG) i mogłam czekać w szpitalu do 37TC lub w domu) i mam nadzieję, że tym razem wyjdziemy z niego we 3jkę oddzielnie już tylko czekam na koniec. Dzieciaki okazują się standardowych rozmiarów - 3,2 oraz 3 kg wg USG i musi im być już tam mega ciasno, bo większość ich ruchów czuję bardzo wyraźnie. Skorzystaliśmy z mężem przynajmniej z ostatniego podarowanego nam weekendu we 2 - kino & wystawa. Ale nie wywołało to żadnej reakcji poza byciem obolałą.
apollinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-06, 10:20   #963
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Hej , melduje się z porodówki . O 3 w nocy zaczęły się skurcze . Jestem po badaniu z na ktg pisały się tylko dwa małe skurcze , ale mam krzyżowe więc to dlatego . Rozwarcie 4-5 cm jedynie AFI wyszło prawie 18 więc czeka mnie przebicie pęcherza . Ale i tak jestem szczęśliwa że się samo zaczęło . Waga 3300g

Super
Trzymamy kciuki. U mnie przebicie pęcherza zadziałało niesamowicie, od 6 cm do urodzenia bobasa minęło 45 minut 🤣

theali jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-06, 10:47   #964
ania_mala
Zadomowienie

No to się dzieje!
U mnie też się coś ruszyło. Rozwarcie 2 cm, waga w sumie bez większych zmian, przepływy w normie. Nic tylko czekać

Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka
ania_mala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-06, 12:31   #965
nowa180321
Raczkowanie

Melduje się , że o 10:10 urodziłam . Nie powiem że nie bolało , ale było znośnie . W sumie tylko takie półtorej godziny strasznej męki. Bo po 8 podłączyli oxycyne i przebili pęcherz i w sumie poszło . Lekarz super się wstrzelił w wagę 3300 gram 53 cm i 10 pkt fajnie odrazu załapała pierś . Mąż był cały czas przy mnie , rodziłam w ciszy bez krzyków, a po między się śmialiśmy

nowa180321 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2023-02-06, 13:05   #966
ania_mala
Zadomowienie

Gratulacje! Cieszcie się sobą i odpoczywajcie

Stary 2023-02-06, 13:30   #967
theali
Zakorzenienie

Gratulacje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2023-02-06, 14:25   #968
miszel92
Raczkowanie

Cytat:
Melduje się , że o 10:10 urodziłam . Nie powiem że nie bolało , ale było znośnie . W sumie tylko takie półtorej godziny strasznej męki. Bo po 8 podłączyli oxycyne i przebili pęcherz i w sumie poszło . Lekarz super się wstrzelił w wagę 3300 gram 53 cm i 10 pkt fajnie odrazu załapała pierś . Mąż był cały czas przy mnie , rodziłam w ciszy bez krzyków, a po między się śmialiśmy

Gratulacje 🥰 No to już mamy dwa wątkowe dzieciaczki na świecie
Ania, teraz Twoja kolej i ja też się zgłaszam na ochotnika do rozpakowania do końca tygodnia

Stary 2023-02-06, 14:35   #969
ania_mala
Zadomowienie

Ja rezerwuje niedzielę, bo dziadki przyjeżdżają do starszakow

Stary 2023-02-06, 14:36   #970
miszel92
Raczkowanie

Jeszcze jedno pytanie dziewczyny. Rodziłyście w koszulach szpitalnych czy swoich? Ja chciałam w swojej ale w sumie jak przymierzyłam te co mam z pierwszej ciąży to jak zaczęłam się układać do różnych pozycji wertykalnych to się okazało, że mam całą ehem no wiadomo co na wierzchu 🤣 I się zastanawiam czy na szybko kupować jakąś dłuższą czy w trakcie porodu jak zacznie już bardzo boleć będzie mi wszystko jedno Z synem tak właściwie aż do tych 5cm leżałam bo tak mi kazali Że mam odpoczywać dopóki mogę a ja głupia niedoświadczona się nie postawiłam. Teraz chcę być aktywna w pierwszej fazie porodu.

Stary 2023-02-06, 14:38   #971
miszel92
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ania_mala Pokaż wiadomość
Ja rezerwuje niedzielę, bo dziadki przyjeżdżają do starszakow

Myślisz, że wytrzymasz tak długo?
To ja liczę na czwartek bo mój ginekolog i położna mają dyżur Dzięki Bogu akurat dziadków mamy cały czas pod ręką więc chociaż tym się nie stresuję.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2023-02-06, 15:01   #972
ania_mala
Zadomowienie

Przetrzesz szlaki

Ja 2 razy w swojej koszuli i raz w szpitalnej, bo nie zdążyłam się przebrać. Ogólnie było mi wszystko jedno 2 porody byłam aktywna, przy ostatnim do połowy. A jak odpadłam z sił i wdychałam gaz przysypiając między skurczami to i rozwarcie się zrobiło. Więc się już na nic nie nastawiam

Stary 2023-02-06, 15:40   #973
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze jedno pytanie dziewczyny. Rodziłyście w koszulach szpitalnych czy swoich? Ja chciałam w swojej ale w sumie jak przymierzyłam te co mam z pierwszej ciąży to jak zaczęłam się układać do różnych pozycji wertykalnych to się okazało, że mam całą ehem no wiadomo co na wierzchu 🤣 I się zastanawiam czy na szybko kupować jakąś dłuższą czy w trakcie porodu jak zacznie już bardzo boleć będzie mi wszystko jedno Z synem tak właściwie aż do tych 5cm leżałam bo tak mi kazali Że mam odpoczywać dopóki mogę a ja głupia niedoświadczona się nie postawiłam. Teraz chcę być aktywna w pierwszej fazie porodu.

W szpitalnej i bardzo się z tego faktu cieszę, bo była w ponad połowie absolutnie mokra 🤣

Stary 2023-02-07, 02:45   #974
nowa180321
Raczkowanie

Ja w swojej , zwykłą długa szara koszula . Wogole 4 poród i w tej pierwszy raz mi się zdarzyło , że położna kazała mi do partych stać i kucać . Kurde niebo a ziemia między leżeniem i parciem . Ale tak się cieszę , że to już za mną teraz byle by przetrwać dzisiejszy dzień i mam nadzieję , że jutro już będę w domu

Stary 2023-02-07, 08:41   #975
theali
Zakorzenienie

Cytat:
Ja w swojej , zwykłą długa szara koszula . Wogole 4 poród i w tej pierwszy raz mi się zdarzyło , że położna kazała mi do partych stać i kucać . Kurde niebo a ziemia między leżeniem i parciem .
To na pewno Ja tym razem na drugi okres leżałam na boku i to już była duża różnica w porównaniu z pierwszym porodem na plecach. Patrząc wstecz, to chyba trudno by było o inną pozycję, bo strasznie drżały mi całe nogi, aż byłam zaskoczona.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2023-02-07, 08:57   #976
ania_mala
Zadomowienie

Ja też ostatnio dużo na boku leżałam.

A dziś się czuję... dziwnie. Brzuch pobolewa, mała rusza się bardzo boleśnie, po wczorajszej wizycie pojawiło się plamienie. Kurde, trzeba będzie w końcu urodzić

Stary 2023-02-07, 09:42   #977
miszel92
Raczkowanie

Cytat:
Ja też ostatnio dużo na boku leżałam.

A dziś się czuję... dziwnie. Brzuch pobolewa, mała rusza się bardzo boleśnie, po wczorajszej wizycie pojawiło się plamienie. Kurde, trzeba będzie w końcu urodzić

Ania trzymam kciuki, może to dzisiaj 🤞
Ja wczoraj się nie oszczędzałam mimo mega bóli krzyża, wyszłam z synkiem na spacer, wróciłam to wysprzątałam łazienkę. Mąż wrócił z pracy i jak mnie zobaczył to się za głowę złapał, mówi w nocy urodzisz jak nic I... nic Położyłam się, wszystko bolało ale byłam tak zmęczona, że zasnęłam i w nocy tylko jak do synka wstawałam to coś lekko zabolało a tak cisza. Także najpierw zalecają się oszczędzać bo szyjka się skraca, bo lekkie rozwarcie bo coś tam a potem można góry przenosić i nic się nie dzieje 🤣
Nowa a jak się czujesz po porodzie?

Stary 2023-02-08, 02:26   #978
nowa180321
Raczkowanie

Cytat:
Ania trzymam kciuki, może to dzisiaj
Ja wczoraj się nie oszczędzałam mimo mega bóli krzyża, wyszłam z synkiem na spacer, wróciłam to wysprzątałam łazienkę. Mąż wrócił z pracy i jak mnie zobaczył to się za głowę złapał, mówi w nocy urodzisz jak nic I... nic Położyłam się, wszystko bolało ale byłam tak zmęczona, że zasnęłam i w nocy tylko jak do synka wstawałam to coś lekko zabolało a tak cisza. Także najpierw zalecają się oszczędzać bo szyjka się skraca, bo lekkie rozwarcie bo coś tam a potem można góry przenosić i nic się nie dzieje
Nowa a jak się czujesz po porodzie?

Ok, pierwszy dzień po porodzie wiadomo osłabiona . Ale już śmigam , krocze na szczęście całe bez pęknięcia urazów .

Stary 2023-02-08, 05:48   #979
ania_mala
Zadomowienie

To nie był mój dzień. Czułam się słabo, co jakiś czas bolało. Myslalam, że może w nocy się rozkręci i...pierwszy raz od dawna przespałam całą:P nawet siku nie wstawałam. Więc czekamy dalej

Stary 2023-02-08, 06:31   #980
miszel92
Raczkowanie

Cytat:
To nie był mój dzień. Czułam się słabo, co jakiś czas bolało. Myslalam, że może w nocy się rozkręci i...pierwszy raz od dawna przespałam całą:P nawet siku nie wstawałam. Więc czekamy dalej

To u mnie z kolei dzisiaj prawie cała noc nieprzespana, wybudzały mnie co chwilę bóle jak na okres, ciężko znaleźć sobie pozycję. Ok 5 się uspokoiło na chwilę i teraz od nowa czuję. Czekam czy coś się rozwinie czy tylko znowu przepowiadające
Ania trzymam kciuki żeby nagle z zaskoczenia się zaczęło

Stary 2023-02-08, 07:00   #981
ania_mala
Zadomowienie

To może u Ciebie się rozkręci! Też trzymam kciuki

Stary 2023-02-08, 07:18   #982
nowa180321
Raczkowanie

My dzisiaj wychodzimy do domu .

Trzymam kciuki za rozwój , u mnie skurcze co 10 min dały już 4/5 cm rozwarcia , oby też fajnie i szybko się rozkręciło

Stary 2023-02-08, 10:06   #983
miszel92
Raczkowanie

Dzięki dziewczyny ale jak mąż zadzwonił do znajomej zapytać jaki lekarz ma dzisiaj dyżur na porodówce i jest jakiś nieznajomy na zastępstwie to od razu wszystko mi przeszło Tylko krzyż boli i tyle 🤷☠♀️ Wychodzę z synkiem na spacer, po powrocie dokończę sprzątanie i zobaczymy. Ale to jak nagle wszystko minęło jest niesamowite...
Nowa super, cieszcie się sobą w domu i daj znać jak rodzeństwo zareagowało 🥰

Stary 2023-02-08, 13:02   #984
ania_mala
Zadomowienie

To tak jak u mnie. Zanim odpaliłam aplikacje do liczenia skurczy to przestało boleć

Stary 2023-02-08, 20:47   #985
ania_mala
Zadomowienie

I jak tam po spacerze Miszel?

Stary 2023-02-09, 01:23   #986
miszel92
Raczkowanie

Cytat:
I jak tam po spacerze Miszel?

Zdążyłam jeszcze wysprzątać dalej dom Zostały mi podłogi Skurcze są, raz mniej a raz bardziej regularne. Ale są krótkie i no to nie "to" więc czekamy
A u Ciebie jak?

Stary 2023-02-09, 03:50   #987
ania_mala
Zadomowienie

Ja dla odmiany, po sprzątaniu poszłam jeszcze z młodymi na spacer. I choć nie mam typowych skurczy to od pół godziny pobolewa mnie brzuch i spać nie mogę. Myślę, że tradycyjnie w ciągu dnia wszystko się rozejdzie. Do niedzieli mam czas

Stary 2023-02-09, 09:36   #988
miszel92
Raczkowanie

Cytat:
Ja dla odmiany, po sprzątaniu poszłam jeszcze z młodymi na spacer. I choć nie mam typowych skurczy to od pół godziny pobolewa mnie brzuch i spać nie mogę. Myślę, że tradycyjnie w ciągu dnia wszystko się rozejdzie. Do niedzieli mam czas

U mnie też się rozeszło, znowu Już jestem zmęczona tym wszystkim. Nie spałam kolejną noc, jestem wykończona. Dzisiaj po pracy starszaka przekazuję tacie a ja idę się wyspać, potem kąpiel żeby się zrelaksować. I muszę odpuścić z tym porodem, w sumie jeszcze do terminu trochę czasu. Tylko muszę sobie w głowie poukładać wszystko, że jak skończy się CC to też będzie dobrze. Spinam się z tym szybszym porodem bo mam zielone światło na poród naturalny tylko do szacowanych 3,5kg. Tydzień temu już miała 3kg, w ostatnie 2tyg przybrała 600g Jeżeli tak dalej będzie przybierała to do terminu będzie większa niż waga graniczna. I to mnie stresuje i chciałam żeby wyszła jednak szybciej ale jakby nie było do 20go jeszcze jest trochę czasu 🤷☠♀️

Stary 2023-02-09, 09:44   #989
ania_mala
Zadomowienie

Moja przez tydzień praktycznie nie przybrała na wadze (przepływy i inne wyniki w normie), lekarz mówi, ,że na końcówce już tak nie rosną. Ja też wyluzowałam w kwestii porodu. Będzie, co ma być. A tak się zameczymy wcześniej i nie będziemy miały siły na rodzenie. Nie warto!

Stary 2023-02-09, 15:39   #990
miszel92
Raczkowanie

Cytat:
Moja przez tydzień praktycznie nie przybrała na wadze (przepływy i inne wyniki w normie), lekarz mówi, ,że na końcówce już tak nie rosną. Ja też wyluzowałam w kwestii porodu. Będzie, co ma być. A tak się zameczymy wcześniej i nie będziemy miały siły na rodzenie. Nie warto!

Oby u mnie też tak było, że ta waga przystopuje
Ja właśnie leżę i odpoczywam, oprócz przeciążonego kręgosłupa nic nie boli, nic się nie dzieje. Poród z moim prowadzącym ciążę odchodzi w siną dal 🤣 No nic, trudno, mam nadzieję, że jak już się zacznie to lekarz na którego trafię nie będzie podważał decyzji mojego Niczego tak się nie boję jak ponownej cesarki, serio... Już nie mówię o dochodzeniu do siebie po zabiegu ale po samym znieczuleniu ZZO miałam później dość długo problemy z bólem kręgosłupa i głowy :/

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości