|
|
#961 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamy luty 2023
Cytat:
Ale skurczy krzyżowych nie zazdroszczę. Mnie od rana też strasznie boli ale właśnie od krzyża, w brzuchu czuję tylko, że się napina. Z pierwszego porodu tego nie znam więc nie wiem czy to skurcze czy po prostu źle spałam. Czekam czy coś się więcej zacznie dziać czy minie po odpoczynku ![]() Trzymam kciuki żeby szybko poszło, daj znać jak już będzie po! ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#962 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
już tylko czekam na koniec. Dzieciaki okazują się standardowych rozmiarów - 3,2 oraz 3 kg wg USG i musi im być już tam mega ciasno, bo większość ich ruchów czuję bardzo wyraźnie. Skorzystaliśmy z mężem przynajmniej z ostatniego podarowanego nam weekendu we 2 - kino & wystawa. Ale nie wywołało to żadnej reakcji poza byciem obolałą.
|
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Trzymamy kciuki. U mnie przebicie pęcherza zadziałało niesamowicie, od 6 cm do urodzenia bobasa minęło 45 minut 🤣 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
No to się dzieje!
U mnie też się coś ruszyło. Rozwarcie 2 cm, waga w sumie bez większych zmian, przepływy w normie. Nic tylko czekać Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
Melduje się , że o 10:10 urodziłam
. Nie powiem że nie bolało , ale było znośnie . W sumie tylko takie półtorej godziny strasznej męki. Bo po 8 podłączyli oxycyne i przebili pęcherz i w sumie poszło . Lekarz super się wstrzelił w wagę 3300 gram 53 cm i 10 pkt fajnie odrazu załapała pierś . Mąż był cały czas przy mnie , rodziłam w ciszy bez krzyków, a po między się śmialiśmy Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Gratulacje! Cieszcie się sobą i odpoczywajcie
Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Gratulacje
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
️Ania, teraz Twoja kolej i ja też się zgłaszam na ochotnika do rozpakowania do końca tygodnia ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zadomowienie
|
Ja rezerwuje niedzielę, bo dziadki przyjeżdżają do starszakow
![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Jeszcze jedno pytanie dziewczyny. Rodziłyście w koszulach szpitalnych czy swoich? Ja chciałam w swojej ale w sumie jak przymierzyłam te co mam z pierwszej ciąży to jak zaczęłam się układać do różnych pozycji wertykalnych to się okazało, że mam całą ehem no wiadomo co na wierzchu
🤣 I się zastanawiam czy na szybko kupować jakąś dłuższą czy w trakcie porodu jak zacznie już bardzo boleć będzie mi wszystko jedno Z synem tak właściwie aż do tych 5cm leżałam bo tak mi kazali Że mam odpoczywać dopóki mogę a ja głupia niedoświadczona się nie postawiłam. Teraz chcę być aktywna w pierwszej fazie porodu.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#971 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To ja liczę na czwartek bo mój ginekolog i położna mają dyżur Dzięki Bogu akurat dziadków mamy cały czas pod ręką więc chociaż tym się nie stresuję. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Przetrzesz szlaki
![]() Ja 2 razy w swojej koszuli i raz w szpitalnej, bo nie zdążyłam się przebrać. Ogólnie było mi wszystko jedno 2 porody byłam aktywna, przy ostatnim do połowy. A jak odpadłam z sił i wdychałam gaz przysypiając między skurczami to i rozwarcie się zrobiło. Więc się już na nic nie nastawiam![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#973 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
Ja w swojej , zwykłą długa szara koszula . Wogole 4 poród i w tej pierwszy raz mi się zdarzyło , że położna kazała mi do partych stać i kucać . Kurde niebo a ziemia między leżeniem i parciem . Ale tak się cieszę , że to już za mną
teraz byle by przetrwać dzisiejszy dzień i mam nadzieję , że jutro już będę w domu Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tym razem na drugi okres leżałam na boku i to już była duża różnica w porównaniu z pierwszym porodem na plecach. Patrząc wstecz, to chyba trudno by było o inną pozycję, bo strasznie drżały mi całe nogi, aż byłam zaskoczona.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Ja też ostatnio dużo na boku leżałam.
A dziś się czuję... dziwnie. Brzuch pobolewa, mała rusza się bardzo boleśnie, po wczorajszej wizycie pojawiło się plamienie. Kurde, trzeba będzie w końcu urodzić ![]() Wysłane z mojego NOTE 20 PRO przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#977 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
️Ja wczoraj się nie oszczędzałam mimo mega bóli krzyża, wyszłam z synkiem na spacer, wróciłam to wysprzątałam łazienkę. Mąż wrócił z pracy i jak mnie zobaczył to się za głowę złapał, mówi w nocy urodzisz jak nic I... nic Położyłam się, wszystko bolało ale byłam tak zmęczona, że zasnęłam i w nocy tylko jak do synka wstawałam to coś lekko zabolało a tak cisza. Także najpierw zalecają się oszczędzać bo szyjka się skraca, bo lekkie rozwarcie bo coś tam a potem można góry przenosić i nic się nie dzieje 🤣Nowa a jak się czujesz po porodzie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#978 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
|
#979 |
|
Zadomowienie
|
To nie był mój dzień. Czułam się słabo, co jakiś czas bolało. Myslalam, że może w nocy się rozkręci i...pierwszy raz od dawna przespałam całą:P nawet siku nie wstawałam. Więc czekamy dalej
|
|
|
|
#980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ania trzymam kciuki żeby nagle z zaskoczenia się zaczęło ️Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#981 |
|
Zadomowienie
|
To może u Ciebie się rozkręci! Też trzymam kciuki
|
|
|
|
#982 |
|
Raczkowanie
|
My dzisiaj wychodzimy do domu .
Trzymam kciuki za rozwój , u mnie skurcze co 10 min dały już 4/5 cm rozwarcia , oby też fajnie i szybko się rozkręciło Wysłane z mojego moto g72 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#983 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny ale jak mąż zadzwonił do znajomej zapytać jaki lekarz ma dzisiaj dyżur na porodówce i jest jakiś nieznajomy na zastępstwie to od razu wszystko mi przeszło
Tylko krzyż boli i tyle 🤷☠♀️ Wychodzę z synkiem na spacer, po powrocie dokończę sprzątanie i zobaczymy. Ale to jak nagle wszystko minęło jest niesamowite... Nowa super, cieszcie się sobą w domu i daj znać jak rodzeństwo zareagowało 🥰 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
To tak jak u mnie. Zanim odpaliłam aplikacje do liczenia skurczy to przestało boleć
|
|
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
I jak tam po spacerze Miszel?
|
|
|
|
#986 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zostały mi podłogi Skurcze są, raz mniej a raz bardziej regularne. Ale są krótkie i no to nie "to" więc czekamy ![]() A u Ciebie jak? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
Ja dla odmiany, po sprzątaniu poszłam jeszcze z młodymi na spacer. I choć nie mam typowych skurczy to od pół godziny pobolewa mnie brzuch i spać nie mogę. Myślę, że tradycyjnie w ciągu dnia wszystko się rozejdzie. Do niedzieli mam czas
|
|
|
|
#988 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Już jestem zmęczona tym wszystkim. Nie spałam kolejną noc, jestem wykończona. Dzisiaj po pracy starszaka przekazuję tacie a ja idę się wyspać, potem kąpiel żeby się zrelaksować. I muszę odpuścić z tym porodem, w sumie jeszcze do terminu trochę czasu. Tylko muszę sobie w głowie poukładać wszystko, że jak skończy się CC to też będzie dobrze. Spinam się z tym szybszym porodem bo mam zielone światło na poród naturalny tylko do szacowanych 3,5kg. Tydzień temu już miała 3kg, w ostatnie 2tyg przybrała 600g Jeżeli tak dalej będzie przybierała to do terminu będzie większa niż waga graniczna. I to mnie stresuje i chciałam żeby wyszła jednak szybciej ale jakby nie było do 20go jeszcze jest trochę czasu 🤷☠♀️ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Moja przez tydzień praktycznie nie przybrała na wadze (przepływy i inne wyniki w normie), lekarz mówi, ,że na końcówce już tak nie rosną. Ja też wyluzowałam w kwestii porodu. Będzie, co ma być. A tak się zameczymy wcześniej i nie będziemy miały siły na rodzenie. Nie warto!
|
|
|
|
#990 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja właśnie leżę i odpoczywam, oprócz przeciążonego kręgosłupa nic nie boli, nic się nie dzieje. Poród z moim prowadzącym ciążę odchodzi w siną dal 🤣 No nic, trudno, mam nadzieję, że jak już się zacznie to lekarz na którego trafię nie będzie podważał decyzji mojego Niczego tak się nie boję jak ponownej cesarki, serio... Już nie mówię o dochodzeniu do siebie po zabiegu ale po samym znieczuleniu ZZO miałam później dość długo problemy z bólem kręgosłupa i głowy :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:22.

jedynie AFI wyszło prawie 18
więc czeka mnie przebicie pęcherza . Ale i tak jestem szczęśliwa że się samo zaczęło . Waga 3300g
Ale skurczy krzyżowych nie zazdroszczę. Mnie od rana też strasznie boli ale właśnie od krzyża, w brzuchu czuję tylko, że się napina. Z pierwszego porodu tego nie znam więc nie wiem czy to skurcze czy po prostu źle spałam. Czekam czy coś się więcej zacznie dziać czy minie po odpoczynku 
️

Któraś ma w planie rozpakowanie?
Moja mama cały czas mi mówi, że mam się przyszykować na jutro bo urodzę ale ja nie wierzę w ogóle w takie pierdoły, zresztą czuję się lepiej niż w ostatnim czasie i nic nie zwiastuje, że to miałoby nastąpić jutro 🤣

Że mam odpoczywać dopóki mogę a ja głupia niedoświadczona się nie postawiłam. Teraz chcę być aktywna w pierwszej fazie porodu.
Dzięki Bogu akurat dziadków mamy cały czas pod ręką więc chociaż tym się nie stresuję. 

Skurcze są, raz mniej a raz bardziej regularne. Ale są krótkie i no to nie "to" więc czekamy
Niczego tak się nie boję jak ponownej cesarki, serio... Już nie mówię o dochodzeniu do siebie po zabiegu ale po samym znieczuleniu ZZO miałam później dość długo problemy z bólem kręgosłupa i głowy :/