![]() |
#961 |
BAN stały
|
Dot.: Chorwacja - zbiorczy
Jechaliśmy z firmą Retman. Bilet do Splitu i z powrotem to było jakieś 440 zł właśnie. Żadnych dodatkowych ukrytych opłat. Oni jeżdżą raz na tydzień, chyba co piątek. Już dwa razy z nimi jechaliśmy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
Hej
![]() planujemy z grupą znajomych wakacje w Chorwacji na początku września. Raczej zdecydujemy się na biuro podróży (brak auta które przezyje tą podróż oraz 6osob chetnych) , jak narazie Gandalf to jedynie jakie bierzemy pod uwagę. Jesli macie jakies doswiadczenie z tym biurem chetnie wyslucham a moze inne propozycje ![]() A moje pytanie czy załatwianie spraw typu rezerwacja, opłata, wybór noclegu ONLINE nie jest sprawą ryzykowną? nigdy tego nie robiłam, może teraz to juz standard? biuro podróży jest jakieś 40km od nas więc pomyslelismy aby załatwić wszystko przez neta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
BAN stały
|
Nie jest. Jeździłam tak w wiele miejsc, do Chorwacji 2 razy. Patrz wyżej na firmę przewozową z którą jeździłam. Mieszkałam w wiosce Duce koło Omiszu. Mam telefon do faceta, który w Omiszu (piękne miasteczko) wynajmuje i handluje domowymi trunkami oraz w Duce, ale to plaża i 2 knajpy przy drodze - co kto lubi..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Przyczajenie
|
Cześć,
chciałem polecić sklep internetowy xxxx w którym można kupić tanie gifty dla znajomych czy rodzinki, jako prezent z podróży do Chorwacji. Nie ma co przepłacać na miejscowych straganach, bo to zdzierstwo. Edytowane przez aniolek-tasmanski Czas edycji: 2015-06-01 o 11:39 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
BAN stały
|
Chyba zgłupiałeś. Mam kupić pamiątki z wakacji w Polsce, ni wychodząc z domu?
Chore. Jeszcze sobie komplet zdjęć z zabytkami w tle kupię i nie wychodzę z domu przez 2 tygodnie, po co mam się włóczyć za drogie pieniądze po Europie, jak sobie mogę zakupy w biedronce zrobić i spędzić ten czas w domu taniej. I tak nikt się nie dowie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
Ja do Chorwacji jeździłam do wynajmowanego domku, dwa lata po kolei w różne miejsca, zresztą od kilku lat nie pomieszkuję w hotelach wole kameralniej, kwatery w Interhomie bukowałamm niemal w ostatniej chwili zawsze i dawało rade.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ale to wszystko kwestia budżetu oczywiście. Niektórych stać, niektórych nie. Poza tym co za różnica, gdzie kupisz? Tam, czy tu. To tylko bariera psychologiczna. Łatwo ją pokonać, jak uświadomisz sobie, że 90 procent asortymentu w sklepach z pamiątkami i tak produkowane jest w Chinach ![]() Pozdrawiam i życzę miłych wakacji ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to, ze ktoś przywiózł mi choćby największy badziew kupiony na lokalnym straganie znaczy da mnie, że pamiętał o mnie podczas wakacji (jak dla mnie, zbyteczny gest, no ale niech będzie, że miło i doceniam starania). Gdybym dowiedziała się, że pamiątki dla mnie załatwia w domu sprzed komputera to chyba bym go śmiechem zabiła ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
PS. A dla ludzi ważne jest to, że o nich pamiętamy. Nie tylko podczas wakacji. Pozdrowienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | ||
BAN stały
|
Cytat:
2, dla mnie różnica, gdzie kupię, jest zasadnicza. I nie gustuję w pamiątkach z Chin. Trudno na chińszczyznę trafić, gdy się kupuje oliwę od baby, wino od producenta, sery. Preferuję takie pamiątki. ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:55 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Naprawdę nie odróżniasz chińszczyzny od miejscowych wyrobów? |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#972 |
BAN stały
|
I to ma sens. Tak jak miejscowe rękodzieło na przykład. A nie badziewne kubeczki z napisem "Croatia".
Mam nadzieję w tym roku z Sycylii przywieźć miejscowe trunki i oliwę i popularną tam biżuterię z lawy. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
BAN stały
|
Wybacz, dla mnie kupienie na stronie kubeczka i udawanie, że to z wyjazdu jest śmieszne. I dużo śmieszniejsze niż kupienie tam, nawet w badziewnym sklepie z pamiątkami. No, bawi mnie sam pomysł ustawienia idei pamiątki na głowie i tyle .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Rozeznanie
|
Witajcie
![]() Przychodzę z pewnym pytaniem tutaj. Nie wiem czy dobrze umieściłam temat. W tym roku mam zamiar wybrać się po raz pierwszy autem do Chorwacji. Generalnie chodzi mi o walutę. Zostało mi w domu koło 150 euro drobnymi(czyt. 1 i 2 euro w bilonie). Myślicie, że taką gotówkę też warto zabrać do Chorwacji? Będą mogła nią płacić w jakichś miejscach bądż wymienić w kantorze? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
BAN stały
|
Płaci się w kunach. Nie kojarzę, żeby można było w sklepach, knajpach, na targowiskach płacić w euro, przynajmniej tam, gdzie byłam (Split, Omisz i okolice)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#978 |
Raczkowanie
|
CHORWACJA 2015 - Baska Voda
Hej w tym roku w sierpniu wybieramy się z TŻ do Chorwacji. Może któraś z wizażanek też się tam wybiera
![]()
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja za nocleg/apartament płaciłam właśnie w euro.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jakie ceny są w Chorwacji? Taniej niż u nas, drożej? Waham się nad wyjazdem wakacyjnym między Chorwacją, Grecją, a Turcją z czego dwa pierwsze dotyczą pobytu bez wyżywienia. Ile wziąć kun by przeżyć przez tydzień czasu?
![]()
![]() |
![]() |
#983 |
BAN stały
|
Jest drożej niż w Polsce. Chorwacja jest też droższa od Grecji. Na 2 tygodnie w Ch. w zeszłym roku trzeba było (bez oszczędzania za bardzo) 500 euro wymienione na kuny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
mOLDerator
|
Ja na tydzień do Chorwacji biorę 1000 euro (z dziećmi) i starcza.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny czy możecie mi doradzić jakąś miejscowość w Chorwacji z w miarę łagodnym zejściem do wody, żwirowym, przyznam szczerze, że boje się wody i pływam tylko w miejscach w których mogę dotknąć stopami dna, stad moje pytanie.
Myśleliśmy wstępnie o miejscowości Baska Voda, może macie jakieś noclegi do polecenia w środkowej Chorwacji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
BAN stały
|
500 euro na osobę mieliśmy. Jedzenie często w knajpkach, dużo wina i miejscowych produktów. I wino, rakija, oliwa, prszut do Polski.
Mieliśmy też kartę i część kasy wypłacaliśmy na miejscu w Omiszu. ---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Cytat:
Edytowane przez kalincia Czas edycji: 2015-06-10 o 09:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 | |
mOLDerator
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:00.