![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile dzisiaj zjadłam ? :) II
Cytat:
![]() ![]() Pogadamy jutro,jak zabłyśniesz jadłospisem ![]() ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
♥
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wzrost mogę podać, 170cm, co do wagi, dawno się nie ważyłam, ale sądzę, że będzie to 57, maksymalnie 58 kg. Jutro rano się zważę - jak znajdę wagę ![]() Problem w tym, że dieta 1200 kcal to nie jest dla mnie żadna katorga. Pewnie dałabym sobie radę nawet na tysiącu, wystarczyłoby obciąć mleko i maślankę, tylko po co. Ale jutro postaram się zjeść trochę więcej. Według różnych kalkulatorów wychodzi mi 1600, 1800, nawet 2000 kal zapotrzebowania. Nie wiem, któremu ufać i nie wiem, ile powinnam jeść na redukcji, żeby w końcu udało mi sie schudnąć - nic już nie wiem. Chciałabym zrzucać gdzieś 3 kg w miesiąc. Ale mi nawet aż tak bardzo nie chodzi o wagę, tylko o wygląd. Chcę zgubić tłuszczyk, trochę wyrobić mięśnie - to przede wszystkim. Musi się udać ![]() Pozdrawiam ![]()
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
pierwszy raz komuś się mój jadłospis spodobał (pomijam to małe "ale") ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
agolek-w końcu Martenkaaa jest na "przytyciu"
![]()
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
Zaplanowałam sobie jadłospis na jutro,bardzo prosze o poprawki
![]() SniadanieI: owsianka z z jogurtem naturalnym plus maliny i moze małe jabłko SniadanieII: jajko na twardo plus 1 kromka pieczywa pełnoziarnstego z pomidorem i ogorkiem. Obiad: ryz z sałatka z pomidora ogorka cebulki i sałaty czy moze lepiej ryz z jabłkami? Podwieczorek:hmmm no własnie nie wiem moze poł jogurtu naturalnego z jabłkiem Kolacja serek wiejski ze szczypiorkiem i pomidorem. I jak bedzie czy nie bedzie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
agness51 dziękuję za korektę
![]() postaram się poprawić jutro ![]()
#969 |
Zadomowienie
|
Mercy-brak białka w obiedzie... o której planujesz podwieczorek mniej więcej? Bo owoce to raczej do godziny 16...
![]()
![]() |
#970 |
Rozeznanie
|
Agolek dziekuje za rady ![]() ![]() ![]()
The greatest glory in living lies not in never failing, but rising every time we fall! Wiesz Prosiaczku czasem nawet przyjaźń znika jak miodek Kubusia... Dzięki bezgranicznej mocy mojej podświadomości nie ma dla mnie rzeczy niemożliwych Wytrwać w dążeniu do celu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
Aajji u mnie okresu nie ma...Zniknął gdzieś przy wadze ok 44kg...
myślisz że to za mało na przytycie? kurcze boje się tylko że zacznę jeść jeść i jeść i już dobije do wagi mi odpowiadającej i bedę dalej tyć;/ wogóle niewiedziałam że tycie to taka ciężka sprawa...bo łatwo się nawpychać świństw a gorzej z czymś pożywnym i zdrowym...;/ ja jestem ciekawa jak ten mój organizm zareaguje...z jednej str nie chce się ważyć za często a z drugiej chce wiedzieć na jakim stoje gruncie z tą wagą... ehh pomysleć że zazdrościłam Wam tycia...ja chce UTRZYMANIE!!!;P AA i do kolacji doszła brzoskwinia jeszcze:P |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
a może dodaj np. pierś z kurczaka?
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I to że Tobie by wystarczyło 1000 aby zaspokoić głód nie oznacza że Twojemu organizmowi też tyle wystarczy aby w pełni poprawnie funkcjonował. Aby schudnąć trwale i zdrowo trzeba to zrobić w przemyślany sposób ![]() Zgubisz tłuszczyk wykonując aeroby/ HIIT a mięsnie to już siłowy. Cytat:
nie widzę mięsa, ryb... i maleńko białka masz... reszta jw. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Rozeznanie
|
(redukcja)
mam nadzieję że nie jest bardzo zły ![]() mój jutrzejszy : śniadanie: tuńczyk+pomidor 2śniadanie: kubek zupy jarzynowej zmiksowanej (marchewka+seler+pietrusz ka+por+kalafior+zioła) obiad: ryba gotowana + ryż brązowy + warzywa z mrożonki chińskiej podwieczorek: sałatka (pomidor + ogórek + por + oliwa z oliwek+sok z cytryny+zioła) + grahamka kolacja: serek wiejski + papryka czerwona
#976 |
Zadomowienie
|
hmmmmm a mogłby byc tunczyk do tego ryzu czy nie bardzo? bo wiecie ja nie za bardzo umiem gotowac.... bo zawsze gotuje mama a akurat jej jutro nie bedzie
![]() aha to jpgurt ma za mało białka tak i pasowałoby cos jeszcze dodac tak?Kurcze tylko juz nie mam pojecia co do tej owsianki zeby białko było? A moze zamiast jednego jajka na drugie sniadanie zjesc dwa? A rybe to jaka najbardziej polecacie? I jeszcze jedno pytanie mam w jakim miesie jest najwiecej białka?W wołowinie i kurczakach? Ojejej pali sie gdzies w poblizu mojego domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomyśl o dodaniu tłuszczy z orzechów, pestek. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zadomowienie
|
Wielkie dzieki Ather
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Rozeznanie
|
Ather dziękuję za korektę
![]() a tak będzie dobrze ![]() śniadanie: tuńczyk+pomidor hm... a może jakieś węgle, w końcu to śniadanie, powinno być porządne i sycące ![]() ![]() 2śniadanie: kubek zupy jarzynowej zmiksowanej (marchewka+seler+pietrusz ka+por+kalafior+zioła) brak białka, może dorzucisz ugotowane jajko ? będzie jajko ![]() obiad: ryba gotowana + ryż brązowy + warzywa z mrożonki chińskiej ładnie ![]() podwieczorek: sałatka (pomidor + ogórek + por + oliwa z oliwek+sok z cytryny+zioła) + grahamka łączysz węgle (grahamka) i tłuszcze (oliwa), a to niezbyt polecane połączenie na redukcji. Poza tym warto pamiętać że pomidor i ogórek wzajemnie zabijają swoje witaminy niestety. Aczkolwiek jakoś to nie zniechęca ludzi ^^ bo ciągle łączą. a może być pomidor+por+nasiona słonecznika+jogurt naturalny ![]() kolacja: serek wiejski + papryka czerwona
#981 |
Zadomowienie
|
oooo ja tez ide spac bo przeciez sen tez wpływa na przemiane materii nieprawdaz..
![]() Kendy ja mysle ze wszystko moze byc ale lepiej poczekaj na opinie kogos bardziej kompetentnego bo ja w dziedzinie zdrowego zywienia jestem jeszcze raczkujaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
mam nadzieję że jest lepiej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
kendy-Myślę, że pieczywo pełnoziarniste będzie ok
![]()
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
sniadanie I, II
*kawa bez cukru *250g jogurtu sanok 0%(brzoskwiniowy) *1 mala brzoskwinia (WKROJONA DO JOGURTU) *1 żolciutka gruszeczka (WKROJONA DO JOGURTU) *4lyzki otrebow granulowanych obiad: *1/2 szklanki makaronu razowego(wreszcie kupiłam prawdzowy makaron razowy bez polepszaczy itp) w skladzie ma make typu:1850(jak dobrze pamietam) i wode ![]() *1/2 kalarepy *185g tunczyka w sosie własnym i to wszystko wymieszane MIX ![]() podwieczorek: *pomidor działkowy taki malinowy ![]() duzo mineralki ![]()
#985 |
Wtajemniczenie
|
a na przytyciu nie je sie bialka i warzyw?
![]() ![]()
#986 |
Zadomowienie
|
A mi dzisiaj owsianka zrobiła psikusa,schodze rano do kuchni,otwieram pudełko owsianki, patrze-pusta
![]() ![]() Redukcja: Sniadanie: mniejsza połowa twarogu (niestety połtłustego gorskiego) rozrobiona z jogurtem naturalnym, posypane łyzeczka otreb i szczypiorkiem, do tego 2 kromki pieczywa pełnoziarnistego z pomidorem i ogorkiem kiszonym i małym plasterkiem cebuli oraz czerwona herbata. i jak dobrze zastąpiłam owsianke? ![]() Ifrit nie chciałabym sie zbytnio wymadrzac ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pieczywo żytnie / razowe jak najbardziej. Swoją drogą, dziewczyny co do pieczywa. Jeśli kupujecie w piekarni, zawsze zapytajcie czy to które kupujecie jest faktycznie z mąki razowej. Bo na pakowanym chlebie czy bułkach w sklepie jest często napisane "pełnoziarniste" itd. A w rzeczywistości jest w większości z mąki pszennej. Warto czasami spojrzeć na skład, jeśli w pierwszej kolejności jest wymieniona mąka żytnia/razowa, to chleb / bułki są OK - razowe. Zaś jeśli w pierwszej jest mąka pszenna to odrazu wiadomo, że to ona dominuje w składzie. Efekt - jest taki jak zwykły biały chleb, tyle że z dodatkiem barwnika (np. karmelu czy kawy - tak, do chleba nawet to dodają żeby czasem zabarwić, aby był ciemniejszy i chętniej przez to kupowany, bo wielu ludzi myśli że jak jest ciemny chleb to odrazu zdrowszy ![]() Zawsze pierwszego składnika jest najwięcej z wymienionych w składzie. A wracając... jeśli chodzi o słonecznik, jest to co prawda źródło NNKT, ale są lepsze. Np. orzechy włoskie, migdały, orzechy laskowe. Poza tym jak już Ci wspomniałam, ten jogurt to głównie węgle ![]() Zastąp go serkiem wiejskim, dodaj te warzywa i zdrowe tłuszcze. A na kolacje możesz zjeśc chudy twaróg. Polecany na 0,5 - 2 h przed snem. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zadomowienie
|
Super
![]() Nastepny posiłek planuje na godzine 11, i mam pytanko jeszcze bo miałam ugotowac jajko i zjesc z 1 kromka pieczywa pełnoziarnistego a teraz mysle sobie czy nie lepiej byłoby zrobic jajeczniczke oczywiscie bez tłuszczu z pomidorkiem i cebulka i moze plus ogorek surowy?Bo sie zastanawiam czy jak zjesc jeszcze jedna kromke czy sobie odpuscic? ![]() aha i jeszcze jedno pytanko bo niedługo ide sobie poskakac na skakance interwałowo 20 minut czy posiłek ktory opisałam powyzej jest dobry po takim wysiłku? |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
ATHER. ATHER. ATHER. Wbij sobie Ludowa do pustej głowy, że Ather to nie Agness i nie myl ich nicków. ATHER. ATHER.
Przepraszam Cię bardzo, właśnie się zorientowałam ![]() A co do rad odnośnie kalorii - przemyślę to.Chociaż nie wiem, czy długo wytrzymam na ich liczeniu, bo to dosyć kłopotliwe ![]() Cytat:
Ja już sobie marzę co zjem, gdy będę na utrzymaniu (oczywiście, w umiarkowanych ilościach ![]() ![]() Wg mnie owsianka jest nie do zastąpienia. ![]()
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
agolek-je się je-jasne
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:30.