![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Atopowe Zapalenie Skóry - zbiorczy
No ja też się napaliłam na biodermę za 10zł a jak się okazało w moim województwie nie ma sp.
![]()
![]() |
![]() |
#962 |
Zadomowienie
|
szkoda, ja mam 250 ml całe ale chyba skorzystam z tej promocji.
![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
Ja łykam olej z ogórecznika (coś w stylu Capivit Hydro) od 1,5 miesiąca. Ale jeśli mogę powiązać coś z poprawą skóry to będzie to Lapacho.
![]() |
#964 |
Raczkowanie
|
ostatnio stosuję balsam z 10 % mocznikiem.efekt jest naprawdę super! skóra długo jest nawilżona!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Przyczajenie
|
Witam,
Mam taki problem, od jakichś 2 tygodni zrobiło mi się coś dziwnego na skórze. Najpierw na nodze zaczerwienie, pozniej drobne krostki na biodrach i brzuchu i pod pachami, ktore zmieniaja się w wybrzuszone "placki" sączace się czyms bezbarwnym lub suche z zaschnieta skora. Wiecie co to może być? Nie wiem czy wystarczy kupić cos z apteki czy musze isc koniecznie do dermatologa :/ Pomóżcie! Edytowane przez facet80 Czas edycji: 2011-03-18 o 20:58 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
A swędzi ta pokrzywka?
![]() |
#967 |
Przyczajenie
|
Trochę chyba tak
Najgorsze jest to że wszystkie nie są równe, jedne to grubsze łuszczące się plamki, drugie to ropne krosty które po zdrapaniu tworzą strupek na plecach, biodrach, pachwinach :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
A miałeś kiedykolwiek alergie albo astme?
![]() |
#969 |
Przyczajenie
|
też niestety mnie dopadło... dosyć późno, bo mam 20 lat
![]() Edytowane przez Lady_Nobodyy Czas edycji: 2011-03-19 o 14:16 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Ech, nowych atopików przybywa i padają ciągle te same pytania. Poczytajcie ten wątek (chociaż z 5 stron wstecz) albo zapraszam na atopedie. Tam podstawowych informacji bez liku, a jeśli dalej będziecie mieć pytania to pytajcie.
![]() |
#971 |
Przyczajenie
|
Nie miałem żadnej alergii.
Poczytajcie - czytalem kilka stron i co, nadal nie wiem czy to to atopowe zapalenie skory czy cos innego |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nikt o zdrowych zmysłach nie postawi diagnozy na podstawie kilku marnych zdjęć jakiegoś problemu skórnego, trochę zdrowego rozsądki, błagam, trochę pomyślunku.
![]() |
![]() |
#973 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Czy muszę iść do dermatologa czy może po prostu to coś chwilowego i minie. Czy Ty jak masz katar to też od razu biegniesz do internisty czy próbujesz sama się wyleczyć? Nie rozumiem wobec tego po co ten temat, skoro pomóc nikt nie chce. Żeby dyskutować komu maść pomogła a komu nie? Dzięki bardzo za "życzliwość", pozdro |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Nie porównywałabym praktycznie nieuleczalnej, dość złożonej, uciążliwej choroby skórnej jaką jest atopowe zapalenie skóry do lekkiego kataru, który można samemu wyleczyć w domu, bo są to dwa skrajnie różne przypadki w żaden sposób ze sobą praktycznie nie związane.
Piszesz, że nie chcesz diagnozy, ale podpowiedzi. A skąd my mamy do licha wiedziec co to jest? I owszem, ten wątek między innymi jest od tego, aby osoby z atopowym zapaleniem który mogły wspierać się w walce ze schorzeniem, wymieniać doświadczeniami na temat specyfików, które pomagają, a które szkodzą, mimo, że powinny pomagać, od tego jak sobie radzić, gdy nic nie działa. A co Ty myślałeś? Że wątek zatytuowany "Atopowe zapalenie skóry" to wątek gdzie się wrzuca wszelakie pokrzywki i wszyscy siadają dumając nad tym co to jest? To może być podrażnienie, ugryzienie owada, reakcja alergiczna, cokolwiek. Wbrew pozorom AZS diagnozuje się na podstawie nie tylko objawów skórnych, ale też długiego wywiadu.
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Do "faceta". Dajesz jakieś zamazane zdjęcia i pytasz, "co to może być". No to ok, proszę bardzo. To może być prawie wszystko. Podrażnienie (np. wywołane kosmetykami), reakcja alergiczna, grzybica, łuszczyca, infekcja bakteryjna, AZS pewnie też, choć z tego co piszesz to mało prawdopodobne. I co, uniknąłeś wizyty u dermatologa? A jak masz katar to też wysyłasz na forum zdjęcia swojego nochala ze smarkami i pytasz, "co to może być"?
Do tematu. Mam próbkę masła cupuacu, ależ ono śmierdzi... Zastanawiam się, jak je przerobić i z czym wymieszać, by było nieco rzadsze i tak nie cuchnęło. Mam trochę olejku bergamotkowego i cytronelowego oraz różne oleje, chyba na tym stanie. Wcześniej była mowa o szamponach. Ostatnio skończył mi się szampon (a miałam jakiś lipny, po którym mnie swędziało - wstyd pisać jaki) i zaczęłam używać swojego żelu uniwersalnego z Babydream. Wcześniej dzięki owemu żelowi pozbyłam się już butelki z płynem do higieny intymnej. Z funkcji szamponowej jestem coraz bardziej zadowolona, chyba na półeczce przy mojej wannie zostanie tylko mleczko do czyszczenia wanny i ów żel (do czyszczenia mnie) ![]()
Królik doświadczalny w służbie wszystkim atopikom. Edytowane przez banana split Czas edycji: 2011-03-22 o 00:16 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |||
Raczkowanie
|
Witam was
![]() Mam takie pytanie do atopików, czy jecie wszystko? Ja jak kiedys byłam u lekarza to zabronił mi jedzenia wszelkiej żywności mocno przetworzonej, surowych warzyw i owoców, pszenicy, mleka oraz wszystkiego gdzie występuje białko mleka np. płatki, wedliny itp, konserwantów, barwników, smażenia - praktycznie wszystkiego mi zakazał. Na trzy miesiące zrezygnowałam z takiego jedzenia i smarowałam się olejem lnianym - efekt był. Na chwilę obecną zrezygnowałam z 1. Barwników - jak coś takiego zjem odrazu na twarzy i ciele ognista czerwień, 2. Ulepszaczy i polepszaczy w tym konserwanty, 3. Mleko i mleko w proszku - wywołuje efekt swedzenia tak że robią mi się ranki i skóra się łuszczy, 4. Smażonego, 5. Wędzonego i 6. Grilowanego. Nabiał jem w postaci twaróg, serki naturalne i wiejskie, kefir, jogurt, pleśniowe. Jednak ostatnio jadłam ten nabiał nawet 5 razy dziennie i niestety skóra mi sie sypie. Ciekawe czy można życ na dłuższą metę bez mleka przecież ma wapń dlatego nie zrezygnowałam tak do końca. Wczoraj i dzisiaj jadłam wszystko i teraz cierpie na swędziawkę. Macie coś dobrego i w miare taniego na te suche placki z których schodzi skóra? Chyba pozostaje mi olej. ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Denerwują mnie ludzie którzy zwracają uwagę na moje dłonie i komentują..dlaczego masz takie dłonie albo co ci się stało;/ Czasem wstydze się podac komuś na przywitanie, bo są strasznie szorstkie i skóra się sypie. Wazelina to u mnie podstawa, dzięki niej przynajmniej skóra mi na ok 20 minut nie schodzi i smarowanie 100 razy dziennie. Ciekawe jak to jest mieć normalne dłonie i stopy. ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:46 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
BAN stały
|
![]()
Firma PSM Sp. z o.o. z siedzibą w Raszynie nie opłaciła reklamy na portalu wizaz.pl
Zaklejanie naszej powierzchni reklamowej nieopłaconą, szeptaną i nielegalną reklamą stanowi przestępstwo. Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-03-23 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
BAN stały
|
Firma PSM Sp. z o.o. z siedzibą w Raszynie nie opłaciła reklamy na portalu wizaz.pl
Zaklejanie naszej powierzchni reklamowej nieopłaconą, szeptaną i nielegalną reklamą stanowi przestępstwo. Edytowane przez zlosliwiec Czas edycji: 2011-03-23 o 07:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
niecnotliwa dziewica
|
Mnie co prawda z testów nijaka alergia pokarmowa nie wyszła, ale doświadczenia wiem, że muszę b. uważać z czekoladą (wystarczy, ze jest w składzie czegoś, albo się zapomne i zrobię sobie pitną, albo kakao) i z cebulą, zwłaszcza surowa. Tak, że każdorazowe spożycie śledzika kończy się pokrzywką, ale raz na jakiś czas mogę się podelektować i pomęczyć
![]()
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
Ja niestety nie mogę smazonych rzeczy w glebokim oleju jesc :/ typu frytki, pączki i faworki :\ dziwie sie, bo jak bylam mlodsza jadlam takie rzeczy do oporu :| a teraz nie rusze takich spraw, omijam je z daleka.
Poza tym i owoce niektore tez musialam wyekspediowac ze swoich "zachcianek" np banany, po ktorych mnie ostatnio niezle zsypało :| takze, przyswajanie zywnosci zalezy od organizmu. kazdy jest inny i trzeba na to patrzec jak najbardziej indywidualnie ![]()
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Ja nie moge jesc sztucznosci,konserwantow, barwnikow,bo jest dramat. Ostatnio po herbatach aromatyzowanych na sterydach tydzien czasu bylam wysypana... I zadnego twarogu,serkow,twarozkow, bo momentalnie mnie wywala...
Nowa motywacja. Tym razem cel jest zdecydowanie długoterminowy. Edytowane przez hihi Czas edycji: 2011-03-22 o 12:21 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
Czy znacie jakiś tańszy zamiennik Emolium kremu specjalnego? Nie musi być taki duży, ważne, żeby niedrogi. Znalazłam tylko Allerco, krem, emolientowy, nawilżający, 40 ml,
polecacie? A może jakiś inny?
![]() Edytowane przez Kasza Manna Czas edycji: 2011-03-25 o 17:04 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Miałam Allerco, kiszka była. Kupiłam, bo był w pakiecie z balsamem, chyba jeszcze większą kiszką. Sama nie wiem, co mam ładować na twarz, bo albo jest za tłuste, albo za mało nawilża. Póki co zostaje mi emolium, jakoś daje radę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Ja mam wysypkę na dłoniach, więc tłustość mi nie przeszkadza
![]()
![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Wydaje mi się, że to na dłonie nie pomoże. To taki raczej ciapak, który cudów mi nie zrobił, ale też chyba skończyło się na smarowaniu nim dłoni. A małe to było ustrojstwo. Ja mam takie robione w aptece coś na eucerynie, za 10 zł, tłuste, ale pomaga na suche placki. Dłonie poprawiły mi się przy samym smarowaniu kadłuba.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
A ja jednak skusiłam się na bb cream.
![]() Najwyżej będę się męczyć przez moją głupotę.
![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Do odważnych świat należy
![]() ![]() Obyś nie cierpiała.
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Drogeryjne podkłady mnie uczulały.;x Dzisiaj użyłam go po raz pierwszy. ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:28.