|
Notka |
|
Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: zaplodnienie palcem??
Nie denerwuj się na spokojnie
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
jestes mloda wiec mozesz miec nieregularny okres, nie denerwuj sie bo stres rowniez moze wplynac na opoznienie krwawienia. wedlug mnie nie powinnas byc w ciazy, dla pewnosci mozesz zrobic test ciazowy (do kupienia w aptekach cena od 10 zl w zwyz, ale mozesz natkac sie na promocje-ja widzialam nawet za 6zl). na przyszlosc popros kogos o rade jak zabezpieczac sie przed ciaza (higienistka szkolna, ciocia...)
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zadomowienie
|
Dot.: czy jest możliwa ciąża?
hmm skoro nie doszedl ani w tobie ani poza to w jaki sposob mozesz byc w ciazy? wiesz z powietrza i podniecenia dzieci sie nie biora
![]()
#964 |
Zakorzenienie
|
Kup sobie test ciążowy i pisz zrozumiale: to, co i jak piszesz, to bełkot.
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Rozeznanie
|
no niestety nie da sie tego ukryc ale wiele dziwczynek w tym wieku zamiast myslec o szkole to mysli macica co nie tylko widac po rosnacych im brzuchach...ale rowniez po slangu ktorego uzywaja....wybacz kolezanko ale na tym foum obowiazuja pewne normy i slowa typu: robic laske, minete czy palcówę są po prostu rażące...jest tyyyyyyleeee różnych innych określen....a ten caly "komers" czy jak Ty to tam nazwalas brzmi troche śmiesznie...jestem po prostu przerażona Twoją wypowiedzią...a jesli podejmujesz juz decyzje zblizenia sie z chlopakiem to tak jak to napisala poprzedniczka najpierw sie czegos dowiedz na ten temat...a dopiero pozniej to rób....poza tym w gimnazjum na biologii raczej ucza w jaki sposob moze dojsc do zaplodnienia...wiec odsylam Cię zarówno do książek od biologii jak i do kilku dobrze skonstruowanych stron internetowych o zblizeniach, z których nie tylko dowiesz sie co i jak zeby bylo bezpiecznie ale tez moze nabierzesz troche oglady językowej...
#966 |
Raczkowanie
|
kurde ja rozumiem ze sa zasady na tym forum zreszta co ja moge pisac skoro w wiekszosci czytam to forum a nie pisze kilka postow napislam ale kobietki nie skaczcie na ta dziewczyne tak.. fakt mnie tez razi w sposob jaki opisala...no ale skoro pyta nalezalo by jej pomoc i zworcic uwage a nie tylko karcic
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Zadomowienie
|
kocalam sie z facetem w pierwszy dzien okresu i prezerwatywa sei zsunela i zostało cos w srodku spermy czy jst pradwopdobne ze doszlo do zapoldnienia
kochalam sie z facetem w pierwszy dzien okresu i prezerwatywa sei zsunela i zostało cos w srodku spermy czy jst pradwopdobne ze doszlo do zapoldnienia Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-18 o 18:10 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
zawsze jest prawdopobienstwo w takich przypadkach... nawet w pierwsszy dzien okresu, po 14 dniach zrob test.
Cytat:
ale w w tym plynie tez znajduja sie plemnieki i owszem moze dojsc do zaplodnienia. bez przesady,. dlaczego tak na nia naskakujecie ??? gdzie tu sa chamskie wyrazenia ?? napisala dziewczyna prosto z mostu anie po chamsku, poza tym komers to jest slowo bardzo znane i ciezko bylo by nie wiedziec co to komers..... troche zrozumienia i zanim zaczniecie kogos obrzucac obelgami przemyslcie to, bo moim zdaniem dziewczyna nie napisala nic zlego, mineta czy lod to jest normalne okreslenie w dzisiejszych czasach, nie zachowujcie sie jak damulki, ktore to w oczy kole ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-18 o 18:03 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zadomowienie
|
heh no jakos nie wierze zeby od tego zaszla w ciaze...
zreszta skoro nie skonczyl, i chyba nawet nie byl blisko skonczenia to z kad plyn? z samego "postawienia" penisa plyn sie nie bierze. Moze sie myle ale gdyby tak bylo to chyba 95% kobiet bylo by ciagle w ciazy...
#970 | |
Zakorzenienie
|
A ja skorzystam z tego co napisala perfection, czy rzeczywiscie jest tak ze objawy ciazy nastepuja po dluzszym czasie, tak jak wiekszosc dziewczyn mowi, czy w pierwszym miesiacu juz cos moze byc?
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Neciak89 wiadomo kazda ciaza jest inna ale powiem Ci po swoim doswiadczeniu, pierwsze objawy jakie moga wystapic poza brakiem miesiaczki, to dolegliwosci ktore ma sie wlasnie przed miesiaczka, czeste bole brzucha jak podczas miesiaczki i np. bole piersi. Co do czestego sikania u mnie zaczelo sie ono dopiero w 4 miesiacu, wiec tym bym sie raczej nie sugerowala. Mdlosci u mnie tak samo nie pojawily sie "od razu" tylko dopiero No i wbrew pozora, w ciaze czesto nie tak latwo jest zajsc.
najlepszym rozwiazaniem jest zrobic jak najszybciej test ![]() magdalenka7766 polecam szklanke wody zamiast sexu, bo widac w ogole nie jestes na to gotowa
[/CENTER] Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-18 o 18:04 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czy mogę być w ciąży? - prawdopodobieństwo. Zbiorczy cz. 4
Jak długie masz cykle? Moim zdaniem i tak mało prawdopodbne zebys była w ciąży ale jeśli jest jeszcze czas to lec po tabletkę PO.
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Raczkowanie
|
Przepraszam za off top, ale nie mogłam się powstrzymać.
Jestem magistrem filologii polskiej i nie wiem co oznacza słowo "komers". co więcej, o zgrozo, nigdy się z nim nie spotkałam. nawet przy wielkich brakach jakie język polski posiada jeśli idzie o słownictwo dotyczące spraw natury seksualnej słowa mineta i lód na określenie miłości francuskiej w oczy kolą-gdyż do poprawnie politycznych do końca nie należą. Edytowane przez agatka-szoszonka Czas edycji: 2008-08-13 o 23:00 Powód: dopisanie |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
jesli obawiasz sie ciazy to najlepiej zrob test jesli od stosunku minelo 14 dni, albo idz do lekarza
![]() ![]()
#976 | |
Wiedźma
|
Cytat:
Wieść gminna (ciekawe czy ukuta przez środowiska przeciwne pieszczotom bez celu prokreacyjnego) głosi, że preejakulat zapładnia. Nie wiem jak miałby to robić, bo mimo wielu badań prowadzonych na zdrowych normalnych mężczyznach nigdy nie udało się stwierdzić obecności zdrowych, ruchliwych plemników w płynie preejakulacyjnym... ![]() Dla porządku dodam że nigdy i nigdzie nie stwierdzono zapłodnienia za pomocą preejakulatu. Są natomiast znane przypadki zarażenia się wirusem HIV przez ten właśnie płyn. Niechże mi ktoś powie co robią ludzie na lekcjach przysposobienia do życia w rodzinie? ![]()
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Saabath, zgadzam sie z Toba i wlasnie dlatego uwazam ze autorka watku w ciazy napewno nie jest. Miesiaczka potrafi platac figle wiec nie mozna za kazdym razem wariowac.
Cytat:
![]() Ciezko powiedziec, najlepiej zrobic test tak jak radza dziewczyny, Swoja droga ja slyszalam ze jak sie zapomnie jednej tabletki to na drugi dzien trzeba wziasc dwie naraz, to prawda? nigdy nie bralam tabletek i pytam z ciekawosci
[/CENTER] Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-18 o 18:04 Powód: Post pod postem. Istnieje opcja edycji/multicytatu, z której proszę korzystać! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
BAN stały
|
czy metny mocz oznacza ciaze? takowy u siebie zaaobserwowalam ;(
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Widzę, że ty dalej szukasz na siłę objawów ciąży.... daj sobie już spokój
#980 |
Raczkowanie
|
droga agato jak nie wiesz co to znaczy komers to juz Ci wyjasniam komers to taki jakby bal a bardziej dyskoteka na koniec 3 gim gdy ludzie pozniej sie rozchodza cos na ksztalt malej 100dniowki lub polmetka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Rada - test po 2 tygodniach od rzekomo feralnej "zabawy"
Cytat:
![]()
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Uwielbiam takie kfiatki z rana :-D
Slowo komers nie jest uzywane wszedzie a oznacza impreze po zakonczeniu szkoly chyba 3 klasy gim. kiedys byly komersy po skonczeniu 8 klasy podstawowki. |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cos bym napisala ale sie powstrzymam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, możesz.
"Przeznaczenie rozdaje karty. A my tylko gramy." Artur Schopenhauer [SIGPIC][/SIGPIC] Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-18 o 18:06 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Owszem. Szansa mała, ale jest.
Cytat:
" komers przest. bankiet, uczta, bibka, zebranie (zwł. korporacji studenckiej). ![]() Ja też miałam komers, tak na marginesie. ![]() Z resztą się zgadzam. Nie wmawiajmy nikomu, że robienie "palcówy" czy "loda" jest normalnym określeniem i funkcjonuje w ogólnie przyjętym języku polskim. Jeszcze trochę i będą tu pisać, że się pier...ły i co wtedy, też będzie ładnie? ![]() Edytowane przez jaga_2001 Czas edycji: 2008-08-18 o 18:07 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
w ciąże na pewno nie jest tak łatwo zajść, a na pewno nie zostałaś zapłodniona palcem, chyba że miał tam nie wiadomo ile spermy i palca wsadzał głęboko w pochwę, to, są szanse ale i tak bardzo małe. Okres spóźnia się najprawdopodobniej przez stres, nie denerwuj się, to i tak nic nie zmieni, a jeśli za ok. tydzień ni4 będziesz miała okresu zrób test ciążowy. I dołączam się do dziewczyn, jeśli znasz mniej wulgarne słowa to proszę ich używaj
![]()
#987 |
Zakorzenienie
|
masakra co za jezyk
dziewczyny komersy to teraz taki bal jak w Stanach ;-)
![]() |
#988 |
Przyczajenie
|
Dot.: Zapomniana pigolka! Czy jestem w ciazy?!!! pomocy
Hej
![]() Ja mam taki problem..A wiec od kilku miesiecy biore tabletki anty....Ale przy ostatnim opakowaniu nie wzielam 2 w pierwszym tygodniu...Mialam sporo na głowe(śmierć kogos bliskiego) i to dlatego.Stosunki normalnie wtedy byly...No i teraz powinnam dostac @ w sobote,a juz wczoraj mialam takie pomaranczowe plamienie,ale w ciagu dnia to byly tylko 2 krople...Dzisiaj jest to samo,tylko ze bardzo ciemno brazowe...To na 100% nie jest @,bo ona wyglada u mnie zupelnie inaczej!!!!Do tego boli mnie brzuch tak jakos dziwnie...Co o tym myslicie??Powinnam zglosic sie do lekarza?Z gory wam dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#990 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale jeśli zapomni się tabletki z 3 tygodnia tak jak to było w tym przypadku można odrazu przejść do 7 dniowej przerwy(wliczając dzień pominięcia) nie kończąc opakowania. Lub nleży dokończyć opakowanie ale wtedy nie należy robić przerwy 7 dniowej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:23.