![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Brak dziewictwa.
Cytat:
Bo w naturze jak masz potrzebe zaspokojenia instynktu to go zaspokajasz. Masz swoje zasady moralne, Twoja zona ma swoje, wizażanki swoje. Nie ma sensu wartosciowac, które podejście jest lepsze. One są po prostu inne i podejscia innych osób nie rozumiemy. Niepotrzebnie zaatakowałes rozmówczynie, twierząc, ze skoro ona popiera swobode w seksie przedmałzeńskim, to jej postawa sprowadza się do uprawianie seksu z każdym ("róbta co chceta"). Uwazam, ze ludzie powinni się dobierać w pary równiez biorac pod uwage zbieżnośc swoich pogladów moralnych/etycznych (od religii po takie proste sprawy jak dziewictwo). Bo potem sa niepotrzebne rozczarowania i pretensje. Sama miłośc nie wystarczy, za bardzo idealizujemy to pojecie, to tylko chemia neuroprzekaźników. Niezaleznie od tego co napisałam wyżej zastanawiam się co czujesz? Wyobrażasz sobie, że ślady/resztki nasienia tego mężczyzny znajdują się w ciele Twojej żony? Nie uposledza ci to normalnego zycia seksualnego? Czy tylko jestes zazdrosny, ze mogła kiedyś kochać kogoś innego?
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2008-11-05 o 13:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
Cytat:
Otóż po prostu jest mi cholernie przykro, że nie jestem jej jedynym. Nie upośledza mi to seksu, nie myślę o śladach innego itd. Po prostu CHOLERNIE przykro. Wszystko. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
A gdyby Twoja zona byla wczesniej bardzo w kims zakochana, ale nie uprawialaby z ta osoba seksu, byloby Ci latwiej?
Pytam, poniewaz probuje zrozumiec. |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
A nie byłoby ci przykro jakbyś sobie po rozwodzie ulozyl zycie z nowa kobietą i nowej byloby przykro, ze nie jest pierwsza w twoim zyciu?
![]() Nie rozumiem cię. Po prostu. Dlatego nie potrafie nie bagatelizowac twojego problemu. Ale ja mam skrajne wypowiedzi w wielu watkach na forum (bo bagatelizuje cudze problemy), za co mnie niektórzy nie lubią ![]()
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
Ja niekoniecznie proszę byś odpowiadał tu na te pytania, może raczej odpowiedz na nie sam przed sobą, a jeśli nie potrafisz - właśnie terapia może pomóc w szukaniu źródła tego problemu. P.S. KDE raczej nie jest klonem wazonika, natomiast niejaki bonton - jak najbardziej ![]() Edytowane przez Lexie Czas edycji: 2008-11-05 o 14:23 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() WAZONIK-romantyk ,mysliciel,czekający na królewne zamknietą w wierzy BONTON-kobieciarz,wyznaje zasadę: bierz wszystko co na drzewo nie ucieka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() KDE - Chlopie, przejdz na tym do porzadku dziennego, nie ma najmniejszego powodu rozstrzasac tak czyjejs przeslosci; mam podobne zdanie do Lexie w tym wzgledzie.
Łajrak blog: https://wizaz.pl/forum/blog.php?u=288138 Myslisz, ze mu sie podobasz? Czyli rzecz o nadinterpretacji: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=2437 OCZY (patrz av) cisna mi na MOZG. Prosze wez to pod uwage przy czytaniu moich postow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i wez tu czlowieku traktuj te problemy powaznie To kiedy Wazonik otrzyma bana??bo juz 2 raz robi nas w balona |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Znalazł sobie ciekawe hobby, naprawdę...
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
ja to sobie jeszcze inaczej układam w głowie.można miec trzy konta nie powiązane ze sobą .
więc idą tym tokiem myslenia zaczynam wierzyć,że NIE MA TAKICH PROBLEMOW NA SWIECIE i obym ich nie spotkała. ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |||||
BAN stały
|
Witam drogie moje przyjaciółki- Brutuski J
Widzę że wątek mój wiecznie żywy, zaglądnąłem wiec i postanowiłem coś skrobnąć w ilości minimalnej, ale zawsze coś.... Cytat:
Po pierwszym zdaniu zaprzestałem czytania za wrażliwy jestem, może staje się metro seksualny albo inny przedrostek i seksualny ? Taka agresja słowna i wypowiedź nacechowana jadem, może tylko o jednym świadczyć –chłop zawiódł.... A tak poważnie proponuje wizytę u specjalisty – pomijać że watek ten jest skrajnie chamski to nad to ludzie z reguły tak nie piszą...... Ps. Powołujesz się na Senekę a piszesz ja Gebels.... Cytat:
Z całego serca Ci tego życzę. Cytat:
Dziecko 16 letnie ma też takie przeświadczenie- a ja ma zbierać tego żniwo? A skoro nie poszedłem ta drogą to frajer jestem dwugarbny.... Cytat:
Obrzydliwością jest żalenie się na forum ale już komentowanie tych obrzydliwości to nie obrzydliwość – taki swoisty oksymoron mi wyszedł. Cytat:
Podajesz szklankę wodę zdychającemu nieznajomemu- dlaczego to robisz? Pokaż mi zająca co lisa karmi w takiej sytacji ? Człowiek różni się od zwierząt nie tylko tym że je gotowane ale przed wszystkim tym że wytworzył kulturę (a moralność, etyka, sumienie –jest jej bazą)- z chęcią o Tym z Tobą porozmawiam. Po krotce na wybrane – wybaczcieJ Edytowane przez wazonik Czas edycji: 2008-11-06 o 00:02 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
wiecznie zywy bo sam go ozywiles swoim klonem wiec nie udawaj
![]() Co z tymi banami?? |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Oczywiście zdaję sobie sprawę, że nikt mi ni uwierzy ale nie dbam o to.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
BAN stały
|
Nie droga bess ja go nie ożywiłem- zapewniam Cię.
A to, że ktoś piszę z tego samego komputera co ja o niczym nie świadczy. |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Drugi raz zrobiles juz taka akcje wiec nie oczekuj,ze ktos ci bedzie wierzyl.Trzeba bylo za pierwszym razem wpasc na pomysl ,ze 1 klon to kolezanka korzystajaca z tego samego komputera |
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
przepraszam - czy mogę sobie tu posiedzieć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
hehe na wlasne ryzyko
![]() ja spadam ,bo juz pozno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
BAN stały
|
Cytat:
Gosiaktosia to jawna prowokacja- do której się zresztą naprędce przyznałem. A ja o bontonie nic nie wiem- domyślam się kim On jest ale o tym szaaaa.... Możecie mi dać bana już teraz- jak pisałem nie dbam o to, ale będzie to czyn raczej zapewniający Wam spokój niźli znamionujący sprawiedliwość. Edytowane przez wazonik Czas edycji: 2008-11-06 o 00:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wazonik - najpierw zdecyduj kim jesteś bontonem czy wazonikiem, bo te dwie osobowiści logują się z tego samego komputera ![]() Sorry, ale z trollami nie dyskutuje.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Wtajemniczenie
|
Ojoj, wazonik jest pomarańczowy... Chyba nie będę tęsknić
![]() POZWÓLCIE TEMU WĄTKOWI UMRZEĆ.
Edytowane przez Reijel Czas edycji: 2008-11-09 o 13:07 Powód: literówka |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Przyczajenie
|
Witam,
Kilka spraw. Przemyślałem. Przepraszam, że męczę temat, ale nasunęło mi się kilka rzeczy: 1. Dyskusja zeszła na boczne tory. Ja to nie wazonik. Kropka. 2. Istotą mojej pierwszej wypowiedzi była rada dla wazonika, żeby poszukał sobie wartościowej dziewicy. Słuszność mojej wypowiedzi została mimowolnie potwierdzona przez Elfir, która powiedziała, że "ludzie powinni się dobierać w pary równiez biorac pod uwage zbieżnośc swoich pogladów moralnych/etycznych (od religii po takie proste sprawy jak dziewictwo).". Skoro wazonik chce dziewicy, niech takiej szuka, bo moim zdaniem może mieć problemy z akceptacją odmiennego stanu rzeczy. Skoro wazonik się odezwał, to pozostaje mi go zapytać: co dalej? Czy dalej jesteś w związku z tą dziewczyną (przepraszam, nie pamiętam imienia), czy to przebolałeś? 3. Dziwi mnie zaciekłość, z jaką zostałem zaatakowany na tym forum. Rozumiem, że większość atakujących nie zachowała dziewictwa do ślubu, w związku z czym próbują umniejszyć jego znaczenie. Dla mnie MA TO ZNACZENIE. Nie musisz się z tym zgadzać, ale nie atakuj, bo ja nie atakuję Twojego stylu bycia. 4. Nie rozumiem również, że któraś z Was, drogie forumowiczki, napisała, że moje wynurzenia są żałosne. Poczytałem trochę to forum, w różnych tematach i znalazłem mnóstwo wypowiedzi ludzi szukających pomocy, pragnących się podzielić swoim problemem, wyrzucić coś z siebie. Wypowiedzi te niejednokrotnie możnaby uznać za błahe czy żałosne ("phi, co to za problem. Taki problem to nie problem"), jednak spotykały się one z życzliwością i pomocą forumowiczek/forumowiczów. Rozumiem, że boli (?) - patrz punkt 3 5. Wazonik: jakoś nie czuję się "zdychający" jak to napisałeś. Za niestosowną uznaję tę wypowiedź utrzymaną w tonie "wszystkowiedzącego, doświadczonego wazonika". 6. Pojawiły się głosy o nakazach moralnych i religijnych. Brak dziewictwa uznaję za bolesny dla mnie, a nie dla mojej religijności czy poczucia moralności. Jakkolwiek uznaję niektóre nauki Kościoła Katolickiego za sprzeczne ze sobą (np. idiotyczny wg mnie dogmat nieomylności papieża -> a inkwizycja? a pan Borgia jako papież?), to jednak na katolickich stronach znalazłem opinię i wypowiedź, która w znacznej mierze pokrywa się z moimi odczuciami dotyczącymi zachowania czystości DLA KOGOŚ. Fragment tej opinii pozwalam sobie zacytować poniżej (link: http://www.opoka.org.pl/biblioteka/I/ID/9804V_07.html)" Do istoty stanu przedmałżeńskiego należy to, że tworzy go chłopak i dziewczyna, dwie osoby, ale nie stanowiące jeszcze związku. Do istoty bycia dziewczyną nie należy chłopak i do istoty bycia chłopakiem nie należy dziewczyna. Dlatego współżycie (jednoczące ich) jest zmieszaniem, zanieczyszczeniem istoty. Ta sytuacja radykalnie się zmienia w małżeństwie. Małżeństwo właśnie polega na zjednoczeniu osób. Małżeństwo nie może istnieć w jednym człowieku. Czyli do istoty małżeństwa należy właśnie akt jednoczący - zjednoczenie dwojga - to jest sama natura małżeństwa. Akt seksualny nie jest "nieczysty" w małżeństwie, bo należy do istoty małżeństwa, a do istoty stanu człowieka "samotnego" (także przed małżeństwem) należy jego integralność, indywidualność, jego pojedynczość, jego nietykalność. Wartość czystości dostrzeżemy najwyraźniej wtedy, gdy dotyczyć ona będzie nie tyle nas, co osobę, którą kochamy - ukochaną osobę. Dlaczego? Prawdziwa - autentyczna miłość domaga się wyłączności. Jesteśmy wtedy zazdrośni o to wszystko co dotyczy ukochanej osoby i jej jakichkolwiek kontaktów - obecnych, przyszłych, ale także przeszłych (nawet tych, które miały miejsce, kiedy się jeszcze nie znaliśmy). Dotyczy to zarówno chłopaka, jak i dziewczyny. Brak dziewictwa zagubionego "gdzieś po drodze" jest bardzo bolesnym ciosem zarówno dla tego, który tym darem nie zostanie w małżeństwie obdarzony, jak i dla tego, który chciałby ten dar ofiarować, ale go już utracił. Jakże bolesna musi być informacja, że ukochany (ukochana) już do kogoś "należeli". Albo inaczej: Jakże przykra jest sytuacja osoby, której największym pragnieniem jest uszczęśliwienie drugiego człowieka (wybranego jako męża - żonę) ale tym jedynym, niepowtarzalnym darem, którego on oczekiwał - a tym darem obdarzyć go nie może. W sytuacji autentycznej miłości - czystość, dziewictwo - zarówno dziewczyny, jak i chłopaka - ma niezaprzeczalną wartość. 7. Nie potrzebuję już pomocy, nigdy nie potrzebowałem współczucia. Dziękuję, poradzę sobie z tym. Lepiej lub gorzej, ale sobie poradzę. 8. Przychylam się do opinii Reijel - teraz możemy pozwolić temu tematowi UMRZEĆ. Pozdrawiam KDE |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Problemy Twoje i wazonika wynikają właśnie z niestosowania się do tej mądrej zasady. Tylko zwróć uwagę na to, że wazonik sam już nie jest dziewicą. Jak więc miałby wymagać cnoty od swojej kobiety? Moje zdanie jest takie: najpierw wymagajmy od siebie, a dopiero później od innych. Oczywiście nie kwestionuję Twoich poglądów na temat dziewictwa. Masz do nich prawo. Konflikty, takie jakie jak Twój, pojawiają się zwykle, gdy działania nie idą w parze z tym co siedzi w głowie. Chciałeś dziewicy, trzeba było rzucić Twoją obecną żonę i poszukać kobiety dziewicy i "skonsumować" związek po ślubie. Tak jak sam napisałeś, była wczesniej z innym, musi się liczyć z tym, ze poniesie tego konsekwencje. Adekwatną konsekwencją może być właśnie porzucenie przez konesera dziewic. Jednak kiedy taki koneser bierze ją sobie za żonę i jest jej wyrzutem na sumieniu przez resztę życia - to jest już to zwykły sadyzm z jego strony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
ufff, ciężko było - ale te 33 strony przeczytałam do końca... wszystko dlatego, że w innym wątku padło hasło "wazonik"...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:51.