|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
A to nasz skarbus.
1. Tak sobie słodko śpie 2. A tu widac jaka Misia jest malutka. Rozek ma standardowy wymiar. ![]() 3. Z okazji skończonego pierwszego miesiaca taus mi zrobił torcika. m1.jpg m2.jpg m3.JPG
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Jak zimowe zawieruszki uczyniły z nas mamuśki: Wrześniowo-Październikowe Bobasy
Jak mam dodac zdjecia zebe sie otwierały w nowych oknach powiekszone????
![]() Bo te dodałam jako załaczniki do wiadomosci.
|
#963 |
|
Rozeznanie
|
Ameretta pod oknem gdzie wpisujesz wiadomość są dodatkowe opcje i zarządzaj załącznikami.
Śliczna Wasza niunia, a na tym zdjęciu gdzie tatuś ją trzyma to wygląda jak laleczka i rzeczywiście jest taka maleńka... Wszystkiego najlepszego z okazji miesięcznicy!
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
Jejku, Amaretta, jaka Twoja córcia jest maleńka
![]() a ja mam do was kolejne pytanie... wiem, strasznie marudna jestem .. Czy szwy rozpuszczalne to te , które wyglądają jak żyłka ? Czy robią się coraz dłużesze i wychodzą po bokach ?
|
#965 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Dodałam je wlasnie przez ta opcje zarzadzaj załacznikami. Kochana teraz to Misia jest juz "duza" na zdjeciach ma 50 cm i troche ponad 2500 g. Jak sobie przypomne jaka byla malutka po urodzeniu to był szok. Juz spiochy i pajace rozmiar 50 sa na styk i pewnie za pare dni pojda w odstawke. Nabuko jak żylka to u mnie wygladały tylko te koncówki.
|
|
#966 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Amaretta Twoja Córcia jest śliczniutka i taka malutka..... niech Wam zdrowo rośnie. Wszystkiego dobrego dla Michalinki z okazji mesięcznicy
|
|
|
|
|
#967 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przy siusianiu bolało kilka pierwszych razy po zdjęciu cewnika, jeszcze w szpitalu. Jeżeli chodzi o wypróżnienia, to po lewatywie w szpitalu w ostatnim dniu pobytu doznałam prawdziwej ulgi a w domu niestety dopadły mnie trzydniowe zaparcia, spowodowane pewnie i karmieniem i męczyłam się, ale teraz już wszystko się uregulowało. jadłam jabłka i codziennie na czczo zjadałam kilka suszonych śliwek zalanych poprzedniego dnia gorąca wodą (cała noc moczą sie w wodzie). tą wode też pijemy. To dla mnie jedyny sposób na zaparcia i zupełnie bezpieczny. po operaqcji wypróżnianie się jest ważne, bo tam w środku wszystko boli i dodatkowe problemy jelitowe moga powodować ból całego brzucha. Amaretta, twoja Malutka jest słodziuteńka i rzeczywiście bardzo malutka ![]() Cytat:
Nabuko, może masz nierozpuszczalne, bo nie we wszystkich szpitalach szyja rozpuszczalnymi. |
||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
Ja otworzyłam tak: prawy przycisk myszy i otwórz w nowym oknie. I zdjęcia są duże.
|
#969 |
|
Wtajemniczenie
|
Amaretta coreczka sliczniutka i jaki przystojny tata
![]() moje szwy wygladaly jak zylki i troche sie rozpuscily a troche rozkruszyly
|
#970 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a o te zaparcie pytam, bo jutro mija tydzień od porodu, a tu nic... i boję się strasznie ![]() Cytat:
mnie dziwi to, że z dnia na dzień końcówki robią się coraz dłuższe ![]() Antek słodziutki
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Antoś jest coraz przystojniejszy
Duży juz z niego facet. Dzieciaczki szybko rosnąNabuko, spróbuj z tymi śliwkami. Żeby efekt był wyraźny musisz troche tych śliw zaaplikować i tak kilka dni pod rząd aż wszystko się ureguluje. Możesz wypróbować też czopki glicerynowe. ja osobiście w ogóle nie toleruję czopków, ale jak ty nie masz problemu z taka forma preparatu to też możesz spróbować. Pij też dużo wody i nie bój sie toalety. ruch też jest dobry na zaparcia.
|
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
Amaretta ale twoja niuńka jest maluśka! Śliczna królewna!
Jaroszaniu, Antoś to wielki przystojniak i jakie ma ładne body a co myslicie o takim wynalazku: http://www.allegro.pl/item452259388_...uper_cena.html czy to wygodne dla malucha, bo mój Piotrek to w sumie prawie szyji nie ma... za to ma podwójny podbródek ![]() Dziś młody znów nam trochę szalał, krzyczał, złościł się i męczył z bąkami. Nie chciał spać, na rękach płakał, w łóżeczku płakał, suszarka pomagała, ale ile można z suszarką siedzieć... ahhhhh... no więc pierwszy raz dałam mu herbatkę hippa koperkową, wypił chyba tylko 30ml i padł! No i nie zapeszając śpi, więc chyba mu pomogła na brzuszek. |
|
|
|
#973 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, Kochana napisz czego sie dowiesz u pediatry Cytat:
, tym bardziej, ze podczas wypierania malej przy porodzie, to myslalam, ze mi sie d......pa rozerwie ![]() ![]() a co do Pana Hemoroiiida, to chyba sam mnie opuscil. Bo wszystko wrocilo do normy. To mozliwe? moze go wcale nie bylo? Cytat:
Cytat:
Bidne te nasze maluszki. Takie male istotki, a ile sie musza nameczyc. Moja ma to samo. Cytat:
Olunek podejrzewam, ze moja Klare wlasnie mecza te pecherzyki, o ktorych piszesz. Mala najpierw chetnie ssie, a po chwili zaczyna sie prezyc, wypluwac piers i wrzeszczec ile wlezie. Potrzymam ja by sie odbilo, przystawiam dalej, ale to nic nie daje. Koniec ssania. Wtedy w dzwiekach syreny robie butelke, ktora juz spokojnie wypija. ![]() Amaretto cudna ta Twoja laleczka niech sie zdrowo chowa. A tatus faktycznie niczego sobie ![]() Jaroszaniu Antonio to juz kawaler i krwiaczka juz wcale nie widac. Anuhha u mnie te body by nie przeszly. Co do szyi, to moja Klara tez jeszcze labedziej nie ma. A oto kilka zdjec mojego rozbójnika
|
|||||
|
|
|
#974 |
|
Rozeznanie
|
zawsze zapomne napisac ....
dziewczyny Wy dostałyście od swoich tż'ów świecidełka, kwiaty albo pachnidła a ja dostałam orchidee białe od ................teściowej !!! i jeszcze napisze jaka ze mnie ofiara. Prałam ostatnio całą stertę ubranek małej i wrzuciłam razem z nimi prześcieradło niebieskie frotte. Wczesniej nie prane. Teraz Klara ma praktycznie wszystkie ciuchy niebieskie . M.in. nowy ręcznik kąpielowy z kapturkiem od teściowej, który był rózowy jak wszystkie landrynki świata.
|
|
|
|
#975 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
, zawsze przecież można odpuści sobie zapinanie ostatniego guzika gdyby było ciasno pod szyjką lub drugą brodą . Mi się podobają
|
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
Liatris Klara jest piękna!
Tyle dziś zdjęć, to i ja wrzucam mojego szkraba. Na drugim zdjęciu jest balon, na którym tż na szkole rodzenia 5 dni przed porodem narysował twarz Piotrka. Piotrkowi chyba się nie spodobał balonik
|
|
|
|
#978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#979 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dobra, moje dziecie zaczyna chyba coś powoli ssać w żołądku, bo się zaczyna kręcić. Karmimy i śpimy! Dobranoc mamuśki! |
|
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a balonik wymiata
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#983 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla mnie to zaden problem. Z przyjemnoscia pomoge w czyms to dla dobra Karolinki.Cytat:
dziekuje bardzoElektryczne laktatory to ja mam takie jak w zalaczniku... wyslala bym Ci ten z Evenflo, a moze pozniej ten z Medeli bo ten z Medeli dostalam od poloznej i narazie nie moge go przeslac
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
a propo laktatorów.
czy lepiej kupić przed porodem czy już po jak okaże się niezbędny? znalazłam coś takiego, może pomożecie czy warto zakupić taki laktator? http://www.allegro.pl/item451982061_...erem_1_zl.html
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tak wogóle to witam mamuśki! mojego ssaka od 7 rano wzięło na marudzenie i właśnie dopiero padł. A ja niewyspana, bo po nocy na wizażu siedziałam
|
|
|
|
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jaroszaniu Twój Antoś to niezły przystojniak...i jaki podobny do Ciebie! Amaretta-Twoja mała jest przesłodka!i nawet sie nie obejrzysz jak nadrobi wszelki wagowe zaległości... dziewczyny jakie wody niegazowane pijecie?bo ja piłam Cisowianke i okazuje sie,ze część gazów Natalki może być właśnie tego efektem. Położna zwróciła mi uwagę na bąbelki na szklance mimo iż to woda niegazowana... ponoć zupełnie pozbawione gazów są jedynie dwie wody-żywiec zdrój i nata.
|
|
#987 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale z tą wodą to mi dałaś do myślenia, bo ja też piję cisowiankę. Ale co do żywca to też nie wiem, bo jak Piter miał zielone kupki i szukałam o tym info w internecie, to przeczytałam, że nie które mamy też miały ten problem i zniknął po odstawieniu wody żywiec. Nie wiem ile w tym prawdy, ale ja też ją odstawiłam i juz nie mamy zielonych kupek. Muszę jeszcze raz spróbować ją pić i wtedy się przekonam. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
SLiczne wszystkie maluszki
Ja tylko króciutko bo mam mały szpital w domu starsza chora, młoda katar ja teź niewyrazna do tego nie przespane noce ![]() Ja chleje żywca jakos bez skutkow ubocznych
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
alez te nasze watkowe bobaski sa cudowne
ja juz tez chce swojego skarba tulic w ramionach a jak na razie to nic sie nie zapowiada zeby mial wylezc w ciagu najblizszych dni pozdrawiam wszystkie mamuski i Wasze urocze malenstwa |
|
|
|
#990 | |||
|
Rozeznanie
|
Michalinka i Tz bardzo dziekuja za miłe słowa pod ich adresem
:dziekuj e: . Misia jest faktycznie malutka, ale z kazdym dniem robi sie coraz wieksza. Ania z Antosia to juz duzy kawaler. I jak przystojny. Klara jest słodziutka i ile ma włosków. Piekna czarnulka. Anuhhhaaa Piterek na tym zdjeciu z avatarka wyglada rozbrajajaco. Cytat:
Za to tez ma dwa podbródki od pewnego czasu. ![]() Cytat:
Sa mamy które nigdy nie potrzebowały laktatora, ale wiekszosci to jednak sie przydaja. Cytat:
Kaolinait laktator Medeli moje marzenie Cały czas sie zastanawiam czy go nie kupic ale troche mi szkoda kasy bo juz sporo dałam za ten Aventu + sterylizator + butelki. A Misia corar ładniej chwyta cycka wiec moze juz mi nie bedzie tak potrzebny elektryczny laktator.
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:28.

, Kochana napisz czego sie dowiesz u pediatry
. M.in. nowy ręcznik kąpielowy z kapturkiem od teściowej, który był rózowy jak wszystkie landrynki świata.

to trzeba będzie zmienić
:dziekuj e:
Cały czas sie zastanawiam czy go nie kupic ale troche mi szkoda kasy bo juz sporo dałam za ten Aventu + sterylizator + butelki. A Misia corar ładniej chwyta cycka wiec moze juz mi nie bedzie tak potrzebny elektryczny laktator.