![]() |
#961 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Yasminelle - wątek zbiorczy cz. II
Cytat:
![]() no niby tak ale rozne rpdukty sa felerne i juz sie mowi ze ze kazda nowasc anty jest cudem, czasem starsze(ale nie najstarsze:P diany czy inne:Ptylko nei wiem jasmin przy yasminelle) sa lepsze, i jak slysze o tym od wlasnego gina(o tym z 14 tabletkami za pierwszym razem) i potwarza mi to kolezanka od swojego to zaczynam miec watpliwosci, poza tym z tym producentem to oni tez czesto pisza wiele ciekawych rzeczy a na butelce coca coli nie napisza ze swietnie nadaje sie do walki z odkreceniem zardzewialej srubki ze jest niezdrowa itd. wiec czemu mam wierzyc w 100% producentowi ktory chce sprzedac a nie lekarzowi ktory skonczyl studia i ma iles tam lat w zawodzie , i siedzi w ginekologii?
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Przyczajenie
|
Czy ibuprom bądź jakieś inne tabletki przeciwbólowe mogą wpłynąć na skuteczność Y ?
|
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
nie.
#964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
" Cytat: Napisane przez OnaJuzNieZyje ![]() Przepraszam że nie sprecyzowałam swojej wiadomości ![]() ![]() ja sie dowiedzialam od swojej to samo z tym ze tabletka w pierwszy dzien(caly czas mowie o sytuacji pierwszego opakowania bez badan itd). kolezanka z noynette(nie wiem jak to sie pisze) dowiedziala sie od gin-faceta to samo. dwoch ginekologow sie myli? a ulotka ulotka ale tam tez jest o tym ze jak sie zajdzie w ciaze to trezeba przestac itd i wychodzi na to ze bierzemy je zeby sobie okres wyregulowac a nie przed ciaza chronic no bo ciaglew tylko jak sie zajdzie , ze jest taka szansa, ze moze niezadzialac, ze to ze tamto;/" jako ze - biorac pierwsza tabletke pierwszego dnia okresu ,przy pierwszym opakowaniu przez 14 dni nie jest zabezpieczenie w 100% z tych osiemdziesieciu czy tam dziewiecdziesieciu paru ktore daja tabsy w sens ze zabezpieczenie rosnie do 14 dni i od niego przez wszystkie kolejlne tygodnie i opakowania jest takie samo(przy ceteris paribus w sens nie ma antybiotykow wymiotow itd itd) poza tym co do dallszej czesci tamtego akapitu to jest w ulotce o zakrzpicy utracie wzroku ale to nie sprawdza sie u wszystkich prawda? to czmeu z tym pierwszym dniem ma sie sprawdzac? i z tego zalozenia przy braku badan tych dwoch ginekologow chyba wyszlo., nastepna wizyte mam w polowie stycznia gdzies;/ wiec narazie nie mam jak sie zapyatc moje gin czmu mi tak powiedziala a i o ile nie zajde w ciaze(tfu tfu odpukac) to na informacja mnie bedzie malo interesowac(no chyba ze na wakacje zrobie przerwe zeby moc sie opalac bo kolezance plamy po tabsach wyszly)
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Przyczajenie
|
moja gin powiedziała ,że antykoncepcja działa od 7-8 dnia brania tabletek ze wtedy jest się zabezpieczonym
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nad tworzeniem tabletek też siedzą specjaliści, muszą się na tym znać, przeprowadzać badania - ginekolog tego raczej nie robi i często co inny ginekolog-to inna teoria ja już wcześniej, w tym wątku pisałam coś na temat tych teorii o zabezpieczniu- nie chce mi się powtarzać, jak ktoś ma ochotę niech sobie poszuka ja i moje znajome zaufałyśmy tabletkom już w pierwszym tygodniu stosowania i jakoś w ciążę nie zaszłyśmy.. zbiorowe szczęście? wątpię.. bardziej jestem skłonna uwierzyć w to, że producenci wiedzą co piszą |
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ok, poszukam twoich postow na ten temat ale jutro jak wroce z uczelni. a co do odszkodowan to ich nie bedzie bo nie ma jak z papierosami ze widac przyczyne zajscia- znaczy wiadomo ale czemu nie dzialay nie widac:Pzawsze moga zrzucic na to ze nie bralas ich regularnie, ze jestes tym ulamkiem procenta, ze no ze cokolwiek, ta utoltk ajest grubsza od tabsow wykretow znajdzie sie mnostwo.poza tym gdyby sie dalo to byly by juz takie sprawy w stanach- skor sa odszkodowania dla palaczy mimo napisu ze szkodza itd^^paradoksalne ale zdarzaja sie ![]() plus wydaje mi sie ze na studiach ucza ich jednej teori jak np wzorow na matematyce i tym sie stosuja, jest przedzial ze dzialaja od pierwszego lub od 14 i kazdemu wg poglodwo mowia inaczej- wam od 1, mi od 14, wink ze od 8.
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dwoch ginekologow? a jakos wiekszosc tych, do ktorych chodza moje kolezanki [i ja] - jest to ok. 8 lekarzy - potwierdza, ze prawidlowo brane tabletki daja zabezpieczenie od 1 zazytej tabletki. jesli inni lekarze mowia co innego, podejrzewam, ze chodzi o to, ze obawiaja sie, ze pacjentka w pierwszym tygodniu bedzie sie kochac i zapomni o tabletce. co do ulotki - juz ci wyzej wyjasnily to dziewczyny [z ta ciaza]. a mnie i moim bioracym tabletki kolezankom [8 bab] plamy po opalaniu poki co nie wyszly. jaki z tego wniosek? ŻADEN - bo na kazdego tabletki dzialaja inaczej, ale skoro dla ciebie kolezanki to wyrocznia.. ![]() poza tym - z tym opalaniem [widac jak niewiele wiesz] - plamy po opalaniu moga wyjsc nawet wiele lat po zazywaniu hormonow, wiec to, ze na wakacje przerwiesz branie, nie gwarantuje ci tego, ze tych plam nie bedziesz miala. moze wystarczyloby troche doczytac o samym dzialaniu tabletek antykoncepcyjnych, nie koniecznie trzeba poprzestac na czytaniu ulotki. edit: ja uprawialam seks po 5. tabletce z pierwszego blistra - minal rok, w ciazy nie jestem. niektore z tego watku dziewczyny kochaly sie jeszcze wczesniej i tez dzidziusia nie maja. co do procesow - nie przyszlo ci do glowy, ze kobiety ktore wpadly przy braniu tabsow, na forach i gdzie indziej obwiniaja tabletki [kogos lub cos musza obwiniac o wpadke, byle nie siebie] a nie zglaszaja sprawy do sadu, bo tak naprawde same sprawe zaniedbaly? np. przyjmowaly inne leki, spoznialy sie z braniem tabsow itd.
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() Edytowane przez pani ćma Czas edycji: 2008-12-14 o 15:39 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() te odszkodowania to był taki przykład- więc nie musisz się aż tak tego kontektsu trzymać ![]() ![]() wątpię, żeby producenci mieli na celu podawanie błędnych informacji.. a to co podają musi być sprawdzone- nie są to jakieś firmy robiące na czarno, czy też jakieś rynkowe podróbki.. więc myślę, że zależy im na jakości a to co podają ginekolodzy to tak jak napisałaś- ich poglądy - ale czy są gdzieś przebadane? raczej nie... a co jak gin powiedział jakiejś dziewczynie, że może zacząć brać tabletki w 2 dniu cyklu i że jest od razu zabezpieczona? a ulotka mówi co innego? komu uwierzysz..? ja ulotce ![]() oczywiście jak ktoś ma ochotę poczekać tydzień to spoko, przecież ja nie namawiam ![]() ![]() a tutaj masz tę moją wypowiedź, o której wspomniałam wcześniej - http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=775 - postanowiłam poszukać bo jednak nie byłam pewna czy to nie było przypadkiem w pierwszej części wątku yasminelle ![]() a tak poza tym zgadzam się z Panią wyżej ![]() Edytowane przez wdowa_po_leninie Czas edycji: 2008-12-14 o 15:55 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ad1.swieta racja nie ma co podwazac i spzreczac sie ze słusznościa wyzej przedstawionej tezy ![]() co do opalania mi wyszly minimalne plamki po solarium a na słoncu nic mi nie wychodziło. a moim znajomym nic sie nie działo. wiec wszystko samemu trzeba przetestowac;p
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
samemy przetestowac hm tylko jak mi juz wyjda to bedzie za pozno:Pa skor piszecie ze odstawienie nic nie daje to przetsane sie smazyc na czarno i dobije efekt samoopalaczem.wkoncu to bedie tylko przedluzenie stanu zimy...ale jeszcze o te plamy gin dopytam:P wkoncu do wakacji mam pare miesiecy na dowiedzenie sie wiecej o plamach..
i komu wierze? wole poczekac te dwa dni niz potem sie zastanawiac ze nie wyszlo.znaczy ze wyszlo ale dzicko:P a co do tych kobiet obwiniajacych na forach otd to ja pisze o wskazniku i ulotce0 ze przy stosowaniu prawidlowo sie wpada a nie ze ktos zapomnail. przy zdscplinowanych wskaznik tez ma troche procent niepewnosci skutecznosci.wiec nie przyszlo mi do glowy brac tu za pdostawe rozwazan zrodlo trzecie- forum, gdy mam dte dwa sie na ten temat wypowiadajace.. a co do tej wypowiedzi ktora mi zamiescilas: http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...&postcount=775 to to wydaje sie byc logiczne. no bo fakt mozna ja bedzie trzeba odstawic w trybie natychmiastowym , nie wzielam tego pod uwage wczesniej.
Chwila która trwa, może być najlepszą z twoich chwil." podczytuje: http://slawek34.blog.onet.pl/ i http://dwojako.blog.onet.pl/ od 15.02.09:bez chipsow,alkoholu(poza piwem),cwicze na stepie,dbam o cere, //bez kawy od 12.03.09 Edytowane przez ona2008 Czas edycji: 2008-12-14 o 16:05 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiedział ze przez te 2 tygodnie nic nie jest pewne . ze tabletki jeszcze nie działają dokładnie. i dopiero po dówch tygodniach moge być pewna ze organizm je przyjął... i powiedział ze 1-szą tabletke mam wziąść w 2 dzien okresu...
"Wyjatkowosc nie polega na idealnosci" 2014r: Skalpel x 1 Bez slodyczy 1/30 Edytowane przez OnaJuzNieZyje Czas edycji: 2008-12-14 o 16:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Rozeznanie
|
a jakie masz tabletki? to jest watek Yasminelle ale sie upewniam. jesli te co w tytule watku to na ktorej stronie to znalazlas? mam dwie ulotki jedna z tabsami druga od gina o tych tabsach. i mi mowil o pierwszym dniu.eh powinnien byc jeden dekalog ginekologa!XD
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wątku nie pomyliłam ![]() ![]() ![]()
![]() |
#975 |
Rozeznanie
|
hmm to nie wiem, ja dostalam od niej taka ciensza od tabsowej, bayera wiec producencka, i dwa razy wieksza ale to nawet a5 nie jest
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
ona2008 - nie bede juz sie z toba spierac i dyskutowac, bo nie ma sensu. szkoda tylko, ze mamy XXI wiek, a tyle osob pisze [i wierzy w] takie glupoty.. oraz ze zaczyna brac tabletki antykoncepcyjne nie wiedzac o nich i o ich dzialaniu zbyt wiele.
w dodatku piszesz tak hm chaotycznie [okreslam to jak najlagodniej] ze czasami ciezko zrozumiec, o co ci w ogole chodzi. ![]() co do yasminelle - mnie wlasnie konczy sie kolejne krwawienie z odstawienia, znowu wszystko jak w szwajcarskim zegarku. w srode wizyta u gina ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Rozeznanie
|
no tak pisze niezrozumiale nie w$iem co biore i wogole. poziom dyskusji na wizazu odkad sie zalogowalam mnie nie zadowala, z boku czyli zanim sie zalogowalam to wygladalo lepiej. i nie, wogole nie opieram sie na informacjach od ginekologa tylko nie wiem na bravo czy na czyms. eh. tyle ze ja przed pierwsza wizyta przeczytalam wszsytko co znalazlam, przed wykupieniem znalazlam takie watki jak ten zeby zobaczyc co mnie moze ew czekac ze skutkow ubocznych, i obie ulotki przegladam jak mam jakies ale, przeciaglam wizyte u gin zeby dostac wyklad bo juz po receptach mi podziekowala ale wolalam sobie darowac jedne zajecia i tego wysluchac na wlasna prosbe ale nie wogole nic o nich nie iwem. nie mozna opierac oceny obcej osoby na swoich domyslach.
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie napisalam, ze nie wiesz co skad bierzesz. nie mniej jednak powolujesz sie na dwoch ginekologow. a myslisz, ze KTO pracuje nad tabletkami? kto decyduje o tym, co jest w ulotce? przeciez nie ufoludki, ale SPECJALISCI. poza tym Yasminelle sa tabletkami dostepnymi w wielu krajach i ulotka jest wszedzie taka sama, to nie jest produkt polski. wypuszczajac tabletki na tyle rynkow, producent musi byc pewien informacji, ktore zamieszcza w ulotce. to, ze nie zadowala cie poziom dyskusji na wizazu, to juz twoj problem. mnie zadowala - we wszystkich watkach, w ktorych pojawiaja sie madre wypowiedzi. kiedys pytalam moja pania doktor, dlaczego niektorzy ginekolodzy kaza sie zabezpieczac dwa tyg. [slyszalam o tym od jednej znajomej], niektorzy miesiac. odpowiedziala, ze zna takich lekarzy i robia to tylko dlatego, ze obawiaja sie, ze ktoras zapomni tabletki w pierwszym tygodniu. mowisz, ze przeczytalas wszystko przed zaczeciem brania tabletek. chyba niedokladnie [lub z niedokladnych zrodel] skoro nie wiesz, ze plamy po opalaniu moga pojawic sie nawet po odstawieniu tabletek ![]() aha, fajnego masz tego ginekologa ![]()
Szczerość nie czyni dziewczyny najbardziej lubianą koleżanką. Ale przynosi szacunek. A kiedy dziewczyna nauczy się szacunku do siebie, zawsze jej się uda. ![]() 65,5 > 64 > 63 > 62 > 61 > 60 > 59 > 58 > 57> 56 > 52 ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a co do poziomu mojej gin to tak jest w moim rejonie(kolezanki, z powlalania jest ponoc jeden gin) a na prywatnego gina nas nie stac(studia:Pnie kazdy jest jedynaczka.)
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez studiuje, prywatnie do ginekologa nie chodze i jedynaczka nie jestem. nie mniej jednak, myslisz stereotypowo - nie kazda jedynaczka jest rozpieszczona gowniara, ktora wszystko czego chce, dostaje. poza tym - prywatny ginekolog = nie znaczy lepszy od panstwowego. to czemu nie idziesz do tego jednego ginekologa z powolania?
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Przyczajenie
|
Na początku witam serdecznie
![]() ![]() i tak czytam i czytam i tak patrzę że ta Wasza dyskusja nie ma sensu... Jedni ufają ulotce inni ginekologowi albo koleżankom. Ale ginekolog tez może sie mylić.. Niektórzy nawet mało wiedza o tym co przypisują. Przyjeżdża firma farmaceutyczna proponuje nowy produkt, jakaś cześć od przypisanych recept, trochę ulotek i lekarze to przypisują... Tak są takie sytuacje. Ja od swojej gin nie mogłam się zbyt dużo dowiedzieć, dlatego tez po wykupieniu recepty przeczytałam ulotkę kilka razy. Nie warto słuchać opinii koleżanek bo na każdą z nas tabletki mogą zadziałać inaczej. Ja się nasłuchałam że po tabsach się tyje i co? ja schudłam. także polecam lekturę ulotki. I to jest akurat prawda co pisze producent że jest się zabezpieczona od pierwszego dnia jeśli wzięło się tabletkę pierwszego dnia okresu. .Ulotka rzecz święta. Edytowane przez pollyy88 Czas edycji: 2008-12-14 o 18:49 Powód: literówki |
![]() ![]() |
![]() |
#983 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
a tam nie chodze bo jego godziny przyjec plus dojazd na uczelnie nachodzi mi na cwiczenia totez to nie wchodzi w gre. moja gin jest w takich h ze spozniam sie i omijam wyklady itd a to jest nieobowiazkowe(znaczy u mnie obowiazkowe jest ale nikt mnie nie sprawdzi).
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jesli chodzi o uczelnie - ja tez, zeby dostac sie na wizyte do mojej pani doktor, czesto rezygnuje z jakiegos wykladu lub cwiczen i tez mam obowiazkowe zajecia [sprawdzaja nam obecnosc nawet na wykladach ![]() uwazam, ze w przypadku kobiet DOBRY ginekolog jest tak wazny [i zdrowie!], ze warto poswiecic te jedne zajecia.
||
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny najlepiej skończyć tą dyskusje
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do opuszczania zajęć...to ja tez chodze do prywatnego Gin. I za każdym razem niestety muszę lekceje opuśćic. Bo akurat w takich godzinach przyjmuje...No ale co sie nie robi dla zdrowia i szcześcia ![]()
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() hmm ja w okularach mam luz, wszystko jest jak najlepiej ![]() (i ja noszę na odwrót- w tyg okulary, a w weekendy soczewki hehe ![]() ![]() mam nadzieję, że nie będzie źle u Ciebie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
kochane dziewuszki wróciłam wlasnie od lekarza i powiedzialam o mojej sytuacji. ( ze z przyczyn losowych
![]() czesc z was doradziła mi zeby po 19 dniach zrobic 7 dni przerwy i rozpoczac nowe opakowanie. lekarz doradził inaczej. powiedzial ze po 19 dniach mam wziac kolejna tab w 1 dniu krawienia z odstawienia. czyli bedzie to 2 lub 3 dzien przerwy. czyli skrocic przerwe. czy nie wydaje wam sie ze przerwa bedzie za krotka? ktos tu wczesniej wspominal o tym ze jak robi sie krotka przerwe to organizm moze to przyjac jako pominiecie tabletki.
#988 |
Raczkowanie
|
Witam, na tym wątku jestem nowa i chciałam zadać tylko króciutkie pytanie. Od dwóch dni biorę yasminelle (moje pirwsze tabletki) i drugi dzień obudziłam się z lekką biegunką (pigułki biorę wieczorem). Oprócz tego wszystko jest narazie ok. Czy ta biegunka może być spowodowana tabletkami i czy ochrona anty nadal działa, skoro minęło kilkanaście godzin od zażycia tabletki?
#989 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
najwazniejsze sa 3-4 h dla wiekszej pewnosci 5h ![]() ![]()
![]() |
#990 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() a co do biegunki też uważam, że nie masz sie czym przejmować, w ulotce jest napisane "ostra biegunka", a skoro Ty mialas lekką to nic się nie dzieje, zresztą tak jak kamila2006 napisała tabletka zdązyła się wchłonąć. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:36.