|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Co się w nas kryje? | |||
chłopiec |
![]() ![]() ![]() ![]() |
23 | 41,82% |
dziewczynka |
11 | 20,00% |
nie wiem |
21 | 38,18% |
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowo - sierpniowe 2009! Część II
Właśnie w pracy powiedziałam szefowi, że za miesiąc idę na chorobowe
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Nie daję go do szkoły. Ja uważam, że to co planują wprowadzic to skracanie dzieciom dzieciństwa. Niech sobie jeszcze pochodzi do zerówki (w przedszkolu). Jestem bardzo zadowolona z opieki i podejści do dzieci pracujących tam wychowawczyń, także zostawiam go jeszcze na rok. Bartuś poza tym jest dośc żywym dzieckiem i wydaje mi się, że nie byłoby dobrze, żeby siadał już w ławce szkolnej. A wiadomo, czy ta szkoła jest już przygotowna na przyjęcie dzieci mlodszych. Będzie to rocznik króliczków doświadczalnych i wolałabym, żeby akurat nas to ominęło. Jeszcze zdążą się wykształcic w życiu, tyle nauki ich czeka.
![]() |
#963 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój napewno by sie ucieszył ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
poza tym nawet jak sama pani w przedszkolu mowila moj maly nie potrafi nawet 5 min usiedziec w jednym miejscu a co dopiero kilka godzin? natomiast zastanawiam sie nad daniem go do zerowki przy szkole, do ktorej bedzie pozniej chodzil, co o tym myslisz? wydaje mi sie, ze pozniej byloby mu latwiej bo znalby juz szkole i dzieci. ale z drugiej strony, w naszym przedszkolu jest fajnie i troche bedzie mi zal go zabierac stamtad ps. czemu nie ma Cie na dzieciach 2003? chcociaz tamten watek i tak umiera smiercia naturalna ![]()
![]() |
#967 | |||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Słodka pupka ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Patrzyłam jak rozkłada się spacerówka x-landera, jak dl amnie wystarczająco płasko ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Na skurcze to magnez łykaj ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ty tez się nastawiłas na to przekładanie? ktoś mi wyjaśni po co to? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
A w naszym przedszkolu jestem pewna, że będzie dobrze przygotowany do pójścia do szkoły. Kiedyś zaglądałam na wątek 2003, ale zauważyłam, że mało kiedy ktoś się tam udziela i tak jakoś wyszło, że intensywniej działam na poczekalni ![]()
![]() |
#969 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
szkola jest bardzo fajna, duzo roznych zajec, kolek, wycieczek nie wiem - musze pomyslec nad tym boje sie bo on jest taki zywy, na nic nie ma czasu, pani w przedszkolu ostatnio wspomniala, ze to niepokojace, ze on tak usiedziec nie potrafi, nie mozna go naklonic do nauki, do pracy, do rysowania...wszystko odklada na pozniej bo ON NIE MA CZASU troche mnie to martwi zastanawiam sie czasem czy nie ma ADHD, chyba wybiore sie z nim do lekarza
![]() |
#970 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Mój mały zawsze był żywy, ale dużo się przez ostatni rok zmieniło, wydoroślał, wyciszył się. I to jest za tym, żeby spędził ostatni, ten zerówkowy rok w przedszkolu. A jak już będzie gotowy i "dorosły" to pójdzie do pierwszej klasy.
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry Paniom i brzuszkom
![]() W końcu nadrobiłam cały wczorajszy dzień i dzisiejszy ranek...wczoraj jak wróciłam nie miałam już siły...tak na szybko tylko wizyty sprawdziłam czy wszystko dobrze...ale teraz już jestem na bieżąco ![]() Chciałam Wam podziękować wszystkim za kciuki i gratulacje co do wczorajszej wizyty... na pewno wszystkie dobre myśli i kciuki pomagają bardzo...dobrze mieć takie wsparcie...to jest wręcz niezastąpione...także dziękujemy ![]() Przede wszystkim jeszcze raz GRATULUJĘ wszystkich wizyt...jednak ten poniedziałek 16-tego był szczęśliwy... ![]() anusia_82 gratuluję wizyty...super że z dzidzią wszystko ok ![]() Frida pieknie że z dzidzią wszystko dobrze...bardzo mnie ciekawi dlaczego ginka chce wiedzieć o pierwszym kopniaku ![]() ![]() Cass zdjecie synka super ![]() ![]() ![]() megi b gratuluję prawdopodobnie córeczki...będzie naszych dziewczynek więcej ![]() Czekoladka gratuluję wygranej sprawy z Agatą...kciuki na Wizażu przynoszą szczęście ![]() ![]() Cass Twój Tż to jest dopiero aparat ![]() ![]() ![]() Tru piękne ciuszki...ten Twój Mały to dopiero przystojniak będzie ![]() ![]() Malga jesteśmy myślami z Tobą...a humorami Tż-eta się nie przejmuj, każdy ma czasami gorszy dzień...no i pochwal się pierścionkiem w końcu ![]() Ania super że kolacja się udała...najważniejsze ze się dobrze bawiłaś...no i że się pogodziłaś z Tż-etem ![]() Frida, Svinecka dzięki za linki do spodni...sama miałam zapytać gdzie kupowałyście swoje, bo właśnie zaczynam się rozglądać, a co sprawdzony sprzedawca to sprawdzony ![]() ![]() ulika właśnie gin mówił o tym by nie wpaść w paranoje z tym co można a co nie...więc nie ma się co denerwować bo niedługo to będziemy się astanawiać czy jabłko możemy wcinać ![]() Svinecka dobrze że jutro masz dentyste...na pewno coś pomoże...dość Twoich męczarni, które pewnie też mają wpływ na dzidzię...trzymam kciuki by obyło się bez rwania ![]() megi b moja Mała duża...ale nam się zaczyna 22 tydzień i gin twierdził że wszystko w normie...sama się troszkę zdziwiłam że to już 500g ![]() Co do L4 to ja mam że mogę chodzić...w zeszłym roku moja przyjaciółka rodziła i jak była na zwolnieniu (gdzie miała wpisane "leżeć") to miała kontrolę z Zusu...zameldowana była u rodziców jeszcze a mieszkała wtedy z mężem...i na szczęście przyszło zawiadomienie ze przyjdą ją odwiedzić...wiec wtedy siedziała cały dzień u rodziców...i wizyta przeszła be problemów... A jeśli chodzi o poród rodzinny...to mój Tż jeszcze się zastanawia...na początku mówił że nie i koniec...bo nie chce patrzeć jak mnie boli, bo będą musieli się nim zająć jak padnie ![]() ![]() ![]() Prepraszam, że tak się rozpisałam...ale musiałam i bardzo chciałam wszystko nadrobić ![]()
#972 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() olivki dzidzia się nie utrzymała ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() czytam ciagle o ADHD i maly ma wszystkie objawy ![]() martwi mnie to tylko gdzie sie udac na badania pod kontem ADHD?
![]() |
#974 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
A jeżeli nie to powinnaś zacząc od psychologa np. prywatnie. EDIT: http://szkolnictwo.net/gmina,,326201,,.html Kilka poradni ze Szczecina. Dobrze kojarzę, że mieszkasz w Szczecinie? Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna ul. Emilii Plater 86 71-635 SZCZECIN 914227883 ppp3@um.szczecin.pl Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna al. Jana Pawła II 2 70-413 SZCZECIN 914333012 Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna ul. Jaśminowa 4 71-773 SZCZECIN 914614039 Poradnia Psychologiczno-Pedagogiczna ul. Romera 2 71-246 SZCZECIN 914327116
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-17 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
dziekuje Ci bardzo
![]() pomysle nad tym i wybiore sie z nim - moze jest ok ale lepiej dmuchac na zimne czytalam ze ADHD nie leczone jest bardzo niebezpieczne EDIT: lece do mieszkanka a potem po mame do pracy i po malego
![]() ![]() Wzorki i wzoreczki, teraz nowe pazurki u Swinecki zapraszam do komentowania ![]() Edytowane przez Svinecka Czas edycji: 2009-02-17 o 12:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#976 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Np. nie wpadnie do budki i nie będzie się kręcić żadna osa. Moje przewrażliwienie jest stąd,że siostra zajadając się drożdżówką, wzięła do buzi też ose która ja użądliła ![]() A najwazniejszy argument wyczytany z ksiązki, to więź emocjonalna, gdy dziecko ma cię na oku czuję się bezpieczniejsze, jest też większy kontakt. Edytowane przez katarzynka00 Czas edycji: 2009-02-17 o 12:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Popróbuj sobie, może Ciebie nie będzie to tak raziło ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zgadzam się z Wami dziewczyny...też chciałabym spacerówkę bym mogła obserwować Małą...myślę ze to zdecydowanie bezpieczniejsze...
![]() |
#979 |
Ola-Unhola
|
http://allegro.pl/item538376280_woze...2009_w_wa.html
http://allegro.pl/item556504680_mura...09_nowosc.html ten mi się strsznie podoba (podwozie to co u mury z maxi cosi), ale 3300 komplet. Chociaż jak do max cosi dokupi się fotelik cabriofix za 500 zł to wychodzi tylko 200 zł różnicy
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-17 o 12:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kasia Ty obstawiasz na tę chwilę Boldera, tak?
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
![]() Także przekładanie siedziska to dobra sprawa, też będę patrzyła na to przy wyborze ![]()
![]() |
#982 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#983 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A co do wiatru, to chyba i do niego musi się przyzwyczajać. A między blokami i tak nie wieje tak bardzo ![]() Cytat:
![]() A widziałyście to: http://www.allegro.pl/item553257837_...5_kolorow.html Kurcze sama nie wiem ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
No dobra, to ja wyrodna matka juz się nie odzywam
![]() Eleeri, no niezła okazja za tę cenę, tylko pewnie trzeba szybko się decydować, bo pewnie rozejdą się jak świeże bułeczki ![]() Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-02-17 o 13:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak to olivka straciła dziecko ? czy mi sie przewidzialao cos? kurde jakos mi to umklo kiedy to sie stało ?
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Wiatm mamusie i maluchy!
Złośliwy kopmuter padł na tydzień i byłam odcięta od świata ![]() Dziś byłam na usg i teraz mam stracha, bo stwierdzili echogenniczność jelita dzidzia, czyli jego nadmierną jasność na usg. Od razu umówili mnie na następne w czwartek, które mają na innym aparacie robić i coś więcej powiedzieć. Właśnie czytałam o tym na internecie i przyczyny mogą być różne, niektóre bardzo poważne. Staram się nie myśleć o tych najgorszych i mam nadzieję, że to jakaś prozaiczna przyczyna, ale i tak się denerwuję. Czy któraś z Was miała podobny przypadek? |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O Olivce tez się dziś dowiedziałam więc nic więcej nie wiem ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#988 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Z drugiej strony taka okazja może się już nie powtórzyć ![]() Nie wiem co robić ![]() ![]() Żałuję że w ogóle zobaczyłam tę ofertę ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Ola-Unhola
|
Cytat:
Miramej, ja miłąm wózek z czterema takimi samymi kołami (duże piankowe) i nie czułam zamiany ról. To pewnie występuje w wózka o dwóch różnych rozmiarach kółek.
Edytowane przez UnholyOne Czas edycji: 2009-02-17 o 13:48 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Edit-A właśnie, gondola jest osobno do dokupienia...zobacz czy cenowo nie wyjdzie jak w sklepie w takim razie? Edytowane przez truheart Czas edycji: 2009-02-17 o 13:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:24.