|
Notka |
|
Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)
:d
#962 | ||
Zakorzenienie
|
nie byłam u spowiedzi dłuuugi czas... no i ogólnie się bałam po takim czasie przystąpić do spowiedzi...
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#963 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() atomufka, ja sie ksiedza zapytalam, czy niec sie nie stanie jesli nie bede miec nic na ramionach, bo mam zamiar miec dlugie rekawiczki i tak i rekawiczki i bolerko to wg mnie zdecydowanie za duzo. Ksiadz powiedzial tylko, ze stroj do kosciola ma byc godny. A ze ja mam dluga kiece, bez jakiegos mega dekoltu,wiec mysle, ze bedzie ok. ![]() ![]()
![]() |
#964 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Azzis a co Ci ksiądz powiedział jeśli można wiedzieć? Jak słyszę takie historie to autentycznie mi sie nóż w kieszeni otwiera. Wsród moich znajomych już się zdarzały takie przypadki, że nie dostawali rozgrzeszenia. Dobrze, że są parafie gdzie księża mają życiowe podejście Jak to dobrze, że ja mam takiego fajnego księdza. Na koniec Polski bym do niego pojechała jak zaszłaby taka konieczność. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja chce i tak cos nalozyc na ramiona,ale tylko z racji zimna w kosciele ![]() ![]() ![]() a propos spowiedzi,to nie dostalam rozgrzeszenia jakos 5 lat temu kiedy bylam po raz ostatni u spowiedzi.Ksiadz wypytywal sie o pozycje w jakich sie kochalam z moim TZ ![]() ![]() Wiem ze bede miec mega problem jak teraz pojde....jesli powiem ze bylam u spowiedzi tyle czasu temu.... Wlasnie ogladam filmy z audrey hepburn ![]() ![]() Edytowane przez atomufka Czas edycji: 2009-03-19 o 19:37 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dlaczego juz poszliscie do spowiedzi?Podobno jak sie razem mieszka to obowiazuje jedna spowiedz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
Atomufka ten ksiądz to jakiś totalny zboczeniec musiał być
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny jak ksiadz nie da rozgrzesznia to sie idzie do nastepnego ![]() Moja kolezanka tak miala dzien przed slubem , poszła do spowiedzi drugiej a tam ksiadz ze jej nie podpisze kartki i tam takie pirdoły no to ta stres co miała zrobić poszła do innego koscioła i tam jej ksiadz podpisał oczywiscie nie mówiła ze przed chwila inny ksiadz jej nie dał. Dlatego do spowiedzi najlepiej isc dzien przed slubem a nie w tym samym dniu jak to nie raz ksieza mówia bo wrazie takich sytuacji ma sie czas aby pobiegac do innch kosciołów .
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
witajcie.. u mnie duzooo dzis sie dzialo.. tz zobaczyl ta piekna zolta sukienke i powiedzial ze pojedziemy do salonu (ten sam w ktorym mam slubna szyta) i jak bedzie ladnie lezec to moze na poprawiny w ramach prezetu slubnego...
![]() ![]() kliwia gratluje pozbycia sie aparatu ![]() ja na ramiona nie bede miala nic.. do mojej sukienki bolerko niepasuje, a wlonu niechce... te ramiaczka sa zsuniete na rece ostatecznie podniose na ramiona.. ale martwic sie widzimisie ksiedza niezamierzam... wogole to napisalismy podanie do firmy w korej pracuje moja mama (fiat) o pryznanie samochodu na slub, bo maja taka oferte dla pracownikow ze na wazne uroczystosci pozyczaja... no i byla odpowiedz ze niemaja samochodow na ten termin (reprezentacyjnych) ale maja demonstracyjne.. wiec tam mama zadzwonila sprawdzic co to za autka.. no i pan mowi ze widzi po numerze mamy identyfikatora ze od dawna pracuje wiec cos wymysli i oddzwonil ze ma dla nas alfe romeo 159.. ![]() ![]() i wymyslilam ze chce zielonego kwiatka we wlosy.. do mojej rudosci bedzie rewelacyjnie wygladac ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2009-03-19 o 19:59 |
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Azzis a Ty byłaś tutaj u nas u spowiedzi czy we wro?
![]()
#974 |
Zakorzenienie
|
dziewczyny co myślicie na temat tej sukienki? przymierzałam ją w salonie i strasznie mi się spodobała, tylko mam wątpliwości co do jej koloru bo jest ciemne ecru prawie capucino, a ja chciałam jasną ecru
![]() http://www.allegro.pl/item578881049_...a_semilla.html
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kaska87 we Wro byliśmy A powiedz jak w Nysie wygląda spowiedź w Katedrze? W sensie w jakie dni można się spowiadać i w jakich godz.? Bo się nie orietuję jak to u nas wygląda.
Edytowane przez azzis Czas edycji: 2009-03-19 o 20:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Wtajemniczenie
|
jeku bylismy spisać ten protokół , normalnie takie pytania nam zadawał że szok tzn . w miare normalne ale ...jednak dziwne
w sumie jesli chodzi o kościół to prawie wszystko, zapowiedzi w kościele u mnie i u TŻ już w ta niedziele ![]() spowiedź mimo iz mieszkamy razem mamy dwie , nie wiem dlaczego aha jeszcze mamy spotkanie dzień przed ślubem takie organizacyjne no i raczej będziemy się decydować na spowiedź dzien przed również ![]() kurcze ale mi dziewczynki chodziło o taki bukiet lekko zwisający z kali miałam zapisany na kompie a teraz siedzę na laptopie i tu nic nie mam zapisane ale bym wam wkleiła bolerko jednak sobie uszyje ale takie cieniutkie jak szal
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#978 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio byłam u spowiedzi pierwszy raz po wielu latach i było ok, ksiądz nie miał większych pretensji o to. Nie wymieniłam na liście grzechów współżycia bo dla mnie to nie jest grzech ale on sam zapytał: - mieszkasz z mężczyzną? ja - tak z narzeczonym - współżycie jest? ja - tak - aborcja była? ja - nie - no to w porządku i po strachu ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() http://www.informator-weselny.pl/por...dmalzenski.htm mi się bardziej podobają goździki ale storczyki na pewno są wytrzymalsze, zwłaszcza jeżeli chodzi o kwiat we włosach. Chociaż takich kwiatków można sobie przygotować 2-3 i jak przywiędnie to po prostu wymienić.
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
iLE trwa spisanie takiego protokołu ??? I czy na pytania odpowiada sie przy sobie czy osobno ??
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 | ||||||||
Zakorzenienie
|
sciagnelam
![]() Cytat:
a co do tego kalendarzyka to nie wierze w to Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
mi zostalo niecale 4 miesiace do slubu i nawet nie rozgladalam sie za fryzjerami nawet nie mam pojecia do ktorego pojsc zaklepac date dlaczego? pokAz fotke Cytat:
takie okres teraz Cytat:
ja mam wspanialego faceta Cytat:
Cytat:
mi zawsze ksiadz dawal rozgrzeszenie
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zakorzenienie
|
Cześć!
jeżeli chodzi o księdza, to ten u którego my robiliśmy kurs był też dziwny... potem spotkałam taką dziewczynę która też teraz jest u niego na kursie a kiedyś miała z nim katechezę w liceum i mówi że to zboczeniec, który ślinił sie na każdą dziewczynę , która była przy tablicy. |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Wtajemniczenie
|
Tak podczytuję Was o tej spowiedzi...ja też nie byłam u spowiedzi już chyba z 6 lat i boje się, że nie dostanę rozgrzeszenia. Co prawda nie mieszkamy razem z TŻ, ale dla mnie cała instytucja spowiedzi jest niezrozumiała i nigdy się chyba do tego nie przekonam. Każdy powinien sam żałować za swoje grzechy przed Panem Bogiem a nie przez pośrednika ( jakby nie było obcego faceta ). Mój TZ za to jest "święty" i chodzi do spowiedzi raz na miesiąc
![]()
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Witajcie! Wpadłam się tylko przywitać i zaraz uciekam do pracy!
A tymi spowiedziami to się tak bardzo nie martwcie! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Wtajemniczenie
|
Sysuniu nam spisanie protokołu zajeło jakieś 30 minut, ale są kościoły gdzie dłużej to trwa u mnie np. w Katedrze jest tak że ksiądz pyta przy spisywaniu protokołu o pacierz albo przykazania , naszczęście u mnie tego nie było.
Za ślub powiedział 500 zł ( w tym organista , kościelny i przystrojenie kościoła) + zapowiedzi u mnie i TŻ to 100zł + akty chrztu 50zł + świadectwa ukończenia nauk przedmałżenkich 50zł za dwa Masakra tyle kasy Daysy u mnie też taki ksiądz był , zreszta bardzo przystojny i uczył mnie w liceum, kiedyś na dzień kobiet widziałam go w klubie szedł pod rękę z dwoma laskami, od tamtej pory jakoś nie mam zaufania do księży, chociaż zdażają się fajni , normali księża. Spwiedź ja naszczęście byłam pod koniec stycznia jak byliśmy świadkami. TŻ powiedział że sypia z narzeczoną a ksiądz zapytał " z jedną czy z wieloma" ![]()
http://www.suwaczek.pl/cache/b5888ef3d0.png 06.06.2009 17:00 http://www.suwaczek.pl/cache/dbd2ccbc25.png |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
Dziewczynki
![]() Byłam wczoraj w jednej kwaiciarni, która wypożycza stroiki ślubne na samochód. Otóż koszt wypożyczenia stroiku, dodatków na klamkę i tablic to 50zł ![]() Widziałam piękny stroik sztuczny zielono czewrony, z dużych amarylisów ![]() także wstępnie zdecydowałam się na tą kwiaciarkę. ![]() Najlepsze jest to, że jak wybiorę jasny stroik to mi dołoży do niego wstawki fioletowe, takie jakie mam w bukiecie ![]() ![]() Jeszcze chcę pojechać do jednej kwiaciarni czy tam nie wypożyczają ![]() ![]() Może u was też są takie kwiaciarnie. Bo żywych kwiatów na prawdę mi by było szkoda. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:19.