Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-03-18, 13:18   #841
agus87
Zakorzenienie

Dot.: Teraz My - Panny Młode 2009 - cz. X :)

Cytat:
Napisane przez azzis Pokaż wiadomość
A ja już zaczynam trzeci wykres robić I robię to nie po to, żeby stosować jako metodę zapobiegania ciąży, lecz chcę żeby było pomocne w staraniach o dzidziusia Przynajmniej teraz wiem (chyba dokładnie), kiedy powinno się współżyć, aby było jak największe prawdopodobieństwo zajścia w ciążę.
SZCZERZE? moim zdaniem to zbytnio nie pomaga, kazdy glupi wie kiedy ma sie dni polodne, moja mama zaszla ze mna w ciaze 4 dni po okresie takze wiesz..
poza tym te liczne zaklocenia i inne pierdy
Stary 2009-03-18, 13:22   #842
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
SZCZERZE? moim zdaniem to zbytnio nie pomaga, kazdy glupi wie kiedy ma sie dni polodne, moja mama zaszla ze mna w ciaze 4 dni po okresie takze wiesz..
No pewnie, że każdy wie, że są dni płodne i te sprawy. Ale różnie to wygląda w poszczególnych cyklach. Niby mniej więcej w połowie cyklu... ale to 'mniej więcej' różnie wygląda... już po 2 moich obserwacjach widzę różnicę. Ja dokładnie nie potrafiłam powiedzieć kiedy mam dni płodne, może są kobiety, które dokładnie wiedzą. Wiedziałam, że w połowie cyklu, ale dokładnie od kiedy, do kiedy to nie.
Jakoś na tym wykresie wszystko tak wyraźniej widać. Bynajmniej mnie się wydaje, że jakoś tak przejrzyściej to wszystko wygląda. Zobaczymy wkrótce jak to wygląda w praktyce

Edytowane przez azzis
Czas edycji: 2009-03-18 o 13:26
azzis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 13:30   #843
kliwia
Zakorzenienie

Też jestem zdania że wykresy i NMPL są dobre jak się planuje dziecko, a nie chcę się uniknąć ciąży

popscenko jesteś tam?

jaguś widziałam cudniaste pierścienie w stylu jaki lubisz w aparcie za ponad 900zł ale sama śię do nich śliniłam

Edytowane przez kliwia
Czas edycji: 2009-03-18 o 13:31
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 13:59   #844
evelina.00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strippi Pokaż wiadomość
wspolczuje

ps. laski
mi babka z poradni kazala robic wykres miesieczny ....kuzwa macie jakies wykresy gdzies zapisane??
ona jest nienormalna

kazala codziennie wkladac sobie do pochwy DDD termometr i zapisywac temperature

oczywiscie zasmialam sie w glos jak to powiedziala: DDDD
Ja w liceum mialam przedmiot przygotowanie do zycia w rodzinie i powiem tak: jak masz cykle 28 dniowe to (proporcjonalnie w przypadku dłuższych):
od 1 do 4 dnia 36,1 - 37 - masz okres temperatura może być wyższa lub niższa z osłabienia
od 5 do 12 - 36,6 - 36,8 - dni niepłodne
od 12 dnia wpisuj 37,1 - 37,3 do 15 (zaczyna się płodny okres) przy czym jednego dnia musi być najwysza np. 14 dnia 37,4 - dzień najwyższej temperatury to dzień owulacji
potem od 15 do końca cyklu spada na 36,9 - 36,6.

Zawsze możesz wpisać cokolwiek np. 38 i powiedzeć ze byłaś chora to sie Pani wykresik zgadzać nie będzie. Albo 35,9 bo byłaś osłabiona.

Mierzenie temperatury sprawdza sie tylko wtedy jak jesteś w 100% zdrowa i nie bierzesz tabletek anty (o czym Pani z poradni nie wie).
evelina.00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 14:13   #845
kotekMamrotek
Raczkowanie

cześć dziewczyny!
co do dietki to zadnej nie stosuje ale zapisalam sie na rollmasaż i jest super jutro idę juz 6 raz-) no i staram się wiecej ruszać schudłam juz 3 kg jeszcze ze trzy musze

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Dziewczynki, Wy już niedługo Aż mnie to przeraża, że coraz bliżej, niedługo będzie już po.

Nie rozumie, po co trzeba chodzić do spowiedzi 2 razy? Nie wystarczy raz?? Bez sensu..
u nas jest tak że jak mieszkamy juz razem to tylko raz musimy isc do spowiedzi

Cytat:
Napisane przez Maggie1983 Pokaż wiadomość
wlasnie dzownil Tz .... dziadek mu umarl .... A weslele za 2,5 m-ca
oj przykro mi oby jak najmniej takich sytuacji przed ślubem

Cytat:
Napisane przez Justyna33333 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, bo moje pytanie chyba gdzieś zaginęło - w jaki sposób są dzielone opłaty jeśli protokół jest spisywany w parafii któregoś z nas a ślub się odbywa w całkiem innej? Co się gdzie płaci wtedy?

Jeszcze mam takie głupie pytanie - jak się idzie do kosmetyczki na oczyszczanie twarzy na przykład czy peeling to trzeba być bez makijazu? Czy tam zmyją?
chodze od kilku lat na oczyszczanie i nigdy nie było problemu ze zmyciem makijażu po pracy także zmyją na pewno!

Cytat:
Napisane przez kwiatuszekk88 Pokaż wiadomość
To jest moja suknia tylko, że ta którą ja będę miała będzie biała i troche więcej będzie miała dodatków
ładna chodż nie w moim guscie
kotekMamrotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 14:35   #846
baja_86
Zakorzenienie

Cześć

Cytat:
Witajcie Panny Młode 2009 ja też biore ślub w tym rokuw czerwcu i postanowiłam się przyłączyć. Ja mam dzisiaj 104 dni do ślubu i też próbuje się odchudzić mimo, że moja suknia wszystko zasłania to pomimo to chce jeszcze ładniej wyglądać, a poza tym mój TŻ już schudnął i musze go dogonić A co do przygotowań to zostały nam jeszcze obrączki, garnitur pana młodego no i nauki przedmałżeńskie.
A co do butów to ja mam na bardzo wysokiej cieniutkiej koturnie, ale nie mam ich zdjęcia musze mieć wysokie, bo między mną a moim TŻ jest 30 cm różnicy, nie za bardzo umiem chodzić w takich butach dlatego na sale kupuje sobie takie wygodniejsze sandałki ale tez na wyższym obcasie.
witaj

Cytat:
współczuje szkoda, że nie będzie go w tym dniu razem z wami
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 14:50   #847
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
trzeba sie spowiadac z seksu tak jak i na przyklad z masturbacji, to sa bardzo ciezkie grzechy
tu wlansie chodzi o to, zebys w malzenstwo wkraczala bez grzechow, nie wyspowiadasz sie przed slubem z seksu, to do konca zycia bedziesz miala na sumieniu ten ciezki grzech
ja wiem, ze duzo osob ie z tego nie spowiada, ja sie spowiadam i spowiadac bede, do slubu.
AGUS zgadzam się z tobą

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 14:58   #848
agus87
Zakorzenienie

okej dziewczyny ja lece na spotkanie na kawke do miasta z dziewczynami z technikum i zaprosic je na poprawiny
izuś ciesze sie
Stary 2009-03-18, 15:19   #849
iza240
Zadomowienie

GG do iza240

Cytat:
No pewnie, że każdy wie, że są dni płodne i te sprawy. Ale różnie to wygląda w poszczególnych cyklach. Niby mniej więcej w połowie cyklu... ale to 'mniej więcej' różnie wygląda... już po 2 moich obserwacjach widzę różnicę. Ja dokładnie nie potrafiłam powiedzieć kiedy mam dni płodne, może są kobiety, które dokładnie wiedzą. Wiedziałam, że w połowie cyklu, ale dokładnie od kiedy, do kiedy to nie.
Jakoś na tym wykresie wszystko tak wyraźniej widać. Bynajmniej mnie się wydaje, że jakoś tak przejrzyściej to wszystko wygląda. Zobaczymy wkrótce jak to wygląda w praktyce
ja wogule nie ufam tym metodom.Moja koleżanka zaszła w ciązę w okres

W końcu się doczekałam
Michalinka jest już na świecie
iza240 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 15:20   #850
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
A ja tam ufam, że dzięki niej uda mi się szybciej zajść w ciążę

Stary 2009-03-18, 15:29   #851
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Firmy nie znam, natomiast patrząc na fason powinny być dobre. Obcasik jest nie wyższy niż 5 cm, zapinanie na kostce bedzie powodowało, ze but lepiej trzyma sie na nodze. Cena też jest rozsadna, widze, ze skórkę mają w środku, wiec powinny być dobre. Najważniejsze jest jednak to jak są wyprofilowane i jak leżą na nodze.
Moja sprawdzona firma jest KOTYL. Jeśli masz ochote, to możesz poszukać butów tej firmy.
cos za profesjonalna odpowiedz
dziekuje slicznie za Twoja wypowiedz

jeszcze sprawdze firme Twoich bucikow

Cytat:
zaaaabcia żadne mi się nie podobają przez te czuby (ale jak już bym miała wybierać to te pierwsze).
a ja wlasnie nie wyobrazam sobie miec zaokreglonych czubkow

Cytat:
Witajcie Panny Młode 2009 ja też biore ślub w tym rokuw czerwcu i postanowiłam się przyłączyć. Ja mam dzisiaj 104 dni do ślubu i też próbuje się odchudzić mimo, że moja suknia wszystko zasłania to pomimo to chce jeszcze ładniej wyglądać, a poza tym mój TŻ już schudnął i musze go dogonić A co do przygotowań to zostały nam jeszcze obrączki, garnitur pana młodego no i nauki przedmałżeńskie.
A co do butów to ja mam na bardzo wysokiej cieniutkiej koturnie, ale nie mam ich zdjęcia musze mieć wysokie, bo między mną a moim TŻ jest 30 cm różnicy, nie za bardzo umiem chodzić w takich butach dlatego na sale kupuje sobie takie wygodniejsze sandałki ale tez na wyższym obcasie.
witam sredecznie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Według mnie ładniejsze są buciki z koronki (2 link) Delikatniejsze po prostu. Jeśli obcasik Ci też pasuje, to bierz je
Ja sama chcę taki fason tylko wyższy obcas.
dziekuje
no wlasnie mi zalezy na w miare niskim obcasie ...

Cytat:
Napisane przez Daysy85 Pokaż wiadomość
Cześć czy mnie tu ktoś jeszcze pamięta??
Jeżeli tak to fajnie
Kupiłam wczoraj buty ślubne białe na 2.5 obcas co bym za wielka przy Tż nie była.
W Kielcach na ul Małej w sklepie chyba to się nazywa "Klaudia" tam są buty od 32 do 43 !!!! No i tam znalazłam coś dla siebie bardzo wygodne itd. wklejam zdjęcie
fajna buciki

Cytat:
DZIEWCZYNKI!
obiecalam ze dam znac jak bylo przy spisywaniu tego protokolu w kosciele
bylo bardzo powaznie i ksiadz nas pytal i zaznaczal tam odpowiedzi - czy chcemy miec dzieci, czy jak sie pocznie dziecko to chcemy, by przyszlo na swiat, czy jestesmy zdrowi psychicznie () i pod kazdym innym wzgledem i nie ukrywamy przed soba zadnych chorob i nie mamy zadnych innych tajemnic, czy nie jestesmy od czegos uzaleznieni, czy nikt nas nie zmuszal do malzenstwa, czy nie chcemy tego malzenstwa po to by osiagnac jakis inny cel itp.
no nas pytal tego samego

Cytat:
bardzo mi przykro

Cytat:
dzieki kochane tz reaguje zloscia...niestety ;(
czemu zloscia?
ominelam cos?

Cytat:
Napisane przez iza240 Pokaż wiadomość
powaznie?

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 15:34   #852
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość

Może pani dyrektor cos zrozumiała. Oby to nie była cisza przed burzą
ja juz sama nie wiem, bo dla mnie nadal mila a dzis jej maz zrobil kolezance awantre wlasnie za konferencje..
wiec ja nie mam pojecia co sie dzieje..

Cytat:
ja mam chyba taki jesli to ten sam to kratka jest widoczna, ale jest delikatna i mnie sie podoba

DZIEWCZYNKI!
bylo bardzo powaznie i ksiadz nas pytal i zaznaczal tam odpowiedzi - czy chcemy miec dzieci, czy jak sie pocznie dziecko to chcemy, by przyszlo na swiat, czy jestesmy zdrowi psychicznie () i pod kazdym innym wzgledem i nie ukrywamy przed soba zadnych chorob i nie mamy zadnych innych tajemnic, czy nie jestesmy od czegos uzaleznieni, czy nikt nas nie zmuszal do malzenstwa, czy nie chcemy tego malzenstwa po to by osiagnac jakis inny cel itp.

jesli chodzi o pieniazki to za protokol nic, ale musielismy zaplacic za zapowiedzi 50zl i w 2 kolejne niedziele teraz nas wywiesza no i tz jest z innej parafii, wiec u niego tez 50zl za zapowiedzi

najbardziej mnie wkurzylo zaswiadczenie z USC, bo ksiadz sie dopatrzyl bledu w numeracji - na koncu jest rok, w ktorym bierze sie zaswiadczenie, czyli winno byc 2009 a mielismy 2008 (tak sie wkurzylam, bo tyle sie wtedy wyczekalismy na to babsko, bo byla u kolezanki na kawce i jeszcze ten babol), wiec pojechalismy na 10 min przed zamknieciem do USC i inna babka mi dala nowe..... jedziemy juz do domu a ja patrze, ze na 1 egzemplarzu nie mam stempla zawracamy ja za klamke a tam juz zamkniete...myslalam ze mnie rozerwie, ale sa tam tez drzwi od drugiej strony i na szczescie byly jeszcze otwarte, wiec wpadlam znalazlam babe i dala mi stempel..... tylko to jeszcze nie koniec - w domu zobaczylam ze w numerze zamiast 2009 jest 09 i nie wiem czy to znowu nie bedzie problem wysadze USC w powietrze
ale mialas przygody

Cytat:
przykro mi..

Cytat:

ps. laski
mi babka z poradni kazala robic wykres miesieczny ....kuzwa macie jakies wykresy gdzies zapisane??
ona jest nienormalna

sciagnij wykres z neta i z glowy masz mierzenie

Cytat:
moja kolezanka zaszla 2 dni po okresie..
Stary 2009-03-18, 15:43   #853
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

sciagnij wykres z neta i z glowy masz mierzenie

..
no ladnie ladnie ktos tu namawia do oszustwa?

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-03-18, 15:55   #854
motley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
no ladnie ladnie ktos tu namawia do oszustwa?
ja rozumiem, że te wykresy mogą się przydać jak planuje się dziecko, rozumiem też, że w ramach poradni mogą uczyć je robić. Natomiast zmuszanie dorosłych ludzi do robienia tego na siłę i uzależnianie zaliczenia poradni od przyniesienia tego wykresu to moim zdaniem gruba przesada. W końcu ślub biorą dorośli ludzie. Jak ktoś nie chce tego robić to zawsze znajdzie sposób żeby taki wykres ściągnąć, wymyślić itd.
Całe szczęście, że u nas tego nie było

"W sercu dziewczyny, gdy położysz je na dłoń,
na pierwszym miejscu chłopak,
a przed nim tylko koń !!!!"
motley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 15:58   #855
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
a skad wiesz, ze nie pomaga? Sprawdzilas na wlasnej skorze? No i za czasow naszych mam byl znany tylko kalendarzyk malzenski, ktorym dni plodne i nieplodne obliczalo sie na podstawie dlugosci cyklu a nie na podstawie mierzenia temp. jak teraz... Wiem, bo samam jestem dzieckiem z kalendarzyka. Alekalendarzyk to metoda przedpotopowa...Teraz nawet jako metode NPR jej nie uznaja.

Cytat:
Dni plodne wcale nie sa w polowie cyklu! Sa na ok 14-16 dni przed planowana miesiaczka. Tylko kiedy ta miesiaczka bedzie.

Jametode NPR stosuje do okreslenia kiedy bede miec okres, bo mam strasznie nieregularne cykle (28-50 dni). W tym miesiacy myslalam, ze bede miec cykl bez owulacji, bo czasem takie miewac. A tu niespodzianka. 34 dzien cyklu i owulacja! Miesiaczke dostalam 49 dnia. Wszystko wyliczone na podstawie obserwacji temperatur. Co ciekawe przez ostatni mieisac non stop chorowalam, a mimo tego dalo sie okreslic wszystko.
Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
jaguś widziałam cudniaste pierścienie w stylu jaki lubisz w aparcie za ponad 900zł ale sama śię do nich śliniłam

A my z TZ odebralismy dzis nasze obraczki! Oto one.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg zzzz1.jpg (18,3 KB, 70 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zzzz2.jpg (12,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zzzz3.jpg (53,6 KB, 41 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zzzz4.jpg (34,3 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zzzz5.jpg (26,3 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg zzzz6.jpg (26,1 KB, 38 załadowań)

AV by jaga_2001
jaga_2001 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 16:07   #856
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez motley Pokaż wiadomość
ja rozumiem, że te wykresy mogą się przydać jak planuje się dziecko, rozumiem też, że w ramach poradni mogą uczyć je robić. Natomiast zmuszanie dorosłych ludzi do robienia tego na siłę i uzależnianie zaliczenia poradni od przyniesienia tego wykresu to moim zdaniem gruba przesada. W końcu ślub biorą dorośli ludzie. Jak ktoś nie chce tego robić to zawsze znajdzie sposób żeby taki wykres ściągnąć, wymyślić itd.
Całe szczęście, że u nas tego nie było
ale ja zartuje przeciez

Cytat:
Napisane przez jaga_2001 Pokaż wiadomość

A my z TZ odebralismy dzis nasze obraczki! Oto one.
sbardzo ladne obraczki !!
podobne do naszych tylko ze my mamy na odwrot ( biale zloto w srodku a zolte na zewnatrz ) i ja chyba bede miala maly brylancik na srodku

jaka cena jesli mozna widziec?

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-03-18, 16:16   #857
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
sbardzo ladne obraczki !!
podobne do naszych tylko ze my mamy na odwrot ( biale zloto w srodku a zolte na zewnatrz ) i ja chyba bede miala maly brylancik na srodku

jaka cena jesli mozna widziec?
dziekuje
TZ upieral sie bym wstawila sobie do niej 3 bryanty, ale ja nie chcialam. Powiedziala albo wcale albo po calej srednicy obrczki brylanty. Pozniej stwierdzilam, ze nie widze siebie jako babci 70 letniej z obraczka z brylantami i wzielam gladka. Za to powiedziala, ze na pierwsza rocznice slubu chce obraczk taka waziutaka cala wysadzana kamieniai.

Cena. Dawalismy swoje zloto, 3,5 grama dokupilismy i za robocizne i za grawer dalismy lacznie 585 zl (cyfra latwa dozapamietania, bo taka ama jak proba zlota )

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

to tak w sumie nie drogo, bo inny jubiler za sama robocizne zarzyczyl sobie 650 zl... Plus do tego zloto, ktore mielismy wg niego dokupic ok 7 gr...

---------- Dopisano o 17:16 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

to tak w sumie nie drogo, bo inny jubiler za sama robocizne zarzyczyl sobie 650 zl... Plus do tego zloto, ktore mielismy wg niego dokupic ok 7 gr...

AV by jaga_2001
Stary 2009-03-18, 16:23   #858
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje
TZ upieral sie bym wstawila sobie do niej 3 bryanty, ale ja nie chcialam. Powiedziala albo wcale albo po calej srednicy obrczki brylanty. Pozniej stwierdzilam, ze nie widze siebie jako babci 70 letniej z obraczka z brylantami i wzielam gladka. Za to powiedziala, ze na pierwsza rocznice slubu chce obraczk taka waziutaka cala wysadzana kamieniai.

Cena. Dawalismy swoje zloto, 3,5 grama dokupilismy i za robocizne i za grawer dalismy lacznie 585 zl (cyfra latwa dozapamietania, bo taka ama jak proba zlota )

o to faktycznie nie zaplaciliscie duzo
a co macie w srodku wygrawerowane?

mi sie podobala jeszcze jedna obraczka cala w brylancikach ... ale chyba za bogata byla zartowalam do TZeta ze jak mu dziecko urodze to ma mi kupic hehe

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-03-18, 16:26   #859
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

heloł dawno nie pisałam ale dzisiaj wpadłam się pochwalić że dzisiaj właśnie zamówiłam suknię!!!
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-03-18, 16:40   #860
diamondbabe
Raczkowanie

GG do diamondbabe

Cytat:
ja mam chyba taki jesli to ten sam to kratka jest widoczna, ale jest delikatna i mnie sie podoba

DZIEWCZYNKI!

jesli chodzi o pieniazki to za protokol nic, ale musielismy zaplacic za zapowiedzi 50zl i w 2 kolejne niedziele teraz nas wywiesza no i tz jest z innej parafii, wiec u niego tez 50zl za zapowiedzi

najbardziej mnie wkurzylo zaswiadczenie z USC, bo ksiadz sie dopatrzyl bledu w numeracji - na koncu jest rok, w ktorym bierze sie zaswiadczenie, czyli winno byc 2009 a mielismy 2008 (tak sie wkurzylam, bo tyle sie wtedy wyczekalismy na to babsko, bo byla u kolezanki na kawce i jeszcze ten babol), wiec pojechalismy na 10 min przed zamknieciem do USC i inna babka mi dala nowe..... jedziemy juz do domu a ja patrze, ze na 1 egzemplarzu nie mam stempla zawracamy ja za klamke a tam juz zamkniete...myslalam ze mnie rozerwie, ale sa tam tez drzwi od drugiej strony i na szczescie byly jeszcze otwarte, wiec wpadlam znalazlam babe i dala mi stempel..... tylko to jeszcze nie koniec - w domu zobaczylam ze w numerze zamiast 2009 jest 09 i nie wiem czy to znowu nie bedzie problem wysadze USC w powietrze
wspólczuje!!

Cytat:
Napisane przez Lustereczko Pokaż wiadomość
Dziewczyny z 27 czerwca dzisiaj swiętujemy studniowka
100 dni do naszego slubu
juz tylko odliczac hihi

Cytat:
przykro mi

Cytat:
wspolczuje

ps. laski
ona jest nienormalna

ja sie najbardziej smieje jak te kobiety wszystkie twierdza ze najpewniejszy jest kalendarzyk a wszystkie inne metody sa zawodne... czasem jak tego slucham to sadze ze niektorym sie pomieszlao cos

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
heloł dawno nie pisałam ale dzisiaj wpadłam się pochwalić że dzisiaj właśnie zamówiłam suknię!!!
gratulacje

ja własnie gotuje obiadek (zupke ogorkowa :P )
i wieczorem idziemy na tance 7 lekcje ale mi sie dzis wyjatkowo nie chce
Stary 2009-03-18, 16:42   #861
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
gratuluje !!
masz jakies zdjecia?

Olivia 2.07.2014
Stary 2009-03-18, 17:01   #862
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Cytat:
Napisane przez diamondbabe Pokaż wiadomość
wspólczuje!!

gratulacje
Cytat:
gratuluje !!
masz jakies zdjecia?
a dziękuję
zdjęć niestety nie pozwolili robić. może na przymiarkach pozwolą ;/
ale to model Danalea z Gali tylko ze z 2008 roku. Juz byłam na nią zdecydowana po pierwszych poszukiwaniach , dzisiaj jesczze byłam w kilku salonach ale żadna nie dorównała Danalei jak dla mnie jest idealna
Stary 2009-03-18, 17:30   #863
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
o to faktycznie nie zaplaciliscie duzo
a co macie w srodku wygrawerowane?
Ja mam "Moj Na Zawsze Jacek 1.08.2009" A TZ "Moja Na Zawsze Agata 1.08.2009"
Cytat:
a dziękuję
ale to model Danalea z Gali tylko ze z 2008 roku. Juz byłam na nią zdecydowana po pierwszych poszukiwaniach , dzisiaj jesczze byłam w kilku salonach ale żadna nie dorównała Danalei jak dla mnie jest idealna
ladna ta sukienka. WLasnie znalazlam ja w internecie. LAdnie sie prezentuje.

AV by jaga_2001
Stary 2009-03-18, 17:31   #864
motley
Zadomowienie

Cytat:
ale ja zartuje przeciez
eee wiem, tak ogólnie chciałam napisać

Cytat:
a dziękuję

a jakaś fotka na stronie sklepu albo producenta?
Które salony w Łodzi warto odwiedzić?

Stary 2009-03-18, 17:45   #865
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

http://www.galasuknieslubne.pl/sdry08.html
proszę bardzo
jednak zdjęcia nie oddają jej uroku nawet w 10% jest duuuuuuuuuuuuuużo ładniejsza (ale skromna jestem ))
edit
motley ja kupiłam na jaracza- tam jest mnóstwo salonów i obsługa miła. dzisiaj byłam jeszcze na rogu kilińskiego i piłsudskiego i w kilku na piłsudskiego ale obsługa mnie odstrasztyła

Edytowane przez neska22
Czas edycji: 2009-03-18 o 17:47
Stary 2009-03-18, 17:47   #866
motley
Zadomowienie

neska ładniutka, taka zwiewna i delikatna

Stary 2009-03-18, 17:49   #867
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

dzięki dziewczynki
za jakieś 3 miesiace przymiarki się zaczynają.... juz się doczekać nie mogę
Stary 2009-03-18, 18:07   #868
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Dni plodne wcale nie sa w polowie cyklu! Sa na ok 14-16 dni przed planowana miesiaczka. Tylko kiedy ta miesiaczka bedzie.

Jametode NPR stosuje do okreslenia kiedy bede miec okres, bo mam strasznie nieregularne cykle (28-50 dni). W tym miesiacy myslalam, ze bede miec cykl bez owulacji, bo czasem takie miewac. A tu niespodzianka. 34 dzien cyklu i owulacja! Miesiaczke dostalam 49 dnia. Wszystko wyliczone na podstawie obserwacji temperatur. Co ciekawe przez ostatni mieisac non stop chorowalam, a mimo tego dalo sie okreslic wszystko.
W połowie cyklu zakładając, że cykl trwa 28 dni. Ja mam takie cykle (+- 2-3 dni), a przy tych opóźnieniach wykres temp. ułatwi w ustaleniach.
Przy nieregularnych cyklach wykresy będą bardzo pomocne.
A choroba nie przeszkadza w sporządzaniu wykresów, wszystko powinno się dać odczytać z wykresu, tylko na podwyższonych temp. (tak mówiła nam pani z NPR).

Stary 2009-03-18, 18:14   #869
jaga_2001
Zakorzenienie

Cytat:
W połowie cyklu zakładając, że cykl trwa 28 dni. Ja mam takie cykle (+- 2-3 dni), a przy tych opóźnieniach wykres temp. ułatwi w ustaleniach.
Przy nieregularnych cyklach wykresy będą bardzo pomocne.
A choroba nie przeszkadza w sporządzaniu wykresów, wszystko powinno się dać odczytać z wykresu, tylko na podwyższonych temp. (tak mówiła nam pani z NPR).
Tylko mowienie, ze owulacja przypada na polowe cyklu to duuuuuuze uogolnienie, ktore czasem bywa mylace. Dlatego bezpieczniej jest mowic, ze owu przypada na 14 dni przed spodziewana miesiaczka.

AV by jaga_2001
Stary 2009-03-18, 18:22   #870
azzis
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko mowienie, ze owulacja przypada na polowe cyklu to duuuuuuze uogolnienie, ktore czasem bywa mylace. Dlatego bezpieczniej jest mowic, ze owu przypada na 14 dni przed spodziewana miesiaczka.
Zgadza się. Jakoś z racji tego, że mnie to nie dotyczy, zakładam wg siebie tą połowę cyklu...

Mogliście dać sobie napis "Jacek i Agatka"

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości