|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
A ja wlasnie sie dowiedzialam ze jutro musze pracowac do bardzo poznej godziny (z moich wyliczen wychodzi ze do 21 az
). Ale za to w jakis dzien wyjde sobie kilka godzin wczesniej wiec moze nie ma tego zlego... Ziaaa ja poprosze o ten twoj tescik tez, nie trzymaj nas w niepewnosci juz ani sekundy dluzej!!! My tutaj jestesmy jak glodne wampiry. Same nie mozemy testowac wiec nasycamy sie testami innych |
|
|
|
#962 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Starające się i będące już w ciąży - rozmowy o wszystkim co nas martwi - CZĘŚĆ
Cytat:
Ale ja bym chciała pracować jak najdłuzej |
|
|
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
Wiem kochana... myslisz ze ja nie mam wyrzutów sumienia??? Ale coś musze zrobić, proacowalam 1,5 roku i mama zostać z niczym... nie fajnie tak. Ale powtarzam sobie ze to początek i równie dobrze mogłam nadal nie wiedziec o ciąży podczas podpisywania umowy... ech...to 3 miesiące.. potem na bank mi przedłuzą jesli nie bedą o niczym wiedzić..
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2009-11-03 o 11:46 |
|
|
|
#964 |
|
Zadomowienie
|
Linka jakby w tym tescie krwi wyszlo ze jestes w ciazy to udawaj zaskoczona
Dziewczyny ja nie chce czekac do 5 na wasze testy!! ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Linka zawsze zapominam sie spytac. Czy pod slowkiem 'kruszynka' mial sie kryc twoj suwaczek? Bo niestety cos mi sie zdaje ze link nie dziala i nie mozna tego wcisnac
|
|
|
|
#965 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasiu suwaczek postanowiłam ustawić, po wizycie u lekarza. Czyli w czwartek. Tą kruszynkę tak sobie napisałam
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
uczciwośc uczciwościa ,ale prwda jest taka ze niestety nasi pracodawcy bez skrupółów nas wykorzystują ,okłamuja itd i oni mogą, na miejscu linki też bym poczekała,bo inaczej pewnie nie dadzą jej umowy albo nie przedłużą, w takiej sytuacji robiłabym wszystko aby prace mieć, a wiadomo ze cięzko o pracodawcę który zachowałby się w porządku tym bardziej że jak pisała Linka długo pracowała na umowe zlecenie
|
|
|
|
#967 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#968 |
|
Rozeznanie
|
Przepraszam Lineczka... Wiem, ze to źle zabrzmiało, ale powiem szczerze, że mam dość dziewczyn, które od samego początku ciąży na zwolnieniu siedzą. Przez ostatni rok miałam 4 takie w pracy. Za przeproszeniem krowom się nie chciało nic robić, a miejsce blokowały. Ciąża to nie choroba i jeśli jest wszystko ok to pójście na zwolnienie jest jawnym sku*******em. U mojej mamy w pracy też zatrudnili laskę, która po podpisaniu umowy dopiero powiedziała, ze jest w ciąży. Efekt jest taki, że teraz szef matki zatrudnia tylko kobiety po 40 roku życia. A potem taka jedna z drugą gówniara płacze na forum internetowym, ze pracy znaleść nie mogła !
Ja do końca ósmego miesiąca chodziłam do szkoły i pracowałam jednocześnie. Przeżyłam i moje dziecko również ! Na zwolnieniu byłam może z dwa tygodnie i to z powodu choroby, nie ciąży. Oprócz tego byłam zwolniona w szkole z zajęć laboratoryjnych gdyż poprostu miałam doczynienia z substancjami potencjalnie niebezpiecznymi. Ponadto do połowy siódmego miesiąca jeździłam na motorze i też nic się nie stało. Lineczka - to absolutnie nie do Ciebie !!! Ani do żadnej z Was... ale musiałam poprostu wylać całą moją złość na tę sytuację skoro już zaczęłyśmy o tym rozmawiać. A może spróbuj porozmawiać z pracodawcą, że masz podejrzenia, że może zaszłaś, ale zależy Ci na pracy i chciałabyś pracować ???
|
|
#969 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Więc możesz 5 testować ![]() Cytat:
![]() ![]()
|
||
|
|
|
#970 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja wiem panienko o co ci chodzi. Nie powiedzialam ze nie chce pracować. ja moge pracować byleby nie zostac potem z niczm, tylko o to mi chodzi. Sama widzisz jaką mam sytuację. Chyba się boje powiedziec kierowniczce bo nie wiem jak by zareagowała...
|
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dodam jeszcze z mojej strony ze jakbym miała prace fajną, i nie bardzo stresujacą to pewnie bym troche pochodziła a troche poleniuchowała
Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-11-03 o 12:10 |
|
|
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
Lineczka - to nie rozmawiaj z kierowniczką. Idź do dyrekcji. Powiedz jakie masz podejrzenia ( bo mimo II kreseczek nie masz potwierdzenia od lekarza ), powiedz jak Ci na tej pracy zależy i zrób wszystko żeby to okazać.
Pamiętaj, ze może zdażyć się tak, ze po tych trzech miesiącach nie przedłużą z tobą umowy i co wtedy ??? Nie masz żadnej gwarancji i uważam że uczciwością więcej zdziałasz. Ale to moje zdanie i kropka. Rób jak uważasz, tylko uważaj jak robisz . P.S. I tak trzymam kciuki aby było ok ![]() AA2 - kiedyś, kiedyś... kobiety w ciąży w polu pracowały, krowy doiły, w polu rodziły i dalej siały. Teraz byle zły humor to już stres który ciąży zagraża. Nie rozumiem tego Jak pisałam chodziłam do szkoły, zaliczyłam dwie sesje, jeździłam motocyklem, mieszkałam dość daleko od domu, pracowałam na zmiany w pizzeri i jakoś szczęśliwie dotrwałam do końca. W żadną stronę nie należy przesadzać... Zamknięcie ciążarnych w złotej klatce to nie wyjście. Inna sprawa, co do tego najpiękniejszego momentu w życiu... jak czasem czytam forum to mam mieszane uczucia co do tego Pozatym co rozumiesz przez dbanie o siebie ?
Edytowane przez Stara Panna Czas edycji: 2009-11-03 o 12:18 |
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I u mnie tak jest np, ze moja szefowa cudna kobitka, zawsze mozna na nia liczyc nawet w sferze prywatnej i zawsze myslalam, ze jakbym zaszla w ciaze to bym jej uczciwie powiedziala i na pewno bysmy sie dogadaly, i pracowalabym dotad dopoki by mi starczylo sil, a ona znalazlaby sobie kogos na moje miejsce, ale zycie narobilo bigosu i firma teraz zarzadza jej maz-obcokrajowiec, kawal skonczonego idioty, ktory widzi czubek wlasnego nosa i zawsze ma racje, choc g...no wie o polskim prawie i dobrze sie bawi, a ja nie mam pensji za lipiec, sierpien, wrzesien i pazdziernik |
|
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#976 |
|
Rozeznanie
|
tuuu...tu tu tuu... tutututuu... don't worry, be happy
|
|
|
|
#977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a dla mnie czy to mdłosci , bóle czy co innego i tak byłby to najpiekniejszy okres..... a dodam jeszcze że mój lekarz powiedział ze to co stało sie u mnie jak najbardzie w dużym stopniu moze byc związane ze stresem który miałam(stres związany z praca) Edytowane przez aa2 Czas edycji: 2009-11-03 o 12:27 |
|
|
|
|
#978 |
|
Wtajemniczenie
|
Ziaa ty cholero nie tuuu tuuutuu tylko tuuptaj do apteki!!!!
Panienko... jeszcze sie nad tym zastanowię...
|
|
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
co pokolenie to słabsze.
Z resztą my jesteśmy wypielęgnowane, wycackane i dlatego słabsze. Kiedyś ludzie byli zahartowani. |
|
|
|
#980 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Lateczko - w Twoim przypadku sytuacja jest jasna. Ze względu na poprzednie doświadczenia powinnaś być na zwolnieniu od samego początku ciąży.
|
|
|
#981 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Uważam temat za zamknięty ! Zlinczujecie mnie zaraz ![]() Ziaaa- nie kupowałam nigdy testów na allegro. Jednak co w aptece to w aptece...
Edytowane przez Stara Panna Czas edycji: 2009-11-03 o 12:32 |
|
|
|
|
#983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#984 |
|
Zadomowienie
|
Ziaaa ja też nie kupowałam na allegro testów i chyba bym ich nie kupiła bo bała bym się że może źle coś wskażą. Po za tym kochana zanim Ci przyślą z allegro to będzie za późno, do apteki się wybieraj
|
|
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
Cześć dziewczyny, mam do was pytanie
Zaglądam na wasze forum, ale mało piszę, żeby się nie nakręcać...Dziś u mnie 29dc i zrobiłam test, wyszedł negatywny. Problem w tym, że nie wiem kiedy u mnie jest 1 dzień spodziewanej @, bo to pierwsze cykle po tabletkach (wcześniej miałam bardzo nieregularne). Czy ten test jest wiarygodny? Wydaje mi się, że owulacja była 14 lub 15 dc, ale nie mam pewności, a @ nie ma i jak na razie nie czuję, żeby miała nadejść. No i praktycznie od połowy cyklu do teraz mam codziennie taki biały śluz, nie wiem co myśleć Chyba muszę czekać, aż ta @ nadejdzie, ale to może być i za kolejne 28 dni
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=Kasia_Dublin;150184 02]Nareszcie moge na chwilke usiasc. Latam dzisiaj jak kot z pecherzem doslownie. Ale w domu jest czysciutko, zakupy zrobione, obiad w piekarniku a ja sie robie na bostwo bo wychodzimy na imprezke mala. Doslownie jak jakas stepfordzka zona
Cosmaa super zakupy, tez mamy wii i zabawa jest przednia przy tym. Urzadzacie sie na calego... Po tym wszystkim trzeba bedzie naszykowac pokoj dla bejbika .Witajcie kochane to prawda wiii to super zabawa hahahah ja z moim na boks poszłam LittleBigPlanet i w Ratchet and Clank a na kompie to w kryształki tzn układanie do koloru itp chociaz kocham gry kryminalne przeszłam wszystkie kryminalne zagadki teraz wiem ze wyszły na xboxa 360 wiec musze zassac i poprosił chłopaków o pozyczenie mi konsolki
|
#987 |
|
Wtajemniczenie
|
Dokładnie Panienko!! Ja przedstawiłam sytuację. Ty wyraziłaś swe zdanie to samo Asia także spokojnie!! Na naszym wąteczku nie ma sporów!! A teraz zbieram sie powoli do pracki... A wy namawiajcie laski do testowania, bo od moich 2 kreseczek cisza!!! A to źle!! 2 kreseczki powinny byc obwieszczane codziennie!! słyszycie? Gratualcji ma nie być hońca heheh.. pędzę. 3majcie się kobitki. Jeszcze tu wrócę!!!1
|
|
|
|
#988 |
|
Rozeznanie
|
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Linka nie mów nic, pracodawca nie ma prawa pytać się kobiet na rozmowie kwalifikacyjnej o ciążę czy plany rodzinne i Ty nie masz obowiązku się chwalić "jestem w ciąży" a jak niedajboże nie będą Ci chcieli przedłużyć umowy tzn po okresie próbnym dać nowej umowy, to na koniec umowy pójdziesz na chorobowe i też dostaniesz chorobowe i macierzyńskie. Tylko już do końca bedziesz musiała być na l4 bez dnia przerwy. Zus nie płaci od pierwszego dnia ciąży, za pierwsze 33 dni płaci pracodawca. Zdziwiła ,mnie ta informacja i dla potwierdzenia specjalnie dzwoniłam do zus i Pani potwierdziła, że oni płacą od 34 dnia choroby. |
|
|
|
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
hahahahaha To miała byc groźba!!!!!
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:55.

). Ale za to w jakis dzien wyjde sobie kilka godzin wczesniej wiec moze nie ma tego zlego... 

Nikt nie lubi być okłamywany