|
|||||||
| Notka |
|
| Praca i biznes W tym miejscu rozmawiamy o pracy i biznesie. Jeśli szukasz pracy, planujesz ją zmienić lub prowadzisz własny biznes, to miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ile oszczędzacie / wydajecie pieniędzy na miesiąc?
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Trochę tolerancji Nie sądziłam że otworzę puszkę pandory tematem ślubu, juz dajmy dziewczyny spokój temu OT, bo skończy się na banach i zamknięciu tematu... |
|||
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
tak sobie myślę, żeby ustalić jakiś budżet ile mam wydawać w miesiącu na jedzenie itd
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chodzę na zakupy 1 raz w tygodniu do większego marketu i biorę ze soba tylko 100zł nawet jakbym chciała wydac więcej to nie mogę bo nie mam tyle przy sobie Kiedys z TŻ poszliśmy z zapasem gotówki i wrzucaliśmy do koszyka wszystko co sie nawineło i przy kasie okazało się że prawie 300zł nazbieraliśmy a praktycznie nic do jedzenia w tym nie było ![]() A tak za te 100zł kupię sporo jedzenia i w tygodniu praktycznie tylko chleb czy ziemniaki musze dokupić
|
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, ale o co Ci chodzi? O to, ze mam wlasne zdanie na ten temat i NIE ZWROCILAM SIE do nikogo personalnie ? Wyrazilam swoja opinie, a ze jest rozna od Twojej, trudno.
|
|
|
|
#965 |
|
Raczkowanie
|
agusiajnw-jesli pozwolisz jeszcze tylko cos dopisze
![]() pumas ja sie naprawde w wielu kwestiach z Toba zgadzam, ale nie uwazam ze przyjecie np. na 50 osob powinno kosztowac 40tys zl a nawet wiecej bo idac Twoja teoria wszystko ma byc super bajeczne jedyne, niepowtarzalne, najlepiej z blyskiem fleshow najlepszych fotografow, czerwonym dywanem w najpiekniejszym miejscu na kuli ziemskiej oczywiscie tym jedynym, niepowtarzalnym i z calego serca zycze Ci zycze bys na to miala i nie musiala czekac bo troche by to potrwalo(cyt."...Jesli mnie na cos odpowiedniej klasy nie stac, to zwykle tego nie mam i czekam, az bede miec na to pieniadze...", ... A ja np. wole zorganizowac cos na dobrym poziomie ale bez przesadnego przepychu za 20tys. i takze byc szczesliwa. Dla mnie najwazniejsza jest osoba z ktora biore slub i zaproszeni goscie z ktorymi chce dzielic moje szczescie a nie czy fotograf wlasciwie wykadrowal zdjecie i czy mam balony z dnia poprzedniego;]. A tak wogole to przypominam ze to jest watek o oszczedzaniu i na slubie takze da sie oszczedzic i w niektorych wypadkach ma to sens, kazdy szanuje Twoje zdanie ale tutaj agusiajnw i pewnie inne dziewczyny byly ciekawe na czym mozna przyoszczedzic i na ten temat toczyla sie dyskusja a nie na temat tego czy warto czy nie warto organizowac tansze wesele. Niektorzy maja potrzebe wziasc slub teraz nie majac na to niewiadomojakich funduszy i trzeba ich uszanowac i im pomoc a nie wyskakiwac z tekstem ze to nie ma sensu. Dla innych slub jest bardzo waznym wydarzeniem i nie kazdy bedzie czekal do 50tki az uzbiera kase. Ja jak jestem glodna to jem a nie czekam 10dni. Wole zjesc tego samego dnia zupe niz za 10 dni krewetki a i mozliwe ze do tego czasu moge nie dozyc. Pozdrawiam! |
|
|
|
#966 |
|
Raczkowanie
|
własnie odchudzam swój portfel z powodu kupna akcesoriów treningowych dla psa
ale sprawia mi to dziką radość
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny ja tyle jem, że samą mnie to przeraża
normalnie masakra, nie wiem co ze mną jest...
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Linka, w ktorejs mojej wypowiedzi zaznaczylam, ze mam swiadomosc o istocie tego watku, jednak postanowilam wyrazic swoje zdanie. ja nie jestem z tych, co lubia przepych itp, tylko z tych, ktorzy jesli nie maja na cos pieniedzy, to nie zabieraja sie za organizacje takich przedsiewziec. Dla mnie i tak abstrakcja jest wydanie 20 tys. na impreze jednodniowa jakim jest wesele - kloci sie to z moimi jakimis tam zasadami.
Ale rozumiem Twoj tok myslenia, bo w gruncie rzeczy mam podobny. A co do jedzenia - to jest rzecz pierwszej potrzeby, wiec oczywiste, ze je sie to, na co nas stac nie czekajac na lepsze czasy Ja raczej mowilam o rzeczach materialnych, na dluzszy czas, czyli jakis sprzet elektroniczny, jakies meble moze itp. Wole poczekac, dolozyc i kupic to, co naprawde mni sie podoba, a nie jakis tanszy substytut, na ktorego nie bede mogla patrzec lub zepsuje sie przy 1-tym uzyciu. Dobra, EOT ![]() Kreska, a jednak kupilas, o Ty.... ![]() Ja ostatnio mniej jem, po prostu jestem leniwa i nie chce mi sie przygotowywac jedzenia. |
|
|
|
#969 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, watek dla mnie bardzo interesujacy w obecnym czasie
Mimo, ze juz od dluugiego czasu staramy sie z mezem oszczedzac to zawsze jakies nowe pomysly sie przydadza. Trzeba miec silna wole, tak samo jak z odchudzaniem ![]() Najfajniej jak oszczedza sie na jakis konkretny cel i przychodzi czas, ze udaje sie go zrealizowac..my w tym roku kupilismy dzialke, na ktora rok oszczedzalismy, pracujac za granica, a nie jestem tu najszczesliwasza..teraz trudniej osiagalny cel - zdobyc kase na dom, zeby w koncu wrocic do ukochanej Polski
|
#970 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(np. mi )Bo może nie było to może personalnie o mnie, ale jak piszesz "osoby które oszczędzają na weselu są takie i owakie" to chcąc nie chcąc odniosłaś się do mnie bo ja zamierzam własnie oszczędzać i wcale się tego nie wstydzę. I tak między nami to zazdroszczę Ci że mieszkasz sama i sama się utrzymujesz i na pewno będziesz miała przyjęcie doskonałe w każdym szczególe bez żadnych wyrzeczeń Ja niestety nie Ale mimo wszystko chcę mieć jakieś tam wesele i nie myśleć w tak ważnym dniu że jestem bidokiem ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#971 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja aktualnie mieszkam w Irlandii ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- żadną dzidzia się nie szykuje
|
|
|
|
|
#972 |
|
Rozeznanie
|
I jak Ci sie zyje na obczyznie?
Mi sie podoba to, ze mozna w sumie latwo oszczedzic, ale ja bym chciala wiecej i wiecej, wiec powstrzymuje sie od zakupow. Oczywiscie nie calkiem, w koncu kobieta jestem gubia mnie kosmetyki, ale juz od paru miesiecy prawie nic nie kupilam - wykanczam. Uwielbiam tez charity shops, tam nie sposob wydac fortuny, a ja lubie takie badziewia ![]() Moje sposoby.. wiekoszosc juz byla chyba; - mrozenie zywnosci - wieksze zakupy raz w tygodniu, teraz juz wiem ile czego kupic, zeby sie nie zmarnowalo, ale z bolami i strata pieniedzy to przyszlo - staram sie zuzyc jedzenie, ktore jest w domu - ciuchy kupuje raz na pare miesiecy..bo nie cierpie chodzic po ciuchowych sklepach. Jakies ubranie kupuje tylko wtedy jak zakocham sie w nim od pierwszego wejrzenia, moze byc nawet drogie, ale potem laze w tym latami, bo tak sie przywiazuje - ograniczenie wyjsc do knajp, jedzenie na miescie nas rujnowalo - nie oszczedzanie na kocie - tanszego zarcia zjada duzo wiecej, tani zwirek sie nie zbryla i wszedzie roznosi, idzie go wiecej - ekonomiczne auto, jezdzimy duzo, a malo pali - mniej filmow z piwkiem pod reka
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
fajnie musi być za granicą
sama bym chętnie wyjechała, ale chyba nie mam tyle odwagi co Wy
|
|
|
|
#974 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam sie dzielnie tylko dlatego, ze emigracja pozwoli mi spelnic marzenia - dom na polskiej wsi, duzy ogrod, jakis maly domowy biznesik i swiety spokoj I rzeczywiscie, kiedys bylismy odwazni, a moze szaleni Po slubie rzucilismy wszystko i poprostu przeprowadzilismy sie..za granice.
|
|
#975 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No własnie żal że w Polsce nie ma warunków na spełnianie marzeń tu człowiek jak łączy konic z końcem jest zadowolnony A to oszczędzać pewnie chcesz żeby więcej przywieźć do Polski? Bo chyba raczej nie masz problemów finansowaych tam, co?
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale z drugiej strony tez nie zyjemy tylko dla pieniedzy, wynajmujemy sami mieszkanie, na jakies wakacje zawsze sie pojedzie..Mozna by wygodnie tu zyc, gdyby zostac na stale. No i nasze potrzeby tez nie sa wygorowane, zamiast na impreze wolimy isc na spacer do lasu i juz jaka oszczednosc
Kochana i kochająca, szczęśliwa. Edytowane przez henieczka Czas edycji: 2010-09-10 o 15:57 |
|
|
|
|
#977 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE
o no proszę, a co to za akcesoria? Ja mojego psiaka to tylko suchymi bobkami nagradzami i to wszystko [/QUOTE]dyski do frisbee, smycze i linki, gwizdki-wysoko i niskotonowe ![]() ja mam bzika na punkcie psów. w ogóle zwierząt. mój pies jada zdecydowanie lepiej niż ja
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
henieczka dobre porownanie - z oszczedzaniem to jak z odchudzaniem, samokontrola
i chyba przy okazji oszczedzania zaczne odchudzanie i beda dwa golabki na ruszcie ![]() usunelam zapis o weselach bo mial byc eot :P
2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. Edytowane przez dezire Czas edycji: 2010-09-10 o 20:16 |
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
Agusia, ja nie bede miec przyjecia, wesela, poniewaz go nie chce, a po drugie nie mam na to pieniedzy.
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#980 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Przecież nie wezmę ślubu bez rodziców, bo wiem, że by to ich zabolało. WYobraź sobie, że masz córkę, która nie zaprasza cię na ślub - dla mnie nie byłoby to miłe. A jak rodzice, to przeciez tez dziadkowie, tyle dla mnie zrobili. I zaczyna się łancuszek. Ok, mogę w pewnym momencie powiedziec "stop", ale i tak konczy się na około 40-tej osobie. Może jak na wesele, to niedużo, ale i tak niezła gromadka na przyjęcie.
|
|
|
|
|
#981 |
|
Zakorzenienie
|
Prudencja, u mnie w domu jest juz od lat wielka wojna na temat moich pogladow dot. slubu i wesela. Moi rodzice nie wyobrazaja sobie, abym nie miala slubu koscielnego i wesela, ja natomiast chce miec tylko cywilny i zero imprez. Mam straszna presje w domu z tego tytulu, poniewaz rodzice juz nawet miejsce wesela wybrali, zrobili liste gosci, a zaznaczyc musze, ze nawet nie jestesmy jeszcze narzeczenstwem
Nie chce robic nikomu przykrosci, ale tez chce zrobic cos po swojemu, bo mam na to swoje argumenty i plan.
|
|
|
|
#982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wszystkie moje ciuchy staly sie jakims magicznym sposobem przyciasne, a niektore w ogole nie maja ochoty wejsc na moja dupke ![]() Niestety oszczedzanie idzie mi o wiele lepiej niz odchudzanie, poki co
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
ale mi dobrze ze w tym tygodniu za wiele nie wydalam
))ja tez w Irlandii na szczescie niemam takiego syndromu ze to nie moj dom czy cos ... z rodzina dawno nie mieszkam wiec jakos mnie to za bardzo nie zmienilo zawsze mozna poleciec a lot zajmuje czasem krocej niz podroz z jakiegos miejsca w polsce wiec bez jakis wiekszych zmartwien zawsze zostaja telefony,skype itd z oszczedzaniem jak z odchudzaniem racja ale jakos oszczedzanie lepiej mi sie udaje , musze jeszcze nad tym odchudzaniem troche popracowac jesli chodzi o fakt ze wesele robi sie dla rodziny to niewiem kogo np. ja mialabym zaprosic bo u mnie sie nie robi wielkich wesel ( moze przed laty gdzies na wsi bo tyle to wszystko nie kosztowalo i raczej kazdego zapraszali a teraz jednak sie troche pozmienialo) bo albo mlodych na to nie stac zeby wszystkich zaprosic albo moze nie chca . roznie bywa . ja bym sie np. zastanawiala czy robic wielkie weselicho, odkladac na nie latami a potem wszystko w ten jeden dzien tak przehulac ( no wiem to nie jest dobre okreslenie) ale mozna tez tak urzadzic ten szczegolny dzien zeby go nie zapomniec i nie wydac fortuny. wiadomo jak rodzice moga pomoc to zmienia cala sytuacje ale nie kazdy moze na to liczyc. |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, aktualnie zbieramy na mieszkanko |
|
|
|
|
#985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem Ci że moje zwierzeta tez jedzą lepiej ode mnie co do wesela, no to wiadomo - ile ludzi tyle metod i opinii... Ja zawsze marzyłam o dużym weselu to chce mieć chciaż namiastkę tego ![]() Chyba wychodzę z założenia, że lepiej coś zrobic i żałować, niż żałować że się tego nie zrobiło ![]() macie jakiś sposób na trzymanie ziemniaków? Bo wolę kupić więcej i miec na dłużej, ale zawsze po jakimś czasie zaczynają się jakieś takie gumowate robić
|
|
|
|
|
#986 |
|
Przyczajenie
|
Partner to część życia, a nie Jego sens.
Remember: Girls want a MAN, not a child.
Edytowane przez Creed84 Czas edycji: 2010-11-11 o 21:29 |
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
co tu tak cicho?
|
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
melduję się, choć od razu mówię, ze nie mam się czym pochwalić
w weekend odchudziłam znacznie swój portfel i wstyd się przyznać
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez odchudzilam........... :[
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
no ucichło - fakt
![]() ja zaoszczędzam własnie na przyszłym weekendzie bo mieliśmy jechać do rodziny poza miasto, więc wiadomo że podróż kosztuje... no i nie jedziemy ![]() niekoniecznie się cieszę, ale chociaz pieniązki zostaną w kieszeni
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Praca i biznes
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:26.

. Jakby dekoracja nie przezyla tez by sie nic nie stalo, mogloby byc i bez-sama w sobie karczma byla bardzo klimatyczna, ale skoro udalo sie cos zrobic dobrze wspolnymi silami i niewielkim kosztem to czemu nie? Po co wydawac 1000zl na dekoracje? Akurat nie uwazam, ze to jest cos super waznego, wole ludziom zamowic autobus, aby mial ich kto spowrotem porozwozic do domach i mogli sie porzadnie wybawic;].
nawet jakbym chciała wydac więcej to nie mogę bo nie mam tyle przy sobie
a praktycznie nic do jedzenia w tym nie było
normalnie masakra, nie wiem co ze mną jest...

(np. mi 

sama bym chętnie wyjechała, ale chyba nie mam tyle odwagi co Wy