![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: wakacje->-grecja->>paralia:)
Czesc! ;D
Ja bylam w tym roku w Parali, w hotelu Yakhintos czy jakos tak, hotel jest nawet fajny, ale jedzenia nie polecam!, a co do dyskotek to bylam tylko w Cocusie, bo na inne bylo za daleko (byłam z rodzicami). Ale mi to nie przeszkadzalo, bo byli 2 fajni kelnerzy ;-). Poznal moze ktos kogos z obslugi Cocusa? ;> |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Przyczajenie
|
2 nowe dziewczyny, które tam poznałem były w Yakinthosie i miały ta posiłki.
Mówiły to samo. Jedzenie często podawali zimne:/ Ja miałem wyżywienie własne, nie było problemu z tym, bo przecież blisko do Lidla ![]() Byłem w hotelu John&Eve - polecam! Tylko chyba właściciele owego hotelu mają na pieńku z sąsiadami bo porysowali mi i sąsiadowi auto:/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
tak, przez całe 10 dni był ryż, jakieś często suche mięso, zimne ziemniaki i makaron oraz cacyki. A wie ktoś może jak można znaleźć przez internet prace w Paralii? ;>
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Przyczajenie
|
A ja wrócę jeszcze do tematu Omilosa - można gdzieś ściągnąć sety?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
Co do dyskotek to byłam w Cocusie i Omiliosie... Cocus w miare, idzie posiedzieć.. mały haineken 5 euro, wstęp 4 euro chyba, że po godzinie 02 za free
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez MrowczaneK Czas edycji: 2009-08-29 o 13:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
A powiedzcie mi jeszcze moje drogie Panie jak w Toronto wygląda kwestia kluczy do pokoju? Po każdym wyjściu się go zdaje do recepcji, czy cały czas nosi przy sobie? Bo z jednej strony wolałabym go zostawiać w obawie, że moge go zgubić a z drugiej czy personel jest na tyle rzetelny i nie okrada wczasowiczów?
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
W Cocusie bilet wstępu można wymieniać też na piwo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Przyczajenie
|
Cześć Koleżanki
![]() Wybieram się do Paralii we wtorek w związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was w tym czasie też tam będzie? Czy orientujecie się jaka jest pogoda/ jaka jest temperatura wieczorem? Czy warto zabierać ze sobą ciepłe rzeczy? Może ktoś z Was jest na bieżąco z cenami wjazdów na imprezy w tych wszystkich klubach? Aliccio, skąd jedziesz? Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
W Yakinthosie klucze dostajesz w dzien przyjazdu, a oddajesz w dzien wyjazdu, wydaje mi sie, ze w Toronto bedzie tak samo. A co do cieplych ubran to radzilabym wziazc jakis cienki sweterek ;D, ja bylam na poczatku sierpnia to padalo 3 razy, gdzie w Grecji pada srednio 1-2 na miesiac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ja też wybieram się do Paralii z chłopakiem we wtorek. Z jakim biurem jedziesz? I do którego hotelu/apartamentu? Byłam w tej okolicy dwa lata temu (Olimpic Beach) i użyłam ciepłej bluzy tylko raz, więc myślę że nie warto brać za dużo ciepłych rzeczy - jedna bluza i jakieś długie spodnie powinny starczyć. Pozdrawiam ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Przyczajenie
|
Cocus wstęp 4euro, Omilos 7euro.
Kobiety oczywiście wchodzą za free i też dostają bilet. W Omilosie bilet można wymienić na dowolnego drinka lub piwo(Amstel 0.5l) Chlopaki do każdego drinka dopłacają 1euro. I nie sprawdzają dowodów osobistych. Mam 17 lat i byłem z młodszym rok bratem 2 razy i nikt sie nic nie czepiał. Żadnej policji, żadnych burd i bójek. Elegancko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Przyczajenie
|
Dziękuję Wam bardzo za rady
![]() Odnośnie wstępów pytam, bo jak byłam tam w 2006, to w różne dni były różne ceny, więc wybierało się klub wg. dnia, w którym była akurat najlepsza promocja ![]() My (z lepszą połową) jedziemy we wtorek z Wrocławia z biura Young Travel. Będziemy zakwaterowani w ** apartamentach, ale nie znam ich nazwy. Nie ukrywam, że liczę na jakieś ciekawe znajomości ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Bagiet ale Ci zazdroszczę!
Co do znajomości to akurat Paralia jest dobrym miejscem, dużo turystów z Polski i nie tylko. Ale uważaj na natarczywych greków czy jakiej tam oni są narodowości ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Sam wyjazd jest o godzinie 23:00 z rogu Joannitów/Dawida. Wygląda na to, że się spotkamy ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#978 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Byłam z nimi 3 lata temu i wszystko było cacy, apartamenty też przyzwoite, także liczę, że się w tym roku też nie zawiodę ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
co do ochroniarza w Omilosie to nie zgadzma się nie jest napuszony ;P bardzo fajny..kilka razy z koleżanką z nim rozmawiałyśmy ;D
![]() |
![]() |
#980 |
Raczkowanie
|
Z Bielska, ale dopiero w następny wtorek
![]()
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim
![]() jade ze znajomymi w przyszlym tygodniu do Paralii ![]() Przejrzalam watek ale nie znalazlam konkretnie tego co mnie interesuje Widze,ze czesc z Was juz byla w Paralii i moze mi pomozecie Mam 2 pytanka: Czy sa w Paralii jakies kluby gdzie jest czarna muzyka? Jakies r&b , rap ? Czytalam ze w Hoola Hoop sa w niedziele takie imprezy,ale czy gdzies jeszcze? Bo my taka muzyke bardzo lubimy ![]() A drugie jest odnosnie okolic Paralii. Wiem,ze w samym miasteczku prozno szukac typowych greckich malomiasteczkowych widokow typu biale chatki z niebieskimi okiennicami, starsze panie robiace na drutach przed domem i luzno chodzace kozki ![]() ![]() Dzieki za pomoc |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | |||
Raczkowanie
|
Cytat:
Zabiera się klucze ze sobą ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To miałaś chyba pecha bo ja też byłam i nigdzie nie musiałam płacić za wstęp.
![]() |
![]() |
#984 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
jeśli chodzi o Omilosa to tam wstęp dla kobiet za free był przez cał tydzień od 22 do 1 potem się płaciło ;D
![]() |
![]() |
#986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To nie wiem o co chodzi. Może jest selekcja, niektórzy płacą a inni nie. Żadnych wejściówek nie miałam. Płacił mój facet za siebie a obydwoje dostaliśmy karteczki na darmowe drinki lub piwko.
![]() |
![]() |
#987 |
Przyczajenie
|
Tak czytam te wasze posty i mi się śmiać chce ;p większość z nich jest o klubach, wejściówkach, muzyce.
Dziewczyny! Wy się tam opalajcie, wypoczywajcie, zasmakujcie greckiej kultury, zróbcie coś dla formy, bo kluby to w Polsce też są ;-) Nauczcie się zorby, pozwiedzajcie troszkę, ponurkujcie, bo przecież dyskoteki najważniejsze tam nie są ;-) I gwoli ścisłości - nie piszę tego aby kogokolwiek urazić ![]() Zaczynam dostawać Reise Fieber ;d Jutro wyjeżdżaaaaaamy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja osobiście nie widze nic złego w tym, że ktoś dopytuje się choćby o szczegóły odnośnie klubów na miejscu czy jakiejkolwiek innej rozrywki, sama też to robie. Nie każdy ma możliwości ażeby w piątkowe/sobotnie wieczory bujać się na imprezkach w PL i dlatego właśnie chce skorzystać kiedy do tego ma najlepszą okazję- na wakacjach!Lepiej dowiedzieć się wcześniej czegoś konkretnego niż na miejscu rozczarować, nie sądzisz? ![]() Na opalanie, wycieczki i wszelakie inne przejawy kiltury jest czas przez cały dzień a w nocy co? mamy iść o 19 w kimano? ![]() A tak btw to udanego pobytu! ![]()
![]() |
![]() |
#989 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Poza tym jeśli ktoś nastawia się na poznawanie kultury to niech nie jedzie do w Paralii, bo się może gorzko rozczarować. Tam się właśnie jedzie poszaleć, poopalać, dobrze zjeść, a żeby coś zwiedzić trzeba się wypuścić już trochę dalej. Od tego są wycieczki fakultatywne. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Przyczajenie
|
Po pierwsze, przeczytałam przynajmniej z 10 stron wstecz, więc nie opieram swojej opinii na kilku ostatnich postach. Przyznaje, że niektóre posty były ciekawe i nie wszystkie były o klubach.
![]() Po drugie, jak już pisałam wcześniej, ale najwidoczniej nie zostalo to zauważone, nie pisałam tego by wywołać jakiekolwiek negatywne emocje, ale tylko po to aby zwrócić uwagę, że już starczy postów typu "ja zapłaciłam za wejście a ty nie". ![]() A poza tym, to dajcie sobie na luz, bo chyba nie zrozumiałyście moich intencji w ogóle. A szkoda ;-) |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:14.