Grecja - praktyczne porady - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Podróże, wakacje, wycieczki

Notka

Podróże, wakacje, wycieczki Forum dla osób, które lubią podróże, wakacje i wycieczki. Dołącz do nas i podziel się opinią na temat ciekawych miejsc, promocji, organizacji wyjazdu itd.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2009-08-28, 18:04   #961
seli
Raczkowanie

Dot.: wakacje->-grecja->>paralia:)

Czesc! ;D
Ja bylam w tym roku w Parali, w hotelu Yakhintos czy jakos tak, hotel jest nawet fajny, ale jedzenia nie polecam!, a co do dyskotek to bylam tylko w Cocusie, bo na inne bylo za daleko (byłam z rodzicami). Ale mi to nie przeszkadzalo, bo byli 2 fajni kelnerzy ;-). Poznal moze ktos kogos z obslugi Cocusa? ;>
seli jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 19:10   #962
ZaczO
Przyczajenie

2 nowe dziewczyny, które tam poznałem były w Yakinthosie i miały ta posiłki.
Mówiły to samo.
Jedzenie często podawali zimne:/
Ja miałem wyżywienie własne, nie było problemu z tym, bo przecież blisko do Lidla
Byłem w hotelu John&Eve - polecam!
Tylko chyba właściciele owego hotelu mają na pieńku z sąsiadami bo porysowali mi i sąsiadowi auto:/
ZaczO jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-28, 20:27   #963
seli
Raczkowanie

tak, przez całe 10 dni był ryż, jakieś często suche mięso, zimne ziemniaki i makaron oraz cacyki. A wie ktoś może jak można znaleźć przez internet prace w Paralii? ;>
Stary 2009-08-28, 20:44   #964
ZaczO
Przyczajenie

A ja wrócę jeszcze do tematu Omilosa - można gdzieś ściągnąć sety?
Stary 2009-08-28, 22:53   #965
Bett18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ZaczO Pokaż wiadomość
Cocus to kicha.
Omilos wymiata

i Hoola Hoop ;D<3
Stary 2009-08-29, 13:03   #966
MrowczaneK
Raczkowanie

Co do dyskotek to byłam w Cocusie i Omiliosie... Cocus w miare, idzie posiedzieć.. mały haineken 5 euro, wstęp 4 euro chyba, że po godzinie 02 za free ...Muzyka to pitbull itp raz na nasze życzenie włączyli czarne oczy nie mieli więcej polskich piosenek..w Omiliosie byłam tylko na chwilkę... ponieważ nie wpuszczają podobno chłopców w japonkach i z tego co pamiętam nie zbyt ciekawe widoki: napuszony ochroniarz , chłopiec z zakrwawioną twarzą, policja spisująca pijanych itp a co do Yakintosa to byłam tylko na wieczorze Greckim na którym podali smaczny obiad ( zółty ryż, dwa rodzaje mięsa, tatziki, sałatka grecka) Ja byłam bez wykupionego wyzywienia.. tak jest najlepiej, je się co chce i na co ma się ochote to się to zamawia

Edytowane przez MrowczaneK
Czas edycji: 2009-08-29 o 13:05
MrowczaneK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-29, 14:21   #967
aliccia
Raczkowanie

A powiedzcie mi jeszcze moje drogie Panie jak w Toronto wygląda kwestia kluczy do pokoju? Po każdym wyjściu się go zdaje do recepcji, czy cały czas nosi przy sobie? Bo z jednej strony wolałabym go zostawiać w obawie, że moge go zgubić a z drugiej czy personel jest na tyle rzetelny i nie okrada wczasowiczów?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-29, 18:49   #968
seli
Raczkowanie

W Cocusie bilet wstępu można wymieniać też na piwo
Stary 2009-08-29, 19:13   #969
Bagiet
Przyczajenie

Cześć Koleżanki
Wybieram się do Paralii we wtorek w związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was w tym czasie też tam będzie? Czy orientujecie się jaka jest pogoda/ jaka jest temperatura wieczorem? Czy warto zabierać ze sobą ciepłe rzeczy? Może ktoś z Was jest na bieżąco z cenami wjazdów na imprezy w tych wszystkich klubach? Aliccio, skąd jedziesz?
Pozdrawiam
Bagiet jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-29, 20:02   #970
seli
Raczkowanie

W Yakinthosie klucze dostajesz w dzien przyjazdu, a oddajesz w dzien wyjazdu, wydaje mi sie, ze w Toronto bedzie tak samo. A co do cieplych ubran to radzilabym wziazc jakis cienki sweterek ;D, ja bylam na poczatku sierpnia to padalo 3 razy, gdzie w Grecji pada srednio 1-2 na miesiac
Stary 2009-08-29, 20:43   #971
vince15
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Bagiet Pokaż wiadomość
Cześć Koleżanki
Wybieram się do Paralii we wtorek w związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was w tym czasie też tam będzie?
Cześć Bagiet;-)
Ja też wybieram się do Paralii z chłopakiem we wtorek. Z jakim biurem jedziesz? I do którego hotelu/apartamentu?

Byłam w tej okolicy dwa lata temu (Olimpic Beach) i użyłam ciepłej bluzy tylko raz, więc myślę że nie warto brać za dużo ciepłych rzeczy - jedna bluza i jakieś długie spodnie powinny starczyć.

Pozdrawiam ;-)
vince15 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-29, 21:39   #972
seli
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez vince15 Pokaż wiadomość
więc myślę że nie warto brać za dużo ciepłych rzeczy - jedna bluza i jakieś długie spodnie powinny starczyć.

Pozdrawiam ;-)
Dokładnie
Stary 2009-08-29, 22:28   #973
ZaczO
Przyczajenie

Cocus wstęp 4euro, Omilos 7euro.
Kobiety oczywiście wchodzą za free i też dostają bilet.

W Omilosie bilet można wymienić na dowolnego drinka lub piwo(Amstel 0.5l)
Chlopaki do każdego drinka dopłacają 1euro.
I nie sprawdzają dowodów osobistych. Mam 17 lat i byłem z młodszym rok bratem 2 razy i nikt sie nic nie czepiał.
Żadnej policji, żadnych burd i bójek.
Elegancko
Stary 2009-08-29, 22:52   #974
Bagiet
Przyczajenie

Dziękuję Wam bardzo za rady !
Odnośnie wstępów pytam, bo jak byłam tam w 2006, to w różne dni były różne ceny, więc wybierało się klub wg. dnia, w którym była akurat najlepsza promocja !
My (z lepszą połową) jedziemy we wtorek z Wrocławia z biura Young Travel. Będziemy zakwaterowani w ** apartamentach, ale nie znam ich nazwy. Nie ukrywam, że liczę na jakieś ciekawe znajomości ! Nie zamierzamy się kisić we własnym sosie przez cały urlop !
Stary 2009-08-29, 23:06   #975
seli
Raczkowanie

Bagiet ale Ci zazdroszczę!

Co do znajomości to akurat Paralia jest dobrym miejscem, dużo turystów z Polski i nie tylko. Ale uważaj na natarczywych greków czy jakiej tam oni są narodowości poproszą Cię do tańca, a 6 sekund później już Cię obmacują ;/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-29, 23:15   #976
vince15
Przyczajenie

Cytat:
My (z lepszą połową) jedziemy we wtorek z Wrocławia z biura Young Travel. Będziemy zakwaterowani w ** apartamentach, ale nie znam ich nazwy. Nie ukrywam, że liczę na jakieś ciekawe znajomości ! Nie zamierzamy się kisić we własnym sosie przez cały urlop !
Tak, tak, my również z Wrocławia- z biurem Oskar, ale wycieczka wykupiona w Orange Travel. Apartamenty też dwugwiazdkowe i tez nie wiemy jak się nazywają ;P

Sam wyjazd jest o godzinie 23:00 z rogu Joannitów/Dawida.

Wygląda na to, że się spotkamy ;-)
Stary 2009-08-29, 23:52   #977
Bett18
Raczkowanie

Cytat:
Cześć Koleżanki
Wybieram się do Paralii we wtorek w związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was w tym czasie też tam będzie? Czy orientujecie się jaka jest pogoda/ jaka jest temperatura wieczorem? Czy warto zabierać ze sobą ciepłe rzeczy? Może ktoś z Was jest na bieżąco z cenami wjazdów na imprezy w tych wszystkich klubach? Aliccio, skąd jedziesz?
Pozdrawiam
Radziłabym wziasc cos cieplego, bo z tego co widzialam, pogoda sie troche zepsula, zreszta mamy prawie wrzesien, wiec wieczory tam pewnie beda chlodne. Co do cen to w Omilosie - 7,8 euro, w Cocusie 4 euro, w Hoola Hoop jak są wieksze imprezy 10 euro. Wszedzie jest wejscie + drink.
Stary 2009-08-30, 08:58   #978
Bagiet
Przyczajenie

Cytat:
Tak, tak, my również z Wrocławia- z biurem Oskar, ale wycieczka wykupiona w Orange Travel. Apartamenty też dwugwiazdkowe i tez nie wiemy jak się nazywają ;P

Sam wyjazd jest o godzinie 23:00 z rogu Joannitów/Dawida.

Wygląda na to, że się spotkamy ;-)
No to się na pewno spotkamy. Myśmy wykupili wycieczkę w YT, ale oni tylko pośredniczą przy zakupie wycieczek organizowanych przez Oskara.
Byłam z nimi 3 lata temu i wszystko było cacy, apartamenty też przyzwoite, także liczę, że się w tym roku też nie zawiodę !
Stary 2009-08-30, 16:17   #979
laza
Zakorzenienie

co do ochroniarza w Omilosie to nie zgadzma się nie jest napuszony ;P bardzo fajny..kilka razy z koleżanką z nim rozmawiałyśmy ;D
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-30, 22:23   #980
aliccia
Raczkowanie

Cytat:
Aliccio, skąd jedziesz?
Pozdrawiam
Z Bielska, ale dopiero w następny wtorek
Stary 2009-08-31, 11:47   #981
temptational
Raczkowanie

hej wszystkim
jade ze znajomymi w przyszlym tygodniu do Paralii
Przejrzalam watek ale nie znalazlam konkretnie tego co mnie interesuje
Widze,ze czesc z Was juz byla w Paralii i moze mi pomozecie
Mam 2 pytanka: Czy sa w Paralii jakies kluby gdzie jest czarna muzyka? Jakies r&b , rap ? Czytalam ze w Hoola Hoop sa w niedziele takie imprezy,ale czy gdzies jeszcze? Bo my taka muzyke bardzo lubimy
A drugie jest odnosnie okolic Paralii. Wiem,ze w samym miasteczku prozno szukac typowych greckich malomiasteczkowych widokow typu biale chatki z niebieskimi okiennicami, starsze panie robiace na drutach przed domem i luzno chodzace kozki Zawsze marzylo mi sie zobaczyc taka Grecje- czy w okolicach Paralii da sie zobaczyc cos takiego??
Dzieki za pomoc
temptational jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 16:32   #982
MrowczaneK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aliccia Pokaż wiadomość
A powiedzcie mi jeszcze moje drogie Panie jak w Toronto wygląda kwestia kluczy do pokoju? Po każdym wyjściu się go zdaje do recepcji, czy cały czas nosi przy sobie? Bo z jednej strony wolałabym go zostawiać w obawie, że moge go zgubić a z drugiej czy personel jest na tyle rzetelny i nie okrada wczasowiczów?

Zabiera się klucze ze sobą i jak jesteś w pokoju to musisz kluczyk przystawić do takiego gniazdka na magnez żeby było światło, prąd

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

Cytat:
Napisane przez ZaczO Pokaż wiadomość
Cocus wstęp 4euro, Omilos 7euro.
Kobiety oczywiście wchodzą za free i też dostają bilet.

W Omilosie bilet można wymienić na dowolnego drinka lub piwo(Amstel 0.5l)
Chlopaki do każdego drinka dopłacają 1euro.
I nie sprawdzają dowodów osobistych. Mam 17 lat i byłem z młodszym rok bratem 2 razy i nikt sie nic nie czepiał.
Żadnej policji, żadnych burd i bójek.
Elegancko
hmmm jakoś byłam z koleżanką i trzeba było zapłacić za wstęp 4 euro więc nic nie jest za free ;D nawet dla kobiet

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez temptational Pokaż wiadomość
hej wszystkim
jade ze znajomymi w przyszlym tygodniu do Paralii
Przejrzalam watek ale nie znalazlam konkretnie tego co mnie interesuje
Widze,ze czesc z Was juz byla w Paralii i moze mi pomozecie
Mam 2 pytanka: Czy sa w Paralii jakies kluby gdzie jest czarna muzyka? Jakies r&b , rap ? Czytalam ze w Hoola Hoop sa w niedziele takie imprezy,ale czy gdzies jeszcze? Bo my taka muzyke bardzo lubimy
A drugie jest odnosnie okolic Paralii. Wiem,ze w samym miasteczku prozno szukac typowych greckich malomiasteczkowych widokow typu biale chatki z niebieskimi okiennicami, starsze panie robiace na drutach przed domem i luzno chodzace kozki Zawsze marzylo mi sie zobaczyc taka Grecje- czy w okolicach Paralii da sie zobaczyc cos takiego??
Dzieki za pomoc
Nie zabardzo.. w samej Paralii to tylko kluby, dyskoteki, sklepy z ciuchami, restauracje itp.. na Skiathosie widziałam tylko białe domki z niebieskimi okienniczkami, wąski uliczki itp w Paralii nie było czegoś takiego
Stary 2009-08-31, 16:43   #983
elficzeq
Zadomowienie

GG do elficzeq Send a message via Skype™ to elficzeq

Cytat:
Napisane przez MrowczaneK Pokaż wiadomość
Zabiera się klucze ze sobą i jak jesteś w pokoju to musisz kluczyk przystawić do takiego gniazdka na magnez żeby było światło, prąd

---------- Dopisano o 17:27 ---------- Poprzedni post napisano o 17:25 ----------

hmmm jakoś byłam z koleżanką i trzeba było zapłacić za wstęp 4 euro więc nic nie jest za free ;D nawet dla kobiet

---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Nie zabardzo.. w samej Paralii to tylko kluby, dyskoteki, sklepy z ciuchami, restauracje itp.. na Skiathosie widziałam tylko białe domki z niebieskimi okienniczkami, wąski uliczki itp w Paralii nie było czegoś takiego

To miałaś chyba pecha bo ja też byłam i nigdzie nie musiałam płacić za wstęp.

elficzeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 17:59   #984
MrowczaneK
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elficzeq Pokaż wiadomość
To miałaś chyba pecha bo ja też byłam i nigdzie nie musiałam płacić za wstęp.
No widocznie....ale pewnie miałaś wejściówki, które rozdawali np. na plaży czy gdzieś..+ jakiś frink gratis, a z tego co widziałam to każda dziewczyna musiała płacić za wstęp ;]
Stary 2009-08-31, 18:19   #985
laza
Zakorzenienie

jeśli chodzi o Omilosa to tam wstęp dla kobiet za free był przez cał tydzień od 22 do 1 potem się płaciło ;D
– wszystko może Cię uszczęśliwić.
laza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 19:12   #986
elficzeq
Zadomowienie

GG do elficzeq Send a message via Skype™ to elficzeq

Cytat:
Napisane przez MrowczaneK Pokaż wiadomość
No widocznie....ale pewnie miałaś wejściówki, które rozdawali np. na plaży czy gdzieś..+ jakiś frink gratis, a z tego co widziałam to każda dziewczyna musiała płacić za wstęp ;]

To nie wiem o co chodzi. Może jest selekcja, niektórzy płacą a inni nie. Żadnych wejściówek nie miałam. Płacił mój facet za siebie a obydwoje dostaliśmy karteczki na darmowe drinki lub piwko.

elficzeq jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-08-31, 21:14   #987
vince15
Przyczajenie

Tak czytam te wasze posty i mi się śmiać chce ;p większość z nich jest o klubach, wejściówkach, muzyce.

Dziewczyny! Wy się tam opalajcie, wypoczywajcie, zasmakujcie greckiej kultury, zróbcie coś dla formy, bo kluby to w Polsce też są ;-) Nauczcie się zorby, pozwiedzajcie troszkę, ponurkujcie, bo przecież dyskoteki najważniejsze tam nie są ;-)

I gwoli ścisłości - nie piszę tego aby kogokolwiek urazić

Zaczynam dostawać Reise Fieber ;d Jutro wyjeżdżaaaaaamy!
Stary 2009-08-31, 23:51   #988
aliccia
Raczkowanie

Cytat:
Tak czytam te wasze posty i mi się śmiać chce ;p większość z nich jest o klubach, wejściówkach, muzyce.

Dziewczyny! Wy się tam opalajcie, wypoczywajcie, zasmakujcie greckiej kultury, zróbcie coś dla formy, bo kluby to w Polsce też są ;-) Nauczcie się zorby, pozwiedzajcie troszkę, ponurkujcie, bo przecież dyskoteki najważniejsze tam nie są ;-)

I gwoli ścisłości - nie piszę tego aby kogokolwiek urazić

Zaczynam dostawać Reise Fieber ;d Jutro wyjeżdżaaaaaamy!
Jakbyś przejrzał wątek kilka stron wcześniej a nie tylko kilka postów to miałbyś zapewne inne zdanie o tematyce tego wątku.
Ja osobiście nie widze nic złego w tym, że ktoś dopytuje się choćby o szczegóły odnośnie klubów na miejscu czy jakiejkolwiek innej rozrywki, sama też to robie. Nie każdy ma możliwości ażeby w piątkowe/sobotnie wieczory bujać się na imprezkach w PL i dlatego właśnie chce skorzystać kiedy do tego ma najlepszą okazję- na wakacjach!Lepiej dowiedzieć się wcześniej czegoś konkretnego niż na miejscu rozczarować, nie sądzisz?
Na opalanie, wycieczki i wszelakie inne przejawy kiltury jest czas przez cały dzień a w nocy co? mamy iść o 19 w kimano?Aczkolwiek nie wyrażam sprzeciwu do nocnego zwiedzania itp.

A tak btw to udanego pobytu!
Stary 2009-09-01, 10:10   #989
Bagiet
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez aliccia Pokaż wiadomość
Jakbyś przejrzał wątek kilka stron wcześniej a nie tylko kilka postów to miałbyś zapewne inne zdanie o tematyce tego wątku.
Ja osobiście nie widze nic złego w tym, że ktoś dopytuje się choćby o szczegóły odnośnie klubów na miejscu czy jakiejkolwiek innej rozrywki, sama też to robie. Nie każdy ma możliwości ażeby w piątkowe/sobotnie wieczory bujać się na imprezkach w PL i dlatego właśnie chce skorzystać kiedy do tego ma najlepszą okazję- na wakacjach!Lepiej dowiedzieć się wcześniej czegoś konkretnego niż na miejscu rozczarować, nie sądzisz?
Na opalanie, wycieczki i wszelakie inne przejawy kiltury jest czas przez cały dzień a w nocy co? mamy iść o 19 w kimano?Aczkolwiek nie wyrażam sprzeciwu do nocnego zwiedzania itp.

A tak btw to udanego pobytu!
Aliccia, popieram! Dodałabym jeszcze, że znając ceny można lepiej zaplanować wydatki, zwłaszcza jeśli planujemy się dużo bawić, to warto wiedzieć gdzie i za ile.
Poza tym jeśli ktoś nastawia się na poznawanie kultury to niech nie jedzie do w Paralii, bo się może gorzko rozczarować. Tam się właśnie jedzie poszaleć, poopalać, dobrze zjeść, a żeby coś zwiedzić trzeba się wypuścić już trochę dalej. Od tego są wycieczki fakultatywne.
Stary 2009-09-01, 13:02   #990
vince15
Przyczajenie

Po pierwsze, przeczytałam przynajmniej z 10 stron wstecz, więc nie opieram swojej opinii na kilku ostatnich postach. Przyznaje, że niektóre posty były ciekawe i nie wszystkie były o klubach.

Po drugie, jak już pisałam wcześniej, ale najwidoczniej nie zostalo to zauważone, nie pisałam tego by wywołać jakiekolwiek negatywne emocje, ale tylko po to aby zwrócić uwagę, że już starczy postów typu "ja zapłaciłam za wejście a ty nie". Zostało uzgodnione, że albo jest jakaś selekcja, albo to 'widzimisię' klubu.

A poza tym, to dajcie sobie na luz, bo chyba nie zrozumiałyście moich intencji w ogóle. A szkoda ;-)
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Podróże, wakacje, wycieczki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości