Wszystko o Oriflame część V - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-03-02, 17:49   #961
Karolinka18222
Rozeznanie

Dot.: Wszystko o Oriflame część V

śmiać mi się chce jak patrzę na allegro i na komentarze na stronie ori na temat tej torby tzn śmiać mi się chce że kasują, bo ja się nie dziwię ludziom że tak piszą.

odebrałam paczkę, katalog jak policzyli za 2 zł tak został

Karolinka18222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 18:00   #962
kasiencja
Pani Buka

aiyyo ma rację, zamiast ładować kasę w kolejne kampanie rekrutacyjne i skupiać się na ILOŚCI mogliby spróbować coś zmienić w jakości pracy obecnych konsultantów, bo każda/y z nas ma z tym problemy, nawet zamawianie w pierwszy dzień katalogu nie gwarantuje pełnej paczki.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 18:25   #963
Lalkana
Raczkowanie

GG do Lalkana

Cytat:
Napisane przez STARLA77 Pokaż wiadomość
zobaczcie to !!!

http://www.allegro.pl/listing/search...t=1&category=0

i te wszystkie komentarze usuniete na stronie ori tej torby

http://pl.oriflame.com/products/prod...rodCode=103587

juz sie domyslam co tu było napisane!!
No nieźle, nie sądziłam, że aż takie dyskusje wywoła kolejny brak jednego z produktów, na które klientki często mają "chrapkę". Też bym coś tam napisała, ale daruję sobie. I tak to nic nie da.

Cytat:
Napisane przez gosha2504 Pokaż wiadomość
A ja wciąż czekam na paczkę...
Czasem tak było, że już następnego dnia od zamówienia przyjeżdżał kurier i mogłam się do niej dobrać. A dzisiaj lipa. Jednak przyjdzie w czwartek ehh...
Ja mam termin odbioru na piątek, dość późno, oby była już w czwartek.

Cytat:
Napisane przez RoOxAnKaA Pokaż wiadomość
Dokładnie ! A Ci u mnie to zawsze się śpieszą. Ja się podpisuję, a ten mi sapie nad uchem czy już skończyłam i co jest najgorsze ja płacę od razu za paczki (2 razy spóźniłam się z fakturą :/) i NIGDY nie dostałam od DHL potwierdzenia zapłaty. On mi mówi, że nie ma obowiązku mi dawać No jak nie ma jak ma. Z firmy OPEK mi dali bez gadania, nawet prosić nie musiałam. A z DHL to zawsze spisuję nazwisko kuriera i po otrzymaniu paczki dzwonię do mojej dyrektorki, że zapłaciłam i że był pan taki i taki w razie czego. Ale na szczęście jeszcze mi się nie zdarzył żaden przekręt z ich strony.

...dalej czekam na paczkę...
Kurier ma obowiązek Ci wydać dowód zapłaty za przesyłkę, jeśli masz takie życzenie. Możesz nawet zadzwonić na infolinię do DHL i ochrzanić, podać nazwisko kuriera i mają obowiązek się tym zająć. Za to mu płacą. Ja często miałam styczność z kurierami Opeku i DHL, trafiali mi się sami zaje... Można było z nimi pogadać i nawet się pośmiać. Widocznie Ty trafiłaś gorzej.

Teraz czekamy na nasze Maleństwo -> termin porodu 08.01.2011
Lalkana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 18:29   #964
yls
Zadomowienie

Lokalizacja: miasto na prawach powiatu w południowej Polsce, na Górnym Śląsku
GG do yls

Cytat:
Napisane przez basiaaa Pokaż wiadomość
Ciężki zapach, ja takich nie lubię ...
coś w temacie Precious i Emigmy?
do czego można go porównać?

Cytat:
Napisane przez kasiencja Pokaż wiadomość
nawet zamawianie w pierwszy dzień katalogu nie gwarantuje pełnej paczki.
ja się zastanawiam, czy w paczce będzie to co zamówiłam, bo już miałam sytuacje,ze np. brak mi wchodził do zamówienia ale fizycznie w paczce go nie miałam ale była za to była korekta do FV..
także jak nie zobaczę, to nie uwierzę
Stary 2010-03-02, 18:35   #965
bubelek
Raczkowanie

GG do bubelek

paczuszka odebrana, i jestem mega zadowolona z tej torby oriflame ale moim zdaniem wyglada na większą niż na zdjęciach np w katalogu
bubelek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 18:39   #966
karolka194
Raczkowanie

Hej wszystkim
Ja jestem nowa w Oriflame i jestem zoskoczona tymi brakami :/ składałam dzisiaj pierwsze swoje zamówienie i połowy rzeczy nie było To był dla mnie szok ;/
karolka194 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 18:39   #967
kashka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Myślę, że telefoniczna infolinia może być obsługiwana przez inne osoby, niż maile. Jak dzwonisz na infolinię, to możesz od razu poprosić o rozmowę z przełożonym konsultantki, ma obowiązek Ci to umożliwić. Zazwyczaj nawet rozmowa tylko z przełożonym konsultantek w call center może więcej poskutkować, niż pisanie wielu maili Nie wiem dokładnie, jak to wygląda w Oriflame, ale pracowałam w call center i tam jest tak, jak opisałam wyżej
Dzięki . Dobrze wiedzieć jak to wygląda od wewnątrz. W takim razie następnym razem jak trafię na opryskliwą osobę, poproszę do telefonu jej przełożonego.
kashka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 19:21   #968
olamazda
Raczkowanie

Jeżeli chodzi o usuwanie komentarzy przez Oriflame to lekka kpina.Zrobili opcje komentowania tylko po to ,zeby same superlatywy im wypisywac!Dotyczy to kazdego produktu,poniewaz kiedys jakis produkt źle oceniłam i post został usunięty.To troszkę wbrew etyce.Można sie wypowiadac ,ale zawsze w ładny i pozytywny sposób.

Ktos pisał ,ze boi sie odbierac paczki bez otrzymania potwierdzenia -płatnosci przy odbirze.Kurier bez kasy raczej paczki nie odda,wiec nie ma sie czym martwic.Ja zamawiam od 1,5 roku każda paczke na dom i czesto za pobraniem i przyznam ,ze nigdy nie otrzymałam potwierdzenia ,ze zapłaciłam.
olamazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 19:27   #969
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

I jak tam Kochane sprawa z brakami? Coś pojawiło się, czegoś nie ma już?
U mnie Konsultantki zamówiły na adres domowy i mają już dziś paczki! SUPER!
Ja zamówiłem na BR i będę miał w piątek

Woda nowa damska beznadzieja... :P
Stary 2010-03-02, 19:33   #970
Lalkana
Raczkowanie

GG do Lalkana

Cytat:
Napisane przez olamazda Pokaż wiadomość
Ja zamawiam od 1,5 roku każda paczke na dom i czesto za pobraniem i przyznam ,ze nigdy nie otrzymałam potwierdzenia ,ze zapłaciłam.
Bo widocznie nie prosiłaś o nie. Któremu kurierowi chciałoby się wypisywać, gdyby go ktoś nie prosił.

Teraz czekamy na nasze Maleństwo -> termin porodu 08.01.2011

Edytowane przez Lalkana
Czas edycji: 2010-03-02 o 19:34
Lalkana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 19:38   #971
dorciaj
Raczkowanie

GG do dorciaj

Cytat:
Ktos pisał ,ze boi sie odbierac paczki bez otrzymania potwierdzenia -płatnosci przy odbirze.Kurier bez kasy raczej paczki nie odda,wiec nie ma sie czym martwic.Ja zamawiam od 1,5 roku każda paczke na dom i czesto za pobraniem i przyznam ,ze nigdy nie otrzymałam potwierdzenia ,ze zapłaciłam.
Cytat:
Napisane przez Lalkana Pokaż wiadomość
Bo widocznie nie prosiłaś o nie. Któremu kurierowi chciałoby się wypisywać, gdyby nikt go nie prosił.
Dziewczyny a ja szczerze mówiąc nie rozumię o co Wam chodzi z tymi potwierdzeniami. Oriflame wysyła do Was za pośrednictwem kuriera paczkę za pobraniem. Czyli kurier bez otrzymania za nią należności nie ma prawa Wam jej dostarczyć. Skoro to zrobił, czyli przekazał Wam paczkę, to znaczy, że otrzymał za nią pieniądze. Jeśli nie przekazałby kasy w centrali - a oni nie przelaliby do Oriflame to przecież sprawa byłaby załatwiana na linii Oriflame firma kurierska - a nie z Wami
Stary 2010-03-02, 19:51   #972
olamazda
Raczkowanie

Cytat:

Ktos pisał ,ze boi sie odbierac paczki bez otrzymania potwierdzenia -płatnosci przy odbirze.Kurier bez kasy raczej paczki nie odda,wiec nie ma sie czym martwic.
pisałam juz o tym
olamazda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 19:57   #973
CestLaVie
Raczkowanie

GG do CestLaVie

Witam,
jestem nową Konsultantką. Dzisiaj złożyłam swoje drugie zamówienie i bardzo mnie zaskoczyła ta cała sytuacja :P Też miałam 2 torby w zamówienie i nici z tego. Zrobiłam 129 PP ale liczyłam na 200.
Ja mam pytanie do Was w sprawie tego profesjonalnego zestawu konsultanta (zestaw 60 próbek w etui + torba). Na potwierdzeniu zamówienia na stronie Oriflame mam napisane że ten zestaw nie może być sprzedany a do mojego zamówienia (zamiast tego zestawu) zostały dodane tylko próbki w etui.
Tzn., że dostanę tylko te próbki bez torby Oriflame?
CestLaVie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 20:21   #974
zlotqo
Zadomowienie

ja odebrałam dziś paczuchę w filii normalnie radochę mam i nawet jutrzejsza poprawka nie przeraża dla siebie mam wodę GG Shine, oleje, utwardzacz i emalię podkładową do paznokci, lakier Magenta Frost, żel winogronowy do twarzy i w końcu mi żel antybakteryjny do rąk przyszedł można powiedzieć że zaszalałam w tym katalogu.

a z 5 mam już zamówienie na ponad 100 zł koleżanka zamówiła za 69 zł żeby wziać ten zestaw za 19,9 więc znowu będę czatować z rana

szczęśliwa mężatka od 3.09.11

zapraszam na mój blog o tematyce urodowej -
http://merczens.blogspot.com

Edytowane przez zlotqo
Czas edycji: 2010-03-02 o 20:23
zlotqo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 20:56   #975
perfecteyelash
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Wszystko o Oriflame część V

Hej dziewczyny,powiedzcie mi czy istnieje jeszcze szansa żeby załapać się na torbę pumy?trochę zmartwiło mnie to co napisałyście,a jeszcze nie składałam zamówienia
perfecteyelash jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 20:59   #976
mlody9218
Rozeznanie

GG do mlody9218

Co to jest BONUS WYNIKOWY?
Wszedłem sprawdzić, jaką aktywność ma moja Konsultantka w k4 - to ma napisany rabat za to, że ma 3 % a obok jest BONUS WYNIKOWY: 26,00 co to jest ?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ----------

Z tego, co wiem ja, to torby PUMA nie pojawią się już.
Stary 2010-03-02, 21:53   #977
dianulaa
Zadomowienie

Czy mógłby mi ktos pomóc?
Zamówiłam sobie Skin type Testers (5 badań) - tester do badania rodzaju cery, jednak nie dostałam żadnej ulotki jak się tego używa co i co oznacza (tzn wiem tylko tyle że w brakach jest ulotka i jej nie zobaczę)

Oświeci mnie ktoś jak to działa ?
dianulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 21:56   #978
Zaczarowana18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość
Zamówiłam sobie Skin type Testers (5 badań) - tester do badania rodzaju cery, jednak nie dostałam żadnej ulotki jak się tego używa co i co oznacza (tzn wiem tylko tyle że w brakach jest ulotka i jej nie zobaczę)

Właśnie też chciałabym wiedzieć,prosimy o odpowiedź
Stary 2010-03-02, 22:02   #979
jblaszczyk11
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez karolka194 Pokaż wiadomość
Hej wszystkim
Ja jestem nowa w Oriflame i jestem zoskoczona tymi brakami :/ składałam dzisiaj pierwsze swoje zamówienie i połowy rzeczy nie było To był dla mnie szok ;/
no dokladnie dla mnie to tez szok i jakas paranoja zeby robic wyscigi kto pierwszy ten lepszy a w dobie gdzie wszedzie polki uginaja sie pod iloscia towaru to niezbyt sie firma prezentuje i na pewno na tym tracii bo jak klientka raz zamowi cos -nie bedzie, drugi raz cos zamowi-tez nie bedzie to trzecim razem pojdzie do konkurenci i tam zawsze wszystko dostanie w terminie to przeciez tak jak w sklepie nie podoba mi sie cos lub czegos nie ma to po prostu wychodze i na pewno juz tam nie zawitam....
jblaszczyk11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 22:14   #980
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anntab Pokaż wiadomość
Myślę, że telefoniczna infolinia może być obsługiwana przez inne osoby, niż maile. Jak dzwonisz na infolinię, to możesz od razu poprosić o rozmowę z przełożonym konsultantki, ma obowiązek Ci to umożliwić. Zazwyczaj nawet rozmowa tylko z przełożonym konsultantek w call center może więcej poskutkować, niż pisanie wielu maili Nie wiem dokładnie, jak to wygląda w Oriflame, ale pracowałam w call center i tam jest tak, jak opisałam wyżej
Cytat:
Napisane przez kashka Pokaż wiadomość
Dzięki . Dobrze wiedzieć jak to wygląda od wewnątrz. W takim razie następnym razem jak trafię na opryskliwą osobę, poproszę do telefonu jej przełożonego.
Też pracowałam na infolinii i nie miałam obowiązku proszenia przełożonego . Więc to chyba zależy od wewnętrznych ustaleń .

Zastanawia mnie tylko fakt, że często piszecie, że nie odpisują, a zależy Wam na sprawie i nie dzwonicie. Mnie jak zależy żeby coś szybko załatwić, to od razu dzwonię .
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 22:18   #981
wskazówka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dianulaa Pokaż wiadomość

Instrukcja poniżej. Mam nadzieję, że da radę odczytać.
wskazówka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 22:20   #982
dianulaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wskazówka Pokaż wiadomość

ogromne dzięki odczytac sie da
to nawet w ori sie takie ulotki pokończyły? :|
dianulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 22:23   #983
RoOxAnKaA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Mnie jak zależy żeby coś szybko załatwić, to od razu dzwonię .

Ja jak zadzwoniłam, to mi pani powiedziała, że skoro wysłałam meila, to mam czekać na odpowiedź i był koniec rozmowy

Mój blog
RoOxAnKaA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-02, 22:31   #984
ola_gie
Zakorzenienie

ja dziś odebrałam paczuche w filii, miałam jeszcze jedną z ulotki wyprzedażowej, bo zamawiałam mojej konsultantce i było razem ponad 7 kg dobrze, że TŻ zaniósł
i też się zawsze strasznie cieszę zawsze jak rozpakowuję tę paczkę i oglądam wnikliwie każdą rzecz fajna sprawa ;D

hm, mam zniżkę na BK i zastanawiam się, co kupić

Tak właśnie.
ola_gie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 22:37   #985
gosha2504
Raczkowanie

GG do gosha2504 Send a message via Skype™ to gosha2504

Ja też osobiście wolę pisać do nich maile niż dzwonić. Te babki, z którymi miałam nieprzyjemność rozmawiać są jakieś takie rozdrażnione, aż strach o coś pytać :p

Co do tych akcji rekrutacyjnych to też często zwracam na to uwagę - jak mogą chcieć żeby Sponsorki rekrutowały więcej Konsultantek skoro one już na starcie się rozczarowują? :/
Ktoś uciuła te 100 PP a tu nagle ucina mu z 20 PP :| No ludzie... przecież jak MY się zrażamy, choć już często spotykałyśmy się z tym problemem, to co mają powiedzieć Nowe?

---------- Dopisano o 22:37 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_gie Pokaż wiadomość
też się zawsze strasznie cieszę zawsze jak rozpakowuję tę paczkę i oglądam wnikliwie każdą rzecz fajna sprawa ;D
Oj ja też to bardzo lubię
Prawie jak rozpakowywanie prezentu

No...czasem to jest jakiś prezent , bo lubię samą siebie obdarowywać kosmetykami ^^
gosha2504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 22:37   #986
SdC
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RoOxAnKaA Pokaż wiadomość
Ja jak zadzwoniłam, to mi pani powiedziała, że skoro wysłałam meila, to mam czekać na odpowiedź i był koniec rozmowy
Ale po co się przyznajesz, że pisałaś :P. Ja walę od razu, a jak już, to się nie przyznaję .

Cytat:
Napisane przez gosha2504 Pokaż wiadomość
Ja też osobiście wolę pisać do nich maile niż dzwonić. Te babki, z którymi miałam nieprzyjemność rozmawiać są jakieś takie rozdrażnione, aż strach o coś pytać :p
Jeśli w ogóle jakimś cudem będą znać odpowiedź na pytanie . Gdy ja dzwonię, to zazwyczaj nie wiedzą.
SdC jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 22:43   #987
RoOxAnKaA
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez SdC Pokaż wiadomość
Ale po co się przyznajesz, że pisałaś :P. Ja walę od razu, a jak już, to się nie przyznaję .

Jeśli w ogóle jakimś cudem będą znać odpowiedź na pytanie . Gdy ja dzwonię, to zazwyczaj nie wiedzą.

Babka mnie zapytała na wstępie o numer konsultantki, zanim zdążyłam "dzień dobry" powiedzieć :P Wklepała go gdzieś, a że w meilu go im podałam (bo mi kazali :P) to ona do mnie, że widzi moją wiadomość i mam czekać nie wiem, może tylko mi się trafiła taka babka-terminator skosiła mnie zanim zdążyłam powiedzieć o co mi chodzi dokładnie

Mój blog
RoOxAnKaA jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-03-02, 22:43   #988
Zaczarowana18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wskazówka Pokaż wiadomość
dzięki wielkie
Stary 2010-03-02, 22:45   #989
gosha2504
Raczkowanie

GG do gosha2504 Send a message via Skype™ to gosha2504

Mnie zazwyczaj odsyłają pod inny numer, do jakichś widocznie bardziej kompetentnych ludzi, ale później okazuje się, że Ci kompetentni też coś niezbyt-niezbyt :/ Jak miałam jakiś problem to po zakończeniu rozmowy dalej go miałam. Więc szkoda czasu i nerwów.
gosha2504 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-03-02, 22:46   #990
Zaczarowana18
Rozeznanie

właśnie smaruje się tym sztyftem korekcyjnym z tea tree i tak sobie pomyślałam,ze jak dla mnie to mogliby produkować tylko tę zieloną stronę,bo pomarańczowej wcale nie używam

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości