|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Witojcie
![]() Nawet się dzisiaj wyspałam, bo Młody obudził mnie dopiero po 7 ![]() Pogoda brzydka dzisiaj u mnie brr, dobrze że Teściówka przychodzi to wyskoczę jeszcze do sklepu, bo chyba Filutka wietrzyć nie będę ![]() Właśnie zasnął, to na rowerek trza by wskoczyć, ale mam jeszcze stertę prasowania i nie wiem co wybrać ![]() W sumie i przy tym i przy tym spalę kalorie ![]() Zatoka ja nie wiem ile przybrał Filuś w 5 miesiącu, bo ważę go tylko w przychodni na szczepieniach. Nie mamy problemów z przybieraniem, więc nie widzę potrzeby, żeby robić to częściej. ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:02 ---------- Bananowca na zimno ? ![]() Przepis proszę ![]() Babkę to ja wole piaskową, ale chyba sobie daruję, bo co za dużo to niezdrowo ![]()
#962 | ||||
Raczkowanie
|
Dot.: Oznaką nadchodzącej wiosny jest naszych maluszków uśmiech radosny (list.-grud.2
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja robie napewno sernik na zimno, bo moja rodzina zawsze go zamawia u mnie. Cytat:
Cytat:
Ja to jestem łasuch i mogłabym jeść same ciasta ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamusie
![]() Domi, juz mialam gratulowac, a tu post Brombi i przypomnialam ze dzien jaja byl ![]() ![]() A tz moj ukochany wrocil wczoraj do domu i powiedzial ze mandat 600zl dostal i chyba 6 punktow, no to ja odrazu awantura bo pojechal moim samochodem i zaczelam sie wsciekac nie tyle o mandat co o szybka jazde bo moj samochodzik to szybko nie jezdzi, a znajac tz to myslalam ze juz sie rozwalil ![]() ![]() Bylam przedwczoraj na zakupach i kupilam siate sloiczkow dla malej, no i mielismy wczoraj pierwsze jabluszko, a jaka bezproblemowa kupa byla po nim ![]() Ide ogarnac cos i tez chce ciasto dzis zrobic ![]() No i rowniez poprosze o przepis na bananowca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Karolina i lepiej tolerował jak miał rozbite dawki a nie na raz? z mlekiem nie wchłanie się gorzej?Przy hemoferze musiało byc między posiłkami i teraz d;atego nie wiem co z tym Ferrum...
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Rozeznanie
|
ja zawsze robiłam serniki na zimno w różnych wariantach
![]() a oto przepis, z którego korzystam: http://www.przepisy-kuchenne.info/ci...iec-iwonki.php zapewniam Was - jest pyszny, robi się go bardzo szybko, zawsze wychodzi i znika w kilka chwil ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
Zeberko wydaje mi się że lepiej tolerował, przynajmniej póki brzuszek się nie przyzwyczaił. Dobową dawkę można rozbić na mniejsze i ferrum podaje się podczas posiłku lub bezpośrdnio po nim, dlatego można go mieszać z mlekiem soczkiem, herbatką a nawet ze słoiczkiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ja się boję salmonelli ![]()
![]() |
#968 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
Ja nie wiem dziewczyny:\ Małemu mam podawać- wit D, Cebion multi, Wit C, Ferrum lek... ja nie wiem jak to podawać:| Ferrum mu dam na dwa razy- teraz jak wstanie i jakoś popołudniu i może reakcja będzie lżejsza... tlyko nie wiem czy lepij między posiłkami? tak np pół godziny prze dpsoiłkiem albo po?
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Mozecie zrobic sernik za zimno z Delecty albo Gellwe ![]() Ja wczoraj moja mame wkrecilam. Zadzwonilam wieczorem i powiedzialam, ze dzwoni caly dzien moja ciotka do mnie(za ktora moja mama nie przepada) i ktora dzownila ostatnio caly czas do niej, wiec moja mama juz nie odbierala nawet. I powiedzalam, ze chce przyjechac na swieta i przenocowac u mojej mamy ![]() ![]() ![]() ![]() Zebra trzymasz Cebionmulti w lodowce??? Im moje dziecko starsze tym nawet w nocy mniej spi. I poprzednia noc przespala cala, a dzis 2 razy pobudka. I nie wiem czy to nie przez pelnie, bo my z Tz tez nie mozemy spac... Edytowane przez domi7ks Czas edycji: 2010-04-02 o 09:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
heloł
![]() A Wy same ciasta na święta robicie? chce wam się? ![]() bosssssssssze to ja chyba jakaś niezorganizowana i leniwa jestem ![]() ![]() muszę wam się pożalić na mojego chrzestnego ale to w klubie a wczoraj dostałam zaległy prezent gwiazdkowy od TZa ![]() ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-04-02 o 09:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że można dać same banany z galaretką, bez żółtek.. choć ja sama nigdy tak nie robiłam
![]() ![]() a moje dziecię zrobiło kupkę.. na łóżko w sypialni rodziców.. i poza zmianą pościeli czeka mnie pranie materaca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dlatego ja zawsze jak wietrze pupke to po nia ma pieluszke ![]() Ja sprzatalam przez ten tydzien tak na raty, dzis przetrze kurze, umyje podlogi i wystarczy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to była gigantyczna kupka (pierwsza od 5 dni), która wyciakła z pieluszki, ze spodenek i bodziaka, przez pieluszkę tetrową i prześcieradło aż w materac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uuuuu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
dzieki Wam Dziewczyny za odpowiedzi
![]() ![]() ale jestescie dowciapne hehe ![]() ![]() ja sie oczywiscie tez nabralam na zafasolkowanie Domi ![]() Lucky niezle Cie zalatwila Dziecina ![]() ![]() a z ciast, to ja chyba zrobie karpatke ![]() ![]()
Maja jest z nami od godziny 1.40 dnia 18.11.2009 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Majusia http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012 ![]() ![]() ![]() Edytowane przez asioczka Czas edycji: 2010-04-02 o 10:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Olka poszła spać, a sąsiad zaczął wiercić ![]() ![]() ale mam lenia, mogłabym teraz ogarnąć dom a mi się nie chce. I dziś jest brzydko na dworze, chyba tylko wyskoczę z Olką na zakupy, bo sałatkę chce zrobić, ale pytanie czy mi się chce kroić? ![]() ![]() A co do siadania dzieci- to Ola się rwie do siadania. Na kolanach jest najszczęśliwsza, a jak na siłę próbuje ją połozyć to się drze, więc nie będę jej zabraniać, skoro jest gotowa to niech siada, (patrzenie w sufit jest przecież nudne ![]() Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-04-02 o 10:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Domi nie
![]() o cholera w lodówce trzeba :P pewnie dlatego mi on nie leci Edytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-04-02 o 10:11 |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Jak myślicie dobrze tak
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() ![]() Ale słodkie sa te wasze maluszki ![]()
#982 | |
Zadomowienie
|
pokaz co zrobilas z wloskami?
![]() Cytat:
haha ![]() ![]() a ja ze slodkosci robie muffinki bananowe, sernika, kopiec kreta, i wafle z pyszna masa ![]() ![]() ![]()
![]() |
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
no niestety, moja droga ![]() A co do przebierania maluszkow, to moją po kapieli ubieram w czytse ciuszki i tak chodzi do nastepnego dnia, do nasteonej kapieli ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Domi a ja się dziwiłam, że jeszcze go tam tyle a nie leci i się wkurzaam, bo mały chciał flachę a ja nie mogłam wystękać tych kropli
![]() Dzięki Ci przynajmniej teraz dobrze będzie i nie zmarnuje tyle witaminek.\:P Agusia jeśli mąz mi zrobi fote zdatną do pokazania przez weekend to się pochwalę...ale rzadna rewelacja- krócej niż poprzednio i trochę mniej włosy wypadają... wyłysieję w tym tępie za miesiąc:P |
![]() ![]() |
![]() |
#985 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
karolina a mi lekarz powiedział żeby nie mieszać z mlekiem a najlepiej podawać po jedzonku, no a jak sie nie myle to na ulotce pisze że można podawać z mlekiem jedni tak drudzy siak i tak to wygląda być potem człowieku mądry, ale ja podawałam po wypiciu mleka od razu 2ml strzykaweczką specjalną i nie było większych problemów jedynie z tą kupką ---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
też bym chciała coś zrobić ale leniwa się zrobiłam, aż Wam dziewczyny zazdroszcze tych dobroci :)i dodatkowo dalej mnie plecy łamią, nie umię nawet pożądnego wdechu wziąść bo mnie w klatce między piersiami boli jak cholera, nie wiem czy mam iść z tym do lekarza czy nie? a moze mnie coś już od środka zrzera ![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- dziewczyny a powiedzcie czy ja mogę juz tez dawać jabłuszko malutkiej?? bo zeberka już może podawać maluszkowi a między naszymi szkrabami jest przecież tylko 3 dni różnicy ![]() chyba że ona moze juz dać z powodu tej kupki żeby była lżejsza bo wydaje mi się że jabłuszko może powodować takie lekkie przeczyszczenie co? bo mi kiedyś lekarka mówiła że jak ja mam zatwardzenie ![]() ![]() czy Wy też dawałyście już po ukończeniu 3 miesięcy jakieś nowości ![]() bo ja też juz chce dać coś nowego mojej kruszynce i cieszyc się tymi papinkami karmiąc ją hihi
![]() ![]() |
![]() |
#986 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Babke to ja już wczoraj kupiłam. Robię szarlotke i przekladane ciasto czekoladowe z Delecty ![]() o np. tutaj: http://www.gotujmy.pl/-ciasto-krowka...isy,33412.html Cytat:
![]() Lecę dalej latac na miotle........... ![]() ![]()
![]() |
#987 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Konspiracja dziękuje ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Wtajemniczenie
|
Alleluja biją dzwony!
Alleluja rcho głosi! Chrystus bowiem Zmartwychwstały w serca Nasze pokój wnosi Najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Wielkiej Nocy wiele radości i miłości niech w Waszych domach gości |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Zakorzenienie
|
______§§____________§§
_____§__§__________§__§ ___§§____§_________§___§ __§___§___§_______§____§ _§____§____§_____§____§ _§___§_§____§___§____§ _§§§§___§___§§§§§___§ _________§_________§___§§ _§§ ________§___§§_§§___§_§§§ c§§§ _______§_____________§_§d §§§ _______§______§______§__§ §§ _______§____§___§____§___ § ________§____§§§____§___§ _______§§§§§_____§§§§§_§ _§§§__§_____§§§§§_____§__ §§§ §_§_§§____§_______§__§_§§ _§_§ §____§_____§_____§__§__§_ ___§ _§____§____§_____§_§__§__ __§ __§____§§§§_______§§§§___ _§ ___§____§___________§____ § ____§____§§§_____§§§____§ _____§§§§___§§§§§___§§§§ ............((_,»*—*« »*—*«,_)) ((_,»*—**—*«,_)) ((_,»*—**—*«,_)) *~*~*~*~*WESOŁYCH ŚWIĄT*~*~*~*~*
#990 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny i Wam zyczę Wesołych Świąt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:14.