|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec
Poiglotku
ale to zalezy od fasonu, np rurek w rozmiarze 10 na doope nie wciagne wlasnie mi mama napisala, ze zapisala mnie do dentysty ( w czerwcu bede w Pl) i ze srednio 1 zab bedzie mnie kosztowal 100zl, czyli ... 25euro |
|
|
|
#962 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwszy kroczek,drugi kroczek...świetujemy pierwszy roczek! smyki maj-czerwiec
te rozmiarowki powiem ci ze sa rozne czasami
zawsze lepiej przymierzac spodnie i je dopasowac a dentysci sa tu drodzy naprawde ja naszczesacie mam narazie jeszcze za free wlasnie musze sie zapisac a my w piatek na szczepienie z Bryanem pol roku przerwy i znowu.. aaaaaaaah tam
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Ursull, no to usg masz idealnie na badania, dobrze Ci ustawili
Poiglot, pięknie wyglądasz a Bryan jakie już ma długie włoski, nie obcinasz mu? My wczoraj podcięliśmy Aleksowi grzywę a za tydzień idziemy wreszcie do fryzjera. On nie dość że ma kręcone włosy jak Bryan to jeszcze robi mu się ich coraz więcej, wygląda że będzie z tego niezła czupryna Eve, super domek choć przeraża mnie ta ilość pokoi Nie zazdroszczę sprzątania...A ogród faktycznie imponujący ![]() Bercia, super że już lepiej |
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
obcinam obcinam mysle ze w piatek jak tz bedzie mial wolne
ja chce mu podciac wlosy a tz chce na krotki zgolic troche mi szkoda ale sama nie wiem juz co zrobic
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
A no wlasnie, Olek zaraz po urodzinach tez ma szczepienie i bilans.
Gosikk nowy domek to malenstwo w porownaniu z obecnym, teraz mialam 250m do odkurzania i mycia... nigdy nie zrobilam tego 1 dnia... i 18 okien + oranzeria do mycia |
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
Eve a co planujesz robić u dentysty że tylko 100zł zapłacisz?
|
|
|
|
#967 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej kobietki
![]() My już po imprezce z okazji pierwszych urodzin Blanusi. Było super Przyozdobiliśmy domek moich rodziców mnóstwem balonów i różowych girland, oczywiście wszyscy mieli na głowach różowe czapeczki, a tort solenizantce bardzo smakował. Mała była trochę marudna, ale i tak dzielnie znosiła wszystko. Nawet w kościele była grzeczna Oczywiście dostała mnóstwo prezentów, t.j. rowerek, złotą bransoletkę, szczeniaczka uczniaczka, krówkę interaktywną, baśnie i bajki, pieniążki, a od nas złoty łańcuszek z medalikiem z aniołkiem i specjalną dedykacją. Foteczki dodam na dniach, ponieważ zapomnieliśmy z PL zabrać kabla do aparatu i idzie do nas pocztą smutno mi, że pierwszy roczek mamy już za sobą Superzabulko pogratuluj Jasiowi Caro no widzisz kochana, a tak się martwiłaś. Gratulacje Cytat:
Cytat:
a torcik śliczny. zdolna z Ciebie babka ![]() ja również dodam fotki z roczku na dniach, bo czekam aż kabel do aparatu do nas przyleci Cytat:
świetne chatka, ale najbardziej to zazdroszczę Wam cen wynajmu. U nas w Dublinie pod tym względem jest tragicznie...
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Blondi
a nie wiem jeszcze prosilam mame, zeby mnie umowila i spytala ile srednio za zeba sobie licza i to usredniona cena - biore oczywiscie pod uwage, ze moze byc wiecej.Normalnie ciotka mi robi zeby za free, ale akurat wyjezdza, a ja sie ciesze bo wole zaplacic i nie sluchac wykladow na temat " jak moglam sie tak zapuscic" ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ---------- Boszenka przyjezdzaj do mnie, bedziemy razem "desperatki" ogladac ![]() |
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
no tak
i dietę Dukana razem stosować ![]() (zaczynam ją w weekend)
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
czyli bedziemy sie obzerac przed tv
|
|
|
|
#971 |
|
Wtajemniczenie
|
po pierwsze gratki dla JAŚKA no to chyba jako pierwszy z naszych dzieciów ruszył tak poważnie! i dla Michasiaza stanko
![]() a po drugie to nie wiem co miało być:/ Caro ja mam weekend zaplanowany w Żywcu, także trzeba spotkanie na wrzesień przełożyć ![]() kurde muszę już kończyć, może później zajrzę jeszcze, pa moje drogie
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
Dziekujemy za gratki dla Jaska
Strasznie sie ciesze, ze juz chodzi, tak super to wyglada. Wlasnie wrzucam film to Wam pozniej pokaze Eve nie zazdroszcze przeprowadzki, ale ciesze sie, ze udalo Wam sie znalesc cos fajnego gossik ale czemu nie wiesz czy maly moze chodzic w takich odkrytych butach? caro brawa dla Michasia ;* ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:09 ---------- http://www.fotosik.pl/video/651c2f6a3ddab2c4.html oto filmik mego chodzacego synka
Edytowane przez superzabula Czas edycji: 2010-04-27 o 19:16 |
|
|
|
#973 |
|
Zakorzenienie
|
żabcia świetny jest
![]() Fajowo tymi nóżkami przebiera taka mała rzecz a tyle radości Ci dała no nie
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)kiedy ja sie pochwale filmikiem jak Bryanek chodzi ;(mam pytanie do mam ktorych dzieci maja 11-12 miesiecy czy wszystkie chodza? mowia mama-tata? moj to dada i inne ale mama i tata nie powie:P a chodzic jeszcze nie chodzi tylko krok dwa czasami i juz chociaz twardo juz i ladnie sam stoi na nogach to chodzic odwagi jeszcze nie ma
|
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
Zabula Ale superancko! Kurde, ja też chcę by Iwo tak tuptał już
Poiglot Iwo też sam nie chodzi, jedynie z pchaczem lub za rączkę, stoi już stabilnie, daje 2-3kroczki i na tym koniec, boi się chyba trochę. A gada jak najęty, jeden dzień cały mama, drugi baba, kolejny tata i tak w kółko..
4 Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-04-27 o 20:05 |
|
|
|
#976 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
A więc ja dzisiaj wykorzystałam to że w miare gadam z ojcem zostawiłam mu malego i pojechałam w poszukiwaniu materiału na moją sukienke weselną i nie bylo takiego kolorku jakiego szukałam ale ostatecznie będzie taka mocna śliwa. Krawcowa wymysliła krój mało mnie przekonujący tzn. ja + moja figura + ten krój = niewypał tak mi się wydaje ale ona jest pewna tego co robi więc efekt zobacze w sobote a czwartek i piatek przymiarka. Bylo pieknie więc pospacerowalismy, Igor spał 3 godzinki więc super. malutka - no jakaś ta zgoda jest, ojciec się zachowuje jakby nigdy nic. Nawet nie buczał dzisiaj jak mnie długo nie było a zazwyczaj tak jest .Bercia - ja Ci się nie dziwie kochana bo przy 2 dzieci nie jest lekko, i pewnie każda z nas nie raz ma ichotę uciec gdzieś daleko i odetchnąc .gosikk_s - no tak juz możemy tak chodzic Caro - no widzisz, to super brawka dla Misia .Ursull - poiglocik - no solenizant jutrzejszy jest jak zawsze boski i te minki, godne roczniaczka . A do Ciebie brak mi słów taka rakieta że hej, Ciebie to Tż powienien z zazdrosci pod kluczem trzymac . No coooo ty mało u nas takich zdolnych Jasków mój tez nie mówi mama, tata, tylko po swojemu i nie chodzi Angel - zupke rybną hmmm.... ja jeszcze nie robiłam . A sukienka to takie skromna, zwykła podobna do którejś z tych, lub bez tych ozdóbek prosta, zobacze co krawcowa na nie powie bo posłałam jej meilem. (focie na dole)Eve - toc to pałac, na co wam tyle łazienek i pokoi? aaaa pewnie pomyalałaś o mojej rodzinie , przygarniesz mnie? To sobie poszalejesz na zakupach pewnie jak juz miastowa zostaniesz . Gratuluje również tak małego rozmiarku chudzino Ty .Boszenka - super że impezka się udała, i czekamy na zdjątka. A jak tam szkoła? dajesz radę? chęci są? superzabulcia - ale to jest super widok jak tak szkrabik maszeruje, i to tak dosc pewnie . Byłam w kancelarii przykościelnej zapisac malego na roczek i u nas jest 9 maja i nie wiem czy impre robic 8 maja czy 15 czyli dzień po urodzinkach .1,2 - ta sama kiecunia 3 - podoba mi się te zdobienie na brzuchu, moze mój ponton lekko zamaskuje
|
|
|
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
Marika bardzo ładna kiecunia..a kiedy masz wesele??
Iwo ma roczek tzn msze w kościele16tego, czyli5dni przed czaem, moja teściowa mówi, że tak nie można
4 Edytowane przez iwciag Czas edycji: 2010-04-27 o 20:16 |
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
iwciag
powiem ci ze ten twoj synek to taki podobny do ciebie ze szok )ogladalam niedawno zdjecia![]() eee tam co ty jak to nie mozna ![]() marika jejku dziekuje kochana jestes ***a sukienka sliczna pelna klasy i przestan narzekac na swoj brzuch powinnas lansko dostac napewno bedziesz pieknie wygladac
[/SIZE][/RIGHT] Edytowane przez poiglot91 Czas edycji: 2010-04-27 o 20:19 |
|
|
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
Poiglot oj jak mi ciepło na serduszku jak słszę, że do mnie podobny
![]() pewnie, że można, ale co niektórzy wierzą w różne cuda na kiju
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Iwciag - no kochana ja się bawię w ten weekendzik czyli 1,2 maj i szybko się kapłam aby szyc sobie kreację ale moja krawcowa jest the best w tej branży tania i perfekcyjna i sukienka wyniesie mnie 60-70 zł z materiałem. Tak serio to ma niespelna 2 dni na uszycie bo jutro ona się bawi na weselichu a dzisiaj dowiozłam jej material. A Iwo serio jest kopią Ciebie, szczególnie oczka i spojrzenie
![]() Poiglocik - to szczera prawda pewnie slyszysz dziennie setki komplemetów .DIDI - hejjjj, widze Cie Ja mylam własnie podłogi z lekką awaria, wyrkęcając mopa wiadro sie obuliło i woda sie wylala na cała lazienkę .
|
|
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
gosik może dziecko nosić sandałki
Angel Nikola chodzi trzymana za jedną rączkę.Co prawda już kilka razy zrobiła po 5 kroczków ale boi się tak całkowicie puścić i pójść. Aha no i idzie zawsze jak dam jej coś do rączki - trzyma małą zabawkę w jednej i drugiej łapce i idzie bo ma wrażenie że ktoś ją za rączki trzyma marika na wczasy to raczej nie ale pojedziemy do Gdańska w wakacje na bank no i już wiem że jadę z teściową i dziećmi od 21 maja do 3 czerwca na 2 tygodnie, ale niestety bez tż bo ma dużo pracy jakbym miała wybierać Gdańsk lub wczasy to wolałabym Gdańsk a wczasy jako dodatek![]() iwciag ale fajna na przyczepka poiglot super zdjęcia a Ty to brak słów zabka ale fajnie pomyka marika śliczna sukienka moje dziecko w końcu zaczęło pić |
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
Cze
![]() Ja tylko na chwilkę, bo jutro mam na rano, a strasznie śpiąca jestem Chciałam tylko pochwalić moje dziecię, bo zrobił dzisiaj 2 kroczki sam Bercia oj ja też tak mam z jednej strony wyjechałabym gdzieś sama tak na 2 dni, a z drugiej strony wiem, że bym nie wytrzymała z tęsknoty za małym i sumienie by mnie gryzło, że go zostawiłam ![]() Caro dla MichasiaUrsull Poiglot Boszenka super, że imprezy się Wam udały Eve fajny domek i dla CiebieSuperzabula świetnie Jaśko popitala ![]() Poiglot Dawid chodzi za jedną rączkę, chodzi przy meblach i kanapie, czasami się puszcza i stoi sam, ale zaraz siada na dupci i dopiero od jakiegoś tygodnia gada mama, baba i bebe Marika podoba ma się za fioletowa sukienka Esti dla Niki
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Sto latek dla Brayanka i Nikolki!!!!!!!!!
Najlepsze życzenia z okazji ukończenia pierwszego roku życia! ![]() Duzo buziakow od Kuby i ciotki Pakusi dla Was kochani!!! ![]()
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Byliśmy wczoraj potwierdzić rezerwację mieszkania Za to dwie pierwsze transze (czyli prawie 170 tysięcy) bank ma przelać już w czerwcu i lipcu tego roku. Super, w tej chwili stoi tam kawałek pierwszego budynku a my już mamy płacić 2/3 kasy Chyba zupełnie przestanę sypiać czekając żeby skończyli... A moje dziecię wstało dziś o 5:40 ![]() Poiglot, my Aleksowi będziemy podcinać włoski ale na pewno nie dam mu zgolić. Są śliczne, jedwabiste i mięciutkie, szkoda ich ciąć tak zupełnie. No ale zobaczymy jak to wyjdzie. Aleks sam nie chodzi, stoi, przesuwa się przy meblach ale samodzielnie kroka nie zrobi. Mówi tata, niania, nie, i w sumie to chyba tyle ![]() Eve, o matko boska...za żadne pieniądze nie wzięłabym takiego domu ![]() Boszenka, super że impreza udana Zabula, ale Jaśko super zapyla ![]() Marika, śliczna ta sukienka Esti, może nosić sandałki? Nie wpłynie to źle na rozwój stóp? Malutka, dla Dawida.
|
|
|
|
#985 |
|
Zakorzenienie
|
Nikolko i Bryanku wszystkiego naj z okazji 1. urodzinek!!!
urodzinowe buziaczki od cioci i Blaneczki ![]()
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Najserdeczniejsze życzenia dla Nikolki i Bryanka. Tysiąc buziaków, wesołych dni,spędzonych na zabawiae i rozrabianiu,beztroskiego dzieciństwa pełnego bajkowych przygód i magicznych odkryć.
ciocia Agnieszka z Milenką Edytowane przez ursull Czas edycji: 2010-04-28 o 16:10 |
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
O matko, zapomniałam...
Bryanku, wszystkiego najlepszego i moc całusów z okazji urodzin |
|
|
|
#988 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
100 pieknych lat dla Nikoli i Bryanka !!! Rosnijcie dzieciaczki zdrowe i madre !!!
Cytat:
Wielkie dla Jaska !!! Pieknie chodzi Cytat:
Olus stoi i chodzi przy pchaczu albo pcha przed soba stolek, wozek, cokolwiek da sie pchac samodzielnie zdarzylo mu sie zrobic 1-2 kroczki. Mowi mama, tata, baba, azor (?), dada i inne muuuu i takie tam ![]() Cytat:
no wlasnie bylam pewna, ze zechcesz ze mna zamieszkac i dlatego tyle sypialni ostatnio pisalam juz po co mi tyle, ale nie wiem czy tutaj, czy na irlandzkim 1 sypialnia nasza, 1 olusiowa, 1 garderoba, 1 dla Patryka, ktory poki co z nami mieszka i 1 dla gosci. Oj polaze se po sklepach chociaz w tej mojej miescinie to az tak wielu sklepow nie ma ![]() Chudzina fajnie, ze do mamy juz chodzisz i ze jakos to jest, a sukienka Cytat:
![]() Cytat:
Gratulacje ![]() i dziekuje Cytat:
No to pozostaje pogratulowac podjecia decyzji ![]() Ktorego domu bys nie wziela? Tego 250m ? Powiem Ci, ze jak kocham przestrzen, mieszkalam kiedys w blokach i wtedy wydawalo mi sie to fajne, a dzisiaj wolami bys mnie nie zaciagnela nawet do najbardziej luksusowych blokow. A ile bedziecie czekac na swoje mieszkanie ??? I co z ewentualnymi podwyzkami??? Bo zazwyczaj jest tak, ze w miare budowy okazuje sie ze koszty rosna... A ja zaraz ruszam po moj zasilek, wpadam jeszcze do agencji referencje dostarczyc i wracam do pakowania staram sie wyrzucac pewne rzeczy, ale ciezko mi to idzie do pozniej
Edytowane przez Eve1603 Czas edycji: 2010-04-28 o 12:09 |
||||||
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
No i zapomnialam sie pochwalic, ze moje dziecko samo wchodzi na pietro i zaczal w koncu pic ![]() |
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
dziekujemy slicznie
za zyczenia![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NICOLKI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:59.

ale sama nie wiem juz co zrobic

Przyozdobiliśmy domek moich rodziców mnóstwem balonów i różowych girland, oczywiście wszyscy mieli na głowach różowe czapeczki, a tort solenizantce bardzo smakował. Mała była trochę marudna, ale i tak dzielnie znosiła wszystko. Nawet w kościele była grzeczna
smutno mi, że pierwszy roczek mamy już za sobą 

.
.
MÓJ KOCHANY SYNUŚ IGOREK
Chciałam tylko pochwalić moje dziecię, bo zrobił dzisiaj 2 kroczki sam
z jednej strony wyjechałabym gdzieś sama tak na 2 dni, a z drugiej strony wiem, że bym nie wytrzymała z tęsknoty za małym i sumienie by mnie gryzło, że go zostawiłam
Chyba zupełnie przestanę sypiać czekając żeby skończyli...