|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Rozeznanie
|
Dot.: "Jestem jak małe ziarenko..."-Bejbiki-Styczeń-Luty2011
Witam z samego rana...
U nas w nocy burza... obudziła mnie ok 5 z godzinkę nie mogłam usnąć... w dodatku mały tez się obudził bo tak grzmociło... ale mu wytłumaczyłam że burza juz odchodzi i spimy dalej. I synuś zasnal a ja nie moglam...ehhh Jak sobie pomysle ze mam juz takie duze madre dziecko a teraz powrót do niemowlaka to nie mogę uwierzyć... i nie mogę się doczekać ![]() Wykańczają mnie te wzdecia mam okropnie wielki brzuchol ale w moejscu żołądka a niżej malutki... I jeszcze jeden nius wczoraj na uczelni koleżanka mnie pyta kiedy będę miała dzidziusia... ![]() ![]() make_up_istka dokładnie dziekanki nie ma co brać, na pewno jakoś damy radę ![]() ![]() Poza tym różne są dzieci... mój synuś do 4 miesiąca jadł i spał, ja z nudów ogladałam wszystkie seriale... sprzątałam chaupe bo nie miałam co robić. Aniołek nie dziecko... Wiadomo że były gorsze dni jak np szczepienia. Gorzej było dopiero koło 8 miesiąca jak zaczął ząbkować. Więc mam nadzieję że teraz będzie podobnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja też nie była tyranem małym , ale jak pojadła lubiała lezeć, a nie spać. Miała kolke podczas jedzenia to było straszne, ale naszczęście nie za każdym razem. Mam teraz nadzieje że tego świnstwa Moje dugie maleństwo nie bedzie mieć. !!!
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny ja mam do was takie pytanie, jak zachowują się i jak przechodzą z wami ciąże was tż? czy stali się jacyś lepsi, coś starają zmienić na lepsze , czy żyją dalej swoim życiem jak by nigdy nic? Ja zaczynam dostawać szału, bo nie tak to sobie wyobrażałam, myślałam że tż zacznie się jakoś bardziej starać aby zmienić się na lepsze, ale mój tż zachowuję się zupełni jak przed ciążą, nie odmawia sobie wcale używek i nie zważa że mi to teraz bardzo przeszkadza, a jak się wkurzam i zaczynam coś mówić to twierdzi że się wkurzam bo nie mogę teraz też tego robić. A najlepsze jest to że jak mówię żeby nie palił i nie pił bo nie zniosę tego smrodu i będzie spał na kanapie to on mówi ok. Czyli woli używki odemne. Nie mogę się teraz do nigo nawet przytulić bo mnie odrzuca, a jakoś teraz wyjątkowo tego potrzebuję. Poprostu załamka, nie wiem co mam zrobić, już mi się momentami chce ryczeć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Rozeznanie
|
e-rosa powiem Ci że mój jakoś szczególnie sie nie zmienił, tylko że ja tego od niego nie wymagam. Jest soba i taki wlasnie mi sie podoba. Tylko że to moje drugie dziecko i pewnie też troche sie inaczej podchodzi.
Może musisz dać mu wiecej czasu i uzbroić się w cierpliwość bo nerwy nie sa wskazane. Może jak zobaczy na usg dzieciątko jak będzie już większe to dotrze coś do niego. Tego Ci z całego serca życze... |
![]() ![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
ja myślę, że jak zacznie brzuszek być widoczny, zaczną być odczuwane ruchy dziecka to do TŻ dojdzie to, że tatusiem zostanie
![]() na mojego nie mogę narzekać ![]() ![]() ![]()
#966 |
Zadomowienie
|
Mój mąż się nie zmienił w ogóle ale on jest aniołem
![]()
http://www.suwaczki.com/tickers/km5svcqg1ypxf42u.png kliknij: http://polskieserce.pl/ http://pajacyk.pl/ http://okruszek.org.pl/ http://www.pustamiska.pl/ Edytowane przez vilya Czas edycji: 2010-06-14 o 14:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja leżałam sobie a Mąż robił wszystko, nie pozwalał się przemęczać itd. naprawdę nie robiłam prawie nic przez całe 8-9 miesięcy bardzo się starał całą ciąże i właściwie tak mu już zostało teraz jest inaczej bo mamy dziecko On pracuje więc ja nie mam jak leżeć, nie mogę nie zrobić Kajci jeść ale naprawdę mój Mąż jest świetnym ojcem choć osobiście czasem wkurza mnie nieziemsko to jako na ojca słowa złego nie powiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
cześć, ja też będę Mamą
![]() Wrażenia póki co mam super: odrzuciło mnie od mięsa i alkoholu, non stop zajadam owoce i warzywa, zakochałam sie we własnych piersiach ![]() Mąż kochany i troskliwy, w ogóle nie wchodzi mi w drogę podczas moich napadów szału ![]() To nasze 1 dziecko, bardzo dlugo wyczekiwane, nic nie moze sie nie udać ![]() e-rosa: uszy do góry, być moze tak mocno Cię teraz tż denerwuje, bo Twoje hormony wariują. moze wcale nie jest tak źle? ![]() ![]() trzymam kciuki, by wszystko Wam se ułożyło, pozdrawiam wszystkie Mamy. |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | ||
BAN stały
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
witamy gratulacje;* hejka;* Szyszka-nie przejmuj sie... co myslicie o tym by dzidzi spalo w Kolysce o takiej??? http://www.sklep.meble.pl/p23839,savana-kolysko-lozeczko-leone-bianco-arancio-kod-111833.html a ja w domku jem wlasnie sniadanko |
||
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak tu się nie zgodzić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
te mebelki dla dzieci są boskie
![]() ![]() arjuna, nie rozumiem, jak można ciężarnej kobiecie mówić o dużym ryzyku poronienia ![]()
![]() |
#972 | |
BAN stały
|
Cytat:
Mój TŻ w czasie ciąży to anioł ![]() ![]() ![]() ![]() My w wakacje robimy przemeblowanie, bo do naszej malutkiej sypialni za cholerę łóżeczko nie wejdzie, nie mówiąc już o jakiejś małej dodatkowej komodzie, więc zamieniamy sypialnię z gabinetem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
a my w wakacje jedziemy na wakacje
![]() a tak serio to ja już wszystko mam co trzeba i ciesze się, że już nic nie muszę kupować-meblować itd. itd. ale powiem Wam, że ogólnie to frajdddda takie "wicie gniazda" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
BAN stały
|
A my z braku kasy wybieramy się na tydzień do znajomych nad jezioro (już się nie mogę doczekać!!!
![]() ![]() Też się nie mogę doczekać tego "wicia gniazdka" i najchętniej już teraz bym zaczęła, ale wiem że jeszcze za wcześnie, jeszcze się boję żeby nie zapeszyć. Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-06-14 o 11:33 |
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
Oj Dziewczyny, musze sie Wam wyzalic- calą noc nie spalam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa tuchy, no ja sama nie wiem ale chyba faktycznie mój tż jeszcze sobie nie do końca zdaję sprawę z tego co się dzieję i jak to wywróci nasz życie, no i chcąc nie chcąc trzeba się dostosować. Też włąsnie myślałm że może jak go wezmę na usg i zbaczy to jakoś to do niego dotrze, o ile wogóle się da namówić żeby wejść ze mną do gabinatu, bo narazie to siedzi w samochodzie. A jak nie to faktycznie mój nieobliczalny stan w jakim teraz jestam zrobi mu taką szkołę....
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 |
Wtajemniczenie
|
taaa...znowu jestem do tyłu z materiałem
![]() ![]() weekend spędziłam w Szkole, dlatego nie mogłam się udzielać na forum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() od soboty czuję się lepiej, kryzys minął...mam nadzieje, a to chyba dlatego, że skończyły się te upały, przez które podejrzewam nie mogłam normalnie funkcjonować ![]() dziś lecę z TŻem do Gina na 19:15 ![]() ![]() p.s. podoba Wam się imię Marcel? ![]() ![]() ![]()
#978 |
BAN stały
|
Mila24 bardzo Ci współczuję, ale nie mam pojęcia co może pomóc... Może Sudokrem? Mnie w sumie pomaga na prawie wszystko, na każde podrażnienie, ale nie wiem czy na to będzie dobry.
Ja też dziś nie spałam, bo całą noc było mi niedobrze, dlatego dziś nie poszłam na zajęcia... Po wszystkim co zjem czekam czy się przyjmie... e-rosa a proponowałaś mu już wspólną wizytę wcześniej? Mój TŻ sam się zgłosił, że nie pójdę bez niego. Wiem, że to zbliża. Oboje dowiadujecie się co się dzieje z Tobą i maleństwem, przyszły tato może zobaczyć swoje dziecko. Myślę że dopiero wtedy zaczyna powoli rozumieć co się dzieje, choć podobno do części mężczyzn dopiero ok 20. tyg dociera że będą ojcami - kiedy brzuszek jest już widoczny i czuć ruchy dziecka. Stalowamagnolio kłotnia chyba wyjaśniona ![]() Trzymam kciuki za wizytę i mam nadzieję, że przyniesiesz same dobre wiadomości. A swoją drogą Marcel to bardzo ładne imię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u mnie jest ok, ale bez fajerwerków ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ja dziś pisze kolejną prace semestralną ![]() ![]()
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
na te swedzace miejsca sprobuj fenistil. moze komary cie pozarly...
ja po wizycie ![]() pozwolil pic kawe (ricore) z 1 lyzeczki i duzo mleka, czyli tak jak lubię. moge dwie dziennie. co do noszenia, dzwigania. moge normalnie funkcjonowac, nosic mala dopki on mi powie, ze nie moge. jesli wszystko jest ok to nie ma co panikowac. to tyle. |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nie było mnie przez ostatni tydzień bo niestety wylądowałam w szpitalu;( Jak może pamiętacie lekarz na ostatniej wizycie nastraszył mnie ![]() Psychicznie musze jeszcze dojść do siebie bo to był bardzo stresujący tydzień a jeszcze pełno było dziewczynek na oddziale które niestety poroniły swoje maleństwa;( Ach łożyska nie mam wcale przodującego ![]() ![]() Starałam sie was teraz na szybciutko doczytać ale sporo stron naskrobane ![]() Co do porodów prywatnych, państwowych, domowych itp nie będę się wypowiadać, każdy robi to co uważa za słuszne. Podobnie w wypadku lekarzy NFZ czy prywatnych. Ważne żebyśmy czuły się bezpiecznie i ufały tym osobom. Marza - współczuję bardzo ![]() Sylfia - ![]() ![]() Gratuluję nowym mamusiom ![]() Lecę leżakować. ![]()
#982 |
BAN stały
|
Achaia cieszę się że już wszystko w porządku
![]() gosiaczek071 gratuluję tej już dużej fasolki ![]() Edytowane przez make_up_istka Czas edycji: 2010-06-14 o 14:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Zadomowienie
|
dziwne podejście tych lekarzy waszych. Moja lekarka założyła mi już karę w 6 tygodniu ciąży i nie miałam wtedy żadnych wyników badań ze sobą. Pielęgniarka zważyła mnie tylko i przeprowadziła wywiad - jak sie czuję czy mam mdłości, czy na coś choruję, czy krwawiłam itp. A przecież wtedy co zakładałam ta kartę to miałam ciążę zagrożoną i zażywam do tej pory leki na podtrzymanie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Zadomowienie
|
Witam się po weekendzie
![]() Wczoraj spędziliśmy dzień nad jeziorkiem było pięknie, nie za goraco, wiatr we włosach czyli pięknie ![]() W pracy było sennie i głośno, dzieci im blizej wakacji tym bardziej hałasuja. Na szczeście jeszcze tylko 2 tygodnie i laba ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [QU OTE=make_up_istka;1996892 9]madelinem tylko my z Dewi będziemy na ostatnim roku, tuż przed magisterką więc tak głupio brać urlop dziekański semestr przed końcem studiów... Zobaczymy... ![]() Ja bym kontynuowała studia bez dziekanki. Siostra tak miała......... urodziła i za 2 tyg pojechała na zjazd więc da się przeżyć ![]() ![]() ps.jestem tak głodna cały czas że dziś zrobiłam sobie całą dużą miske sałatki z brokulów jajeczka i pomidorków mniaaaaaaam jestem pełna ![]()
![]() |
#985 |
BAN stały
|
sylfiaaa nie kuś tą sałatką, bo ja jestem okropnie głodna, ale cały czas mi niedobrze i zaczyna mnie żołądek boleć więc wcinam tylko krakersy...
Vilya zazdroszcze lekarza. To jest takie wsparcie: ta ciąża jest, istnieje, będzie dobrze. Mój nie założył mi karty bo chciał mieć badania. Zobaczymy co ten powie. Jak mi nie założy to się wkurzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Rozeznanie
|
ja do lekarza idę jutro... ciekawe czy założy mi kartę...
czuje się dzisiaj kiepsko... wzdęcia i trochę mnie mdli...byłam na spacerze z dzieckiem i pełno wszędzie takich okropnych brązowych ślimaków... fujj aż zrobiło mi się niedobrze... |
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny po weekendzie
![]() ![]() Witam nowe mamusie. Ja weekend spędziłam u rodziców w Małopolsce, naprawdę wypoczęłam i wróciłam pełna sił do domu. W pracy miałam dziś młyn i ogólnie jakieś dziwne sytuacje momentami wychodzą, ale staram się tym nie przejmować. Moje małe słoneczko jest najważniejsze a nie "jazdy" współpracowników. Mój tż jak pisałam jest często na delegacjach, ale jak wraca do domu to jest cudowny. Bardzo mi pomaga i dba o nas. Uwielbiam jak mówi "Kocham Was" ![]() Zapomniałabym od dwóch dni mam taki dziwny ból po prawej stronie tak na wysokości biodra, nie wiecie może co to może być?
Edytowane przez AgneseInes Czas edycji: 2010-06-14 o 17:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
ale ja rozumiem podejscie mojego gina i nie mam nic przeciwko, zeby mi zalozyl dopiero w 12 tyg. ja wiem ze do tego czasu moze sie darzyc poronienie, bo o to wlasnie chodzi. chodze do tego lekarza od 7 lat i bardzio dobrze sie znamy, jesli mialby robic cos z czym bym sie nie miala zgodzic to na pewno postwilabym na swoim.
nie widze nic dziwnego w tym, ze nie zalozyl mi jej dzis. moze dlatego, ze to moja druga ciaza i nie "podniecam" sie tak wszytskim jak w pierwszej ciazy (napisalam celowo w cudzyslowie, bo nie wiem, jak inaczej to okreslic, nie bylo to napisane w zlej wierze i zeby zadna nie nadinterpretowala tego ![]() ![]() i jestem spokona, bo slyszalam bicie serca, dziecko rozwija sie prawidlowo, wiec karta ciazy nie potrzebnma mi teraz tak naprawde do niczego... to zwykla karta, w ktorej sie zapisuje wyniki krwi itp... ![]() make up a gdzie chodzisz do ginka? czy nie chcesz pisac? ja do dr szewczuka. jest super, choc kraza o nim rozne opinie ![]() Edytowane przez gosiaczek071 Czas edycji: 2010-06-14 o 17:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#989 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
przecież w kazdej ciązy robi się nowe wyniki chyba, że to tylko u nas tak jest ale kazda którą znam w kazdej ciązy robiła nowe wyniki oprócz grupy krwi rzecz jasna Cytat:
ale ważne że wszystko cacy teraz "plackuj się ile wlezie" i odpoczywaj ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
Hejka dziewczyny
![]() Mnie przez weekend nie było praktycznie. Już po przeprowadzce. Najgorsza była jazda... 400km samochodem :/ wymiotowałam 2 razy, ale to pewnie dlatego, że od małego miałam chorobę lokomocyjną i na każdą długą podróż brałam 3 aviomariny i kimałam całą drogę. Wczoraj nie brałam, bo nie wiem czy można, a wolę nie ryzykować. Achhh... I od wczoraj jestem zaręczona, ślub w sierpniu (cywilny), mój TŻ strasznie się stresował przed wejściem do mnie, normalnie mówi, że mu momentami powietrza brakowało... I jest kochany, strasznie się martwił o mnie podczas podróży, pytał co rusz jak się czuję... I czasem gładzi mój brzuszek i go całuje, jest zachwycony, jak tak na to patrzę, to od razu się uśmiecham, rozczula mnie po prostu... A tak w ogóle to właśnie niedawno się skończyłam rozpakowywać, TŻ poleciał na 12 do pracy, będzie za godzinkę, także miałam czas by Was poczytać i w końcu coś odpisać. A ogólnie czuję się dobrze i nie mogę się doczekać, aż będę z TŻtem u ginka, bo ja już widziałam bijące serduszko, TŻ jeszcze nie ![]() ![]() ![]() Gratuluję wszystkim nowym mamom i życzę aby Wasze fasolki rozwijały się prawidłowo, bez żadnych komplikacji. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:52.