Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-05-21, 20:51   #961
iwka28
Wtajemniczenie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
nie wiem słonce mam dosc juz wszystkiego nie mam sił ciagle prosic o jedno i to samo
Kurcze, nie wiem co Ci poradzić, skoro w kółku jest rozmowa o tym samym, a sytuacja dalej jest ta sama Pomyślę, może coś wpadnie mi do głowy.

Mam prośbę - któraś z Was wklejała projekt domu - i bardzo mi się podobał, pamiętam, że ma parterze miał kuchnie potem jadalnię potem salon, pokój gościnny i łazienką, na górze chyba 3??? sypialnie z garderobami. Możesz właścicielko tego domku wrzucić go jeszcze raz?

Never regret something that once made you smile
iwka28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 20:51   #962
atomufka
Zakorzenienie

Dot.: Żony, matki, wizażanki - wirtualne Koleżanki, czyli pogaduchy PM 2009 cz. XIX

Dzieki dziewczynki za porady odnosnie prostownic.Wlasnie kupilam firmy babyliss ,wydaje sie fajnai cena tez w miare

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
albo jesteś w ciąży, albo tak intensywnie o niej myślisz, że zauważasz u siebie urojone objawy. Może zrób test

słyszałam, że dobre są prostownice ghd, dostępne właśnie na wyspach, ale jak to jest naprawdę to nie wiem
Te GHD sa najlepsze na swiecie ,ale kosztuja cos ok 200 euro

iwka w jakim zawodzie pracujesz??

U nas podobno ma byc piekne lato oby bo tutaj to rzadko sie zdarza.Ostatni raz 4 lata temuJa dzis juz w klapeczkach i topie bez naramek

szafa

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post32329502

atomufka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 20:56   #963
aniaaa84
Zadomowienie

cześć dziewczynki
witam się wieczorową porą

najeździłam sie dzis jak głupia i padam, poza tym w końcu świeciło słonko z przerwami małymi na opady, ale ważne że było tylko ja jakaś senna dziś jestem, dwie kawy wypite i cały dzień ziewam
nie wiem czy ciśnienie jest do bani czy ja
Stary 2010-05-21, 20:58   #964
iwka28
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
super to musi wygladac..
ehsss wspolczuje im..
mnie najbardziej wkurza jak ludzie lamentuja ze nikt im niepowiedzial ze idzie fala i dlatego zostali i musieli ich ewakuowac helikopterami itd... i ze nikt ich nieostrzegal.. no cholera jasna mnie nie zalewa ale ja od poczatku tygodnia na kazdym programie slyszalam gdzie szczegolnie bedzie zle itd.. wypowiedzi policjantow wojskowych ze oni plywaja zabieraja ludzi ale gro mowi ze niechce bo nie zostawi domu.. no tak bo kanapa za 500 zl wazniejsza zeby nie ukradli.. a potem lament i placz ze im nie pomagaja i niedoplywaja do nich.. no teraz nie pomagaja bo zostalo tyleee ludzi ze pomagaja po kolei.. nawet sie smialam bo baba plakala w tv ze im nikt niepowiedzial i dlatego sie nieewakuowali i musiano ich ratowac helikopterem a na to za sekunde wchodzi policjant i mowie ze 3 razy u tej pani byl a ona powiedziala ze niezostawia z mezem swojego dobytku.. to masz babo co chcialas...
najfajniejsza byla taka starowinka ktora powiedziala.. jasne ze wiedzielismy a co przeciez widac co sie dzieje widac ze zaleje ale czlowwiek glupi to zostal...
jak juz ktos decyduje sie zostac itd.. to niech potem nie pie pszy ze nikt mu nie mowil.. bo na moje oko jak mieszkaja na terenie przy wodzie to im mowic nietrzeba - wsadzasz wszystko na strych i spadasz z tamtad a nie czekasz az laskawie zapukaja do drzwi... tyle...
witaj myslalam dzis o tobie
anika222 ehsss pracoholizm to choroba.. trzeba ja leczyc...
iwka28 skorzystam z twoich rad bardzo sa cenne :d :d:d
Z tą ewakuacją to mam takie samo zdanie. A jak się mieszka na terenie zalewowym to się powinno wziąć pod uwagę to, że nas zalać może, tym bardziej jak zdarzało się to wcześniej. To my w starym mieszkaniu w bloku byliśmy ubezpieczeni od zalania (co się przydała w sumie jak brodzik zaczął przeciekać ), a nie są to jakieś straszne pieniądze w porównaniu ze stratami jakie teraz będą mieli.

Tak sobie myślę, że jak każda z nas przejdzie proces budowy/remony swojego M, to założymy tu klub doradztwa

Cytat:
Napisane przez atomufka Pokaż wiadomość
Dzieki dziewczynki za porady odnosnie prostownic.Wlasnie kupilam firmy babyliss ,wydaje sie fajnai cena tez w miare
Te GHD sa najlepsze na swiecie ,ale kosztuja cos ok 200 euro
iwka w jakim zawodzie pracujesz??
U nas podobno ma byc piekne lato oby bo tutaj to rzadko sie zdarza.Ostatni raz 4 lata temuJa dzis juz w klapeczkach i topie bez naramek
200 bym za prostownicę nie dała, za droga zabawka jak dla mnie.
India w
A wg nowych standardów w twoim stroju by mnie nie wpuścili

Stary 2010-05-21, 21:35   #965
bzyczka1
Zakorzenienie

Martucha, Iwka dokładnie tak jest z tą ewakuacją. Ja nie wiem co ludźmi kieruje. Przecież po co komu twoja zalana kanapa albo sprzęt...

Znowu dzisiaj płakałam jak oglądałam wiadomości, jak strażacy wyjmowali z wody kota, biedaczysko po murze się chciało wspinać do okna

Dzwonił tż, jeszcze są na wałach i prawdopodobnie będą do rana pracować i jutro dalej na nogach...Męczę Was ale się martwię, on jak wczoraj o 5 rano wstał do pracy to o 20 pojechał na jednostkę, stamtąd do Wrocławia, byli na miejscu o 5. Zero snu. I od rana na wałach z przerwą na obiad obok w restauracji, zupka tylko ale dobre i to..

Nasz skarb

Edytowane przez bzyczka1
Czas edycji: 2010-05-21 o 21:58
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-21, 22:00   #966
iwka28
Wtajemniczenie

bzyczka - bo ludzie są dziwni. Ale o tym, że narażają życie osób ich ratujących to już nie pomyślą. Zresztą trąbią o powodzi wszędzie, o tym żeby w ramach możliwości wyprowadzić przynajmniej osoby starsze i dzieci w bezpieczne rejonu i co? Jak grochem o ścianę. Ludzie mają coś takiego, że myślą że ich nie dotyczy dopóki coś się nie stanie. A potem słuchasz radia i słyszysz "bo nie sądziliśmy że do tego dojdzie". No ludzie, przecież nikt sobie jaj z tego nie robi i nie urządza ewakuacji dla zabawy.
Podziwiam tych wszystkich, którzy od kilku dni pracują dniami i nocami na terenach zalanych.
Nie martw się o TŻ - w końcu wojskowy, przyzwyczajony do trudów A jego praca tam jest bardzo potrzebna.

Edytowane przez iwka28
Czas edycji: 2010-05-21 o 22:17
Stary 2010-05-21, 22:36   #967
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
klucze mają nam dać poprzedni właściciele do 30 czerwca, ale mówiliśmy im, że jak dadzą radę to niech się wyprowadzą do 28 czerwca. Przenosimy się odrazu, kilka dni to pewnie zajmie, tym bardziej, ze ja sama to przenoszę bo tz nie bedzie akurat w domu. A wy kiedy zaczynacie remont?
Wszystko zależy od tego kiedy załatwimy kredyt i podpiszemy umowę kupna Liczę że będzie to jeszcze w czerwcu i idealnie na I rocznicę mielibyśmy własny kat. Potem zapraszamy elektryka i hydraulika kogoś od cyklinowania.. Tak więc nie wiadomo kiedy zaczniemy i jak długo to potwa. Znalazłam kolejną stronkę z masa pomysłów deccoria.pl

Tż jest na wyjeździe integracyjnym a ja właśnie sączę gin z tonikiem a co! ciężko pracowałam przez cały tydzien, to mi sie należy

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 00:50   #968
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniaaa84 Pokaż wiadomość

Zabciu pięknie to brzmi, rozmarzyłam się

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
zabciu ja podobnie jak ania84 rozmarzyłam się czytając opis Twojego domu. Jest chyba taki duży, że chyba będziemy mogły zrobić tam spotkanie PM 2009.
racja dom jest duzy
nie ma problemu zapraszam serdecznie wszystkie PMki

Cytat:
Napisane przez Madzialenka12344321 Pokaż wiadomość

wow brzmi super Po opisie wygląda na duży domek jaką ma powierzchnię??
2,300 tylko ze ft a nie metrow ...

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Żabcia...super wiadomość o tym domku, oby wszystko poszło bez problemów
dziekuje
no mam nadzieje ze szybko wszystko pojdzie z papierkowa robota

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość

Ale sobie robicie prezent na rocznice! No i z opisu - domek marzenie!
dziekuje

Cytat:
Napisane przez celi25 Pokaż wiadomość

Dzięki za dopisanie

To super prezent - ostatnio namiętnie oglądam program "hidden potential" - tam właśnie szukają domków dla rodzin. Bardzo mi się podobają - inne niż w Polsce
nie ma za co
ahh uwielbiam ten program albo taki co remontuja domy
wszystko poznij wyglada jak by w innym domku bylo zrobione

Cytat:
Napisane przez AgatkaL Pokaż wiadomość
Tia...teraz to mnie rusza coś innego niestety Wczoraj byłam u mojej gin z tym wynikiem...tylko głową pokręciła i powiedziała, że skonsultuje sie w swoim szpitalu co tu dalej z tym robić. Dziś już do niej rano dzwoniłam...powiedziała mi tylko, że tak nie można tego zostawić, bo nie wyglada to dobrze i kazała zadzwonić ok południa, bo nie mogła gadać - szła na operację. No masakara siedzę teraz i się cała trzęsę....Że też ja musze mieć takiego pecha
mam nadzieje ze wszystko sie dobrze skonczy

---------- Dopisano o 01:50 ---------- Poprzedni post napisano o 01:26 ----------

Cytat:
Napisane przez monarika Pokaż wiadomość

Łał no to spory ten domek jak będziesz miała możliwość to rób zdjęcia i się chwal
jasne

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość

gratuluję domku, z tego co piszesz to fajnie sie zapowiada. Duży jest

.
dziekuje

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

Żabciu brzmi super tyle przestrzeni, taras,ogród... a będzie biały płotek? Trzymam kciuki
nieee plotku nie bedzie
jakies ladne krzewy pewnie

Cytat:
Napisane przez Rybulka Pokaż wiadomość

Żabcia, rozmarzyłam się, jak czytałam opis Waszego domku Musi być pięknie
dziekuje

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
WOW!! z opisu niezł domek choc dla mnie za duzy ale czekam na zdjecia

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 01:15   #969
zaaaabcia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iwka28 Pokaż wiadomość
Żabcia, ja z Tarnowa jestem, a domek brzmi super! jeszcze raz gratulacje!!!
.
dziekuje kochana
aaaa no faktycznie przeciez my sie znamy z Tarnowskich PM

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
żabcia gratuluje domku , fajnie że taki duży , chciałabym taki mieć
dziekuje

Cytat:
Napisane przez ania20m Pokaż wiadomość
Dziewczyny widziałam że jesteście dobre z anglika, mam do napisania relacje na 150 słów >My last...< i kompletnie nie wiem co napisać pomożecie?
hmm moze ostatnie swieta , wakacje ???

Cytat:
Napisane przez anuulaa Pokaż wiadomość
Witam w nowym wątku
hey

Olivia 2.07.2014
zaaaabcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 05:47   #970
klion78
Zadomowienie

Witajcie.
Ja zasnęłam wczoraj o 18-tej i wstałam właśnie teraz. Przesypiam ostatnio całe dnie, a potem mam doła, że życie przecieka mi między palcami.
Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
...najbardziej to drażnią mnie ci ludzie, którzy w tv są pokazywani...ludzie napełniają, noszą worki a w koło mnóstwo gapiów. Jakby c ludzie tak sobie usypywali te wały a nie po to by ratować ich dupy. I to młodzi ludzie.
ja też jestem strasznie podirytowana tą sytuacją. Zaobserwowałam, że w małych miasteczkach i na wsiach mieszkańcy angażują się w zabezpieczanie przed powodzią, a w większych miastach pracuje wojsko, strażacy, a młodzież urządza sobie spendy na wałach i świetnie się bawi, robi zdjęcia, podczas gdy obok inni walczą z żywiołem.
Cytat:
W ogóle w pracy przez ostatnie dwa dni jeden temat - dress code. Nie wiadomo dlaczego, może bo się cieplej zrobiło, dostaliśmy przypomnienie o zasadach ubierania się w pracy. Cała litania, generalnie na elegancko - faceci: garnitur plus krawat i koszula, dziewczyny spodnie lub spódnica plus elegancka góra (i tu litania czego nie można), eleganckie obuwie itp. I najśmieszniejsze jest to, że największe larum podnieśli faceci o .................. chodzenie w krawacie - większość chodzi w garniturach, ale bez krawatów. A dziś tematem nr jeden było rozważanie co to jest top z ramiączkami spaghetti. Przynajmniej się uśmiałam
cholera, to ja bym się nie załapała. Chodzę do pracy w jeansach, sztruksach, zwykłych bluzeczkach i sweterkach. Pracuję w spółdzielni mieszakaniowej i póki co nie mamy nakazu by ubierac się inaczej, ale mam czasem poczucie, że może powinnam się ubierac bardziej elegancko. Niestety musiałabym wtedy kupic masę nowych ciuchów, bo właściwie niewiele mam eleganckich rzeczy w szafie.
Cytat:
Znowu dzisiaj płakałam jak oglądałam wiadomości, jak strażacy wyjmowali z wody kota, biedaczysko po murze się chciało wspinać do okna
nawet mi nie mów. Ja wczoraj pobeczałam się nad krową (Maja102 pewnie teraz wygląda tak: ), no ale kurcze nic na to nie poradzę. Ludzie mają przynajmniej jakiś wybór: ewakuowac się czy nie, a te biedne zwierzęta zdane są na łaskę innych, albo sobie ktoś o nich przypomni albo nie. Tż się ze mnie nabija, że nadmucha mi nasz pontonik i mogę jechac ratowac zwierzęta. I wiecie co? jeszcze trochę i pojadę ... z bzyczką, mam nadzieję.
Stary 2010-05-22, 07:02   #971
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

cześć

mąż pojechał do pracy, ja wstałam i czekam na słonko bo się chciałam poopalać

wczoraj wieczorem bylismy u tesciowej bo jest w trakcie wymieniania okien w calym domu. zrobiła sobie duzo witryn i wiecie slicznie to wygląda, pokój jest tak oświetlony

a potem drinkowałam z TZ

Cytat:
A piłaś ją z mlekiem? Może po mleku ja masz? Kawa raczej ma działanie lekko przeczyszczające - na pusty żołądek wypita.
tak, zawsze z mlekiem myslisz, ze to może być od tego?? bez mleka nie wypiję wiec jak coś to już wole całkiem zrezygnować
Cytat:
Napisane przez anika222 Pokaż wiadomość
wiesz co ja jestem w stanie wszystko zrozumiec wszystko

ale nei jak to sie dzieje codziennie
nie jestem w stanie zrozumiec wracania do domu o 21 prawie codziennie
ech... współczuje.

Marta cyknę zdjęcia. Tylko rodzice najpierw muszą jedną scianę pomalować w sypialni i dopiero będa firanki wieszać. Ale od czwartku już je mamy w domku uszyte
Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

2,300 tylko ze ft a nie metrow ...

a ile to tak na metry ??

Madzialenka12344321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 07:19   #972
anika222
Zakorzenienie

GG do anika222

hej dziewczyny
--->K

"tylko spokój nas uratuje..piiiiip...
anika222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 08:23   #973
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 08:30   #974
india83
Zakorzenienie

Cytat:
bzyczka - bo ludzie są dziwni. Ale o tym, że narażają życie osób ich ratujących to już nie pomyślą. Zresztą trąbią o powodzi wszędzie, o tym żeby w ramach możliwości wyprowadzić przynajmniej osoby starsze i dzieci w bezpieczne rejonu i co? Jak grochem o ścianę. Ludzie mają coś takiego, że myślą że ich nie dotyczy dopóki coś się nie stanie. A potem słuchasz radia i słyszysz "bo nie sądziliśmy że do tego dojdzie". No ludzie, przecież nikt sobie jaj z tego nie robi i nie urządza ewakuacji dla zabawy.
Podziwiam tych wszystkich, którzy od kilku dni pracują dniami i nocami na terenach zalanych.
Nie martw się o TŻ - w końcu wojskowy, przyzwyczajony do trudów A jego praca tam jest bardzo potrzebna.
no ludzie naprawde czasem sa bezmyślni. u nas juz kilka dni trwa akcja powodziowa, choc jeszcze fala do nas nie doszła- dzis lub jutro. Glownie zagrozone sa tereny działkowe, ale tam mieszka duzo ludzi, ktorzy nie maja domów. Wiec sie ostrzega!I wiecie, ze oni sa strasznie uparci nie chce opuszczac tych swoich "chatek"dzialkowych,k tore jak fala przyjdzie zostana zgarniete przez wode, bo sa tak slabych konstrukcji. Straz miejska ostrzega, tłumaczy a oni swoje... a siła i wyciagnac nie można. szkoda słow

Cytat:
Wszystko zależy od tego kiedy załatwimy kredyt i podpiszemy umowę kupna Liczę że będzie to jeszcze w czerwcu i idealnie na I rocznicę mielibyśmy własny kat. Potem zapraszamy elektryka i hydraulika kogoś od cyklinowania.. Tak więc nie wiadomo kiedy zaczniemy i jak długo to potwa. Znalazłam kolejną stronkę z masa pomysłów deccoria.pl

Tż jest na wyjeździe integracyjnym a ja właśnie sączę gin z tonikiem a co! ciężko pracowałam przez cały tydzien, to mi sie należy
stronke dodalam do ulubionych
Stary 2010-05-22, 08:38   #975
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Z tą ewakuacją to mam takie samo zdanie. A jak się mieszka na terenie zalewowym to się powinno wziąć pod uwagę to, że nas zalać może, tym bardziej jak zdarzało się to wcześniej. To my w starym mieszkaniu w bloku byliśmy ubezpieczeni od zalania (co się przydała w sumie jak brodzik zaczął przeciekać ), a nie są to jakieś straszne pieniądze w porównaniu ze stratami jakie teraz będą mieli.

Tak sobie myślę, że jak każda z nas przejdzie proces budowy/remony swojego M, to założymy tu klub doradztwa
punkt doradztwa remontowego - PM2009 bosko

a ludzie sa poprostu bezmyslni.. moim zdaniem powinni byc obciazeni kosztami ich ewakucji (ci dla ktorych helikotpery wysylali..) bo oni niewiedzieli no nie nie maja tv internetu i zadnych sasiadow.... dokladnie tak jak napisalas... mieszkaja na zalewanych terenach to LOGICZNE ze jak jest powodz i woda do nich idzie to wynosisz wszytko na gore i uciekasz.. a co do ubezpieczen mieszkan to nie sa to az tak wielkie pieniedze.. wiec szczegolnie jak mieszkaja przy wodzie powinni to miec zeby nie bylo placzu i lamentu...

Cytat:
Martucha, Iwka dokładnie tak jest z tą ewakuacją. Ja nie wiem co ludźmi kieruje. Przecież po co komu twoja zalana kanapa albo sprzęt...
dokladnie..
trzymam kciuki za meza da rade przeciez to "nasz" wojskowy

Cytat:

znam te strone super jest
trzymam kciuki za szybkie posuniecie sie spraw

Cytat:
Marta cyknę zdjęcia. Tylko rodzice najpierw muszą jedną scianę pomalować w sypialni i dopiero będa firanki wieszać. Ale od czwartku już je mamy w domku uszyte
bede czekac

a u nas praca wre.. coraz fajniej to wyglada ale wczoraj jak planowalismu co i jak malowalismy linie horynontu to mialam male zalamanie czy aby napewno.. ale dobrze ze mam iwke i wojtasa noi niebo jest tzn podklad dzis podklad pola i trway jutro naklejki i dobabiamy slonce chmurki drzewo i takie tam...

wogole specjalnie kupilismy nietoksyczna farbe zebym miala ok no i iwka bo tez niemoze w chemi byc.. no i chcialam im pomoc bo malowali i przypadlo mi w udziale "podaj pedzel" i sie smialam ze picasso i van Gogh tworza a ja jestem podaj pedzel.. ale oni sie smiali ze ja od myslenia jestem.. z tym ze juz te szczegoly chce robic nieodpuscze

moj maz byl najlepszy... mowiac "i tak odwalasz najciezsza robote.. bo pilnujesz caly czas syna hahahaha"
Stary 2010-05-22, 08:52   #976
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość
moj maz byl najlepszy... mowiac "i tak odwalasz najciezsza robote.. bo pilnujesz caly czas syna hahahaha"
słodkie

W koncu wychodzi słońce a ja od 8 czekam kiedy będe mogła sie poopalac bo jestem blada jak nie wiem co.

Stary 2010-05-22, 08:59   #977
martucha84
Zakorzenienie

no slodko.. zadziwia mnie ten facetet serio.. czasem mam wrazenie ze ktos sobie ze mnie jaja robi i ize tacy faceci nieistnieja.. i to jakis sen.. no ale jak tak jest to chce snic i snic

a ty niegadaj o opalaniu bo dostaniesz!!!! ja jestem blada jak smierc... i niemoge sie opalic na slonce jestem uczulona wiec toretycznie niepowinnam a w solarium w ciazy nie wolno wiec to lato pod katem bladziochy...
Stary 2010-05-22, 09:02   #978
bzyczka1
Zakorzenienie

Klion pewnie że z tobą popłynę tylko się trzeba zgadać gdzie najwięcej małych zwierząt jest...bo wiesz, krowy na ponton to nie wciągniemy

Martucha

U nas dzisiaj też trochę słońca wyszło, ale znowu zachodzi wrrr.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 09:03   #979
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ja na solarium nie chodzę jedyne co to tylko naturalne słonko. A, że teraz z nim cienko to jestem blada jak sciana. NO fakt w tygodniu było słonko, ale co z tego jak ja byłam poza domem dzis miała byc super pogoda i co?? i jest ciepło, ale słonko za chmurami

ech.... trudno, nie opalę się to będe zdrowsza

Marta jestes uczulona na słonko?? a jak to się objawia?? jakas wysypka czy co??

Edytowane przez Madzialenka12344321
Czas edycji: 2010-05-22 o 09:04

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-05-22, 09:06   #980
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-05-22, 09:10   #981
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

ech.. to mleko może powodowac wzdęcia?? Ja nie lubię mleka i dodaje go tylko do kawy, kako i kaszki mannej (na którą ostatnio mam mega ochotę i kilka razy w tygodniu muszę ją zjęć )

samej kawy bez mleka nie wypiję

Stary 2010-05-22, 09:16   #982
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-05-22, 09:19   #983
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
ech... i wszystko się wyjaśniło

Stary 2010-05-22, 09:23   #984
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Marta jestes uczulona na słonko?? a jak to się objawia?? jakas wysypka czy co??
zaczelo sie od tego jak bylam mala i kazda wycieczka na rowerach czy cos konczyla sie bablami z plynem na skorze mimo ze mialam czapeczki mocno smarowane kremami rece itd.. potem (z tego co opowaidaja rodzice bo ja pamietam to przez mgle) byla wysypka taka drobna na skorze... no a tak z tego co pamietam to po sloncu pojawiaja mi sie takie plamy na skorze twarzy rekach takie jakby brudne.. no i mialam robione badania - bo najpierw zwalali to na sucha skore i ze sie nierowno opala.. no ale trafilam do fajnej pani wkoncu ktora sie tym specjalizuje i stwierdzila ze to ewidentne uczulenie bo mam malo barwnika w skorze dlatego sa placki bo sie norwowno on rozklada a tak gdzie go nie ma sa bable.. no i ze miedzy 11 a 16 niepowinnam przebywac na sloncu chyba ze juz jestem rownomiernie opalona... ale powinnam sie opalac przed 11 i po 16 a ze to zwykleee dlugo trwa to sie opalam w solarium z 5-8 wyjsc ale po 7 max 10 minut i to w wielkich odstepach no i potem moglam normalnie wychodzic i sloneczko juz mnie nieparzylo...
najbardziej balam sie egiptu ale dalam rade z tym ze bylam na granicy poparzenia.. bo jednak mimo ze bylam troche pooopalona to slonce bylo za wielkie...

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
no tak bo ci ludzie poprostu nie mysla..
a iwka.. do grudnia 2009 bylo ciazko.. co miesiac atak itd byla chuda i wogole tragedia ledno zywa.. no i co sie stalo juz opowiadam.. 1 grudnia miala ostatni atak.. zmienila prace na przedszkole panstwowe (tam gdzie chce mnie wkrecic) i jak reka odial przytyla nie ma atakow! od grudnia wogole! nie boli ja gardlo (od czego sie zaczynalo zwykle bo ze stresu w pracy mowila na zacisnietym) a jak miala zacisniete to bolalo a jak bolalo to stres ze atak a jak stres to.. no i bledne kolo.. teraz jest szczesliwa i jest ok.. nawet jak ma miec okres to nie ma bolow brzucha ktore tez wywowlywaly ataki bo zmiany hormonalne itd.. wiec naprawde poraz kolejny udowodniono ze stres niszczy.. a ze w naszym przedszkolu serio jest tragedia to ta zmiana posluzyla jej na dobre... ale przestrzega zasad (choc w poprzednim tez przestrzegala a to nic niedalo) wiec zero alko zero papierosow regularne jedzenie i niestresowanie sie aha i 75 glukozy codziennie.. (czyli robi sobie z niej soczki, slodzi herbate) i to wystarczy serio... widac jak stres niszczy...
Stary 2010-05-22, 09:28   #985
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Marta to współczuje bardzo takiego uczulenia

dobra idę do ogródka... zobacze jak tam sprawa ze słonkiem wygląda, bo teraz siedze po drugiej stronie domu i tu nawet świeci

Stary 2010-05-22, 09:33   #986
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2010-05-22, 09:35   #987
Maja102
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klion78 Pokaż wiadomość
Witajcie.
Ja zasnęłam wczoraj o 18-tej i wstałam właśnie teraz. Przesypiam ostatnio całe dnie, a potem mam doła, że życie przecieka mi między palcami.
wyluzuj - jak organizm dopomaga się spania, to nie ma co z nim walczyć
Stary 2010-05-22, 10:05   #988
MisQa
Zakorzenienie

GG do MisQa

hej laseczki

znów mnie trochę nie było... heh... dziękuję za miłe słowa co do brzusia
co do płci to nie znam jeszcze, dopiero ok 10 czerwca idę do gina i mam nadzieję już wtedy się dowiem a miesiąc... 19 tydzień to chyba końcówka 4 ...
samopoczucie fizyczne jak najbardziej oki, wymioty i cała reszta przeszła, tylko okrutne bóle głowy zostały i teraz afty ciągle mi wyskakują...i znikać nie chcą, ale jakoś przeżyję...
za to psychicznie... jest tragicznie.... nie będę Wam tu truć, ale z mężem jest coraz gorzej, moja cierpliwość właśnie doszła do granicy i koniec... tym razem raczej się już nie dogadamy i myślę, że rozstanie to tylko kwestia czasu.... no chyba, że zdarzy się cud, a w to nie wierzę, ale mniejsza o to... nie chce o tym nawet myśleć... chociaż jeden dzień chcę odpocząc, póki go nie ma...

Czas zacząć nowe, lepsze życie...
MisQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 10:09   #989
anuulaa
Wtajemniczenie

Hej,
wczoraj tylko zajrzałam na chwilkę, bo widzę nowy wątek
W tygodniu malowaliśmy z mężem duży pokój i nie miałam kiedy nawet wejść. Dzisiaj będziemy wykańczać. Teraz mężuś jest na zakupach a ja powinnam sprzątać

Wkurzyłam się ostatnio, bo chcieliśmy zrobić w końcu parapetówkę dla rodzinki, bo mieszkamy tu już 2 mce a wcześniej nie było kasy i czasu, no to wybraliśmy sobie termin 12 czerwca a tu się okazuje, że mój brat jedzie z żoną nad morze, no dobra to 19tego no i znowu siostra na jakiejś imprezie zakładowej....no to jedziemy po kolei może za tydzień, to ten sam brat ma wesele kuź..wa nikomu nie dogodzisz. Wychodzi na to, że przez 4 kolejne weekendy komuś nie pasi :/ Wiem, że może ktoś by się nie patrzył, że ktoś nie przyjdzie to trudno, ale to miało byś w małym gronie, tylko rodzice i rodzeństwo, no i głupio by było jakby kogoś zabrakło. Mówię Wam, można się wściec, tu każdy pyta zawsze kiedy parapetówa a jak chcemy zrobić to komuś nie odpowiada :/
anuulaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-05-22, 10:11   #990
Madzialenka12344321
Zakorzenienie

Misqa kochana to z wami, aż tak bardzo źle?? Jesli nie chcesz pisać tutaj, to zapraszam do k. Przytulam bardzo mocno

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości