|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Rozmowy w toku... Zawital do nas bocian :) cz. 2
Carol a ja dziękuje za pocieszenie, ze moj brzuchol nie jest wcale tak nisko. Ale dziś te bóle sa mocnejsze i zaczynmam się denerwować. Właśńie próbuje sie dowiedzieć czy jak jutro podjadę do szpitala to czy mi zrobią KTG na miejscu...
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Anulko kochanie to nieciekawie, jejku a jest szansa, że wszystko wróci do normalności? Czy będziesz zmuszona szukac nowej pracy? Masakra jakaś, że tez akurat Twoją firmę to spotkało, ale nie trzeba na zapas się martwić, mam nadzieję, ze się unormuje i już spokojnie będziesz pracowac i nie martwić się o nic i zacząć staranka
![]() Linuś musza Ci zrobić KTG jak powiesz, ze masz skurcze od paru dni. Oj kochana, chyba Cie bierze ![]() ![]() ![]() ![]()
#963 |
Wtajemniczenie
|
Ja nadal twierdze ze wytrzymam do 40!!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Życzę Ci tego szczerze. ale Twój organizm chyba nie
![]()
#965 |
Zakorzenienie
|
Carolku no powiem ci , ze tu w Norwegii kryzys przyszedl troche pozniej niz w inncyhh krajach ale szczegolnie mocno jak na calym swiecie uderzyl wlasnie w budownictwo niestety. To taka niefortunna branza. no zobaczymy.
najgorsze ze teraz ine wimey czy czekac z dzidziusiem, szukac pracy czy w ogole nei wiemy co... |
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
dzień dobry
![]() ![]() kurcze ja nie mogę uwierzyć jak czytam że wy tu w tak dużej grupce już praktycznie na wylocie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() anula mam nadzieje ze u ciebie sytuacja w pracy szybko sie ustabilizuje i nie będziesz musiała zmieniać, wiem jak to jest, tez najpierw straciłam dziecko a potem jak chciałam zacząć sie starać straciłam pracę i teraz muszę odczekać ze staraniami i powiem szczerze że nie jest to łatwe i często z tego powodu wpadam w złość, staram sie na wszelkie sposoby sama siebie pocieszać i nastawiać pozytywnie do sytuacji ale czasem sie nie da i jest ciężko sas trzymam kciuki abyś szybko znalazła pracę i mogła sie odciąć tż-owi , a pracę w końcu znajdziesz zobaczysz , ja też długo szukałam i to ze swojej winy bo nie chciałam rzucać sie na pierwszą lepsza, wierzę ze i tobie sie uda ![]() pozdrowionka dla wszystkich ![]() a i jakbyście miały rodzić za chwile w nocy itd ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 |
Rozeznanie
|
Cześć dziewczynki
![]() Czyżby ten tydzień przyniósł nam same dobre wiadomości i kolejne dzidziolki ? Linka, Karolinko - trzymam kciuki kochane, żeby wszystko było dobrze. Jeśli faktycznie te Wasze bóle, opadające brzuszki to pierwsze objawy porodu, to życzę kochane, żebyście szybciutko urodziły, bezboleśnie i jeszcze szybciej zapomniały o porodzie ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A jak pozostałe dziewczynki ? A u mnie znowu tragiczna nocka, ja już nie mam siły moje kochane.. nie mogłam zasnąć, każda pozycja była niewygodna, krzyż pobolewa, pomimo diety gazy cały czas zalegają.. pobolewa mnie z prawej strony w podbrzuszu.. aj.. jeszcze dzidzia tak dała czadu, tak uderzała mi na pęcherz , że dosłownie szok... aż się w nocy popłakałam z tej bezsilności.. tak więc kolejny tydzień zaczynam w złym stanie.. ale jak ja mam się czuć sypiając może 4 godziny na dobę i to jeszcze z przerwami... no ale już nie marudzę..
#968 |
Zakorzenienie
|
hej
mam wielka prosbe (moze carol77) jesli ktos jest z okolic katowic to moze dalby mi namiary na jakies prywatne usg ktore mogliby mi zrobic od reki... bardzo prosze o pomoc... ![]()
#969 |
Wtajemniczenie
|
U mnie też noc taka sobie.Zgaga mnie meczyła strasznie!W dodatku z rana tak oberwałam w zebra, ze zerwałam sie na równe nogi!
Ja to sobie zamawiam rozpakowanie w 39 tygodniu ;-).Chyba, ze sie w srode okaże, że mala duza to bede ja prosic, zeby szybciej wyszła.Duzo wogle ostatnio sie rodzi takich dzieci ok. 4 kilo i to dziewczynek własnie!!!
#970 | ||
Zakorzenienie
|
Hej kochane moje
![]() Kasieńko moja nocka tez nieciekawa, biedaczku Ty się namęczysz, że tez nie ma jakiegoś złotego środka na te bóle i bezsenność, tak, zeby można było zasnąć i przynajmniej te 6h przespać... Mnie duszności też meczyły, do tego ból krzyża, kości dupnej, nacisk małego na nerwy kulszowe i do tego doszły nerwy potęgujące duszności , no i oczywiście pęcherz i ból brzucha przez to i wzdęcia, ale mam teraz 24/h. Skurczy nie miałam, chyba jeszcze troszke sie pokulam ![]() ![]() ![]() Asieńko jak miło, ze napisałaś!!! Dziękuję za kciuki kochana ![]() ![]() Anulko kochana cholerka żeby ten kryzys szybko minął, w razie czego jak w tej firmie by nie było miejsca dla Ciebie, to jestem pewna, ze z Twoimi umiejętnościami i wykształceniem i dorobkiem zawodowym znajdziesz jeszcze lepszą pracę, trzymam za Ciebie mocno kciuki ![]() Linka jak tam nocka? Dalej jestes w dwupaku? ![]() Karolinko a Ty?? ---------- Dopisano o 09:13 ---------- Poprzedni post napisano o 09:09 ---------- Cytat:
Telefon do szpitala (całodobowy) Telefon: 032 202 55 21 Napisz od razu co Ci powiedzieli, ja jak miałma plamienia właśnie w taki sposób mnie przyjeli i to za darmo w święta Bozego Narodzenia. Dzwoń szybciutko! ---------- Dopisano o 09:16 ---------- Poprzedni post napisano o 09:13 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Fajnie by było sobie tak zaplanować poród ![]() ![]() ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-21 o 08:14 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jak pojade do szpitala to bede musiala zostac a ja chcialam zeby zrobili mi tylko usg... plamienia zrobily sie jasniejsze kremowe wiec chyba jest lepiej, ale spróbuje tam zadzwonic i popytac moze akurta cos pomogą... ![]() jak nic nie znajde to pojade do swojego szpitala na raciborska
Edytowane przez Pamela86 Czas edycji: 2010-06-21 o 08:24 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#972 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale to trzeba miec pecha zeby lekarz poszedl na urlop a ja zaczelam plamic ![]() dzwonie jeszcze do provity na zelaznej ale nikt nie odbiera... no cóż dzwonie do tż i chyba pojedziemy na izbe przyjec...
![]() |
#974 |
Zadomowienie
|
Witam kochane dziewczynki
Skorpionku strasznie Ci współczuje takich nocnych dolegliwości, biedactwo! No ale mam nadzieje że to chwilowe i przejdzie Ci zaraz. W pierwszej ciąży tez tak miałaś? Anulko kochanie szkoda mi że taką masz stersującą sytuację z pracą. Kurczki jak byś nie miała innych stresów.. No ale mam nadzieje że to poprawi się szybko, a jak nie to może warto rozejrzeć się za inną pracą, może będzie lepiej? Karolinko u mnie nocka znośna, wprawdzie na siusiu to drepcze co godzinkę, ale udawało mi się zasnąć szybko. Krzyż mnie nadal boli, brzuś żadziej się spinał w nocy, Filuś za to wiercił się ![]() Gosiu widzę że plan juz masz kiedy rodzić, a skonsultowałaś go z brzuszkiem ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Zapomiałam wam jeszcze napisać, my zaczynamy 38 tydzień ![]() Jutro jadę na badania z krwi te co gin. zleciła i siuśki zostawić a w środę mam wizytę ciekawa jestem strasznie czy coś tam się w środku zmieniło. |
![]() ![]() |
![]() |
#975 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:42 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ---------- Cytat:
![]() Gratuluję, a bałyśmy się czy do 36 dotrwamy żeby dzidzie były bezpieczne ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Znowu moja skleroza daje o sobie znać Asiu strasznie się ciesze że do nas napisałaś, zastanawiałam się ostatnio co u Ciebie. Pisz do nas częściej i wcale się nie wcinasz w rozmowę. Trzymam kciuki za szybkie zafasolkowanie kochana ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#978 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Teraz jak będe u gin. to mam mi dać skierowanie na usg i wtedy będe wiedziała, już strasznie nie mogę się doczekać |
|
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zadomowienie
|
I ja się melduję
![]() http://suwaczki.slub-wesele.pl/20100823134353.html Ja używam pasty Lacalut activ ( polecona przez moją pani stomatolog) i bardzo miękkiej szczoteczki. Dziąsła przestały krwawić bardzo szybko. Polecam Edytowane przez rusalka12 Czas edycji: 2010-06-21 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
AA dzień dobry! ja równiez w dwupaku sie melduję!!!!
Pociskam sobie śniadanko.Synek był grzeczny w nocy, a moze i nie bo spałam jak zabita. Teraz sie cieszy że w końcu śniadanko dostaje. Co do bóli to póki to spokój. Pamelko daj znac po powrocie co i jak! |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A malutka z przyzwyczajenia dokazuje o 2-3...Bączek mały nie może się przyzwyczaić, że mamusia już nie pracuje do późna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zadomowienie
|
Pamela, w katowicach polecam usg u dra Jacka Jackiewicza w Centrum Medycznym Femina tel. 032 202 70 90, ul. Królowej Jadwigi 8
#983 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() jak tam mi usg nie zrobią to podjedziemy do feminy i zapytamy czy zrobia mi usg ![]() jak wroce to sie odezwę ![]()
![]() |
#984 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ehh ja nawet się nie powtarzam, wiecie jakie mam spanie grrrrrrrrrrrr ![]() Linka Ty łobuzie ![]() ![]() ![]()
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wklejam Wam mój brzuś od 0-9 miesięcy ![]()
♥♥♥ Olusia Filipek Adaś A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it. ღ Edytowane przez Carol77 Czas edycji: 2010-06-21 o 09:47 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
Słuchajcie kochane mam takie pytanie, jak to jest z tym czope który ma odchodzić, on zawsze odchodzi wcześniej czy czasami dopiero przy porodzie bo ja wogóle nie mam pojęcia.
---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Super ta kolekcja brzusió strasznie mi się podoba ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#987 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Carol jaka pięękna ewolucja bębenka ![]() ![]() ![]() ![]()
http://s2.suwaczek.com/20100123310123.png http://www.suwaczki.com/tickers/17u98u6997br40yh.png Edytowane przez Linka24 Czas edycji: 2010-06-21 o 10:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#988 |
Zakorzenienie
|
Śliczny brzusio
![]() ![]() niby lekarka powiedziala ze to nic takiego ale zeby przyjechac sie skontrolować, wiec jade z pozytywnym nastawieniem ![]() ![]() do popoludnia ![]()
#989 |
Zadomowienie
|
Linka24 - Pracowałam w bardzo popularnej winiarnii/restauracji w Dublinie. Ponieważ dzierżę klucze od lokalu, zawsze zamykałam, cvzasem było to przed północą, czasem po 3...no i te schody...Mamy dwa piętra, kuchnia jest jest na górze...Łatwo sobie wyobrazić...szefowa uznała, że powinnam iść na macierzyńskie wcześniej i chwała jej za to. Jestem teraz na 2tyg urlopie, a potem macierzyńskie. Po porodzie wciąż będę miała 4 miesiące na cieszenie się moim maluszkiem...a potem - zobaczymy....
|
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
cześć kochane!
ale akcje z tymi waszymi brzusiami! ładnie.... Carol, czy ja wiem, czy ci tak bardzo brzusio opadł??? ja tam nie widzę takiej dużej różnicy, no ale skoro teściowa mówi tak ![]() Linka, oj coś czuję, że to tuż tuż... no chyba że jakiś fałszywy alarm... kurczę, ja jestem tak masakrycznie pokłócona z TŻtem. poszło o pierdołę, bo nie chciało mu się iść ze mną na wybory (nic takiego bo mam 5 minut drogi do swojego okręgu, bo on to ma gdzie indziej) ale wkurzyło mnie to bardzo. i potem od słowa do słowa się pożarliśmy i mu zaczęłam wygarniać i tak się nakręciłam, że sama sobie przypomniałam różne rzeczy które zawala i mnie to jeszcze bardziej nakręciło;. bo ja chyba naprawdę zyję w jakimś zaślepieniu, ale wczoraj w złości to mi się wszystko przypomniało, i stwqierdziłam że on naprawdę czasami w kule leci. np. słuchajcie co on powiedział. bo wiecie, że ja gram na skrzypcach na ślubach i taki facet chce zebym u niego zagrała za 2 tygodnie w sobotę, ale problem w tym że w sobotę wracamy znad morza. i TŻ zaproponował mi, że możemy wyjechać z piątku na sobotę nad ranem ok. 4 i wrócić i pojechać na ten ślub! on jest chyba nienormalny, on w ogóle nie kuma, że ja jestem w ciąży i nie mogę się przemęczać. boże, jak tak można, no co za kretynizm! a jak ja go proszę żeby coś zrobił, to muszę się prosić tygodniami. wczoraj grałam na takim przyjęciu i miało być do 19 ale ci ludzie mnie prosili żebym została do 22, byłam wkurzona zmęczona i prawie padłam na pysk tam. i wracam do domu, a tam gary w zlewie! to ostentacyjnie pierwsze co zrobiłam to zaczęłam zmywać te gary, taka zrąbana żeby mu się głupio zrobiło. nie odzywam się do niego i stwierdziłam, że mu nie zrobię dzisiaj obiadu, tylko sobie rybę zrobię, a on jej na pewno nie zje, bo nie lubi ryby, niech zrozumie aluzję. i zrobię pranie ale upiorę i powieszę tylko swoje rzeczy. MACIE JESZCZE JAKIEŚ POMYSŁY ŻEBY UTRZEĆ MU NOSA??? ![]() sorry dziewczyny za ten wywód, ale nie mam się komu wygadać, a jestem tak wkur.... że normalnie wybuchnę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.