|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz się biochemią kosmetyczną? Chcesz poznać działanie poszczególnych składników zawartych w kosmetykach oraz ich wpływ na zdrowie. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Rozeznanie
|
Dot.: OCM - Metoda czyszczenia olejem
Cytat:
Używaj dalej OCM, może stosuj teraz rzadziej, jak nie będzie poprawy odstaw do wygojenia. Dziewczyny pisąły też o maseczce aapirynowej - kilka stron wstecz na wątku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
Pytam o ten masaz bo dziewczyny mowily ze od niego wlasnie moga wychodzic gule (pobudzenie gruczolow lojowych), a ja robilam masaz w sumie dwa razy dziennie (bo jeszcze zelem, ktory od dzis zamieniam rano na tonik). Myslicie ze moge dalej uzywac ocm? Moze ladnie mi sie po tym zagoja te pryszcze? Nie wiem sama, jeszcze zuchwa gdziekolwiek indziej tylko nie centralnie na policzku. Wyglada to koszmarnie. Uzywam maseczki aspirynowej. Boje sie ze to reakcja alergiczna? Albo zapchanie (uzywam olejku rycynowego i oleju z orzecha wloskiego)? Nie wiem sama. Mowisz zebym uzywala dalej?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Też nie miałam pojęcia od czego wyszły , później sie już nie pojawiły.. ![]()
![]() |
![]() |
#964 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Zakorzenienie
|
Paczka dziś do mnie doszła z olejem z orzecha włoskiego i od dziś zaczynam oczyszczanie OCM
![]()
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest tak, że nie można. Jeśli czujesz, że masz na tyle czystą buzię o poranku to nie rób nic. Ja jednak wolę z rana przetrzeć twarz tonikiem czy micelem, a potem wklepać krem (zimne powietrze robi swoje i wolę zabezpieczyć buźkę), albo normalnie umyć jakimś łagodnym żelem o dobrym składzie. Zresztą, wieczorem po OCM przecieram dodatkowo twarz tonikiem aspirynowym i potem wklepuję krem, a moja skóra bardzo szybko go pije bo widać to jest jej w tym okresie potrzebne. W lecie mogłam spokojnie pominąć krem i nie odczuwałam żadnego wysuszenia, jednak teraz wolę nie ryzykować z zimnem, wiatrem i przymrozkami ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Przed chwilą po raz pierwszy oczyściłam twarz owym sposobem.
Na początku się przestraszyłam, jak miałam ten olej na twarzy ![]() Po zmyciu-idealnie gładziutka buzia ![]() Mam nadzieję, ze mnie nie wysypie ![]()
![]() |
#968 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po jednym razie na pewno Cię nie wysypie ![]() OCM jest super ![]() Ja kiedyś zmywałam makijaż olejami, ale tak, że olej na wacik, na twarz rozmasować i potem zelem, z SLSem oczywiście.... brrr.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
siwa anka olejek rycynowy z samym włoskim
![]() Chyba jeszcze raz oczyszczę sobie buzię przed snem, bo podoba mi się ten sposób ![]()
![]() |
#970 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja przez pierwszy tydzień stosowałam OCM 2 razy dziennie, teraz już tylko raz. Bo widzę, że skóra tego nie potrzebuje. Na dodatek robię kurację TriAcnealem i mnie wysyfia już powoli...i do oczyszczania ciała już na maska się przygotowuję, także wysypie mnie w najbliższym czasie niemiłosiernie.... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zakorzenienie
|
siwa anka posłucham się Ciebie
![]()
![]() |
#972 |
Rozeznanie
|
Rano zrób sobie OCM
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Okey
![]()
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
Użyłam dzisiaj drugi raz ocm. Mieszanka: Ok 10% rycyny, reszta pół na pół lniany i oliwa z oliwek. Zaraz po skóra jest gładziutka i mięciutka. Chwile później robi się baaaardzo sucha i ściagnięta. Macie jakis pomysł co to? Może to od wody z kranu..?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Raczkowanie
|
![]() Ja już ponad 1,5h myziam się po buzi, po ocm ![]() uwielbiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Ok, zaryzykowalam i zrobilam wczoraj ocm. Dwa pryszcze sa jakby bardziej plaskie i przestaja bolec, jeden stal sie wypuklejszy i boli, probowalam wyciskac (nalog
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Raczkowanie
|
Mi wczoraj wyskoczył podskórny bolący pryszcz, wieczorem zrobiłam ocm a dziś już go prawie nie czuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Większość z nas ma właśnie ściągniętą skórę. Czasem jest t wina zbyt dużej ilości oleju rycynowego w mieszance. Nawilżaj skórę kremem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
Witam!
I ja zaczynam moja kurację z OCM. Próbowałam w wątku znaleźć konkretną odpowiedź czy olej może być rafinowany, ale nie znalazłam dokładnej odpowiedzi.
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#980 |
Rozeznanie
|
Mogą być. Wiadomo, że zimnotoczne są lepsze bo nie zostały z nich wypłukane wartości odżywcze i nie mają dodatków, ale mimo tego spokojnie możesz używać rafinowanych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Raczkowanie
|
Siwa anka, ale widzisz jednak te pryszcze to dla mnie duzy problem w mojej aktualnej sytuacji kiedy musze duzo wychodzic itd. wiec wole odpuscic sobie masaz.
Ech, sama nie wiem te pryszcze wygladaja naprawde wstretnie, dwa z nich beda chyba nadawaly sie do wycisniecia. To normalne ze skora sie tak oczyszcza? Sory, ze tyle pytam ale chce byc upewniona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Syfy są naprawdę całkiem normalne. Ja swoje już przeszłam kilkakrotnie: na dietach oczyszczajacych, przy zmianie kosmetyków do twarzy drogeryjnych na mineralne, na zmianie kosmetyków pielęgnacyjnych do ciała na te zdrowe, na początku OCM, teraz jeszcze na kuracji TriAcneal'em... także ZAWSZE jak zaczynasz stosować coś co Twoja skóra lubi albo uznaje za dobre ZAWSZE Cię wysyfia. Aby być piękną i ładną i gładziutką jak pupcia niemowlaka musi wywalić te toksyny, nazywa się to kryzysem ozdrowieńczym - tak już jadąc medycznie ;-). Pytaj, ja się nie gniewam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
Szczerze mowiac nie wiem czym sie roznia pryszcze i wypryski?
Dwa sa plaskie, bolace (coraz mniej) i nie widac w nich tego bialego wstretnego czubka. Dwa sa wypukle i w jednym juz formuje sie czubek, a w drugim zaraz bedzie. Widzisz, to dla mnie nowosc ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja jak zaczynałam ze zdrowym żywieniem nie było internetu jeszcze za bardzo hi hi, teraz to przynajmniej zapytać jest kogo o radę. A co do długości trwania tego kryzusu = syfów, dziewczyny piszą różnie. Ale to zależy od tego jaki makijaż używasz, jak pielęgnujesz cerę, jak się odżywiasz, jak wygląda okres u Ciebie, jaką masz ilość stresu, ile śpisz, ile owdy pijesz w ciągu dnia - całe życie nakłada się na to... i naprawdę indywidualną rzeczą jest ilość dni. Prz OCM na początku wysfia, potem jest już etgo coraz mniej i po około miesiącu jak Ci 1-2 syfy na 3 miesiace wyskoczą to jest ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
Ok, bardzo mnie pociesza to co mowisz
![]() ![]() Wlasnie triacnealu przestalam uzywac bo bardzo balam sie wysypu, ale z OCM juz sie tak nie poddam. Niestety jednego pryszcza wycisnelam, ale naprawde sie o to prosil i za jednym nacisnieciem wyszlo wszystko (mysle ze to wszystko, bo tyle tego bylo ze nie wiem gdzie mialoby sie schowac wiecej ![]() Edytowane przez BrairRose Czas edycji: 2011-11-26 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
A nikt się nie odzywa, bo może dziewczyny niekoniecznie zagladają teraz na wątek ![]() TriAcneal - Kochana ja wyglądam gorzej niż za czasów okresu dojrzewnia, a dopiero niecały tydzień używania tego kremu za mną. Także tu naprawdę jest jazda...hi hi |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
Zaczynam zabawę z OCM.
Na razie oliwa z oliwek i olej rycynowy. Zobaczymy co z tego wyjdzie. W przypływie gotówki dokupię jeszcze jakieś oleje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Raczkowanie
|
źNie mialam na mysli, ze nikt sie nie odzywa, tylko ze wielu osobom pomagasz, musialam cos zle ujac
![]() No wlasnie wyskoczyl mi kolejny pryszcz (ale maly w niewidocznym miejscu, wiec ok). Podziwiam Cie za cierpliwosc, chociaz ja teraz tez ja juz mam i moze mnie wysypywac ale przetrwam to i bede stosowac to OCM. Chyba ze ewidentnie mi nie bedzie sluzyc. Powinnysmy zalozyc grupe wsparcia dla Wizazanek, ktore sie oczyszczaja i maja wysyp ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:38.