|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
Cytat:
dziś w przedszkolu było lepiej - nie płakał za to w domu buszuje na całego, wszędzie chodzi, włazi, wszystko otwiera - masakra jakaś ![]() Mariolu, dobrze ze z mieszkaniem po Waszej myśli Marica, mam nadzieję, ze nic poważnego się nie stało Czeko, zdrówka dla Werci ![]() idę spać, bo ledwo na oczy patrzę - do jutra
|
|
|
#962 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pierwsze urodzinki wakacyjnych dzieci- są już pierwsze kroczki, ale ten czas le
mayaha - myślisz, ze u mnie nie będzie kurzu?
... chyba jednak wezme jaśniejsze te drzwi ![]() Cytat:
... Bartosz od razu by wydał te biedne kotli ... jak tylko ktoś powie kot to on kccciiiiiii i w kółko powtarza ![]() Cytat:
oby nocka była spokojna! Cytat:
Czyli Amelika ma nową przyjaciółkę fajnie ![]() biedna mała dzisiaj Bartka też hyba bolał brzuszek bo jak robił kupkę to płakał i sie zastanawiałam co mu dać ![]() Cytat:
![]() noooo i zapomniałam napisac, ze dzisiajszy dzień to w kalendarzu na czerwono muszę zaznaczyć moje dziecko po zmianie pieluchy zasneło na łózku lezał na pleckach, rączki miał rozłożone do góry, troche popiskiwał, ale zamknął oczka - ja go głaskałam po brzuszku i zasnał tak słodko dobr a to spadam bo widze, ze straaaaszne pustki tu dzisaij ![]() paaaaa |
||||
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Czeko, zycze spokojnej nocki
p4w ciesze sie, ze Tomaszek zdrowy i nie plakal w przedszkolu megi , tez niezla akcje mialas ![]() ![]() Ludzie sa uprzedzeni do zwierzat, czesto niepotrzebnie, przeciez to wszystko zalezy od ich wlascicieli . Moje koty grzeczne, zdrowe, wysterylizowane , poza tym ja sprzatam, sprzatam, sprzatam ![]() Wiekszosc mieszkan do wynajecia ma dwa zastrzezenia - nie mozna dzieci i zwierzat. Na dziecko wlascicielka sie zgodzila , ale zawsze pisze aneksy do umowy, ze mamy dopilnowac, aby sasiedzi nie skarzyli sie na halas itp . O koty jej nie pytalam, bo pewnie nie zgodzilaby sie, a mieszkanie jest w dobrej dzielnicy, wszedzie blisko, a sasiedzi zyczliwi. Slowem- zalezy mi na tym mieszkaniu. Kotow nie oddam za zadne skarby, sa czlonkami naszej rodziny i gdyby wlascicielka byla bardzo niezadowolona z powodu "dzikich lokatorow", to musielibysmy szukac mieszkania, a nie mam na to ani sil, ani ochoty. Wlozylam wiec je do transporterow i zakamuflowalam w garazu. ![]() Moja kolezanka, ktora zajmowala sie kotami podczas mojej nieobecnosci powiedziala mi, ze podczas nastepnego naszego urlopu bardzo chetnie sie nimi zajmie, bo sie w nich zakochala ![]() , nie musze wiec im szukac hotelu Aniu, ja juz o tym myslalam i nastepnym razem wywioze Antosia do niani na przyklad, aby czasami nie powiedzial:"a gdzie sa koty" . Na razie kici nie mowi ![]() ---------- Dopisano o 22:44 ---------- Poprzedni post napisano o 22:29 ---------- Megi, ja mam w domu Smecte w razie biegunki i preparaty, ktore zapobiegaja odwodnieniu. Jednak zalecaja, aby nie podawac niczego na wlasna reke takiemu maluchowi. Zawsze podawac duzo wody do picia i wstrzymac sie przez kilka godzin z jedzeniem, ktore czesto jest przyczyna (niektorzy polecaja podac kleik ryzowy i marchwianke). Biegunka wystepuje tez czesto w przypadku jakis zakazen wirusowych. Przeciwbolowo cieply oklad
O książkach Edytowane przez mariolasl Czas edycji: 2010-06-21 o 23:32 |
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamusie
![]() nikogo nie ma hop-hopnie wpadła Miramej, ani nie było Cass
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#965 |
|
BAN stały
|
hej ja jestem z kawka
u nas nocka ok, ale jakos srednio sie wyspalam... poki co cos tam w nosku slychac ale nie leci. zobaczymy potem |
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
a gdzie jest Unholy? tęsknie
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
|
|
#967 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak nocka minęła? Cytat:
Mi jeszcze w szpitalu radzili, żeby w razie luźniejszych, biegunkowych kupek podać jakiś probiotyk (miałam dicoflor i lakcyd) a potem pediatra zaleciła, tak jak Mariola pisała kleik ryżowy, najlepiej na wodzie Mam nadzieję, że dzisiaj już lepiej, co lekarka powiedziała? Cytat:
Cytat:
Cass pewnie jeździ i kuje testy ![]() ---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- no właśnie ![]() Dzień dobry... głowa mi pęka i ratuje się kawą, ktoś ma ochotę ![]() Wczoraj rozpoczęłam akcję walki ze ssaniem kciuka, to znaczy myślałam, ze rozpoczęłam Kupiłam w aptece lakier przeciwko obgryzaniu paznokci, pól dnia się zastanawiałam czy małej kciuka pomalować, żal mi jej najzwyczajniej było...w końcu posmarowałam, spróbowałam sama to polizać..okropieństwo...p atrze na małą a ona po prostu palec siup do buzi i nawet się nie skrzywiła
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-22 o 09:28 |
||||
|
|
|
#968 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
Tak czytam,czytam i pisać mi się nie chce głowa mnie coś boli i jeszcze ta pogoda wrrr.Wercia za Twoje zdrówko.Unholy na chrzcinach Cię nie widziałam,więc raczej wspólnego brata nie mamy ![]() Miłego dnia |
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
anula ja przybyłam z drugą kawą.
Straszne pustki od rana, to aż nie podobneMała urzęduje po podłodze, mam chwilkę dla siebie a większość chyba śpi, to sobie zrobie surówke,na drugi posiełek A tu coś o szczepieniach.Skopiowałam z innego wątku.Później poczytam http://www.pomagamyszymkowi.pl/o-aut...szczepionkami/ http://www.pomagamyszymkowi.pl/o-aut...ionkowa-wojna/ http://www.pomagamyszymkowi.pl/o-aut...enia-a-autyzm/
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
probiotyki i woda na biegunkę jak najbardziej mam nadzieję, ze u Miramej wszystko dobrze ![]() z tego co pamiętam to wizyty u lekarza mieli jakoś pod koniec miesiąca ![]() mam nadzieję, ze to tylko brak czasu a nie jakieś kłopoty zdrowotne
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() nocka nie byla najgorsza a myslalam ze bedzie znowu masakra mala obudzila sie raz ale miala znowu ponad 38 st. podalam panadol , zakroplilam nosek bo zatkany miala i zasnela dzis mam wrazenie ze jest mala poprawa jesli chodzi o katar a z lekow to podaje malej panadol 3 x dziennie, syrop Bactrim na gardelko , calcium i oslonowo Lacido baby do noska nasivin 3 razy na dobe a tak do woda morska i Euphorbium + smarowanie pulmexem wracajac do baby z apteki to pytam ja o wit.D w kaspulkach a ona mi ze wit. d jest ba recepte, mowie jej ze kupowalam w innej aptece , to ona mi wyklad zaczela robic czy wiem po co sie dziecku podaje wit. D i walnela swoja gadke, zaplacilam a ona zaczela obslugowac nast . osoba -moje leki jeszcze byly na jej ladzie wiec mowie jej zeby jakas reklamowle dala to z wielka laska podala mi reklamowke i sama pakowalam co w innej aptece zawsze pani za okienkiem robi wkurzulam sie na ta stara babe i juz nigdy tam nie pojde bo owszem farmaceuta moze doradzic itp. ale nie w taki bezczelny sposob robic wyklad ![]() nie wiem czy juz pisalam ze dodalam 3 fotki do albumu
Edytowane przez czekoladka21 Czas edycji: 2010-06-22 o 10:05 |
|
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
hej przywitam sie i spadam sprzątać
czeko słodka ta twoja Weronisia
|
|
|
|
#973 | ||
|
Zakorzenienie
|
unas dalej pogoda do bani ciagle zachmurzone i co chwile pada :/Bartosz właśnie brabia samochód wyścigowy Coś mi się wydaje,ze 3 na dole idzie, bo ma takie zaczerwoenione i maruuuuudzi strasznie a 2 jeszcze nie wyszła ![]() Cytat:
ja nie megi, ale dziekuje za info Cytat:
![]() tez sie zaczyman martwić o Miramej ... napisz choć słówko moze być "cześc" ![]() noooo to widze, ze ciężko będzie skoro Martynka taki smakosz |
||
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za szybką poprawę! i nie dostałaś tej wit D? Ja własnie ostatnio kupowałam i mówie, ze chciałam wit D i zawsze miałam Devikap, ale on chyba na recepte? A pani mi mówi, ze tak, ale moze mi dac w kapsułkach właśnie bo ona bez recepty
|
|
|
|
|
#975 |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny !!!
Ale slicznie u nas sloneczko swieci ! Zaraz przyjdzie kolezanka z maluszkiem w Danielka wieku i beda sie razem plumkac w baseniku !
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie dostalam bo babsztyl twierdzil ze na recepte jest, nie mialam ochoty juz sie z nia klocic
|
|
#977 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Siemka
Przepraszam, ze Was tak zaniedbuje ale z ręką na sercu nie mam teraz czasu na Wizaż. Od kilku dni mam jazdę, plac i wkuwam testy a własciwie to robie juz tylko egzaminy. Wczoraj byłam z TŻ-tem na takim placu gdzie jest rynek i cwiczyłam parkowanie. Troche sie wkurzam bo ten moj instruktor (fajny z niego chłopak) ale zaniedbał troche manewry, jezdziłam głownie bo miescie a o manewry musiałam sie sama upominac. Tak ze teraz najbardziej boje sie parkowania, zawracania... Plac mi dobrze wychodzi, obsługa tez, jezdze płynnie, dynamicznie. ![]() Ale tak sie boje, ze codziennie mam biegunke i bole brzucha - na dobre mi to nie wyjdzie O mamo, jak ja sie boje... Jutro o 8.30 prosze o mocne, najmocniejsze, najwieksze kciuki i kto sie modli to tez o modlitwe Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
A co sie stało? ![]()
^^^Moje skarby^^^ Jakub 20 czerwca 2009 r. Blanka 15 września 2011 r. Edytowane przez Cassandra 23 Czas edycji: 2010-06-22 o 13:34 |
||||
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Cass, będziemy trzymać kciuki
na pewno się uda
|
|
#979 |
|
BAN stały
|
a ja sie wlasnie dowiedzialam ze 3-4 lipca mamy wizyte. brat męża przyjezdza z zona i synkiem - Miłoszem (co bylismy w maju na chrzcinach) takze ciekawie... znowu wizytacja
czeko aptekarka to ![]() cass widze ze napisalas - jutro kciuki mocno zacisniete na bank no to teraz gdzie Miramej ![]() Amelka od rana ma druga drzemke... maruda, na rekach tylko i cycus... ale zjadla troche kaszki manny jej ugotowalam i rozgniecione truskawki. zawsze dobre i to. dzis nigdzie z nia nie wychodze. niech pobedzie w domu i zobacze jutro jak bedzie na podworku... |
|
|
|
#980 | ||
|
Zakorzenienie
|
dzieć śpi ... a ja zamiast doperowadzic dom do porządku to co robie?
szukam unspiracji ... płytki do dolnej łazienki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zdasz napewno! |
||
|
|
|
#981 |
|
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
witam
ale puchy ![]() ja ran zdrzemnelam sie z malym a potem bylo sprzatanko wiec nawet nie odpalalam kompa bo bym do jutra sie nie wyrobila czeko ciesze sie, ze noc troche lepsza, mam nadzieje, ze przejdzieWerci ![]() Cass bede trzymac kciuki zcalych sil napewno zdasz ciekawe co sie dzieje z Miramej ![]() no i co Unholy ostatnio wpladla tylko zlozyc zyczenia i na tym koniec
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
Cass za egzamin
![]() :k ciuki:jak zdasz to robimy imprezke ![]() mala teraz zasnela wiec dzis tez tylko 1 drzemka bedzie , dzisiaj juz tak nie marudzi bo swobodniej oddycha przez nosek, takze mysle ze bedzie lepiej a temp. poki co od nocy nie bylo mnie tez drapie w gardle wiec juz zaopatrzylam sie w leki dla siebie w razie w jesli to ma zwiazek z zebami to jak dlugo to moze trwac zanim wyjda? jak to bylo u was jak byla garaczka i katar zwiazny z zebami ?
|
#983 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
spróbuj się nie denerwować, chociaż to dobrze mi się mówi... mocno trzymam i paciorek też zmówię Cytat:
Wróciłyśmy z małą ze sklepu, kupiłam tacie koszulkę z okazji jutrzejszego święta no i coś słodkiego, mała padła w pół sekundy ![]() Wczoraj Martynka namalowała tatusiowi laurkę na dzień ojca, będzie miał niespodziankę
|
|
#984 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
#985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
tadaaam (jeszcze nie zdecydowałyśmy, którą dostanie )
|
|
#986 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
piekne ![]() Amelka juz 2 drzemki zaliczyla, rano 40 minut i teraz w poludnie 1.5 godz. zjadla duzy sloik zupy |
|
|
|
|
#987 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie chcesz wiedzieć ile roboty miałam potem ze sprzątaniem i domyciem małej ![]() to super...może to się jakoś unormuje jak przestaną jej te pyłki dokuczać? Dziewczyno poradźcie, kombinuje nad roczkiem i szukam ciepłego dania, takiego żebym mogła zrobić wcześniej i podczas imprezy tylko podgrzać...sama nie wiem co, będę robiła większość sama a mistrzem kuchni nie jestem, delikatnie mówiąc... Myslałam nad zupą mandarynkową cass ale nie wiem, czy ona jest taka "treściwsza" ?
Edytowane przez aannuullaa Czas edycji: 2010-06-22 o 14:28 |
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odnosnie dania to moze szaszlyki w piekarniku? miesko,cebula,papryka,boc zek do tego sa pyszje puree albo wedgesy sos czosnkowy albo jakis slodko-kwasny albo schabik nadziewany i potem odgrzejesz ---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- mala wstala z placzem, ewidentnie dokuczaja jej dziaselka bo posmarowalam i sie uspokoila , ale ma zatkany nosek i znowu buzka oddycha
|
|
#989 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#990 |
|
BAN stały
|
ja bym napiekla kurczaka (tez np uda nadziewane z papryka ale trzeba kosc wyjac, albo miesem mielonym) i do tego np z piersi kurczaka jakies zawijance np z serem w srodku albo z papryka. potem tylko podgrzejesz i gotowe.
pisałam do Unholy napisala ze u nich ok ale ma gorsze dni i dola i jak jej przejdzie to zajrzy. macie pozdrowienia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

... chyba jednak wezme jaśniejsze te drzwi 
... Bartosz od razu by wydał te biedne kotli
nie wiedziałam co robić, ciepłu okład na brzuszek trochę pomógł, dałam jej ciepłą wodę do picia i przeszło. Co podać takiemu maluszkowi na ból brzuszka?

. Na razie kici nie mowi 
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)
utulilam ja do snu tylko nie wiem kiedy bedzie 1 pobudka , wiec ide sie kapac i sie poloze zeby miec sile na ciezka noc

piekne