|
|
#961 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Codziennik Kreconowlosych
Było testowanie
Jak zwykle kilka rzeczy naraz:olejek Khadi na pilates ;P PW: Hegron zwykły myjadło: Ziaja Ulga olejek myjący płukanka lniano-prawoślazowa plunking pieluchą plunking drugą pieluchą nagrzaną na kaloryferze ![]() Mam wrażenie że wyschły więcej pod ciepłym plunkingiem Skręt całkiem miły - grzywka! puch jak zwykle kiedy zapomnę dać krem biedr |
|
|
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
PW: Olej z orzechów włoskich rafinowany na 2h
M: Mrs Potters z ginko Z+S: żel lniany, potem Garnier Mango (amodimethicone) Dyfuzor, spanie w chuście Jest świetnie, nareszcie
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#963 |
|
Zakorzenienie
|
Olejowanie: awokado na 2 dni
Mycie: potters z aloesem Odżywianie: odżywka alterra granat+mleczko migdałowe+mleczko pszczele+all in one Płukanka: lniano-cytrynowa Odżywka bs: joanna miód i cytryna Stylizacja: żel isana Fajnie pokręcono, może nie aż tak, jak po wielonienasyconych, ale fajnie Jakiś prześwit z tyłu się zrobił do zdjęcia
|
|
|
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Keratyna
O: lidl Cien zielony M: szampon wzmacniający Joanna O: biovax l'biotica i kilka kropel keratyny na 30 minut pod czepek i ecznik spłukane, rozczesane (wiem wiem, musze skonczyc z tym czesaniem! i to gestym grzebieniem) harmonijkowanie na odrobinie biovaxu pozostawione do wyschniecia fatalna jakosc zdjecia, bo z kamerki a dzis jest bardzo ciemno.
|
|
#965 |
|
Mod-Śnieżynka
|
23.11.2011
M szampon z sls O alterra morelowa i masło babassu (na oko malutko, kilka płatków wielkości paznokcia kciuka)Z joanna naturia lniana S bielenda dyfuzor Z bardzo wilgotnymi poszłam spać Jestem bardzo zadowolona z efektu. Ma pewno dołożę dziś znów masło do odżywki no i umyję pottersem (zdjęcia nie będzie, bo nie oddało efektu |
|
|
|
|
#966 |
|
Zadomowienie
|
Kombinacja alpejska 23.11:
m: Joanna mak i bawełna + Alterra żel pod prysznic jagodowy (zapach )ds: Alterra morela + Isana liquid silk po połowie + olej ze słodkich migdałów (ok 15 kropli) na 10-15 min odciśnięcie wody w koszulkę bs: Joanna mak i bawełna, odciśnięcie w koszulkę po chwili psikadło: Isana żel męski + żel lniany + krem biedronkowy + woda... Myślałam, że efekt będzie równie dziwny jak te wszystkie mieszanki, a tu niespodzianka ![]() spałam z rozpuszczonymi włosami, ranny maleńki nieład: |
|
|
|
|
#967 |
|
Wtajemniczenie
|
24.11 (wieczorne mycie)
m/o: Scandic Line Cocomask (grzebień) d/s: Alterra morela+Artiste z keratyną (na 30 min. pod czepek i turban z mikrofibry) b/s: Joanna mleko i miód z apteczki plunking 40 min. styl: czarna Isana dyfuzor, podpięcie żabkami, po 1,5 godz. spać rano 25.11 tylko odgniecenie sucharków, efekt ładny, ale niestety znów powrót "wielkiej głowy" foto1reanimacja 26.11 wgniecenie na suche włosy dwuzłotówki Garniera AiK + ok. łyżka żelu Isana/Artiste, odgniecenie sucharków, trochę puchu, ale da się żyć ![]() reanimacja 27.11 parowanie pod prysznicem + dwie krople olejku BD mamowego (całkiem przyjemny efekt reanimacja 28.11 lekki wygniecenie w zaparowanej łazience, łyżka żelu Isana wgnieciona w suche włosy, po chwili odgniecenie (nie do końca) prawie suchego żelu, efekt ok Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-11-28 o 20:45 |
|
|
|
|
#968 |
|
Zakorzenienie
|
Olejowanie: orzech włoski na całą noc
Mycie: balsam mrs. potters z arniką Odżywianie: odżywka alterra morelka+olej z pestek moreli 10 kropel+panthenol 5 kropel+o,5ml ekstraktu z żeń szenia Płukanka: lniano-miodowa Odżywka bs: joanna miód i cytryna Stylizacja: żel męski isana Fajnie się pokręciło, mimo że dałam mniej żelu niż zwykle
|
|
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
na noc i pół dnia:
-na włosy i na skalp hydrolat oczarowy -na długość Alterra olejek granat i avocado 15 min przed myciem: -ok. 1 łyżeczka Amla Dabur (na parafinie) na suche -m: Fitomed z mydlnicą do suchych (kubeczkowo) -tylko nałożone i spłukane dolce latte -d/s: najpierw Artiste różowa, potem na to dolce latte (10-15min), czesanie palcami -płukanka lniana z dodatkiem joanny lnianej i 6 kropel keratyny (1l wody) -zawinięcie w koszulkę -odciskanie mokrych -żel Bielenda rzepa+kropla olejku alterry -ugniatanie, hramonijkowanie, suszenie suszarką na niższych obrotach, wierzchnia warstwa lekko wilgotna dosychała potem sama zadowolona
|
|
|
#970 |
|
Zakorzenienie
|
jak juz wstawilam na pielegnacyjny to tutaj tez, bedzie latwiej znalezc za pol roku zeby porownac ile urosly
(na pielegnacyjnym wszystko ginie w tlumiefotki z wczoraj wieczor (25.11.11), myte 24 godziny wczesniej na wieczor ok. 20.30 O: isana z babassem M: szampon z sls Saponics / Farmona O: Smoothing Conditioner / Curl Junkie (1 minuta) - rozczesanie wlosow palcami, splukanie odzywki calkowice odcisniecie wody, turban na 10 minut S: wcierka Saponics w skalp i troche na dlugosc (Saponics nie ma alkoholu) schniecie samodzielne, jak sie klade ok polnocy przy skorze i tyl jest lekko wilgotny dlatego wlasnie tyl jest zawsze odbity i prostawy czesciowo, lewa strona bardziej przyklapnieta bo spie na wznak i na lewej stronie wszystkie produkty zgodnie z CG - i taki mam plan - pielegnacja zdrowa, prosta i minimalna dajaca wlosom wolnosc (loki, fale czy zagiecia - wszystko jest ok i akceptowalne)czas zapuszczania na serio sie zaczyna
Fotograf wizerunkowy/biznesowy, portretowy i ślubny Miłośniczka psiaków, kawy i naleśników Moja praca i pasja Blog fotografa Poza pracą fotografa Edytowane przez Rybiorek Czas edycji: 2011-11-26 o 08:41 |
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Na szybko
M: Ziaja Ulga olejek myjący O: Bingo shea pod folię P: len prawoślaz b/s Hegron ugniatanie, dwie nagrzane pieluchy na zmianę na wilgotnych chwilkę dyfuzor, ciepły lekki nawiew całkiem niekiepsko
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2011-11-27 o 12:52 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 |
|
Zadomowienie
|
maska Bingo shea + żółtko jajka + olej jojoba + olej ze słodkich migdałów + pół łyżeczki shea
m: Joanna mak i bawełna o: alterra morela + isana liquid silk b/s joanna mak i bawełna psikadło z żelu pomarańczowego Isana i kremu do rąk biedronkowego harmonijkowanie nie do końca to o co mi chodziło, ale ok wiecznie proste spodnie pasmo, wrr Trzy miesiące zleciały
|
|
|
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
PW: Oliwa z oliwek na 2h
M: Facelle intima Z: Garnier Żurawina było pięknie ![]() będę się trzymać tych olei - na zmianę lekkie myte odżywką i cięższe myte szamponem
zakręcona od: 2010-07-30 Moje włosy Dumna fala (klik) Zakręcone lektury obowiązkowe, uzupełniające i filmiki instruktażowe -> blog ![]() Bryk dla zabieganych > Za dużo informacji, nie wiem od czego zacząc |
|
|
|
|
#974 |
|
Mod-Śnieżynka
|
masło babassu na kilka godzin
na zmoczone nałożona maska Bingo shea mycie balsam Potters jeden raz bs naturia lniana + mleczko jedwabne+keratyna z BU stylizacja bielenda schnięcie naturalne Efekt: dla mnie bomba, poszłam spać z mocno wilgotnymi włosami, obudziłam się z pięknie pokręconymi włosami. Babassu, to moje masło
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-11-27 o 17:03 Powód: dopisek:) |
|
|
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
Na kilka godzin:
na skalp olej jojoba (bo moja skóra go lubi )na długość olej kokosowy Mycie: BD kubeczkowo (włosy przeciążone, potrzebowały szamponu) Odżywka d/s: pod czepek na ok pół godziny Alterra morela z keratyną (ok 7 kropli) i ekstraktem z aloesu (też ok 7 kropli) Odżywka b/s: krem z biedronki, dwie kropki wielkości malusiego groszku ![]() Stylizacja: żel aloesowy pomieszany z żelem Bielenda Grafitti z rzepą ok 1,5 łyżeczki (łyżeczka na ociekające, pół łyżeczki dogniecione na podsuszone) Podpięcie żabkami, żeby uniknąć przyklepu przy skalpie. Dyfuzor ok 15 minut, reszta dosuszyła się sama. Efekt: ładnie, jak na moje możliwości Zero puszaka, ładne falki. Zdjęcia niestety już o poranku, po nocy, czyli ogólnie mocno wyczochrana, podreanimowana byle jak wodą i odrobiną żelu. Ale o dziwo i tak coś tam się ostało
Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2013-09-23 o 10:04 |
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
O - Isana Babassu
M - BD O - Artiste z keratyną Z - Garnier Avokado + d-panthenol + keratyna hydrolizowana Stylizacja - żel męski Isana na mokre, plunking jakieś pół godziny, podsuszenie dyfuzorem, później odgniecenie sucharów Efekt - me gusta jednak okazało się że warto dać temu żelowi Isany jeszcze jedną szansę. Nie ma puszku, są fajne, zdefiniowane fale.
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-11-27 o 16:49 |
|
|
|
|
#977 |
|
Rozeznanie
|
O: olej winogronowy + artiste z keratyną + isana z bobasem + krem z biedry (2,5h)
M: BD + joaśka z makiem O: alterra z granatem + isana liquid silk Bs: joaśka z lnem + garnier z avokado W skalp - Jantar Olej winogronowy zdecydowanie lepiej się sprawdził w mieszance niż solo. Jest ładnie, falowano, nie za miękko, nie za twardo - akurat
|
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
na noc jantar w skórę głowy, na suche mleczko jedwabne z keratyną z BU, na całość potem olej lniany (ok łyżeczki), lniany pierwszy raz, ale chyba się polubimy
![]() myte po południu -na suche nałożyłam trochę dolce latte, spłukałam -mycie kubeczowo fitomed do suchych + dolce kubeczkowo 1raz -maska Marion do włosów koloryzowanych w saszetce (niezgodna z cg) jakieś 13 min., czesanie -płukanka lniana z 10 kropel keratyny i joaśką lnianą stylizacja ostatnio zawsze tak samo (bielenda z rzepą i kropla olejku alterry) i suszarka mocniejsze falki niż ostatnio, wyraźnie łączą się w grupy, z tyłu "zwierzątka" (czyt. bliżej nieokreślona kolonia złączonych falek) (zdj 1), potem się rozpadły na wietrze w bardziej regularne twory (zdj 2) ![]() przy twarzy zawijaski
NEW -->> Słodki mani z tortem Hybrydy po raz pierwszy - przedłużanie Makijaż z Lirene Peelingi Nacomi Rajstopki Edytowane przez Maliniarka Czas edycji: 2011-11-27 o 21:03 |
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
olejowanie: prawie cały dzień Vatika kokosowy
mycie: Profis, Scandic Plus, Coco mask metodą kubeczkową - niestety nie podołał temu zadaniu i na pomoc przyszedł balsam Mrs. Potter's z arniką odżywianie: odżywka Alterra granat i aloes + olej z jojoba + odżywka wzmacniająca Artiste (zielona) zabezpieczenie: lotion do fal i loków Marc Anthony stylizacja: żel niebieski Artiste i męska Isana na mokre spanie i rano odgniatanie sucharków Po przebudzenie na głowie zastałam pierdzielnik, ale po odgnieceniu wszystko ładnie wróciło na swoje miejsce. Brak puchu, jest miękko, lśniąco ale nie lekko
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
O:lej konopny na 3 godziny
M:Bingo z shea + Babydream kubeczkowo O: Alterra morela b/s: Joanna mak i bawełna + 10 kropli keratyny pougniatałam trochę, zauważyłam wysychanie ekspresowe, pougniatałam z kremem biedronkowym. Nawet spoko, miejscami mocno się pozwijały, ale nie jestem pewna,czy konopny mi służy ![]() Edit: Wieczorem na suche włosy dołożyłam Isany pomarańczowej, rano (zdj. 2,3,4) psikadło: hydrolat oczarowy + ekstrakt z aloesu, na to żel lniany, odgniotłam suchary. Fajnie
Edytowane przez yarrowia Czas edycji: 2011-12-01 o 13:14 |
|
|
|
|
#981 |
|
Wtajemniczenie
|
28.11 (wieczorne mycie)
O: na zmoczone włosy maska Bingo shea na 45 min. m/o: Scandic Line Cocomask d/s: Alterra morela na ok. 7 min. (grzebień) b/s: Joanna mleko i miód plunking ok. 1h, schnięcie naturalne ok. 1h, potem styl: Isana czarna (na podeschnięte włosy -zły pomysł )suszenie dyfuzorem, podpięcie żabkami, w sucharkach spać rano 29.11 odgniecenie sucharków, Garnier AiK (duużo, ok. 2 pięciozłotówek, aby okiełznać efekty poIsanowe na zbyt suchych włosach) - foto1 reanimacja 30.11 parowanie pod prysznicem, wygniecenie plus 2 "paluchy" różowego kremu Artiste - foto2 reanimacja 01.12 parowanie pod prysznicem, wygniecenie plus 3 "paluchy" różowego kremu Artiste reanimacja 02.12 wieczorem dnia poprzedniego wymasowanie skalpu i wgniecenie na suche włosy łyżki mieszanki żeli Isana czarna/Artiste niebieski, podpięcie żabkami wzdłuż przedziałka, po wyschnięciu żelu spać, rano odgniecenie sucharków i heja - całkiem przyzwoicie jak na 4ty dzień i nawet przy twarzy probował się stworzyć jeden rulon i jedno zwierzątko ![]() reanimacja 03.12 wieczorem dnia poprzedniego wymasowanie skalpu i wgniecenie na suche włosy duuużo (z 1,5 łyżki) mieszanki żeli Isana czarna/Artiste niebieski, podpięcie żabkami wzdłuż przedziałka, po wyschnięciu żelu spać, rano odgniecenie sucharków i heja - miało być olejowanie na całą noc i poranne mycie, ale wolę mieć 5ty dzień pt. Katie Productions prezentują "Puch Stulecia" i zrobione zakupy świąteczne (a mam ) niż piękne włosięta i przed Wigilią latać w pośpiechu jak pijany renifer - foto3reanimacja 04.12 rano - warunki "polowe" (łazienka Mamy), więc masaż skalpu, opsikanie skalpu lakierem do włosów Taft czerwonym [denat. na 2gim miejscu składu] przy skórze robiąc co chwila przedziałki, po wyschnięciu lakieru kolejny masaż skalpu, następnie na długości wgniecenie w sumie ok. 2złotówki gumy do włosów Joanny [denat. na 2gim miejscu składu]mokrymi dłoniami, podpięcie włosów nad przedziałkiem wsuwkami, po wyschnięciu odgniecenie większości sucharków - efekt widać, że to nie pierwszy dzień, ale zdecydowanie nadawało się do wyjścia do ludzi Edytowane przez katie100 Czas edycji: 2011-12-04 o 19:29 |
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
O; olej kokosowy i krem z shea
PW1: 3w1 johnsons baby PW2: Hegron O: maska Bingo shea + Green Pharmacy z olejem łopianu na końce (niezgodna) P: lniana z prawoślazem turban pieluchą czesanie grzebieniem ;] Efekt - wreszcie nie plączą się końce, gładko, miękko, prosto i przeduszny
|
|
|
|
|
#983 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj:
O: Potter's z ginkgo - tylko, żeby rozczesać, płukanie Mycie: Farmona pokrzywowa (SLES) Farbowanie: Szampon kolor. Marion nr 64 Orzechowy brąz na 45 min. (niezgodne z cg) D/s: Casting Creme Gloss+Casting Soublime Mousse (resztki odżywek dołączonych do tych farb) (raczej niezgodne z cg ) 8-10 minPłukanka lniana z joanną lnianą żel Bielenda rzepa+kropla olejku Alterra granat i avocado zdj 1: dzień farbowania, wieczorem, św sztuczne zdj 2: dzień po farbowaniu wieczorem, św sztuczne (ranimacja dużą ilością wody i żelem Artiste fioletowym, duży puch! za dużo dotykania?--pantenol i aloes z Artiste spuszył?) zdj 3: z lampą, puch
|
|
|
#984 |
|
Rozeznanie
|
O: maska-zółtko, rycyna, o. lniany, cytryna, miód
M: kubeczkowo BD, eGloria O: Garnier AK+keratyna+o. arganowy płukanka lniana, b/s Joaśka len i bawełna, odsączenie z ugnaitaniem, żel lniany, ugniatanie, dyfuzor czyli stały zestaw właściwie -sprawdzony, choc nie wiem, czy teraz AK nie robi mi puszaka na drugi dzień. Chyba po masce Gloria z dodatkami było lepiej.
|
|
#985 |
|
Rozeznanie
|
Po zdjęciach Ag Rafki wstyd nawet pisać
![]() O: olej lniany - 2h M1: joaśka z makiem M2: joaśka z wrzosem (obie wykończyłam, dlatego dwa mycia inną odżywką) O: alterra z morelą Bs: joaśka z lnem i rumiankiem i kropla garniera z avokado Suszenie do 70% Dosychanie samodzielne Chciałam sprawdzić czy zmyję olej odżywką. Nie przepadam za tym ale ładnie się zmyło Jeszcze całkiem nie wyschły ale mogę powiedzieć, że nadal lubimy się z lnianym olejem Włoski są mięciutkie ale nie za miękkie. Są delikatne fale z mocniej poskręcanymi końcówkami Ogólnie jest fajnie
|
|
|
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
To ja też wrzucę swoją pielęgnację i efekty, żeby mieć porównanie w przyszłości
![]() 30.11 Olej lniany na około 4 godziny Mycie: emulsja Gloria Odżywianie: Garnier awokado karite na ok 30min pod czepek (podgrzane suszarką)+ciepły ręcznik Zabezpieczanie: odżywka b/s Mrs. Potter's z aloesem Wcierka: Saponics Plunking 30 min Dyfuzor (70-80%) + dosychanie samodzielne W trakcie suszenia kokosik na końcówki Bez stylizatorów Nie jest źle ![]() I jakiś taki mam kolor włosów jak na tych zdjęciach.
|
|
|
|
|
#987 |
|
Zadomowienie
|
Olej kokosowy na 2h
Mycie Bingo shea pierwszy raz i Bingo + Babydream drugi raz..O: Alterra morrela odcisnęłam, Joanna mak i bawełna, pougniatałam porządnie. Na pojawiający się puch za dużo kremu do rąk z biedronki, pozbijały się w strączki,szczególnie z przodu.. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#988 |
|
Zakorzenienie
|
wczoraj w nocy na godzinę olej lniany na suche ok łyżki
m: Fitomed do suchych zmieszany z Dolce latte kubeczkowo o: Garnier AiK 10 min, czesanie b/s: Joanna z lnem i rumiankiem, odciskanie w koszulkę żel: Bielenda rzepa + 2 krople olejku Alterra granat i avocado (w dość mokre włosy, odciskanie w koszulkę) suszenie suszarką 60% schnięcie naturalne spanie w chustce (jeszcze trochę niektóre pasma wilgotne) rano bez reanimacji nawet ładnie, włoski zostały pochwalone 2 razy , gładkie, błyszczące, po wyjściu na dwór trochę odstawaczy, ale małonie dawałam żelu lnianego i nie było źle trochę narzekam na brak objętości, zwłaszcza przy skalpie, ale nie umiem podpinać dobrze
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Dużo a nawet za dużo
![]() Na noc: na skalp olej lniany i krem z shea, na długość olej babassu, do tego keratyna i ekstrakt z aminokwasami czepek Ajrisz Stajlisz Amisz (wypowiedzcie to szybko Rano: (jakieś tam prania wstępne i zmiana planów )M: szampon AA z SLS d/s: Ziaja med mleczko do dem. z odżywką Organicum Płukanka Fitomed inspired: po łyżeczce płatków owsianych, korzenia mydlnicy, korzenia lukrecji, siemienia lnianego, prawoślazu, kwiatów lipy b/s: krem z biedronki plunking pieluchą efekt: jeszcze nie wyłysiałam
|
|
|
|
|
#990 |
|
Wielka Pani ;)
|
4.12.
na noc olej lniany m: isana z babassu x2 o: maska gloria + garnier karite + artiste z keratyną + 5 kropli keratyny + 5 kropli panthenolu pod czepek na 1h b/s: joaśka z miodem i cytryną stylizacja: żel męski isana ( plunking+ dyfuzor to jest to
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:50.

Jak zwykle kilka rzeczy naraz:

malutko, kilka płatków wielkości paznokcia kciuka)
)

)