![]() |
#961 |
Raczkowanie
|
Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Też to zauważyłam, ale myślę, że to ku przestrodze. ładna dziewczyna wychodzi z imprezy i nagle bach, ślad się po niej urywa. Albo jej matka i ojczym mają kupę kasy i w to inwestują. Z kolei wtedy byłoby to dość dziwne, że porywacze/gwałciciele/ktoś tam trafił na dziewczyną z dobrego domu.
![]() |
#963 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Mysle, ze maja poprostu kase i stac na to aby to bylo rozglosnione. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Zakorzenienie
|
no w całym filmiku widać, ze miała związane włosy. Ale mogła z domu wyjść w rozpuszczonych i potem je związać, często się przecież tak zdarza. Jakby nie było - na tym filmiku została rozpoznana więc to na pewno ona
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pies tropiący może złapać trop w określonych warunkach a one na pewno nie panowały już po godzinie - dwóch od zaginięcia a co dopiero po takim czasie (zwłaszcza na ruchliwych uliczkach miasta - za duzo W11 i Kryminalnych ...) smiechem na sali jest ocenianie czyjegos dzialania w momencie gdy nie posiada sie odpowiedniej ku temu wiedzy
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#968 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2096732 4]Dziennikarze podają to co zostanie im powiedziane, to są serwisy informacyjne, a nie jakieś pudelki, oni nie mają potrzeby wymyślania bzdur.[/QUOTE]
No ,ale raczej nie wina policji... w takich sprawach zawsze podaja kilkanascie wersji;/ |
![]() ![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
agniesiaczek - a co Ci przeszkadza w tym, że pisze swoje przypuszczenia? każesz mi czekać na dalsze informacje, no czekam i co z tego? mam prawo się wypowiadać, od tego jest ten wątek... od początku śledzimy tu informacje o Iwonie i je komentujemy. Jak Ci nie odpowiada to, że jest tu oceniane działanie policji albo są snute jakieś przypuszczenia co do Iwony to nie czytaj tego wątku.
Cytat:
Edytowane przez visionAM Czas edycji: 2010-07-27 o 18:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
popieram w całej rozciągłości |
|
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2096742 5]Nie zrozumiałam pogrubionego. Szczególnie dodatku o ruchliwych uliczkach?[/QUOTE]
przecież to logiczne ![]() każdy człowiek pozostawia po sobie fragmenty naskórka, niewidoczne ludzkim okiem, ale wyczuwalne dla psa. Im więcej osób przechodzi daną trasą tym psu trudniej z tych wszystkich zapachów wyróżnić ten jeden konkretny zapach szukanej osoby. Tak samo deszcz zmywa ślady. |
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
No tak dla Ciebie widocznie z pomoca policji zle , bez pomocy policji tez to dzialaj na wlasna reke.. Masz prawo sie wypowiadac przeciez jak kazdy tutaj .. tylko takich wersji co sie z nia stalo,a co nia kierowalo moze byc miliony.Po co sie nakrecac, denerwowac . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2096742 5]Nie zrozumiałam pogrubionego. Szczególnie dodatku o ruchliwych uliczkach?[/QUOTE]
Im więcej ludzi, tym więcej zapachów, przez które pies musi się przebić, by dotrzeć do tego właściwego, w tym przypadku Iwony.
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
to przykład, ulotna myśl chodzi mi o to że piesek musi mieć konkretne warunki pracy żeby złapać trop - nie może byc tak że inne zapachy "przeleca" mu przed nosem bo może się nie połapać (niestety to nie robot) A Sopot to spore miasto, na plaży i w jej pobliżu zwłaszcza w sezonie panuje spory ruch, podobnie na uliczkach
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
nie mówię, że źle, ale z tych artykułów wynika jasno, że policja się nie sprawuje. Ja oceniam to co czytam, nie muszę mieć racji i zdaję sobie z tego sprawę. Wiem też, że nie poznamy póki co całej prawdy...
|
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Swoją drogą, policja powinna by nas poczytać, haha ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#982 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Ojjj powinna hehe ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ---------- Cytat:
No tak masz rację. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, ja rozumiem, że to wszystko przez emocje, ale nie denerwujcie się tak na siebie nawzajem.
#985 |
Zadomowienie
|
Kryminalnych, W11 jak i innych (s)hitów tv akurat nie oglądam..
![]() no ja myślę,ze pieski do zwłok (bo po prawdzie czego innego się nie spodziewam..jak już to w innym kraju,ale jam chwilami cynik i w dodatku małej wiary w tzw. 'cuda';]) acz zdziwiło mnie czemu nie trochę szybciej (kumam procedury,zasady,nakazy ale..) co do mego iście metaforycznego określenia ot skomentowałam może za nadto unosząc się emocjami (w sumie są ciekawsze i lżejsze dla psychiki sprawy nizli przesadne przejmowanie się tym wszystkim .. )tego typu opoznione działania policji (co zarzuciły jej także władze miasta ,nie tylko 'szaraczki z neta' ![]() ![]() wszak istnieje w tym kraju coś takiego jak wolność słowa o ile nie dochodzi do silnego znieważenia kogoś/czegoś toteż.. Edytowane przez schism_ Czas edycji: 2010-07-27 o 19:04 |
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
![]() ![]() |
![]() |
#987 |
BAN stały
|
1. Przede wszystkim mam Wam przekazać podziękowania od mamy Iwony, za zainteresowanie oraz za pracę jaką włożyłyście w obcojęzyczne plakaty i rozmieszczenie ich na forach także w innych krajach.
2. Plakaty od razu przekazałam komu trzeba i jutro powinny być już rozwieszane w gablotach SKM-ek (z naciskiem na Sopot, tam też trafią wersje angielskojęzyczne) oraz na peronach pociągów dalekobieżnych; być może także w pociągach dalekobieżnych. 3. Nie mogłam sie oprzeć, więc wracając zatrzymałam się w Sopocie. Przeszłam drogę Iwony, od DC, obok sanatorium, przez przejście obok papryki, do wejścia na plażę. - wejście nr 23 jest wejściem pierwszym licząc od mola; - wejście zaraz naprzeciwko trasy Iwony ma nr 24 i jest drugie od mola i jest PRZED hotelem chińskim; - trzecie od mola jest wejście nr 25 i jest za hotelem Chińskim, trzeba do niego dojść wąską ciemną (nocą) drogą pomiędzy hotelem, a domem i krzakami; więc wątpię, że tam poszła. Myślę, że byłą pod wejściem nr 24, drugim od mola. Było na wprost drogi, którą wyszła spod papryki. Jest teoria, że Iwona chciała ochłonąć z nerwów po kłótni na plaży (jej mama powiedziała, że Iwona jest osobą impulsywną i jak się wkurzy, to zamyka się w pokoju np na 2 h i wychodzi, jak jej przejdzie) tak samo mogło być teraz. Jeśli chciała tylko ochłonąć to nie miało sensu iść za hotel chiński, tym bardziej, że przed było teoretycznie bezpieczniej. Tam też wg Rutkowskiego urwał się sygnał, tam też ginie jej ślad. Myślę że wszystko mogło rozegrać się w tym kwadracie: papryka i stary kościół z prawej stojąc tyłem do morza) z wejściem na plażę i krzakami z tyłu, z drogą do Gdańska z lewej i z domami mieszkalnymi naprzeciwko. W środku, przypominam, jest fontanna i placyk zabaw dla dzieci. Tam też mogła sobie usiąść, nie musiała wcale iść na plażę. Wersję, że Iwona chciała iść do domu pieszo do domu - jej mama odrzuca. Powiedziała, że Iwona jest leniwa, nie chciałoby się jej iść taki kawał, a 3 ostatnie lata woziła ją do szkoły. Iwona więc chciałą tylko odsapnąć w samotności, na plaży, czy z boku. Wersja ucieczki czy wyjazdu też jest odrzucana, ponieważ kiedy koleżanka dzwoniła do Iwony, ta powiedziała jej, żeby jej torebkę z kluczami położyła na balkonie (kolezanka mieszkała na parterze) ona już wraca do domu, więc weźmie te klucze i wejdzie do domu. I padł jej telefon. Rodzina z przyjaciółmi Iwony przeszukali całe wydmy od Sopotu do Brzeźna z tego co zrozumiałam krótko po jej zaginięciu. Teraz trzeba przeszukać resztę okolicy. 4. W Sopocie mówi się o Iwonie. Plakaty wiszą w kilku miejscach na Grunwaldzkiej, ale nie ma ich wiele. Więcej wisi na drzewach przy plaży. Mijałam parę ludzi po 50-tce gdzie facet tłumaczył babce którędy szła iwona i pod sanatorium opowiadał o scenie z facetami. W sklepie spożywczym sprzedawczynie dyskutowały o tym co mogło stać się z Iwoną (sugerowały porwanie) 5. D Gdańska pojechałam dolnym Sopotem, zaraz za centrum do Mariny po Hestię - same krzaki. W druga stronę, za centrum juz przed "Marylą" a na wysokości Koliby - las, krzaki, masakra.... |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Wtajemniczenie
|
Dziękuję Mia_bianca, że Nam tu wszystko przekazałas...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.