Zaginęła Iwona! Trójmiasto. - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-07-27, 18:28   #961
agniesiaczek
Raczkowanie

Dot.: Zaginęła Iwona! Trójmiasto.

Cytat:
Napisane przez visionAM Pokaż wiadomość
Nie muszą udostępniać, ale jak już coś podają to niech będą to informacje potwierdzone i zgodne z prawdą, a nie jednego dnia pojawiają się dwa całkiem odmienne tropy Iwony

To juz wina dziennikarzy, podaja niezgodne informacje.
agniesiaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:28   #962
olasia99
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to olasia99

Cytat:
Napisane przez karmela41 Pokaż wiadomość
Powiedzcie mi dlaczego akurat o TYM zaginięciu jest tak głośno? Czy to może jakaś znana osoba o której do tej pory nie słyszałam?
Też to zauważyłam, ale myślę, że to ku przestrodze. ładna dziewczyna wychodzi z imprezy i nagle bach, ślad się po niej urywa. Albo jej matka i ojczym mają kupę kasy i w to inwestują. Z kolei wtedy byłoby to dość dziwne, że porywacze/gwałciciele/ktoś tam trafił na dziewczyną z dobrego domu.
Stary 2010-07-27, 18:29   #963
agniesiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez olasia99 Pokaż wiadomość
Też to zauważyłam, ale myślę, że to ku przestrodze. ładna dziewczyna wychodzi z imprezy i nagle bach, ślad się po niej urywa. Albo jej matka i ojczym mają kupę kasy i w to inwestują. Z kolei wtedy byłoby to dość dziwne, że porywacze/gwałciciele/ktoś tam trafił na dziewczyną z dobrego domu.

Mysle, ze maja poprostu kase i stac na to aby to bylo rozglosnione.
Stary 2010-07-27, 18:29   #964
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesiaczek Pokaż wiadomość
tego nie wiemy
visionAM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:29   #965
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
mam wrażenie, że na tym filmiku widać jakby miała mała torebkę przewieszoną przez tułów, w poprzek bluzki widać jakby cienki sznureczek od tej torebki... ale pewna nie jestem. Poza tym podano, że była w bluzce w paski, a na filmiku tych pasków nie widać, więc jest on strasznie złej jakości
Hm... No fakt, też coś takiego widzę, ale tam jest pełno szumów. FIlm widziałam dwa razy i w sumie nie pamiętam, ale utkwiła mi w pamięci klatka z filmu, gdzie Iwona miała kucyk. Jej matka nie powiedziała tego, a wspomniała o spódnicy z wysokim stanem..
Stary 2010-07-27, 18:31   #966
visionAM
Zakorzenienie

no w całym filmiku widać, ze miała związane włosy. Ale mogła z domu wyjść w rozpuszczonych i potem je związać, często się przecież tak zdarza. Jakby nie było - na tym filmiku została rozpoznana więc to na pewno ona
Stary 2010-07-27, 18:32   #967
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

Cytat:
Napisane przez schism_ Pokaż wiadomość
Oglądałam przed chwilą panoramę w Gdańskiej TV3 na pasku było,że owszem przeszukiwania wydm i po raz pierwszy (no śmiech na sali <co_jest>) użyto psów tropiących....
takk po prawie 2 tygodniach, gdy padał deszcz,przewinęło się tysiące ludzi
musiało chodzić o psy przeznaczone do odnajdywania zwłok!
pies tropiący może złapać trop w określonych warunkach a one na pewno nie panowały już po godzinie - dwóch od zaginięcia a co dopiero po takim czasie (zwłaszcza na ruchliwych uliczkach miasta - za duzo W11 i Kryminalnych ...)

smiechem na sali jest ocenianie czyjegos dzialania w momencie gdy nie posiada sie odpowiedniej ku temu wiedzy

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 18:33   #968
agniesiaczek
Raczkowanie

Cytat:
tego nie wiemy

To poczekaj troche, a się dowiesz... wszystko w swoim czasie sie wyjasni.
Stary 2010-07-27, 18:35   #969
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
To poczekaj troche, a się dowiesz... wszystko w swoim czasie sie wyjasni.
Albo media ucichną. Często jest tak, że rozgłaśniają jakąś sprawę, a później jej nie kończą.
Stary 2010-07-27, 18:36   #970
agniesiaczek
Raczkowanie

Cytat:
tego nie wiemy
Cytat:
Albo media ucichną. Często jest tak, że rozgłaśniają jakąś sprawę, a później jej nie kończą.

Tak masz racje, ale mysle , ze umieszcza final tej ''historii''.
Stary 2010-07-27, 18:37   #971
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc
Konto usunięte

Cytat:
Dziennikarze podają to co zostanie im powiedziane, to są serwisy informacyjne, a nie jakieś pudelki, oni nie mają potrzeby wymyślania bzdur.
af6a7928a10f2efb7030debf852af0b1c87659cc jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 18:38   #972
agniesiaczek
Raczkowanie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2096732 4]Dziennikarze podają to co zostanie im powiedziane, to są serwisy informacyjne, a nie jakieś pudelki, oni nie mają potrzeby wymyślania bzdur.[/QUOTE]

No ,ale raczej nie wina policji... w takich sprawach zawsze podaja kilkanascie wersji;/
Stary 2010-07-27, 18:39   #973
visionAM
Zakorzenienie

agniesiaczek - a co Ci przeszkadza w tym, że pisze swoje przypuszczenia? każesz mi czekać na dalsze informacje, no czekam i co z tego? mam prawo się wypowiadać, od tego jest ten wątek... od początku śledzimy tu informacje o Iwonie i je komentujemy. Jak Ci nie odpowiada to, że jest tu oceniane działanie policji albo są snute jakieś przypuszczenia co do Iwony to nie czytaj tego wątku.

Cytat:
No ,ale raczej nie wina policji... w takich sprawach zawsze podaja kilkanascie wersji;/
A skad wiesz czyja to wina? Równie dobrze mogła zawinić policja, tego nie wiemy. Ich rzecznik rzekomo podał informację o barze Koliba natomiast dzisiaj Rutkowski mówi o Hotelu Chińskim. Nie wiemy jaka jest prawda.

Edytowane przez visionAM
Czas edycji: 2010-07-27 o 18:40
Stary 2010-07-27, 18:41   #974
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez suzana Pokaż wiadomość
pies tropiący może złapać trop w określonych warunkach a one na pewno nie panowały już po godzinie - dwóch od zaginięcia a co dopiero po takim czasie (zwłaszcza na ruchliwych uliczkach miasta - za duzo W11 i Kryminalnych ...
Nie zrozumiałam pogrubionego. Szczególnie dodatku o ruchliwych uliczkach?
Stary 2010-07-27, 18:41   #975
misia8205
Raczkowanie

Cytat:
pies tropiący może złapać trop w określonych warunkach a one na pewno nie panowały już po godzinie - dwóch od zaginięcia a co dopiero po takim czasie (zwłaszcza na ruchliwych uliczkach miasta - za duzo W11 i Kryminalnych ...)

smiechem na sali jest ocenianie czyjegos dzialania w momencie gdy nie posiada sie odpowiedniej ku temu wiedzy

popieram w całej rozciągłości
misia8205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:42   #976
visionAM
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2096742 5]Nie zrozumiałam pogrubionego. Szczególnie dodatku o ruchliwych uliczkach?[/QUOTE]

przecież to logiczne
każdy człowiek pozostawia po sobie fragmenty naskórka, niewidoczne ludzkim okiem, ale wyczuwalne dla psa. Im więcej osób przechodzi daną trasą tym psu trudniej z tych wszystkich zapachów wyróżnić ten jeden konkretny zapach szukanej osoby. Tak samo deszcz zmywa ślady.
Stary 2010-07-27, 18:43   #977
agniesiaczek
Raczkowanie

Cytat:
agniesiaczek - a co Ci przeszkadza w tym, że pisze swoje przypuszczenia? każesz mi czekać na dalsze informacje, no czekam i co z tego? mam prawo się wypowiadać, od tego jest ten wątek... od początku śledzimy tu informacje o Iwonie i je komentujemy. Jak Ci nie odpowiada to, że jest tu oceniane działanie policji albo są snute jakieś przypuszczenia co do Iwony to nie czytaj tego wątku.

A skad wiesz czyja to wina? Równie dobrze mogła zawinić policja, tego nie wiemy. Ich rzecznik rzekomo podał informację o barze Koliba natomiast dzisiaj Rutkowski mówi o Hotelu Chińskim. Nie wiemy jaka jest prawda.

No tak dla Ciebie widocznie z pomoca policji zle , bez pomocy policji tez to dzialaj na wlasna reke..
Masz prawo sie wypowiadac przeciez jak kazdy tutaj .. tylko takich wersji co sie z nia stalo,a co nia kierowalo moze byc miliony.Po co sie nakrecac, denerwowac .
Stary 2010-07-27, 18:43   #978
olasia99
Zakorzenienie

[1=af6a7928a10f2efb7030deb f852af0b1c87659cc;2096742 5]Nie zrozumiałam pogrubionego. Szczególnie dodatku o ruchliwych uliczkach?[/QUOTE]

Im więcej ludzi, tym więcej zapachów, przez które pies musi się przebić, by dotrzeć do tego właściwego, w tym przypadku Iwony.
Stary 2010-07-27, 18:44   #979
suzana
Zakorzenienie

GG do suzana

to przykład, ulotna myśl
chodzi mi o to że piesek musi mieć konkretne warunki pracy żeby złapać trop - nie może byc tak że inne zapachy "przeleca" mu przed nosem bo może się nie połapać (niestety to nie robot)
A Sopot to spore miasto, na plaży i w jej pobliżu zwłaszcza w sezonie panuje spory ruch, podobnie na uliczkach

suzana

Kasieńka 06.04.2012r.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

suzana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 18:45   #980
visionAM
Zakorzenienie

Cytat:
No tak dla Ciebie widocznie z pomoca policji zle , bez pomocy policji tez to dzialaj na wlasna reke..
Masz prawo sie wypowiadac przeciez jak kazdy tutaj .. tylko takich wersji co sie z nia stalo,a co nia kierowalo moze byc miliony.Po co sie nakrecac, denerwowac .
nie mówię, że źle, ale z tych artykułów wynika jasno, że policja się nie sprawuje. Ja oceniam to co czytam, nie muszę mieć racji i zdaję sobie z tego sprawę. Wiem też, że nie poznamy póki co całej prawdy...
Stary 2010-07-27, 18:45   #981
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Nikt tu się nie nakręca. Snujemy podejrzenia, ale to jest jak najbardziej normalne i nie ma powodu kłócić się ani na siebie naskakiwać.

Swoją drogą, policja powinna by nas poczytać, haha
Stary 2010-07-27, 18:48   #982
agniesiaczek
Raczkowanie

Cytat:
Nikt tu się nie nakręca. Snujemy podejrzenia, ale to jest jak najbardziej normalne i nie ma powodu kłócić się ani na siebie naskakiwać.

Swoją drogą, policja powinna by nas poczytać, haha

Ojjj powinna hehe ma juz tutaj tyle pomyslów , że głowa mała

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:47 ----------

Cytat:
nie mówię, że źle, ale z tych artykułów wynika jasno, że policja się nie sprawuje. Ja oceniam to co czytam, nie muszę mieć racji i zdaję sobie z tego sprawę. Wiem też, że nie poznamy póki co całej prawdy...

No tak masz rację.
Stary 2010-07-27, 18:51   #983
olasia99
Zakorzenienie

Cytat:
Ojjj powinna hehe ma juz tutaj tyle pomyslów , że głowa mała

Według mnie bardzo prawdopodobna jest wersja, że się z kimś umówiła. Powinni uzyskać dostęp do jej komputera. Dziennikarze ciągle piszą o tym samym, echh, ja chcę coś nowego.
Stary 2010-07-27, 18:54   #984
paula-zla
Zakorzenienie

Dziewczyny, ja rozumiem, że to wszystko przez emocje, ale nie denerwujcie się tak na siebie nawzajem.
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:02   #985
schism_
Zadomowienie

Kryminalnych, W11 jak i innych (s)hitów tv akurat nie oglądam..
no ja myślę,ze pieski do zwłok (bo po prawdzie czego innego się nie spodziewam..jak już to w innym kraju,ale jam chwilami cynik i w dodatku małej wiary w tzw. 'cuda';]) acz zdziwiło mnie czemu nie trochę szybciej (kumam procedury,zasady,nakazy ale..)

co do mego iście metaforycznego określenia ot skomentowałam może za nadto unosząc się emocjami (w sumie są ciekawsze i lżejsze dla psychiki sprawy nizli przesadne przejmowanie się tym wszystkim .. )tego typu opoznione działania policji (co zarzuciły jej także władze miasta ,nie tylko 'szaraczki z neta' ) wedle własnego odczucia
wszak istnieje w tym kraju coś takiego jak wolność słowa o ile nie dochodzi do silnego znieważenia kogoś/czegoś toteż..

Edytowane przez schism_
Czas edycji: 2010-07-27 o 19:04
schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:06   #986
Konto usunięte

Cytat:
przecież to logiczne
każdy człowiek pozostawia po sobie fragmenty naskórka, niewidoczne ludzkim okiem, ale wyczuwalne dla psa. Im więcej osób przechodzi daną trasą tym psu trudniej z tych wszystkich zapachów wyróżnić ten jeden konkretny zapach szukanej osoby. Tak samo deszcz zmywa ślady.
Cytat:
to przykład, ulotna myśl
chodzi mi o to że piesek musi mieć konkretne warunki pracy żeby złapać trop - nie może byc tak że inne zapachy "przeleca" mu przed nosem bo może się nie połapać (niestety to nie robot)
A Sopot to spore miasto, na plaży i w jej pobliżu zwłaszcza w sezonie panuje spory ruch, podobnie na uliczkach
http://www.storat.pl/strony/spec.php

Cytat:
Niezawodny psi nos umożliwia wielokilometrowe tropienie określonej &nbsposoby mimo upływu wielu godzin i rozpraszających bodźców środowiska (ślady zwodnicze obecności ludzi i zwierząt).
Stary 2010-07-27, 19:26   #987
Mia_bianca
BAN stały

1. Przede wszystkim mam Wam przekazać podziękowania od mamy Iwony, za zainteresowanie oraz za pracę jaką włożyłyście w obcojęzyczne plakaty i rozmieszczenie ich na forach także w innych krajach.

2. Plakaty od razu przekazałam komu trzeba i jutro powinny być już rozwieszane w gablotach SKM-ek (z naciskiem na Sopot, tam też trafią wersje angielskojęzyczne) oraz na peronach pociągów dalekobieżnych; być może także w pociągach dalekobieżnych.

3. Nie mogłam sie oprzeć, więc wracając zatrzymałam się w Sopocie. Przeszłam drogę Iwony, od DC, obok sanatorium, przez przejście obok papryki, do wejścia na plażę.
- wejście nr 23 jest wejściem pierwszym licząc od mola;
- wejście zaraz naprzeciwko trasy Iwony ma nr 24 i jest drugie od mola i jest PRZED hotelem chińskim;
- trzecie od mola jest wejście nr 25 i jest za hotelem Chińskim, trzeba do niego dojść wąską ciemną (nocą) drogą pomiędzy hotelem, a domem i krzakami; więc wątpię, że tam poszła.

Myślę, że byłą pod wejściem nr 24, drugim od mola. Było na wprost drogi, którą wyszła spod papryki. Jest teoria, że Iwona chciała ochłonąć z nerwów po kłótni na plaży (jej mama powiedziała, że Iwona jest osobą impulsywną i jak się wkurzy, to zamyka się w pokoju np na 2 h i wychodzi, jak jej przejdzie) tak samo mogło być teraz.
Jeśli chciała tylko ochłonąć to nie miało sensu iść za hotel chiński, tym bardziej, że przed było teoretycznie bezpieczniej.
Tam też wg Rutkowskiego urwał się sygnał, tam też ginie jej ślad. Myślę że wszystko mogło rozegrać się w tym kwadracie: papryka i stary kościół z prawej stojąc tyłem do morza) z wejściem na plażę i krzakami z tyłu, z drogą do Gdańska z lewej i z domami mieszkalnymi naprzeciwko. W środku, przypominam, jest fontanna i placyk zabaw dla dzieci. Tam też mogła sobie usiąść, nie musiała wcale iść na plażę.

Wersję, że Iwona chciała iść do domu pieszo do domu - jej mama odrzuca. Powiedziała, że Iwona jest leniwa, nie chciałoby się jej iść taki kawał, a 3 ostatnie lata woziła ją do szkoły. Iwona więc chciałą tylko odsapnąć w samotności, na plaży, czy z boku.

Wersja ucieczki czy wyjazdu też jest odrzucana, ponieważ kiedy koleżanka dzwoniła do Iwony, ta powiedziała jej, żeby jej torebkę z kluczami położyła na balkonie (kolezanka mieszkała na parterze) ona już wraca do domu, więc weźmie te klucze i wejdzie do domu. I padł jej telefon.

Rodzina z przyjaciółmi Iwony przeszukali całe wydmy od Sopotu do Brzeźna z tego co zrozumiałam krótko po jej zaginięciu. Teraz trzeba przeszukać resztę okolicy.

4. W Sopocie mówi się o Iwonie. Plakaty wiszą w kilku miejscach na Grunwaldzkiej, ale nie ma ich wiele. Więcej wisi na drzewach przy plaży.
Mijałam parę ludzi po 50-tce gdzie facet tłumaczył babce którędy szła iwona i pod sanatorium opowiadał o scenie z facetami. W sklepie spożywczym sprzedawczynie dyskutowały o tym co mogło stać się z Iwoną (sugerowały porwanie)

5. D Gdańska pojechałam dolnym Sopotem, zaraz za centrum do Mariny po Hestię - same krzaki.
W druga stronę, za centrum juz przed "Marylą" a na wysokości Koliby - las, krzaki, masakra....
Mia_bianca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-27, 19:35   #988
olasia99
Zakorzenienie

mia, no to w końcu nie wiadomo, przed którym wejściem była.
Sprzeczne informacje w mediach i policji wcale nie pomagają w sprawie jakimś tam świadkom.
Stary 2010-07-27, 19:36   #989
Czarna_Złośnica
Wtajemniczenie

Dziękuję Mia_bianca, że Nam tu wszystko przekazałas...
Czarna_Złośnica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-07-27, 19:36   #990
paula-zla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mia_bianca Pokaż wiadomość
1. Przede wszystkim mam Wam przekazać podziękowania od mamy Iwony, za zainteresowanie oraz za pracę jaką włożyłyście w obcojęzyczne plakaty i rozmieszczenie ich na forach także w innych krajach.

2. Plakaty od razu przekazałam komu trzeba i jutro powinny być już rozwieszane w gablotach SKM-ek (z naciskiem na Sopot, tam też trafią wersje angielskojęzyczne) oraz na peronach pociągów dalekobieżnych; być może także w pociągach dalekobieżnych.

3. Nie mogłam sie oprzeć, więc wracając zatrzymałam się w Sopocie. Przeszłam drogę Iwony, od DC, obok sanatorium, przez przejście obok papryki, do wejścia na plażę.
- wejście nr 23 jest wejściem pierwszym licząc od mola;
- wejście zaraz naprzeciwko trasy Iwony ma nr 24 i jest drugie od mola i jest PRZED hotelem chińskim;
- trzecie od mola jest wejście nr 25 i jest za hotelem Chińskim, trzeba do niego dojść wąską ciemną (nocą) drogą pomiędzy hotelem, a domem i krzakami; więc wątpię, że tam poszła.

Myślę, że byłą pod wejściem nr 24, drugim od mola. Było na wprost drogi, którą wyszła spod papryki. Jest teoria, że Iwona chciała ochłonąć z nerwów po kłótni na plaży (jej mama powiedziała, że Iwona jest osobą impulsywną i jak się wkurzy, to zamyka się w pokoju np na 2 h i wychodzi, jak jej przejdzie) tak samo mogło być teraz.
Jeśli chciała tylko ochłonąć to nie miało sensu iść za hotel chiński, tym bardziej, że przed było teoretycznie bezpieczniej.
Tam też wg Rutkowskiego urwał się sygnał, tam też ginie jej ślad. Myślę że wszystko mogło rozegrać się w tym kwadracie: papryka i stary kościół z prawej stojąc tyłem do morza) z wejściem na plażę i krzakami z tyłu, z drogą do Gdańska z lewej i z domami mieszkalnymi naprzeciwko. W środku, przypominam, jest fontanna i placyk zabaw dla dzieci. Tam też mogła sobie usiąść, nie musiała wcale iść na plażę.

Wersję, że Iwona chciała iść do domu pieszo do domu - jej mama odrzuca. Powiedziała, że Iwona jest leniwa, nie chciałoby się jej iść taki kawał, a 3 ostatnie lata woziła ją do szkoły. Iwona więc chciałą tylko odsapnąć w samotności, na plaży, czy z boku.

Wersja ucieczki czy wyjazdu też jest odrzucana, ponieważ kiedy koleżanka dzwoniła do Iwony, ta powiedziała jej, żeby jej torebkę z kluczami położyła na balkonie (kolezanka mieszkała na parterze) ona już wraca do domu, więc weźmie te klucze i wejdzie do domu. I padł jej telefon.

Rodzina z przyjaciółmi Iwony przeszukali całe wydmy od Sopotu do Brzeźna z tego co zrozumiałam krótko po jej zaginięciu. Teraz trzeba przeszukać resztę okolicy.

4. W Sopocie mówi się o Iwonie. Plakaty wiszą w kilku miejscach na Grunwaldzkiej, ale nie ma ich wiele. Więcej wisi na drzewach przy plaży.
Mijałam parę ludzi po 50-tce gdzie facet tłumaczył babce którędy szła iwona i pod sanatorium opowiadał o scenie z facetami. W sklepie spożywczym sprzedawczynie dyskutowały o tym co mogło stać się z Iwoną (sugerowały porwanie)

5. D Gdańska pojechałam dolnym Sopotem, zaraz za centrum do Mariny po Hestię - same krzaki.
W druga stronę, za centrum juz przed "Marylą" a na wysokości Koliby - las, krzaki, masakra....
Odwaliłaś kupę dobrej roboty!
i don't want to get over you

wymienię
paula-zla jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości