|
|
#961 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Bylam, jestem, chce byc AU PAIR - nasze przygody. czesc VI
Cytat:
Biedna, nienawidze takich sytuacji! ![]() ja tez niby bede na dwa tygodnie, tez w pazdzierniku, no ale swieta to swieta. poza tym moja rodzinka pewnie bedzie je spedzac z rodzina, ja nie chce sie im wciskac (wiem, ze by mnie zaprosili) ale tez nie chce siedziec sama. pomyslalam wiec ze moze zaprosze siostre do mnie ale w ta strone tak samo drogie. 35o zl w jedna strone;/ no nie wiem, pogadam jeszcze dzis z hostka, bo pytala czy znalazlam juz bilety. moze mi cos dolozy.
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
Ja spedzalam tutaj swieta z siostrami, w ogole nie czulam, ze sa swieta. Na szczescie w tym roku spedzam je w PL.
![]() ![]() Ekh... dzisiaj wracam do domu. ale szybko zlecial weekend ![]() o 18 mam autobus. A next weekend spedzam u malenstwa
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
Ines, już nie mogę się doczekać
![]() Nie wiem tylko co z Windy, bo się nie odzywa
|
#964 |
|
Przyczajenie
|
Hey dziewczyny! Jestem tu nowa i chciałabym zostać au pair. Znalazłam biuro: http://happyaupair.pl/ może któraś z niego korzystała? Chciałabym wyjechać do USA tylko dopiero za 2 lata jak skonczę liceum, zrobię prawko i podszkolę się jeszcze w angielskim. Była któraś z Was w USA? Czy może lepiej do Wielkiej Brytanii??
|
|
|
|
#965 |
|
Zakorzenienie
|
Hello
Jeszcze nawet nie wybrałam biura
|
|
|
|
#966 |
|
Konto usunięte
|
maryna, fiolusiek my nie wyjezdzamy z biur tylko szukamy rodzinek na necie na wlasna rekei wyjezdzamy
na aupair world.net i greataupair.com
|
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
Sama tak szukac to troche ryzykowne
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 |
|
Przyczajenie
|
Aha
a po ile miałyście lat jak wyjeżdzałyście pierwszy raz?
|
|
#969 |
|
Konto usunięte
|
18-19 zalezy ale mozna wyjecha i w wieku 17
![]() zalezy bo jak my same wyjezdzamy to nie ma granic wieku, z biur jest ukonczone 18 o ile sie nie myle ja wyjechalam jak mialam 19 a rocznikowo 20 ![]() teraz rok wiecej mam ryzykowne, moze i tak alenikt nas na krokiety nie przerobil,trafiaja sie lepsze i gorsze rodziny ale idzie je wyczuc przed wyjazdem w miare
|
|
|
|
#970 |
|
Przyczajenie
|
Ja już bym chciała jechać
Tylko, że właśnie narazie rodziców przyzwyczajam do tej myśli.. Kurde 2 lata to długo a już nie mogę się doczekać. Poznałyś dużo nowych ludzi? Lepsi od Polaków?
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie zarajestrowałam się na tej stronie
Tylko nie wiem co napisac do tej rodziny w liscie
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 |
|
Konto usunięte
|
jakie masz doswiadczenie, hobby,czego szukasz, ze jestes honest responsible bla bla
takie tamim lepszy opis wiecej zgloszen ![]() a czemu maryana 2 lata czekac?ilemasz lat? no ludzi sie poznaje duzo,przedewszystkim jezyk szkolisz nie boisz sie mowic blokada znika i wogole. Rok temu sie rozmawiac balam na poczatku teraz juz spoko bo wszedzie po ang musisz gadac i tyle
|
|
|
|
#973 |
|
Przyczajenie
|
17
no w sumie zanim zalatwie te wszytskie rzeczy to najwczesniej za rok, ale to chce mature zdac jeszcze to pojade jakos za 2 raczej. Jejjuu!! świetnie właśnie ten angielski to jest dobra rzecz.
|
|
#974 |
|
Zakorzenienie
|
Za rok mozesz pojechac np tylko na wakacje, a jak Ci sie spodoba i skonczysz szkole to juz na dluzej
|
#975 |
|
Przyczajenie
|
No a Wy teraz jestescie w tam u tych rodzin ?
Fajnie miec kontakt z takimi osobami bezposrednio. I jak się układa?
|
|
#976 |
|
Konto usunięte
|
moja rodzina pol kanadyjsko-jamajska i host brytyjczyk
![]() spoko rodzinka mam jedno dziecko, Londyn ![]() aktualnie mam wolne do 28 sierpnia hahaha bo sa w Kanadzie ![]() traktuja mnie jak czlonka rodziny ale nie zawze tak rozowo sie uklada bywaja niemile rodzinki tez mam TZ stad i tez brytyjczyk hahaha z tego akcentu nie moge normalnie ![]() mam zboczenie bo bylam na brytyjskim akcencie na studiach
|
|
|
|
#977 |
|
Zakorzenienie
|
fiolusiek- serio chcesz jechac? do jakiego kraju?
Kasienka- na razie jednak musze zaczekac na oficjalna odmowe, bo wciaz mam nadzieje ![]() mama znow sie obrazila juz miala dac na dentyste. (laines- ja jutro mam wizyte) najgorsze,ze mysli,ze tylko 100zl! toz to na kanalowe nie starczy w zyciu. w Palermo kupilam sobie duzy ozdobny sloik (sliczny i pelno muszelek tam mam znad morza. i mama znow swoje... i zaczyna remontowac jeden pokoj, znosi wszystkie najlepsze zdjecia, obrazy tam (a sciany nie maja tapet i mowi do mnie ,czy moze wziac te muszelki z mojego starego pokoju (brat tam jest) do tego, ktory remontuje. ja mowie,ze nie, bo i tak nie skonczy i niech najpierw sciany i sufit zrobi. ale sie obrazila ![]() nic nie mozna powiedziec zla jestem na nia. ale oczywiscie trzeba przeprosic, bo czlowiek w potrzebie, a kto ma kase, ten ma wladze. pff. zapomnialam, co mialam napisac. nie mam zielonego pojecia, jak jutro do dentysty dojechac. babcia dala mi dyche o tako bo spie, a babcia dzwoni. okazalo sie,ze jest w carrefour, i nie da rady zakupow niesc. wiec mialam poprosic brata, by poszedl. - babciu, o a za co? - za to,ze brata zawolalas eh. ![]() ale nerwy w tym domu, mowie wam. brat za 5 dni na stale wyjezdza do Belgii. zazdroszcze mu. ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- aa dziewczyny. odebrala au pair ich chyba, Melissa, ktora 23 albo 28 jedzie. wiec to nie nowa ![]() wlasnie znow zadzwonilam. spytalam, z kim rozmawiam ![]() no i mialam racje. z ich au pair. ona mowi jak dorosla ;o ja mowie, czy wie, o ktorej beda rodzice. a ona,ze pozno dzis, i ze lepiej jutro zadzwonic. shyyyyt
Edytowane przez ruciakks1 Czas edycji: 2010-08-16 o 19:35 |
|
|
|
#978 |
|
Przyczajenie
|
No to Ci zazdroszczę
a ile już tam jestes?
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
myslicie,ze powie,ze dzwonilam?
---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- maryana- wybacz, czesc ![]() koszt wyjazdu do usa z biura to chyba 1200 zl. musisz miec 18 lat. do usa mozesz pojechac TYLKO przez agencje. innej legalnej mozliwosci chyba nie ma. wiec nie daj sie nabrac rodzinkom, ktore maja w profilu "no agencies" wtedy to ty bedziesz miec problemy i ty zostajesz bez ubezpieczenia, a opieka lekarska w stanach to ogromne sumy. pamietaj, zeby zaczac to sporo wczesniej zalatwiac. przed koncem szkoly. musisz isc na rozmowe kwalifikacyjna, przygotowac dokumenty. fajnie by bylo, gdybys juz w wakacje wyjechala po szkole. sporo czekania masz hehe ![]() powodzenia!
|
|
#980 |
|
Konto usunięte
|
ja bym powiedziała
jakoś dziwne to wszystko - mieli odpisać nie odpisali... jacyś tacy - niesłowni.. czy coś przegapiłam?Rucia - daj mamie te muszelki i niech robi na co ma ochotę - zniechęcasz kobietę niepotrzebnie.. kurcze jak lubi tak te remonty zaczynać, niech zaczyna skoro jej to radość daje.. no
|
|
|
|
#981 |
|
Przyczajenie
|
No troche sporo, ale chce sie dowiedziec przez ten czas jak najwiecej zeby w pore wlasnie wszystko zalatwic i zeby nie bylo zadnych problemow. Wlasnie w jednym biurze rekrutacja na 2011 rok juz sie zaczela czyli w 2011 ja juz bede mogla sie zapisac na 2012
Ruciakks1 czytalam stare posty jeszcze ze starszych watkow i mialas fajna rodzine juz jestes w Polsce?
|
|
#982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak ja slysze English to az mam ciary na plecach.. gdzie jestes moj angielski chłopaczku??
|
|
#983 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ja bylam u tej samej rodziny rok temu na wakacje a teraz jestem tez na wakacje ale sie zostaje na stale btw nie przez TZ, postanowilam to zanim go poznalam zeby nie bylo ![]() chyba tak ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:07 ---------- Cytat:
![]() : prosi:![]() :pros i:![]() wpadnij do JuKej i znajdziesz hehe
|
||
|
|
|
#984 |
|
Rozeznanie
|
Ach Kacha co ja moge??
z tego wszystkiego wyzalilam sie Mamie (czesgo czesto nie robie bo nie chce obarczac ja zamartwianiem) i mi mowi ze nie moge ciagle zyc w stresie.. stres sie zacznie jak zostane sama z dzieckiem ![]() tak mnie Host wkurzyl na weekendzie.. to ze kazal mi oddac klucze to jedna z 100 rzeczy ktorymi mnie zbulwersowal.. Dzisiaj wracac Hostka i: -albo mi sie poprawi humor -albo mnie wkurrzy bo mi nie pozwoli jechac na swieta na tydzien.. postanowilam zrezygnowac jesli bedzie mi robila problemy..
|
#985 |
|
Konto usunięte
|
no bez problemu co innegoznajdziesz nie ma co sie meczyc kurcze laske zrobilas zostalas sie tak cie prosili a teraz co
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
maryana: ja od 3 miesiecy ponad w Polsce. a o ktorej rodzince mowisz?" o tej z Liverpoolu czy Stuttgartu?
W Stuttgarcie rodzinke mialam niesamowita.! ![]() orenda- sluchaj, wlasnie ciagle mnie zastanawia koniec naszej rozmowy. nic nie zrozumialam i tylko mowilam: yhy,ok. a ona: ok? i tak trzy razy powtorzyla. i nie wiem nawet o czym na koncu rozmawialysmy. ale chyba byli gdzies, skoro dzis normalnie odebrala,a wtedy nikt. a co do mamy- nie, nie zgadzam sie. wspieralismy ja zawsze. ma 40 lat. niech sie w koncu nauczy,ze jak cos sie zaczyna, to sie konczy. przez to wstyd kogos zapraszac w ogole,. bo kazdy pokoj jest tak kreatywnie zrobiony, nikt tak nie ma -ale tylko polowa wszedzie!!!!! nic nie konczy. nie popieram tego. tu chodzi raczej 0 to,ze cokolwiek sie powie , to robi z siebie ofiare zyciowa. i wszystko trzeba dac, bo sie obrazi. jak dziecko. szczerze? jestem tym zmeczona psychicznie. kazdego dnia trzeba uwazac na to, co sie mowi, swojego zdania nie mozna miec , i nagle tekst w stylu: nie dam ci na dentyste jutro, zobaczysz. nie pomoge ci w wyjezdzie, zobaczysz. gdzies to mam juz. (nie myslcie, ze jestem zla. nie jestem. ale to przechodzi ludzkie pojecie juz)
|
|
#987 |
|
Konto usunięte
|
ruciak calm down,niedlugo na swoje sie wyniesiesz
|
|
|
|
#988 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Słoneczko - ja to jak najbardziej rozumiem, mnie samą rodzice - czyt.ojciec - do szewskiej pasji doprowadzał, ale teraz tak mam - że to mój problem, nie jego każdy chce żyć i jeśli krzywdy nikomu tym życiem nie robi - dla mnie luz... a z drugiej strony - nie ma co analizować czy rozpamiętywać urazy z przeszłości, bo to do niczego nie prowadzi, a tylko frustruje ![]() Porozmawiaj z mamą "normalnie" - bez tych klimatów "wcześniej tego nie robiłaś, to się wykaż teraz" bo to strasznie smutne jest i niekonstruktywne Potrzebujesz kasy na lekarza, bo się boisz, że dzieje się coś złego..tyle..Kurcze Ruciul wybacz, że się tak mądruję, ale przykro mi, jak czytam, że się z mamą tak nakręcacie nawzajem ... coraz dziwniejsza sprawa z tą familią i ich aupairką - a ona po angielsku normalnie śmigała?
|
|
|
|
|
#989 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
never ever.NEVER!!! Zadnych swiat nie czulam. przygotowanzapachu ciast i innych smakolykow nawet zazdroscilam bratu ze sprzata.sero. Tak bardzo mi brakowalo tych przedswiatecznych porzadkow a nawet klotni z rodzenstwem kto co ma posprzatc ![]() Cena biletu na swieta mnie nie interesuje.lece i koniec. juz wiem ze na pewno moge byc na ok 10 dnibo pytalam wczoraj hostki ehhh..Kacha zycze Ci jak najalepiej z Ch-of kors. N. tez mowil ze ni epozwoli mi byc samej podczas xmas time. no i rzeczywiscie nie bylam. a slowo "jakos" idealnie odzwierciedla moje zeszloroczne swieta. wlasnie-bylo dokladnie "jakos". nie chce tegio. chce zeby po prostu byly.jak zawsze
|
|
|
#990 |
|
Konto usunięte
|
no le nie moge na swieta zjechac jako au pair masz swobode, ja jak dostane normalna prace juz nie bede miala tak rozowo z wolnym ;/
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:57.

tak się kończy oglądanie sherlocka holmesa w przeciągu
dobra jestem!

Jeszcze nawet nie wybrałam biura
na aupair world.net i greataupair.com

a po ile miałyście lat jak wyjeżdzałyście pierwszy raz?