Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009) - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-06, 12:47   #961
gucia6
Zakorzenienie

Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)

Cytat:
Napisane przez tarasia Pokaż wiadomość
guciu jak przestawiłaś sandrę na jedną drzemkę?
wiesz, jak ona mi spała 2 x po pół godziny i jak ją do łóżka dawałam o 10, to zaczynała mi po nim łazić, więc postanowiłam spróbować "przemęczyć ją dłużej i w końcu jak widziałam, że już ledwo na oczy widziała i marudna była, to ją do łóżka. Wtedy zasypiała prawie natychmiast i przespała po raz pierwszy 2,5 godz, więc tak zostało

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
A ja dziś podekscytowana - o północy zadzwoniła do mnie siostra - po raz drugi zostałam ciocią Malutka urodziła się przez CC o 20 i ważyła tylko 4470 (pierwsza ważyła 5kg) Tylko smutno mi, że nie mogę ich zobaczyć...

gratulacje dla siostry

Cytat:
Napisane przez Katarina081 Pokaż wiadomość
Czesc Kochane, ja już z domku nadaję, a mała szaleje!

Moje dziecko jeszcze się nie przestawilo, na czas zimowy i wstaje mi o godzine wczesniej Do tej pory chodzila spac okolo 21 i wstawala po 9, a teraz wstaje przed 8!!!
Co do spania w dzien, to Bianka tez spi tylko raz od okolo 14 do 17

Ditu gratulacje ciociu! Ale duże to maleństwo

Kachula Mati wymiata! i jaki ma super autko!

Xpresjo jechałam przez Ślezna, tak około 15, a Ty co tam robiłas?

Tarasiu jak tylko znajde nianie to zaczne szukac pracy ale bardzo, bardzo, bardzo chce juz wyjsc do ludzi i znowu zaczac sie spelniac zawodowo!!!

Domi, co sie z Toba dzieje, nie poznaje Cie! Chyba nie w temacie jestem Ale gdzie sie podziała moja mała Domi??

Olcia nie wiem czy dostalas ode mnie wiadomosc na FB... Jezeli chodzi o takie szybkie przekaski na szwedzki stól to ja np robie (napisze tu, a najwyzej niech ktos to wrzuci do ksiazki, bo nie mam linka)

- Tortille z lososiem ( duze tortille posmarowac serkiem Philadelphia, na to sałata, losos wedzony i oliwki, sol i pieprz do smaku, zwinac w rulon i kroic w takie a'la kanapeczki) REWELKA!

- nadziewam na wykałaczkę mała kulke mazzarelli w przyprawach, pomidorka koktajlowego i w srodek daje listek bazylii, polewam sosem balsamico

- szynka (duze plasterki) smaruje serkiem Philadelphia wymieszanym uprzednio z majonezem i chrzanem, klade szparagi i zawijam w rulon, na srodku zwiazuje szczypiorkiem w kokardke (najpierw trzeba szczypiorek sparzyc, wtedy jest jak sznurek)

Moja ulubiona sałatka jest sałatka z poledwiczka wieprzową w sosie balsamico, zawsze pierwsza znika ze stolu

Zaraz poszukam zdjec mojej malej to Wam pokaze jak moj potworek urósł
książka kucharska jest na pierwszj stronie pod listą

---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ----------

no i dostałam już wieści nt tej rozmowy co miałam w poniedziałek i odmowa
ale sama nie bardzo byłam przekonana co do tej firmy i stanowiska, tak więc nawet i lepiej, że zdecydowano za mnie
Stary 2010-11-06, 12:48   #962
katevalley
Rozeznanie

bo tak wogole to w piątek pisałam po południu do was, ale Amelka wyłączyła mi i wszystko się skasowało i już nie wchodziłam.

Bo miałam napisać, ze akurat wtedy miałam robione ostatnie USG. (36 tydzień) i wtedy już jaki śnieg padał i zawieje były ;/
A Amelka miałam 4.11.2009 - 2894 g i lekarz powiedział, ze na pewno będzie ważyła więcej niż 3,5 kg no i było więcej hehehe.I z daty porodu według OM był 6 grudnia potem na kilku usg wychodził 1 grudnia no i na tym ostatnim wyszedł już 29 listopad. A tu proszę Amelka sobie zażyczyła 20

NASZA CÓRCIA AMELKA ur. 20.11.2009 o 13:35, 3800g i 56cm

Mój malutki synek JAŚ 1-2.07.2011, 1130g

Odchudzanie 55kg

katevalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 13:17   #963
Agusia_a9
Zadomowienie

GG do Agusia_a9

Cytat:
Napisane przez katevalley Pokaż wiadomość

Agusia - za twoją fasoleczkę kciuki nadal zaciśnięte
podrosną wam okruszki i będzie już czym się nam pochwalić
ANIULKA!

'Uwielbiam ludzi, którzy umieją cieszyć się najbardziej zwykłą chwilą, ludzi którym nie potrzeba zbyt wiele.'

Fifi

Agusia_a9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 13:17   #964
karenina19
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to karenina19

Hej

moje dziecko wyglada teraz jak Rambo-Baby.... do pieknego fioletowego guza doszlo jakies zadrapanie nad gorna warga a dzisiaj rano znow nie wyrobil i ma taka czerwona szrame przez luk brwiowy i policzek.... a najlepsze to, ze nawet nie zaplakal tylko poszedl dalej...ja chcialam go przytulic i pocieszyc a ten sie smial i w nogi....

Katarinko sliczne jestescie oboje dziewczynki a mala baletnica

Gucia tak mowilas, ze nie bardzo pasowalaby ci ta praca wiec chyba spoko....nawet nie probowalam wczoraj dzwonic...

Kachula przepis na placuszki brokulowe wstawie w Ksiazce Kucharskiej

Katevalley André koooooocha zolty ser

DiTu gratulacje dla siostry i dla ciebie Ciociu

Ktos domagal sie fotek..? A prosze prosze...

Spacerek
Załącznik 3515166Załącznik 3515167Załącznik 3515169Załącznik 3515195

Na hustawce
Załącznik 3515189Załącznik 3515190

Tez na hustawce, ale w troche innym klimacie...
Załącznik 3515192Załącznik 3515193

karenina19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 13:39   #965
katevalley
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agusia_a9 Pokaż wiadomość
ANIULKA!
oj wybacz tylko nie bij!!! Aj myślałam własnie o Aniulce a nie wiem czemu napisałam Agusia....

Cytat:
Napisane przez karenina19 Pokaż wiadomość
Hej

moje dziecko wyglada teraz jak Rambo-Baby.... do pieknego fioletowego guza doszlo jakies zadrapanie nad gorna warga a dzisiaj rano znow nie wyrobil i ma taka czerwona szrame przez luk brwiowy i policzek.... a najlepsze to, ze nawet nie zaplakal tylko poszedl dalej...ja chcialam go przytulic i pocieszyc a ten sie smial i w nogi....

oj jo jo jo jo ale szalony zawsze mówiłam, ze jak mojemu najmłodszemu bratu coś odwaliło, to ze najadła się szaleju!! Więc co ty mu dałaś??

Ale zdjątka miodzio!!!

Właśnie zajrzałam do książki. No niektóre przepisy na pewno wykorzystam już w przyszłym tygodniu.

Bo za tydzień pierwsza część urodzinek Amelusi. Bo chrzestna nie będzie mogła być 20 tylko za tydzień.

Ale laski wrzucajcie też jakieś zwykłe przepisy, a nie kurde wydumane i jak dla mnie stanowczo za trudne.

Będę za tydzień piekła biszkopta, więc wstawię mój przepis. O ile się uda Bo na urodziny teściowej wyszedł 1 klasa. Żadne ciasto mi nie wyszło a akurat biszkopt i tort tak.

Odchudzanie 55kg

Stary 2010-11-06, 13:46   #966
gochaa_p
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Gucia tak mowilas, ze nie bardzo pasowalaby ci ta praca wiec chyba spoko....nawet nie probowalam wczoraj dzwonic...

Spacerek

Na hustawce

ale go ta huśtawka nudzi
gochaa_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 14:01   #967
elalank
Zadomowienie

heloł

ależ jestem śpiąca, Olka zasnęła pół godz temu i ja zamiast się wyspac, to musiałam wejśc na wizaż
xpressja- fajne kozaczki kupiłaś,
a Olka dostała te buciki od babci
http://www.ecco.com/pl/pl/kolekcja/d...6826/detail.do

Cytat:
Napisane przez domi7ks Pokaż wiadomość
Ela gratuluje fasolki wolałabys dziewczynke czy chlopaka?
Dzięki Domi Ja bym chciała baaaaaardzo drugą córeczkę

Cytat:
Napisane przez bogus85 Pokaż wiadomość
ale to byla "wpadka" lekarki hehe
no wtopiła trochę, nie wiem dlaczego pomyslała, że to wpadka. Może nie spotyka się często z ciążami jedna po drugiej

Cytat:
Napisane przez konspiracja Pokaż wiadomość
Ja nie Kate, ale - jak to za miękkiej? Do chodzenia po domu czy o co chodzi? Przeciez najlepiej żeby dziecko miało miękko i rownomiernie wszystkie stawy i ścięgna wzmacniało.
po domu fajne sa te:
http://www.paputki.com.pl/

Cytat:
Napisane przez DiTu77 Pokaż wiadomość
A ja dziś podekscytowana - o północy zadzwoniła do mnie siostra - po raz drugi zostałam ciocią Malutka urodziła się przez CC o 20 i ważyła tylko 4470 (pierwsza ważyła 5kg) Tylko smutno mi, że nie mogę ich zobaczyć...
gratulacje!!!
ale pokaźne dzieciaczki

Cytat:
- Tortille z lososiem ( duze tortille posmarowac serkiem Philadelphia, na to sałata, losos wedzony i oliwki, sol i pieprz do smaku, zwinac w rulon i kroic w takie a'la kanapeczki) REWELKA!

- nadziewam na wykałaczkę mała kulke mazzarelli w przyprawach, pomidorka koktajlowego i w srodek daje listek bazylii, polewam sosem balsamico

- szynka (duze plasterki) smaruje serkiem Philadelphia wymieszanym uprzednio z majonezem i chrzanem, klade szparagi i zawijam w rulon, na srodku zwiazuje szczypiorkiem w kokardke (najpierw trzeba szczypiorek sparzyc, wtedy jest jak sznurek)
OMG ale bym sobie zjadła. super przepisy.

Dobrze, że jesteście już w domku i Bianka ale urosła, słodziak

Karenina- ale Andre jest przystojniaczek, on ma taką słodką buźkę, zawsze uśmiechniętą

Edytowane przez elalank
Czas edycji: 2010-11-06 o 14:02
elalank jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 14:09   #968
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Spacerek

Na hustawce

bossski
już nie mogę się doczekać, jak go zobaczę na żywo Może Sandra nuczy się chodzić od Andre
Stary 2010-11-06, 14:57   #969
domi7ks
Zakorzenienie

hej Mamusie

Zeby nie było, mam dobry humor Może wóci stara Domi, jak bedzieci grzeczne

Cytat:
Będę za tydzień piekła biszkopta, więc wstawię mój przepis. O ile się uda Bo na urodziny teściowej wyszedł 1 klasa. Żadne ciasto mi nie wyszło a akurat biszkopt i tort tak.

Moze wkleisz przepis do ksiązki kucharskiej?

Cytat:
słodki
i widać, ze twardy meżczyzna Ci rosnie

Cytat:
Domi, co sie z Toba dzieje, nie poznaje Cie! Chyba nie w temacie jestem Ale gdzie sie podziała moja mała Domi??

hej Katarina ze mną wszytsko w porządku. Zapewne chodzi Ci o mentorke, o ktorej jestes dobrze poinformowana, ale nie bede tłumaczyła, bo z tego wiecej szkody ehhh czasem trzeba inaczej ubrać w słowa myśli, bo wychodzi z tego takie g...
Zdjecia sliczne, Bianka podobna do Ciebie, co się rzadko zdarza, bo córeczki raczej się wdają w tatusiów
I dobrze, ze wyszłyscie do domu. Ja w tamtym roku o tej porze również byłam w szpitalu tylko z Polusią w brzuszku jeszcze

Ela ja równiez chciałabym drugą córeczkę a masz jakieś przeczucia? Mnie się wydaje, ze bedziesz miała dziewczynke

U nas dziś śliczna pogoda- 17 stopni.

A ja zaryzykowałam i zamówiłam kurtke zimową na all:/ Nic mi się nie podoba u mnie w mieście, tylko właśnei ta z all. Mam nadzieje, że będzie fajna i dobrze dopasowana

domi7ks jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 15:39   #970
kachula27
Zakorzenienie

A ja dzis czasu od rana nawet nie mialam zeby zajrzec na wizazdopiero teraz po obiadku,maly spi.tz pojechal mi wymienic opony na zimoweczki wiec mam chwilke dla siebie i na wizazyk

Zaraz Was przelece i nadrobie

Kareninko dziekuje za przepisik w kk
-bede czekac az wkleisz i zrobi malemu te placuszki

---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

Cytat:
hej Mamusie

Moze wkleisz przepis do ksiązki kucharskiej?

słodki
i widać, ze twardy meżczyzna Ci rosnie

hej Katarina ze mną wszytsko w porządku. Zapewne chodzi Ci o mentorke, o ktorej jestes dobrze poinformowana, ale nie bede tłumaczyła, bo z tego wiecej szkody ehhh czasem trzeba inaczej ubrać w słowa myśli, bo wychodzi z tego takie g...
Zdjecia sliczne, Bianka podobna do Ciebie, co się rzadko zdarza, bo córeczki raczej się wdają w tatusiów
I dobrze, ze wyszłyscie do domu. Ja w tamtym roku o tej porze również byłam w szpitalu tylko z Polusią w brzuszku jeszcze

Ela ja równiez chciałabym drugą córeczkę a masz jakieś przeczucia? Mnie się wydaje, ze bedziesz miała dziewczynke

U nas dziś śliczna pogoda- 17 stopni.

A ja zaryzykowałam i zamówiłam kurtke zimową na all:/ Nic mi się nie podoba u mnie w mieście, tylko właśnei ta z all. Mam nadzieje, że będzie fajna i dobrze dopasowana

Domi pokaz jaka kurteczke zamowilas
jaTez musze kurtke zimowa kupic i plaszczyk ale jakos nie mam checi na zakupy ostatnio

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg

Edytowane przez kachula27
Czas edycji: 2010-11-06 o 15:43
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 16:36   #971
zebra666
Zakorzenienie

Domi pochwal się kurtką O dziwo ja ostatnio kupiłam w sklepie normalnie i to jeszcze podoba mi się.

Karenina ale słodziak a w tle chyba fure porzucił nie

Posprzątałam w szafkach:F wywaliłam wszystko co zniszczone albo trzymam a nie chodze... wyszedł pokaźny wór:F ale to nic w porównaniu z zeszłorocznymi świętami... jak porządki robiłam to 4 wielkie reklamuwy wywaliłam. Będe tak co roku segregować

zebra666 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 17:45   #972
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zebra666 Pokaż wiadomość
Posprzątałam w szafkach:F wywaliłam wszystko co zniszczone albo trzymam a nie chodze... wyszedł pokaźny wór:F ale to nic w porównaniu z zeszłorocznymi świętami... jak porządki robiłam to 4 wielkie reklamuwy wywaliłam. Będe tak co roku segregować
a czemu nie sprzedajesz?
Ja tyle ciuchów już na ebayu upchnęłam, że mogłabym za to już na porządne zakupy wybrać
Stary 2010-11-06, 18:43   #973
katevalley
Rozeznanie

domi ty mnie nie denerwuj tymi 17 stopniami bo u nas od wczoraj pada prawie non stop i wyjść na dwór się nie chce

Idę zaraz małą kąpać i kłaść spać i wpadnę na klub trochę bo widzę że nieźle tam naskrobałyście

Odchudzanie 55kg

Stary 2010-11-06, 19:00   #974
tarasia
Wtajemniczenie

wpadłam wkleić foty z naszego dzisiejszego spaceru
Załącznik 3515855
Załącznik 3515872
Załącznik 3515879
Załącznik 3515893

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 19:42   #975
elalank
Zadomowienie

heloł

ależ tu dziś cisza
Cytat:

to super! tęskniłam za "starą" Domi

nie wiem, z TZ myślimy, że chłopak, ale mam nadzieję, że się mylimy dla chłopaka nie mam prawie nic, a chciałabym, żeby te wszystkie śliczne sukienki jeszcze druga córcia włożyła

pokaż jaką? ja też muszę kupić nową, nie wypada chodzić w tej samej 3 sezon

Cytat:
jaka słodka

I uwaga, uwaga: czy któraś z Mamuś chce sprzedać wózek? musimy teraz kupic, chcemy na pompowanych kołach, żeby Olka jeszcze pojeździła przez zimę, a potem dla Fasolki

Stary 2010-11-06, 19:48   #976
tarasia
Wtajemniczenie

ela my narazie nie sprzedajemy bo chcemy jeszcze tą zimę na dużych kołach przejeździć.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

ela a na kiedy ci wychodzi termin wg OM?

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 19:57   #977
zuzanna12
BAN stały

GG do zuzanna12

czesc wam zyje u nas dosc zimno bo tylko 4 stopnie ale slonko ladnie swiecilo wiec sie wybralam na dwor......i tak zeszlo na 3 godziny

dziewczyny jaka pogoda u was...i czy wasze dzieci chodza juz na zimowo ubrane....my tak....Olimpia dzis miala cieple spodnie i zimowa kurte i czape...szalik....a widzialam ze matka miala chlopczyka okolo 7 mcy w golo glowa i w samek bluzie....szok
zuzanna12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 20:06   #978
zebra666
Zakorzenienie

Gucia dzisiaj akurat poszły takie podniszczone rzeczy sama to bym je na podomu u zywała więc nie nadawały się na sprzedaż. W zeszłym roku mogłam sprzedać, bo dużo lepszych wywalałam ale szczerze mówiąc to były ostatnie porządki świąteczne i robiłam miejsce na ciuszki małego. Nie chciało mi się z tym abwić- zdjęcia wystawianie latanie potem na poczte z nbrzuchem pod brodą w środku zimy
Pare rzeczy po Piotrusiu sprzedałam ale większośc daje tacie i koleżance, z którą się na wizazu spiknęłam i odnowiłyśmy znajomość( do LO razem do klasy śmigałyśmy).

Ela w sumie ja mam głęboko spacerowy na pompowanych kołach ale tacie dałam dla małej... A kasa by się przydała... ale może któraś ma jeszcze po maluszku wózek, którego już nie używa W razie W dużo na all ludzie sprzedają.

Tarasia śliczna Lenka

Ale się wysprzątałam Cudów nadal nie ma ale w końcu już widać światełko w tunelu...może do świąt się wyrobie

Edytowane przez zebra666
Czas edycji: 2010-11-06 o 20:09
Stary 2010-11-06, 20:16   #979
aniulka8204
Wtajemniczenie

witajcie mamuśki

przeleciałam Was tak szybciutko ale nie mam weny żeby odpisać wybaczcie

oglądnęłam też zdjęcia i normalnie nie moge sie napatrzeć takie słodkie te dzieciaczki i już takie duże no szok

no i tak patrząc to ta moja dupcia mała to taka chudziutka według waszych
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-06, 20:17   #980
asioczka
Zadomowienie

Tarasiu Nilcia przecudna! slicznie jej w tej czapeczce i superancką ma kurtałkę
Guciu, a o ktorej Sandrunia je obiadek? przed tą dluga drzemka? i inne Mamusie, ktorych dzieciaczki maja jedna, dluga drzemke: jak u Was pory posilkow wygladaja?

my skonczylismy antybiotyk, to sie jakas infekcja przyplatala, w nocy goraczka, potem a dzien i w nocy tez, a jak chcielismy isc do lekarza, to goraaczka zniknela ;] nie byla wielka maks. 38,8 mierzone w pupce. a teraz wysypka wylazla. czy trzydniowka moze byc kilka razy? bo moja miala, jak skonczyla 6 miesiecy i teraz znow to wyglada na trzydniowke...sama nie wiem.

Aniulka, moja dupcia tez chudzina- wazy 8400;]

http://www.suwaczki.com/tickers/1usaqps60jfvd5cq.png Natka 16.06.2012
asioczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 20:19   #981
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kachula27 Pokaż wiadomość

Domi pokaz jaka kurteczke zamowilas
jaTez musze kurtke zimowa kupic i plaszczyk ale jakos nie mam checi na zakupy ostatnio
Cytat:
Domi pochwal się kurtką O dziwo ja ostatnio kupiłam w sklepie normalnie i to jeszcze podoba mi się.
kurtka taka:
http://allegro.pl/dluga-kurtka-zimow...299463872.html
mi się bardzo podoba brąz
Cytat:
domi ty mnie nie denerwuj tymi 17 stopniami bo u nas od wczoraj pada prawie non stop i wyjść na dwór się nie chce
to już pewnie końcówka tego ciepła
Cytat:
Załącznik 3515855
Załącznik 3515872
Załącznik 3515879
Załącznik 3515893
śliczna jest

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość
ależ tu dziś cisza

to super! tęskniłam za "starą" Domi
no to sie wydało

Cytat:
nie wiem, z TZ myślimy, że chłopak, ale mam nadzieję, że się mylimy dla chłopaka nie mam prawie nic, a chciałabym, żeby te wszystkie śliczne sukienki jeszcze druga córcia włożyła

pokaż jaką? ja też muszę kupić nową, nie wypada chodzić w tej samej 3 sezon I uwaga, uwaga: czy któraś z Mamuś chce sprzedać wózek? musimy teraz kupic, chcemy na pompowanych kołach, żeby Olka jeszcze pojeździła przez zimę, a potem dla Fasolki
Ja też chce wykorzystać jeszcze te sukieneczki, mam kilka których w ogóle nie ubrałam Polusi
kurtke wyżej wkliełam
a wózka nie sprzedajemy, jeździmy teraz nim, a kiedyś mam nadzieje, zosatnei dla drugiej dzidzi

Cytat:
Napisane przez zuzanna12 Pokaż wiadomość
czesc wam zyje u nas dosc zimno bo tylko 4 stopnie ale slonko ladnie swiecilo wiec sie wybralam na dwor......i tak zeszlo na 3 godziny

dziewczyny jaka pogoda u was...i czy wasze dzieci chodza juz na zimowo ubrane....my tak....Olimpia dzis miala cieple spodnie i zimowa kurte i czape...szalik....a widzialam ze matka miala chlopczyka okolo 7 mcy w golo glowa i w samek bluzie....szok
Ja buciki ubieram zimowe

Stary 2010-11-06, 20:35   #982
aniulka8204
Wtajemniczenie

Elalank a tak ogólnie to jak się czujesz??

ja jakoś zaspana chodzę i jak Agusia śpi to ja tez się zaraz kładę i śpimy po dwie godziny
dziś to myślałam że usne na siedząco a ona usnęła dopiero o 13.30

no i podbrzusze mnie czasem pobolewa tak jakby nie skurcz ale zaciska, miałam też tak przy Agusi a ty też coś odczuwasz w podbrzuszu?
aniulka8204 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 20:43   #983
xpressja
Zadomowienie

ależ mi Lenka dała popallić przy zasypianiu idzie jej druga górna dwójka i bardzo jest nerwowa, nie może zasnać popłakuje .... no ale juz śpi, a ja mogę buszowac po necie

Tarasiu - Nila jest sliczna!!!!!

Ela, ja wózio bede sprzedawac, ale dopiero na wiosne chce własnie zimę teutonią przejeździć

domi, kurtka bardzo fajna! jak ty ją wyszukałas w takim zatrzesieniu kurtek na allegro ?!
.... aa zdjęcia co modelka ma cycuchy na wierzchu - masakra :/
no ale na szczęście dostarczają kurtke bez modelki

u nas dzisiaj deszcz, wiatr, i nawet nosa z domu nie wystawiłam... nawet zakupy zrobiłam przez alma24.pl bo miałam światło w lodówce

a my miałyśmy dzisiaj ( tzn Lenka miała) debiut spagetti z sosem pomidorkowym przyprawiony ziołami prowansalskimi - lubimy oooooj lubimy

Edytowane przez xpressja
Czas edycji: 2010-11-06 o 20:45
xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 20:47   #984
gucia6
Zakorzenienie

Cytat:
jaka śliczniutką masz córcię

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
Guciu, a o ktorej Sandrunia je obiadek? przed tą dluga drzemka? i inne Mamusie, ktorych dzieciaczki maja jedna, dluga drzemke: jak u Was pory posilkow wygladaja?

moja dupcia za to jest klopsem

a jemy tak:
ok 6.30-7 (zależy jak się obudzi, bo zdarza się jej też pobudka ok 8 ) mleko - 240 ml
ok 10 miska kaszki mannej z płatkami owsianymi na mleku i odrobiną marmolady
I jak młoda długo urzęduje, to dostaje banana ok 13, a jeśli zmęczona jest wcześniej, to ok 12 idzie spać bez banana, którego dostaje po drzemce ok 15

ok 16 dostaje obiad lub przekąskę w postaci kanapki lub osocu

i ok 19.30 jak idzie spać dostaje jeszcze butlę mleka, 250 ml

Cytat:
kurtka taka:
booooska
aż normalnie żałuję, że mam jeszcze dobrą przejściową i płaszczyk zimowy (chociaż może wypadałoby go już zmienić )

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

Cytat:
Napisane przez xpressja Pokaż wiadomość

domi, kurtka bardzo fajna! jak ty ją wyszukałas w takim zatrzesieniu kurtek na allegro ?!

ale może tz by się ucieszył
Stary 2010-11-06, 20:49   #985
elalank
Zadomowienie

Cytat:
ela my narazie nie sprzedajemy bo chcemy jeszcze tą zimę na dużych kołach przejeździć.

---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

ela a na kiedy ci wychodzi termin wg OM?
no wiedziałam że nici z tego. będę musiała na all czegoś poszukac

na 1 lipca

Cytat:
Ela w sumie ja mam głęboko spacerowy na pompowanych kołach ale tacie dałam dla małej... A kasa by się przydała... ale może któraś ma jeszcze po maluszku wózek, którego już nie używa W razie W dużo na all ludzie sprzedają.
a no widzisz to się spóźniłam! nie mogłaś przewidzieć, że zafasolkuję?

Cytat:
Napisane przez asioczka Pokaż wiadomość
my skonczylismy antybiotyk, to sie jakas infekcja przyplatala, w nocy goraczka, potem a dzien i w nocy tez, a jak chcielismy isc do lekarza, to goraaczka zniknela ;] nie byla wielka maks. 38,8 mierzone w pupce. a teraz wysypka wylazla. czy trzydniowka moze byc kilka razy? bo moja miala, jak skonczyla 6 miesiecy i teraz znow to wyglada na trzydniowke...sama nie wiem.

yy ja nie wiem, czy może byc więcej razy, my nie mieliśmy jeszcze

a mój grubcio waży 11 kg

Cytat:
kurtka taka:

no to sie wydało

Ja też chce wykorzystać jeszcze te sukieneczki, mam kilka których w ogóle nie ubrałam Polusi
kurtke wyżej wkliełam
a wózka nie sprzedajemy, jeździmy teraz nim, a kiedyś mam nadzieje, zosatnei dla drugiej dzidzi
fajna kurtka ciekawe czy będzie dobrze dopasowana? ja się zawsze tego boję kupując przez internet.

ups

ja też mam mnóstwo sukienek, bo moje siostry zaszalały, i szkoda mi ich, bo są takie słodkie

no ja też bym miała wózek, gdyby nam ktoś nie ukradł

Cytat:
Napisane przez aniulka8204 Pokaż wiadomość
Elalank a tak ogólnie to jak się czujesz??

ja jakoś zaspana chodzę i jak Agusia śpi to ja tez się zaraz kładę i śpimy po dwie godziny
dziś to myślałam że usne na siedząco a ona usnęła dopiero o 13.30

no i podbrzusze mnie czasem pobolewa tak jakby nie skurcz ale zaciska, miałam też tak przy Agusi a ty też coś odczuwasz w podbrzuszu?
dzięki Aniulka, czuję się ok, już pisałam wcześniej, że żadnych dolegliwości nie mam, jedynie palą mnie dłonie i jestem częściej zmęczona. w podbrzuszu nic nie odczuwam.

Stary 2010-11-06, 20:55   #986
domi7ks
Zakorzenienie

Cytat:

Ja ją znalazłam jakoś na pierwszej stronie już, bo tego jest bardzo duzo na allegro
Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
booooska
aż normalnie żałuję, że mam jeszcze dobrą przejściową i płaszczyk zimowy (chociaż może wypadałoby go już zmienić )
super, że sie podoba

Cytat:
Napisane przez elalank Pokaż wiadomość

fajna kurtka ciekawe czy będzie dobrze dopasowana? ja się zawsze tego boję kupując przez internet.

ups

ja też mam mnóstwo sukienek, bo moje siostry zaszalały, i szkoda mi ich, bo są takie słodkie

no ja też bym miała wózek, gdyby nam ktoś nie ukradł

Pamiętam tą sytuacje z wózkiem:/ tyle czasu stał. Ktoś musiał dobrze obczaić, bo pamiętam, ze Wy za jakąś ścianką go trzymaliście
Ja mam sukieneczki z Hameryki I to na teraz Mam nadzieje, ze na nastepne wakacje będą jeszcze dobre, bo rozmiar z metek jest na 12 miesięcy:/ ale te amerykńskie rozmiary są strasznie dziwne

Asioczka moja też wazy jakos 8,5 kg

Stary 2010-11-06, 21:00   #987
zebra666
Zakorzenienie

Domi wygląda fajnie Daj znać czy na żywo też ok jaki kolor wybrałaś?

Zuzanna my się nosimy jesiennie- kurteczka owszem ale cienka, spodnie normalne, bo ma tez rajtusie. Czapsuia cieplejsza ale nie zimówka. Niczym go nie okrywam. Patrze na to jak siebie ubieram- bo inaczej co w ziemie dziecku bym miala ubierać

Stary 2010-11-06, 21:03   #988
xpressja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
j

ale może tz by się ucieszył

Gucisławo! przywołuję Cię do porządku!

xpressja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-06, 21:35   #989
zebra666
Zakorzenienie

Domi wybacz na oka mi poszło- przecież napisałaś, że brązowa hihi

Stary 2010-11-06, 21:36   #990
kachula27
Zakorzenienie

Cytat:
Gucisławo! przywołuję Cię do porządku!

Gucisławo no nie moge:rotf l:

Domi kurtka superowa!!

Mateuszek jest z nami od 03,11,2009

http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html

Odchudzanko od 28,01,13
Jest mnie mniej o 19,5kg
kachula27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości