|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Robię bęc i znów kroczek... bo ja mam dopiero roczek! (list-grud 2009)
wiesz, jak ona mi spała 2 x po pół godziny i jak ją do łóżka dawałam o 10, to zaczynała mi po nim łazić, więc postanowiłam spróbować "przemęczyć ją dłużej i w końcu jak widziałam, że już ledwo na oczy widziała i marudna była, to ją do łóżka. Wtedy zasypiała prawie natychmiast i przespała po raz pierwszy 2,5 godz, więc tak zostało
![]() Cytat:
gratulacje dla siostry Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- no i dostałam już wieści nt tej rozmowy co miałam w poniedziałek i odmowa ![]() ale sama nie bardzo byłam przekonana co do tej firmy i stanowiska, tak więc nawet i lepiej, że zdecydowano za mnie ![]()
|
|
#962 |
|
Rozeznanie
|
bo tak wogole to w piątek pisałam po południu do was, ale Amelka wyłączyła mi i wszystko się skasowało i już nie wchodziłam.
Bo miałam napisać, ze akurat wtedy miałam robione ostatnie USG. (36 tydzień) i wtedy już jaki śnieg padał i zawieje były ;/ A Amelka miałam 4.11.2009 - 2894 g i lekarz powiedział, ze na pewno będzie ważyła więcej niż 3,5 kg no i było więcej hehehe.I z daty porodu według OM był 6 grudnia potem na kilku usg wychodził 1 grudnia no i na tym ostatnim wyszedł już 29 listopad. A tu proszę Amelka sobie zażyczyła 20
|
#963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ANIULKA!
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
moje dziecko wyglada teraz jak Rambo-Baby.... do pieknego fioletowego guza doszlo jakies zadrapanie nad gorna warga a dzisiaj rano znow nie wyrobil i ma taka czerwona szrame przez luk brwiowy i policzek.... a najlepsze to, ze nawet nie zaplakal tylko poszedl dalej...ja chcialam go przytulic i pocieszyc a ten sie smial i w nogi.... ![]() Katarinko sliczne jestescie oboje dziewczynki Gucia tak mowilas, ze nie bardzo pasowalaby ci ta praca wiec chyba spoko....nawet nie probowalam wczoraj dzwonic... ![]() Kachula przepis na placuszki brokulowe wstawie w Ksiazce Kucharskiej Katevalley André koooooocha zolty ser DiTu gratulacje dla siostry i dla ciebie Ciociu ![]() Ktos domagal sie fotek..? A prosze prosze... Spacerek Załącznik 3515166Załącznik 3515167Załącznik 3515169Załącznik 3515195 Na hustawce Załącznik 3515189Załącznik 3515190 Tez na hustawce, ale w troche innym klimacie... ![]() Załącznik 3515192Załącznik 3515193
|
#965 | |
|
Rozeznanie
|
oj wybacz tylko nie bij!!! Aj myślałam własnie o Aniulce a nie wiem czemu napisałam Agusia....
Cytat:
Ale zdjątka Właśnie zajrzałam do książki. No niektóre przepisy na pewno wykorzystam już w przyszłym tygodniu. ![]() Bo za tydzień pierwsza część urodzinek Amelusi. Bo chrzestna nie będzie mogła być 20 tylko za tydzień. Ale laski wrzucajcie też jakieś zwykłe przepisy, a nie kurde wydumane i jak dla mnie stanowczo za trudne. Będę za tydzień piekła biszkopta, więc wstawię mój przepis. O ile się uda Bo na urodziny teściowej wyszedł 1 klasa. Żadne ciasto mi nie wyszło a akurat biszkopt i tort tak.
|
|
#966 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#967 | |||
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() ależ jestem śpiąca, Olka zasnęła pół godz temu i ja zamiast się wyspac, to musiałam wejśc na wizaż ![]() ![]() xpressja- fajne kozaczki kupiłaś, a Olka dostała te buciki od babci http://www.ecco.com/pl/pl/kolekcja/d...6826/detail.do Dzięki Domi ![]() no wtopiła trochę, nie wiem dlaczego pomyslała, że to wpadka. Może nie spotyka się często z ciążami jedna po drugiej ![]() Cytat:
http://www.paputki.com.pl/ Cytat:
ale pokaźne dzieciaczki Cytat:
OMG ale bym sobie zjadła. super przepisy.Dobrze, że jesteście już w domku i Bianka ale urosła, słodziak Karenina- ale Andre jest przystojniaczek, on ma taką słodką buźkę, zawsze uśmiechniętą Edytowane przez elalank Czas edycji: 2010-11-06 o 14:02 |
|||
|
|
|
#968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już nie mogę się doczekać, jak go zobaczę na żywo Może Sandra nuczy się chodzić od Andre ![]()
|
|
#969 | |||
|
Zakorzenienie
|
hej Mamusie
![]() Zeby nie było, mam dobry humor ![]() Cytat:
Moze wkleisz przepis do ksiązki kucharskiej? Cytat:
i widać, ze twardy meżczyzna Ci rosnie ![]() ![]() Cytat:
hej Katarina ehhh czasem trzeba inaczej ubrać w słowa myśli, bo wychodzi z tego takie g...![]() Zdjecia sliczne, Bianka podobna do Ciebie, co się rzadko zdarza, bo córeczki raczej się wdają w tatusiów I dobrze, ze wyszłyscie do domu. Ja w tamtym roku o tej porze również byłam w szpitalu tylko z Polusią w brzuszku jeszcze ![]() Ela ja równiez chciałabym drugą córeczkę a masz jakieś przeczucia? Mnie się wydaje, ze bedziesz miała dziewczynke U nas dziś śliczna pogoda- 17 stopni. A ja zaryzykowałam i zamówiłam kurtke zimową na all:/ Nic mi się nie podoba u mnie w mieście, tylko właśnei ta z all. Mam nadzieje, że będzie fajna i dobrze dopasowana |
|||
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja dzis czasu od rana nawet nie mialam zeby zajrzec na wizaz Zaraz Was przelece i nadrobie Kareninko dziekuje za przepisik w kk-bede czekac az wkleisz i zrobi malemu te placuszki ---------- Dopisano o 15:39 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ---------- Cytat:
Domi pokaz jaka kurteczke zamowilas jaTez musze kurtke zimowa kupic i plaszczyk ale jakos nie mam checi na zakupy ostatnio
http://abcslubu.pl/suwak/11_08_2007_7_1_2002_66.png Mateuszek jest z nami od 03,11,2009 http://suwaczki.slub-wesele.pl/200911031762.html Odchudzanko od 28,01,13 Jest mnie mniej o 19,5kg Edytowane przez kachula27 Czas edycji: 2010-11-06 o 15:43 |
|
|
|
|
#971 |
|
Zakorzenienie
|
Domi pochwal się kurtką
O dziwo ja ostatnio kupiłam w sklepie normalnie i to jeszcze podoba mi się.Karenina ale słodziak ![]() Posprzątałam w szafkach:F wywaliłam wszystko co zniszczone albo trzymam a nie chodze... wyszedł pokaźny wór:F ale to nic w porównaniu z zeszłorocznymi świętami... jak porządki robiłam to 4 wielkie reklamuwy wywaliłam. Będe tak co roku segregować
|
|
|
|
#972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tyle ciuchów już na ebayu upchnęłam, że mogłabym za to już na porządne zakupy wybrać ![]()
|
|
#973 |
|
Rozeznanie
|
domi ty mnie nie denerwuj tymi 17 stopniami
Idę zaraz małą kąpać i kłaść spać i wpadnę na klub trochę bo widzę że nieźle tam naskrobałyście
|
#974 |
|
Wtajemniczenie
|
wpadłam wkleić foty z naszego dzisiejszego spaceru
![]() Załącznik 3515855 Załącznik 3515872 Załącznik 3515879 Załącznik 3515893 |
|
|
|
#975 | |
|
Zadomowienie
|
heloł
![]() ależ tu dziś cisza Cytat:
![]() nie wiem, z TZ myślimy, że chłopak, ale mam nadzieję, że się mylimy dla chłopaka nie mam prawie nic, a chciałabym, żeby te wszystkie śliczne sukienki jeszcze druga córcia włożyła ![]() pokaż jaką? ja też muszę kupić nową, nie wypada chodzić w tej samej 3 sezon ![]() jaka słodka I uwaga, uwaga: czy któraś z Mamuś chce sprzedać wózek? musimy teraz kupic, chcemy na pompowanych kołach, żeby Olka jeszcze pojeździła przez zimę, a potem dla Fasolki
|
|
|
|
|
#976 |
|
Wtajemniczenie
|
ela my narazie nie sprzedajemy bo chcemy jeszcze tą zimę na dużych kołach przejeździć.
---------- Dopisano o 19:48 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ---------- ela a na kiedy ci wychodzi termin wg OM? |
|
|
|
#977 |
|
BAN stały
|
czesc wam zyje u nas dosc zimno bo tylko 4 stopnie ale slonko ladnie swiecilo wiec sie wybralam na dwor......i tak zeszlo na 3 godziny
dziewczyny jaka pogoda u was...i czy wasze dzieci chodza juz na zimowo ubrane....my tak....Olimpia dzis miala cieple spodnie i zimowa kurte i czape...szalik....a widzialam ze matka miala chlopczyka okolo 7 mcy w golo glowa i w samek bluzie....szok |
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
Gucia dzisiaj akurat poszły takie podniszczone rzeczy
Pare rzeczy po Piotrusiu sprzedałam ale większośc daje tacie i koleżance, z którą się na wizazu spiknęłam i odnowiłyśmy znajomość( do LO razem do klasy śmigałyśmy). Ela w sumie ja mam głęboko spacerowy na pompowanych kołach ale tacie dałam dla małej... A kasa by się przydała... ale może któraś ma jeszcze po maluszku wózek, którego już nie używa W razie W dużo na all ludzie sprzedają.Tarasia śliczna Lenka ![]() Ale się wysprzątałam Cudów nadal nie ma ale w końcu już widać światełko w tunelu...może do świąt się wyrobieEdytowane przez zebra666 Czas edycji: 2010-11-06 o 20:09 |
|
|
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie mamuśki
![]() przeleciałam Was tak szybciutko ale nie mam weny żeby odpisać wybaczcie oglądnęłam też zdjęcia i normalnie nie moge sie napatrzeć takie słodkie te dzieciaczki i już takie duże no szok no i tak patrząc to ta moja dupcia mała to taka chudziutka według waszych
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Tarasiu Nilcia przecudna! slicznie jej w tej czapeczce i superancką ma kurtałkę
![]() Guciu, a o ktorej Sandrunia je obiadek? przed tą dluga drzemka? i inne Mamusie, ktorych dzieciaczki maja jedna, dluga drzemke: jak u Was pory posilkow wygladaja? my skonczylismy antybiotyk, to sie jakas infekcja przyplatala, w nocy goraczka, potem a dzien i w nocy tez, a jak chcielismy isc do lekarza, to goraaczka zniknela ;] nie byla wielka maks. 38,8 mierzone w pupce. a teraz wysypka wylazla. czy trzydniowka moze byc kilka razy? bo moja miala, jak skonczyla 6 miesiecy i teraz znow to wyglada na trzydniowke...sama nie wiem. Aniulka, moja dupcia tez chudzina- wazy 8400;]
|
#981 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
http://allegro.pl/dluga-kurtka-zimow...299463872.html mi się bardzo podoba brązCytat:
![]() Cytat:
no to sie wydało ![]() Cytat:
![]() kurtke wyżej wkliełam a wózka nie sprzedajemy, jeździmy teraz nim, a kiedyś mam nadzieje, zosatnei dla drugiej dzidzi ![]() Cytat:
|
||||||
|
|
|
#982 |
|
Wtajemniczenie
|
Elalank a tak ogólnie to jak się czujesz??
ja jakoś zaspana chodzę i jak Agusia śpi to ja tez się zaraz kładę i śpimy po dwie godziny ![]() dziś to myślałam że usne na siedząco a ona usnęła dopiero o 13.30 no i podbrzusze mnie czasem pobolewa tak jakby nie skurcz ale zaciska, miałam też tak przy Agusi a ty też coś odczuwasz w podbrzuszu?
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
ależ mi Lenka dała popallić przy zasypianiu
idzie jej druga górna dwójka i bardzo jest nerwowa, nie może zasnać popłakuje .... no ale juz śpi, a ja mogę buszowac po necie ![]() Tarasiu - Nila jest sliczna!!!!! Ela, ja wózio bede sprzedawac, ale dopiero na wiosne chce własnie zimę teutonią przejeździćdomi, kurtka bardzo fajna! jak ty ją wyszukałas w takim zatrzesieniu kurtek na allegro ?! .... aa zdjęcia co modelka ma cycuchy na wierzchu - masakra :/ no ale na szczęście dostarczają kurtke bez modelki ![]() u nas dzisiaj deszcz, wiatr, i nawet nosa z domu nie wystawiłam... nawet zakupy zrobiłam przez alma24.pl bo miałam światło w lodówcea my miałyśmy dzisiaj ( tzn Lenka miała) debiut spagetti z sosem pomidorkowym przyprawiony ziołami prowansalskimi - lubimy oooooj lubimy
Edytowane przez xpressja Czas edycji: 2010-11-06 o 20:45 |
|
|
|
#984 | |||
|
Zakorzenienie
|
jaka śliczniutką masz córcię
Cytat:
![]() a jemy tak: ok 6.30-7 (zależy jak się obudzi, bo zdarza się jej też pobudka ok 8 ) mleko - 240 mlok 10 miska kaszki mannej z płatkami owsianymi na mleku i odrobiną marmolady I jak młoda długo urzęduje, to dostaje banana ok 13, a jeśli zmęczona jest wcześniej, to ok 12 idzie spać bez banana, którego dostaje po drzemce ok 15 ok 16 dostaje obiad lub przekąskę w postaci kanapki lub osocu i ok 19.30 jak idzie spać dostaje jeszcze butlę mleka, 250 ml Cytat:
aż normalnie żałuję, że mam jeszcze dobrą przejściową i płaszczyk zimowy (chociaż może wypadałoby go już zmienić )---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
![]() ale może tz by się ucieszył ![]()
|
|
#985 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
że nici z tego. będę musiała na all czegoś poszukacna 1 lipca Cytat:
![]() Cytat:
a mój grubcio waży 11 kg ![]() Cytat:
ups ![]() ja też mam mnóstwo sukienek, bo moje siostry zaszalały, i szkoda mi ich, bo są takie słodkie ![]() no ja też bym miała wózek, gdyby nam ktoś nie ukradł ![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#986 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja ją znalazłam jakoś na pierwszej stronie już, bo tego jest bardzo duzo na allegro ![]() Cytat:
Cytat:
Pamiętam tą sytuacje z wózkiem:/ tyle czasu stał. Ktoś musiał dobrze obczaić, bo pamiętam, ze Wy za jakąś ścianką go trzymaliście Ja mam sukieneczki z Hameryki I to na teraz Mam nadzieje, ze na nastepne wakacje będą jeszcze dobre, bo rozmiar z metek jest na 12 miesięcy:/ ale te amerykńskie rozmiary są strasznie dziwne![]() Asioczka moja też wazy jakos 8,5 kg
|
|||
|
|
|
#987 |
|
Zakorzenienie
|
Domi wygląda fajnie
Daj znać czy na żywo też ok jaki kolor wybrałaś?Zuzanna my się nosimy jesiennie- kurteczka owszem ale cienka, spodnie normalne, bo ma tez rajtusie. Czapsuia cieplejsza ale nie zimówka. Niczym go nie okrywam. Patrze na to jak siebie ubieram- bo inaczej co w ziemie dziecku bym miala ubierać
|
|
|
|
#988 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#989 |
|
Zakorzenienie
|
Domi wybacz na oka mi poszło- przecież napisałaś, że brązowa hihi
|
|
|
|
#990 |
|
Zakorzenienie
|
Gucisławo no nie moge
![]() ![]() Domi kurtka superowa!!
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.

(pierwsza ważyła 5kg) Tylko smutno mi, że nie mogę ich zobaczyć...
Ale gdzie sie podziała moja mała Domi??

55kg 

do pieknego fioletowego guza doszlo jakies zadrapanie nad gorna warga a dzisiaj rano znow nie wyrobil i ma taka czerwona szrame przez luk brwiowy i policzek....
a najlepsze to, ze nawet nie zaplakal tylko poszedl dalej...ja chcialam go przytulic i pocieszyc a ten sie smial i w nogi.... 
wolałabys dziewczynke czy chlopaka?
OMG ale bym sobie zjadła. super przepisy.