Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 11:32   #961
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401
Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Jaka ja jestem głupia, pomyliłam daty szczepienia, jest jutro na 10.30

---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:32 ----------

misiulka współczcuję koleżance To jest naprawdę straszne
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:43   #962
bajka1807
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
Super sa te pedzle mam nadzieje ze bedziesz zadowolona...a to chyba ola_k kupiła a nie olakola
powiem ci ze ja tez nie umialam okreslic jakim typem jestem ale probowalam " kilka " probek i w koncu trafilam...moglabym i pomoc w doborze koloru ale kazdy ma inne ustawienia monitora i kolory moga byc przeklamane.A pedzle sa na prawde swietne mnie podklady edm nie spasowaly a moze inaczej...znalazlam lepsze dla siebie ale od nich zaczynalam no ale ile ludzi tyle opinii....od jakiegos czasu edm jest niestety drozszy bo jest utrudnione sprowadzanie ze stanow a polski dystrybutor chce za to krocie....kiedys na wspolnym zakupowym podforum mineralnym mozna bylo zamowic ale teraz edm nikt nie organizuje bo sie nie oplaci po prostu a i dziewczyny na mineralnym w wiekszosci po przerzucaly sie na inne firmy bo na szczescie alternatywa jest mnostwo innych firm mineralnych
Proponuje ci sprawdzac kolorek malujac polowe twarzy przy oknie i chodzeniem troszke z tym po domu...bedziesz widziała czy coś się wybija nieporządanego z podkładu np różowe tony, czy jest za ciemny czy jasny(nawet jezeli nalozymy punkcik na twarzy i wydaje nam sie ze to zly kolor to na polowie twarzy ten sam kolor moze sie okazac strzalem w 10 tke ) , ale jak juz chyba wiolek wspomniała nawet jezeli zle dobierzemy podklad mineralny to roznica w porownaniu do zle dobranego drogeryjnego jest na tyle subtelna ze probke mozna wykorzystac , nie zmarnuje sie no ale najlepiej znalezc podklad ktory bedzie idealny tym samym nie bedzie widac ze mamy go na sobie a ukryje niedoskonalosci i chodzi wlasnie o ten make up no make up ja czasem jeszcze spryskuje termalka ( choc mozna i zwykla woda lub tonikiem, hydrolatem co tam mamy po reka) ....i odciskam recznikiem papierowym....wtedy jeszcze ladniej sie wtapia
sorki za te maly off i przynudzanie niezainteresowanych ale moze tym zainteresowanym cos nieco rozjasni (bajka, bajka9, alutka, ola, i reszta zainteresownych kobietek...)
btw zdaje sie vette i itakasia (ktora gdzies nam zaginela )tez uzywaja mineralow
tak tak chodzilo mi o ola_k ale mi sie powalilo ja poki co bede testowac edm, bo o ich kosmetykach poczytalam sobie na ich stronce zobacze co mi z tego wyjdzie i bede szukac zamiennikow ale kolory zamawialam zupelnie w ciemno... bralam takie co by nie byly za ciemne albo za jasne... w sumie zamowilam 11 probek pdokladow:
-medium beige neutral
-buttered tan
-fawn
-light
-winged butter
-light medium
-fairly light neutral
-linen
-light neutral
-beige neutral
-golden fair
trzy roze: email me, daydream, like lady bird lake i bronzer: soft bronzer.

no ciekawa jestem czy w ogole to wszystko ogarne bo ja tez z tych niemalujacych sie tylko podklad i tusz... raz na ruski rok jakis cien
a i mam pytanko. mozna dorwa probki sypkiego pudru? bo chcialabym sprobowac natural reflections fair... musze jeszcze ogarnac temat z kamuflazami ale wczoraj juz mi sie czytac nie chcialo, a zastanawiam sie nad tym z pixie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
A wiesz może jak to jest, bo tak ja mam to ewentualne rmua i jak dziecko ma pesel to automatycznie jest przy mnie ubezpieczone czy jak, czy mam to gdzieś zgłaszać?

A u małża???, czy Twój mąż miał małą dopisaną jakoś do książeczki czy jak, czy po prostu okazał swoje ubezpieczenie?

W sumie pierwszy raz mam wizytę na nfz poza przychodnią naszą, gdzie jakby z ustawy do pół roku dziekco jest ubezpieczone i jestem zielona, raz pokaząłm ubezpieczenie tu dalm pesel i już mnie nie pytali.

Tak się s.ram bo bym chciala w tę środę bo potem długi likend i znowu czekanie a ta skóra brzydka
no ostatnio jak jechalam do kardiologa to mialam skierowanie i rmua z sierpnia tez i baba nic nie mowila, ale mloda nie miala jeszcze wtedy 3 miesiecy skonczonych. teraz to mnie zabilyscie z tym ze dziecko trzeba zglosic musze zadzwonic do ksiegowej bo nie mam jak sie ruszyc z domu zeby zalatwic to face to face. kurde to do laryngologa smigne chyba prywatnie ehh.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:43   #963
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Dziękuję co do koleżanki , a tak się pośpieszyli z obwieszczeniem tej wiadomości zdjęcia juz na nk wklejali z usg.

Kinia witamię K mozesz juz odstawic a D powinnas podawac ja podaje vitad i to tez nie sa duze globulki

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:44   #964
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez anuszka1401 Pokaż wiadomość
Jaka ja jestem głupia, pomyliłam daty szczepienia, jest jutro na 10.30 [COLOR="Silver"]
Anuszka nie jesteś głupia,każdemu się zdarza.Ja też w poprzednim miesiącu pomyliłam daty,poszłam we wtorek a szczepienie we środę..na szczęście ładna pogoda była, to se pomyślałam,że przyajmniej spacerek dłuższy był
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 11:45   #965
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Dziękuję co do koleżanki , a tak się pośpieszyli z obwieszczeniem tej wiadomości zdjęcia juz na nk wklejali z usg.

Który tc?

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
Anuszka nie jesteś głupia,każdemu się zdarza.Ja też w poprzednim miesiącu pomyliłam daty,poszłam we wtorek a szczepienie we środę..na szczęście ładna pogoda była, to se pomyślałam,że przyajmniej spacerek dłuższy był
A my jechaliśmy samochodem 10 km I lało jak cholera
Stary 2010-11-08, 11:49   #966
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no ostatnio jak jechalam do kardiologa to mialam skierowanie i rmua z sierpnia tez i baba nic nie mowila, ale mloda nie miala jeszcze wtedy 3 miesiecy skonczonych. teraz to mnie zabilyscie z tym ze dziecko trzeba zglosic musze zadzwonic do ksiegowej bo nie mam jak sie ruszyc z domu zeby zalatwic to face to face. kurde to do laryngologa smigne chyba prywatnie ehh.
Trzeba koniecznie, moja jak skończyła 3 miechy to już w każdej przychodni specjalistycznej kazali pokazywać aktualne romua na nią.A najgorsze,że na rehabilitację jak chodzę teraz państwowo, to też każą za każdym razem pokazywać i trzeba co miesiąc brać od pracodawcy aktulane..
Stary 2010-11-08, 11:56   #967
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

ja pierwsze słyszę, że trzeba mieć rmua na dziecko. Przecież na siebie nie trzeba.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 11:58   #968
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

anuszka 8tc

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:15   #969
papeteria
Zakorzenienie

laski tak sie rozczulacie ze sie poryczalam ...co raz bardziej sie boje bo to jest naprawde juz niepokojace...jakby jakies e. coli bakterie byly to tez powinno wyjsc.....

Bylismy na spacerze poltora godzinki przynajmniej pospal a teraz sie bawi i usmiecha do mnie ale prezy nadal
no ale juz nic wiecej nie pisze .....

dzidzia to z tesciowa to bylo gdy Adasiek nie mial jeszcze trzech miesiecy jakies 3 tyg temu ) i jeszcze mu jednak latala glowka .....a teraz pieknie trzyma prosto choc i czasem mu jeszcze ucieknie ...nawet moj tata wczoraj byl w szoku jak to glowka sie rozglada ciekawy naokolo trzymajac pion no ale juz prawie 3 i pol ma no i lubi siedziec na kolankach choc ostatnio nie usiedzi bo te mostki robi wiec zostaja raczki....zastanawiam sie czy antybiotyk nie podraznil mu dodatkowo tych jelitek bo to wrocilo tydzien po odstawieniu....mimo probiotykow oslonowo mogl mu wyjalowic jelitka chyba
no nie kolejna kupa poszla wlasnie...... jak bedzie powyzej 5 mam dzwonic do p.doktor
Przed antybiotykiem robil srednio 1 na dzien ale tez sie prezyl caly dzien...

dobra koncze juz ten temat bo sie powtarzam i nie chce zanudzac ale przynajmniej se pogadam

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:16   #970
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Trzeba koniecznie, moja jak skończyła 3 miechy to już w każdej przychodni specjalistycznej kazali pokazywać aktualne romua na nią.A najgorsze,że na rehabilitację jak chodzę teraz państwowo, to też każą za każdym razem pokazywać i trzeba co miesiąc brać od pracodawcy aktulane..
kurcze mam nadzieje ze u mnie na rehabilitacji nie beda chcieli. w sumie chcieli ode mnie tylko skierowanie, nie musialam pokazywac nawet swojego rmua... no ale zalatwie to, nie ma wyjscia
Mel B 14/14 ✓
Stary 2010-11-08, 12:17   #971
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:
to chyba zalezy gdzie ale ja wlasnie z tego wzgledu nie zglaszalam miska bo nie mam mozliwosci dostac rmua co miesiac. musialabym co miesiac jechac do pracy i drukowac a nie chce mi sie. wiec damian go zglosil. ma dzialalnosc wiec drukuje tylko potwierdzenie ze zaplacil skladke.
aniaa22 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 12:18   #972
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
laski tak sie rozczulacie ze sie poryczalam ...co raz bardziej sie boje bo to jest naprawde juz niepokojace...jakby jakies e. coli bakterie byly to tez powinno wyjsc.....
............
dobra koncze juz ten temat bo sie powtarzam i nie chce zanudzac ale przynajmniej se pogadam
ale głupoty gadasz

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:18   #973
wiolek1
Zadomowienie

aneciaslonko och dziękuję ślicznie widzisz zapomniałam właśnie o tych 3 miesiącach chociaż nie wiem czy to się teraz nie zmieniło czasem bo wiem, że kiedyś okres ochronny był od 3 miesiąca- wcześniej pracodawca mogł zwolnić- a teraz jest już od 1 dnia ale to pewnie co innego niż w przypadku zakończenia umowy
narazie to są takie moje luźne przemyślenia bo chciałabym żeby między dzieciaczkami było ok 2 lata róźnicy ale jak pomyślę, że wtedy zostane z niczym a jakbym wcześniej była w ciąży to chociaż macierzyńskie dostane to jestem skłonna wcześniej się starać
ale to narazie tylko takie myśli nie jakies plany

a z ubezpieczeniam masz rację zadzwonie do księgowej

Cytat:
Napisane przez kinia656 Pokaż wiadomość
wiolek ja czasem zapominam podać witaminek więc chyba nic się nie powinno stać jak nie dasz raz :P

A właśnie co do witaminek, mój maluszek ma już 3 miesiące i w tym okresie chyba nie powinno się już dawać witaminy K? (ale chyba mogę dokończyć, przecież nie wywalę blistra? ) A witaminkę D czy nadal podawać w tych "ampułkach" czy już w jakiejś innej formie? (bo to mała ampułka)
ja wit K odstawiłam po miesiącu ( jak mi się 1 opakowanie skończyło ) nie wiem czemu jakoś tak a wit D lekarka mi powiedziała, że na pewno do wiosny trzeba.
i te ampułki są ok tam jest dokładna ilość którą maluchy potrzebują

bajka1807 ja właśnie też zaczęłam od EDM bo jakoś tak najłatwiej było mi załapać i ogarnąć ale teraz po samych testach mam ochotę na coś innego i pewnie będzie to pixie bo jednak jeszcze nie czuję się na tyle pewnie żeby zamawiać na wizazu

idę strugać ziemniaki bo wymyśliłam sobie kluchy śląskie i już mi ślinka na myśl leci
chciałam z sosem pieczarkowym ale nie mam pieczarek a nie chce mi się strasznie wychodzić więc chyba będę musiała się zadowolić z tartą bułką
wiolek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:27   #974
aniaa22
Zakorzenienie

a ja kupilam mieso mielone tylko pomysu brak co z nim zrobic
Stary 2010-11-08, 12:37   #975
vette
Zadomowienie

Mineralowo tu !

Mi sie koncza probki edm i tez bede zamawiac kolejne do testow.
Napalilam sie na lauresy http://lauress.com/

My juz po szczepieniu. Mala zasnela pol godzinki temu, biedna wymeczona.
Dzis wazy 6,2 kg i nie wiem jakim cudem ale wyrasta juz z pampkow 3

Edytowane przez vette
Czas edycji: 2010-11-08 o 12:50
vette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 12:45   #976
papeteria
Zakorzenienie

vette super ze ok a lauressy sa super .... szczegolnie roze i linery ipodklad elemental jest tez fajny ale odpowiedniego koloru podkladu jeszcze nie znalazlam ....radiant tan jest prawie dobry ale ciut jasny wiec chyba kiedys sprobuje ton ciemniejszy ale na razie jestem zadowolona z pixie

Wlasnie robilam Adaskowi samolocik i piszczal z radosci a jak go posadzilam u mnie na brzuchu i zaczelam sie smiac to on tez zasmial sie na glos(kilka dni temu pierwszy raz a teraz drugi) kilka razy az czkawki dostal ...poryczalam sie moje kochane dziecko ...eech jakas rozlazla i do dupy dzis jestem

...nadrabiam was pomalutklu w dalszym ciagu przerywajac czytanie na zabawe z moim dzidziuśkiem

Edytowane przez papeteria
Czas edycji: 2010-11-08 o 12:47
Stary 2010-11-08, 12:47   #977
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
anuszka 8tc
To tak jak u mnie...
Stary 2010-11-08, 13:05   #978
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
....a od kiedy właśnie powinien maluszek trzymać sztuwno główkę???
mysle ze tak przelom 3-4 miesiaca ale kazde bejbi ma swoj rytm wiec nie ma co patrzec ze ten juz trzyma a ten nie
bajka to daj znac jak wrazenia wy to szalejecie kobiety od razu tyle probek na raz ja na poczatku zamowilam dwie no i nie trefilam ale zuzylam buttered tan i winged moga byc czasem ciut ciemne a golden fair jasny ale to tak tylko strzelam nie jestem wyrocznia
...mnie kolorystycznie pasowal light neutral ale teraz jest ciut ciemny
co do pudru mialam go ale bez szalu ....a edm jest ogolnie teraz trudno dostepne
kamuflaz mnie zachwycil no ale wiem ze ile ludzi tyle opinii

Stary 2010-11-08, 13:05   #979
aniaa22
Zakorzenienie

Cytat:

Wlasnie robilam Adaskowi samolocik i piszczal z radosci a jak go posadzilam u mnie na brzuchu i zaczelam sie smiac to on tez zasmial sie na glos(kilka dni temu pierwszy raz a teraz drugi) kilka razy az czkawki dostal ...poryczalam sie moje kochane dziecko ...eech jakas rozlazla i do dupy dzis jestem
az milo czytac o zadowolonym Adasiu ja tez taka dzis do doopy. chyba przez ta pogode. misiek marudny od rana chyba przez ta wizyte u lekarza bo wszystko zdezorganizowane.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 13:08   #980
marta_d1
Zakorzenienie

GG do marta_d1

Papi mi jest tak smutno jak czytam o Twoim Adasiu. On jest taki uroczy, a tak biedaczek musi cierpieć. Oby sie szybko znalazł powód jego problemów.

Dziewczyny muszę pisać prace a tak nie mam weny i ochoty
Stary 2010-11-08, 13:09   #981
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

A ja wyczytałam, że do ukończenia przez dziecko 6 miesięcy nikt nie ma prawa odmówić opieki zdrowotnej.
Stary 2010-11-08, 13:21   #982
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
ja pierwsze słyszę, że trzeba mieć rmua na dziecko. Przecież na siebie nie trzeba.
chodzi o ten świstek z pracy,który potwierdza,że pracodawca opłaca składki za Ciebie i że jesteś ubezpieczona (zamiast ksiażeczki ubezpieczeniowej).Każde dziecko po ukończeniu 3 miesiąca życia,jeden z rodziców powinien wpisać w swoje ubezpieczenie (tak jak pisałam wcześniej),a jak oboje nie mają pracy to zgłosić do urzędu pracy,aby też było ubezpieczone/ewentualnie może ubezpieczyć na siebie babcia/dziadek.Jak chodzę do przychodni specjalistycznej,to za każdym razem trzeba pokazywać ten świstek,tak samo z dzieckiem (ważny jest miesiąc,tak samo jak pieczątka w książeczce ubezpieczeniowej)

---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
A ja wyczytałam, że do ukończenia przez dziecko 6 miesięcy nikt nie ma prawa odmówić opieki zdrowotnej.
Mi w pracy mówili,że do 3 miesiąca....i gdyby nie było potrzebne,nie kazaliby mi chyba pokazywać u neurologa,laryngologa czy na rehabilitacji..

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
to chyba zalezy gdzie ale ja wlasnie z tego wzgledu nie zglaszalam miska bo nie mam mozliwosci dostac rmua co miesiac. musialabym co miesiac jechac do pracy i drukowac a nie chce mi sie. wiec damian go zglosil. ma dzialalnosc wiec drukuje tylko potwierdzenie ze zaplacil skladke.
No bo przy działalności tak wystarczyi bardzo dobrze,że tak zrobiliście,kłopot z głowy!

Edytowane przez aneciaslonko
Czas edycji: 2010-11-08 o 13:42
Stary 2010-11-08, 13:40   #983
alutka78
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.

Ja tak ni z gruszki ni z pietruszki ale mam pytanie do tych, które szczepiły na rotawirusy: są dwie dawki prawda? W jakich odstępach czasu były u Was podawane te dawki?

Moja Jagódka miała pierwszą dawkę w 7 tygodniu życia i z tego co czytam to następna powinna być po 4 tygodniach, a w przychodni sobie chyba ze mnie jaja robią i szczepionki będą zamawiać dopiero 15 listopada a Jagoda ma teraz 13 tygodni.
My wzielysmy szczepionke na rotawirusy RotaTeq- 3 dawki po 250 zl. Pierwsza dawke miala 7 pazdziernika, a nastepna 23 listopada - co 7 tygodni.

Cytat:

Kinia witamię K mozesz juz odstawic a D powinnas podawac ja podaje vitad i to tez nie sa duze globulki
Ja daje Devicap w kropelkach - 2 krople przed jedzeniem.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 13:54   #984
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cyt. "USTAWA z dnia 27 sierpnia 2004 r.o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych mówiArt. 67.6. Osoba, o której mowa w ust. 2 , pomimo wygaśnięcia obowiązku ubezpieczenia ma wraz z członkami rodziny, o których mowa w art. 3 ust. 2 pkt 5 i 6, prawo do świadczeń opieki zdrowotnej w okresie pobierania przez tę osobę zasiłku przyznanego na podstawie przepisów o ubezpieczeniu chorobowym lub wypadkowym, którego nie zalicza się do podstawy wymiaru składki na ubezpieczenie zdrowotne.

Ponadto art. 50 ust.9 tej ustawy mówi,że dzieci do ukończenia 6 mies. życia nie muszą dokumentować prawa do opieki zdrowotnej.

Oznacza to w praktyce,że dzieci są niejako "z urzędu" objęte świadczeniami zdrowotnymi do 6 miesiąca i nikt nie ma prawa do domowy opieki zdrowotnej.
"

Chyba, że ustawa się zmieniła
Stary 2010-11-08, 13:59   #985
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Cyt. "USTAWA z dnia 27 sierpnia 2004 r.o świadczeniach opieki zdrowotnej finansowanych ze środków publicznych mówiArt. 67.6. Osoba, o której mowa w ust. 2 , pomimo wygaśnięcia obowiązku ubezpieczenia ma wraz z członkami rodziny, o których mowa w art. 3 ust. 2 pkt 5 i 6, prawo do świadczeń opieki zdrowotnej w okresie pobierania przez tę osobę zasiłku przyznanego na podstawie przepisów o ubezpieczeniu chorobowym lub wypadkowym, którego nie zalicza się do podstawy wymiaru składki na ubezpieczenie zdrowotne.

Ponadto art. 50 ust.9 tej ustawy mówi,że dzieci do ukończenia 6 mies. życia nie muszą dokumentować prawa do opieki zdrowotnej.

Oznacza to w praktyce,że dzieci są niejako "z urzędu" objęte świadczeniami zdrowotnymi do 6 miesiąca i nikt nie ma prawa do domowy opieki zdrowotnej.
"

Chyba, że ustawa się zmieniła
Normalnie aż z ciekawości 10 listopada spytam,bo mam rehabilitację i ostatnie-trzecie usg bioderek.
Stary 2010-11-08, 14:00   #986
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Cytat:
Normalnie aż z ciekawości 10 listopada spytam,bo mam rehabilitację i ostatnie-trzecie usg bioderek.
Ok, ja jutro też spytam lekarza
Stary 2010-11-08, 14:03   #987
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
mysle ze tak przelom 3-4 miesiaca ale kazde bejbi ma swoj rytm wiec nie ma co patrzec ze ten juz trzyma a ten nie
bajka to daj znac jak wrazenia wy to szalejecie kobiety od razu tyle probek na raz ja na poczatku zamowilam dwie no i nie trefilam ale zuzylam buttered tan i winged moga byc czasem ciut ciemne a golden fair jasny ale to tak tylko strzelam nie jestem wyrocznia
...mnie kolorystycznie pasowal light neutral ale teraz jest ciut ciemny
co do pudru mialam go ale bez szalu ....a edm jest ogolnie teraz trudno dostepne
kamuflaz mnie zachwycil no ale wiem ze ile ludzi tyle opinii
no dlatego bralam rozne iw yszlo 11 zeby chociaz jedno trafic no bede kombinowac a kamuflaż jaki polecasz?

zazdroszcze ci tego ze Adas smieje sie na glos, moja czasem pisnie, ale o smiechu na glos nie ma mowy poki co... ona zreszta a wogle jest powazna i oszczedna w usmiechach
Mel B 14/14 ✓

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 14:35   #988
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wiolek1 Pokaż wiadomość
bajka1807 ja właśnie też zaczęłam od EDM bo jakoś tak najłatwiej było mi załapać i ogarnąć ale teraz po samych testach mam ochotę na coś innego i pewnie będzie to pixie bo jednak jeszcze nie czuję się na tyle pewnie żeby zamawiać na wizazu

idę strugać ziemniaki bo wymyśliłam sobie kluchy śląskie i już mi ślinka na myśl leci
chciałam z sosem pieczarkowym ale nie mam pieczarek a nie chce mi się strasznie wychodzić więc chyba będę musiała się zadowolić z tartą bułką
co do zamawiania na wizazu to proscizna trzeba tylko pilnowac by pisac odpowiednim kolorem danej organizatorki w odpowiednim watku np lauress a za tez kluski slaskie mam jeszcze smaczra na pierogi ruskie
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
a ja kupilam mieso mielone tylko pomysu brak co z nim zrobic
ja tez jutro chyba spaghetti bedzie
Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość

Papi, dobrze że zanieśliście kupkę na badania. Też to planuję.
Na jutro umawiamy się na kontrolę do pediatry i zobaczymy jak ona się na to zapatruje.

Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie: używasz primera? Co to daje? Czym się nakłada? Czy ten Pixie jest dobry?
szczerze to primera uzywam jak mi sie przypomni czyli rzadko a mam w probkach z kilku firm....z pixie primer mi nie podszedl bo cos mnie zapychal za to puder kiss of sun jest fajny ale tez rzadko siegam...przewaznie jade na samym podkladzie po uprzednim nalozeniu kremu i odczekaniu kilku min az krem sie wchlonie
Nakladalam kabukim lekko omiatajac twarz ...ma za zadanie przedluzyc trwalosc makijazu, dluzej trzymac mat, optycznie wygladzac etc....
misiulka moja kolezanka tez niedawno poszla w 9tc do gina i jej powiedzial ze ciaza sie zatrzymala na 6tc i ma czekac na krwawienie...
ania super ze wsio ok
anecia wspolczuje
Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość

Napaliłam się na jakis podkład ale ie mam pojęcia jaki kolor mi pasuje papi doradź dla jesieni jesli możesz oczywiście
kochana musialabys miec zdjecie buzki jak wiolek wstawiala w swietle dziennym ale ogolnie to wydaje mi sie ze masz srodziemnomorska urode oliwka moze ale to bardziej z pamieci zgaduje, nie mam pojecia , nie chcialabym zle doradzic

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja już oglądałam na all to wszystko, potrzeba mi pewne ze 150zł jak nie więcej- bo pędzle itd...
Właśnie Papi- mówiłaś, że nie używasz cieni, tylko kreskę tak? Jakim kosmetykiem robi się kreskę z minerałów :P? Ale przygłupie pytania zadaję...
ee tam kilka probek i pedzel w 50,- sie zmiescisz
co do kresek to roznymi cieniami mineralnymi (cienkie i od polowy oka raczej) ale ten i ten najczesciej...moga sluzyc jako liner i jako cien mozna aplikowac na sucho i mokro probke za 2 dolce mam juz pol roku i fakt nie maluje sie codziennie ale wogole nie widze ubytku
itakasia (gdzie jestes ) uzywa lauressa zdaje sie..
ja uwielbiam ich roze

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez marta_d1 Pokaż wiadomość
Papi mi jest tak smutno jak czytam o Twoim Adasiu. On jest taki uroczy, a tak biedaczek musi cierpieć. Oby sie szybko znalazł powód jego problemów.

Dziewczyny muszę pisać prace a tak nie mam weny i ochoty
kurcze ja mam zaliczenie w sobote i nie widze tego .....no i na lusha czekamy juz mialam nadzieje ze dzis dostane ...dziewczyny ze wspolnych niektore juz maja
ania n o pogoda nie pomaga a jeszcze wczoraj u rodzicow temat o koncu swiata moj kuzyn ich ostatnio odwiedzil i zaczal temat kto utonie kto wyleci ze w ciagu 4 lat ect na podst apokalipsy rok temu jak bylam na 2012(btw w 6tc ) to potem kilka dni nie umialam sie pozbierac a teraz podobna pora i zas takie durne tematy dobijajace powrocily....

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
no dlatego bralam rozne iw yszlo 11 zeby chociaz jedno trafic no bede kombinowac a kamuflaż jaki polecasz?

zazdroszcze ci tego ze Adas smieje sie na glos, moja czasem pisnie, ale o smiechu na glos nie ma mowy poki co... ona zreszta a wogle jest powazna i oszczedna w usmiechach
co do Blanki to lada chwila bedzie sie smiac na glos zobaczysz
moj Adas tez nie jest za rozmowny..najlepiej mu sie rozmawia z karuzela, halogenami i tatusiem i to najlepiej rano a wczoraj TZ mowil do niego BU a ten powtarzal i tak kilka razy i jak tak pryka buzka to maly tez nasladuje
zolty kamuflaz pod oczeta jest cudny jak dla mnie
bezowego nie mialam ale dziewczyny niektore pisaly ze ciemny no i nie pod oczy...
martysek
jak ten bezowy ??? fajny ?

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

cos tu ucichlo ostatnio...wszystkie testy robia czy jak ?
a anoxa tez cos sie nie odzywa....

Stary 2010-11-08, 14:59   #989
lazurowa
Wtajemniczenie

GG do lazurowa

Papi- masz rację, trochę tu cicho...
Tak w ogóle to dziś w nocy znów poczułam jak to jest budzić się co dwie godziny a nawet częściej. Jagoda miała jakieś pierdki, które nie pozwalały jej spokojnie spać... Odespała od 12tej do 15tej... Spała jak zabita mimo, że hałas był niemiłosierny, bo u sąsiadki wymieniali okna.
Dzidzia- Jagoda też urodziła się dokładnie 9 miesięcy od ostatniej miesiączki. Swoją drogą zastanawiam się co by było gdybym nie miała pessara, czy bym tak długo wytrzymała...

Mama poszła do pracy bez słowa, a ja się dodzwoniłam do przychodni i rozmawiałam z lekarką i powiedziała, że jak zaszczepimy 16go to się nic nie stanie a wtedy już na pewno będą szczepionki. No i tak jak myślałam... muszę mieć na 16go znów 460zł... Jeszcze tyle mam... Ale o blenderze i parowarze mogę w takim razie pomarzyć.
Muszę się zacząć rozglądać za pracą, bo będzie ciężko.

Dogadałam się z tą przyjaciółką M. co do ciuszków. Napisała, że je wszystkie spakuje i da znać kiedy będę mogła po nie podjechać. Nawet nie wiecie jak się cieszę. A M. niech spada na bambus- nie chcę jego litości.
Stary 2010-11-08, 15:17   #990
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Ok, ja jutro też spytam lekarza
Anuszka patrz co znalazłam:
http://www.nfz-szczecin.pl/uprawnien...zen_dzieci.htm

Ogólnie czytałam,że jak do 6 miesiąca się nie zgłosi dziecka (każda pracująca osoba ma taki obowiązek,to jest kara pieniężna) i jak dziecko jest "niezgłoszone"to za jego leczenie płacą z dotacji (więcej formalności ma szpital czy przychodnia) a jak jest "zgłoszone" to normalnie NFZ. Ale wypytam w środę o co biega i czemu ode mnie żądali ubezpieczenia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości