Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz.III - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-11-08, 08:02   #901
papeteria
Zakorzenienie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja wczesniej jak pisalyscie o mineralach to po prostu tego nie czytala, teraz zaczelam ;P i mysle, ze coraz wiecej dziewczyn jest ciekawych.

Papi a jaki Ty masz typ urody? Bo Ty blondynka i chyba z ciemniejszza karnacja troche?
o nie ja z tych bledszych raczej...tylko jak cykalam ciazowe fotki to w pokoju ze scianami w kolorze czerwonego grapefruita wiec wiesz ...
jestem light czyli gdzies poziom 1-2...z kategorii bezowych raczej ...neutrale sa na mnie za ziemiste , coole za rozowe, oliwki zielonkawe a beze jednak dodaja troche kolorku.....

papeteria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 08:12   #902
eleonoremio
Rozeznanie

Dot.: Wakacyjne maluszki opusciły nasze brzuszki - MAMUSIE LIPCOWO-SIERPNIOWE 2010 cz

Papi no właśnie jaki masz typ? bo ja chyba jesień jestem wszystko się zgadza oprócz piegów i opalania , pierwszego brak chodź łatwo wyskakuja ale nie na twarzy druga rzecz b łatwo się opalam na brąz i nawet trwale.

---------- Dopisano o 09:12 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ----------

Napaliłam się na jakis podkład ale ie mam pojęcia jaki kolor mi pasuje papi doradź dla jesieni jesli możesz oczywiście
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Kruszynka[*]29.11.20127 tyg.
Maleństwo[*]18.12.201310tyg.
eleonoremio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 08:14   #903
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

ele, papeteri - DZIĘKUJEMY a no kawał baby, dziś się wyspała więc ma dobry humorek

dziś muszę jechać do BIEDRONKI po gumowe dywaniki
A te wasze objawy
Zaraz robię kawusie a małej jabłuszko
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 08:17   #904
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, chce kupic kojec dla malej. Nie wiem jaki wybrac, czy kwadratowy czy prostokatny, po prostu nie wiem, ktory jest bardziej funkcjonalny. Moze ktoras z Was ma juz jakies doswiadczenie. Chetnie poslucham rad.
Jeszcze troche to nie bede mogla zostawiac Dagusi na sofie, bo fiknie mi na podloge.
Ja mam łóżeczko turystyczne- w nim śpi. I potem raczej też będzie służył za kojec. Ale kojec to chyba dopiero dla dzieci siedzących/wstających, bo teraz bez sensu
Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
Ja wczesniej jak pisalyscie o mineralach to po prostu tego nie czytala, teraz zaczelam ;P i mysle, ze coraz wiecej dziewczyn jest ciekawych.
Ja też tak miałam!!! A teraz mnie korci jak choinka i tylko liczę kasę :P. Ale jeszcze nie, w przyszłym miesiącu może .

Zjadłam śniadanie, czekam na rewelacje... .
Aliska od dziś łapie zabawkę zwisającą z pałąka. Od kilku dni tłukła je łapkami, a dziś zaczęła jedną łapać w paluszki .

Aliska przyszła na świat 18.08.2010
. Witaj Kochanie

Aniołki 05.2009 i 08.2009 oraz Aniołek bliźniak 03.2013
dzidziadziumdzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 08:23   #905
bassienkaw
Zakorzenienie

Kobietki odnośnie kosmetyków... może któraś się zainteresuje, na stronie kosmetyków Paese... testowanie kosmetyków za 20zł - kosmetyki warte 80... może ktoś skorzysta
http://paese.pl/89-testuj-produkty.html

90 - 86 - 82- 78 - 74 - 70 -66 -61 - 60

Moja historia odchudzania

bassienkaw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 08:23   #906
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez dzidziadziumdzia Pokaż wiadomość
Ja też tak miałam!!! A teraz mnie korci jak choinka i tylko liczę kasę :P. Ale jeszcze nie, w przyszłym miesiącu może .

Zjadłam śniadanie, czekam na rewelacje... .
Aliska od dziś łapie zabawkę zwisającą z pałąka. Od kilku dni tłukła je łapkami, a dziś zaczęła jedną łapać w paluszki .
A robisz test??
co do minerałków właśnie siedzę na all patrzę ile muszę kaski nazbierac heh najbardziej na podkładzie mi zalezy i brązerze tak to w sumie urzywam tak jak ania tylko cienia ( braz najczesiej) i tuszu.
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-11-08, 08:26   #907
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eleonoremio Pokaż wiadomość
A robisz test??
co do minerałków właśnie siedzę na all patrzę ile muszę kaski nazbierac heh najbardziej na podkładzie mi zalezy i brązerze tak to w sumie urzywam tak jak ania tylko cienia ( braz najczesiej) i tuszu.
Będę robić po południu albo jutro rano, bo zamierzam się z domu wykulać dopiero koło 13.
Kurcze już sama nie wiem ile w tym rzeczywistości .

Ja już oglądałam na all to wszystko, potrzeba mi pewne ze 150zł jak nie więcej- bo pędzle itd...
Właśnie Papi- mówiłaś, że nie używasz cieni, tylko kreskę tak? Jakim kosmetykiem robi się kreskę z minerałów :P? Ale przygłupie pytania zadaję...

. Witaj Kochanie

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 08:28   #908
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez bassienkaw Pokaż wiadomość
Kobietki odnośnie kosmetyków... może któraś się zainteresuje, na stronie kosmetyków Paese... testowanie kosmetyków za 20zł - kosmetyki warte 80... może ktoś skorzysta
http://paese.pl/89-testuj-produkty.html
Witaj kochana skąd ty to wytrzaskujesz fajne też szkoda że na razie kaski nie mam zapasowej bym dzis nakupowała i minerałków i tez testery heh lubie takie bajery

Dzidzia gratki dla aliski
sara też już wszystki łapie najchętniej sięga po koszulkę u dołu i wkłada ją do buzi co za tym idzie po 10 minutach już połowa jest mokra i przebieranie sliniaczek nic nie daje bo go ciągnie dogóry i zaś za koszulkę łapie
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-11-08, 08:30   #909
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
gdzies ostatnio czytalam ze powinno sie probowac przyzwyczajac do butli tak ze np jesli je co 3 godziny to po 2 od ostatniego karmienia sprobowac podac butle. dziecko wtedy juz jest troche glodne ale nie rozdraznione. tak pisze moze juz probowalas tego sposobu. kurde uparta ta twoja corcia ze ho ho
a z tym bawieniem sie itp. to misiek tak robi jak juz sie najadl i nie chce wiecej
Aniu nie próbowałam tego sposobu musze go wypróbować.

Alguien ale Milenka już duża i jaka podobna do mamusi - ślicznotka

Cytat:
Napisane przez lazurowa Pokaż wiadomość
Dla mnie to będzie bardzo trudna decyzja. Nie wiem czemu się tak w sobie zawzięłam na to karmienie piersią.
Na samym początku jak miałam mało mleka a Jagódka była głodna to aż się kłóciłam z moją mamą bo ona chciała podać mm a ja nie i cały czas z Małą na cycku coby pobudzić laktację.
Po za tym każdy mi mówi: karm piersią najdłużej jak się da.
U mnie podobnie, moja siostra odrazu była za tym, żeby małej podawać mm, bo ona tak robiła ale ona nie miała mleka, więc ja nie chciałam podawać mm bo mleko jest. I tylko teraz chciałabym żeby Lili nauczyła sie pić z butelki a mleczko w butli i tak narazie byłoby moje.

Cytat:
Napisane przez Linka24 Pokaż wiadomość
A to myyy pierwszy raz wcinaliśmy marcheweę
łooooo jak uroczo
dzidziadziumdzia może sobie tylko wkręcach te dwie kreseczki , powtórz test dzisiaj i zobaczymy co tam z tż zmalowaliście
Cytat:
Napisane przez aniaa22 Pokaż wiadomość
prosimy bardzo o kciuki bo jutro rano jedziemy do laryngologa zbadac wreszcie uszko. boje sie wyniku odezwe sie jak wrocimy
kciuki są

papi oby z Adasiem wkońcu się wszystko wyjaśniło co mu tak nie pozwala spokojnie spać.

Dzień dobry nocka bez rewelacji po 3 godzinnym śnie pobudki co 1,5h.

Co do ciąży gdyby teraz się okazało, że jestem to tż też by zawału dostał no ale gdyby sie przytrafiło no to trudno bo podobno później to trudniej zdecydowac się na druga ciąże

Poza tym Niunia od dwóch dni robi bardzo wodniste kupki tzn. na zmianę z normalnymi, zastanawiam sie czy to może byc przez miętę bo ostatnio dużo piłam.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 08:30   #910
papeteria
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz- to może się przyłączysz?
to juz serio pewne ?
zrob jeszcze powtorki testu

eleonoremio w sumie np za podklad pixie place 57 zl ale jestem pewna ze starczy mi to na rok wiec uwazam ze sie oplaci ...probka starcza srednio na kilka uzyc a koszt pare zlotych....drogeryjny podklad mialam jakos na dwa miesiace ...nie pamietam
a co do typow i por roku to nie mam pojecia jakim typem jestem bo troche mi pasuje do lata a troche do wiosny ale ty to chyba jesien faktycznie

Stary 2010-11-08, 08:31   #911
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Będę robić po południu albo jutro rano, bo zamierzam się z domu wykulać dopiero koło 13.
Kurcze już sama nie wiem ile w tym rzeczywistości .

Ja już oglądałam na all to wszystko, potrzeba mi pewne ze 150zł jak nie więcej- bo pędzle itd...
Właśnie Papi- mówiłaś, że nie używasz cieni, tylko kreskę tak? Jakim kosmetykiem robi się kreskę z minerałów :P? Ale przygłupie pytania zadaję...
Daj znac koniecznie heh kurde ja to chyba bardziej przezywam niż ty heh fakt ntroszke trzeba wydać kasy
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-11-08, 08:37   #912
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

Hej, my zaraz na szczepienie jedziemy, eh jak ja tego nie lubię, ta podkówka na buźce Igi
Ale przynajmniej będę wiedziała ile waży, na pewno przybrała
Iga spała od 19-tej do 8

Cytat:
Ja testowałam dopiero 14 grudnia- no ale wiadomo- jestem z tych co miały światło gasić . Może to dziwne, ale po kilku dniach już wiedziałam, że jestem w ciąży. Włosy mi się zachowywały zupełnie inaczej podczas i po kąpieli. I piersi się zmieniły. A pamiętałam te objawy z tych ciąż nieudanych...

Swoją drogą ostatnio uświadomiłam sobie, że Alisa urodziła się dokładnie, co do dnia 9 miesięcy po ostatniej miesiączce . 18 listopada miałam okres, a mała postanowiła wyjść 18 sierpnia
Ja przy nieudanej nie miałam absolutnie żadnych objawów, no poza spóźniającą się @. No i może troszkę obwódki piersi pociemniały...

Iga urodziła się później, 9 miesięcy i 16 dni po ostatniej @.

Cytat:
Napisane przez ola_k11 Pokaż wiadomość
mam takie samo odczucie... nie wyobrażam sobie nie karmić piersią! uwielbiam to przywiązanie Malego do mnie a poza tym mniej roboty, gotowania, zmywania
A ja mam inne odczucie, ale już kiedyś o tym pisałam.

Cytat:

a już miałaś pierwszą ? ja tez jestem strasznie ciekawa kiedy ja dostane już 4 m-ce i nic po Bastku od razu po 2 tygodniach od plamienia dostałam tez karmiłam oczywiście piersia
Nie miałam. Myślałam, że dostałam, a to był dalszy ciąg plamienia. Potem w końcu ustało, a @ ani widu ani słychu
anuszka1401 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 08:40   #913
papeteria
Zakorzenienie

kurde bele juz 3 kupa dzis poszla tym razem wodnista a Adasiek sie wije normalnie musze go troche uspokoic teraz karmie ale odrywa mi sie co chwile i steka na kupe zas

Stary 2010-11-08, 08:40   #914
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
Aniu nie próbowałam tego sposobu musze go wypróbować.

dzidziadziumdzia może sobie tylko wkręcach te dwie kreseczki , powtórz test dzisiaj i zobaczymy co tam z tż zmalowaliście
No właśnie kurna jak rozmyślam, to wydaje mi się nieprawdopodobne, bo to nawet nie był stosunek przerywany, tylko pieszczoty. Choć zdarzyło nam się, że gumka zjechała... A tam. Będzie co ma być.

Cytat:
Napisane przez papeteria Pokaż wiadomość
to juz serio pewne ?
zrob jeszcze powtorki testu
Jakie tam pewne. Pewne to dla mnie nie będzie dopóki serca na usg nie zobaczę . Dziś lub jutro powtarzam test.

Cytat:
Daj znac koniecznie heh kurde ja to chyba bardziej przezywam niż ty heh fakt ntroszke trzeba wydać kasy
Najgorsze, że ja zawsze uważałam, że jestem wiatropylna. Z drugą ciążą (która nie przetrwała) było tak, że tylko raz i wcale nie do końca-krótko po łyżeczkowaniu zdarzyło nam się nie zabezpieczyć i co? Kurna zaszłam... Hihih... :P

. Witaj Kochanie

Stary 2010-11-08, 08:43   #915
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

dzidzia no to faktycznie wiatropylna jesteś hehe wystarczy, że na kolana usiądziesz a już ciąża
gdybym ja tak miała to już by biegało wokół mnie 6 dzieciaczków, bo my używaliśmy gumki chyba z 5 razy przez całe 5 lat
Stary 2010-11-08, 08:47   #916
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez entertete Pokaż wiadomość
czy tę olejuszkę stosowałaś tak jak na opakowniu na 24 godz i potem zmyć szamponem i wyczesać??? wczoraj naniosłam na głowę - dziś takie totalnie żółte skorupy są - mam czekać do wieczora z wyczesaniem???
Udało mi się zapisać na środę do dermatologa jupi, jeszcze tylko skombinować podwózkę, bo autobusem musiałabym z przesiadkami a małż w pracy. No i mam rmua z sierpnia chyba czy września, mam nadzieję, że uznają.
Ja nie czekałam 24h,brałam wacik namoczony już w normalnej oliwce i wyczesywałam,albo szczoteczką..powinno ładnie schodzić.Cieszę się,że udało się z dermatologiemNie chcę straszyć,ale mnie nie chcieli przyjąć z romua z wrześniaAle na szczęście mąż wyrwał się z pracy i dowiózł!

Tak w ogóle to Dzień dobry dziewczynyU nas nocka ok,mała kilka razy budziła się, bo smoczek wypadł-nigdy wcześniej tak nie było i oby nie zostało U nas niedaleko od naszego bloku,zderzyły się dwie cysterny,wybuchł mega pożar i jest trująca łuna nad miastem,zakaz wychodzenia z domu i nakaz uszczelnienia starych okien..więc dziś nici ze spaceru..
aneciaslonko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 08:48   #917
papeteria
Zakorzenienie

TZ zawiozl pampka do sanepidu(tylko tam robia tak malym dzieciom w kierunku bakterii )...badanie w kierunku rotawirusow,pneumokokow. i innych paskudstw bagatela 126zl a moze trzeba bedzie powtorzyc...przez tel dwa razy mowiono mi ze nie refunduja a na miejscu okazalo sie ze jednak po uprzednim wypelnieniu jakiejs karty przez lekarza jest refundowane ale juz oddal bo dzis juz bysmy nie zdazyli tego zalatwic i obrocic do sanepidu...ale ile by to nie kosztowalo niech juz wyjdzie co to .zrobimy jeszcze posiew kalu w kierunku grzybow i posiew moczu przy okazji ale juz niestety nie dzisiaj bo nie moglam sie dodzwonic do przychodni a TZ jak podjechal to zapisaly dop na 13:00 polityka
wiec mocz ktory zlapalam moge wywalic

Stary 2010-11-08, 08:50   #918
anuszka1401
Zakorzenienie

GG do anuszka1401

papi dokładnie, niech już w końcu będzie wiadomo, co malutkiemu jest Biedna kruszynka, tak się męczy ;(
Stary 2010-11-08, 08:52   #919
karolcia228
Zakorzenienie

GG do karolcia228 Send a message via Skype™ to karolcia228

Cytat:
TZ zawiozl pampka do sanepidu(tylko tam robia tak malym dzieciom w kierunku bakterii )...badanie w kierunku rotawirusow,pneumokokow. i innych paskudstw bagatela 126zl a moze trzeba bedzie powtorzyc...przez tel dwa razy mowiono mi ze nie refunduja a na miejscu okazalo sie ze jednak po uprzednim wypelnieniu jakiejs karty przez lekarza jest refundowane ale juz oddal bo dzis juz bysmy nie zdazyli tego zalatwic i obrocic do sanepidu...ale ile by to nie kosztowalo niech juz wyjdzie co to .zrobimy jeszcze posiew kalu w kierunku grzybow i posiew moczu przy okazji ale juz niestety nie dzisiaj bo nie moglam sie dodzwonic do przychodni a TZ jak podjechal to zapisaly dop na 13:00 polityka
Biedne dziecko jak mi go szkoda, niech już w końcu wyjdzie bo się biedak zameczy
...Nasz Aniołek...20.08.2009...

http://s6.suwaczek.com/20070908640517.png

http://www.suwaczki.com/tickers/bl9cuay3rd5gps6p.png
karolcia228 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 08:59   #920
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
kurde bele juz 3 kupa dzis poszla tym razem wodnista a Adasiek sie wije normalnie musze go troche uspokoic teraz karmie ale odrywa mi sie co chwile i steka na kupe zas
No kurcze biedactwo wkurzaja mnie ci lekarze nie potrafią okreslić w tych czasach porządnie diagnozy!

Cytat:
No właśnie kurna jak rozmyślam, to wydaje mi się nieprawdopodobne, bo to nawet nie był stosunek przerywany, tylko pieszczoty. Choć zdarzyło nam się, że gumka zjechała... A tam. Będzie co ma być.

Jakie tam pewne. Pewne to dla mnie nie będzie dopóki serca na usg nie zobaczę . Dziś lub jutro powtarzam test.

Najgorsze, że ja zawsze uważałam, że jestem wiatropylna. Z drugą ciążą (która nie przetrwała) było tak, że tylko raz i wcale nie do końca-krótko po łyżeczkowaniu zdarzyło nam się nie zabezpieczyć i co? Kurna zaszłam... Hihih... :P
płodna babka z ciebie

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
Ja nie czekałam 24h,brałam wacik namoczony już w normalnej oliwce i wyczesywałam,albo szczoteczką..powinno ładnie schodzić.Cieszę się,że udało się z dermatologiemNie chcę straszyć,ale mnie nie chcieli przyjąć z romua z wrześniaAle na szczęście mąż wyrwał się z pracy i dowiózł!

Tak w ogóle to Dzień dobry dziewczynyU nas nocka ok,mała kilka razy budziła się, bo smoczek wypadł-nigdy wcześniej tak nie było i oby nie zostało U nas niedaleko od naszego bloku,zderzyły się dwie cysterny,wybuchł mega pożar i jest trująca łuna nad miastem,zakaz wychodzenia z domu i nakaz uszczelnienia starych okien..więc dziś nici ze spaceru..
O kurcze nieciekawie ale widziałas ten wybuch lubie takie rzeczy heh
Oby nic nie było Wam po tej łunie.

a ja czuje się wysterowana przez Sare obudziła się o 6.30 akurat kiedy tz z pracy wrócił i poszła spac razem z tata o 7.30 i śpi do teraz Bastek tez jescze a ja specjalnie sie nie kładłam bo pomyslałam że nie ma sensu że i tak zaraz się dzieciaczki przebudzą
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Stary 2010-11-08, 09:13   #921
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alutka78 Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/szczoteczka-do-myc...302637827.html
Ja mam taka.

Dziewczyny, chce kupic kojec dla malej. Nie wiem jaki wybrac, czy kwadratowy czy prostokatny, po prostu nie wiem, ktory jest bardziej funkcjonalny. Moze ktoras z Was ma juz jakies doswiadczenie. Chetnie poslucham rad.
Jeszcze troche to nie bede mogla zostawiac Dagusi na sofie, bo fiknie mi na podloge.
A ta szczoteczka miękka czy taka twardsza?Ja mam kojec (tzn dostalismy od teściów)-jest prostokątny,z kubusiem puchatkiem,z boku jest wejście (dla starszych dzieci,które już raczkują)w środku materacyk,aby mała nie leżała na ziemi i pałąk do zabawy.Składa się momentalnie i wtedy zajmuje bardzo mało miejsca,ale nie jest lekki (jak dla mnie).My postawiliśmy w salonie,bo mała nie zawsze chce w bujaczku siedzieć,a jak położe ją do kojca to widzi co robię (kojec boki ma z siateczki), bawi się pałąkiem no i ma dużo przestrzeni.W ogóle ostatnio bardzo się przyzwyczaiła,że drzemki w ciągu dnia są w kojcu.Jak widzę,że robi się senna-kładę ją do kojca,ona troszkę się pobawi i sama zasyna,potem jak wstanie i jeszcze nie jest głodna,to gada do zabawek lub kubusia namalowanego na kojcu i mam dzięki temu trochę czasu na gotowanie,prasowanie itp

Mam takie,tylko czerwono-niebieskie:
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1605815

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ----------

Cytat:
:rzeczywiście historia fajna nawet mi łzy poleciały ze wzruszenia tak na marginesie dalej mam takie jakieś zachwiania uczuciowe nie raz zobacze coś w reklamie smutnego lub radosnego tzn maluszki to mi łzy lecą jakas taka wrażliwa jestem
Chyba już tak zostanie,macierzyństwo zmienia kobietyJa też jak zobaczę smutne dzieciątko czy ktoś mi opowie coś smutnego na temat dziecka,to mi łezki same lecą..

---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
O kurcze nieciekawie ale widziałas ten wybuch lubie takie rzeczy heh
Oby nic nie było Wam po tej łunie.
Wybuchu nie widziałam,ale pożar tak-pewnie z połowy miasta było go widać,bo był/jest ogromny (jeszcze gaszą).Z domku nie wychodzimi,więc nic nie powinno się stać...
Stary 2010-11-08, 09:14   #922
Linka24
Wtajemniczenie

Dzień dobry!

Moj Misiio nauczył się wczoraj obracać na boczki, myślałam ze padnę ze śmiechu tak śmiesznie mu to wychodziło, nogi do góry i sruu na bok No i obudził się o 5 rano w poprzek łóżeczka zwarty i gotowy do zabawy... ja oczy na zapałki próbowałam go ululać...Ale co tam, postanowiłam przebrać pieluchę a ten poczuł wiaterek i jak zrobił fontannę, że łózko, kocyk jego ciuszki wszystko do wymiany Zasnął o 7... teraz dogorywa łobuz mały..
Linka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 09:15   #923
aneciaslonko
Raczkowanie

Cytat:
Ja też bym zapłaciła aby w końcu wiedzieć co jest..a właśnie tak beznadziejnie działa nasza służba zdrowia-całkowita dezinformacja

Buziaki dla Adasia aby poczuł się lepiej!
Stary 2010-11-08, 09:26   #924
eleonoremio
Rozeznanie

aneciasłoko ale chyba nikomu sie nic nie stało w wypatku czy nie wiesz?

Cytat:
Dzień dobry!

Moj Misiio nauczył się wczoraj obracać na boczki, myślałam ze padnę ze śmiechu tak śmiesznie mu to wychodziło, nogi do góry i sruu na bok No i obudził się o 5 rano w poprzek łóżeczka zwarty i gotowy do zabawy... ja oczy na zapałki próbowałam go ululać...Ale co tam, postanowiłam przebrać pieluchę a ten poczuł wiaterek i jak zrobił fontannę, że łózko, kocyk jego ciuszki wszystko do wymiany Zasnął o 7... teraz dogorywa łobuz mały..
za obracanie sara tez potrafi fajnie łapie się za "fraki" i na boczek hyc
Wstała pieknota juz moja zjadła i się cieszy i wkurza na grzechotke że zamiast do buzi trafia w czoło lub nos A Bastus o zgrozo spi!! ja nie wiem co on w nocy będzie robił On jest z tych dzieci gdzie kilka minut snu orzedłuża energie do zabawy na 2 godziny

O wilku owa na szczęscie moje wstał
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Edytowane przez eleonoremio
Czas edycji: 2010-11-08 o 09:32
Stary 2010-11-08, 09:35   #925
FraniaPirania
Rozeznanie

Misiulka jak dobrze kobieto ze Cie widze!
wiesz gdzie ten gaz wybuchl??
FraniaPirania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 09:40   #926
dzidziadziumdzia
Zakorzenienie

Cytat:

płodna babka z ciebie
Ta. Mam 24 lata, 7 lat brałam tabletki, a za mną już 3 ciąże, z czego tylko jedna zakończona powodzeniem. Nic fajnego .

Ciekawe gdzie jest agravka, martad1, jak poszło hd no i Siala. Zaraz do niej piszę..

Papi- pisałaś, że Adasiowi głowa lata u teściowej na rękach?
To on w pionie jeszcze nie trzyma sztywno?

. Witaj Kochanie

Edytowane przez dzidziadziumdzia
Czas edycji: 2010-11-08 o 09:41
Stary 2010-11-08, 09:41   #927
martysek
Zadomowienie

Dzidzia, no to w końcu jak jest? Zrób drugi test, bo też jak na szpilkach siedzę!

Papi, dobrze że zanieśliście kupkę na badania. Też to planuję.
Na jutro umawiamy się na kontrolę do pediatry i zobaczymy jak ona się na to zapatruje.

Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie: używasz primera? Co to daje? Czym się nakłada? Czy ten Pixie jest dobry?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 09:45   #928
Misiulka1
Zadomowienie

GG do Misiulka1

FraniaPirania
dzidzia a od kiedy właśnie powinien maluszek trzymać sztuwno główkę???

Kurcze laseczki właśnie się dowiedziałam, że koleżanka poroniła.

29tc - 1230g
33tc - 1919g
37tc - 2538g
40t3d - 3440g, 54cm

http://www.suwaczki.com/tickers/xnw4pc0z1lc1asm8.png
Misiulka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-11-08, 09:49   #929
alutka78
Rozeznanie

Weszlam na watek mamus lipcowo - sierpniowych 2011. Wiecie co, zazdroszcze im. Tak niedawno mysmy przezywaly nasze ciaze, a tu dzidzie sa z nami, nawet sie nie obejrzymy jak zaczna chodzic. Ach...

Cytat:
Boze ile Adas sie musi nameczyc, a Wy razem z nim.

Cytat:
Napisane przez aneciaslonko Pokaż wiadomość
A ta szczoteczka miękka czy taka twardsza?Ja mam kojec (tzn dostalismy od teściów)-jest prostokątny,z kubusiem puchatkiem,z boku jest wejście (dla starszych dzieci,które już raczkują)w środku materacyk,aby mała nie leżała na ziemi i pałąk do zabawy.Składa się momentalnie i wtedy zajmuje bardzo mało miejsca,ale nie jest lekki (jak dla mnie).My postawiliśmy w salonie,bo mała nie zawsze chce w bujaczku siedzieć,a jak położe ją do kojca to widzi co robię (kojec boki ma z siateczki), bawi się pałąkiem no i ma dużo przestrzeni.W ogóle ostatnio bardzo się przyzwyczaiła,że drzemki w ciągu dnia są w kojcu.Jak widzę,że robi się senna-kładę ją do kojca,ona troszkę się pobawi i sama zasyna,potem jak wstanie i jeszcze nie jest głodna,to gada do zabawek lub kubusia namalowanego na kojcu i mam dzięki temu trochę czasu na gotowanie,prasowanie itp

Mam takie,tylko czerwono-niebieskie:
http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=1605815
Szczoteczka nie jest ani miekka ani twarda.
No wlasnie co do kojca, to czekalam na taka odpowiedz jak Twoja. Bardzo mi pomoglas
Lozeczko mam w sypialni, wiec nie bede na dzien i czas zabawy przenosic do salonu z kuchnia, gdzie spedzam wiekszosc czasu.

Cytat:
Dzień dobry!

Nie moge sie doczekac kiedy Dagusia bedzie sie tak przewracac z boczku na boczek.
dla Misia.
Stary 2010-11-08, 09:51   #930
eleonoremio
Rozeznanie

Cytat:
Ta. Mam 24 lata, 7 lat brałam tabletki, a za mną już 3 ciąże, z czego tylko jedna zakończona powodzeniem. Nic fajnego .
dzidzia przepraszam nie chciałam żebys tak pomyśłala
Cytat:
Napisane przez Misiulka1 Pokaż wiadomość
FraniaPirania
dzidzia a od kiedy właśnie powinien maluszek trzymać sztuwno główkę???

Kurcze laseczki właśnie się dowiedziałam, że koleżanka poroniła.
biedna
Sebastian 2007
Sara 2010
Sylwia 2017

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości