|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz mniej jest wśród nas brzuszków,naszych dzieci szukaj w wózku:) mamy XI-XI
Cytat:
Nareszcie wizaz działa gratuluję wszystkim noworozpakowanym ![]() Przez to, że nie było forum wzięłam się za pranie, prasowanie i gotowanie pożyjemy, zobaczymy, moja mała chyba nie chce wyjść na te mrozy także mam nadzieję, że szybko jakaś odwilż przyjdzie
|
|
|
#962 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz mniej jest wśród nas brzuszków,naszych dzieci szukaj w wózku:) mamy XI-XI
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:53 ---------- Cytat:
opis porodu super-licze na podobny ---------- Dopisano o 12:55 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
rany ale Cię wymęczyło ![]() ---------- Dopisano o 12:57 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- Cytat:
gratulacje dla dzielnej mamy
|
|
|
#963 |
|
Wtajemniczenie
|
Gratuluję nowym mamusiom
i życzę powodzenia
|
|
#964 |
|
Zakorzenienie
|
Izunia
|
|
|
|
|
#965 |
|
Zadomowienie
|
Mamuśki jestescie tam? Bo napisałam pościka ale ciszaaaaaaaaaa...
|
|
|
|
|
#966 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#967 |
|
Zakorzenienie
|
hello. jak bez wizazu zylyscie? ciezko prawda?
![]() sms od Anecki z dnia:29.11 Pozdrawiam, czekam na wynik na zoltaczke. Mala jest zolta ale trzymajcie kciuki moze niski wynik bedzie [fotka w zalaczeniu] sms od Mila25 z dnia 30.11 Urodziłam dzisiaj o 6.45 Maję, a o 6.52 Łucję. Poród cały trwał aż dwie godziny - sn. Opiszę wszystko jak nas wypuszczą i dojdę do siebie. Pozdrawiamy wszytskie ciocie sms od Anecka z dziś [1.12] Hej. wychodzimy dziś ale musze czekać bo Tz w pracy i musi zastepstwo zalatwic. No i zanim autobusem na drugi koniec miasta do domu po rzeczy... Ale dobrze ze dzis dom zobacze. Gratulujemy!! |
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 | |
|
Zadomowienie
|
Gimikis, Kotek81 fajne opisy porodu
i super że tak łatwo poszło ![]() ![]() klask i: oby dalej było równie lekko Kotek81 Mała ślicznotka Cytat:
![]() ![]() klask i: odpoczywajcie i cieszcie się sobą ---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ---------- Mila Gratulacje!!!! ![]() ![]() klask i: to ekspresowy poród ![]() ![]() Anecka ale fajna Ninka ![]()
|
|
|
#969 |
|
Zakorzenienie
|
gratulacje dla kolejnych rozpakowanych
![]() k laski:Anecka, swietna fotka
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Najgorsze dla mnie było to że ciągle bałam się o moje dzieciątko,że może urodzić się niedotlenione :/ a pieprzony ordynator nie chciał zrobić cesarki
mówił że do 30 godz mogę rodzić!!!!A ja po 16 godz byłam już po prostu na skraju wyczerpania, dopiero mąż musiał z nim "porozmawiać" i zdecydował cc! Jak wspominam mój poród to ciągle płaczę... Ale najważniejsze że synuś cały i zdrowy, a ja nawet szybko stanęłam na nogi, mam problem z karmieniem piersią, mało pokarmu a Kacperek woli butlę. Chyba się poddam. A o to moje słoneczko
|
|
|
|
|
#971 |
|
Zadomowienie
|
Ja to właściwie chyba podałabym swój nr telefonu w razie "W". Komu mogę?
![]() Dzięki dziewczyny za słowa wsparcia... Jakoś dziwnie się czuję, taka rozbita. Cały dzień mam bóle menstruacyjne. Nie mogę się spakować do szpitala, ciągle czegoś mi brakuje. Jaki rozmiar czapeczki macie na początek? Mam same bawełniane, ale żadnej cieplejszej dla Wojtusia. |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 | |
|
Dragonfly
|
Cytat:
Jesiu jesiu jakie sliczne sa Wasze bąbelki,kazdy bez wyjatku Dla nowych mam gratulacje
|
|
|
|
#973 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() ale nam figla spłatał wizaz ![]() rypk85 ![]() Pelnia - nie martw się na zapas ![]() Agatkia - przykre ![]() Paulinko - dobrze, że u Ciebie już lepiej... ![]() Kretencja - no to czekamy na Was ![]() Gimkis - gratulacje a dzidzia słodka Nuchisia - gratulacje ![]() Kotek81 - fajnie opisałaś swój poród Anecka - fajnie, że w końcu wracasz do domu Mila25 - gratulacje ![]() a ja po wczorajsze wizycie przeżyłam "lekki szok" dacie wiarę, że moje dziecko się obróciło i leży pupskiem w dół taki numer w ostanim tygodniu w związku z sytuacją mam skierowanie na CC teraz tylko proszę o kciuki, aby Małej się nie spieszyło i wytrzymała do tej przyszłej środy, bo ja chcę, żeby cc mi robił mój lekarz prowadzący ![]() nadal nie mogę uwierzyć w taki wyczyn... albo ta moja Agatka jest bardzo malutka (wczoraj wyszła waga z usg 2800), albo niezła akrobatka rośnie
|
|
|
#974 |
|
Raczkowanie
|
Nuchisia, Gimikis gratulacje!!!!!!!
![]() Mila podwójne gratulacje !!!!!!!!!!! ![]() Kotek śliczna Izunia, a jaka grzywka długa
|
|
#975 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To super Mila, że już masz dziewczynki ze sobą. W dodatku tak szybko Cytat:
![]() Anecka - urocza Ninka Mam takie nerwy, że się poryczę. Wróciłam z spaceru ale idę raz jeszcze bo mnie nosi wk**rw. Chce ktoś może taką kurtkę? Za 51zł +9zł wysyłka. http://allegro.pl/show_item.php?item=1286734606 ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Pamiętaj, że nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło. Przynajmniej znasz dokładną datę Waszej randki, na pewno wszystko będzie ok. Lepiej, że wiesz już dziś co Cię czeka, a nie że by się okazało dopiero w trakcie akcji![]()
Adam Sebastian ur. 26.12.2010 Warto było na Ciebie czekać Małpeczko Edytowane przez VictoriaK Czas edycji: 2010-12-01 o 14:43 |
|||
|
|
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
dzasta, ale numer mała Ci wywinęła
no ale przynajmniej znasz termin rozpakowania
|
|
#977 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() jakoś tak do mnie to nie dociera, że za tydzień mała już będzie z nami ![]() no i w końcu zrozumiałam, po co są wizyty co tydzień na koniec ciąży aż boję się myśleć co by było gdybym pojechała z akcją porodową, a tam zamiast główki - dupsko wychodzi
|
|
|
|
#978 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba większość kogoś takiego miała....... dziwne jak się życie układa ------------------------------- GRATULACJE DLA NOWYCH MAM ![]() klask i:![]() ------------------------------- Juz jestem po wizycie szyjka ma niecały centymeter jest miekka mała juz pcha się głową ale nie ma rozwarcia pobrał posiew szybko ale jednak do przyjemych to nei należy do tego musiałam zapłacić 12zł dobrze że zabrałam kasę hhahaha w piątek odbiór ciekawe co wyjdzie........... szanse że urodzę do 20 są duże |
|
|
|
|
|
#979 |
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() aleeeee sie zastanawialam co u was gratulacje dla nowych mam kupilam liscie malin ... jak to pic ??
|
|
|
|
|
#980 |
|
Zadomowienie
|
Dzasta ale fajnie że znasz termin
a może znowu się obróci... ![]() kurcze, okazuje się że samochód nie zamarzl tylko jakaś część się zepsuła i trzeba wymieniać-znowu wydatek... dobrze że pod domem a nie gdzieś w centrum miasta ![]() to siedzę w domu zamiast załatwiac ostatnie zakupy chyba pójdę torbę spakować - pokoik już mam prawie gotowy-czekam na przewijak i muszę dokupić wanienkę a TŻ musi zamontować lampkę nad komodę i ramki na zdjęcia ooo, jeszcze naklejki na ścianę..to ide na allegro...
|
|
#981 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przedwczoraj miałam jakieś bole no i tz tak spanikowal ze mnie moment spakował wg wizazowej listy wszystko biedakowi z rąk leciało i to dosłownie
|
|
|
|
|
|
#982 | ||||||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby tak dalej!! GRATULUJEMYCytat:
czekaj wiec cierpiliwie i odywaj sie czasem Cytat:
Cytat:
ale nie mam zadnej z malpkami szukam szukam i nic moze ktos mnie podratuje ![]() Cytat:
GRATULUJEMY!!!!! !!!!!!!!Cytat:
samotnosc rodzi smutek moze hmm bys cos wyszyla albo kartke swiateczna zrobila???? ![]() a tata... ni w zab nei chce do szpitala - skierowanie ma... nie chcemy tez go dobijac gadkami ze smierc moze przyjsc... czekamy na mame bedzie dopiero ok 19 Cytat:
![]() Cytat:
ANECKA - super ![]() KLIWIA Cytat:
Cytat:
tyle naraz sie nazbieralo ![]() zaraz ci podrzuce obiecanego toska ![]() a Agatka nonono jak bedzie taka figlarna to sie niezle napocisz hihi wazneze lekarz to wykryl w czas! a jak bedziesz miec wczesniej skurcze co 10-15 min juz to biegiem do szpitala - zrobia ci szybciej cc. nie jest tak zle po nim - ja teraz juz bym chciala cc niz zyc w niepewnosci i strachu...MELABN nie sadze by lekarz byl strachajlem bo by nie zostal ordynatorem... i jest juz nim kilka dobrych lat! moze nawiazywal tylko do mojej sytuacji ale jak tak w domu na spokojnie o tym myslalam wiem ze ma racje! 38 t.c. wytrzymalysmy to i tydzien lub dwa warto poczekac dla zdrowia i zycia dziecka, a na patologii nei jest zle tylko dupka boli od lezenia ![]() ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ---------- APOLOONIA ciesze sie ze sie ruszylo ja pozamykana i twarda :/ |
||||||||||
|
|
|
|
#983 |
|
Zadomowienie
|
rozbójniczek
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 |
|
Raczkowanie
|
Sanderinka mi na SR polozna podala taki przepis: 5 łyzek na 1 litr malin, od momentu wrzenia gotować 10 minut na wolnym ogniu, potem jeszcze pzrez 10 minuta zaparzać pod przykryciem i gotowe, ten litr dzieliłam sobie na 3 razy i wypijałam przy posiłku
|
|
#985 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
nie martw się moja koleżanka też była pozamykana i twarda a tydzien po urodziła ----------------- A ja jestem wybrykiem natury zero objawów laktacji!!! kilka razy miałam takie biale zaschniete koropeczki teraz nic co pytam jakieś dzieciate to każda patrzy na mnie jak na kosmitę ![]() co ze mna jest nie tak?
|
|
|
|
|
|
#986 |
|
Zadomowienie
|
eee nie kazdy musi miec siare przed porodem
moze ci sie ruszyc tuz po albo nawet w 3-5 dobie po porodzie i od razu nawet nawal mozesz miec spokojnie ![]() p.s. dzieki |
|
|
|
|
#987 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
nie martw sie u mnie tez nie leci. miałam pare razy plamke na koszulce i tyle... wogole w nocy sie tak poce ze aby koszulka do wymiany masakra leje sie ze mnie strumieniami ma któraś z was tak? u mnie nie jest gorąco bardzo wiec od czego?
|
||
|
|
|
|
#988 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
:brzydal :
|
|
|
#989 |
|
Rozeznanie
|
No w koncu
myslalam ze juz nie bede mogla sobie z wami poklikac ![]() Gratulacje dla nowych mamusiek U mnie nic a nic sie nie dzieje.Mam tam jakies takie pojedyncze skurcze ale rzadko.I tak samo mam takie lekkie bole jak na @.
|
|
|
|
|
#990 |
|
Zadomowienie
|
hej ZENIA trzymaj sie
moze to tuz tuz i chociaz u ciebei sie ruszy SANDERINKA tak mialam - od 30 tc nawet wnoc musialam sie przebirac bo po polowie juz przepocona bylam mokra doslownie zwlaszcza przy karku... to hormonki i normalne u wiekszosci kobietek
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:19.

trzymaj się dzielnie-trzeba trochę czasu żeby się oswoić z tą sytuacją...
już nie mam siły... ale w kupie raźniej
a tu nam wizaż na tak długo wyłączyli...
Tż już od 21 co chwila powtarzał, że jedziemy na porodówkę ale ja odwlekałam ten moment jak tylko mogłam - w końcu ból zrobił się naprawdę mocny - choć skurcze nadal nieregularne - i o 22.30 tż zawiózł mnie do szpitala. Podłączyli mnie do ktg (nie wykazało skurczy a ja się skręcałam już z bólu
- lekarz tylko pokiwał głową ale nic nie powiedział - widać są przyzwyczajeni, ze to ktg jest do niczego) zbadała mnie najpierw położna, potem lekarz - rozwarcie miałam na 6 cm. 

klask i: oby dalej było równie lekko 

w związku z sytuacją mam skierowanie na CC