Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które s± na diecie. Rozmawiamy o zdrowym od¿ywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczno¶æ dobowa diet - musz± one mieæ ponad 1000 kcal.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2011-04-08, 19:00   #961
ifellinlovewithadeadboy
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 621
Dot.: Nasze Codzienne Jad³ospisy XIV

hm no dzi¶ wyj±tkowo tak wysz³o, zazwyczaj t³uszczu u¿ywam wiêcej, g³ównie do obiadu.. ale, ¿e dzi¶ zupa by³a to i t³uszczu mniej, no a poza tym omlet by³ na oleju ry¿owym, do ¶niadania orzechy laskowe i mas³o orzechowe.. hm to ile t³uszczu jeszcze powinnam dodaæ twoim zdaniem ? dziêki wielkie za odp wgl

ifellinlovewithadeadboy jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-08, 19:01   #962
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 024

Cytat:
Napisane przez Tynusia Poka¿ wiadomo¶æ
Na mnie te¿ niektóre produkty z wysokim IG dzia³aj± czasami ,¿e bym zaraz ju¿ co¶ po¿ar³a. A wystarczy,¿e zjem ry¿ br±zowy to mi normuje cukier we krwi i gitara gra

znam to, umi³owana kanapka z nutell± wystarczy, ¿eby mieæ ochotê zje¶c xxxx kolejnych, nie?
pozytywna-wariatka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-08, 19:03   #963
martina1988
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 139

Cytat:
Napisane przez martina1988 Poka¿ wiadomo¶æ
RR

1- biedne sniadanie;/ nie bylam glodna: kromka z serkiem fit i jeden paluszek twixa
2- truskawki zmiksowane z jogurtem nat i slodzikiem i zamrozone na 3h taki ala sorbet
3- jajko smazone + makaron pelnoziarnisty z warzywami i kurczakiem
4- deserek dla dzieci maly sloiczek marchewki z jablkiem
5- i tu mam problem od jakiegos czasu - zrobilam sobie twarog z jajkiem i jogurtem przyprawilam ale nie wchodzi mi w ogole :/ cos nie umiem sie do twarogu przekonac... co w takim razie moge zjesc na kolacje procz jajecznicy? myslalam o twarogu na slodko na kolacje ale jak??

doradzicie cos?

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:26 ----------

.
martina1988 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-08, 19:04   #964
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dekas Poka¿ wiadomo¶æ
zastanawiam sie czy to 30% wyrobi³a¶
bo chyba jednak nie ^^

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

a jak wyglada prawa IG jab³ka...
bo ja po nich jestem bardzoooooo glodna
generalnie jab³ka maj± raczej niskie ig, ale niektórzy maj± w³a¶nie tak, ¿e po jab³ku zjedli by co¶ jeszcze, choæ nie s± ju¿ g³odni a inni tak, ¿e s± w stanie naje¶æ siê wiêkszym jab³kiem i byæ najedzonym - to na przyk³ad ja. Nie mam pojêcia, jak to dok³adnie dzia³a, mo¿e zale¿y od jab³ek - s³odsze / mniej s³odkie? A mo¿e od wra¿liwo¶ci osoby na s³odki smak.
Stary 2011-04-08, 19:05   #965
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Cytat:
Napisane przez ifellinlovewithadeadboy Poka¿ wiadomo¶æ
hm no dzi¶ wyj±tkowo tak wysz³o, zazwyczaj t³uszczu u¿ywam wiêcej, g³ównie do obiadu.. ale, ¿e dzi¶ zupa by³a to i t³uszczu mniej, no a poza tym omlet by³ na oleju ry¿owym, do ¶niadania orzechy laskowe i mas³o orzechowe.. hm to ile t³uszczu jeszcze powinnam dodaæ twoim zdaniem ? dziêki wielkie za odp wgl

tyle, ile potrzebuje Twój organizm do odbudowania gospodarki hormonalnej- ¿adna z nas tu wró¿k± nie jest i z Ci nie wywró¿y

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-08, 19:06   #966
Lady1000
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 801

U

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, bananem, serkiem homo naturalnym & mas³em orzechowym.
II. Dwie kromki razowca z mas³em, wêdlin± z indyka i ogórkiem; jab³ko.
III. Porcja spaghetti al tonno (makaron pe³noziarnisty, pomidory, tuñczyk)
kawa zbo¿owa z mlekiem, jab³ko, pó³ kalarepki
IV. Dwie kromki razowca: z twarogiem pó³t³ustym i pomidorem/z twaro¿kiem, makrel± wêdzon± i ketchupem; pó³ kalarepki.

i jak to siê prezentuje?
Lady1000 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-08, 19:07   #967
polny mak
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 773

Cytat:
Napisane przez Lady1000 Poka¿ wiadomo¶æ
U

I. Owsianka z 4 ³y¿ek p³atków z otrêbami, bananem, serkiem homo naturalnym & mas³em orzechowym.
II. Dwie kromki razowca z mas³em, wêdlin± z indyka i ogórkiem; jab³ko.
III. Porcja spaghetti al tonno (makaron pe³noziarnisty, pomidory, tuñczyk)
kawa zbo¿owa z mlekiem, jab³ko, pó³ kalarepki
IV. Dwie kromki razowca: z twarogiem pó³t³ustym i pomidorem/z twaro¿kiem, makrel± wêdzon± i ketchupem; pó³ kalarepki.

i jak to siê prezentuje?
dorzuci³abym jeszcze gdzie¶ gar¶æ orzechów/nasion/pestek, ale tak to rewelka

zdrowo siê od¿ywiam

dbam o siebie i swoich bliskich

ZJEDZ TÊ ¯ABÊ !
polny mak jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzeda¿e

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 19:18   #968
Bloody_
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 676

Cytat:
zastanawiam sie czy to 30% wyrobi³a¶
bo chyba jednak nie ^^

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------
No tak, rzeczywi¶cie masz racjê. Przeliczy³am orientacyjnie i wysz³o mi ok. 45-50g t³uszczy, czyli jeszcze jakie¶ 10-15g za ma³o. Dziêkujê za trafn± uwagê, popracujê nad tym.
I am the captain of my soul.

Bloody_ jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-08, 19:20   #969
GreenBalance
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 469

moje pyszne Utrzymanie:

¶niadanie: owsianka z 4 ³y¿ek p³atków, gotowana z domowej roboty budyniem waniliowym z lask± wanilii, z tartym jab³kiem i migda³ami & kawa z piank±

ii ¶niadanie: bu³ka orkiszowa z mas³em, rukol±, past± jajeczn± ze szczypiorkiem, rzodkiewkami i papryk± czerwon±

obiad: zupa warzywna z marchewk±, botwink±, ziemniakami, selerem, pietruszk± i miêsem z kurczaka - du¿a porcja

podwieczorek: talerzyk bakalii: suszona ¿urawina, pistacje, orzechy w³oskie, pestki dyni, suszone morele i figi & kubek melisy

kolacja: serek wiejski z wkrojonym arbuzem & cynamonem; kromka chleba razowego przytostowana z czosnkiem, mas³em, z polêdwic± z indyka, pomidorem i rze¿uch± /idê je¶æ/

+ 1,5 l wody mineralnej; w miêdzyczasie 30 minut jogi i z godzina spaceru (a raczej walki z wiatrem )
Stary 2011-04-08, 19:27   #970
e0f3d546fc8e38a0a41f4bfac2647800bba81a40_6556af13d63ff
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 124

Cytat:
Napisane przez pozytywna-wariatka Poka¿ wiadomo¶æ
Zobaczy³am Twój nick i wiesz, musia³am Ci odpisaæ, nie. wiadomo
Wydaje mi siê, ¿e mo¿esz byæ g³odna przez produkty o wysokim ig. Banan, kukurydza, d¿em, suszone owoce powoduj± to, ¿e czujesz siê jeszcze bardzo g³odna.

Dziêki wielkie za wskazówki
e0f3d546fc8e38a0a41f4bfac2647800bba81a40_6556af13d63ff jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-08, 19:31   #971
Dekas
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 651
GG do Dekas

Cytat:
generalnie jab³ka maj± raczej niskie ig, ale niektórzy maj± w³a¶nie tak, ¿e po jab³ku zjedli by co¶ jeszcze, choæ nie s± ju¿ g³odni a inni tak, ¿e s± w stanie naje¶æ siê wiêkszym jab³kiem i byæ najedzonym - to na przyk³ad ja. Nie mam pojêcia, jak to dok³adnie dzia³a, mo¿e zale¿y od jab³ek - s³odsze / mniej s³odkie? A mo¿e od wra¿liwo¶ci osoby na s³odki smak.
s³odkie nies³odkie, po jab³kach czujê pró¿nie w brzuchu ^^
a jak zjem banana to mam pó³ dnia z g³owy, a ten to ma IG!
Mówienie ludziom „nie” jest wspania³± rzecz±, jest to czê¶æ przebudzenia. I zrozum, to nie jest egoizm. Egoizmem jest wymaganie od innych, by ¿yli ¿yciem, które akurat tobie wydaje siê najw³a¶ciwsze. To jest egoizm. ¯yæ swoim ¿yciem nie jest egoizmem.

Anthony de Mello

kocham Ciê ¿ycie!
Dekas jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-08, 19:45   #972
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
s³odkie nies³odkie, po jab³kach czujê pró¿nie w brzuchu ^^
a jak zjem banana to mam pó³ dnia z g³owy, a ten to ma IG!
Najwyra¼niej jeste¶ wyj±tkowo-wyj±tkowym przypadkiem , ale jakby siê nad tym g³êbiej zastanowiæ, to co¶ w tym jest, rzadko jadam banana bo go nie lubiê, ale jak ju¿ zjem to faktycznie... a tam, ju¿ sama nie wiem! ale podobno te o wysokim ig powoduj± nag³y skok insulinowy, chocia¿ tego jestem pewna!
Stary 2011-04-08, 19:53   #973
Sialalalala
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 510

Moja R

1. 4 ³. p³atków owsianych, po ³y¿ce otrêbów pszennych i ¿ytnich, szklanka mleka 2%, ¿urawinka ; szklanka domowego soku/przecieru z gruszki i jab³ka

2. kromka chleba orkiszowego i razowca wêdzonym indykiem, jajkiem, sa³at±, ogórkiem, szczypiorkiem, rzodkiewk±.

3. filet rybki (nie pamiêtam jakiej) duszonej z porem i cukiniom, sa³atka z mieszanki sa³at, rukoli, oliwek + oliwa z ol. (tylko dzi¶ wyj±tkowo bez ry¿u/makaronu)

4. homo naturalny, otrêby, spoooro pistacji (nie mog³am siê powstrzymaæ, uwielbiam je) i fistaszki.

5. wie¶niak + du¿o warzyw.

i jak Dziewczyny?
Sialalalala jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-08, 20:04   #974
Bloody_
Rozeznanie

No to wrzucê jeszcze dzisiejsze UTRZYMANIE:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, 1/2 szklanki mleka naturalnego od krowy, 3 ma³e mandarynki wkrojone, gar¶æ orzechów w³oskich, ³ycha p³atków migda³owych, starte pó³ paska gorzkiej czekolady, ³y¿eczka miodu)
2. 2 kromki chleba graham- z³o¿one, posmarowane serkiem ¶mietankowym, z plastrem sera topionego, plastrem polêdwicy drobiowej i ogórkiem ¶wie¿ym
w miêdzyczasie: jab³ko
3. 1/2 woreczka br±zowego ry¿u, miseczka mro¿onych truskawek + gêsty jogurt naturalny 150g (taki obiad z racji tego, ¿e pi±tek, a poza tym mia³am ochotê )
po: kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2%
4. Serek wiejski 200g, jab³ko pokrojone w kostkê i podgrzane w mikrofali, cynamon, imbir, miód
5. Pó³ ¶ledzia wêdzonego, 2 kromki chleba jw. posmarowane serkiem ¶mietankowym z pomidorem, rzodkiewk±, szczypiorkiem, rze¿uch±, pieprzem zio³owym i bazyli±

I jak siê to prezentuje?

Stary 2011-04-08, 20:10   #975
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Bloody_ Poka¿ wiadomo¶æ
No to wrzucê jeszcze dzisiejsze UTRZYMANIE:

1. Owsianka (5 ³y¿ek p³atków, 1/2 szklanki mleka naturalnego od krowy, 3 ma³e mandarynki wkrojone, gar¶æ orzechów w³oskich, ³ycha p³atków migda³owych, starte pó³ paska gorzkiej czekolady, ³y¿eczka miodu) wszystko mniam. oprócz paskudnych mandarynek.
2. 2 kromki chleba graham- z³o¿one, posmarowane serkiem ¶mietankowym, z plastrem sera topionego, plastrem polêdwicy drobiowej i ogórkiem ¶wie¿ym
w miêdzyczasie: jab³ko oooo. te¿ mi siê podoba.
3. 1/2 woreczka br±zowego ry¿u, miseczka mro¿onych truskawek + gêsty jogurt naturalny 150g (taki obiad z racji tego, ¿e pi±tek, a poza tym mia³am ochotê ) br±zowy ry¿ z truskawkami jako¶ mi nie podchodzi, w ogóle ry¿e i makarony na s³odko to ¶rednio moja bajka, ale prezentuje siê okey.
po: kawa zbo¿owa z mlekiem 3,2%
4. Serek wiejski 200g, jab³ko pokrojone w kostkê i podgrzane w mikrofali, cynamon, imbir, miód super. ale to zupe³nie nie moje klimaty, wie¶niak na ciep³o i imbir?! uciekam!
5. Pó³ ¶ledzia wêdzonego, 2 kromki chleba jw. posmarowane serkiem ¶mietankowym z pomidorem, rzodkiewk±, szczypiorkiem, rze¿uch±, pieprzem zio³owym i bazyli± to bym zjad³a, ¶ledzie ostatnio strasznie za mn± chodz±.

I jak siê to prezentuje?
okey, nie do koñca moje smaki, ale ogólnie bardzo ³adne U jak dla mnie.
Stary 2011-04-08, 20:16   #976
Bloody_
Rozeznanie

Cytat:
okey, nie do koñca moje smaki, ale ogólnie bardzo ³adne U jak dla mnie.
Dziêkujê bardzo za ocenkê.
Mandarynki s± przecie¿ pyszne! Teraz mo¿e ju¿ nie tak bardzo jak zim±, ale mi tam nadal smakuj±. Co do podwieczorku to tylko jab³ko by³o na ciep³o, wie¶niak by³ dodany dopiero potem, a imbir jad³am w sumie pierwszy raz i ca³kiem fajnie siê tu komponowa³. A co do ry¿u czy makaronu z truskawkami to u mnie od zawsze siê tak w domu jad³o i to naprawdê siê nie gryzie, spróbuj kiedy¶.

Stary 2011-04-08, 20:31   #977
pozytywna-wariatka
Zadomowienie

Próbowa³am, ry¿ z truskawkami, okey... prze¿yjê - ale tylko bia³y. mandarynki, fu! nienawidzê tego okresu, w³a¶nie zimowego, kiedy wszyscy, dos³ownie wszyscy wokó³ mnie jedz± te okropne mandarynki, gdzie siê nie odwrócê, mandarynki! imbir moja babcia nie wiedzieæ z jakiego powodu sypie do wszystkiego, wczoraj mia³am rybê zrobion± przez babciê i oczywi¶cie z imbirem, prawie umar³am! dos³ownie.
Stary 2011-04-08, 21:20   #978
Nora_Grey
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 399

Pe.

¦: Owsiana (7³ych owsianych, rodzynki, banan, pó³ szkl. mleka, budyñ krówkowy, 2 starte jab³ka podgrzane w mikrofali na mus, fura cynamonu)

II¦: Fantasia jagodowa, kanapka z dwóch sporych kromek s³onecznikowego z wêdzon± goud±, pomidorem i bazyli±, jab³ko.

Ob: ziemniaczki, sma¿ona na oliwie panierowana rybka, du¿o s³odkich buraczków domowej roboty.

Podwieczorko-kolacja:
I) kawa³ek sernika rosa, jab³ko
II) i tu bêdzie sporo.. 2 kawa³ki bagietki z mas³em czosnkowym (jedna posmarowana dod. sosem czosnkowym) 2 kromki s³onecznikowego, 1- grubo z pasztetem, 2- z mas³em, wêdzon± szynk± i sosem czosnkowym. Porcja ¶ledzia pod pierzynk± (¶led¼, jajo, ziemniaczki, jab³ko, majonez, jogurt, szczypior) ogórek curry i chyba ki¶æ czerwonych winogron.

Niedawno skoñczy³am.. No i chyba idê spaæ za chwilê.
Nora_Grey jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-08, 21:43   #979
Kasiiek
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 704

Cytat:
Napisane przez Sunday Rose Poka¿ wiadomo¶æ
(...) mêczy mnie to wszystko, staram siê, a w zasadzie jestem w jednym miejscu. Wiem, ¿e mam rozregulowany metabolizm+moje problemy z jelitami, ale bogowie, ile mo¿na.. dziêki za rady
Cytat:
Napisane przez hauuu Poka¿ wiadomo¶æ
(...)
Niestety nie jadam owsianki. Chleb jem tylko ciemny z ziarnami. Z owoców najbardziej lubiê jab³ka, ananasy (¶wie¿e), grejfruty i mango.
Mam zastój i nie mogê sobie z nim poradziæ wiêc proszê o pomoc czy takie posi³ki s± ok, a najlepiej które s± najw³a¶ciwsze. Dodam, ¿e mam do¶c spore problemy ¿o³±dkowe i nie wiem z czego one wynikaj±. Jem zdrowo w odpowiednich ilo¶ciach ale aktualnie nie chudnê Wyrzuci³am ju¿ owoce po 12 bo byæ mo¿e one mi szkodzi³y. Wywalam te¿ wafle ry¿owe i dodaje kurczaka na ka¿dy obiad (bywa³o, ¿e nie jad³am miêsa). My¶licie, ¿e to pomo¿e?
Mam dok³adnie taki sam problem. Nie wiem ju¿ jak sobie z tym poradziæ. Wrzucam mój jad³ospis, zobaczcie proszê co jest nie tak

Redukcja
1. oko³o 175g jogurtu (2,7 bia³ka 9,7 wêgli i 1,5 t³uszczu w 100g) z dwoma lub trzema ³ychami owsianych i jedn± fitelli dla smaku, kawa z mlekiem 3,2%
2. jab³ko
3. ry¿ na mleku z activia do picia
4. ryba (halibut) z ry¿em i warzywami -po grecku
5. dwie kromki ciemnego pieczywa z twaro¿kiem ³ososiowym turek

Kombinujê ju¿ na wszelkie sposoby i nie wiem co mam robiæ, nie chudnê! Jak zjem wiêcej ale zdrowych produktów mój brzuch wygl±da jak w czwartym miesi±ciu ci±¿y pomó¿cie
Kasiiek jest offline Zg³o¶ do moderatora  

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-08, 22:10   #980
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Kasiiek- co do Twojego jadlospisu to uwazam,ze jest ok,nie wiem tylko,czy chleb na wieczor to dobry pomysl.Moge jedynie Ci doradzic w sprawie brzuszka Zanim zaczelam byc na R to mialam powazne problemy z brzuchem,bylam bardzo wzdeta i wygladalam jak w zaawansowanej ciazy(co dziwnie wygladalo,bo raczej szczupla jestem),zeczelam robic rozne badania(krew,tarczyca itp.) i wyniki byly pozytywne.U mnie najprawdopodobniej na tle nerwowym brzuch puchal.Zaczelam po jedzeniu (po obiedzie i innym posilu) lykac espunisan(ale nie w tabletkach tylko w proszku/granulkach) i do tego,dlatego,ze u mnie to bylo na tle nerwowym - zastosowalam ziolowe tabletki uspakajajace.Pomoglo mi i to jeszcze przed R. Pilam tez herbatke koperkowa i pilam duzo wody,z rana przed sniadankiem pilam wode z cytrynka.Proponuje Ci sprobowac z tym espunisanem i herbata koperkowa,nie zaszkodzi a mysle,ze poczujesz sie lepiej po kilku dniach
Stary 2011-04-08, 22:18   #981
morphine88
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 892

Dzisiejsze U:
1. 4 kromki chleba wieloziarnistego z serkiem Danio Intenso kokosowym i dosypanymi wiórkami
2. bu³ka wieloziarnista z grub± warstw± mas³a orzechowego
w miêdzyczasie jab³ko
3. pieczone podudzie z kurczaka, porcja frytek z piekarnika, sa³ata ze ¶mietan± i cukrem
4. puchar ró¿nych owoców (czê¶æ ¶wie¿ych, a czê¶æ z puszki) z bit± ¶mietan±
5. 4 kromki wieloziarnistego:
- z krakowsk±
- z 2 paluszkami surimi
- z serkiem topionym ¶mietankowym
- ob³o¿ona sa³atk± jarzynow± z majonezem
marchewka, herbata rumowa

..hm?

`I like living on the edge
and seeing what's on the other side!
Steven Tyler

Edytowane przez morphine88
Czas edycji: 2011-04-08 o 22:47 Powód: kategoria.
morphine88 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-08, 22:41   #982
Kasiiek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Kasiiek- co do Twojego jadlospisu to uwazam,ze jest ok,nie wiem tylko,czy chleb na wieczor to dobry pomysl.Moge jedynie Ci doradzic w sprawie brzuszka Zanim zaczelam byc na R to mialam powazne problemy z brzuchem,bylam bardzo wzdeta i wygladalam jak w zaawansowanej ciazy(co dziwnie wygladalo,bo raczej szczupla jestem),zeczelam robic rozne badania(krew,tarczyca itp.) i wyniki byly pozytywne.U mnie najprawdopodobniej na tle nerwowym brzuch puchal.Zaczelam po jedzeniu (po obiedzie i innym posilu) lykac espunisan(ale nie w tabletkach tylko w proszku/granulkach) i do tego,dlatego,ze u mnie to bylo na tle nerwowym - zastosowalam ziolowe tabletki uspakajajace.Pomoglo mi i to jeszcze przed R. Pilam tez herbatke koperkowa i pilam duzo wody,z rana przed sniadankiem pilam wode z cytrynka.Proponuje Ci sprobowac z tym espunisanem i herbata koperkowa,nie zaszkodzi a mysle,ze poczujesz sie lepiej po kilku dniach
No w³a¶nie ja te¿ jestem raczej z tych szczup³ych wiêc taki brzuch nie wygl±da za ciekawie. Espumisan to taki jak w za³±czniku? a ta herbatka koperkowa to te¿ w aptece czy normalnie w skiepie? Bo w ¿yciu o takim czym¶ nie s³ysza³am
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg 12357A.jpg (13,7 KB, 6 za³adowañ)
Stary 2011-04-08, 22:50   #983
karola11
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 853

Kasiiek - tak,to ten sam co w zalaczniku a herbatke koperkowa powinnas dostac normalnie w sklepie,a jak nie to napewno w aptece w smaku jest bardzo dobra,tylko pij ja raczej na wieczor bo jest "wiatropedna" :P i ze spokojem mozesz sobie spazyc te herbatke z 2 torebek na jedna szklanke
Stary 2011-04-08, 22:54   #984
Kasiiek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karola11 Poka¿ wiadomo¶æ
Kasiiek - tak,to ten sam co w zalaczniku a herbatke koperkowa powinnas dostac normalnie w sklepie,a jak nie to napewno w aptece w smaku jest bardzo dobra,tylko pij ja raczej na wieczor bo jest "wiatropedna" :P i ze spokojem mozesz sobie spazyc te herbatke z 2 torebek na jedna szklanke
Dziêki bardzo za pomoc Oby w koñcu co¶ mi pomog³o. Jutro biegnê po espumisan i herbatkê koperkow±
Stary 2011-04-08, 22:54   #985
PoProstuIzka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 61

Moje dzisiejsze U

¦niadanie :
-Micha owsianki (5 ³y¿ek p³atków) na mleku z fuur± cheeriosów <3

2 ¶niadanie :
-Kromka domowego,pszennego chlebusia z mase³kiem (sporo) (sama piek³am )
-2 kromki grahama : 1 z serkiem topionym,1 bez serka
-gor±cy kubek pomidorowa z ry¿em

Obiad :
-Syta zapiekanka z olejem (spory talerzyk)
(kie³basa lisiecka,ogórki konserwowe,makaron penne,sos serowy,keczup,spora ilo¶æ sera ¿ó³tego)
-kromka chlebusia pszennego j.w.

Podwieczorek :
brak (no nie mogê wcisn±æ ;/)

Kolacja :
-2 kromki grahama z keczupem i 1 mase³kiem,obie zapiekane z serkiem ¿ó³tym

I jak dzisiaj

Edytowane przez PoProstuIzka
Czas edycji: 2011-04-08 o 22:55
PoProstuIzka jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 06:02   #986
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez credo Poka¿ wiadomo¶æ
Tak, orzechy, migda³y, s³onecznik to dobra i pyszna sprawa. Sama potrzebujê @, ale teraz na tej mojej R to ciê¿ko. Ja grzeszki dzisiaj tak, ale to przez tatê, który kupi³ ciasto! A prosi³am! Ale trudno, raz siê ¿yje i nie wiadomo nawet, jak d³ugo, wiêc co bêde sobie ¿a³owaæ, a nóz pójdzie jak to mówi± w cycki, co by mi siê przyda³o! Do tego poæwiczê jeszcze, a od jutra spróbuje nie je¶æ tych s³odyczy, mo¿e siê uda!
A no i je¿eli tyjesz, to super, ale sprawd¼ koniecznie i czekam na jad³ospisik.
No pewnie, przecie¿ a¿ tak nie mog³o zaszkodzic ) przynajmniej bylo pysznie To ja trzymam kciuki od dzisiaj ! Mój wczorajszy jad³ospisik zalicza sie do bardzo s³abych nawet na Pee nie wygl±da ale praktycznie ca³y by³ poza domem oprocz sniadania i obiadu.

¦niadanie - Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, 1 ³y¿ka otrêb granulowanych jab³kowych, pó³ pomarañczy, pó³ szklanki mleka 2 % bo wczesniej zala³am je wod± >> te wysz³y lepsze ale zabrak³o migda³ów np. to wiem i z bananem bylyby chyba lepsze )
II ¦niadanie - kaszka smakija (i tu wiem ze powinno jeszcze co¶ wpa¶c, jednak w szkole nie zawsze dam rade )
III ¦niadanie - duuu¿a bu³a grahamka z mas³em, szynk±, rzodkiewk± , pomidorkiem
Obiad - Duuuuza micha zupki broku³owej z czwartku + 1 Big ziemniak z koperkiem, 2 paluszki rybne panierowane, jajko sadzone sma¿one na mase³ku (i tu chyba ³adnie prawda ?)
Podwieczorek - serek homogenizowany Danio truskawkowy XXL + 3 wafle ze s³onecznikiem (tu tez chyba za ma³o)
Kolacja - duuu¿a bu³a grahamka z margaryn± ram± , szynk±, rzodkiewk± (ale niestety by³a sk³adana bo w drodze do domku j± jad³am)

Dzisiaj planuje lepiej !! Jestem z³a na siebie ze odpu¶ci³am ale preferuje zdrowa zywnosc i jedzenie w fast food mnie nie bawi ;/ ehhh...

Edytowane przez Agashia
Czas edycji: 2011-04-09 o 06:03
Agashia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 07:18   #987
hauuu
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 753

Cytat:
Napisane przez Kasiiek Poka¿ wiadomo¶æ
Mam dok³adnie taki sam problem. Nie wiem ju¿ jak sobie z tym poradziæ. Wrzucam mój jad³ospis, zobaczcie proszê co jest nie tak

Redukcja
1. oko³o 175g jogurtu (2,7 bia³ka 9,7 wêgli i 1,5 t³uszczu w 100g) z dwoma lub trzema ³ychami owsianych i jedn± fitelli dla smaku, kawa z mlekiem 3,2%
2. jab³ko

Kombinujê ju¿ na wszelkie sposoby i nie wiem co mam robiæ, nie chudnê! Jak zjem wiêcej ale zdrowych produktów mój brzuch wygl±da jak w czwartym miesi±ciu ci±¿y pomó¿cie
Mo¿e spróbój wyeliminowac mleko? My¶lê, ¿e to sprawa indywidualna ale mnie np. krowie mleko bardzo szkodzi³o - powodowa³o wzdêcia. Próbujê siê przestawiæ na sojowe do kawy i jest nawet niez³e I wywal ten chleb z kolacji, zast±p go mo¿e jaka¶ rybk± albo wie¶niakiem z warzywami.
hauuu jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 07:55   #988
iza_wiosenna
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 917
GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez Kasiiek Poka¿ wiadomo¶æ

Redukcja
2. jab³ko

je¿eli na tym chud³a¶, to okej. Teraz widocznie jad³ospis z ,nie bêdê ukrywaæ, spor± ilo¶ci± b³êdów, nie wystarczy i trzeba trochê pozmieniaæ.

¦niadanie ujdzie, choæ kalorycznie jest ubogo. Wzbogaci³abym ten jogurt o przynajmniej dwie ³y¿ki p³atków owsianych i jab³ko z drugiego ¶niadania.

Na II¦ zjedz to, co na kolacjê, z tym, ¿e koniecznie dodaj do tego posi³ku bia³ko na przyk³ad w postaci sporej ilo¶ci wêdliny drobiowej lub pieczonej piersi z kurczaka.

Ten ry¿ na mleku i activia to kiepski pomys³... ry¿ pewnie bia³y? w Twojej diecie skrajnie brakuje nnkt, mo¿e tutaj zjesz orzechy ? Je¶li masz ochotê na s³odkie, mo¿esz zrobiæ sobie sa³atkê owocow± z serkiem homogenizowanym naturalnym (choæ nie jest on niezbêdny, bo nabia³u u Ciebie ju¿ jest sporo) i orzechami. Z takiego po³±czenia zrezygnuj dopiero, je¿eli zaobserwujesz,¿e waga dalej nie rusza.

Obiad jest okej, o ile ry¿ br±zowy...

Na kolacjê spróbuj zje¶æ czyste bia³ko (lub bia³ko + t³), jajecznicê z dwóch (lub trzech je¶li chcesz) jaj z warzywami, serek wiejski z warzywami, twaróg, opcji jest wiele.

æwiczysz?

Cytat:
Napisane przez Agashia Poka¿ wiadomo¶æ
No pewnie, przecie¿ a¿ tak nie mog³o zaszkodzic ) przynajmniej bylo pysznie To ja trzymam kciuki od dzisiaj ! Mój wczorajszy jad³ospisik zalicza sie do bardzo s³abych nawet na Pee nie wygl±da ale praktycznie ca³y by³ poza domem oprocz sniadania i obiadu.

¦niadanie - Owsianka (4 ³y¿ki p³atków owsianych, 1 ³y¿ka otrêb granulowanych jab³kowych, pó³ pomarañczy, pó³ szklanki mleka 2 % bo wczesniej zala³am je wod± >> te wysz³y lepsze ale zabrak³o migda³ów np. to wiem i z bananem bylyby chyba lepsze )
II ¦niadanie - kaszka smakija (i tu wiem ze powinno jeszcze co¶ wpa¶c, jednak w szkole nie zawsze dam rade )
III ¦niadanie - duuu¿a bu³a grahamka z mas³em, szynk±, rzodkiewk± , pomidorkiem
Obiad - Duuuuza micha zupki broku³owej z czwartku + 1 Big ziemniak z koperkiem, 2 paluszki rybne panierowane, jajko sadzone sma¿one na mase³ku (i tu chyba ³adnie prawda ?)
Podwieczorek - serek homogenizowany Danio truskawkowy XXL + 3 wafle ze s³onecznikiem (tu tez chyba za ma³o)
Kolacja - duuu¿a bu³a grahamka z margaryn± ram± , szynk±, rzodkiewk± (ale niestety by³a sk³adana bo w drodze do domku j± jad³am)

Dzisiaj planuje lepiej !! Jestem z³a na siebie ze odpu¶ci³am ale preferuje zdrowa zywnosc i jedzenie w fast food mnie nie bawi ;/ ehhh...
s³uchaj, nie pierwszy raz widzê u Ciebie dosyæ zaburzone komentarze (wcze¶niej pisa³a¶ co¶ w stylu, ¿e jeste¶ ob¿artuchem..). Je¶li masz zamiar ubarwiaæ nimi ka¿dy jad³ospis, to zapraszam na KZ.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 08:30   #989
poppy seed
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 036

Cytat:
Napisane przez PoProstuIzka Poka¿ wiadomo¶æ

Moje dzisiejsze U

¦niadanie :
-Micha owsianki (5 ³y¿ek p³atków) na mleku z fuur± cheeriosów <3

2 ¶niadanie :
-Kromka domowego,pszennego chlebusia z mase³kiem (sporo) (sama piek³am )
-2 kromki grahama : 1 z serkiem topionym,1 bez serka
-gor±cy kubek pomidorowa z ry¿em

Obiad :
-Syta zapiekanka z olejem (spory talerzyk)
(kie³basa lisiecka,ogórki konserwowe,makaron penne,sos serowy,keczup,spora ilo¶æ sera ¿ó³tego)
-kromka chlebusia pszennego j.w.

Podwieczorek :
brak (no nie mogê wcisn±æ ;/)

Kolacja :
-2 kromki grahama z keczupem i 1 mase³kiem,obie zapiekane z serkiem ¿ó³tym

I jak dzisiaj
warzywa? owoce? orzechy? jak dla mnie bardzo ma³o warto¶ciowo.

poppy seed jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2011-04-09, 09:22   #990
Agashia
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 168

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Poka¿ wiadomo¶æ

s³uchaj, nie pierwszy raz widzê u Ciebie dosyæ zaburzone komentarze (wcze¶niej pisa³a¶ co¶ w stylu, ¿e jeste¶ ob¿artuchem..). Je¶li masz zamiar ubarwiaæ nimi ka¿dy jad³ospis, to zapraszam na KZ.
Tam zdarzy³o sie ¿e napisa³am ale to brzmia³o tak ("czuje siê jak ob¿artuch ") co jest zrozumia³e chyba jak kiedy¶ moje sniadanie ograniczalo sie do kawy z mlekiem a drugie do jablka. Sama sobie zaszkodzi³am wiem to, jednak chce z tego wyjsc. To jest codzienna walka bo moja psychika stawia jeszcze opór.
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum Dietetyka

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:03.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.