|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Najlepsze wymówki gości weselnych
Uznaję, że przebija to stwierdzenie: "Bo jestem za gruba"
![]() U nas póki co "najlepszą" wymówką było zrzucenie wszystkiego na małe dziecko i niemożliwość jechania z nim a następnie pochwalenie się wyjazdem "całą rodziną" na wakacje. |
|
|
|
|
#962 | |||
|
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Szkoda słów naprawdę. Po co się zatem wzajemnie zapraszacie?
|
|||
|
|
|
|
#963 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko,że u nas syn tej pary to jakiś pijaczyna, i on z nimi razem mieszka i jakbyśmy chcieli go zaprosić to by dostał zaproszenie |
|
|
|
|
|
#964 |
|
Jedyna oryginalna Lips :)
|
właśnie zdetronizowało moją ulubioną wymówkę: "jestem gruba"
|
|
|
|
|
#965 |
|
Konto usunięte
|
O nie moja wymówka mojej kuzynki spadla w rankingu?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#966 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny, a co sądzicie o takiej sytuacji?
Zaczynam właśnie pracę (3miesięczny okres próbny). Znajomi planują wesele (2-dniowe) we wrześniu, wszystko spoko nie byłoby problemu gdyby nie to, ze to wesele jest w poniedziałek i wtorek :/ No i mam dylemat, nie wiem czy będę mogła na nim być. Z jeden strony mogę przyjechać popoludniu na same wesele (ale tak chyba nie wypada), z innej strony nie chce stawiac mojego chlopaka w takiej sytuacji, bo wiem że mu zalezy i na pewno pójdzie(rodzina). wiem, przecież nawet urlop mi się nie będzie przysługiwał, bo to nie będzie umowa o pracę, a nie chciałabym też prosić o dwa dni wolne kilka dni przed podpisaniem umowy o pracę. Chyba będę musiała odmówić, no niestety wesele w tygodniu to BARDZO kłopotliwa a rzecz dla gości Jak postąpić, żeby nikogo nie urazić?
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
raz byłam w podobnej sytuacji i faktycznie musiałam zjawić się na weselu. W tym momencie to czy byłam na ślubie czy nie- nie odgrywało znaczenia. Zawsze możesz dyskretnie to zrobić że się nie zorientują, a Ty wejdziesz na sale spokojnie razem z tłumem Pamiętaj, liczy się to że jesteś !Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#968 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko nie wchodź specjalnie z tłumem, bo może nie zauważą, ale wcześniej in zapowiedz sytuację.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
|
#970 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#971 |
|
Konto usunięte
|
Tak btw (skoro była mowa o jedzeniu) to mnie nudzi już obowiązkowy rosół na weselu
mogliby już pomidorową podać...
|
|
|
|
|
#972 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a poza tym nie zdziwilabym sie gdyby ci powiedziala ze przyjdzie a dwa dni przed zadzwonila i powiedziala ze jednak woli te kase przeznaczyc na wakacje i ze wlasnie zaraz wylatuje do Grecji/Egiptu czy Włoch A tak po prawdzie ja bym nie przyszla na pewno, w koperte nie trzeba duzo dawac, a jak cie nie stac to kupic mozna jakis prezent i na wczasy by starczylo, sukienke mozna pozyczyc albo wziac inna ze swojej szafy na pewno jakies masz no i facet... facet zawsze ma garnitur, chcesz powiedziec ze twoj narzeczony nie ma garnituru zadnego?? ma wiec.. dla chcącego nic trudnego Cytat:
zastanawiamy sie czy rosół lub flaki albo kurkowa z makaronem lub żurek heheh powód odmowy: na 3 dni przed weselem, nie przyjade bo dostalam okresu..
|
|
|
#973 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#974 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#975 |
|
Raczkowanie
|
Niby śmieszny powód, ale ja to rozumiem. Miewam takie okresy, że mdleje z bólu, wymiotuje, mam biegunkę, miesiąc w miesiąc. Więc chyba faktycznie lepiej przeleżeć w domu niż męczyć się na przeciwbólowych itp
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#976 |
|
Zakorzenienie
|
Facet bez garniaka to słabe. Zdarzają się okazje, że trzeba mieć i co wtedy? Ważny egzamin czy pogrzeb... Rozmowa kwalfikacyjna-lepszy garniak niż dżinsy.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie." za: whitepointeshoes |
|
|
|
|
#977 |
|
BAN stały
|
Ostatnia okazja do garniturowania sie to byla studniowka 8 lat temu. Nie studiowal a na pogrzeb kupil sobie spodnie w kant no i nie dawno kupil sobie czarne spodnie casual. Jako gore mial bluzke z dl rek albo golf (zima). U nas nie ma parcia na odstrzelenie sie w eleganta
Jak bedziemy chcieli pojsc na slub i bedzie upal to najwyżej zalozy do reszty koszule i wystarczy. Edytowane przez aguusia88 Czas edycji: 2014-06-27 o 22:29 |
|
|
|
|
#978 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
nie wyobrazam sobie zeby moj tż zalozyl zwykle spodnie w kant i do tego koszula na wesele jak taki facet sie czuje? moj by sie wstydzil, na szczescie ma wyczucie taktu, na różne okazje trzeba miec garnitur.a ty jako jego druga połowa powinnas mu to powiedziec.
|
|
|
#979 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardorja Naprawdę jestem w stanie uwierzyć, że u tej dziewczyny to nie wymówka (tzn. jeśli rzeczywiście ma takie dolegliwości).
|
|
|
#981 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zadomowienie
|
to nie kwestia gustu, w tych czasach.. zresztą w kazdych czasach garnitur u męzczyzny to po prostu wymóg, obowiązkowo musi być!
|
|
#983 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wyobraz sobie ze moj Tz nie mial garnitura bo nie bylo okazji zeby go ubrac, na rozmowe kwalifikacyjna nie chodzil elegancko ubrany bo nie jest "wypacynkowanym lalusiem"ktory codziennie zapierd*** do biura,pracuje w budowlance i bylo by mu nie wygodnie pracowac po 12h na rusztowaniu w garniaku a co do okresu tez tak mialam przed urodzeniem corki,miesiac w miesiac ladowalam na izbie przyjec po zastrzyk.Boze coraz czesciej spotykam ludzi z innej planety Edytowane przez moskit30 Czas edycji: 2014-06-28 o 10:49 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#985 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#986 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() to ze facet ma w szafie garnitur nie znaczy, ze jest wypacynkowanym lalusiem, a zalozeniu garniaku chodzilo o powazna rozmowe o prace jak np do banku dosyc logiczne a poza tym zalozylas juz odrębny wątek na ten temat, wiec z komentazry innych powinnas wyciągnąć wnioski. przeczytałam posty czeka cie szczera rozmowa z partnerem albo ktos moze byc na tyle bezczelny ze go osmieszy (koszula krotkim rękawem na slub?) i bedzie jeszcze gorzej sie czul. moj brat nienawidzi taki sztywnych spotkan (tak to nazywa), ale garnitur ma, bo powiedzial ze w garniturze wyglada sie dostojnie i elegancko no i ze panny lecą :P na facetow w garniakach takze powodzenia
Stylistka paznokci od 2004r-PASJA i MIŁOŚĆ Stylistka rzęs od 2013r-ZAFASCYNOWANA Daję z siebie 200% Edytowane przez bardorja Czas edycji: 2014-06-28 o 11:49 |
|
|
|
|
|
#987 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ty nie wyobrazasz sobie zeby facet nie mial garniaka w domu,odpowiedz jest prosta: moj Tz nie potrzebuje garniaka bo nie pracuje np.w banku. Juz rozumiesz ze nie kazdemu facetowni garniak do szczescia jest potrzebny.
|
|
|
|
|
|
#988 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#989 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

Szkoda słów naprawdę. Po co się zatem wzajemnie zapraszacie?

Jak postąpić, żeby nikogo nie urazić?

jak taki facet sie czuje? moj by sie wstydzil, na szczescie ma wyczucie taktu, na różne okazje trzeba miec garnitur.