Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011! - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Na kolejny tytuł nowego wątku wybieram:
Tu na pewno nam się uda, nie zrobimy z siebie czuba! 12 19,35%
Tu nas boli, tam nas gniecie już chcę Ciebie dzidziusiu na świecie 2 3,23%
Czarne włoski? Łysa głowa? Pełna sala porodowa. 0 0%
Kwiecień plecień, bo przeplata - ta w dwupaku, ta - dzieciata. 27 43,55%
Już minęła połowa miesiąca, a my jeszcze nie mamy żadnego brzdąca 0 0%
Atmosfera jest gorąca, każda chce mieć już swego brzdąca. 3 4,84%
Tutaj ciągnie, a tam boli - rozpakowujemy się powoli. 3 4,84%
Pierwszy dzidziuś już jest z nami, niedługo wszystkie będziemy matkami. 1 1,61%
Torby pakujemy, ścielimy łóżeczko-jeszcze chwila synku... moment córeczko... 14 22,58%
Głosujący: 62. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-06, 16:48   #961
mazianka81
Rozeznanie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Aguś Ty mi tu nie swiruj,umowa była na 15?? była ,wiec ani mi sie waż

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:52   #962
Renessme1985
Rozeznanie

Dot.: Osiem części już za nami w tej będziemy mamusiami! Mamy majowo-czerwcowe 2011!

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No to są jakieś żarty ja chyba rodzę a tu wizaż nawala

Może uda się wysłać posta...

Dziewczynki, po dzisiejszym badaniu ginekologicznym dostałam sporego krwawienia jak na okres, lecą delikatne skrzepki krwi. Na usg wszystko ok, wody mam w niskiej normie ale poza tym ok. Mała waży około 2,9kg no ale to krwawienie... więc od razu ginka wysłała mnie na ktg na porodówkę.
KTG wykazało skurcze! regularne Dla mnie nie były bolesne ale lekarz zaniepokojony. Puścili mnie do domu ale przed tym wypełnili całą dokumentację przed porodem, pobrali krew do badań i jak to powiedział lekarz, mam być czujna jak ważka bo kto wie czy się dziś nie rozkręci.

Tak więc leżę, jestem głodna ale nie wiem czy mam jeść bo czuję, że dziś urodzę a przed CC jeść i pić nie można. Skurcze jeśli mam to te co na ktg, lekkie napinania brzucha, chociaż 5 minut temu miałam pierwszy bolesny, ciągnący w dół więc kto wie...może jednak mi przypadnie to I miejsce

OOOO JAAAAAAAAAAA MORIA : kciuki:

To lecę czytać dalej.... bo może już urodziłaś, a mi jeszcze tyle stron zostało do nadrobienia pewnie dowiem się ostatnia...

W każdym razie mocno zaciskam za udany i jak najmniej męczący i bolesny.... IGUŚKA jak widzę już doczekać się nie może, żeby zobaczyć mamcię od zewnątrz hehe

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:52   #963
mazianka81
Rozeznanie

Anulinka za nereczki maluszka.

ja dzisiaj na nic nie mam ochoty,tym razem ja mam apetyt,raz tak ,raz siak
galareta dalej wylatuje,głowa mnie boli i jakas drazliwa jestem uff,niech sie ten dzien juz skonczy.
jedyn plus to mamy chociaz opieke do Julii na piatek i tesciowki nie musze prosic

3660g i 57cm szczescia
Gabryś jest z nami od 23.04.2011
mazianka81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:53   #964
zosiaaa
Zadomowienie

anulinka gratuluję wizyty

aguś no to ciekawe która teraz będzie pierwsza ty czy moria

tak piszecie o tych rozwarciach , może zaczęłam bym robić chociaż jakieś pranie tych ciuszków
już bym chciała maj
bo jak tak dalej pójdzie w takim tempie to zanim dojdzie do mnie to wypadną mi wszystkie włosy

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:57   #965
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Aguś kolejna ciężarówka podsycająca napięcie na wątku Dziewczyny ale emocje dzisiaj

A ja oczywiście torby nie spakowałam , za to zrobiłam sobie "chrupiące kąski" z sosem czosnkowym a dla Tż gyros z frytkami i surówką
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 16:57   #966
Kwiatecek
Zadomowienie

GG do Kwiatecek

Mary, dziekuje kochana, tez sie ciesze jak juz bede miala w domu to cykne fotke.
Anulinka
Agus... wiedzialam,ze cos sie kroi, czekamy w napieciu na rozwiniecie akcji.
Stary 2011-04-06, 16:58   #967
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Antropia przyznaj się w którym to miejscu te pierogi kupowałaś?? Bo ja dzisiaj doczytałam skąd ty jesteś
Na 1-Maja , niedaleko kościoła Garnizonowego w sklepie spozywczo-mięsnym. nie pamiętam jak się nazywa

Bywasz w Jeleniej ?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 16:59   #968
asiak1981
Rozeznanie

anulinka-super wieści!

Aguś, moria- idziecie łeb w łeb! Ciekawe która pierwsza się rozdwoi? A rozwarcie na 1palec to chyba to samo co na 2cm? Dobrze pamietam?

A! Moria- ja język niemowląt czytałam w nocy już po porodzie, bo miałam duuużo czasu- przewinięcie,karmienie i odbicie zajmowało 40-60minut. Oprócz języka przeczytałam też jeszcze raz cały zapas gazetek ciążowo-macierzyńskich. Inaczej bym usnęła z nudów i zmęczenia..

Wojtuś, ur. 3.05.2011 r.

asiak1981 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:02   #969
bzyczka1
Zakorzenienie

Antropia już teraz rzadko kiedy w Jeleniej jestem, ale studiowałam i mieszkałam przez 2,5 roku na Klonowica czyli pierożki z mojego podwórka były bo to pewnie ten sklep przy schodach tych stromych w dół, naprzeciw cerkwi

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:02   #970
andziot
Zakorzenienie

hello!

nadrabiam dziś Was od rana
Zosia ogląda bajki więc mam chwilę ...

Gratuluje wszystkim pięknych brzuszków (tych zwisających też ), pięknych pokoików, wózeczków i zakupów ciuszkowych i dużych dzieciaczków po dzisiejszych wizytach

ruch się dziś na wątku zrobił
a to za sprawą mori

a ja to myślę że moria to tym ogródkiem sobie Iguśkę wywołała

listopadowa80 mustela jest bardzo dobra i w sumie nie słyszałam żeby uczuliła kogoś, a oilatum czasem daje jakieś reakcje, emolium po moich doświadczeniach średnio działa ....
tyle że i tak trzeba na sobie popróbwać ... mustela chyba jednak najdroższa jest ...
ja Zosię myję w musteli ale takiej zwykłej i jestem zadowolona z niej

anulinka2009 jaki Pepe już duży

agus87 no to bierz się do roboty dziewczyno

no to się zaczyna kochane !!!!!!!!
będziemy rodzić

coraz częściej takie informację będą ....
aż ciekawa jestem jak tam u mnie
w ciąży z Zosią pod koniec dużo odpoczywałam,
teraz niestety nie da rady ...
ciekawe czy to przyspieszy sprawę

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:09   #971
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

juz sie boje
dziewczynki trzymajcie sie
widze ze zaczyna sie dziac
agus, moria ktora pierwsz, chyba ze mazianka Was wyprzedzi

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 17:13   #972
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość
Witam mamuśki

Dzięki za Bardzo pomogły

Nereczki Pepe wyglądają tak samo ( wielkościowo ) i gin mówi, że nie ma się do czego przyczepić.
Wczoraj wieczorem jednak dobrze czułam czkawkę w bronchildzie, Pepe się odwrócił Główka na dole.
Wód płodowych dostateczna ilość.
Szyjka zamknięta, brak oznak przedwczesnego porodu. Ogólnie wszystko w normie
Pepe ma ( szacunkowo ) 2720 g
Gin mówi, aby najlepiej dociągnąć do 38 tc. Następną wizytę mam za 2 tygodnie ( przed świętami ), wtedy pobierze mi wymaz z pochwy i odbytu na betapaciorkowce.
Na następnej wizycie będziemy rozmawiać ( tak już konkretniej ) o porodzie, czy SN czy CC.
super wiesci!!!

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
:d

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

mam rozwarcie na 2 cm

czop wypadl ( a nie mowilam! )

i moge rodzic w kazdej chwili, ale nie musze

w piatek mam ktg

powiedzial, ze ciaza jest donoszona, ze dziecko ma wage 3kg i moge juz zaczac spokojnie rodzic
wow!!! brzmi powaznie, jeszcze troche i zobaczysz córunie

Cytat:
kasiu wpadłam aby się odmeldować, że jeszcze nie urodziłam i aby napisać Ci o tych obrzękach. Otóż nie są one niebezpiecznie bezpośrednio dla dziecka ale dla nas już tak, bo serce jest wtedy jeszcze bardziej obciążone i mi ginka zapisała leki: Diosminex i Cyclo-3-fort. Jeszcze nie wykupiłam ale jutro wyślę TŻ'ta do apteki.
mi nic nie przepisała
to dobrze, ze sie juz lepiej czujesz...wiadomo, ze jak dluzej Iguśka posiedzi w brzuszku tym lepiej dla was..

moja stokrotka sie nie spieszy

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ----------

tak agus87, moria44, mizianka81 czekamy
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:17   #973
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Antropia już teraz rzadko kiedy w Jeleniej jestem, ale studiowałam i mieszkałam przez 2,5 roku na Klonowica czyli pierożki z mojego podwórka były bo to pewnie ten sklep przy schodach tych stromych w dół, naprzeciw cerkwi
a no dokładnie ten
Ja mieszkam niedaleko PKP więc po pierożki daleko nie miałam A Klonowica to rzeczywiście rzut beretem
Stary 2011-04-06, 17:26   #974
principessina
Zakorzenienie

co ja tu okna w pokoiku pucuje, a moria rodzi, co mnie ominelo

eweska
no ja kupilam tylko dwie piersi z kurczaka i ok.20 dag wedliny, u mnie miecho i wedlina koszmarnie drogie, a najlepsze jest to ze mieso czesto jest z Polski to chyba za transport place ale za to wedliny chociaz drogie to sa pyszne, polskie sie do nich nie umywaja ja raczej jak robie zakupy to patrze na ceny, nie wrzucam do koszyka co popadnie, my chyba duzo jemy hehe

bzyczka, antropia
prosze mi tu smaku pierogami nie robic, bo bede bila
Stary 2011-04-06, 17:38   #975
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Aguś kolejna ciężarówka podsycająca napięcie na wątku Dziewczyny ale emocje dzisiaj

A ja oczywiście torby nie spakowałam , za to zrobiłam sobie "chrupiące kąski" z sosem czosnkowym a dla Tż gyros z frytkami i surówką
Też nie mam torby spakowanej A dziś zaczynam 37 tydzień

Cytat:
Napisane przez principessina Pokaż wiadomość
co ja tu okna w pokoiku pucuje, a moria rodzi, co mnie ominelo

eweska
no ja kupilam tylko dwie piersi z kurczaka i ok.20 dag wedliny, u mnie miecho i wedlina koszmarnie drogie, a najlepsze jest to ze mieso czesto jest z Polski to chyba za transport place ale za to wedliny chociaz drogie to sa pyszne, polskie sie do nich nie umywaja ja raczej jak robie zakupy to patrze na ceny, nie wrzucam do koszyka co popadnie, my chyba duzo jemy hehe

bzyczka, antropia
prosze mi tu smaku pierogami nie robic, bo bede bila
Też zwracam uwage na ceny i nie ładuję wszystkiego co popadnie do koszyka, chyba mało ludzi może sobie pozwolić na takie ładowanie co popadnie :P

Jej spanie mnie męczy już, nie było drzemki popołudniowej i mi się spać zachciewa już:P
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:49   #976
Paulizia
Wtajemniczenie

Agus87 no to i powodzenia

Anulinko za wizytke
Stary 2011-04-06, 17:53   #977
agus87
Zakorzenienie

jestescie kochane i wasze kciuki sa magiczne! dziekuje wszystkim i kazdej z osobna

Cytat:
Tak myślałam, że dasz znać od razu po wizycie 2cm to już elegancko, czopa nie ma ... agus ja myślę, że w Twoim przypadku to kwestia kilku dni, jeśli nie godzin

Dziewczynki, dziękuję a właściwie nie dziękuję za wszystkie kciuki i miłe słowa U mnie póki co spokój, krwawienie ustało, już tylko jakieś brązy lekkie mam, skurczyki niebolesne i rzadko, co nieco mnie kłuje w broszce ale nie czuję poza tym nic nadzwyczajnego więc może z dużej chmury mały deszcz będzie
kochana godzin to moze jeszcze nie
3mam za ciebie tez kciuki
a ja mam skurcze caly czas dzisiaj
nieregularne

Cytat:
Napisane przez mazianka81 Pokaż wiadomość
Aguś Ty mi tu nie swiruj,umowa była na 15?? była ,wiec ani mi sie waż
hehe nie bij nie bij

tak mysle, ze do tego piatku do ktg moglabym dotrwac
a w weekend juz w sumie moge rodzic, caly czas mnie meczay to, ze w sobote koncze 37tydzien

dzisiaj meza na kebaba wyciagam
albo do mc donalda
bo juz moge nie zjesc
Stary 2011-04-06, 17:55   #978
Renessme1985
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 16:57 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

mam rozwarcie na 2 cm

w piatek mam ktg

powiedzial, ze ciaza jest donoszona, ze dziecko ma wage 3kg i moge juz zaczac spokojnie rodzic
AGUS87 NO TO : kciuki:

ale się gorąco na forum robi

Oliwierek 13.05.2011

Strzałeczka
Renessme1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 17:57   #979
atiz
Rozeznanie

mary, eweska to na prawde robi sie jak dobry film akcji, chipsy, popcorn, cola ide się zaopatrzyć

Dziewczyny!
siedzę jak na szpilkach, super ! A co najlepsze adrenalinka taka pozytywna, w ogóle się nie denerwuje tak negatywnie.
A mój mąż śmiał się że jak zaczniemy rodzić to relacje na żywo będziemy robić na wizażu. Ja ze sobą na pordówkę biorę laptopa i blueconecta, mężu będzie relacjonował.

POLA ANNA 2 maja 2011 godz. 1.30

http://www.suwaczki.com/tickers/iv09gu1r4dilo4zr.png

atiz jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 17:58   #980
anula_81
Zakorzenienie

hej kochane!! ale nadrabiania!! dobrze ze was podgladalam z pracy) u nas wreszcie wiosnaaaaaa!!! piekne slonceee!!!
moze nie tak goraco jak w PL, ale snieg sie topi, jutro planuje odstawic grube kozaki i bede cieszyc sie wiosna, ostatnim dniem pracy!!!!
bylam z dziewczynami na kawie i malych zakupach, kupilam sobie torebke i kilka ciuszkow dla Zosi......na swoje usprawiedliwienie dodam ze byly na przecenie...

wkleje wam zdjecia plus zdjecia brzucha wreszcie niziutko mi wisi ten brzucholZosia nadal rusza sie dzisiaj jakos niemrawo, kilka razy sie przeciagala, brzuch pobolewa, ale w koncu dzisiaj sie nalazilam..
no nic doczytam was najpierw...

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:03   #981
24kasia86
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do 24kasia86 GG do 24kasia86

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Też nie mam torby spakowanej A dziś zaczynam 37 tydzień

Też zwracam uwage na ceny i nie ładuję wszystkiego co popadnie do koszyka, chyba mało ludzi może sobie pozwolić na takie ładowanie co popadnie :P

Jej spanie mnie męczy już, nie było drzemki popołudniowej i mi się spać zachciewa już:P
gratuluje 37tc

u mnie tz to jest "zlotowa" nie lubie z nim robic zakupow bo wszystko dla niego za drogie...a tak zwykle jest co zdrowe to droższe niestety

w ciazy bym mogla tylko jesc i spac

---------- Dopisano o 19:03 ---------- Poprzedni post napisano o 18:59 ----------

Cytat:
Napisane przez anula_81 Pokaż wiadomość
hej kochane!! ale nadrabiania!! dobrze ze was podgladalam z pracy) u nas wreszcie wiosnaaaaaa!!! piekne slonceee!!!
moze nie tak goraco jak w PL, ale snieg sie topi, jutro planuje odstawic grube kozaki i bede cieszyc sie wiosna, ostatnim dniem pracy!!!!
bylam z dziewczynami na kawie i malych zakupach, kupilam sobie torebke i kilka ciuszkow dla Zosi......na swoje usprawiedliwienie dodam ze byly na przecenie...

wkleje wam zdjecia plus zdjecia brzucha wreszcie niziutko mi wisi ten brzucholZosia nadal rusza sie dzisiaj jakos niemrawo, kilka razy sie przeciagala, brzuch pobolewa, ale w koncu dzisiaj sie nalazilam..
no nic doczytam was najpierw...
no jak w przecenie to jestes usprawiediwiona
moja mala tez niemrawa dzisiaj, chyba jej juz ciasno
brzuch mnie pobolewa troche...
czekam na fote brzuszka
Nikosia

24kasia86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:08   #982
agus87
Zakorzenienie

a jak sie ubieralam to mowil do meza, ze mamy sie liczyc, ze to moze nastapic w kazdej chwili, by byc przygotowanym - nie wiem czemu po kryjomu:P zeby mnie nie denerwowac chyba hehe

a mowil tez, ze jakbym wczoraj pojechala z tymi skurczami do szpitala to by mnie zostawili
Stary 2011-04-06, 18:11   #983
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez TheXanthippe Pokaż wiadomość
Wizyte mam dopiero 14.o4... mala tez mniej ruchliwa tzn rusza sie ale tak leniwie poobserwuje się jescze ze dwa dni i jak coś to na IP
ja tez mam 14stego, a od pon mlody taki niemrawy ze szok

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Kwiatecku, Aga_pe wy nie macie lozeczka ja MAM
Wy macie wozki, a ja nie mam

Takze nie tylko ja jestem w ciemnej

Co do wozka to jestem tak zdeterminowana, ze nawet kupie uzywany MUTSY!!!! Tak mnie kreci ten wozek, ze szok mam klapki na oczach normalnie !!!
A jak nie wyjdzie to bedzie Britax b smart4 lub Graco symbio i jak sie dowiadywalam w sklepie to albo czeka sie tydzien albo wyjezdza z wozkiem od razu. Takze luzik
ten britax tez jest super

Cytat:
Napisane przez listopadowa80 Pokaż wiadomość

My z Adrianem po wizycie u alergologa, mamy odstawić leki p-histaminowe i nie smarować zmian sterydami. Zamiast flixotide stosować pulmicort przez nebulizator. Dużym problemem jest podnagłośniowe zapalenie krtani. I mam zakupić kosmetyki Mustela stelatopia i tylko ich używać - pani dr bardzo zachwalała... Andziot - tu pytanko do Ciebie - czy faktycznie są dużo lepsze niż Oilatum czy Emolium?
No i skierowanie na IgA i IgG, oraz do laryngologa.
hmm ten pulmicort to chyba silniejszy prawda? my mamy go stosowac awaryjnie, jak sie cos bedzie dzialo.

Cytat:
Napisane przez anulinka2009 Pokaż wiadomość

Nereczki Pepe wyglądają tak samo ( wielkościowo ) i gin mówi, że nie ma się do czego przyczepić.
Wczoraj wieczorem jednak dobrze czułam czkawkę w bronchildzie, Pepe się odwrócił Główka na dole.
Wód płodowych dstateczna ilość.
Szyjka zamknięta, brak oznak przedwczesnego porodu. Ogólnie wszystko w normie
Pepe ma ( szacunkowo ) 2720 g
Gin mówi, aby najlepiej dociągnąć do 38 tc. Następną wizytę mam za 2 tygodnie ( przed świętami ), wtedy pobierze mi wymaz z pochwy i odbytu na betapaciorkowce.
Na następnej wizycie będziemy rozmawiać ( tak już konkretniej ) o porodzie, czy SN czy CC.
o rety!!!!
a ja myslalam ze to niemozliwe zeby sie obrocil!!!!
faktycznie, tak jak mowilas ze czujesz. i jaka waga piekna, gratulaski

Cytat:

mam rozwarcie na 2 cm

w piatek mam ktg

o rety!
jestem w szoku!!
aaaaaaaaaaa! to juz nie dlugo

Cytat:
kasiu wpadłam aby się odmeldować, że jeszcze nie urodziłam i aby napisać Ci o tych obrzękach. Otóż nie są one niebezpiecznie bezpośrednio dla dziecka ale dla nas już tak, bo serce jest wtedy jeszcze bardziej obciążone i mi ginka zapisała leki: Diosminex i Cyclo-3-fort. Jeszcze nie wykupiłam ale jutro wyślę TŻ'ta do apteki.

śliczne

Tak myślałam, że dasz znać od razu po wizycie 2cm to już elegancko, czopa nie ma ... agus ja myślę, że w Twoim przypadku to kwestia kilku dni, jeśli nie godzin

Dziewczynki, dziękuję a właściwie nie dziękuję za wszystkie kciuki i miłe słowa U mnie póki co spokój, krwawienie ustało, już tylko jakieś brązy lekkie mam, skurczyki niebolesne i rzadko, co nieco mnie kłuje w broszce ale nie czuję poza tym nic nadzwyczajnego więc może z dużej chmury mały deszcz będzie

Zaraz TŻ z obiadkiem wpadnie a później dalej czytam "Język Niemowląt" bez tego nie jadę na porodówkę
kurcze nie wiem jak bede spac w nocy po takich info dzisiaj

a ja dzisiaj ejstem tak popuchnieta ze szok. nog w sumie nie czuje, mam zdretwiale, ogromne sloniowe stopy i nogi.
poprawie sobie humor truskaweczkami
agnieszka_pe25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:15   #984
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

http://finanse.wp.pl/kat,104128,titl...wiadomosc.html

z tym to już przeginają

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
a jak sie ubieralam to mowil do meza, ze mamy sie liczyc, ze to moze nastapic w kazdej chwili, by byc przygotowanym - nie wiem czemu po kryjomu:P zeby mnie nie denerwowac chyba hehe

a mowil tez, ze jakbym wczoraj pojechala z tymi skurczami do szpitala to by mnie zostawili
Agus ja dzisiaj cały dzień myślałam co tam u Ciebie, jakbym co najmniej ja miała rodzic tak się przejmowałam Żałowałam, ze nie mam laptopa i sobie na przystanku zerknąć nie mogłam, czy przypadkiem akcja się nie rozkręca
Trzymamy kciuki z Piotrusiem za Ciebie
Stary 2011-04-06, 18:19   #985
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
ja tez mam 14stego, a od pon mlody taki niemrawy ze szok

ten britax tez jest super

hmm ten pulmicort to chyba silniejszy prawda? my mamy go stosowac awaryjnie, jak sie cos bedzie dzialo.

o rety!!!!
a ja myslalam ze to niemozliwe zeby sie obrocil!!!!
faktycznie, tak jak mowilas ze czujesz. i jaka waga piekna, gratulaski

o rety!
jestem w szoku!!
aaaaaaaaaaa! to juz nie dlugo

kurcze nie wiem jak bede spac w nocy po takich info dzisiaj

a ja dzisiaj ejstem tak popuchnieta ze szok. nog w sumie nie czuje, mam zdretwiale, ogromne sloniowe stopy i nogi.
poprawie sobie humor truskaweczkami
hehe tez jestem w szoku
ale z drugiej strony mowilam wam, ze mam takie przeczucie, ze nie dotrzymam do konca kwietnia
zreszta ja naprawde mialam duzo ruchu i mam teraz pozwolenie od gina, ze rodzic moge to juz zmartwienia poszly w niepamiec
najwazniejsze, ze niunia duza i jest okej!
teraz czekamy
ale rownie dobrze moge z takim rozwarciem ponad tydzien chodzic
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
http://finanse.wp.pl/kat,104128,titl...wiadomosc.html

z tym to już przeginają

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Agus ja dzisiaj cały dzień myślałam co tam u Ciebie, jakbym co najmniej ja miała rodzic tak się przejmowałam Żałowałam, ze nie mam laptopa i sobie na przystanku zerknąć nie mogłam, czy przypadkiem akcja się nie rozkręca
Trzymamy kciuki z Piotrusiem za Ciebie
dziekuje Wam
Stary 2011-04-06, 18:22   #986
anula_81
Zakorzenienie

No doczytujeeee ale sie dzialo uratowala mnie troche ta awaria wizazu, bo inaczej chyba bym siedziala do nocy i nadrabiala

andziotku nie martw sie ja tez nie mam kiedy odpoczywac, tu praca tu to tu tamto, mam nadzieje ze od przyszlego tygodnia troche zwolnie, poza tym lekarze przepowiadaja mi wczesniejszy porod, ale ja bym sie nie obrazila Zosienke na swieta juz miec

anulinka gratuluje udanej wizyty pepe odwrocony, nereczki ok, szyjka zamknieta, nic tylko cieszyc sie i spokojnie doczekac konca ciazy
agus ty nas nie strasz!! rozwarcie na 2 cm?!?!
powiem ci tylko ze ta babka co 4 dzieci urodzila u nas w pracy w drugiej ciazy miala rozwarcie na dwa palce jak to lekarz ujal i miala urodzic wczesniej a przenosila 12 dni
ale...wszystko sie moze zdarzyc

moria a ty to mnie rano tak wystraszylas!! ze wlecialam do domu i od razu wertowalam wizaz w poszukiwaniu wiadomosci o Tobie!!
A Jezyk niemowlat juz caly przeczytalam dawno , mowilam ci, Tz teraz czyta, ale ja nic juz nie pamietam i wiem ze z Zosia na raczkach bede czytac raz jeszcze

Paulizia no tylko ja w piatek mam takie wizyty jak ty nikt mi dowcipnie nigdzie nie zaglada
a brzuch wstawiam zaraz zebys uwierzyla jak mi wisi
moze nam wisza, a moze taka nasza uroda hihi
najgorsze ze widze na tych zdjeciach, ze sie straszliwie w dup.ce rozpaslam(((((wyc mi sie chce normalnie jak sie widze...od pasa w gore jest ok, ale w dol...rozpacz!

Kasiula my zostajemy w Oslo sami na wielkanoc, wszyscy jada do PL, wiec w sumie tez nie byloby najgorzej Zosienke miec juz przy sobie na swieta

no i wklejam brzuchol i dzisiejsze zakupy))

1.jpg2.jpg3.jpg
f1 53t4d copy.jpgf2 35t4d.jpg

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-06, 18:25   #987
Klaterina
Zadomowienie

Dziewczonka za chrupiące kąski to wiele bym, dała, już tyle sklepów przeszukałam i nie ma.
no i widzę, że aguś87 też już sie może wnet rozpakować
i super że dzieciaczki juz takie duże są ciekawe ile ma mój maluch, bo bnrzuch mi w ciągu ostatnich dwóch tygodni wysadziło nieźle.
nasprzątałam się dzisiaj za wszystkie czasy a jak skończyłam to opadłam na sofke i leżałam bez ruchu. nie wszędzie mogłam mopem dojechac i tam gdzie musiałam sie schylic to na czworaka wycierałam podłogę bo inaczej już nie potrafie, a podnieść sie potem tragedia
ciuszków nie prałam w końcu, bo pogoda na dworze była średniawa a chciałam je tak fajnie na balkonie wysuszyć.

Klaterina jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-04-06, 18:27   #988
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
No doczytujeeee ale sie dzialo uratowala mnie troche ta awaria wizazu, bo inaczej chyba bym siedziala do nocy i nadrabiala

andziotku nie martw sie ja tez nie mam kiedy odpoczywac, tu praca tu to tu tamto, mam nadzieje ze od przyszlego tygodnia troche zwolnie, poza tym lekarze przepowiadaja mi wczesniejszy porod, ale ja bym sie nie obrazila Zosienke na swieta juz miec

anulinka gratuluje udanej wizyty pepe odwrocony, nereczki ok, szyjka zamknieta, nic tylko cieszyc sie i spokojnie doczekac konca ciazy
agus ty nas nie strasz!! rozwarcie na 2 cm?!?!
powiem ci tylko ze ta babka co 4 dzieci urodzila u nas w pracy w drugiej ciazy miala rozwarcie na dwa palce jak to lekarz ujal i miala urodzic wczesniej a przenosila 12 dni
ale...wszystko sie moze zdarzyc

moria a ty to mnie rano tak wystraszylas!! ze wlecialam do domu i od razu wertowalam wizaz w poszukiwaniu wiadomosci o Tobie!!
A Jezyk niemowlat juz caly przeczytalam dawno , mowilam ci, Tz teraz czyta, ale ja nic juz nie pamietam i wiem ze z Zosia na raczkach bede czytac raz jeszcze

Paulizia no tylko ja w piatek mam takie wizyty jak ty nikt mi dowcipnie nigdzie nie zaglada
a brzuch wstawiam zaraz zebys uwierzyla jak mi wisi
moze nam wisza, a moze taka nasza uroda hihi
najgorsze ze widze na tych zdjeciach, ze sie straszliwie w dup.ce rozpaslam(((((wyc mi sie chce normalnie jak sie widze...od pasa w gore jest ok, ale w dol...rozpacz!

Kasiula my zostajemy w Oslo sami na wielkanoc, wszyscy jada do PL, wiec w sumie tez nie byloby najgorzej Zosienke miec juz przy sobie na swieta

no i wklejam brzuchol i dzisiejsze zakupy))

Załącznik 3875629Załącznik 3875630Załącznik 3875631
Załącznik 3875632Załącznik 3875633
Sukieniusie przesliczne

Jak Ty pięknie elegancko wyglądasz rewelacja piłeczka przepiękna
Stary 2011-04-06, 18:28   #989
agus87
Zakorzenienie

anulinka brzuszek ladniutki
Stary 2011-04-06, 18:29   #990
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczne ciuszki i brzusio również

Ciekawe jak tam Ddaaiissyy

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości