Vampire Diaries część 3 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-04-29, 18:29   #961
* Raboussamai *
Zadomowienie

Dot.: Vampire Diaries część 3

Cytat:
Napisane przez kataanna Pokaż wiadomość
W końcu to stałoby się dzięki jego krwi, może to miałoby jakiś wpływ.
Chyba pomyliło Ci się z True Blood... To tam krew ma wpływ na uczucia i myśli... sny itp heheh
* Raboussamai * jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:05   #962
daggi69
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
I na to czekałam całe dwa sezony
ja też

odcinek mi się bardzo podobał, nawet się wzruszyłam jak Matt uratował Damona , poza tym strasznie szkoda mi Jenny, już się oswajała z sytuacją a tu takie świństwo zrobił jej ten podły Klaus, coś mi się zdaje że to jednak ona umrze, nie wyobrażam sobie jej jako wampira , poza tym wszystkie akcje dobre i coś czuje że to będzie bardzo długi tydzień

perełko skoro oddajesz to ja dziś przechwytuję

http://withmaniabaroko.blogspot.com/

Edytowane przez daggi69
Czas edycji: 2011-04-29 o 19:09
daggi69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:08   #963
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Cytat:
Napisane przez Koan Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znalazlam potwierdzenie tego, co tu bylo pisane na bialo, na temat ostatniego odcinka 2 serii. Takze: lucky Damon & poor Stefan Aaa i podobno mają zostawić w serialu na 3 sezon Katereine Moze ona pocieszy Stefana po tym jak Elena go rzuci dla Damona?
Nie sądzę, żeby Elena rzuciła Stefcia

Cytat:
Napisane przez Maqda Pokaż wiadomość
Swoją drogą miała bardzo ładną suknię, ale po Sarah Burton spodziewałam się czegoś więcej, nawet w ramach ograniczeń "bo to dla Kate"
Ale to ona sama sobie projektowała sukienkę

Cytat:
Napisane przez Pijana truskawkami Pokaż wiadomość
Jeśli nawet ten pocałunek byłby prawdą to nie sądzę, że prawdą jest, to że Elena rzuci Stefana i będzie z Damonem. Jakoś sobie tego nie wyobrażam.

Cel: Pani Dyrektor!

Cel osiągnięty połowicznie: Zastępca Dyrektora!

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Burza_1994 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:31   #964
pat0
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Burza_1994 Pokaż wiadomość
Mowisz o tym Kate sobie sama projektowala suknie?
Stary 2011-04-29, 19:34   #965
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
Mowisz o tym Kate sobie sama projektowala suknie?
tak to już jest stare, ale: "Wiadomo, że suknia nie będzie dziełem znanego projektanta. Narzeczona księcia Williama interesuje się modą i sama wymyśliła swoją suknię marzeń. Zaczęła ją projektować tuż po ogłoszeniu zaręczyn."

"Everything in your life is a reflaction of a choice you have made. If you want a different result, make a different choice."
Stary 2011-04-29, 19:34   #966
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez daggi69 Pokaż wiadomość
ja też

odcinek mi się bardzo podobał, nawet się wzruszyłam jak Matt uratował Damona , poza tym strasznie szkoda mi Jenny, już się oswajała z sytuacją a tu takie świństwo zrobił jej ten podły Klaus, coś mi się zdaje że to jednak ona umrze, nie wyobrażam sobie jej jako wampira , poza tym wszystkie akcje dobre i coś czuje że to będzie bardzo długi tydzień
Oj ja też się wzruszyłam i to kilka razy I byłam dumna z Damona! Podobała mi się scena kiedy Damon przyszedł do Klausa i wykazał się tam maksymalną odwagą, właściwie to zrobił desperacki krok w kierunku ratowania Eleny i nawet Kath patrzyła na niego z niedowierzaniem i podziwem
J. Plec porównywała w jednym z wywiadów sytuację Damona, Stefana i Eleny do sytuacji pacjenta w śpiączce utrzymywanego przy życiu. Że niby taka niedojrzała miłość Damona zmusza go, żeby utrzymywać pacjenta na siłę przy życiu bo nie potrafi się pożegnać, a dojrzała miłość Stefana to każe mu brać życzenia drugiej strony pod uwagę, nawet jeśli tym życzeniem jest śmierć... No ale kurcze jak się kogoś szaleńczo kocha to raczej nie myśli się z byt racjonalnie, właściwie to jedno wyklucza drugie No i mi się podoba jak Damon robi wszystko, nie chce się poddać, żeby tylko ona żyła, i wcale nie jest samolubny bo ryzykuje swoje życie dla niej. A Stefan co robi? trochę pomarudzi trochę popłacze i godzi się ze wszystkim tak poprostu?
Ech musiałam się wygadać, bo wnerwia mnie, że wszyscy tylko wiecznie jadą w tym serialu po Damonie...
Madzik14 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:37   #967
Pijana truskawkami
Zakorzenienie

Cytat:
tak to już jest stare, ale: "Wiadomo, że suknia nie będzie dziełem znanego projektanta. Narzeczona księcia Williama interesuje się modą i sama wymyśliła swoją suknię marzeń. Zaczęła ją projektować tuż po ogłoszeniu zaręczyn."
Przecież wszędzie trąbią, że nie ona zaprojektowała, a to jedynie były plotki

"[...] dotrzesz do takiej granicy, że gdy jej nie przekroczysz - będziesz nieszczęśliwa, a gdy przekroczysz - może jeszcze nieszczęśliwsza..."

F.Dostojewski

Pijana truskawkami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:46   #968
Burza_1994
Wtajemniczenie

GG do Burza_1994

Cytat:
Napisane przez Pijana truskawkami Pokaż wiadomość
Przecież wszędzie trąbią, że nie ona zaprojektowała, a to jedynie były plotki
ahhhh no to nie wiedziałam, sorki

Stary 2011-04-29, 19:48   #969
pingwinek=]
Zakorzenienie

Dzis na tvn24 mowili ze suknia jest projektu blabla bla , ale nie samej Kate.
pingwinek=] jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:52   #970
czijo
Zadomowienie

Bleeeee, prawie przeczytałam spoilery przez to, że na biało piszecie i spoilery, i wrażenia z odcinka
czijo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 19:55   #971
pat0
Wtajemniczenie

Suknie Middleton zaprojektowala Sarah Burton

Madzik14 zgadzam sie z Toba - racjonalne myslenie to jedno a milosc z poświeceniami to milosc Damona ...
Stary 2011-04-29, 20:05   #972
daggi69
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Madzik14 Pokaż wiadomość
Oj ja też się wzruszyłam i to kilka razy I byłam dumna z Damona! Podobała mi się scena kiedy Damon przyszedł do Klausa i wykazał się tam maksymalną odwagą, właściwie to zrobił desperacki krok w kierunku ratowania Eleny i nawet Kath patrzyła na niego z niedowierzaniem i podziwem
J. Plec porównywała w jednym z wywiadów sytuację Damona, Stefana i Eleny do sytuacji pacjenta w śpiączce utrzymywanego przy życiu. Że niby taka niedojrzała miłość Damona zmusza go, żeby utrzymywać pacjenta na siłę przy życiu bo nie potrafi się pożegnać, a dojrzała miłość Stefana to każe mu brać życzenia drugiej strony pod uwagę, nawet jeśli tym życzeniem jest śmierć... No ale kurcze jak się kogoś szaleńczo kocha to raczej nie myśli się z byt racjonalnie, właściwie to jedno wyklucza drugie No i mi się podoba jak Damon robi wszystko, nie chce się poddać, żeby tylko ona żyła, i wcale nie jest samolubny bo ryzykuje swoje życie dla niej. A Stefan co robi? trochę pomarudzi trochę popłacze i godzi się ze wszystkim tak poprostu?
Ech musiałam się wygadać, bo wnerwia mnie, że wszyscy tylko wiecznie jadą w tym serialu po Damonie...
zgadzam się z Tobą w 100%, Damon może śmiało powiedzieć że zrobił na prawdę wszystko a Stefan tylko jęczy i ufa, i też mnie wkurza że wszyscy mu mają za złe, a Elena to już w ogóle, i jak się zdziwiła jak jej Stefan powiedział że Demon to robi bo ją kocha, że niby co? że niby nie wiedziała....dziwna....

Stary 2011-04-29, 20:26   #973
Maqda
Zakorzenienie

GG do Maqda Send a message via Skype™ to Maqda

Cytat:
Napisane przez pingwinek=] Pokaż wiadomość
Dzis na tvn24 mowili ze suknia jest projektu blabla bla , ale nie samej Kate.
Suknię zaprojektowała Sarah Burton od Alexandra McQueena

---------- Dopisano o 20:22 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
zgadzam się z Tobą w 100%, Damon może śmiało powiedzieć że zrobił na prawdę wszystko a Stefan tylko jęczy i ufa, i też mnie wkurza że wszyscy mu mają za złe, a Elena to już w ogóle, i jak się zdziwiła jak jej Stefan powiedział że Demon to robi bo ją kocha, że niby co? że niby nie wiedziała....dziwna....
Ja nie wiem, czy nie wiedziała, ale starała się odepchnąć tą możliwość od siebie, bo ona bezwzględnie oznacza kłopoty... I wcale się nie dziwię.

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:22 ----------

http://www.youtube.com/watch?v=2tpOu...layer_embedded
Nowe 'Behind the scenes'

Serialowo:
Obsesyjnie powtarzając: Sherlock
Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted.
Nadrabiając: The Hour, The Prisoner
Maqda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:31   #974
trustmyself
Zakorzenienie

GG do trustmyself

Biedna Jenna, szkoda czekać jeszcze tydzień na odcinek Ale jakoś tak mało mi się podobał - był za bardzo rozciągnięty w czasie...

Narysuj mnie
Pociągnij kreskę
Dodaj uczucia
Stwórz...

To nie pech, że trafiamy na siebie, to głupie szczęście.
trustmyself jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:33   #975
Maqda
Zakorzenienie

Wywiad z Niną, końcówka jest fantastyczna http://www.youtube.com/watch?v=Ds5TA...layer_embedded

Serialowo:
Na bieżąco: AHS, VD, Boardwalk Empire, Dexter, OUaT, Arrow, Elementary, TBBT, Merlin, Downton Abbey, Fringe, Hunted.
Stary 2011-04-29, 20:38   #976
daggi69
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja nie wiem, czy nie wiedziała, ale starała się odepchnąć tą możliwość od siebie, bo ona bezwzględnie oznacza kłopoty... I wcale się nie dziwię.
tak ja to wszystko rozumiem, i jak tak patrzę na nią toż to takie cnotliwe i wierne dziewczę ale myślę że ona doskonale wie dlaczego Damon tak się zachowuje a ciągle tylko beczy "dlaczego on mi to zrobił Stefan?", "nienawidzę go Stefan" ......a przecież sama tak walczyła o jego ludzką twarz i ma czego chciała...oOo....

Stary 2011-04-29, 20:41   #977
HotterThanFire
BAN stały

tez jestem po.. kurcze... mam nadzieje, ze nie umrze Jenna bo ja bardzo lubie.. hmm ale jak grob gilbertow to moze to tez byc Jerremy chcacy chronic Bonnie albo John.. z tych 3 to mam nadzieje ze to bedzie John:P.
A stefan.. maksymalnie mnie wkurzał, nie lubie go..
za to Damon.. mrrr..moze troche glupio ze wmusil jej te krew na sile, ale przeciez on ja kocha a jak sie kocha to sie zrobi wszystko dla drugiej osoby, a on chcial tylko ratowac jej zycie.. za to stefan.. jak taka ostatnia piz**, zgodzil sie na opcje z eliksirem, wiedzac, ze moze on nie zadzialac..
a siostra Luki xD jestem w szoku, bo ona chyba tam jest dobrowolnie z nimi.. moze kocha Klausa.. ciekawe, czy wie ze jej ojciec i brat nie zyja..
i gdzie do diabla wcielo Elahjia xD?
HotterThanFire jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:42   #978
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
Wywiad z Niną, końcówka jest fantastyczna http://www.youtube.com/watch?v=Ds5TA...layer_embedded

zgadzam sie tylko nie rozumiem co ona mowi jako Kath gdy prowadzacy sie pyta czy nie chce czegos do picia...
Stary 2011-04-29, 20:48   #979
HotterThanFire
BAN stały

aha co do ugryzienia, moim zdaniem Damon na bank nie umrze.
Bo po 1 niepełna przemiana, po 2 Ejajża moze go uratowac bo jest pierwotnym, po 3 moze cos innego go moze uratowac no i po 4 producenci nie zabija postaci, ktora przynosi im taka wielka ogladalnosc;p.
Eh i oby Elena byla z Damonem w koncu.. A Kat faktycznie moglaby cos teges ze Stefanem w 3 sezonie, w koncu ona chyba go naprawde kocha.

---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

noo
a swoja droga, straaasznie chuda ta nina ale pasuje jej to, ma super figure, chyba zostanie moja motywacja do odchudzania do lata. jak obstawiacie,ile moze wazyc xD? bo mierzy podobno 169 cm.

Cytat:

---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ----------

haha a jakie boskie jest to 'zdrasti taxi' czy jakos tak po bułgarsku

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:47 ----------

i ta nina jak ćwiczy na plaży, boshh ale ma chude sliczne nóżki aż mi zazdrość dupke ściska;p..
Stary 2011-04-29, 20:55   #980
* Raboussamai *
Zadomowienie

Cytat:
zgadzam sie tylko nie rozumiem co ona mowi jako Kath gdy prowadzacy sie pyta czy nie chce czegos do picia...
Vodka Tonic
* Raboussamai * jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 20:57   #981
Maqda
Zakorzenienie

Cytat:
Vodka Tonic, dobry wybór

---------- Dopisano o 20:57 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
tak ja to wszystko rozumiem, i jak tak patrzę na nią toż to takie cnotliwe i wierne dziewczę ale myślę że ona doskonale wie dlaczego Damon tak się zachowuje a ciągle tylko beczy "dlaczego on mi to zrobił Stefan?", "nienawidzę go Stefan" ......a przecież sama tak walczyła o jego ludzką twarz i ma czego chciała...oOo....
No nie sposób się nie zgodzić, ma co chciała

Serialowo:
Stary 2011-04-29, 20:58   #982
pingwinek=]
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez * Raboussamai * Pokaż wiadomość
Vodka Tonic
Stary 2011-04-29, 20:59   #983
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
No i to mnie właśnie najbardziej wnerwia w Elenie, chyba tylko głupek by się nie zorientował, czemu Damon robi to wszystko! Ja nie wiem czy ona udaje głupią czy jest w tym wypadku. Ok może też bym się wnerwiła na jej miejscu gdyby ktoś mnie przemienił w wamipra ( boże o czym my dyskutujemy ) no ale rozumiałabym intencje. On to zrobił w cholernej desperacji. A ona to nie wiem, chyba myśli, że Damon to za nią celowo chodzi i myśli co by tu zrobić żeby ją wnerwić...

Edytowane przez Madzik14
Czas edycji: 2011-04-29 o 21:11
Stary 2011-04-29, 21:05   #984
HotterThanFire
BAN stały

Madzik - spojlery piszemy na biało, nie każdy chce wiedziec ze Damon dal jej swoja krew w tym odcinku.
A co do eleny, fakt mnie tez to w jej zachowaniu wnerwia..
Stary 2011-04-29, 21:12   #985
Madzik14
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez HotterThanFire Pokaż wiadomość
Madzik - spojlery piszemy na biało, nie każdy chce wiedziec ze Damon dal jej swoja krew w tym odcinku.
A co do eleny, fakt mnie tez to w jej zachowaniu wnerwia..
Jezu najmocniej przepraszam, na końcu miałam to zaznaczyć na biało ale z wrażenia zapomniałam
Stary 2011-04-29, 21:15   #986
HotterThanFire
BAN stały

nie no ja na szczęście juz widzialam odcinek ale pewnie pare osob co wchodzi jeszcze nie zdążyło.
Stary 2011-04-29, 21:26   #987
perelka-20
Wtajemniczenie

GG do perelka-20

Widzę, że tu z emocji wrze
Dorwałam komputer TŻta, więc napiszę szybciutko, że mam nadzieję, że pomiędzy Eleną i Damonem będzie kilka gorących scen, nie tylko "czuję coś do Ciebie Damon, ale wiesz, sorry, kocham Stefana, nie mogłabym mu tego zrobić..." nosz chyba bym jej strzeliła.
Nie liczę i w sumie nie chciała bym, żeby nagle zmieniło się totalnie jej podejście do braci i była by parą z Damonem, ale gorące uczucie i dramaty- taaak tego chcę

Whatever works for you!
perelka-20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 21:32   #988
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Na szybko, zaraz wychodzę na zakończenie roku...
- znamy przebieg rytułału, zresztą był do przewidzenia. Nadal pozostaje pytanie - na kiego potrzebna mu jest krew doppleganagera?
dobre pytanie. dlaczego potrzebny jest wilkołak - wiemy. dlaczego potrzebny jest wampir - wiemy. kamień księżycowy - wiemy. ale doppelgeanger?
Cytat:
No i swoją drogą to była bójka, a nie te pochanki z zeszłego odcinka
no i ta mi się już podobała
Cytat:
- hipokryta. W zasadzie dobrze, że Damon zrobił co zrobił, ale nie dobrze bo to on, ale sam Stefan by tego nie zrobił, bo to byłoby samolubne. No ludzie...
no ale to prawda. "kochanie, zamienię Cię w wampira bo chcę mieć Cię na wieki, dobrze?"
Cytat:
moje relacja na goraco XD pisalam w czasie ogladania : na bialo oczywiscie:

- WOW DOBRY MATT zly Damon po co tak -.-
a mnie się to podoba zaczynam ponownie lubić Matta widać przejrzał na oczy, widzi w dziewczynie to czego nie może zauważyć jej matka - swoją drogą boję się że pani szeryf coś odwali
Cytat:
Widzieliście minę Stefana jak Damon wbił mu kołek? Taka jakby małe dziecko płakało i zesrało się jednocześnie:p
to chyba dawno zapłakanego dziecka z kupką nie widziałaś
Cytat:
Ej no właśnie, Elena w końcu wypiła ten eliksir?
nie.
Cytat:
Napisane przez pat0 Pokaż wiadomość
Alez Damon mnie zaskoczyl ! Jednak dal Elenie swoja krew! pozostawil ja przed faktem dokonanym ? !
Rozumiem ze nie chce byc wampirem -ale nigdy tego nie powiedziala nikomu , szkoda

Jaka mina Stefana jak otrzymal :P kołka! wogole jest jakis dziwny -niby dobrze ze pozwala decydowac Elenie ale jak moze godzic sie na jej swmierc , skoro wie ze eliksir moze nie zadzialac?
no inaczej mielibyśmy dwóch braci miotających się jak króliki przed obdarciem ze skóry
Cytat:
ja też

odcinek mi się bardzo podobał, nawet się wzruszyłam jak poza tym strasznie szkoda mi Jenny, już się oswajała z sytuacją a tu takie świństwo zrobił jej ten podły Klaus, coś mi się zdaje że to jednak ona umrze, nie wyobrażam sobie jej jako wampira
też tak myślę, po tym jak dziś tu przeczytałam że ktoś ma wątpliwości czy Jenna będzie nad grobem czy w nim ale szkoda
Cytat:
jeszcze dziś czytałam o tym, że Kate nie przywiązuje zbytniej uwagi do mody, owszem ubiera się elegancko i odpowiednio, ale nie jest tym tak zaaferowana żeby sobie suknie projektować...
Cytat:
no tylko to co on zrobił to nie było zbyt ludzkie

Edytowane przez viva91
Czas edycji: 2011-04-29 o 21:35
viva91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-04-29, 21:46   #989
Maqda
Zakorzenienie

Viva, ja wiem że to prawda. Ale nie zmienia to sytuacji, że strasznie mi się to nie podoba - bo albo jestem za, albo przeciw. A nie "brat jest be i chcę go uszkodzić bo zrobił co zrobił, ale w sumie to nie żałuję że to zrobił bo w zasadzie o tym myślałem a jakoś nigdy nie miałem ochoty o tym powiedzieć"... To nie dla mnie taka zmienność w zależności od sytuacji

Serialowo:

Edytowane przez Maqda
Czas edycji: 2011-04-29 o 21:47
Stary 2011-04-29, 21:58   #990
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Viva, ja wiem że to prawda. Ale nie zmienia to sytuacji, że strasznie mi się to nie podoba - bo albo jestem za, albo przeciw. A nie "brat jest be i chcę go uszkodzić bo zrobił co zrobił, ale w sumie to nie żałuję że to zrobił bo w zasadzie o tym myślałem a jakoś nigdy nie miałem ochoty o tym powiedzieć"... To nie dla mnie taka zmienność w zależności od sytuacji
no tak racja. on tego chciał dla siebie, ale nie dla niej. to tak jak oddać bratu ostatni kawałek torta na który się ma ochotę i następuje takie wewnętrzne rozdarcie jakby nie patrzeć rozumiem to.

no ale dobre jest to, że W KOŃCU powiedzieli coś na temat przyszłości, która nie będzie mogła mieć miejsca jeśli Elena się nie przemieni.

w tym odcinku podobał mi się Matt (choć teraz wydaje mi się dziwna jego reakcja na to jak Tylor się przemienia, lub jak ucieka sobie z wampirami przez las ok, może zrozumiał sytuację, ale żeby tak od razu? jakiś szok by się przydał)
i lubie patrzeć na taką Kat, ona prawie pomaga

heh, a może to będzie pogrzeb pani szeryf po tym jak Matt weźmie stronę Caroline

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości