|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Nasze kolekcje masek, odżywek, szamponów część 2
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Maska myśle, że zdecydowanie nr 1 jest Alterra ![]() ![]() Olejku Alterry jeszcze nie miała okazji wypróbowac, bo kupiłam wczoraj, ale za jakiś czas na pewno napisze, bo sama jestem ciekawa ma dobry skład ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
Kropelkaa bardzo podoba mi się Twoja kolekcja
![]() A mam pytanko odnośnie Kallosa, czy obciąża włosy? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moim zdaniem Kallos nie obciąża mimo, że moje włosy szybko się przetłuszczają, ale staram się go nakładać na koncowki bądź do ucha ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#966 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja bardzo lubie te odzywke ułatwia mi rozczesywanie, włosy sa miękkie wygladzone, takie ujarzmione nie puszą się, a o tatkie efekt wlasnie mi chodziło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Trzeba się potem hamować, żeby jakiegoś wizażowego cudu od razu nie kupić (przynajmniej ja teraz mam odwyk od zakupów ![]() Jak się sprawuje masło SHEA? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o samym działaniu masła cięzko mi powiedzieć bo zawsze łącze go z BD albo samym rycynowym, na pewno cięzko sie je rozprowadza, ponieważ jest w takiej postaci stałej trzeba go wczesniej podgrzać to jest lepiej inaczej pozostawia niefajne grudki na włosach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Zakorzenienie
|
Kropelkaa bardzo podoba mi się Twój zbiór
![]() To i ja pokażę mój skromny zbiorek po sporej redukcji ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() 1) wiem, że szampon Dove skladowo nie jest zbyt dobry ![]() 2) możesz już coś powiedzieć o działaniu olejku Alterry? ![]() 3) maska Elseve słyszałam dobre opinie a Tobie jak się sprawuje? 4) zadowolona jesteś z mgiełki termoochronnej Mariona? bo chyba będę musiala się w nią zaopatrzyć, bo niestety teraz, gdy coraz chłodniej i nie ma czasu zdarza mi się użyć suszarki ![]() Edytowane przez kropelkaa Czas edycji: 2011-10-25 o 16:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dove mam właśnie na sytuacje awaryjne, gdy nie ma czasu na robienie z włosami czegokolwiek, i wtedy się sprawdza, wygładza włosy, dobrze się rozczesują i wyglądają całkiem ok. Samodzielnie jesst ok, z odżywką/maską u mnie obciąża, dlatego bardzo rzadko go uzywam Olejek Alterry jest bardzo przyjemny, pięknie pachnie i jest dość lekki, łatwo się zmywa. Używałam cały wrzesień tylko tego olejku, jakieś działanie było widoczne, włosy dość gładkie, nie puszyły się no ale szału nie ma, znam lepsze, raczej do niego nie wrócę i zużyję do ciała. Maska elseve jest świetna, włosy sa po niej gładziutkie, mięciutkie, nie puszą się, małe włoski ujarzmione,po prostu włosy są po niej bardzo ładne, nie obciąża, pięknie pachnie, warta zakupu Mgiełka jest ok, aczkolwiek wolę serum, może dlatego że po nim bardziej czuć wygładzenie, używam ich naprzemiennie, trudno ocenić mi działanie termoochronne, skoro używam wiele rzeczy do odżywiania, chociaż moje włosy są ostatnio w całkiem niezłej kondycji, od sierpniowego obcięcia nie zauważyłam rozdwojonych końcówek, przynajmniej mam w tym temacie czyste sumienie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
SoBitterSoSweet przyłączam się do pytania Myszki o Farmonę brzozową, gdyż od jakiegoś czasu czaję się na nią i coś czuję, że będzie moim następnym szamponem
![]() I jak się sprawuje ten olejek Alterry? W ogole w jakiej on jest cenie? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Przyczajenie
|
witam serdecznie
po wielu miesiącach szukania idealnych kosmetyków do pielęgnacji włosów, dzięki wam i waszym wpisom poszłam w kierunku pielęgnacji naturalnej.. mam bardzo przesuszoną skórę głowy a włosy troszkę się przetłuszczają. Są też poniszczone ciągłym farbowaniem na blond. Zakupiłam w Rossmanie szampon i odżywkę Alterry Morela i pszenica a do tego maskę Biowax do włosów blond. Stosuje na razie od tygodnia ale już jestem zachwycona: po raz pierwszy moja skóra odetchnęła z ulgą ![]() ![]() Dzięki dziewczyny ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o olejku alterry napisałam we wcześniejszym poście, kosztuje ok 13,50 (ja się załapałam na rabat 20% końcem sierpnia) |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daję na skalp i na długość jeśli chodzi o wypadanie (niestety mnie to dotyczy) to pomału zauważam ograniczenie, narazie tylko podczas mycia leci mniej, ale zawsze to już coś. Jednocześnie zaczęłam brać vitapil, ale myślę, że on potrzebuje więcej czasu aby zadziałać więc to raczej zasługa sesy włosy po sesie mam świetne, takie odbite od nasady, puszyste ale zdecydowanie nie napuszone, pięknie się błyszczą i są takie fajne w dotyku, trochę sypkie, ale jednocześnie super się układają, nie za miękkie, nie za sztywne, no miodzio ![]() jedyny minus dotyczy zapachu, tzn jest on znośny jeśli mam olej na włosach, natomiast pomimo mycia, zapach zostaje na włosach, nawet jeśli przy następnym myciu nie używam sesy, i na włosach już ten zapach jest drażniący, ale też nie wwąchuję się w nie cały czas więc jest ok, dla efektów przeżyję to ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obu odżywek Alterry staram się używać z umiarem, bo już nie raz udało mi się nałożyć za dużo ![]() Olej migdałowy jest w porządku, ale zdecydowanie wolę np. awokado czy kokosowy. Wydaje mi się, że te lepiej działają na moje włosy. Dla mnie zapach Parachute to nie jest typowy kokos ![]() Capitavitu jeszcze nie zdążyłam użyć, więc nie mogę się wypowiedzieć na jego temat. Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
moja aktualna kolekcja:
szampony: -Gliss Kur Ultimate repair -Rossman Babydream -Marion Ultramocny (fioletowy do włosów blond) -Elseve Color Vive odzywki/maski: -Alterra Granat i ales maska -Garnier naturalna pielegnacja olejek arganowy i żurawina -maska Frutalia ( z wakacji przywieziona z Grecji) -maska Syoss Nutrition Oil -L'Biotica Biowax intensywnie regenerująca maseczka -Kallos Planceta -Joanna Len i Rumianek -Kallos al Latte bez spł/stylizacja: -Joanna jedwab -Stapiz Sleek Line jedwab -L'oreal professionnel Volume lift pianka -L'Biotica Biowax dwufazowa odzywka |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 |
Zadomowienie
|
Jak porównałabyś Kallosa al latte z Placentą?
Co myślisz o tej masce z Syossa i odżywce Garniera?
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
sylikonowa, nie odżywia, ułatwia rozczesywanie wg mnie tylko
![]() Cytat:
odzywka z garniera jest bardzo fajna, miałem tez tą z awokado i karite ale skończyła sie, obydwie bardzo lubie, ta do farbowanych wygładza, nabłyszcza, zmiękcza, ale jest rzadka przez co niewydajna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Zakorzenienie
|
Alterra najlepsza z masek, a biowax taki...obojętny mi. no poprawia stan wlosów, ale nie ma szału, są mocniejsze, ale nie sa gładkie ani lśniące, w sumie on ma zadanie regeneracji, a nie nawilżania czy wygładzania, no ale daje rade, lepszy wax był do blond wlosów z rumiankiem pilomax kamille wax
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Fryz5 a jak u Ciebie się sprawdza maska Joanny Naturia oraz Biovax psikadło?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Zadomowienie
|
fryz5 gdzie dorwałaś maski Kallosa? I ile zwykle trzymasz maskę Alterry na włosach?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
alterre różnie, raz na całą noc, raz na pare min, a czasem nakładam i splukuje od razu jak nie mam czasu, działanie podobne, ale im dluzej tym fajniejsze wlosy, dzielą się w pasma po wysuszeniu a nie robi sie siano |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:19.