![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Czerwcowe Panny Młode - część III
Mój sukienkę widział w internecie, na mnie nie i nie zobaczy wcześneij jak w dniu ślubu
![]() Co do kościelnych opłat to rzeczywiście rozrzut jest niesamowity, nam ksiądz powiedział, że dają 300-500 to daliśmy 400zł. Do tego organista osobno i strojenie kościoła. Ja jestem taka buńczuczna, że gdyby mi ksiadz powiedział powiedzmy z 1000 to pisemko do kurii poleciałoby od razu ;p Zrobiłabym mu jesień średniowiecza chyba ;p Na szczęście w parafii TZ Księża sa naparwdę mili, u mnie dałam 40zł na zapowiedzi, bo tyle miałam w portfelu (chciałam dać 50, ale tak wyszło), dałam sama dopiero jak odbierałam potwierdzenie, ksiądz by sie nie upomniał. Coś miałam szczęście do Księży jak na razie ![]() electra_tm rzeczywiście sporo masz na głowie, kurcze kiepsko z tą sukienkę, jakoś może postraszyć kobietę..
#962 |
Wtajemniczenie
|
Mój mnie nie widział. Wie tylko tyle że biała
![]()
#963 |
Rozeznanie
|
ja się żegnam
koniec pracy spadam do domku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
ja swojego wkręcam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ależ go stresujesz ![]()
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
ale tu dziś nastukałyście
![]() ![]() czekam na zdjęcia z przymiarek i fryzur no i relacje z pierwszych panieńskich Jestem ciekawa co ta moja wariatka wymyśli ![]() w przyszły pon mam przymiarkę. mam stresa...
25 czerwca 2011 r. godz. 16:30 ![]() MICHAŁEK
![]() 18. 04. 2012 r. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
Jejciu ale się rozpisałyście przez ten weekend!!
Ja miałam w sobotę wieczór panieński. Organizowałam sobie sama bo tak jak już kiedyś pisałam u nas PM same organizują. Akurat mi się udało że ani rodziców ani mojego rodzeństwa nie było w domu bo pojechali na imprezę do rodziny więc miałam wolny cały dom ![]() ![]() Dostałam parę prezentów: koszulkę + stringi (taki komplet) w kolorze czarno - czerwonym, patelnię ![]() ![]() Było na prawdę świetnie. Też się stresowałam przed tym panieńskim czy wszystko będzie ok. A teraz jak już jest po tej super imprezie (ależ ja jestem skromna ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#969 |
BAN stały
|
Jestem taka zabiegana, że ledwo Was nadążam czytać, a co dopiero pisać
![]() teraz nadrabiam, więc trochę o mnie ![]() co do księdza u nas są stałe stawki ![]() panieński mam teraz w sobotę - nie mogę się doczekać. Mój TŻ też ma w ten sam dzień kawalerski (którego baardzo się obawiam hehe ). Byłam na pierwszej przymiarce sukni. Jest ok, ale jakoś mi się tak z biustu zsuwała i co chwilę ją poprawiałam ![]() ![]() Dzisiaj miałam leczonego zęba kanałowo i umieram z bólu :/ Czekam ciągle na buty które mają mi przyjść pocztą i dalej ich nie mam ![]() ![]() Muszę je mieć do czwartku bo w piątek mam drugą przymiarkę i wtedy robimy długość, więc buty obowiązkowe ! Teraz jestem na etapie wymyślania czym przystroić wódkę. Nie chcę naklejać kartek, tylko coś innego zrobić, ale nie wiem jeszcze co ![]() No i u mnie chyba na razie tyle ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#970 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
próbna fryzura wyszła fajnie ale zanim dojechałam do tż zrobić zdjecie już sie cała rozwaliła więc teraz jestem w kropce zmieniać fryzjera czy jak utzrymała się około 2 godzin... potem już totalna klapa
![]() przymiarka sukni...hmmm okazało się że tak schudłam że suknia cała do poprawki.. ![]() ![]() czy wszystko musi się walić...
![]() |
#972 | |
BAN stały
|
Cytat:
ale jeśli masz wątpliwości to może poszukaj gdzieś jeszcze |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny na ile kwiaciarki wyceniły Wasze bukiety? Ja chce Cantedeskie i Pani powiedziała, że to koszt ok 250 do 300 zł i się załamałam bo w sumie chcę same kwiaty prawie bez dekoracji. A gdzie reszta tj. samochód i bukiet dla świadkowej...
|
![]() ![]() |
![]() |
#974 |
BAN stały
|
mój bukiet ( w formie kuli, czerwone róże ) kosztuje 180 zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Rozeznanie
|
Ja jeszcze nie wiem ile za kwiatki wyjdzie. Parę stron wczesniej wklejałam swój bukiet. Będę mieć jeszcze dwa dla drużek, do włosów, butonierkę i dekoracja samochodu. Zobaczymy ile mi powiedzą
![]() Muszę jeszcze zamówić kwiaty dla rodziców i zrobić jakies ładne zaproszenia na kolację we dwoje, bo przecież nie dam im wydrukowanego kuponu z gouponu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny, tak Was czytam i zazdroszczę, że Wasze śluby tak mało kosztują. Nam ksiądz powiedział, że opłata za ślub wynosi 1 500 zł
![]() I jeszcze mówił, że tą kwotę dzielą na wszystkich księży z parafii, a że jest ich pięciu to i cena musi być pewnie odpowiednia ![]()
#977 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() |
#978 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() u nas organista i kościelny dzielą na pół 500 zł a ksiądz co łaska minimum 500 zł też sporą kwotę chcą ![]()
![]() |
#979 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak szczerze mówiąc to kuria też musi dostać swoją dolę z każdej parafii, jak proboszcz mało wysyła biskupowi to zostaje wymieniony na innego. Wszędzie tylko o kasę chodzi.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 |
Zadomowienie
|
Ja i tak bym rozdmuchała tak wysoką cenę.. jejku.. to mi sie w głowie nie mieści.. Od młodych tak bezczelnei zdzierać, 1500zł za godzinę, teżbym chciała taką stawkę ;p Starczyłaby mi taka dniówka, ja bym mu powiedziła, że za tyle muszę 10 dni harować.. Owszem fotograf tyle zbiera, a nawet 2 razy więcej, ale za 2 dni pracy (dzień slubu i sesja), dj cała noc grania, a ten.. godzinka..
Ale już spokojnie.. właśnie wróciłam z sauny i jestem mega zrelaksowana ![]() Rozmawiałyście o bukietach, mój ok 250zł ;/ Razem z bukeitem świadkowej i przypinkami 350. trochę dużo, ale sprawdzonej kwiaciarni nie zamieniłaym na żadną inną. Będą takie kwiatki jak piwonia, róża aqua, różą gałązkowa, supersensation, goździk gałązkowy i frezja, tzn niekoniecznie wszystkie, ale powiedziała , że z tego zrobi coś super. Zobaczymy..
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-23 o 19:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
a ja tak byla zachwycona ta pania;p i znalazlam jej inne zdjecie i wyglada zupelnie inaczej.
co do oplaty dla ksiedza, my pewnie jutro sie dowiemy , jestem bardzo ciekawa ile tutaj w Anglii bedzie chcial
„Miłość nie polega na tym, aby wzajemnie się sobie przyglądać, lecz aby patrzeć razem w tym samym kierunku.” ![]() 17.12.2007 Love ![]() 31.07.2010 Zaręczyny ![]() 11.06.2011 nasz Slub ![]() zbliża się 14.09.2011 Dzidziuś ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=asia665;27076568]
Kurcze,bo wiesz gdyby oni chociaż pomagali nam w innych kwestiach a tu zero. To mój tata pomaga nam w mieszkaniu malować ściany, szlifowac je itd. Bo TŻ tata podobno nie umie-jakby to wielka trudność była. I wiesz, ja nie oczekiwałam,że oni nas dadzą pieniądze-bo ok rozumiem ich sytuacje. Ale teraz ich jakiekolwiek uwagi iteksty kierowane w moją/naszą strone sa nie na miejscu. Bo chodzi też o to,że my nie pytamy TŻ rodziców o zdanie/zgodę i robimy wesele tak jak chcemy MY. I tutaj moim zdaniem jest pies pogrzebany. Bo matka TŻ lubi,wręcz ubóstwia kontrolować życie swojego synka, i zawsze musi wiedzieć gdzie idzie,po co, co kupił, za ile, co drukował,co pisał, co załatwił itd. A teraz nie wie nic, bo co byśmy jej nie powiedzieli to całe życie narzeka, powiedziała ze mam za drogą suknie- a co ją to obchodzi,jak nie daje na nią pieniędzy?Za droga sala- co ją to obchodzi? Jak i tak nie płaci. Po co robimy takie duże wesele?- to nasza decyzja. I mogłabym Wam dziewczyny tak wymieniać i wymieniać. I czasem mi już nerwy puszczają bo nie jestem w stanie wytrzymać . No u mnie podobne... za drogie bolerko, za wysokie buty, za obszerna suknia , .....itp.... ciagle to samo A poza tym to najbardziej sie wkurzylam jak tesciowa poszla ze mna ustalac menu i zamiast patrzec zeby wiesz jak najmniej kasy to kosztowalo .... to ona ze baka mowi ze to i to bedzie wiecej kosztowalo to ona ----> no dobrze nie ma sprawy.... byla w szoku .... wiecie ja patrze zeby na kasy starczylo i ja sie o to martwie... bylam wsciekla.... bo ciagle cos jej nie pasowalo ... ze tort nie ten ...ze nie taki i wogole .... ze ile to kasy.... co nasze pieniadze ... my na to zbieralismy nie ona !!!!!!!!!!!!!!wwwwrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrr ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny- nikt nie dzwoni. Nikt nie potwiedza, nikt nie odmawia. Ja się obawiam, że ludzie jak dostawali zaproszenia no to byli pod wielkim wrażeniem; zobaczyli i wrzucili znów do koperty. Pewnie tydzień przed jak będą chcieli sobie przypomnieć o której i gdzie dokładnie, zajrzą i wtedy dopiero będą dzwonić.
Nie zamówiłam jeszcze bolerka, welonu, nie wiem do końca jaki ten bukiet- idę pod naszą warszawską Halę Mirowską- tam najtaniej są kwiaty i się popytam. Aaaaa- krawcowa dzwoniła do mojego TŻta że jednak jej znów w sobotę nie będzie i kto inny go zmierzy- wiec znów jest obsuwa tydzień.
#984 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To super, że imprezka się udała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
#985 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Wtajemniczenie
|
Uuuuu....Karo89 mówisz, że na beszczela ??
![]() ![]() A tu moje typy na fryzurę i makijaż: Jak wam się podobają? ![]()
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W większości nie potwierdzili nam znajomi, którzy mieli dać znać czy idą sami czy z osobą towarzyszącą, trochę z rodziny, w sumie nie wykonaliśmy dużo telefonów, bo tak jak pisałam sporo potwierdziło nam przy proszeniu ![]() Makijaż super, taki delikatny, fryzurka też bardzo fajna ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Ale mnie u Was dawno nie było
![]() ![]() ![]() ![]()
#989 |
Rozeznanie
|
Ja się jeszcze zastanawiam nad jedną sprawą więc może mi pomożecie?
![]() Lecę do pracy... |
![]() ![]() |
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
Ja zdrobniłam tylko dwójkę dzieci 4 latka, potem miałam dziewczynkę 8 lat i wpisałam już normalnie - wydaje mi sie, że takie dzieci już lubią czuć się traktowanepoważnie. Ale jak kto lubi
![]() A ja siew czorja zdenerwowałam.. wczoraj dzowniła mama tz i zaczęła temat, że może gości trzeba przywieźć do Kościoła.. Pomijam, że dzień wczesneij było spotkanie z moja mama, aby ustalić różne rzeczy i oczywiście nikt o tym nie wspomniał.. Dl amnei jest to śmieszne, bo całą rodzina ma dosłownie 20 min pieszo do kościoła, taksówka wyszłaby ich z 15zł możę.. No wszyscy mieszkają w obrębie miasta.. Po prostu swoją rodzine traktowac jak dzieci.. paranoja. U nas nigdy nie było tradycji przywożenia do Kościola. Moja rodzina ma 30 km i bez problemu sobie zorganizowali dojazd, poprosili sąsiada o podwiezienie, inni kogoś z rodziny.. zaden problem, oczywiśćie wszyscy zostaną po weselu odwiezieni.. ale żeby ich przywozić ![]() Zresztą i tak nie będę za to płaciła.. ale głupio by mi było, gdyby przypadkiem wyszło na weselu , ze po rodzinę tz posłaliśmy taksówki.. ja tego nei rozumiem, co to wielmożnych Państwa nie stać na przejechanie środkiem komunikacjo 2 przystanki albo zal na taksę za 15 zł.. Nie potrafią sobie do Kościoła jakoś dojechac ehh.. Śmieszne. Już też pokątnie usłyszałam, ze z rodziny tz jedna kuzynka powiedziala ze jej dziecko nie będzie tańczyć, bo sala jest niebezpieczna - jest filar ! No, błagam.. Inni, że oni pod wieczór będa musieli psa wyprowadzić.. Nie no, jak dzieci.. a przeciez to są dorośli ludzie.. FE, i w takich chwilach się wszystkiego odechciewa..
11.06.2011 - Żonka ![]() 23.07.2012 - zostałam mamą małej Milenki ![]() nakarm Psiaka: http://www.pmiska.pl Edytowane przez amandi84 Czas edycji: 2011-05-24 o 06:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:25.