|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Dlaczego nie chudnę???
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
no 3dni na przemyslenia chociaz ja codziennie mysle:P jutro zgrzesze murzynkeim z kremem ale zjem tylko jeden kawaleczek i do tego wino:P i musimy wziasc sie w garsc zwlaszcza ja bo z tego co tu widze to wszystkie ponizej 60 tylko ja 70,5!;(
![]() |
#963 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
dobra dziewczyny macie racje!!
ja sie tez biore za siebie koniec biadolenia... mialam kryzys ale ide dalej... wczoraj co prawda wieczorem wypilam troche pepsi i pare zelkow zjadlam ale trudno.... niech to bedzie motywacja to dalszej walki dzis stanelam na wage i 100g spadlo bylo 56,9 wiec cos sie rusza jak krew z nosa ale rusza... dzis nalozylam sobie farbe, maseczke zrobie pedicure i po poludniu jade po prezenty dla dzieci plus moze sobie kupie cs na poprawe humoru ![]() i znow ostra walka ![]() moj maz pije yerba mate ale ja chyba nie jestem w stanie tego przelknac chodz podobno najzdrowsza dzis tez pocwicze godzine intensywnie
![]() |
#965 |
Rozeznanie
|
Nio kochane ja też koniec biadolenia dzisiaj ćwiczyłam prawie godzine+zakupy+sprzątanie śniadanko;sałatka jarzynowa: 2 jajka gotowane(2białka,1żółtko) ,seler,marchewka,pietrusz ka,ziemniak,natka,trochę cebulki,jabłko,jogurt naturalny,na drugie 2 mandarynki,małe jabłko,obiad kasza gryczana na łyżce oliwy,cebulka,grzyby,podw iczorek pewnie trochę serniczka,kolacja rybka na parze z sosem jogurtowo natkowo koperkowo czosnkowym.Czuję się już lepiej więc nie czekam do poniedziałku z ćwiczeniami im szybciej tym lepiej.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Rozeznanie
|
Hejka nio ja nie ćwiczyłam ,ale byłam w kościele i później chwilkę spacerowałam na śniadanko były płatki owsiane na chudym mleku z miodem i bananem,na drugie jabłko z marchewką. Teraz myślę nad obiadem nie mam weny wczoraj miałam gości jednak nie pokusiłam się na nic słodkiego nio oczywiście prócz mojego niskokalorycznego serniczka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Raczkowanie
|
a ja dzis jakos nic niejadlam tzn teraz zjadlam troche rosolu i kawalek udka z kurczaka z rosolu bez skory cos apetytu niemam i dola mam sprawy sercowe haha:P tak to jest jak faceci traktuja nas jak zabawki... a wczoraj pelno grzechow. ale od jutra wracam do normalnosci i diety i cwiczen
![]() |
#968 |
Rozeznanie
|
W miłości już tak jest,pamiętaj gdzieś tam jest ta Twoja połówka,chyba każda to przeżywa więc staraj się nie dołować (znam ten ból)U mnie na obiad niestety to co wszyscy ale malutkie porcje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Rozeznanie
|
Więc ja zgodnie z obietnicą rano się zważyłam 57kg poćwiczyłam 35 min śniadanko jogurt naturalny z płatkami i jabłkiem startym plasterek chudej wędliny,na drugie maślanka 2 mandarynki i pół banana
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Millenka, czyli spadek
![]() Ja dziś: śniadanie - bułka pełnoziarnista z szynką, pomidorem i ogórkiem potem myłam okna jakieś 2 godziny i nie miałam czasu na 2 śniadanie - a przy okazji spaliłam coś ![]() obiad - niestety to co wszyscy ale w dawce 1/3 - 3 kluski (jestem ze Śląska ![]() teraz myślę o jakimś podwieczorku... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Rozeznanie
|
Już sama nie wiem bo ta moja waga to od 2 tygodni raz 58 raz57 więc jeśli utrzyma mi się przez ten tydzień to będę się bardzo cieszyć.Ja na obiadek zjadłam 2 małe ziemniaczki z kefirem i omletem z dwóch białek i 1 żółtkiem na podwieczorek pół banana z maślanką i łyżeczką pokruszonych orzechów zaraz zrobię może z 100 brzuszków,bo na spacer za zimno tym bardziej że dopiero co z łóżka po chorobie wyszłam.Zresztą dalej profilaktycznie rano pije łyżkę syropu mojej mamy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
a ja dzis :
sniadanie 10: musli 3lyzki z szkl mleka 2% II sniadanie 12.30: 3mandarynki, pomarancza.activia obiadokolacja 19: kawalek ryzu z jablkiem polane jogurtem no wlasnie obiadokolacja tak pozno bo dopiero wrocilam:P siedzialam dzis u mamy w sklepie i troche tam polatalam bo posprzatalam znudow dekoracje wieszalam. ale zaraz zrobie jakies cwiczonka ![]()
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
ja sie melduje
![]() nie mam czasu zbynio na komputer bo mam chore dzieci .. jeden cyrk dzis wazne 56,7 ![]() cwiczylam jedynie 30 min ale dobre i to na wiecej nie jestem w stanie czasu znalesc w ciagu dnia teraz maz robi salatke z warzyw i do tego razowa buleczka i herbata przymierzam sie do picia yerba mate zobaczymy czy mi podpasuje
![]() |
#974 |
Rozeznanie
|
Nio Karolcia spoko ryż ok może trochę szkoda że na kolację ale nie jest źle, a jaką masz wagę nie podałaś?Ray a ta sałatka jak z majonezem to nie wskazana chyba że z jogurtem nio to co innego,a jak tam aerobik chodzisz jeszcze? nio ja na kolację zjadłam 2 kanapki pieczywka chrupkiego z sałatą i tuńczykiem w sosie własnym do tego maślanka zmiksowana ze szpinakiem,teraz o 21:00 nie piję koktajlu białkowego tylko duży kubek zielonej herbaty z maliną,zobaczymy czy coś ruszy się ta waga
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Zakorzenienie
|
millenka of course bez majonezu
![]() ![]() na obiad wczoraj nie mialam czasu sobie zrobic.... ale na szybko wrzucialm do miski jogurt naturalny, garsc platek fit i malego banana ![]() ![]() areobik nie mam czasu bo jedno dziecko mam chore a drugiemu zeby wychodza.... ![]() ![]()
![]() |
#976 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a waga 70,5 tam wyzej pisalam:p nastepne wazenie za tydzien w pon;D musi spasc chociaz te 0,5kg ![]() a ja dzis na sniadanko 3lyzki musli ze szkl. mleka 2%(zauwazylam ze po nim mnie brzuch nieboli tak jak po 0,5%;d) a na II sniadanie mala activia i pomarancza:P
![]() |
![]() |
#977 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Mój dzisiejszy bilans jest średni.
Śniadanie - jajecznica i kromka chleba pełnoziarnistego obiad - spaghetti bolognese ![]() podwieczorek - surówka (jedno jabłko i kawałek marchewki) kolacja - 2 kromki chleba pełnoziarnistego z kilkoma plastrami polędwicy drobiowej, pomidorem i ogórkiem kiszonym jeśli chodzi o ruch to 2 i pół godziny mycia okien (tak, mam wielki dom ![]() A teraz popijam zieloną herbatkę ![]() A co u Was? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Raczkowanie
|
Ile ja dzisiaj zjadłam
![]() Śniadanie: 4 kanapki wasa z szynką- ok 150kcal? drożdżówka z czekoladą 250kcal? Zupa ogórkowa 150kcal? jogurt-360kcal jabłko i grejfrut i kiwi z 450kcal? Czyli ok 1400 kcal.. jak tak dalej pójdzie to nigdy nie schudne.. dobrze policzyłam czy zjadłam więcej kcal? ![]() Godzinny spacer z psem , 30min steper i 30 min ćwiczeń rozciągających |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#980 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ogólnie chyba przesadzasz? Jak chcesz schudnąć to wywal tę drożdżówkę następnym razem, albo zjedz i pogódź się z tym. Ogólnie to menu do totalnej poprawki, brak białka, brak tłuszczy, za mało warzyw i za dużo owoców.
![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
u mnie sie cos ruszylo dzis wlazlam na wage rano i 56,4
![]() jadlam na sniadanie jajecznice z dwoch jajek z mlekiem 2% bez niczego (lubie tak ![]() potem pomarancz duzy na obiad pieczone udko kurczaka z pomidorkami cherry podwiecorek jogurt sliwkowy taki ero cukru i tlusczu a na kolacje ciemna bulka serkiem wiejskim
![]() |
#983 | ||
Rozeznanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#984 |
Rozeznanie
|
Hejka śniadanie płatki owsiane z jogurtem naturalnym,kawa inka,na drugie kisiel jabłkowy własnej roboty,greyfruit na obiad robię warzywa gotowane na parze z 150g fileta.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 |
Zakorzenienie
|
Kisiel
![]() U mnie na śniadanie dwie kromki chleba z twarożkiem z ziołami, na obiad pierś z kurczaka i niestety trochę ziemniaków. A tak poza tym wypiłam już 2 kubły zielonej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Rozeznanie
|
powiem Wam ,że kiedyś jadłam kisiel 3 razy dziennie, ale taki własnej roboty z owocami,warzywami + na obiad miesko i chudłam tylko trochę mi się znudził i po tygodniu zakończyłam, ale efekty naprawdę były może się znów pokuszę jednak góra tydzień bo później jest nudno jesz bo musisz a nie że smakuje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
a ja dzis grzecgh wielki grzech bo 7cukierkow czekoladowych;( i wdodatku zero cwiczen... dzis jedyny ruch to godzina latania po realu;P
![]() |
#989 |
Wtajemniczenie
|
ja dziś wsunęłam ziemniai z sosem, kuzwa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 22:32 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- nio dokładnie niezła bombka kaloryczna nie tyle ziemniaki co ten sosik,ale cóż zdarza się ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:41.