|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Przyszłe młode mamusie do 23 roku życia część V i 1/2 ;)
I ja Wam bardzo dziękuję za te wszystkie wypowiedzi, które oczywiście sprawiają, że jest mi smutno, ale piszecie całkowitą rację, ale mimo to są budujące. Zanim zaszłam w ciaze to wiedziałam ,ze nie chce z nim byc, nie bylismy razem, a potem sie dowiedziałam ,że bedziemy mieli dziecko i non stop szukam jego bliskości, na nic się to zdaje ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#962 | ||||
Wtajemniczenie
|
Kurcze, ja tu wracam, a tu taki bojowy nastrój
![]() ![]() A co do wyboru mleka.. jak to mówi mój tż 'co ma być to i tak będzie', tak więc zapobieganie zbyt wczesne (albo wręcz przeciwnie) i tak czy siak może sprawić że dziecko będzie miało alergię, i my nic na to raczej nie poradzimy.. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#963 |
Zadomowienie
|
ja sie odizolowalm i teraz jest jak w niebie. bylo to ciezkie, bolesne ale dalo mu do myslenia
---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ---------- a ja polecam ksiazke " kobiety ktore kochaja za bardzo" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- obie ksiazki spróbuje gdzies wypozyczyc , lub kupic |
|
![]() ![]() |
![]() |
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mowie, ze mam teraz idealnie bo sie z moim kluce, czasem zdarzy sie ze ma jakies glupie pretensje itp ale nie pije wogole ponad pol roku i chociaz bywalo, ze przez swojego focha nie szedl ze mna na wizyte do lekarza, to wiem, ze gdyby cos mi sie stalo i musialabym jechac do szpitala na pewno by tam ze mna pojechal. Nikt tu nie mowi, ze ma byc idealnie, ale powinno byc tak, zeby dalo sie jakos zyc a codzienne bycie pijanym i nacpanym to patologia i tak sie zyc nie da. Spieprzysz zycie sobie i co najwazniejsze dziecku. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#966 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#967 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiadomo, ze nie ma zwiazkow idealnych, ja nie marze o jakims księciu z bajki, chciałabym po prostu faceta,który nie siega po narkotyki, nie pije i nie uderzy mnie. Resztę da się przeboleć , tak myślę. Nie piszę już do niego i tak nie reaguje na te moje docinki, ale on przyjedzie,a wtedy mu na dzien dobry chlastne w pysk i wywale za drzwi. Szczerze? To bym na prawde wolała zeby to nie on był ojcem dziecka. No,ale innej mozliwosci nie ma. Nie chce juz nawet od niego pieniedzy , nawet gdybym ja miala cierpiec z powodu braku czegos. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#968 |
Zadomowienie
|
moj nie cpal ale lubil wypic z kolegami i to bardzo.
jak dowiedzial sie o ciazy to szok i w ogole nie moglismy sie dogadac i postanowilam sie rozstac bo nie mialam w nim wsparcia. wolal melanz. i jak go zostawilam, nie odbieralam itd to zaczal przyjezdzac. nie wpuszczalam go do domu. szlismy na spacer, po 20 min wracalam do domu. nie dalam sie dotknac ani nie wierzylam w obietnice ktore skladal ( ze sie ogarnie itp) po 2 tygodniach zaczal remont u siebie... zerwal kontakt z kolegami, ogolnie kazdy zauwazyl ze cos jest na rzeczy i wtedy powiedzialam ze ma ostatnia szanse. ( przyjechal i prosil o nia powiedzial ze on to dla nas i ze potrzebuje mojego wsparcia bo to dla niego tez trudna sytuacja itp itd) no i teraz jest bosko ![]() no i jestesmy szczesliwi |
![]() ![]() |
![]() |
#969 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak chcesz faceta, ktory nie pije nie cpa i nie bije, to niestety ale w chwili obecnej nie po drodze ci do tego jesli czegos nie zrobisz z tym czlowiekiem. Albo sie go pozbadz albo zacznij go olewac kompletnie- wtedy moze przejrzy na oczy i zmadrzeje, ale jak go nie olejesz,to radze przywyknac do chlania, cpania i braku szacunku jakiegokolwiek. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#970 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mój niby tez remontuje mieszkanie, niby mamy tam zamieszkać ![]() ---------- Dopisano o 18:16 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
moj tez ma takich ze od pampersa sie znaja... ale teraz powiedzial, ze ma inne priorytety i nie bedzie z nimi stal i walil wodki... bylam w szoku no ale jak widac mozna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#972 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja wątpię żeby mój zmądrzał. Narazie zrobię tak jak wszystkie radzicie, ale w pysk i tak dostanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
jak sie postawisz i olejesz to sama bedzesz zdziwiona jego zachowaniem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#975 |
Zadomowienie
|
A mi się wydaje, że zoskasamoska sama nic nie zrobi bo jest zbyt słaba. Powinnaś mieć duże wsparcie w rodzinie i pomoc psychologa. Nie powinnaś przez jakiś czas w ogóle utrzymywać z nim kontaktu.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Wtajemniczenie
|
Juz nie raz widziałam to zachowanie. Tylko, ze szybko odpuszczałam i przyjmowałam go spowrotem,a potem była powtórka. I tak w kolko. Teraz doszly do mnie sluchy, ze siedzi w naszej pizzeri, a ponoc jak wczoraj był to sie nia zatruł i dzis mu zycze tego samego
|
![]() ![]() |
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Patiisia sojowe, nie próbowałam ale pewnie jest ohydne. ;x reszta myślę że może byc. ![]() nie wiem czy nie przesoliłam kapusty. ;x teraz koleżanka mi powiedziała że on spotyka się z jakąś laską ( takim.. kur.. ) która ma dziecko.. nie wiem czy jest mi przykro czy nie.. czy w ogóle coś czuje.. chciałabym żeby zniknął z moje życia raz na zawszę, żebym nie musiała słuchać już co on robił z kim itp. nie sprawia mi to przykrości, chyba nie. ale później o tym myślę. i po co? eh,może gdybym miała skończony już ten rozdział i nie musiała jechać po rzeczy czy coś.. to było by mi łatwiej. nie musiałabym myśleć bądź coś tego typu. nawet w snach go nienawidzę. ;x
Edytowane przez aguu00 Czas edycji: 2011-06-23 o 18:16 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
aguu ja tez kiedys myslalam, ze sojowe produkty sa ochydne, ale jak sprobowalam, to zmienilam zdanie. Uwielbiam kotlety i mleko sojowe smakowe.
Sprobuj, moze akurat ci podpasuje. |
![]() ![]() |
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
mmm kotlety sojowe , bardzo lubie
![]() Własnie zamówiłam sobie pizze, bo jakos smaczki dostałam, a dzis prawie nic nie jadłam tylko spałam. Ale am ochotę na ayrana , mmm |
![]() ![]() |
![]() |
#981 |
Zakorzenienie
|
Martita nie chcialam cie urazic, po prostu odnioslam sie tylko do jednego aspektu dyskusji.
Zoska a ja ci tylko opowiem taka historie, ktora ma miejsce nadal w mojej rodzinie. Moj wujek jest alkoholikiem (obecni nie pije, ale tego nie da sie wyleczyc) Ma on doroslego syna, pare lat temu zdazylo im sie po prostu wpasc. Wujek mial wtedy niezly ciag, ciotka cala ciaze przeplakala, bieda byla okrutna u nich bywaly dni, ze nie mieli co jesc, wszyscy staralismy sie im pomoc, ale widac bylo, ze jest jej wstyd brac od nas pieniadze. No i mala sie urodzila, niby zdrowe dziecko, ale do dzis pamietam jej placze calodobowe, pol godziny snu i godziny na rekach, masakra. Jak miala mniej wiecej pol roku wypadly jej wszystkie wlos, lacznie z brwiami i rzesami. Kilka lat jezdzili po lekarzach po calutkiej Polsce, leki, diety, cuda, nic nie pomogla, bo fizycznie nic jej nie dolega. Skutki nerwow ciotki, dzisiaj dziewczyna ma 10 lat i dalej nie ma wlosow... pomysl na soba i zrob cos z tym dla dobra dziecka... |
![]() ![]() |
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
to ja zaczynam się martwić o swoją dzidzię. ;< masakra.
![]() |
#983 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz musze pomyślec o wszystkich badaniach, nerki zbadać, pojsc załozyc karte ciazy, bo jeszcze nie byłam. Nawet nie wiem co u szkraba słychać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#984 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ech a jak już mowa o zamartwianiu się.. to mój brzuch jest za mały ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#985 |
Wtajemniczenie
|
Myślicie, ze moge sie fastumem posmarowac te nerki? Na ulotce pisze, ze tylko w koniecznosci. I tak mysle czy sie posmarować czy nie zanim pojde do lozka.
|
![]() ![]() |
![]() |
#986 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#987 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Powoli uciekam do łozka, bo trzeba sie wyspac, zeby jutro znow nie spac w pracy :P |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#988 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#989 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Patiisia to z tego wynika że większość z nas miała jakieś zmartwienia itp na początku. ![]() ![]()
![]() |
#990 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zgadzam sie, do szpitala jedz zoska. Po drugie fastum ci na bol nerki nie pomoze. Dziewczyny dajcie sobie spokoj z tymi brzuchami!!! Nie wkrecac nic sobie!!! Wielkosc brzucha to sprawa indywidualna. Jedne rodza z malymi pileczkami a inne w 6 mies maja duze brzuchy.
http://www.suwaczki.com/tickers/dxomtv73c3divcga.png https://www.suwaczki.com/tickers/2nn3pc0z5zbajn3t.png Edytowane przez martynka89 Czas edycji: 2011-06-23 o 21:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.