Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 9 17,31%
Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 25 48,08%
Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 1 1,92%
Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 2 3,85%
Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 13 25,00%
Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-04, 10:34   #961
ego_ego
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość
Ego super sesja, zagłosowałam

Cytat:
Napisane przez Montii Pokaż wiadomość
super!
Lejdis Lejdis mój Fabian skończył 4 miesiące!
ah jaki on już dorosły

gratulacje!!!!!

Cytat:
Napisane przez wanilia83 Pokaż wiadomość
przyznać się która podmieniła mi dziecko nie dość że poszła spać o 4 to przebudziła się o 2, 4 i 6 a ja wyglądam jak zombi
spotkało mnie to samo co Olusie, zdarzyłam zamknąć stronę z forum i nagle słyszę że Nadia płacze w łóżeczku no to ja od razu do cyca bo nie jadła od 3 godz to myślę że na 100% głodna a ona pociągnęła dwa razy nic nie poleciało i jak wpadła w histerię to ją pół godz uspokajaliśmy, nie wiem co to było ale było straszne, na szczęście jak się uspokoiła to normalnie zjadła a mi ulżyło
Bubuś śliczny
ale współczuję nocki

Cytat:
Napisane przez gosiawolna Pokaż wiadomość
witam. kurcze dziewczyny ale wy macie pomysly na te zdjecia boskie normalnie i wszystko zaczelo sie ode mnie z tym jedzeniem a o malo sie nie pozagryzalyscie tu
nie było tak źle w końcu Iza pisala, że na innych wątkach to się gryzą a u nas tak słodko, no to i u nas w końcu troche pieprzyku

Cytat:
Napisane przez traicionera Pokaż wiadomość
Spadamy na szczepionkę, trzymajcie kciuki
trzymamy
ego_ego jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:35   #962
iizabelaa
Zakorzenienie

My dzisiaj standard,
pobudka na jedzenie o 5,
i potem do 8 spanko.

Idalia właśnie na macie ćwiczy przewracanie się na brzuszek i zawsze przy tym się irytuje
i wpada w złość
mogłabym się już nauczyć

Cytat:
dlatego to mnie utwierdza w przekonaniu ,że czasem na nic jest moje planowanie bo dzieci są nieprzewidywalne i mogę sobie moje plany między książki wsadzić

jak jem to uciekam do innego pokoju bo mi aż głupio,aaaa dziwnie się z tym czuję... na prawde

ah jaki on już dorosły

wczoraj kolacje miał sytą ale i tak wstał... trochę później no ale pobudka była ... on chyba się nie najada 4 miesiące wystarczyła mu moja pierś a teraz co.. jakieś cyrki nie wiem czy rozszerzanie diety by coś dało, co mu da jakiś kleik czy zupka jedna w ciągu dnia... chyba,że podam mu schabowego na kolację, taką opcję rozważam hahaha
po pierwsze GRATULACJE

może to kolejny po przyglądaniu się wam sygnał do rozszerzenia diety
no chyba, że kleik na kolację

Jestem ciekawa jak to wygląda to przyglądanie się Moja wogóle na nas nie patrzy przy jedzeniu, bo wtedy to ona albo na macie leży albo pod inna zabawką.
Chyba bym musiała ją wtedy usadzić koło nas.

Cytat:
hmm ciekawe czemu się nie wkleiły
kolejna próba
cudowna jest

Cytat:
Napisane przez trzyrazyi Pokaż wiadomość
Idalka slodka hihih i jaka mina,nie wie chyba co sie dzieje
a skad gwiazdki??wycinalas??
wycinałam
Stary 2011-07-04, 10:36   #963
nuna_77
Zadomowienie

Montii gratuluje 4 miesiecy może to jakiś skok u Fabianka i musi częąsciej jeść

Wanilia, ale Nadia sliczna dziewczynka jak pieknie trzyma główke i wysoko

Niestety muszę przełożyc chrzciny na sierpień , bo chrzesny Jacusia ma wyjazd słuzbowy
8 abs
nuna_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:40   #964
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ego_ego Pokaż wiadomość
nie było tak źle w końcu Iza pisala, że na innych wątkach to się gryzą a u nas tak słodko, no to i u nas w końcu troche pieprzyku

poza tym temat na topie i pewnie jeszcze nie raz wróci
Stary 2011-07-04, 10:44   #965
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:

mirabilka
aż takie beznadziejne te huggisy ?? też chciałam wypróbować ale jednak się powstrzymam
ja nie mirabilka, ale wypowiem się beznadziejne to może one nie są, ale bez rewelacji, rzepy dobrze trzymają i wydaje mi się że nie są mniejsze od pampków, a nawet ciut dłuższe, ale sztywne i twarde; zakładam je na dzień i zmieniam co 3-4 godziny, nigdy nic nie przeciekło i wielkie kupy też dały radę utrzymać ja nigdy nie miałam dad ani babydream, ale cenowo chyba lepiej wypadają i podobno bardziej do pampków podobne, więc nie wiem czy te huggies warto.

Eirene
gratulujemy 3 miesięcy Oliego

Eirene, marsylia, ego_ego super sesje już się nie mogę doczekać aż Dawidowi takie zdjęcia porobię

Cytat:
Napisane przez aja1 Pokaż wiadomość
Fajne te zdjęcia
Parę dni mnie nie było i o czymś nie wiem? Co Wy wszystkie takie pozowane zdjęcia maluchów robicie?
Jeszcze nie wszystkie, ale już niedługo

Cytat:
Napisane przez marsylia Pokaż wiadomość
WY to macie porządne niebo. U nas musialabym mate na drugą stronę przewrócić - taką jak ma monti i tiny love, ale dopiero przy skladaniu odkrylam, ze brakowalo nam nieba a caly czas na nim lezelismy
Z motylem rewelacja
ooo dzięki za pomysł wykorzystam

Widzę, że się dyskusja wywiązała na temat rozszerzania diety, a ja się przyznaję, że się na tym nie znam w ogóle i nie mam zamiaru po swojemu nowych produktów wprowadzać, tylko najpewniej będę bazować na schematach. W każdym razie na pewno nie będę podawac niczego nowego przed ukończeniem 4 miesięcy, a może nawet 5
Ale zgadzam się z dziewczynami, że każda z nas robi tak jak uważa, a wiadomo że kierujemy się dobrem dziecka

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2011-07-04 o 10:45
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:44   #966
Olusiaa_
Zakorzenienie

Iza
ile u was trwal skok 12 tygodnia?
Olusiaa_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:45   #967
gosiawolna
Rozeznanie

dzwonilam do hirurga i nie moge wyrwac zeba poki karmie, bo on jest z tylu i musial by byc antybiotyk ale wtedy nie moge karmic jednak chyba moge ale musze podejsc zobaczyc do niej bo moze sie uda jesli nie bedzie problemu z wyrzynaniem czy cos takiego

Edytowane przez gosiawolna
Czas edycji: 2011-07-04 o 10:55
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:48   #968
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
hmm ciekawe czemu się nie wkleiły
kolejna próba
Ale sladka mala i jaka sliczna

Cytat:

ah jaki on już dorosły
Gratulacje, ale duzy chlopak

Cytat:
Napisane przez agus87 Pokaż wiadomość
jakie ona ma boskie wloskiii

Cytat:

no i oczywiście przypominamy jak Olek wygląda i prosimy o kliki
http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl.
zaglosowane
Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość

niutka, wracam do tej mojej kubełkowej spacerówki, cz

Montii, nie mogłam przeżyc Twojego prania i zrobiłam dziś rano swoje. jutro sie jeszcze pobawie, bo dzi sbylismy caly dzien poza domem
Załącznik 4065795
Wy tylko pierzec ie i pierzecie;p slodko Tymo wyglada na sznurze hehe

Cytat:

jej, ja też chce takie ładne zdjęcia, ja to mam tylko kilka z małym i to w dodatku nieumalowana
tez byla bez makijazu;p
Cytat:

zdjęcia boskie, a Lenka na taka dorosłą już wygląda
bo to stara baba jest;p

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Hej kobitki ponownie

Z milych wiesci to za 4 dni konczymy 2 miesiace i wazymy 5,5kg
dodaje zdjecia mojego placzka, a co, pochwale sie jaki jest sliczny

Postaram sie czesciej zagladac, choc boje sie, ze z byciem na biezaco bedzie trudno
Adriano jest cudny ajkie kudelki ehehhe

U nas nocka ok od 21.20 do 2.50 i pozniej do 8.30

Lenka dostala jakis kropek na buzce i raczkach chyba ja komary ugryzly... kurde nie wiem tak razem ma ich z 7
Tz pojechal do ambasady a my siedzimy i zastanawiamy sie jak tu cos zrobic zeby nic nie robic;p

tajka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 10:53   #969
agus87
Zakorzenienie

Cytat:
co do pokarmow...to wogole teraz jest naprawde inaczej...
ostatnio moj tata mowil jak moja oliwucha miala pare tyg.czemu jeszcze nie daje jej jablka
a potem mi pow.ze dziwnie te nowe jedzenie chcesz jej wprowadzac(po 6miesiacu) ty jak mialas niiecale 2 miesiace mama juz ci rosol dawala
to samo wczoraj pisalam
no ale ile ludzi tyle opini
Stary 2011-07-04, 10:57   #970
kapka
Zadomowienie

Witam młode mamusie
Mam drobne pytanie, może któraś będzie mi w stanie pomóc, za co będe bardzo wdzięczna!!
Myśle nad zakupem pasu poporodowego, czy któraś z Was stosowała ??

pozdrawiam serdecznie- mama wrześniowa 11'

LIVE,LOVE,LIFT.

:5
kapka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:13   #971
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agaaga89 Pokaż wiadomość

mam pytanie do mamusiek, które też karmią nutramigenem (Bodajże Mirabilka??) Czy karmicie rzadziej tym mlekiem? Bebilon jadł co 3 h po 150-180 i nie było problemów, a nutramigen jak dawałam mu co 3 to zaczęło się mega ulewanie i rzadkie kupy, wypijał po 100 ml i płakał bo już mu było za dużo, a dopiero jak daję co 4 h to Filip zjada flachę a i tak w ogóle nie płacze do jedzenia już Czy wasze maluchy też tak sycą się tym mlekiem?
on pije od skończonego 1 miesiąca po 120ml w dzień co 3 godz a na noc o 20 ostatni posiłek i póżniej o 3.
Często te 120ml nie dopija do końca - czasem 30ml zostawi czasem 15 ml - 150ml nie umie naraz wypic - a widziałaś tą skalę na opakowaniu ile dziecko powinno pic - to mój już 180 powinien - najada się tym 120ml bo widzę po nim że na wadze przytył po 12 lipca będę wiedziała ile.
Mój nie płacze też o jedzenie ale co 3 godz wypije na początku po tym 120ml ulewał to mu zagęszczałam nutrtionem ( 1 miarka ) ale się przyzwyczaił bo te mleko jest dużo rzadsze niż inne mm. Co do kupci to też zauważysz, że będą luźne/rzadkie/ i my mamy 2 na dzień czasem nawet 3 - myślałam już ze to biegunka ale lekarka powiedziała, że to normalne.

Myślę, że jak waga małego pójdzie w górę to niech pije ile chce - te mleko ma trochę kalorii więcej niż inne mieszanki - może dlatego się nadaja - chociaż teraz zerknęłam, że Filipek starszy niż mój Karol - może to kwestia przyzwyczajenie - zanim jelitka mu się oczyszczą to jakieś 3 tyg min potrwa aż wydali wszystko co miał w organizmie. Obserwuj wagę - żeby w dół nie szła.

Ja się też prosiłam lekarza dopiero po 3 wizycie dał jak mały był do pół w wypryskach a za uszami prawie ranę miał - tak mu skóra popękała.

Zamierzasz iśc z Filipem na testy przed rozszerzeniem diety? bo znalazłam, że są te w stylu food detector i można iśc już z noworodkiem bo one pokazują nietolerancję więc się podaje dany produkt ale później i obserwuje - ale alergolog, którego znam 650zł za to bierze

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
ja nie mirabilka, ale wypowiem się beznadziejne to może one nie są, ale bez rewelacji, rzepy dobrze trzymają i wydaje mi się że nie są mniejsze od pampków, a nawet ciut dłuższe, ale sztywne i twarde; zakładam je na dzień i zmieniam co 3-4 godziny, nigdy nic nie przeciekło i wielkie kupy też dały radę utrzymać ja nigdy nie miałam dad ani babydream, ale cenowo chyba lepiej wypadają i podobno bardziej do pampków podobne, więc nie wiem czy te huggies warto.
oo no Twoja opinia bedzie bardziej miarodajna bo używasz - bo ja tylko wiesz po tajniacku w biedronce ale na dupsko nie zakładałam - może się skuszę na jedną paczkę na próbę jak piszesz, że dają radę - bo biedronkę mam prawie pod domem a za pamperami to jechac muszę do "miasta"

Cytat:
Napisane przez kapka Pokaż wiadomość
Witam młode mamusie
Mam drobne pytanie, może któraś będzie mi w stanie pomóc, za co będe bardzo wdzięczna!!
Myśle nad zakupem pasu poporodowego, czy któraś z Was stosowała ??

pozdrawiam serdecznie- mama wrześniowa 11'
nie używałam - a mama mówiła, żeby zakładacno i w sumie flaczek na brzuchu /fałda/ jest- ale nie wiem czy pas by tu coś zdziałał

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:16   #972
ada32
Wtajemniczenie

witajcie kochane po dłuuuugiej przerwie...
od razu napiszę że strasznie za wami tęskniłam...
nie wiem nawet od czego zacząć i czy tłumaczyć dlaczego tyle czasu mnie nie było z wami... najpierw awaria internetu... potem zwalony system potem .... komputer w naprawie ....poród i .....pogrzeb podopiecznej... potem oswojenie z sytuacją ach szkoda słów.... wczoraj udało mi się pierwszy raz usiąść do was i nadrabiac choć trochę...
rozumiecie oczywiście że nie jest to możliwe żebym nadrobiła... czytając niektóre posty płakałam jak bóbr... tyle emocji mnie ominęło i... hormony trochę też dały się we znaki....

kochane moje ... napewno napiszę wszystko o sobie i moim chłopczyku... potrzebuję trochę czasu i przypomnienia bo czas zlecial nieubłagalnie.... urodziłam syna Wiktorka dokładnie 21 kwietnia o 0:40 3300 i 56 długi... zdrowy choć musiał 5 godzin poleżeć w inkubatorze przez zielone wody... urodziłam siłami natury w 41 tygodniu i trwało to tzry dni... 18 pojechałam ze skurczami co 5 minut a potem to tylko czekanie ... bóle były ale szyjka stała w miejscu....nie rozwierała się.. dwa razy podano mi oksytocynę i dopiero siłą parcia rozerwałam ją bo mały już miał dość i mogło to skończyć się źle... naszczęscie wszystko w porządku a ja mimo wszystko z porodu jestem zadowolona ... nie z personelu i zasad panujących w szpitalu tylko z siebie i własnego instynktu... długa historia mojego porodu wymaga czasu żeby ją opisać wiec trochę później to zrobię

kochane cieszę się ze znów mogę być razem z Wami... proszę przyjmijcie mnie jeszcze raz i wybaczcie nieobecność niezależną ode mnie...

prunelle dziekuję ze byłaś ze mna w kontakcie smsowym i przekazywałas wiadomości
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:19   #973
Eirene1987
Zakorzenienie

dziekujemy ponownie za komplementy ciociom
młody aż kupę z radości zrobił znowu już 3

uśmiałam się dziś bo najpierw się wkurzyłam w nocy bo się obudził o 2 zamiast o 3-4 i na dodatek jak już go nakarmiłam (gdzie 150ml to mu było maaało) to zaczął stękać... i tak musiałam jeszcze 15minut czekac aż zrobi kupę... za to spaliśmy do 10.30

Cytat:
przyznać się która podmieniła mi dziecko nie dość że poszła spać o 4 to przebudziła się o 2, 4 i 6 a ja wyglądam jak zombi
spotkało mnie to samo co Olusie, zdarzyłam zamknąć stronę z forum i nagle słyszę że Nadia płacze w łóżeczku no to ja od razu do cyca bo nie jadła od 3 godz to myślę że na 100% głodna a ona pociągnęła dwa razy nic nie poleciało i jak wpadła w histerię to ją pół godz uspokajaliśmy, nie wiem co to było ale było straszne, na szczęście jak się uspokoiła to normalnie zjadła a mi ulżyło

eirene
nie martw się Oliwierek niedługo zacznie podnosić głowę tylko wszystko w swoim czasie super zdjęcia gratuluje skończonego 3 miesiąca

wklejam zdjęcia mojego Bubusia
jej wpsółczuję... najgorzej to jak się cżłowiek przyzwyczai do nie wstawania a tu zonk

dziękujjemy mam nadzieję kładę częśto na brzuchu ale on się tylko wkurza

śliczna Nadusia śliczna

Cytat:
witam. kurcze dziewczyny ale wy macie pomysly na te zdjecia boskie normalnie i wszystko zaczelo sie ode mnie z tym jedzeniem a o malo sie nie pozagryzalyscie tu
eee tam po prostu wymieniamy poglądy to normalne że każda ma inne zdanie tak to byłoby nudno

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
TZ mnie wkurzył maksymalnie wczoraj wieczorem - znów ten sam temat na tapecie już nie wytrzymałam i powiedziałam, że ma pakowac się i spier.dzielac do mamusi - bo ile można. Jedno mówi, obiecuje a robi inaczej - ja już nie mam sił na to.
jeny co za facet no... współćzuję...

Cytat:
co do pokarmow...to wogole teraz jest naprawde inaczej...
ostatnio moj tata mowil jak moja oliwucha miala pare tyg.czemu jeszcze nie daje jej jablka
a potem mi pow.ze dziwnie te nowe jedzenie chcesz jej wprowadzac(po 6miesiacu) ty jak mialas niiecale 2 miesiace mama juz ci rosol dawala
nie no to tak jak moja babcia nakarmiła ogórkową córkę swoją jak miała2 miesiące...moja mama wprowadzała pokarmy jak mieliśmy skończone 3 miesiące właściwie bliżej 4. oczywiście zupka to tylko ze swoich warzyw itd jabłuszka swoje, i wszystko
ale rosól...
no wiem że moja mama twierdzi że my w wieku 7-8miesięcy już rosół wcinaliśmy no ale tak kiedyś było tak jak aja pisała nie było słoiczków mamy same decydowały co kiedy podać skąd któraś mogła wiedzieć że jabłko to od 4 miesiąca... jak uważała tak podawała

a właśnie Iza czytałam gdzies to tak a propo armienia piersią to czytałam że po wojnie był trend na niekarmienie - mniej procent kobiet karmiło piersią niż teraz teraz wraca dopiero moda na karmienie

Cytat:
Ze zmian u nas tyle, że Małego w końcu tak zaatakowała skaza, że miał dosłownie skorupę na buzi, non stop się drapał, płakał, szaleństwo uprosiłam u pediatry zmianę mleka na nutramigen i w ciągu 2-3 dni nie ma ANI ŚLADU SKAZY... Jestem wściekła, że gastrolog, dermatolog ani pediatra nie chcieli zmieniać mleka i musiało dojść aż do takiej sytuacji
jezu tych lekarzy to trzeba czasem ufać swojej intuicji jednak...

Cytat:
Hejjjjjjjjjjj
nadrobilam wiecej jak polowe....
u nas pieknej pogody ciag dalszy..a ciesze sie nia jak chunczyk blaszka
caly czas na dworze na dodatek rodzina tz jest echhhhhhhh nie mam czasu zeby zasiasc na komipie...nie wiem jak to bedzie jak pojedziemy do PL...jak ja dam rade
no ale licze na spotkanie oczywiscie...ja sie pisze na sierpien
ja też się piszę na sierpień albo wrzesień

Cytat:
Napisane przez iizabelaa Pokaż wiadomość
poza tym temat na topie i pewnie jeszcze nie raz wróci
dokładnie
ale nie ma się co kłocić każda ma swoje zdanie i po to jest forum aby je wyrażać

Wreszcie z nami Oliwier 3.04.2011r.

Wreszcie wszyscy razem Marcel 7.01.2015 rok.

Eirene1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:21   #974
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Anessa Pokaż wiadomość
Z milych wiesci to za 4 dni konczymy 2 miesiace i wazymy 5,5kg
dodaje zdjecia mojego placzka, a co, pochwale sie jaki jest sliczny
no to ładnie już waży a włoski ma niesamowite

Cytat:
Napisane przez diatoma Pokaż wiadomość
bylismy dzis u tej pani ktora ma sie opiekować Tymkiem od pażdziernika. wszytsko w porządku, tylko ona chce zeby jej dziecko przywozic.a mnie sie to nie usmiecha, bo podejrzewam ze jej brat z ktorymmieszka pali fajki w domu i poza tym czuc orkopny zaduch. wiec bede sie poswiecac i wstawac 15 minut wczesniej zeby ją przywozic do nas przez okres zimy, potem niech sobie przychodzi. no i w kwestii finansow to chce 1000zł, a przypomne ze mieszkam w niespelna 17000 miescie i ta cena mnie zwaliła(liczyłam na 800). no ale jakos sie da radę.

Montii, nie mogłam przeżyc Twojego prania i zrobiłam dziś rano swoje. jutro sie jeszcze pobawie, bo dzi sbylismy caly dzien poza domem
Załącznik 4065795
Diatoma a nie chcecie jeszcze kogoś poszukać, skoro ta pani nie chce do Was przyjeżdżać i jeszcze sporo bieże? Czy już się zdecydowaliście na nią?

A pranie znów świetne ja też zrobię

Cytat:
Nadii coś się dziś przestawiło i zamiast o 7 obudziła się o 4.30. dziś szczepienie i mamy taka super pogodę, ze szokDziś wylicytowałam taka spódniczkę z majteczkami za 1 zł do tego jeszcze kilka sweterków
trzymamy kciuki za szczepienie

Cytat:
ah jaki on już dorosły
o jaki dorosły chłopak gratulacje

Cytat:
Napisane przez Olusiaa_ Pokaż wiadomość
a'propos skoków:

Marudne okresy zaczynaja byc coraz dluzsze, moga trwac az do 6 tygodni i zaczac sie juz w 14-tym tygodniu.
nie dobijaj nas

Cytat:
TZ mnie wkurzył maksymalnie wczoraj wieczorem - znów ten sam temat na tapecie już nie wytrzymałam i powiedziałam, że ma pakowac się i spier.dzielac do mamusi - bo ile można. Jedno mówi, obiecuje a robi inaczej - ja już nie mam sił na to.
i co on na to?
nie zadzwonił do mamusi w sprawie tych sprzętów Waszych??

Cytat:
traicionera [/B]a zielone to nie aktiv baby ?? dziekujemy i trzymamy kciuki za szczepionkę, oby jej nie zauważyła

śliczna ta Twoja mała, ostatnie zdjęcie przesłodkie

Cytat:
Ze zmian u nas tyle, że Małego w końcu tak zaatakowała skaza, że miał dosłownie skorupę na buzi, non stop się drapał, płakał, szaleństwo uprosiłam u pediatry zmianę mleka na nutramigen i w ciągu 2-3 dni nie ma ANI ŚLADU SKAZY...
o matko współczuję Tobie i małemu, że się tak męczył
no i żebyś Ty musiał prosić o zmianę mleka ...

Tajka a ja się na zdjecia nie załapałam, dodasz jeszcze

U nas wreszcie lepsza noc: 20.30-2, 3.15-5.15, 5.30-7 i ja jeszcze potem godzinkę dospałam bo tż wziął małego. Tylko od paru nocy po pierwszym karmieniu mi nie usypia, tylko oczy jak 5zł, gada, śmieje się a ja mam dość

Mel B 14/14 +

Czas edycji: 2011-07-04 o 11:23
Stary 2011-07-04, 11:22   #975
iweczka
Zakorzenienie

Hello w ten kolejny pochmurny dzień

Cytat:
Nadii coś się dziś przestawiło i zamiast o 7 obudziła się o 4.30. dziś szczepienie i mamy taka super pogodę, ze szokDziś wylicytowałam taka spódniczkę z majteczkami za 1 zł do tego jeszcze kilka sweterków
szalejesz kobieto
naszczeście kwoty nieznaczne to nie zujnujesz domowego budżetu

Cytat:

ah jaki on już dorosły

wczoraj kolacje miał sytą ale i tak wstał... trochę później no ale pobudka była ... on chyba się nie najada 4 miesiące wystarczyła mu moja pierś a teraz co.. jakieś cyrki nie wiem czy rozszerzanie diety by coś dało, co mu da jakiś kleik czy zupka jedna w ciągu dnia... chyba,że podam mu schabowego na kolację, taką opcję rozważam hahaha
Gratulacje dla Fabianka!!!!
Montii i ja sie zastanawiam czy Lence starcza moj pokarm bo budzi sie bardzo czesto w nocy pociagnie 10 min i zasypia i za 2-2.5 h to samo....
również mam problem bo nie wiem co z tym zrobic .......
ale schabowy-dobry wybór

Cytat:
Spadamy na szczepionkę, trzymajcie kciuki
Powodzenia!!!

castia, a od kiedy planujesz niekapek wprowadzac? ja ost.czytałam w gezetce że 6-7 m-c dziecko powinno pic z niekapka.
Czy tylko Nasze cory są takie antybutelkowe???
ja juz nie mam pomysłu na tą butle. spróbuje tak ja Iza pisała.
ale powoli mam dość tych cyrków z butlą

wanilia, śliczne fotki
iweczka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-07-04, 11:22   #976
ada32
Wtajemniczenie

teraz mały sobie spi a ja trochę poczytam przeszłośc w forum...
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:30   #977
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

Tajka a ja się na zdjecia nie załapałam, dodasz jeszcze

U nas wreszcie lepsza noc: 20.30-2, 3.15-5.15, 5.30-7 i ja jeszcze potem godzinkę dospałam bo tż wziął małego. Tylko od paru nocy po pierwszym karmieniu mi nie usypia, tylko oczy jak 5zł, gada, śmieje się a ja mam dość

traicionera - trzymamy kciukasy

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:30
Stary 2011-07-04, 11:36   #978
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
i co on na to?
nie zadzownił bo już mu się odwidziało - pewnie powiedział, że zadzwoni żeby miec spokój. Pojechałabym tam i zrobiła co trzeba z nimi najchętniej ale to jego starsi i on powinien - albo się mylę.
Ale miarka się przebrała.

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:42   #979
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Iza
ile u was trwal skok 12 tygodnia?
dokładnie nie pamiętam ale dobry tydzień

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Ja wprowadzanie jedzenia stałego teraz sobie nie wyobrażam (Idalia ma 3 miesiące 2 tygodnie)
głównie dlatego, że ona nie siedzi
nawet w leżaczku nie chce przebywać,
a na leżąc dawać dziecku jedzenie łyżeczką to średnio dla mnie
Stary 2011-07-04, 11:46   #980
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:
dokładnie nie pamiętam ale dobry tydzień

---------- Dopisano o 11:42 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ----------

Ja wprowadzanie jedzenia stałego teraz sobie nie wyobrażam (Idalia ma 3 miesiące 2 tygodnie)
głównie dlatego, że ona nie siedzi
nawet w leżaczku nie chce przebywać,
a na leżąc dawać dziecku jedzenie łyżeczką to średnio dla mnie
Moja ''siedzi'' i na plasko polezy jedynie jak jest zabawiana(gadamy do niej) albo karuzelka, albo mata... na rekach tylko w pozycji siedzacej... jak nie to placz, ale jedzenie wprowadza od 2 sierpnia;p no moze od 1;p
Musze poszukac polskiego sklepu, zeby polskie jedzonko kupowac na zmiane z hiszapnskim bo oni maja sliczki z rybami itp, a Lena Polpolka;p

Mojej malej skok 12 tygodnia trwal od polowy 10 tygodnia do polowy 12 heheh

Stary 2011-07-04, 11:48   #981
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iweczka Pokaż wiadomość
Czy tylko Nasze cory są takie antybutelkowe???
ja juz nie mam pomysłu na tą butle. spróbuje tak ja Iza pisała.
ale powoli mam dość tych cyrków z butlą
trzymam kciuki

TT chyba ma niekapki powyżej 4 miesiaca

Edytowane przez iizabelaa
Czas edycji: 2011-07-04 o 11:55
iizabelaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 11:50   #982
marsylia
Wtajemniczenie

Dziewczyny na stronie babyonline mozna wziac udzial w konkursie oilatum i przetestwoac kosmetyki

WYMIANKA
marsylia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:04   #983
traicionera
Zakorzenienie

Dziękuję za kciuki dziewczyny, ale Nadii nie zaszczepili. Po wszystkich badaniach dopiero lekarka zaczęła liczyć i się doliczyła, ze trzech dni brakuje do 6 tygodni od ostatniej szczepionki, wiec mamy przyjść w następny poniedziałek Tyle dobrego, ze już nie będzie ważenia i mierzenia obwodów, wiec trochę krócej, ale jestem zła, bo taka pogoda średnia i musiałam się z dzieckiem targać. Nadia wazy 6400 jak tupnie nóżką bo bez tupnięcia to 6390, wiec moja waga dobrze wazy, bo dziś pokazała 6400. Oczywiście nadal problem z główką, pediatra powiedziała, ze powinnyśmy iść na rehabilitacje, bo w tym wieku to Nadia powinna o wiele wyżej podnosić i lepiej trzymać Pytałam o soczki i powiedziała, ze z reguły się podaje po 4. miesiącu, ale jeśli są problemy z kupka, to można wcześniej Musze się porozglądać za jakimś rehabilitantem.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:12   #984
iizabelaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za kciuki dziewczyny, ale Nadii nie zaszczepili. Po wszystkich badaniach dopiero lekarka zaczęła liczyć i się doliczyła, ze trzech dni brakuje do 6 tygodni od ostatniej szczepionki, wiec mamy przyjść w następny poniedziałek Tyle dobrego, ze już nie będzie ważenia i mierzenia obwodów, wiec trochę krócej, ale jestem zła, bo taka pogoda średnia i musiałam się z dzieckiem targać. Nadia wazy 6400 jak tupnie nóżką bo bez tupnięcia to 6390, wiec moja waga dobrze wazy, bo dziś pokazała 6400. Oczywiście nadal problem z główką, pediatra powiedziała, ze powinnyśmy iść na rehabilitacje, bo w tym wieku to Nadia powinna o wiele wyżej podnosić i lepiej trzymać Pytałam o soczki i powiedziała, ze z reguły się podaje po 4. miesiącu, ale jeśli są problemy z kupka, to można wcześniej Musze się porozglądać za jakimś rehabilitantem.

A nie dała wam skierowania na rehabilitację?
Bo z tego co wiem to nfz refunduję 10 sesji rehabilitacyjnych.
Stary 2011-07-04, 12:13   #985
traicionera
Zakorzenienie

Cytat:
A nie dała wam skierowania na rehabilitację?
Bo z tego co wiem to nfz refunduję 10 sesji rehabilitacyjnych.
nie dala
ale podobno na nfz są u nas straszne terminy.
2016 rok -100
2015 rok -105
2014 rok-61
2013 rok-58
2012 rok-35

Komu komu, czyli książki do oddania
traicionera jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:20   #986
maggol111
Raczkowanie

oo matko dziewczyny ale lecicie z tymi postami ciężko sie Was nadrabia...

wszystkie zdjęcia cudne, muszę tez cos takiego porobić, chyba zacznę od prania

Cytat:
Napisane przez nuna_77 Pokaż wiadomość

Nie strasznie tym skokiem ,\ my skończyliśmy 10 tygodni w sobotę, ten w 8 t. był straszny
mój Mały w piątek skonczył 10 tygodni i od piątku jest cięzkoooo, chyba niestety zaczął sie skok..
w piątek w nocy obudził sie o 2.00 i nie chciał spac do 4.00, nie płakał, ale chciał sie bawic, pogadac itd. , wczoraj nie chciał w ogóle iść spac mimo ze w dzien prawie w ogóle nie spał i usnął w koncu dopiero ok 24.00 a zawsze usypiał zaraz po kapieli i jedzonku tzn. o. 19.-19.30, najpóźnoej 20.00.
no i oczywiscie straszna z niego marudaaaa

Cytat:

w ogóle mała sie przestawiła na 1 kupę dziennie- ale taką, że pampki nie dają rady. moczę w wiaderku osrane ciuszki, bo to jakoś nie chce schodzic
.
u mnie jest podobnie. Jedna kupka, ale taka ze aż wychodzi na plecy...no i oczywiscie najlepiej się ją robie na rękach u mamusi albo w łożku z rodzicami

U mnie w koncu na chwile przestało padać i mogłam pierwszy raz wyskoczyć z małym w Marsupi na zakupki. Super wygoda, ale mam wrazenie ze jakos mu ciasno.. albo to tylko mój wymysł.
dziewczyny które mają Marsupi - używacie jeszcze pasek zwężający?bo ja kupiłam uzywane Marsupi i takiego nie mamco prawda moje dziecko ma 2,5 miesiąca i ma baaaaardzo długie nogi i wydaje mi sie ze ok w nim siedzi, ale moze sie mylę?

boshe ale ludzie są beznadziejni, szczególnie stare baby - przechodzę ulicą a jedna do drugiej mówi - biedne dziecko, tak wisi - to o MArsupi było. i szybko sie odwróciła i odeszła chyba zebym nie zareagowała..a miałam ochotę z nią podyskutować, a jak położę dziecko do gondoli to pewnie by powiedziała - biedne dziecko leży w gondoli - to ten typ...

Edytowane przez maggol111
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:28
maggol111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:23   #987
gosiawolna
Rozeznanie

chyba mi sie zwiazek wali ;(((((((((((((((((
gosiawolna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:24   #988
wanilia83
Zadomowienie

Cytat:

Ze zmian u nas tyle, że Małego w końcu tak zaatakowała skaza, że miał dosłownie skorupę na buzi, non stop się drapał, płakał, szaleństwo uprosiłam u pediatry zmianę mleka na nutramigen i w ciągu 2-3 dni nie ma ANI ŚLADU SKAZY... Jestem wściekła, że gastrolog, dermatolog ani pediatra nie chcieli zmieniać mleka i musiało dojść aż do takiej sytuacji

ojj biedaczek, na szczęście już jest wszystko ok

ego dziękujemy

Cytat:
My dzisiaj standard,
pobudka na jedzenie o 5,
i potem do 8 spanko.

Idalia właśnie na macie ćwiczy przewracanie się na brzuszek i zawsze przy tym się irytuje
i wpada w złość
mogłabym się już nauczyć

cudowna jest

zastanawiam się czy to źle że Nadia jeszcze nawet nie ćwiczy przewrotu na brzuszek

dziękujemy

nuna

kasiunia dzieki za opinie na temat huggisów to ja się jednak wstrzymam, a nóż od kogoś dostaniemy no i dziękujemy za komplement

tajka
dziękujemy z czego twoja mała ma tą bluze szarą w grochy bo świetna

ada
witaj z powrotem

kapka
z pasem poporodowym ja bym się wstrzymała, jestem 4 miesiące po porodzie i brzuch mam jak przed zajściem w ciąże

eirene
buziaczki co do podnoszenia główki spróbuj coś przed nim położyć, jakąś grzechotkę lub inną ulubioną zabawkę może to go zainteresuje i podniesie dzielnie główkę

iweczka

traicionera
oby Nadia sama zaczęła podnosić główkę i niepotrzebna była rehabilitacja

wanilia83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-04, 12:25   #989
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
oo no Twoja opinia bedzie bardziej miarodajna bo używasz - bo ja tylko wiesz po tajniacku w biedronce ale na dupsko nie zakładałam - może się skuszę na jedną paczkę na próbę jak piszesz, że dają radę - bo biedronkę mam prawie pod domem a za pamperami to jechac muszę do "miasta"
wiadomo, że nie każdemu będą pasować my od początku używaliśmy tylko pampków oryginalnych, więc jak zobaczyłam tego huggiesa to w ogóle mi nie pasował, bo jest zupełnie inny w dotyku, ale że mamy 2 jumbo paki to zaczęłam używać i dają radę, a małemu też pasują bo go nie odparzają.

ada32 witaj
o matko ale miałaś poród, ale najważniejsze że wszystko jest dobrze

Tajka dzięki za zdjęcia, mała ma super irokeza pasuje jej i w ogóle wydaje mi się, że do Ciebie jest podobna.

Cytat:
nie zadzownił bo już mu się odwidziało - pewnie powiedział, że zadzwoni żeby miec spokój. Pojechałabym tam i zrobiła co trzeba z nimi najchętniej ale to jego starsi i on powinien - albo się mylę.
Ale miarka się przebrała.

zgadza się, on powinien, ale jakoś mu się do tego nie spieszy, a teściowa Twoich sprzętów używa, więc chyba czas wziąć sprawy w swoje ręce

traicionera niefajnie z tym szczepieniem, że też wcześniej się tego nie doliczyli
To ile Nadia przybrała od ostatniego ważenia?
A rehabilitacją się nie martw, poćwiczycie z małą i wszystko będzie ok, a może jeszcze sama już niedługo zacznie głowę podnosić

gosiawolna, co się dzieje?

Mel B 14/14 +

Czas edycji: 2011-07-04 o 12:29
Stary 2011-07-04, 12:29   #990
tajka88
Zakorzenienie

Cytat:

tajka dziękujemy z czego twoja mała ma tą bluze szarą w grochy bo świetna
Szczerze nie mam pojecia;p ale to jest kaftanik ktory byl ze spiochami(dosalam od przyjaciolki), spiochy za male a kaftanik ok... ;p

sprawdzilam jakas firma pinokio;p
Cytat:
chyba mi sie zwiazek wali ;(((((((((((((((((

---------- Dopisano o 11:29 ---------- Poprzedni post napisano o 11:27 ----------

Cytat:

Tajka dzięki za zdjęcia, mała ma super irokeza pasuje jej i w ogóle wydaje mi się, że do Ciebie jest podobna.

traicionera niefajnie z tym szczepieniem, że też wcześniej się tego nie doliczyli
To ile Nadia przybrała od ostatniego ważenia?
A rehabilitacją się nie martw, poćwiczycie z małą i wszystko będzie ok, a może jeszcze sama już niedługo zacznie głowę podnosić
chyba bardziej do taty podobna;p...

co do szczepienia to u mnie musi byc odstep 4 tygodni;p

jutor mamy kolejne

CZY WASZE DZIECI ''ZUJA'' WLASNY JEZYK? moja mala zuje;p i daje jej grzaczek i zadowolona a jak wypadnie to placze... wydaje mi sie ze ja dziasla swedza ale nie wiem... za szybko chyba... chociaz czytalam ze zeby moga wychodzic nawet kilka miesiecy tzn zaczac np w 3 miechu a wyjsc w 6;p

Edytowane przez tajka88
Czas edycji: 2011-07-04 o 12:31
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości