|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł na następną część Naszego wątku
|
|||
| Czy szkrab maly czy tez duzy zmiana diety mu posłuży-mamy III-IV.2011 |
|
9 | 17,31% |
| Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011 |
|
25 | 48,08% |
| Cycki idą w odstawkę, bo czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleka już nie wystarczają, zupki maluchy zajadają- mamy III-IV.2011 |
|
1 | 1,92% |
| Słoiczki, brokuły, zupa- nie straszna nam zielona kupa- mamy III-IV.2011 |
|
2 | 3,85% |
| Mleczko idzie w odstawkę, czas na pierwszą potrawkę- mamy III-IV.2011 |
|
13 | 25,00% |
| Głosujący: 52. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#931 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowo-kwietniowe bobasy wyjeżdżają na pierwsze wczasy! III-IV.2011
Cytat:
![]() uważaj z tym "rozwodnionym" mlekiem, kiedyś gdzieś słyszałam, że tak nie wolno robić, tylko oczywiście nie pamiętam dlaczego ![]() śpicie jeszcze??? niemożliwe ![]() mój się obudził dziś o 5 dostał cyca i poszedł spać i ja też zamiast nadrabiać wizaż itp poszłąm spać no i obudziliśmy się o 7:30 mały się najadł teraz leży gada z panem tetrusiem, ja zjadłam śniadanko i piję kawkę ![]() dzisiaj też może pranko zrobię ![]() no i jestem uziemiopna w domu, bo mąż musiał wziąć mój samochód, bo jemu pękła jakaś uszczelka i po piątkowym deszczu ma akwarium w samochodzie idę polezeć z małym w łóżku może jeszcze troszkę uśnie, bo to za wczesna pora dla niego no i oczywiście przypominamy jak Olek wygląda http:// pl.lennylamb.com/user/show_photo/3675 spacja przed pl. Edytowane przez ego_ego Czas edycji: 2011-07-04 o 07:59 |
|
|
|
|
#932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#933 |
|
Zakorzenienie
|
Nadii coś się dziś przestawiło i zamiast o 7 obudziła się o 4.30. dziś szczepienie i mamy taka super pogodę, ze szok
Dziś wylicytowałam taka spódniczkę z majteczkami za 1 zł do tego jeszcze kilka sweterków
|
#934 |
|
Wtajemniczenie
|
a co tu tak pusto???????
|
|
|
|
#935 |
|
Zadomowienie
|
Ale swietne fotki porobiłyscie
Ego super sesja, zagłosowałam Tajka Lenka śliczna dziewczyna widac,\że po mamie ![]() Kolba nareszcie z nami Diatoma boska fotka ![]() Ja nie Niutka, ale uważam ,że na spacerówkę jeszcze za wczeście, szczególnie jesli to kubełkowa, dziecko jak najdłużej powinno lezeć płasko Anessa ślicznie Nino w niebieskim ![]() Krusiak jak Ty to zrobiłas , że tak szybko schudłaś, zdradz nam sekret, gratuluje ![]() Co do zupek, to ja będę wprowadzała jak Jacuś skończy 6 miesięcy, może chwilę wczesniej, niech się nacieszy mamy mleczkiem jak najdłużej. Nie strasznie tym skokiem ,\ my skończyliśmy 10 tygodni w sobotę, ten w 8 t. był straszny
|
#936 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jak jem to uciekam do innego pokoju bo mi aż głupio,aaaa dziwnie się z tym czuję... na prawde ![]() Cytat:
ucieszy się ![]() super! super Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Lejdis Lejdis mój Fabian skończył 4 miesiące! ah jaki on już dorosły wczoraj kolacje miał sytą ale i tak wstał... trochę później no ale pobudka była ... on chyba się nie najada 4 miesiące wystarczyła mu moja pierś a teraz co.. jakieś cyrki nie wiem czy rozszerzanie diety by coś dało, co mu da jakiś kleik czy zupka jedna w ciągu dnia... chyba,że podam mu schabowego na kolację, taką opcję rozważam hahaha
|
|
#937 | |||
|
Wtajemniczenie
|
czesc mamuski
w koncu was nadrobilam moze troche po lebkach ale cokoliwek wiem co sie dizeje ;p przeprwaszam ze ni kazdje odpowiadm ale nie zacytowlao mi wsyztskiego standardowo ![]() sliczne wasze malenstwa a pomysly na zdjecia sie widze nei koncza - super sesje wam powychodizly ![]() moi faworyci to dizeci uczestniczace w praniu Kolba fajnei ze wsyztko sie dobrze potoczylo i mala rosnie zdrowo zagladaj czesciejCytat:
pozenij marchew + ziemniak pozniej marchew+ ziemniak+ dynia narazie tak zrobie pozniej zobacze ale zrobie to po 4 mies + 2 tyg bo maly sie za wczensi o ok 2 tyg urodizl ;p gratulacjeCytat:
Cytat:
miaam dizs isc do rossmana a tu taka pogoda ze nie che sie z lozka ruszac a co dopiero na dwor
|
|||
|
|
|
#938 | ||||||
|
Zadomowienie
|
przyznać się która podmieniła mi dziecko
nie dość że poszła spać o 4 to przebudziła się o 2, 4 i 6 a ja wyglądam jak zombi spotkało mnie to samo co Olusie, zdarzyłam zamknąć stronę z forum i nagle słyszę że Nadia płacze w łóżeczku no to ja od razu do cyca bo nie jadła od 3 godz to myślę że na 100% głodna a ona pociągnęła dwa razy nic nie poleciało i jak wpadła w histerię to ją pół godz uspokajaliśmy, nie wiem co to było ale było straszne, na szczęście jak się uspokoiła to normalnie zjadła a mi ulżyło ![]() agus super wygląda, jaka to mata?? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
tego to mój umysł nie pojmie nigdy a poza tym nie zarzucam ci i nie mam pretensji o to że posadziłaś Lenke, tylko dla mnie jest nieprawdopodobne że taki mały szkrab już siedzi sam i tyla w tym temacie eirene nie martw się Oliwierek niedługo zacznie podnosić głowę tylko wszystko w swoim czasie ![]() chyba tylko ze mnie takie anty talencie ![]() monti jak tam nocka ?? Olusia wielkie dzięki za przepisy, masz dużego buziaka ode mnie i Nadusi aja moja teściowa też cały czas się mnie pyta czy Nadia nie za cienko ubrana bo ma zimne łapki i Nadii też ![]() Cytat:
boskiego masz wędkarza w domu, na pierwszym wygląda jakby po flaszce przysnął a ta ryba ![]() Cytat:
wklejam zdjęcia mojego Bubusia
|
|
#939 |
|
Zadomowienie
|
hmm ciekawe czemu się nie wkleiły
![]() kolejna próba
![]() Edytowane przez wanilia83 Czas edycji: 2011-07-05 o 12:00 |
|
|
|
#940 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a skad gwiazdki??wycinalas??
|
|
#941 |
|
Rozeznanie
|
witam. kurcze dziewczyny ale wy macie pomysly na te zdjecia
i wszystko zaczelo sie ode mnie z tym jedzeniem a o malo sie nie pozagryzalyscie tu
|
|
|
|
#942 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#943 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak dorosły chlopakCytat:
![]() tez wolałam zielone ale i tak moim faworytem są active baby dobrze, ze akurat moja teściowa mnie popiera w kwestii hartowania malej ![]() piękna Nadunia, ślicznie główkę podnosi i mocno trzyma trzyrazyi-dzięks
|
|
#945 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ojej znowu nie nadrobię, bo idę się z małym bawić, ale to co wyłapałam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też podkusiłam się w rozszerzeniu diety tym, że mały bardzo dużo na cycku zaczął wisieć. Ale owocki przez nigo przelatują, więc się za bardzo tym nie naje. A z kaszkami jeszcze poczekam ze 2 miesiące. |Może 1,5. Śliczna.... Mały wczoraj nie chciał zasnąć do 12 w nocy....i co go odłożyliśmy to płakał i wołał coś w stylu "meme"
|
||
|
|
|
#946 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz cieplo moze chce mu sie pic?? czytalam ze dziecko na piersi spi ok.5-6h,twoj synek pamietam ze dlugo spal...ale moze teraz mu sie przestawilo i poprostu glodnieje,rosnie i wiecej potrzebuje ![]() moja mala spala przedtem do 4 rano a teraz wstaje kolo 2....wlasciwie to sie wierci albo cmoka rece a jak jej daje piers to je jak opetana moze u ciebie to samo![]() ---------- Dopisano o 09:06 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
,kiedy znudzony sie robi,kiedy spac itp.,takze nie rozumiem czemu ustepujesz tak tz.lepiej wytlumaczyc i isc na kompromis
|
|
#947 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zamierzam po skonczonym 5msc zaczac od jablka pozniej marchewka po 6 zupki pozniej kaszki, deserki Cytat:
![]() dziś już też zaliczyła wrzaski- tym razem na przewijaku. niedobra matka wymyła pupę i przebrała osranego bodziaka! w ogóle mała sie przestawiła na 1 kupę dziennie- ale taką, że pampki nie dają rady. moczę w wiaderku osrane ciuszki, bo to jakoś nie chce schodzic ja w ciągu dnia przemywam buźkę, rączki, kark rumiankiem, a dupkę po kupie myję watą z wodą Cytat:
juz miałam meża po mm wysyłac ![]() Montii a moze sprobuj pod wieczor czesciej go karmic Hogg pisala, ze powinno sie czesciej wieczorem przystawiac, zeby dziecko mialo zapas na noc. Jak zwykle je co 3 h, to spróbuj np. od 16 co 1,5h- 2 h i np. jak się kładziesz, na spiocha go pokarmic. dzis pobilysmy rekord spania- od 20.30 do 5. tylko, ze od 5 juz nie spi drzemnela sie teraz w bujaczku, oo i juz marudzi! zwariuję. Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-07-04 o 10:18 |
|||
|
|
|
#948 |
|
Zakorzenienie
|
Spadamy na szczepionkę, trzymajcie kciuki
|
#949 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale twoja laleczka cuuuudowna!!!! ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:10 ---------- Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#950 |
|
Rozeznanie
|
trzyrazyi myslisz ze nie prubujemy isc na kompromis?? tylko my oboje ciezkie przypadki jestesmy
|
|
|
|
#951 |
|
Zakorzenienie
|
trzymamy
a'propos skoków: Marudne okresy zaczynaja byc coraz dluzsze, moga trwac az do 6 tygodni i zaczac sie juz w 14-tym tygodniu. O Boże
|
|
|
|
#952 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale Nadusia słodka mniammmm Karuzela na mojego małego działa kupcio-pędnie co leży to kupa jest.TZ mnie wkurzył maksymalnie wczoraj wieczorem - znów ten sam temat na tapecie
|
|
#953 | ||
|
Zadomowienie
|
ten z motylem najlepszy dosłownie się uśmiałam
![]() Traicionera trzymam kciuki za szczepienie Cytat:
za dwa miesiące będę zasypywać was pytaniami tajka włoski twojej Lenki mnie powalają anessa Adriano śliczny Cytat:
ooo dobry pomysł pozwolisz że zgapię i też odrysuję diatoma boskie zdjęcie, a co do opiekunki to tylko ona wchodzi w grę?? może warto się jeszcze rozejrzeć Tymo wyszedł świetnie w takim szoku: co ja robie na tym chole.rnym sznurku ![]() ego coralady kliknięte montii gratulujemy ![]() agus już znalazłam ale dzięki traicionera a zielone to nie aktiv baby ?? tity dziękujemy mirabilka
|
|
#954 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ostatnio moj tata mowil jak moja oliwucha miala pare tyg.czemu jeszcze nie daje jej jablka ![]() a potem mi pow.ze dziwnie te nowe jedzenie chcesz jej wprowadzac(po 6miesiacu) ty jak mialas niiecale 2 miesiace mama juz ci rosol dawala
|
|
#955 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#956 |
|
Zakorzenienie
|
Zniknęłam na ponad tydzień, wybaczcie
najpierw byliśmy na weselu, Mały przez 2 dni był z dziadkami i dał pokaz dobrego zachowania, aż nie chcieli go oddawać teraz szykowaliśmy się do chrzcin córki szwagierki i wreszcie trochę można odetchnąć ![]() Ze zmian u nas tyle, że Małego w końcu tak zaatakowała skaza, że miał dosłownie skorupę na buzi, non stop się drapał, płakał, szaleństwo uprosiłam u pediatry zmianę mleka na nutramigen i w ciągu 2-3 dni nie ma ANI ŚLADU SKAZY... Jestem wściekła, że gastrolog, dermatolog ani pediatra nie chcieli zmieniać mleka i musiało dojść aż do takiej sytuacji Na szczęście śmierdziucha Filip zajada bez mrugnięcia okiem, chociaż mam pytanie do mamusiek, które też karmią nutramigenem (Bodajże Mirabilka??) Czy karmicie rzadziej tym mlekiem? Bebilon jadł co 3 h po 150-180 i nie było problemów, a nutramigen jak dawałam mu co 3 to zaczęło się mega ulewanie i rzadkie kupy, wypijał po 100 ml i płakał bo już mu było za dużo, a dopiero jak daję co 4 h to Filip zjada flachę a i tak w ogóle nie płacze do jedzenia już Czy wasze maluchy też tak sycą się tym mlekiem?
|
#957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#958 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#959 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bidulek czyli jednak matki wiedzą najlepiej
|
|
|
|
|
#960 |
|
Zadomowienie
|
Hejjjjjjjjjjj
nadrobilam wiecej jak polowe.... u nas pieknej pogody ciag dalszy..a ciesze sie nia jak chunczyk blaszka ![]() ![]() ![]() caly czas na dworze na dodatek rodzina tz jest echhhhhhhh nie mam czasu zeby zasiasc na komipie...nie wiem jak to bedzie jak pojedziemy do PL...jak ja dam rade no ale licze na spotkanie oczywiscie...ja sie pisze na sierpien ![]() ![]() ![]() u nas chyba tyle,mala rosnie jak nie wiem...18 mamy szczepienie kolejne,ostatnio marudna(ja bralam jaki slaby antybiotyk bo opuchlam od zeba )i mala miala probley z brzuszkiem ale juz ok jest... Wasze dzieciary cudowne!!!!!! pozdrowionka cioteczki
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

,\ my skończyliśmy 10 tygodni w sobotę, ten w 8 t. był straszny
życie ... 
nie wiem czy rozszerzanie diety by coś dało, co mu da jakiś kleik czy zupka jedna w ciągu dnia... chyba,że podam mu schabowego na kolację, taką opcję rozważam 

Na szczęście śmierdziucha Filip zajada bez mrugnięcia okiem, chociaż mam pytanie do mamusiek, które też karmią nutramigenem (Bodajże Mirabilka??) Czy karmicie rzadziej tym mlekiem? Bebilon jadł co 3 h po 150-180 i nie było problemów, a nutramigen jak dawałam mu co 3 to zaczęło się mega ulewanie i rzadkie kupy, wypijał po 100 ml i płakał bo już mu było za dużo, a dopiero jak daję co 4 h to Filip zjada flachę a i tak w ogóle nie płacze do jedzenia już