|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
daisy Lepiej
![]() ![]()
![]() |
#962 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Czytam na raty, bo moja Agata ma jakis czujnik w dupce, jak chcę coś zjesc to ta tez, jak chce napisac cos na wiz to marudzi
![]() ![]() Przyszła i karuzelka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#964 |
Zadomowienie
|
scio jakbys odłożyla do łóżeczka to pewnie by się obudziła
![]()
#965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jeszcze w czwarek ide na szczepienie do innej lekarki wiec popytam. jestem taka zła o ten aparat ze masakra. moze jest źłe ustawiony (licze na to...) a jak nie to chyba wystawie na allegro i kupię nowy tylko wtedy bede musiała was prosic o pomoc bo nie umiem wystawiac nic na allegro ![]() ok?? ![]()
![]() |
#966 |
Zadomowienie
|
masz 10 dni na ewentualny zwrot bez podania przyczyny rezygnacji z zakupu napisz do sprzedawcy ze chcesz ten zwrócic a zakupic inny model
#967 |
Zakorzenienie
|
Agnieszka.M; trzeba było zrobić zdj TŻ
![]() ![]() co to MTV Dance ??? Już kiedyś miałam Cię o to zapytać. Wstyd się przyznać, ale ja też lubię takiej muzyki posłuchać za co mnie mój mąż wyzywa, że niewyedukowana muzycznie jestem i na muzyce się nie znam... troszkę w tym racji jest. Lapika opanujesz na pewno, zdolna bestia jesteś ![]() Na długo zostawiacie Antosia z dziadziami ?? Klaterina; to ![]() ![]() ![]() Kochana, to nie masz prawa narzekać na Edzika... tylko spróbuj to ![]() ![]() ![]() ![]() Grazin, ale Ty nie sugeruj się milionami pikseli. One tak naprawdę mają dopiero znaczenie gdy drukujesz zdjęcie np w formacie plakatu.. wtedy im więcej mln tym lepiej. Jeśli robisz fotki, które potem 10x15 wywoływane, czy nawet ciut większe to i 10mln pikseli spokojnie wystarczy. Ja również bym dla świętego spokoju skonsulotwała Sebusia u innego pediatry.. życie mnie tego nauczyło i teraz zawsze tak robię.. A googli nie czytaj ! Ja też zdiagnozowałam u Gabryśki coś tam z mózgiem nie teges ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ---------- Grazin no własnie - a czy ten sprzedawca nie ma tego modelu jaki chcesz i po prostu wymienisz sobie ?
#968 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jakie badania miał Sebuś ?? IgG czy IgM ??? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#969 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ---------- Cytat:
![]() ![]() te dwa aparaty maja inne obiektywy i pewnie o to chodzi... wrr miał igg lekarka powiedziała ze nieznacznie podwyzszone ja tych badan nie widzialam tzn wyników
![]() |
#970 |
Zakorzenienie
|
Zwykle chodzę, trzęsę małym, odbijam, kołyszę.
Czasem robię przerwy po 15 minut i znów dostawiam. Zwykle zaś rezygnuję, odstawiam i noszę, a potem po 2h już karmię znów, bo Eda znów głodny ![]() Mam też doła, bo czuję się jakbym go katowała tym cyckiem, bo im bardziej chcę dać, tym bardziej on płacze...
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
grazin najlepiej napisz do sprzedawcy że rezygnujesz i chcesz odesłać od tego zacznij i zobaczysz co Ci napisze, napisz że to nie ten model chciałaś. Być może na stronie sprzedawca ma napisane co i jak ze zwrotami???? Popatrz.
Zdjęcia usuniesz a aparat odeślesz, poniesiesz koszty wszystkich przesyłek ale to i tak lepiej bo za wystawienie na allegro i potem za prowizje ze sprzedaży mogą być podobne koszty. ddaaiissyy wspaniale że Gabik tak dobrze zniosła szczepienia. My mamy 28.07 wrrrrr. Gusia a ja opisu porodu nie przeczytam bo do klubu nie należę ![]()
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-12 o 12:06 |
![]() ![]() |
![]() |
#972 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy żeby tak było chociaż kilka nocek z rzędu to bym chodziła wyspana
![]() ![]()
#973 |
Zadomowienie
|
Mattal a może on za dużo je ten Twój synuś, może jednak warto mu podać wodę lub herbatkę czasem??? Ogólnie to lekko nie masz i podziwiam Cię
![]() Mój syn jak był ten mega wielki upał był dużo spokojniejszy jak go w dzień wykąpałam, teraz mi się przypomniało.
#974 |
Zakorzenienie
|
mamaoptymistka; dobrze będzie - ja bardzo bałam się szczepienia i chyba więcej niż ona
![]() ![]() grazin a może sprzedający po prostu nie wystawił akurat tego modelu na aukcji ale ma takie w sprzedaży. Pytałaś? Wyślij maila, nic nie kosztuje ![]() Klaterina; ale może Radziu wcześniej marudził bo miał skok ?? u mnie tak było a teraz od piątku jest genialnie. Mimo, że Mała tylko na UU to śpi średnio od 23 do 5-6 rano non stop. I w ogóle wygrzeczniała nieziemsko więc nie zakładaj, że Radziu się popsuje ![]() ![]() agnieszka_pe, może nie zauważyłaś mojego posta z wczoraj albo ja nie zauważyłam Twojej odpowiedzi (za co w razie czego przepraszam ![]()
#975 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak ciągnie z butli (moje mleko), to 120-150ml. A herbatkę dostaje codziennie kilka razy, pije max 60ml, najczęściej 20-30. Oglądam albumy dla dzieci, chcę kupić i zrobić dla Edzika ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#976 |
Zadomowienie
|
ddaaiissyy Gabi dzielniejsza niż mężuś
![]()
#977 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
no i wytrzymuje 3h więc nie wiem o co loto ![]() teraz jadła o 12 jedną pierś, odbeczałam, drugiej nie chciała bo wierty były straszne, poleżała, położyłam na brzuszku - bek jeszcze jeden wyszedł, przystawiłam - nawet nie zassała, zrobiła się przed chwilą śpiąca - to zaniosłam do łóżeczka i podałam pierś, myślałam, że doje sobie - zassała, jakby chciała, ale znów połknęła powietrze i wierty masakryczne na nowo ![]() teraz nie wiem czy głodna nie jest !!! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Ja dzisiaj niestety z Wami nie posiedzę
![]() ![]() ![]() ![]() Paulizia, Aga.M, Siasiu, dziękuję za tak miłe komentarze ![]() Aga_Pe, oczywiście jak już będę po tej konsultacji to dam znać co i jak ![]() ![]() To lecę do mojej krzykaczki. Miłego dnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
andziot Edzik czasem płacze, czasem tylko wierzga.
Dziś dla próby dałam drugie U i było drugie 5 minut spokojnego jedzenia. A z pierwszej U mleko jeszcze leciało. Też nie wiem, o co loto, ale skoro lekarze mówią, że kolka, to może faktycznie kolka... Myślę nad takim albumem: http://allegro.pl/album-dziecka-pami...705209000.html Co sądzicie??
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
![]() Dziękujemy za wszystkie ![]() My już po szczepieniu. Pepe był bardzo dzielny ![]() ![]() Za 6 tygodni druga runda. Pepe waży 5100 g, w ciągu 19 dni przybył (tylko??) 400 g. Liczyłam na trochę więcej, ale pediatra mówi, że jest ok. Normalnie, dzisiaj przed szczepieniem stał się cud ![]() Pepe bujał się wcześniej w leżaczku ( z wibracjami ), wzięłam go, aby zmienić pieluchę i przebrać, a tutaj kupa ![]() ![]() Piotruś po szczepieniu trochę marudził, ale teraz wypił butlę i zasnął. daisy, ja tak naprawdę laptopa nie wyłączam, tylko klapkę zamykam, a ruter hula u nas całą dobę ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#981 | |||
Zakorzenienie
|
Hej kochane
ja dopiero teraz bo u nas od rana walka z maruda, podejrzewam kolki bo byo rzucanie sie przy UU i placz i wyginanie sie, ulalo sie i dopiero jak poszla kupa byla wielka radosc, 40 minut na macie i teraz spi! wreszcie od 6:45 ! w ogole wyjazd ok, mala spala w lozeczku turystycznym calkiem ok, ale sie rozregulowala jezdzeniem samochodem chyba bo w aucie ciagle spi i w sumie na spiocha ja karmilam na postojach i chyba jej sie pomylilo, ze to noc, bo pierwsza noc jeszvze bylo ok, pobudka 2-ga i 6-sta ale juz ostatnie dwie noce to pobudka 1-sza(ssanie raczek juz od polnocy) , 4:30, gdzie nagle sie chciala bawic po jedzeniu i zaraz 6:30 ale to juz zabawa, wiec TZ ja wzial do salonu a ja dospalam i nakarmilam ja dopiero o 7:45, w zwiazku z czym sila rzeczy chodze jak neptyk ![]() a wogole wyjazd ok, tylko ilosc rzeczy ktora wzielismy masakra! bo to taki camping byl, ale dalismy rade i mimo jednego wieczornego marudzenia, nie bylo z mala az tak zle. Pogoda typowo norweska, jeden wieczor oberwanie chmury i 15 stopni, drugi 25 i slonce, standard ![]() doczytywalam was od wczoraj ale dzis nie mialam jak napisac przez marude nasza ![]() Cytat:
musimy przeczekac te kolki i tyle, ja sie tylko ciesze, ze poki co Zoska w nocy nie placze.. Cytat:
![]() wiec tez nie wiem o co kaman, najbardziej mnie nmartwia teraz te czestsze karmienia w nocy bo nie wyrabiam.. musze ja karmic przed i po kapieli znowu, a nie tylko 2, 5 godz przed i zaraz po, sama nie wiem jak wrocic to tamtego systemu.. Cytat:
na szczepieniu moja miala dokladnie tak samo, placz przy wkluciu a potem ok, fajnie, ze tatus tak sie ladnie corcia zajmuje ![]() ide drzemac jak mala spi...caluje ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
Witam mamuski.
Dzisiaj kryzysowy dzien. Wstalam po 9 i nic jeszcze nie zrobilam po za jednym praniem. Mala dwa razy dzis przesikala pieluche, wszystko do przebrania, myslalam, ze na tym sie skonczy ale zrobila kupe i znowu musialam jej wszystko zmieniac bo wylecialo gora pieluchy ![]() ![]() Normalnie was dziewczyny podziwiam, ze dajecie sobie ze wszystkim rade. Ja ze wszystkim daleko w polu, musze jeszcze posprzatac i obiad ugotowac ale zanim sie za to zabiore to jeszcze musze sciagnac mleko i mala nakarmic. Byloby o wiele lzej gdyby chciala pic z UU a tak to tylko mycie butli i siacganie mleka. Moze do nocy wyrobie sie ze wszystkim. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#983 |
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() my dzisiaj już po spacerku.. moje dziecko po raz pierwszy miało problem z zaśnięciem w wózku.. chyba przez upał ![]() męzul poszedł jeżdzic a mały spi.. kupiłam sobie dzis dwie bluzeczki w rozmiarze jedno L i jestem mega dumna ![]() dziś idziemy do znajomych na kawę wieczorem..ciekawe jak maly będzie sie zachowywał ![]() Grazin ![]() ja już nie wyszukuje chorób małemu w internecie bo zwariować można od tego! po drugie gdyby na prawdę było coś poważnego to by nie podeszli do tego z takim spokojem1 mielibyście następne badania zlecone na bank! nie ma co się martwić! Andziot to ja tez małego zazwyczaj próbuje odbić jak mi wierzgać zaczyna...nie zawsze się udaje...ale na szczęsne po jedzonku całkowitym zawsze odbija. powiem wam, że odstawienie od piersi jak się dziecko rzucać zaczyna w moim przypadku tez pomaga...odkładam małego na chwile, bądź nosze on się uspokaja i potem próbuje znowu... aż w końcu się uspokaja i je ładnie... choć przyczyny i tak nie znam ![]() ---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- aaa i kupiłam ostatnio pieluszki w biedronce...i wzięłam odruchowo 2...a dziś do mnie dotarło, że one są do 6kg...i może ich nie zdążyć ponosić...już są na niego na styk...a mam cała pakę! mama dzisiaj do mnie, że ja nie powinnam go tak często karmić bo będzie gruby... ależ ona mnie wkurza ![]() ---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ---------- Grazin masz takiego klocuszka jak ja ![]() ![]()
#984 |
Zadomowienie
|
matallewar warto coś takiego mieć, kilka takich albumów jest też w empiku więc jeśli będziesz to możesz przejrzeć je na żywo, dla Radka pewnie też tam kupię, jak będę jakimś cudem w CH
anulinka2009 no to za udany dzień pod względem szczepień i kupy Piotrusia ![]() antropia teksty zupełnie jak od mojej mamy ![]() weszłam w spodenki przedciążowe, na brzuchu są opięte, ale jednak ![]()
#985 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy to normalne, ze dziecku strasznie schodzi skora mimo smarowania oliwka?
Bo mojej malej skora schodzi platami, smaruje ja codziennie, czasem nawet dwa razy dziennie. |
![]() ![]() |
![]() |
#986 |
Zadomowienie
|
witam
u nas chyba etap drugiego skoku, bo mały od czwartku ma dni marudzenia, wszystko złe łącznie z rączkami ![]() ![]() ![]() Klaterina ![]() Anulinka brawa dla Pepe że był taki dzielny na szczepieniach, u nas wszystko przed nami, czekamy do 21 i ciekawe czy Mateusz też będzie taki dzielny ![]() Anula to ty pewnie super opalona jesteś skoro pogoda była w miarę udana no to tyle co zdążyłam, lecę bo mały wyjec się dopomina mojego towarzystwa
#987 |
Zadomowienie
|
moje dziecko śpi, o 15 karmienie potem kupa, ciąg dalszy karmienia i dalej kimono
![]() ![]() Martynko nam schodziła skóra na początku, ale nie płatami tylko takimi drobinkami i po oliwkowaniu po kąpieli po pewnym czasie to zniknęło
#988 |
Wtajemniczenie
|
moj Antos ma dzisiaj 6 tygodni
![]() ...i wazy 5880 gramow ![]()
''...Look at me! I Just can’t believe what they’ve done to me. We could never get free. I just wanna be! I just wanna dream...'' Edytowane przez Paulizia Czas edycji: 2011-07-12 o 16:01 |
![]() ![]() |
![]() |
#989 |
Wtajemniczenie
|
Martynka nam tez skóra bardzo schodziła z nóżek i z rączek...oliwka pomagałą na chwile po kąpaniu...kupiłam krem oliatum i posmarowałam dwa razy i wszystko znikneło
![]() i oliwka daje najlepsze efekty jak wkropisz ja do wanienki podczas kapania...nie bezpośrednio na skórę...teraz tak robimy i nie ma w ogóle suchej skóry ![]()
#990 |
Wtajemniczenie
|
Andziot, Matall moj wlasnie dal popis przy cycku jak mu dalam bez nakladki. Wsciek straszny dopoki nie nalozylam oslonki. Chcialam odsatwic juz nakladki... kurcze, kurcze, kurcze!!!!!!!!! przyzwyczailam go chyba
![]() martynka89 u nas tez po oliatum zeszlo.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:40.