Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-12, 11:16   #961
matallewar
Zakorzenienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

daisy Lepiej Spał 22:30-2:30 i 2:45-6:00 i 7:30-9:00

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 11:20   #962
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Czytam na raty, bo moja Agata ma jakis czujnik w dupce, jak chcę coś zjesc to ta tez, jak chce napisac cos na wiz to marudzi w ogóle wywinęła mi w nocy numer Położyłam ją o 22 spać. O 12.30 w nocy słyszę jak kwęka, więc myśle ze pewnie głodna i się zaraz obudzi na karmienie, to sobie pomyslałam, ze ją w pół śnie nakarmie, wiec wycigam ją ale ona tylko ciumknęła 2 razy i kima, to sobie pomyslałam dalej, ze nie bede jej odkładać, bo sie zaraz obudzi i położyłam ją z nami i usnęłyśmy i cholernik obudził się o 4.30.

Przyszła i karuzelka

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 11:25   #963
Agnieszka.M
Rozeznanie

Scio no tak to jest z tymi naszymi kochanymi złośliwcami

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 11:27   #964
mamaoptymistka
Zadomowienie

scio jakbys odłożyla do łóżeczka to pewnie by się obudziła i jak karuzelka jesteś nią zachwycona pewnie co????
Stary 2011-07-12, 11:36   #965
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Grazin!!!! Seba jest slicznym i zdrowym jak kon chlopcem, ktory lubi jak go mama buja noga Nie czytaj google, bo to jest masakra co czasem mozna wynalezc. Ja przez google mialam grzybice piersi , bo tak wyczytalam, znajomej wmowilam jakas chorobe, a sobie przedwczesny porod pediatrzy napewno wiedza co mowia

AgnieszkaM u nas wieczorami Rmf maxxx lub Planeta FM. W ciazy ten rodzaj muzyki strasnzie mnie draznil, mimo ze wczesniej tylko house'u sluchalam
masz racje powinnam zluzować... mysle ze gdyby cos bylo nie tak to kazałaby mi wczesniej przyjsc albo cos...
jeszcze w czwarek ide na szczepienie do innej lekarki wiec popytam.

jestem taka zła o ten aparat ze masakra.
moze jest źłe ustawiony (licze na to...)
a jak nie to chyba wystawie na allegro i kupię nowy
tylko wtedy bede musiała was prosic o pomoc bo nie umiem wystawiac nic na allegro
ok??
Stary 2011-07-12, 11:47   #966
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
jestem taka zła o ten aparat ze masakra.
moze jest źłe ustawiony (licze na to...)
a jak nie to chyba wystawie na allegro i kupię nowy
tylko wtedy bede musiała was prosic o pomoc bo nie umiem wystawiac nic na allegro
ok??
masz 10 dni na ewentualny zwrot bez podania przyczyny rezygnacji z zakupu napisz do sprzedawcy ze chcesz ten zwrócic a zakupic inny model
Stary 2011-07-12, 11:50   #967
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Agnieszka.M; trzeba było zrobić zdj TŻ widok z pewnoscia niezapomniany
co to MTV Dance ??? Już kiedyś miałam Cię o to zapytać. Wstyd się przyznać, ale ja też lubię takiej muzyki posłuchać za co mnie mój mąż wyzywa, że niewyedukowana muzycznie jestem i na muzyce się nie znam... troszkę w tym racji jest.
Lapika opanujesz na pewno, zdolna bestia jesteś
Na długo zostawiacie Antosia z dziadziami ??

Klaterina; to za cudowną nockę Widzisz, naprawił się raz dwa Radziu

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
daisy Lepiej Spał 22:30-2:30 i 2:45-6:00 i 7:30-9:00
Kochana, to nie masz prawa narzekać na Edzika... tylko spróbuj to

Grazin, ale Ty nie sugeruj się milionami pikseli.
One tak naprawdę mają dopiero znaczenie gdy drukujesz zdjęcie np w formacie plakatu.. wtedy im więcej mln tym lepiej. Jeśli robisz fotki, które potem 10x15 wywoływane, czy nawet ciut większe to i 10mln pikseli spokojnie wystarczy.
Ja również bym dla świętego spokoju skonsulotwała Sebusia u innego pediatry.. życie mnie tego nauczyło i teraz zawsze tak robię..
A googli nie czytaj ! Ja też zdiagnozowałam u Gabryśki coś tam z mózgiem nie teges Więcej nie czytam.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Grazin no własnie - a czy ten sprzedawca nie ma tego modelu jaki chcesz i po prostu wymienisz sobie ?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 11:51   #968
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
U nas to tak wygląda, że 5 minut je spokojnie (zaspokaja pierwszy głód), a potem się rzuca.
Odstawiony od cycka od razu się uspokaja

Podobno dzieci mają tak, że jak np. raz mocno zaboli podczas jedzenia, to potem zachowują się jakby bolało, chociaż nie boli - bo im się źle kojarzy...
Może to dlatego? Nie wiem...
i co z tym robisz ???

Cytat:
ogólnie u trzech pediatrów był...
juz sama nie wiem co robic
a jakie badania miał Sebuś ??
IgG czy IgM ???

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 11:53   #969
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
masz 10 dni na ewentualny zwrot bez podania przyczyny rezygnacji z zakupu napisz do sprzedawcy ze chcesz ten zwrócic a zakupic inny model
no ale jak to działa jak ten aparat jest juz uzywany przeze,mnie to moge go zwrócic?

---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:51 ----------

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Agnieszka.M; trzeba było zrobić zdj TŻ widok z pewnoscia niezapomniany
co to MTV Dance ??? Już kiedyś miałam Cię o to zapytać. Wstyd się przyznać, ale ja też lubię takiej muzyki posłuchać za co mnie mój mąż wyzywa, że niewyedukowana muzycznie jestem i na muzyce się nie znam... troszkę w tym racji jest.
Lapika opanujesz na pewno, zdolna bestia jesteś
Na długo zostawiacie Antosia z dziadziami ??

Klaterina; to za cudowną nockę Widzisz, naprawił się raz dwa Radziu

Kochana, to nie masz prawa narzekać na Edzika... tylko spróbuj to

Grazin, ale Ty nie sugeruj się milionami pikseli.
One tak naprawdę mają dopiero znaczenie gdy drukujesz zdjęcie np w formacie plakatu.. wtedy im więcej mln tym lepiej. Jeśli robisz fotki, które potem 10x15 wywoływane, czy nawet ciut większe to i 10mln pikseli spokojnie wystarczy.
Ja również bym dla świętego spokoju skonsulotwała Sebusia u innego pediatry.. życie mnie tego nauczyło i teraz zawsze tak robię..
A googli nie czytaj ! Ja też zdiagnozowałam u Gabryśki coś tam z mózgiem nie teges Więcej nie czytam.

---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Grazin no własnie - a czy ten sprzedawca nie ma tego modelu jaki chcesz i po prostu wymienisz sobie ?
sprzedawca nie ma tego model;u co ja chce

te dwa aparaty maja inne obiektywy i pewnie o to chodzi...
wrr

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
i co z tym robisz ???

a jakie badania miał Sebuś ??
IgG czy IgM ???
miał igg
lekarka powiedziała ze nieznacznie podwyzszone
ja tych badan nie widzialam tzn wyników
Stary 2011-07-12, 12:02   #970
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
i co z tym robisz ???
Zwykle chodzę, trzęsę małym, odbijam, kołyszę.
Czasem robię przerwy po 15 minut i znów dostawiam.

Zwykle zaś rezygnuję, odstawiam i noszę, a potem po 2h już karmię znów, bo Eda znów głodny

Mam też doła, bo czuję się jakbym go katowała tym cyckiem, bo im bardziej chcę dać, tym bardziej on płacze...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-12, 12:05   #971
mamaoptymistka
Zadomowienie

grazin najlepiej napisz do sprzedawcy że rezygnujesz i chcesz odesłać od tego zacznij i zobaczysz co Ci napisze, napisz że to nie ten model chciałaś. Być może na stronie sprzedawca ma napisane co i jak ze zwrotami???? Popatrz.
Zdjęcia usuniesz a aparat odeślesz, poniesiesz koszty wszystkich przesyłek ale to i tak lepiej bo za wystawienie na allegro i potem za prowizje ze sprzedaży mogą być podobne koszty.

ddaaiissyy wspaniale że Gabik tak dobrze zniosła szczepienia. My mamy 28.07 wrrrrr.

Gusia a ja opisu porodu nie przeczytam bo do klubu nie należę

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-12 o 12:06
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 12:06   #972
Klaterina
Zadomowienie

ddaaiissyy żeby tak było chociaż kilka nocek z rzędu to bym chodziła wyspana miałabym więcej siły na wszystko - muszę to z dziecinką przedyskutować
Stary 2011-07-12, 12:10   #973
mamaoptymistka
Zadomowienie

Mattal a może on za dużo je ten Twój synuś, może jednak warto mu podać wodę lub herbatkę czasem??? Ogólnie to lekko nie masz i podziwiam Cię

Mój syn jak był ten mega wielki upał był dużo spokojniejszy jak go w dzień wykąpałam, teraz mi się przypomniało.
Stary 2011-07-12, 12:24   #974
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

mamaoptymistka; dobrze będzie - ja bardzo bałam się szczepienia i chyba więcej niż ona Pani poleciła nam abyśmy kupili altacet w żelu i posmarowali nóżki, że to chłodzi, łagodzi i być może też dzięki temu nie ma żadnego obrzęku itp. Bo ja jak sobie przypomnę swoje szczepienia, które robiłam w październiku przeciwko m.in żółtaczce, polio i tężcowi to mam gęsią skórkę tak bardzo bolało samo szczepienie a i potem miałam niesamowity ból ręki, który budził mnie w nocy. O altacecie wówczas nie wiedziałam

grazin a może sprzedający po prostu nie wystawił akurat tego modelu na aukcji ale ma takie w sprzedaży. Pytałaś? Wyślij maila, nic nie kosztuje

Klaterina; ale może Radziu wcześniej marudził bo miał skok ?? u mnie tak było a teraz od piątku jest genialnie.
Mimo, że Mała tylko na UU to śpi średnio od 23 do 5-6 rano non stop. I w ogóle wygrzeczniała nieziemsko więc nie zakładaj, że Radziu się popsuje Tzn pewnie do następnego skoku

agnieszka_pe, może nie zauważyłaś mojego posta z wczoraj albo ja nie zauważyłam Twojej odpowiedzi (za co w razie czego przepraszam ) możesz podesłać mi linka do tego pasa do elektrostymulacji ?? Jesteś zadowolona z jego efektów, prawda?

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 12:25   #975
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Mattal a może on za dużo je ten Twój synuś, może jednak warto mu podać wodę lub herbatkę czasem??? Ogólnie to lekko nie masz i podziwiam Cię

Mój syn jak był ten mega wielki upał był dużo spokojniejszy jak go w dzień wykąpałam, teraz mi się przypomniało.
Za dużo raczej nie...
Jak ciągnie z butli (moje mleko), to 120-150ml.

A herbatkę dostaje codziennie kilka razy, pije max 60ml, najczęściej 20-30.

Oglądam albumy dla dzieci, chcę kupić i zrobić dla Edzika

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-12, 12:27   #976
Klaterina
Zadomowienie

ddaaiissyy Gabi dzielniejsza niż mężuś u nas całkiem możliwe że to skok był, teraz książę śpi znowu jak za dawnych czasów, zjadł o 12 i kimono
Stary 2011-07-12, 12:30   #977
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
miał igg
lekarka powiedziała ze nieznacznie podwyzszone
ja tych badan nie widzialam tzn wyników
dziwne że IgM nie zrobili

Cytat:
Zwykle chodzę, trzęsę małym, odbijam, kołyszę.
Czasem robię przerwy po 15 minut i znów dostawiam.

Zwykle zaś rezygnuję, odstawiam i noszę, a potem po 2h już karmię znów, bo Eda znów głodny

Mam też doła, bo czuję się jakbym go katowała tym cyckiem, bo im bardziej chcę dać, tym bardziej on płacze...
Gabrysia nie płacze, ale wierzga ...
no i wytrzymuje 3h więc nie wiem o co loto
teraz jadła o 12 jedną pierś,
odbeczałam,
drugiej nie chciała bo wierty były straszne,
poleżała, położyłam na brzuszku - bek jeszcze jeden wyszedł,
przystawiłam - nawet nie zassała,
zrobiła się przed chwilą śpiąca - to zaniosłam do łóżeczka
i podałam pierś, myślałam, że doje sobie - zassała, jakby chciała, ale znów połknęła powietrze i wierty masakryczne na nowo
teraz nie wiem czy głodna nie jest !!!

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 12:34   #978
listopadowa80
Zakorzenienie

Ja dzisiaj niestety z Wami nie posiedzę. Izka od rana się drze. Jeść nie chce, na ręce nie chce, nic nie chce. Kolka okropna, bobotic i nawet virbucol nie pomogły. Tzn. przysnęła na 15 minut i znowu raban

Paulizia, Aga.M, Siasiu, dziękuję za tak miłe komentarze

Aga_Pe, oczywiście jak już będę po tej konsultacji to dam znać co i jak. Tak wstępnie ocenili (drogą mailową opisywałam problem i załączyłam fotki), że byłoby potrzebne 30 sesji (po 10: RF, EMS i drenaż limfatyczny body shape). Ale to wszystko jest jeszcze do weryfikacji (być może jednak mniej sesji będzie, albo któryś zabieg nie będzie konieczny, a może wręcz odwrotnie...). Oczywiście chodzi o sam brzuch, bo resztę ciała wymodeluję na aerobiku

To lecę do mojej krzykaczki. Miłego dnia
listopadowa80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 12:45   #979
matallewar
Zakorzenienie

andziot Edzik czasem płacze, czasem tylko wierzga.
Dziś dla próby dałam drugie U i było drugie 5 minut spokojnego jedzenia.
A z pierwszej U mleko jeszcze leciało.
Też nie wiem, o co loto, ale skoro lekarze mówią, że kolka, to może faktycznie kolka...

Myślę nad takim albumem:
http://allegro.pl/album-dziecka-pami...705209000.html
Co sądzicie??

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 13:28   #980
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam dziewczyny

Dziękujemy za wszystkie
My już po szczepieniu. Pepe był bardzo dzielny Wypił, co trzeba i bardzo mało płakał po ukłuciach. TŻ go trzymał, potem mocno przytulił i było ok. Za chwilę już się uśmiechał
Za 6 tygodni druga runda.
Pepe waży 5100 g, w ciągu 19 dni przybył (tylko??) 400 g. Liczyłam na trochę więcej, ale pediatra mówi, że jest ok.

Normalnie, dzisiaj przed szczepieniem stał się cud
Pepe bujał się wcześniej w leżaczku ( z wibracjami ), wzięłam go, aby zmienić pieluchę i przebrać, a tutaj kupa Nie wiem, czy to zasługa leżaczka, czy probiotyków, ale najważniejsze, że się udało, bez płaczu, bólu brzuszka i czopków. To była najszczęśliwsza chwila dzisiejszego dnia
Piotruś po szczepieniu trochę marudził, ale teraz wypił butlę i zasnął.

daisy, ja tak naprawdę laptopa nie wyłączam, tylko klapkę zamykam, a ruter hula u nas całą dobę, jak wstaję w nocy, to tylko klapkę otwieram i jest, dzisiaj rano 130 ml ściągałam gdzieś 20 minut, poszło szybciutko, tyle, że miałam przerwę ponad 5 godzin.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 13:37   #981
anula_81
Zakorzenienie

Hej kochane
ja dopiero teraz bo u nas od rana walka z maruda, podejrzewam kolki bo byo rzucanie sie przy UU i placz i wyginanie sie, ulalo sie i dopiero jak poszla kupa byla wielka radosc, 40 minut na macie i teraz spi! wreszcie od 6:45 !

w ogole wyjazd ok, mala spala w lozeczku turystycznym calkiem ok, ale sie rozregulowala jezdzeniem samochodem chyba bo w aucie ciagle spi i w sumie na spiocha ja karmilam na postojach i chyba jej sie pomylilo, ze to noc, bo pierwsza noc jeszvze bylo ok, pobudka 2-ga i 6-sta ale juz ostatnie dwie noce to pobudka 1-sza(ssanie raczek juz od polnocy) , 4:30, gdzie nagle sie chciala bawic po jedzeniu i zaraz 6:30 ale to juz zabawa, wiec TZ ja wzial do salonu a ja dospalam i nakarmilam ja dopiero o 7:45, w zwiazku z czym sila rzeczy chodze jak neptyk

a wogole wyjazd ok, tylko ilosc rzeczy ktora wzielismy masakra! bo to taki camping byl, ale dalismy rade i mimo jednego wieczornego marudzenia, nie bylo z mala az tak zle. Pogoda typowo norweska, jeden wieczor oberwanie chmury i 15 stopni, drugi 25 i slonce, standard
doczytywalam was od wczoraj ale dzis nie mialam jak napisac przez marude nasza

Cytat:
andziot Edzik czasem płacze, czasem tylko wierzga.
Dziś dla próby dałam drugie U i było drugie 5 minut spokojnego jedzenia.
A z pierwszej U mleko jeszcze leciało.
Też nie wiem, o co loto, ale skoro lekarze mówią, że kolka, to może faktycznie kolka...
?
Matall to widze, ze historia tak jak u nas. Ja mysle ze to kolka, a z pewnoscia problemy z brzuszkiem tak jak u nas, czasem jest lepiej, odbicie pomaga, a czasem nie, i jest placz po wypluciu cycka taki gornych lotow i teraz jak zrobila spektakularna kupke to pomoglo, ale bylysmy sie zwazyc, i od piatku przytyla 150 gramow wiec znowu niezle.
musimy przeczekac te kolki i tyle, ja sie tylko ciesze, ze poki co Zoska w nocy nie placze..

Cytat:
Gabrysia nie płacze, ale wierzga ...
no i wytrzymuje 3h więc nie wiem o co loto
teraz jadła o 12 jedną pierś,
odbeczałam,
drugiej nie chciała bo wierty były straszne,
poleżała, położyłam na brzuszku - bek jeszcze jeden wyszedł,
przystawiłam - nawet nie zassała,
zrobiła się przed chwilą śpiąca - to zaniosłam do łóżeczka
i podałam pierś, myślałam, że doje sobie - zassała, jakby chciała, ale znów połknęła powietrze i wierty masakryczne na nowo
teraz nie wiem czy głodna nie jest !!!
u mnie sie andziotku zaczelo od wierzgania, a potem jak wiesz byly placze, szczegolnie wieczorem, beki tez nie pomagaja czasem, glodna Gabi moze nie jest, mnie tak sugerowano, zebym podala sztuczne mleko, wiec probowalam np wczoraj jak byl placz przy jedzeniu, ale nie chciala
wiec tez nie wiem o co kaman, najbardziej mnie nmartwia teraz te czestsze karmienia w nocy bo nie wyrabiam..
musze ja karmic przed i po kapieli znowu, a nie tylko 2, 5 godz przed i zaraz po, sama nie wiem jak wrocic to tamtego systemu..

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Oj wyspana się nieziemsko czuję. O 23 standardowo dziecinka poszła spać - w łóżeczku (!) Usnęła w 5 minutek a potem pobudka na cyca 5.15!!
Wzięłam ją do łóżka mojego, przewinęłam prawie na śpiocha, pociumciała z 20min i spała do 11, ja ciut krócej do 10.20
Na szczepieniu nie było źle.
Musialam ją trzymać za kolanko... (małż schował się za parawanem, bo patrzeć nie mógł )
Zapłakała na szczęście tylko w chwili ukłucia - wzięłam na rączki, przytuliłam i był koniec płaczu. Po drugim szczepieniu na rączki wziął tatuś i Mała od razu usnęła tak więc chyba bardziej ja się bałam tego szczepienia.
Powikłań nie ma ale na wszelki wypadek kupilismy viburcol choć się nie przydał, Gabrysia spokojniutka.
No a na kontroli u ginka także wszystko ok. Szyjka wzorcowa usłyszałam a mięśniak niestety jest nadal o wielkości 14mm
zazdroszzce wyspania, ja od wyjazdu(na wyjezdzie wiadomo malo spania...) nie wyspalam sie dluzej niz w systemie 2 godziny, 2,5 plus 1 godzina dosypiania (wliczajac oczywiscie stekania nocne i cmokanie raczek, ktore tez nie daja mi spac..)
na szczepieniu moja miala dokladnie tak samo, placz przy wkluciu a potem ok, fajnie, ze tatus tak sie ladnie corcia zajmuje

ide drzemac jak mala spi...caluje

Zosienka jest juz z nami

Zosia
anula_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:31   #982
martynka89
Zakorzenienie

Witam mamuski.

Dzisiaj kryzysowy dzien. Wstalam po 9 i nic jeszcze nie zrobilam po za jednym praniem. Mala dwa razy dzis przesikala pieluche, wszystko do przebrania, myslalam, ze na tym sie skonczy ale zrobila kupe i znowu musialam jej wszystko zmieniac bo wylecialo gora pieluchy Musialam wstawic jeszcze malej pranie bo nie wyrobie z ubrankami jak tak dalej pojdzie. Tylko nie wiem co jest nie tak, przeciez ona ma dopiero 2 tygodnie, jedynki sa na niej duze wiec dlaczego przeciekaja? Mialam wszystko dobrze pozapinane, falbanki wywiniete a pielucha przeciekla.

Normalnie was dziewczyny podziwiam, ze dajecie sobie ze wszystkim rade. Ja ze wszystkim daleko w polu, musze jeszcze posprzatac i obiad ugotowac ale zanim sie za to zabiore to jeszcze musze sciagnac mleko i mala nakarmic. Byloby o wiele lzej gdyby chciala pic z UU a tak to tylko mycie butli i siacganie mleka. Moze do nocy wyrobie sie ze wszystkim.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 14:49   #983
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Hej

my dzisiaj już po spacerku..
moje dziecko po raz pierwszy miało problem z zaśnięciem w wózku..
chyba przez upał
męzul poszedł jeżdzic a mały spi..
kupiłam sobie dzis dwie bluzeczki w rozmiarze jedno L i jestem mega dumna
dziś idziemy do znajomych na kawę wieczorem..ciekawe jak maly będzie sie zachowywał

Grazin pierwsze ban na google.
ja już nie wyszukuje chorób małemu w internecie bo zwariować można od tego! po drugie gdyby na prawdę było coś poważnego to by nie podeszli do tego z takim spokojem1 mielibyście następne badania zlecone na bank! nie ma co się martwić!

Andziot to ja tez małego zazwyczaj próbuje odbić jak mi wierzgać zaczyna...nie zawsze się udaje...ale na szczęsne po jedzonku całkowitym zawsze odbija.

powiem wam, że odstawienie od piersi jak się dziecko rzucać zaczyna w moim przypadku tez pomaga...odkładam małego na chwile, bądź nosze on się uspokaja i potem próbuje znowu... aż w końcu się uspokaja i je ładnie... choć przyczyny i tak nie znam

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

aaa i kupiłam ostatnio pieluszki w biedronce...i wzięłam odruchowo 2...a dziś do mnie dotarło, że one są do 6kg...i może ich nie zdążyć ponosić...już są na niego na styk...a mam cała pakę!

mama dzisiaj do mnie, że ja nie powinnam go tak często karmić bo będzie gruby...

ależ ona mnie wkurza

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:40 ----------

Grazin masz takiego klocuszka jak ja mój ma 5500 a ma dopiero 5 tyg
Stary 2011-07-12, 15:12   #984
Klaterina
Zadomowienie

matallewar warto coś takiego mieć, kilka takich albumów jest też w empiku więc jeśli będziesz to możesz przejrzeć je na żywo, dla Radka pewnie też tam kupię, jak będę jakimś cudem w CH

anulinka2009 no to za udany dzień pod względem szczepień i kupy Piotrusia

antropia teksty zupełnie jak od mojej mamy "weź dawaj herbatki bo zobaczysz za kilka lat ..."

weszłam w spodenki przedciążowe, na brzuchu są opięte, ale jednak
Stary 2011-07-12, 15:20   #985
martynka89
Zakorzenienie

Dziewczyny czy to normalne, ze dziecku strasznie schodzi skora mimo smarowania oliwka?
Bo mojej malej skora schodzi platami, smaruje ja codziennie, czasem nawet dwa razy dziennie.
martynka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:41   #986
zosiaaa
Zadomowienie

witam

u nas chyba etap drugiego skoku, bo mały od czwartku ma dni marudzenia, wszystko złe łącznie z rączkami , dzisiaj miałam wrażenie że jest lepiej ale od 14 znowu się zaczyna płacz, próba wyjścia na dwór skończyła się szybkim powrotem do domu z małym na rękach a tż za nami z wózkiem taki był wrzask że chyba wszyscy sąsiedzi słyszeli

Klaterina za spodenki

Anulinka brawa dla Pepe że był taki dzielny na szczepieniach, u nas wszystko przed nami, czekamy do 21 i ciekawe czy Mateusz też będzie taki dzielny

Anula to ty pewnie super opalona jesteś skoro pogoda była w miarę udana

no to tyle co zdążyłam, lecę bo mały wyjec się dopomina mojego towarzystwa

zosiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:49   #987
Klaterina
Zadomowienie

moje dziecko śpi, o 15 karmienie potem kupa, ciąg dalszy karmienia i dalej kimono obym tylko nie za wcześnie się z tego cieszyła

Martynko nam schodziła skóra na początku, ale nie płatami tylko takimi drobinkami i po oliwkowaniu po kąpieli po pewnym czasie to zniknęło
Stary 2011-07-12, 15:51   #988
Paulizia
Wtajemniczenie

moj Antos ma dzisiaj 6 tygodni

...i wazy 5880 gramow

Edytowane przez Paulizia
Czas edycji: 2011-07-12 o 16:01
Paulizia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 15:54   #989
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Martynka nam tez skóra bardzo schodziła z nóżek i z rączek...oliwka pomagałą na chwile po kąpaniu...kupiłam krem oliatum i posmarowałam dwa razy i wszystko znikneło teraz maleństwo ma sliczna gładziutką skórę!
i oliwka daje najlepsze efekty jak wkropisz ja do wanienki podczas kapania...nie bezpośrednio na skórę...teraz tak robimy i nie ma w ogóle suchej skóry
Stary 2011-07-12, 16:00   #990
Paulizia
Wtajemniczenie

Andziot, Matall moj wlasnie dal popis przy cycku jak mu dalam bez nakladki. Wsciek straszny dopoki nie nalozylam oslonki. Chcialam odsatwic juz nakladki... kurcze, kurcze, kurcze!!!!!!!!! przyzwyczailam go chyba

martynka89 u nas tez po oliatum zeszlo.

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości