|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#931 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() ![]() Dobra spadam... ostatnio nie mogę zasnąć a później wstać. Dobrej nocy dziewczyny Buźka.
![]() |
#932 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Nie, w końcu nie wzięłam jej. Tylko starsza córa i siostrzenica korzystają z dobrodziejstwa basenu. Choć Ania złapała znów katar - tydzień była zdrowa. Już nie wiem co z nią robić. Ostatnio miała antybiotyk. ![]() Cytat:
Cytat:
Moje dziecko jest kochane. Byliśmy wczoraj z mężem na pizzy i Zuzka spokojnie przespała cały wypad. Pizza jej nie zaszkodziła. Dziś też spokojnie spała w czasie zakupów, choć w jednym momencie obudziła się głodna. Dobrze, że w Auchan jest pokoik dla matki i dziecka ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#933 |
Zadomowienie
|
Witajcie dziewczyny po weekendowej nieobecności. Starałam się czytać na bieżąco co u Was, ale na pisanie czasu nie było.
eweska, cieszę się, że z Piotrusiem lepiej, ![]() aniutka_85, to ![]() ![]() Siasiek, my jak na razie popołudnia spędzamy na dworze. Bo do 12 trudno mi się wyrobić – wstajemy koło 9, a potem upał najgorszy więc do 14 raczej w domu jesteśmy. Daisy, fajnie, że mogłaś wyskoczyć z przyjaciółmi, pewnie naładowałaś akumulatory ![]() Kiara76, ![]() Matallewar, współczuje tych kolek Tobie i biednemu Edzikowi, bo on musi się też strasznie z tym męczyć. Fajną ma pozycję spania Twój synuś. Grazin, też miałam takie odczucie kopnięcia już kilka razy, nie wiem co to, ale fajnie móc poczuc to znowu ![]() agus87, super wynik, gratulacje. Masz widzę dużo samozaparcia, ja ma jeszcze 3 tygodnie czasu zanim będę mogła ćwiczyć, oczywiście jeśli lekarz nie zabroni. Na wagę weszłam dopiero raz, jak wróciłam do domu ze szpitala, wynik mi się zupełnie nie podobał i postanowiłam się na razie nie ważyć. Moria, przypomniałaś mi o chuście ![]() Scio, korzystaj ze spania jak tylko możesz, ja sobie nie żałuję. bassienka, zdrówka dla Oliwki, oby jak najszybciej jej przeszło. Anulinka ![]() Gusia, :hej: dobrze, że już jesteście w domku. U nas też przeważanie karmienia trwały i trwają około 10 min. Nie masz się co martwić, na pewno Nadia się najada. SiLLee, :brawo: za zakończenie egzaminów. Może za szybko jej leci i się denerwuje, nie nadąża przełykać. Spice, wszystkiego najlepszego!!! Ja pytałam pediatry przy pierwszym dziecku, czy budzić je na karmienie skoro śpi całą noc, powiedziała, żeby nie budzić. Tak też robiłam, także moim zdaniem niech sobie śpi, a Ty razem z nią ![]() atiz, cieszę się, że z mężem ok. Na pewno się i on i Ty uspokoiłaś. mamaoptymistka, Franciszek ![]() Adaś od jakiś 3 dni coś wierci się przy piersi, pręży się i szarpie UU. Kupki w zasadzie są niezmienione, tylko trochę rzadziej. Dzisiaj pierwszy raz w sumie płakał, a ja nie wiedziałam o co mu chodzi, był po spaniu, nakarmiony, sucho, a on biedaczek płakał. Dobrze, że trwało to tylko chwilę. Do tego dostał jakiś krostek na buzi i szyjce, nie wiem czy to potówki, czy jakieś uczulenie. Synuś dzisiaj, a raczej już wczoraj skończył 3 tygodnie. Nadrobiłam, napisałam, mogę iść spać. Adaś pewnie za chwilę się przebudzi na karmienie, także będę mieć około 3 - 4godzin snu ciągiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Wtajemniczenie
|
Witam dziewczyny
![]() Moje dziecko obudziło mnie 15 minut temu. Wstałam, podgrzałam mleko, wracam z butlą, a on śpi ![]() To siadłam w fotelu, aby udoić następną porcję na rano. Dzisiaj o 12 mamy szczepienia- 5 w 1 oraz rota. Już teraz proszę o ![]() 130 ml uciągnięte ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Zakorzenienie
|
SiLee U nas tak od 3 tyg. Pediatra powiedziała, że TO TEŻ KOLKI
![]() mamaoptymistka Edzik też takie ma. Myślę, że to początek ciemieniuchy, więc smaruję oliwką. Zmniejsza się ![]() Położna mówiła, że najczęściej się od brwi zaczyna. anulinka ![]()
![]() |
#936 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie może jeść spokojnie ... SiLLee ![]() ![]() z tym karmieniem mam teraz identycznie ![]() ![]() ![]() wcześniej ładnie jadła, a teraz udaje nam się tylko z jedną piersią ![]() ![]() Paulizia moze nie taki zły ten kolor, pokaż fotkę to ocenimy ![]() Spice spóźnione ale najlepsze życzenia !!!!!! ![]() ![]() ![]() mamaoptymistka leżaczek rulez ![]() Weredka ja też chowam cyca i odbijam jak mi się tak wierci, ale nie zawsze to pomaga, czasem próbuje chyba z 5 razy przystawiać, nosić, odbekać ale nieraz nic nie działa, np teraz, rano po 6h spania zjadła tylko z jednej piersi i drugą już pluła (co prawda po tylu godzinach to pierś była pełna, więc nie wiem czy się najadła po prostu czy coś jej przeszkadza jeść ?? ) nawet próbowałam karmić i bujać, bo moze wtedy się uspokoi ale średnio pomaga anulinka ![]() matall to wiercenie to kolka ??? a wcześniej jej nie miała ??? pomiędzy karmieniami jej nie ma ??? bo jak zje to jest spokojna ... uaktywnia się w czasie jedzenia ?? kurcze ja chce wiedzieć co to żeby mogła się najeść normlanie !!!!!!!!! Witamy się jeszcze u baby dziś chyba już wracamy, bo co za dużo to niezdrowo ![]() Gabrysia jadła jakoś koło 2 i spała nie wiem do której bo obudziłam się koło 8 i otwarte oczka już miała i spokojnie się zacieszała do żyrandola ![]() Zosia już puszcza bańki z babą na dworze
Trzy rzeczy pozostały z raju: gwiazdy, kwiaty i oczy dziecka... Dante Alighieri Edytowane przez andziot Czas edycji: 2011-07-12 o 08:33 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 |
Zadomowienie
|
hej
o 5 tej koniec spania i marudzenie ja wytrzymałam do 7 ej potem dałam go mężowi który przez pół godziny trzy raz z nim wrócił że na pewno chce cyca, więc kiedy już mały za 3 razem chciał to mąż wiał tak szybko do łóżka że szok.Teraz poszedł z małym wózkiem odwiedź Jasia na półkolonie a ja mam iść spać., Potem napiszę więcej. W H&M u nas jest przecena na karmniki w panterkę, bardzo ładne za 20 zł ale kupiłam bez mierzenia i jest za mały muszę dziś wymienić. Mają fiszbiny więc myślę że będą ładnie leżały.
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-12 o 08:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
witamy sie i my
![]() dzisiaj dzien spiocha ![]() po 3 dniach niespania wstal o 6, wypil,pobawilismy sie, zaczal przyspiac, dalam mu butle, wypil i spi! jak mozna sprobowac uregulowac mu to spanie w dzien? o piciu niewspomne bo pije jak noworodek! 60 ml co 2h srednio dzisiaj bez zyganka
#939 |
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry mamuśki
![]() U nas nocka nawet nawet, zasnęla przed 22 i pospała do 4 rano, potem UU i spanie do 8:30 z przerwami na krzyki przy pierdkach ![]() ![]() Ostatnio kilka razy był cyrk przy końcu picia z butelki, złosc, kopanie nogami, prężenie się, wyginanie - nie wiedzieliśmy o co chodzi, oczywiscie podejrzewaliśmy brzuch - a okazało się, że nasza królewna tak nam daje do zrozumienia, że już nie chce jesc - chce spac ![]() ![]() Anulinka ![]() ![]()
![]() |
#940 |
Wtajemniczenie
|
Dzień Dobryyy
![]() Dziewczynki najpierw podzielę się z Wami moją poranną myślą ![]() ![]() ![]() ![]() SiLee moja położna podobnie jak u Matall twierdziła, że to kolka. Spice spóźnione życzonka też ode mnie i Iguśki ![]() aga_pe może Norbi ma skok albo rzeczywiście odczuwa zmianę pogody ![]() ![]() anulinka ![]() ![]() anusia wyciągaj wyciągaj ![]()
#941 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() z ogłoszeń parafilanych Sebek waży 6 kg ![]() KUPIŁAM ZŁY APARAT ![]() miałam kupić w 320 a kupiłam w520 ( jak myślałam że 520 jest lepszy bo miał większy zoom i funkcję zdjęć panoramicznych) i co sie okazało! robi duzo gorsze zdjęcia ! i obudowe ma z gorszych materiałów. chyba ze ja czegos ustawic nie umiem i dlatego te zdjecia brzydkie robi. no ale do cholery ma 14 mega pikseli! a robi jkaby mial 4 mega ![]() mówię wam jaka jestem zła!!!!!! przezyć tego nie mogę ![]() ![]() ![]() ![]() była u nas położna własnie na ostatniej wizycie, stwierdziła ze Sebek ma męskie rysy twarzy ![]() a wczoraj byłam na kontrolnym usg głowki małego nie pisałąm wam o tym wczesniej bo sie bałam jak diabli. a chodzi o to ze sebus ma nisko osadzone uszka( tak twierdziła lekarka w szpitalu) nikt później tego nie potwierdził że są faktycznie nisko osadzone. o jedno ucho ma zdeformowane. tzn na górze zawinięte. i kazalio to kontrolować bo podejrzewali zespół wad wrodzonych ![]() no ale wszystko jest dobrze wyniki mial dobre tylko cytomegalia dodatnia, ale lekarka powiedziła "dzidziuś jest elegancki" i mam sie nie martwić. ide zrobić śniadanko kawkę i poczytam was bujając marudka nogą ![]() ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- PRZECZYTAŁAM OI TEJ CYTOMEGALII I JESTEM PRZERAZONA!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! czemu lekarka kazała mi sie nie martwić jak to jest orzerabane jakies uposledzenia choroby psychiczne i czesto smierc niemowląt! a czesto objawy sa dopiero w wieku szkolnym ja pierdzieleeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeee
#942 |
Zakorzenienie
|
Grazin co za niespodzianka, że Sebek ma męskie rysy
![]() ![]() wielki i zdrowy chłopina ![]() ![]() cyc mnie boli z przepełnienia, a królewna spi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jaki on śliczny ![]() Bo jest elegancki ![]() Super, że wszystko dobrze ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#944 |
Wtajemniczenie
|
Grazin
![]() ![]() A ty przechodziłaś tą cytomegalię w ciąży, że Sebuś ją ma? W ciąży robi się badania na przeciwciała. ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Zamówiłam właśnie w Dozie Bobotic - ma rewelacyjne opinie w necie, mam nadzieje, że będzie lepszy niż Colinox czy Infacol - bo dzisiaj moje dziecko wydawało takie krzyki przy pierdkach, nie mówiąc już o tym, że biła się po twarzy straszliwie (mnie przy okazji też ![]() ![]()
![]() |
#945 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Jeśli chodzi o ilość wypijanego mleczka, to normalnie Antoś wypija na dobę od 700 do 930 ml (najczęściej 830 ml), a w czasie skoku - tak jak teraz od 960 do 1200 ml ![]() W ogóle mam pytanie, jeśli na herbatce jest napisane, że od 1 tygodnia - zgodnie z potrzebą, po 4 miesiącu - 100 ml, to czy ja mu nie podaje za dużo tej herbatki? Jemu nawet te 100 ml nie wystarcza i chciałby więcej i czy mogłabym podać np. 80 ml rumiankowej i 80 ml koperkowej, czy jest jakiś ogólny limit na cały dzień??? Te limity herbatki są ze względu na zawartość glukozy czy ziół? Mąż mi wziął monitor (bo ja korzystam ze stacjonarki) z mojego komputera do siebie do pracy i dał mi czasowo swojego laptopa. Ja mam problem z obsługą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ps. właśnie zadzwoniłam do mojej młodszej siostry, żeby mi wytłumaczyła jak to zrobić (mąż by mnie wyśmiał) i już potrafię ![]() Moria, a co lekarka na to, że niektóre kupy Igi są zielone? Eweska jakie cudowne wieści, że Piotruś rusza nóżkami ![]() ![]() Ddaaiissyy gratuluję naprawionej Gabrysi ![]() ![]() Kiara dziecinka na macie cudowna ![]() ![]() Paulizia ja polecam taki pojemnik na mleko w proszku http://www.zielonykuferek.pl/product...zku-0-BPA.html Mam też ten z TT, ale on jest tylko na 1 porcję, a ten jest super. Ja zawsze biorę ze sobą gorącą wodę w małym termosie, zimną w małej butelce, ten pojemnik wypełniony mlekiem w proszku i jak trzeba, to mieszam, bo na każdym opakowaniu mleka mm jest napisane, żeby podać od razu po zrobieniu. Cytat:
![]() Ale pod tym względem niestety nie wdał się w mamusie, tylko w tatusia i u niego królują hity z MTV Dance ![]() Anulinka2009 ![]() Agnieszka_pe super, że malutki ci dzisiaj śpi i najważniejsze, że już nie wymiotuje ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Ja dzisiaj pierwszy raz zostawię mojego synka z babcią i dziadkiem. Już się boję. Do tej pory pozwalałam im go tylko chwilkę ponosić, a dzisiaj mamy z mężem do załatwienia takie sprawy, że nie możemy zabrać ze sobą dzieciaczka. Boję się, nie chce go zostawiać ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Grazin skoro lekarka powiedziała, że dzidziuś elegancki i masz się nie martwić, to widocznie tak jest ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#946 |
Zadomowienie
|
witajcie mamusie
![]() wyspaaaaaaałaaaaaaaaaaaaa aam sięęęęęęęęęęęęę ![]() moja dziecinka tak wczoraj podokazywała, że przynajmniej w nocy wstałam tylko dwa razy karmić i o 9 pobudka na dobre, teraz lezy na macie i się bawi.
#947 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
kurde jestem troche zdołowana... ja chyba od dzisiaj tez podaje bobotic tylko nie wiem jakie dawki wczesniej jak mial tydzien tyo mu podawąłam po 4 krople chyba 2 razy dziennie to nic nie dawało. teraz bede mu dawac tak jak na opakowaniu. a w ogole gdzies na necie moj tż wyczytał ze bobotic nalezy podawac takie dawki jak sab simplex i wtedy najlepiej działa. ---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ---------- agnieszka M.kazała mi za dwa miesiące zrobić krew i tą cytomegalie i igg i przyjsc skontorlowac i powiedziala ze juz sie wiecej widziec nie bedziemy. może faktycznie nie ma sie czym martwic bo gdyby cos bylo nie tak toi by mi kazała szybciej powtórzyc to badanie albo co... po co ja te google czytam ![]() debil debil debil ze mnie
![]() |
#948 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Też czytałam, że przy dużych kolkach bobotic można podawac w takich samych dawkach jak Sab Simplexbo mają podobny skład ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Odstawiony od cycka od razu się uspokaja ![]() Podobno dzieci mają tak, że jak np. raz mocno zaboli podczas jedzenia, to potem zachowują się jakby bolało, chociaż nie boli - bo im się źle kojarzy... Może to dlatego? Nie wiem...
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Grazin wierze ze Seba jest zdrowy ale jesli masz chociaż cień watpliwości skonsultuj to z innym lekarzem i jak trzeba porób dodatkowe badania
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-12 o 10:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Zakorzenienie
|
Chyba mamy 3 skok rozwojowy
![]() Powinien być 11-12 tydz... Edzik ma niecałe 10...
![]() |
#952 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz sama nie wiem co robic
![]() |
#953 |
Zadomowienie
|
SiLLee
![]() Paulizia możesz sobie rozjaśnić pasemkami albo wybrać do fryzjera - teraz masz pretekst ![]() anulinka2009 ![]() mamaoptymistka chętnie bym zajrzała do sklepów ale jak mam zostawić tego mojego marudę to nie mam pojęcia - dziecinka w leżaczku ![]() Grazin no to masz 6 kilo super szczęścia w domu ![]()
#954 |
Zadomowienie
|
Grazin powyżej przeczytałam że za dwa m-ce masz zrobić badanie, no a może jak będziesz u tej lekarki zapytaj czy można byłoby zrobić wcześniej to badania bo się niepokoisz. A googli nie czytaj
![]()
#955 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Matal to u Was chyba będzie 2 skok bo Edzik jest urodzony przed terminem, czyli przechodzi skok później ![]() ---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#956 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja kupiłam ten http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...708443130.html i jestem zadowolona bardzo, już go mam na sobie ![]() My mamy taki sposób jedziemy wszyscy do marketu, mąż jeździ wózkiem pod marketem a jak mały się obudzi to do samochodu na cyca i jest ok, chociaż o wiele lepiej jak zostają w domu a ja sama się wyrwę Dziewczonka ta pediatra do której chodzimy jest bardzo cenioną lekarką, odp na Twoje pytanie na PW
![]() Edytowane przez mamaoptymistka Czas edycji: 2011-07-12 o 11:03 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#957 |
Zadomowienie
|
u nas mogłam wyskoczyc do sklepu tylko na początku jak mały spał 4 godziny, teraz ta opcja odpada, przynajmniej dopóki nie kupie laktatora bo skończyłoby sie to wielkim rykiem
#958 |
Zakorzenienie
|
Siasiek; jakie to kotki europejczyki? w sensie wielorasowe
![]() Ale super, że zaadoptowaliście dwie dziewuszki! Ja u rodziców też mam przygarnietego koteczka i jest przeeeekochany (chodzi z nami i z psem na spacer przy nodze, sąsiedzi nam zazdroszczą ![]() Znam ten ryk odkładania do łóżeczka !! Dokładnie jak napisałaś, jakby 2 dni głodzone dziecię było ![]() Spice, z okazji wczorajszych urodzinek życzę Ci WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!! Niech Haniusia rośnie na piękną, mądrą i zdrową dziewczynkę! mamaoptymistka; Gabrysia też tak miała kilka dni. Smarowałam alantanem i zeszło gdzieś po 3 dniach ale wyczytalam też, że ciemieniucha może się właśnie tam zaczynac Dzięki za cynk o karmnikach ![]() 82anusia; a jak Adasiowi podobają się spacerki, bo pamiętam, że debiut był niedawno ? Wszystkiego najlepszego z okazji 3 tygodni !! Gabrysi własnie w wieku ok 3 tyg pojawiły sie takie krostki i są nadal, już 2 pediatrów nam zdiagnozowało, że to trądzik niemowlęcy. Nasila się gdy buzia się przegrzeje - np leży na policzku, przytula się do mnie Na dworze prawie niknie i ma kolor skóry. anulinka to Cię Maluszek zrobił w bambuko ![]() Miałaś o tej godzinie kompa włączonego ? ![]() ![]() moria, zgoda - ale Ty zrobisz zdjęcie ![]() matall, jak bardzo bym chciałą aby Edzikowi te kolki już przeszyły. Współczuje bardzoo!! do kiedy to może kurde trwać ?? Dziś w nocy troszkę lepiej ? Zdjęcie wampira genialne ![]() andziotka, ale Zosia to pewnie by jeszcze posiedziała u "baby" ![]() dzięki za info z witaminkami, zrobiłam tak jak wczoraj pisałaś i udało się- dzięki temu cała zawartość kapsułki trafiła do dzióbka małej ![]() Gusiu, Gabrysia też tak jadła na początku jak Nadusia. Wręcz nie moglam jej dobudzić na jedzenie. Skoro śpi ładnie, nie płacze to wszystko jest dobrze ![]() Grazin, może źle zrozumiałaś lekarkę albo źle się wyraziła ??? Skoro wszystko jest ok to ok !!! dzień doberek Mamunie ![]() Oj wyspana się nieziemsko czuję. O 23 standardowo dziecinka poszła spać - w łóżeczku (!) Usnęła w 5 minutek a potem pobudka na cyca 5.15!! Wzięłam ją do łóżka mojego, przewinęłam prawie na śpiocha, pociumciała z 20min i spała do 11, ja ciut krócej do 10.20 ![]() ![]() Na szczepieniu nie było źle. Musialam ją trzymać za kolanko... (małż schował się za parawanem, bo patrzeć nie mógł ![]() Zapłakała na szczęście tylko w chwili ukłucia - wzięłam na rączki, przytuliłam i był koniec płaczu. Po drugim szczepieniu na rączki wziął tatuś i Mała od razu usnęła tak więc chyba bardziej ja się bałam tego szczepienia. Powikłań nie ma ale na wszelki wypadek kupilismy viburcol choć się nie przydał, Gabrysia spokojniutka. No a na kontroli u ginka także wszystko ok. Szyjka wzorcowa usłyszałam a mięśniak niestety jest nadal o wielkości 14mm
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-07-12 o 11:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A w czasie ciąży było podejrzenie, że jest 2 tyg. starszy. Wtedy urodziłby się po terminie, bo ten wypadałby na 30 kwietnia ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#960 |
Wtajemniczenie
|
Grazin!!!! Seba jest slicznym i zdrowym jak kon chlopcem, ktory lubi jak go mama buja noga
![]() ![]() ![]() ![]() AgnieszkaM u nas wieczorami Rmf maxxx lub Planeta FM. W ciazy ten rodzaj muzyki strasnzie mnie draznil, mimo ze wczesniej tylko house'u sluchalam ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:50.