Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 2011 - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-07-11, 22:28   #931
Siasiek
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez mamaoptymistka Pokaż wiadomość
Siasiek no własnie na to wygląda chociaż nigdzie ich nie widzę wypadających ale jakby zakola się rysują.
Starszy syn też miał czarne włoski a potem ciemne blond i kręcone wyglądał cudnie
Znam Tutka śpi taki 4 cm z moim synem starsym
Oni w tym samym wieku są mój też blond i kręcony

Dobra spadam... ostatnio nie mogę zasnąć a później wstać.

Dobrej nocy dziewczyny
Buźka.

I know we have our problems
But we're not the only ones
It's not about you, it's not about me
It's not about anger
It's more about the loneliness we feel
Siasiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 22:43   #932
Weredka
Zadomowienie

Dot.: Pachnące główki, słodkie stópeczki i ich szczęśliwe, spełnione mateczki V-VI 20

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku.
Długo mnie tu nie było u nas wszystko ok, mężul w nocy wyjechał, synal wczoraj pojechał na wakacje więc jestem sama.

Z Piotrusiem lepiej bo zaczął ruszać nóżkami a to dobry znak.
Ola ma dziś tomograf głowy, muszą ją uspać :/.
To dobrze, że już lepiej. Mam nadzieję, że wszystko się dobrze skończy.

Cytat:
Napisane przez aniutka_85 Pokaż wiadomość
a moje dziewcze nie uśnie bez rożka, zaczyna już z niego wyrastac, bo jak kopie to jej nóżki wychodzą, ale za to budzi się upocona po pachy. Próbowałam ją kilka razy bez rożka położyc, ale wtedy nie uśnie wcale. W wózku jest tak samo Ciekawe kiedy ona wyrośnie z rożka i na luzie będzie spała w łóżeczku
Witam w klubie. Moja nawet w najgorszy upał musi być otulona, bo inaczej nie śpi. Przynajmniej do momentu aż mocno zaśnie. U mnie w upału sprawdza się pieluszka flanelowa.
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
ddaaiissyy idziesz do lekarza? ja mam napisane w karcie zeby isc po 8 tyg. Ide w następnym tyg ale na bank jest cos qwa nie teges bo jeszcze krwawie . Super, prawda?
Ja się wybieram niedługo do lekarza. Myślałam, że krwawienie już przeszło, ale . Wkurza mnie to bardz, bo ponoć przy cc to krócej trwa...
Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
czasem odbekam milion razy i jest lepiej, kupy raczej nie robi przy jedzeniu więc to nie to, pierdków też nie puszcza ... czasem bekanie nie pomaga ...
ona łaie cyca i zaczyna się rzucać, puszcza, łapie i się dławi czasami nim ..
może już nie chce jeść wtedy ????
czasem jak chwilę poleży i podam jej znów pierś to doje spokojnie, a czasem nie
Kiedy Zuza mi tak robi, to po prostu chowam cyca. Biorę na ręce lub do odbicia. Ponoszę trochę lub pozabawiam, a jak jest później jeszcze głodna to daję dalej.

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Weredka; i co, popluskaliście się w basenie?
Nie, w końcu nie wzięłam jej. Tylko starsza córa i siostrzenica korzystają z dobrodziejstwa basenu. Choć Ania złapała znów katar - tydzień była zdrowa. Już nie wiem co z nią robić. Ostatnio miała antybiotyk.
Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość

Racja, Gabi dostaje witaminki
Tylko, że tak na 7 dni w tygodniu zdaza się, że przez 2 dni zapomnę !!
a do tego mam wrażenie, że spora część witaminki rozlewa się jej po policzkach
Jak podajecie bobaskom K+D
Ja w trakcie karmienia wciskam kapsułkę do jej buzi ale cosik dziurawą ma buźkę albo ja źle podaję.
Ja podaję po kąpieli, kiedy leży spokojnie, a przed karmieniem, bo wtedy buźkę fajnie otwiera.
Cytat:

Moje dziecko ma przy brwiach taką suchą skórę i zółtawa jest i przy nosku też co to takiego?????????????????? ?????????//
Moja Zuzia ma taką skórę przy brwiach, ale zauważyłam, że powoli się to wyciera (np. ręcznikiem po kąpieli)

Moje dziecko jest kochane. Byliśmy wczoraj z mężem na pizzy i Zuzka spokojnie przespała cały wypad. Pizza jej nie zaszkodziła. Dziś też spokojnie spała w czasie zakupów, choć w jednym momencie obudziła się głodna. Dobrze, że w Auchan jest pokoik dla matki i dziecka , to ją szybciutko przebrałam i nakarmiłam. A ja uciekam spać, bo jutro będę marudzić, że niewyspana jestem...
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-11, 23:14   #933
82anusia
Zadomowienie

GG do 82anusia

Witajcie dziewczyny po weekendowej nieobecności. Starałam się czytać na bieżąco co u Was, ale na pisanie czasu nie było.

eweska, cieszę się, że z Piotrusiem lepiej, za tomografię Oli.

aniutka_85, to za powodzenie walki z ubocznymi skutkami ciąży

Siasiek,
my jak na razie popołudnia spędzamy na dworze. Bo do 12 trudno mi się wyrobić – wstajemy koło 9, a potem upał najgorszy więc do 14 raczej w domu jesteśmy.

Daisy, fajnie, że mogłaś wyskoczyć z przyjaciółmi, pewnie naładowałaś akumulatory. Mam nadzieję, że ortopeda coś zaradzi na twoje rączki. :brawa: dla Gabi za ładne zasypianie, może rzeczywiście związane to było ze skokiem.

Kiara76, może Lenka ma chwilowo taką potrzebę bliskości, a za niedługo jej się zmieni. Urocza z niej dziewczynka, jak główkę ładnie i wysoko trzyma.

Matallewar, współczuje tych kolek Tobie i biednemu Edzikowi, bo on musi się też strasznie z tym męczyć. Fajną ma pozycję spania Twój synuś.

Grazin, też miałam takie odczucie kopnięcia już kilka razy, nie wiem co to, ale fajnie móc poczuc to znowu

agus87, super wynik, gratulacje. Masz widzę dużo samozaparcia, ja ma jeszcze 3 tygodnie czasu zanim będę mogła ćwiczyć, oczywiście jeśli lekarz nie zabroni. Na wagę weszłam dopiero raz, jak wróciłam do domu ze szpitala, wynik mi się zupełnie nie podobał i postanowiłam się na razie nie ważyć.

Moria, przypomniałaś mi o chuście moja leży w szafie, muszę się wziąć za naukę wiązania. Fajna ta chusta co zamówiłaś, na pewno szybciutko się ją wiąże. Nawet nie wiedziałam, że takie są.

Scio, korzystaj ze spania jak tylko możesz, ja sobie nie żałuję.

bassienka, zdrówka dla Oliwki, oby jak najszybciej jej przeszło.

Anulinka dużo zdrówka dla Piotrusia.

Gusia,
:hej: dobrze, że już jesteście w domku. U nas też przeważanie karmienia trwały i trwają około 10 min. Nie masz się co martwić, na pewno Nadia się najada.

SiLLee, :brawo: za zakończenie egzaminów. Może za szybko jej leci i się denerwuje, nie nadąża przełykać.

Spice, wszystkiego najlepszego!!! Ja pytałam pediatry przy pierwszym dziecku, czy budzić je na karmienie skoro śpi całą noc, powiedziała, żeby nie budzić. Tak też robiłam, także moim zdaniem niech sobie śpi, a Ty razem z nią.

atiz, cieszę się, że z mężem ok. Na pewno się i on i Ty uspokoiłaś.

mamaoptymistka, Franciszek

Adaś od jakiś 3 dni coś wierci się przy piersi, pręży się i szarpie UU. Kupki w zasadzie są niezmienione, tylko trochę rzadziej. Dzisiaj pierwszy raz w sumie płakał, a ja nie wiedziałam o co mu chodzi, był po spaniu, nakarmiony, sucho, a on biedaczek płakał. Dobrze, że trwało to tylko chwilę. Do tego dostał jakiś krostek na buzi i szyjce, nie wiem czy to potówki, czy jakieś uczulenie. Synuś dzisiaj, a raczej już wczoraj skończył 3 tygodnie.
Nadrobiłam, napisałam, mogę iść spać. Adaś pewnie za chwilę się przebudzi na karmienie, także będę mieć około 3 - 4godzin snu ciągiem.

Uzębienie Adasia

Maja
05.09.2007

Adaś
20.06.2011
82anusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 03:39   #934
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Witam dziewczyny

Moje dziecko obudziło mnie 15 minut temu. Wstałam, podgrzałam mleko, wracam z butlą, a on śpi w najlepsze.
To siadłam w fotelu, aby udoić następną porcję na rano.
Dzisiaj o 12 mamy szczepienia- 5 w 1 oraz rota. Już teraz proszę o .
130 ml uciągnięte Wracam do wyra Pepe śpi.
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 05:51   #935
matallewar
Zakorzenienie

SiLee U nas tak od 3 tyg. Pediatra powiedziała, że TO TEŻ KOLKI

mamaoptymistka Edzik też takie ma. Myślę, że to początek ciemieniuchy, więc smaruję oliwką. Zmniejsza się
Położna mówiła, że najczęściej się od brwi zaczyna.

anulinka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 08:32   #936
andziot
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
Andziot a skąd wiesz dokładnie kiedy odbić Gabrysię ? w jaki sposób daje znać, że to bek jej jeść nie daje? ;P
wierci się straszecznie, puszcza suta, wali mnie ręką po cycku dławi się piersią itp
nie może jeść spokojnie ...

SiLLee za zdany egzamin
z tym karmieniem mam teraz identycznie
wcześniej ładnie jadła, a teraz udaje nam się tylko z jedną piersią

Paulizia moze nie taki zły ten kolor, pokaż fotkę to ocenimy

Spice spóźnione ale najlepsze życzenia !!!!!!

mamaoptymistka leżaczek rulez

Weredka ja też chowam cyca i odbijam jak mi się tak wierci, ale nie zawsze to pomaga, czasem próbuje chyba z 5 razy przystawiać, nosić, odbekać ale nieraz nic nie działa, np teraz, rano po 6h spania zjadła tylko z jednej piersi i drugą już pluła (co prawda po tylu godzinach to pierś była pełna, więc nie wiem czy się najadła po prostu czy coś jej przeszkadza jeść ?? )
nawet próbowałam karmić i bujać, bo moze wtedy się uspokoi ale średnio pomaga

anulinka za szczepienie

matall to wiercenie to kolka ??? a wcześniej jej nie miała ??? pomiędzy karmieniami jej nie ma ??? bo jak zje to jest spokojna ... uaktywnia się w czasie jedzenia ?? kurcze ja chce wiedzieć co to żeby mogła się najeść normlanie !!!!!!!!!

Witamy się jeszcze u baby
dziś chyba już wracamy, bo co za dużo to niezdrowo

Gabrysia jadła jakoś koło 2 i spała nie wiem do której bo obudziłam się koło 8 i otwarte oczka już miała i spokojnie się zacieszała do żyrandola

Zosia już puszcza bańki z babą na dworze

Edytowane przez andziot
Czas edycji: 2011-07-12 o 08:33
andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 08:33   #937
mamaoptymistka
Zadomowienie

hej
o 5 tej koniec spania i marudzenie ja wytrzymałam do 7 ej potem dałam go mężowi który przez pół godziny trzy raz z nim wrócił że na pewno chce cyca, więc kiedy już mały za 3 razem chciał to mąż wiał tak szybko do łóżka że szok.Teraz poszedł z małym wózkiem odwiedź Jasia na półkolonie a ja mam iść spać., Potem napiszę więcej. W H&M u nas jest przecena na karmniki w panterkę, bardzo ładne za 20 zł ale kupiłam bez mierzenia i jest za mały muszę dziś wymienić. Mają fiszbiny więc myślę że będą ładnie leżały.

Edytowane przez mamaoptymistka
Czas edycji: 2011-07-12 o 08:35
mamaoptymistka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 08:49   #938
agnieszka_pe25
Wtajemniczenie

witamy sie i my

dzisiaj dzien spiocha
po 3 dniach niespania

wstal o 6, wypil,pobawilismy sie, zaczal przyspiac,
dalam mu butle, wypil i spi!

jak mozna sprobowac uregulowac mu to spanie w dzien?

o piciu niewspomne bo pije jak noworodek! 60 ml co 2h srednio

dzisiaj bez zyganka
Stary 2011-07-12, 08:55   #939
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Dzień dobry mamuśki
U nas nocka nawet nawet, zasnęla przed 22 i pospała do 4 rano, potem UU i spanie do 8:30 z przerwami na krzyki przy pierdkach tak więc dzisiaj zamiast dostac pierwszą butlę o 7, dostała o 9

Ostatnio kilka razy był cyrk przy końcu picia z butelki, złosc, kopanie nogami, prężenie się, wyginanie - nie wiedzieliśmy o co chodzi, oczywiscie podejrzewaliśmy brzuch - a okazało się, że nasza królewna tak nam daje do zrozumienia, że już nie chce jesc - chce spac Wczoraj przy takiej akcji wzięłam na ręce, przeszłam 3 kroki i już spała

Anulinka za szczepienie
Dziewczonka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:02   #940
moria44
Wtajemniczenie

Dzień Dobryyy !

Dziewczynki najpierw podzielę się z Wami moją poranną myślą Marzy mi się abyśmy na naszym spotkaniu w realu położyły wszystkie dzieciaki jedno obok drugiego i zrobiły fotę. Ale będzie fajna, no nie? Tylko trzeba będzie koce wziąć Ja jeden mam taki piknikowy, od spodu jest taki materiał nieprzemakalny więc jeśli przyjadę to go zabiorę

SiLee moja położna podobnie jak u Matall twierdziła, że to kolka.
Spice spóźnione życzonka też ode mnie i Iguśki
aga_pe może Norbi ma skok albo rzeczywiście odczuwa zmianę pogody U nas też czasem jest kilka super dni a później jakiś pogrom i nie wiadomo o co chodzi
anulinka Też miałam kiedyś taką akcję, że wstałam w nocy bo słyszałam jak Iga mocno płacze więc lecę do jej łóżeczka, po drodze wyciągam cyca a ona śpiiii i w ogóle nie płakała - przyśniło mi się. Ale ja do dziś mam schizy, że Iga płacze choć nie płacze, że jest w naszym łóżku gdzieś pod kołdrą. Teraz już coraz mniej ale jak karmiłam UU to prawie co noc tak schizowałam
anusia wyciągaj wyciągaj Lekarz mi mówił, że pozycja w chuście na żabkę jest bardzo zdrowa dla bioderek.

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:50   #941
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

hej
z ogłoszeń parafilanych
Sebek waży 6 kg

KUPIŁAM ZŁY APARAT fuck!
miałam kupić w 320 a kupiłam w520 ( jak myślałam że 520 jest lepszy bo miał większy zoom i funkcję zdjęć panoramicznych) i co sie okazało!
robi duzo gorsze zdjęcia ! i obudowe ma z gorszych materiałów. chyba ze ja czegos ustawic nie umiem i dlatego te zdjecia brzydkie robi. no ale do cholery ma 14 mega pikseli! a robi jkaby mial 4 mega
mówię wam jaka jestem zła!!!!!!
przezyć tego nie mogę

była u nas położna własnie na ostatniej wizycie, stwierdziła ze Sebek ma męskie rysy twarzy

a wczoraj byłam na kontrolnym usg głowki małego nie pisałąm wam o tym wczesniej bo sie bałam jak diabli.
a chodzi o to ze sebus ma nisko osadzone uszka( tak twierdziła lekarka w szpitalu) nikt później tego nie potwierdził że są faktycznie nisko osadzone. o jedno ucho ma zdeformowane. tzn na górze zawinięte. i kazalio to kontrolować bo podejrzewali zespół wad wrodzonych
no ale wszystko jest dobrze wyniki mial dobre tylko cytomegalia dodatnia, ale lekarka powiedziła "dzidziuś jest elegancki" i mam sie nie martwić.

ide zrobić śniadanko kawkę i poczytam was bujając marudka nogą

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

PRZECZYTAŁAM OI TEJ CYTOMEGALII I JESTEM PRZERAZONA!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!
czemu lekarka kazała mi sie nie martwić jak to jest orzerabane
jakies uposledzenia choroby psychiczne i czesto smierc niemowląt! a czesto objawy sa dopiero w wieku szkolnym

ja pierdzieleeeeeeeeeeeeeeee eeeeeeeee

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-07-12, 09:52   #942
andziot
Zakorzenienie

Grazin co za niespodzianka, że Sebek ma męskie rysy kto by się spodziewał
wielki i zdrowy chłopina

cyc mnie boli z przepełnienia,
a królewna spi

andziot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 09:54   #943
gusiagatko
Zakorzenienie

Dzień dobry Ja wyspana Niunia zasnęła o 1 i spała do 5.20, po jedzonku do 8 i teraz od 9 śpi na brzuszku Chyba się najada skoro tak ładnie śpi i nie płacze Nie mogę przestać na nią patrzeć <3

Cytat:
Napisane przez SiLLee Pokaż wiadomość
Witam dzisiaj mialam ostatni egzamin w szkole (zdany, reszta zaleglosci we wrzesniu) wkoncu mam wiecej czasu zeby czesciej czytac wizaz
Elegancko!!

Cytat:
Napisane przez agnieszka_pe25 Pokaż wiadomość
jjjjjjjjjjjjeeeeeeeeeeeej jjjjjjjjjjj
wzdluz czyli od pepka w dol?
gratuluje ze zmiescilas sie w spodnie, a jak sie czujesz?
nic nie boli? w zwiazku z tymi zabiegami co mialas wszystko ok?
od pępka w dół. Na 3 dobę już nie potrzebowałam przeciwbólowych, ale ja po tamtych operacjach to przyzwyczajona, szwów już nie mam i czuję się świetnie. Muszę tylko pilnować co jem i obserwować pracę jelit. Teraz wszystkie wracają na swoje miejsce i muszę uważać, żeby nic się znów nie porobiło

Cytat:
Moje słoneczko na leżaczku
Jaki on śliczny

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
lekarka powiedziła "dzidziuś jest elegancki" i mam sie nie martwić.
Bo jest elegancki
Super, że wszystko dobrze

06.07.2011
06:06
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:01   #944
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Grazin dla Sebusia, "kawał chłopa" z niego
A ty przechodziłaś tą cytomegalię w ciąży, że Sebuś ją ma? W ciąży robi się badania na przeciwciała.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Zamówiłam właśnie w Dozie Bobotic - ma rewelacyjne opinie w necie, mam nadzieje, że będzie lepszy niż Colinox czy Infacol - bo dzisiaj moje dziecko wydawało takie krzyki przy pierdkach, nie mówiąc już o tym, że biła się po twarzy straszliwie (mnie przy okazji też ), że serduszko pękało
Stary 2011-07-12, 10:10   #945
Agnieszka.M
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
No dokładnie Niby nie trwa to długo bo max. 5-10 minut no ale ja potem nie zasypiam tak od razu, poza tym czasem niby już jest uspana, ja zasypiam i słyszę, że stęka bo znów jej z paszczy wyleciał .... czizzzas ale mam wtedy wnerwkę. Czasem nie mam ochoty wracać do łóżka bo chyba wygodniej by było przy łóżeczku Iguśki spać z ręką przełożoną przez szczebelki aby smoka trzymać.

Ile w ogóle zjadają Wasze dzieci? Iga ma 11 tyg. a w ciągu dnia wciąga około 600ml + 100ml w nocy. Wczoraj w ciągu dnia zjadła 700 + w nocy 110 i o tej piątej 140 czyli na dobę wyszłoby 960ml - to chyba jej rekord.
Wygląda na to, że nasze dzieciaczki mają kolejny skok. Mój ma teraz to samo, co chwilę się budzi, jest niespokojny i trzeba wciskać smoka. Wczoraj o 2-ej w nocy mężowi nie chciało się już co chwilę wstawać z łóżka i stanął tak, że rękę miał w łóżeczku przytrzymując na stałe smoka, czołem był oparty o ścianę, a brodą o brzeg łóżeczka ... w takiej pozycji zasnął twardo do 3-ej. Ja rano patrzę, a na ścianie koło łóżeczka mokra plama Mój mąż się na nią

Jeśli chodzi o ilość wypijanego mleczka, to normalnie Antoś wypija na dobę od 700 do 930 ml (najczęściej 830 ml), a w czasie skoku - tak jak teraz od 960 do 1200 ml Oprócz tego codziennie 100 ml herbatki koperkowej lub rumiankowej hippa (innych nie przyjmuje) i 30-40 ml wody.
W ogóle mam pytanie, jeśli na herbatce jest napisane, że od 1 tygodnia - zgodnie z potrzebą, po 4 miesiącu - 100 ml, to czy ja mu nie podaje za dużo tej herbatki? Jemu nawet te 100 ml nie wystarcza i chciałby więcej i czy mogłabym podać np. 80 ml rumiankowej i 80 ml koperkowej, czy jest jakiś ogólny limit na cały dzień??? Te limity herbatki są ze względu na zawartość glukozy czy ziół?

Mąż mi wziął monitor (bo ja korzystam ze stacjonarki) z mojego komputera do siebie do pracy i dał mi czasowo swojego laptopa. Ja mam problem z obsługą Napisanie jednej wiadomości zajmuje mi hektary czasu taka ciemna masa ze mnie W ogóle nie wiem jak mam za pomocą tej laptopowej niby myszki zaznaczyć kawałek tekstu, żeby pogrubić. Ja chcę mój monitor
Ps. właśnie zadzwoniłam do mojej młodszej siostry, żeby mi wytłumaczyła jak to zrobić (mąż by mnie wyśmiał) i już potrafię

Moria, a co lekarka na to, że niektóre kupy Igi są zielone?

Eweska jakie cudowne wieści, że Piotruś rusza nóżkami ale niezmiennie trzymam za maluchy.

Ddaaiissyy gratuluję naprawionej Gabrysi no i udanego wypadu ze znajomymi

Kiara dziecinka na macie cudowna No i trzymam żeby ci odciążyła ręce.

Paulizia ja polecam taki pojemnik na mleko w proszku http://www.zielonykuferek.pl/product...zku-0-BPA.html Mam też ten z TT, ale on jest tylko na 1 porcję, a ten jest super. Ja zawsze biorę ze sobą gorącą wodę w małym termosie, zimną w małej butelce, ten pojemnik wypełniony mlekiem w proszku i jak trzeba, to mieszam, bo na każdym opakowaniu mleka mm jest napisane, żeby podać od razu po zrobieniu.

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
O masakra, ale mialam marudera przed chwila!!!! Ani raczki, ani smok, ani mleko, ani bujanie... nic nie pomagalo. Tylko stekanie.
W koncu wyjelam swoja tajna bron
zawsze dziala
sluchalam tego kawalka w ciazy i jak tylko puszczam Antkowi to jest cisza lub co lepsze... zasypia
Ile ja bym dała, żeby mój Antoś uspokajał się przy takiej muzyce
Ale pod tym względem niestety nie wdał się w mamusie, tylko w tatusia i u niego królują hity z MTV Dance

Anulinka2009 za szczepienie.

Agnieszka_pe super, że malutki ci dzisiaj śpi i najważniejsze, że już nie wymiotuje Niestety nie wiem jak można uregulować u dziecka spanie. Ja się po prostu cieszę jak zaśnie i jest mi wszystko jedno kiedy, byle jak najdłużej

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Ja dzisiaj pierwszy raz zostawię mojego synka z babcią i dziadkiem. Już się boję. Do tej pory pozwalałam im go tylko chwilkę ponosić, a dzisiaj mamy z mężem do załatwienia takie sprawy, że nie możemy zabrać ze sobą dzieciaczka. Boję się, nie chce go zostawiać Nie miałam pojęcia, że taka mama kwoka ze mnie będzie

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Grazin skoro lekarka powiedziała, że dzidziuś elegancki i masz się nie martwić, to widocznie tak jest A kazała przyjść na jakąś kontrolę? Jeśli nie, to na 100% wszystko ok.

Agnieszka.M jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 10:17   #946
Klaterina
Zadomowienie

witajcie mamusie

wyspaaaaaaałaaaaaaaaaaaaa aam sięęęęęęęęęęęęę
moja dziecinka tak wczoraj podokazywała, że przynajmniej w nocy wstałam tylko dwa razy karmić i o 9 pobudka na dobre, teraz lezy na macie i się bawi.
Stary 2011-07-12, 10:20   #947
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez Dziewczonka Pokaż wiadomość
Grazin dla Sebusia, "kawał chłopa" z niego
A ty przechodziłaś tą cytomegalię w ciąży, że Sebuś ją ma? W ciąży robi się badania na przeciwciała.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Zamówiłam właśnie w Dozie Bobotic - ma rewelacyjne opinie w necie, mam nadzieje, że będzie lepszy niż Colinox czy Infacol - bo dzisiaj moje dziecko wydawało takie krzyki przy pierdkach, nie mówiąc już o tym, że biła się po twarzy straszliwie (mnie przy okazji też ), że serduszko pękało
nie wiem czy nie mialam takiego badania robionego czy co ale w ciazy oprócz zelaza to mialamwszystkie wyniki rewelacyjne. teraz nie moge tych badań znaleźć bo chyba wszystko w szpitalu zostało, ale wiem ze jak mnie położne przyjmowały to mowiły ze mi jakiegos badania brakuje tylko potem mi to robiły...

kurde jestem troche zdołowana...
ja chyba od dzisiaj tez podaje bobotic
tylko nie wiem jakie dawki
wczesniej jak mial tydzien tyo mu podawąłam po 4 krople chyba 2 razy dziennie to nic nie dawało. teraz bede mu dawac tak jak na opakowaniu.

a w ogole gdzies na necie moj tż wyczytał ze bobotic nalezy podawac takie dawki jak sab simplex i wtedy najlepiej działa.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

agnieszka M.kazała mi za dwa miesiące zrobić krew i tą cytomegalie i igg i przyjsc skontorlowac i powiedziala ze juz sie wiecej widziec nie bedziemy.
może faktycznie nie ma sie czym martwic bo gdyby cos bylo nie tak toi by mi kazała szybciej powtórzyc to badanie albo co...
po co ja te google czytam
debil debil debil
ze mnie
Stary 2011-07-12, 10:26   #948
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
nie wiem czy nie mialam takiego badania robionego czy co ale w ciazy oprócz zelaza to mialamwszystkie wyniki rewelacyjne. teraz nie moge tych badań znaleźć bo chyba wszystko w szpitalu zostało, ale wiem ze jak mnie położne przyjmowały to mowiły ze mi jakiegos badania brakuje tylko potem mi to robiły...

kurde jestem troche zdołowana...
ja chyba od dzisiaj tez podaje bobotic
tylko nie wiem jakie dawki
wczesniej jak mial tydzien tyo mu podawąłam po 4 krople chyba 2 razy dziennie to nic nie dawało. teraz bede mu dawac tak jak na opakowaniu.

a w ogole gdzies na necie moj tż wyczytał ze bobotic nalezy podawac takie dawki jak sab simplex i wtedy najlepiej działa.

---------- Dopisano o 11:20 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

agnieszka M.kazała mi za dwa miesiące zrobić krew i tą cytomegalie i igg i przyjsc skontorlowac i powiedziala ze juz sie wiecej widziec nie bedziemy.
może faktycznie nie ma sie czym martwic bo gdyby cos bylo nie tak toi by mi kazała szybciej powtórzyc to badanie albo co...
po co ja te google czytam
debil debil debil
ze mnie
Jak lekarka twierdzi, że jest wszystko dobrze to na pewno tak jest Ban na google
Też czytałam, że przy dużych kolkach bobotic można podawac w takich samych dawkach jak Sab Simplexbo mają podobny skład
Stary 2011-07-12, 10:40   #949
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez andziot Pokaż wiadomość
wierci się straszecznie, puszcza suta, wali mnie ręką po cycku dławi się piersią itp
nie może jeść spokojnie ...

SiLLee za zdany egzamin
z tym karmieniem mam teraz identycznie
wcześniej ładnie jadła, a teraz udaje nam się tylko z jedną piersią

Paulizia moze nie taki zły ten kolor, pokaż fotkę to ocenimy

Spice spóźnione ale najlepsze życzenia !!!!!!

mamaoptymistka leżaczek rulez

Weredka ja też chowam cyca i odbijam jak mi się tak wierci, ale nie zawsze to pomaga, czasem próbuje chyba z 5 razy przystawiać, nosić, odbekać ale nieraz nic nie działa, np teraz, rano po 6h spania zjadła tylko z jednej piersi i drugą już pluła (co prawda po tylu godzinach to pierś była pełna, więc nie wiem czy się najadła po prostu czy coś jej przeszkadza jeść ?? )
nawet próbowałam karmić i bujać, bo moze wtedy się uspokoi ale średnio pomaga

anulinka za szczepienie

matall to wiercenie to kolka ??? a wcześniej jej nie miała ??? pomiędzy karmieniami jej nie ma ??? bo jak zje to jest spokojna ... uaktywnia się w czasie jedzenia ?? kurcze ja chce wiedzieć co to żeby mogła się najeść normlanie !!!!!!!!!

Witamy się jeszcze u baby
dziś chyba już wracamy, bo co za dużo to niezdrowo

Gabrysia jadła jakoś koło 2 i spała nie wiem do której bo obudziłam się koło 8 i otwarte oczka już miała i spokojnie się zacieszała do żyrandola

Zosia już puszcza bańki z babą na dworze
U nas to tak wygląda, że 5 minut je spokojnie (zaspokaja pierwszy głód), a potem się rzuca.
Odstawiony od cycka od razu się uspokaja

Podobno dzieci mają tak, że jak np. raz mocno zaboli podczas jedzenia, to potem zachowują się jakby bolało, chociaż nie boli - bo im się źle kojarzy...
Może to dlatego? Nie wiem...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-12, 10:42   #950
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Jak lekarka twierdzi, że jest wszystko dobrze to na pewno tak jest :
wcale tak nie musi być, nasza pediatra tez nam mówiła że wszystko ok i przeoczyła dwie bardzo ważne rzeczy u syna. Gdyby nie konsultacja z innym lekarzem i szybka operacja na pewne rzeczy byłoby za późno.

Grazin wierze ze Seba jest zdrowy ale jesli masz chociaż cień watpliwości skonsultuj to z innym lekarzem i jak trzeba porób dodatkowe badania

Czas edycji: 2011-07-12 o 10:43
Stary 2011-07-12, 10:46   #951
matallewar
Zakorzenienie

Chyba mamy 3 skok rozwojowy
Powinien być 11-12 tydz...
Edzik ma niecałe 10...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-12, 10:48   #952
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
wcale tak nie musi być, nasza pediatra tez nam mówiła że wszystko ok i przeoczyła dwie bardzo ważne rzeczy u syna. Gdyby nie konsultacja z innym lekarzem i szybka operacja na pewne rzeczy byłoby za późno.

Grazin wierze ze Seba jest zdrowy ale jesli masz chociaż cień watpliwości skonsultuj to z innym lekarzem i jak trzeba porób dodatkowe badania
ogólnie u trzech pediatrów był...
juz sama nie wiem co robic
Stary 2011-07-12, 10:55   #953
Klaterina
Zadomowienie

SiLLee za zdany egzamin

Paulizia możesz sobie rozjaśnić pasemkami albo wybrać do fryzjera - teraz masz pretekst

anulinka2009 za szczepienia

mamaoptymistka chętnie bym zajrzała do sklepów ale jak mam zostawić tego mojego marudę to nie mam pojęcia - dziecinka w leżaczku

Grazin no to masz 6 kilo super szczęścia w domu w sprawie cytomegalii u niemowląt sie nie wypowiem bo nic o tym nie wiem, ale dobrze że inne wyniki ma prawidłowe - a aparat sprzedaj na all i kup ten dobry, no przynajmniej ja bym tak zrobiła
Stary 2011-07-12, 10:57   #954
mamaoptymistka
Zadomowienie

Grazin powyżej przeczytałam że za dwa m-ce masz zrobić badanie, no a może jak będziesz u tej lekarki zapytaj czy można byłoby zrobić wcześniej to badania bo się niepokoisz. A googli nie czytaj
Stary 2011-07-12, 11:00   #955
Dziewczonka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Chyba mamy 3 skok rozwojowy
Powinien być 11-12 tydz...
Edzik ma niecałe 10...

Matal
to u Was chyba będzie 2 skok bo Edzik jest urodzony przed terminem, czyli przechodzi skok później

---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:57 ----------

Cytat:

Własnie ważne czy ma się zaufanie do swojego pediatry, ja wybrałam takiego któremu wierzę, bo jest naprawde dobrym specjalistą...a co u Was było nie tak mamooptymistko?
Stary 2011-07-12, 11:00   #956
mamaoptymistka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Klaterina Pokaż wiadomość
7

mamaoptymistka chętnie bym zajrzała do sklepów ale jak mam zostawić tego mojego marudę to nie mam pojęcia - dziecinka w leżaczku
Dzięki
ja kupiłam ten http://allegro.pl/biustonosz-stanik-...708443130.html
i jestem zadowolona bardzo, już go mam na sobie
My mamy taki sposób jedziemy wszyscy do marketu, mąż jeździ wózkiem pod marketem a jak mały się obudzi to do samochodu na cyca i jest ok, chociaż o wiele lepiej jak zostają w domu a ja sama się wyrwę

Dziewczonka ta pediatra do której chodzimy jest bardzo cenioną lekarką, odp na Twoje pytanie na PW

Czas edycji: 2011-07-12 o 11:03
Stary 2011-07-12, 11:10   #957
Klaterina
Zadomowienie

u nas mogłam wyskoczyc do sklepu tylko na początku jak mały spał 4 godziny, teraz ta opcja odpada, przynajmniej dopóki nie kupie laktatora bo skończyłoby sie to wielkim rykiem
Stary 2011-07-12, 11:10   #958
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Siasiek; jakie to kotki europejczyki? w sensie wielorasowe
Ale super, że zaadoptowaliście dwie dziewuszki! Ja u rodziców też mam przygarnietego koteczka i jest przeeeekochany (chodzi z nami i z psem na spacer przy nodze, sąsiedzi nam zazdroszczą )
Znam ten ryk odkładania do łóżeczka !! Dokładnie jak napisałaś, jakby 2 dni głodzone dziecię było

Spice, z okazji wczorajszych urodzinek życzę Ci WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO !!! Niech Haniusia rośnie na piękną, mądrą i zdrową dziewczynkę!

mamaoptymistka; Gabrysia też tak miała kilka dni.
Smarowałam alantanem i zeszło gdzieś po 3 dniach ale wyczytalam też, że ciemieniucha może się właśnie tam zaczynac
Dzięki za cynk o karmnikach

82anusia; a jak Adasiowi podobają się spacerki, bo pamiętam, że debiut był niedawno ?
Wszystkiego najlepszego z okazji 3 tygodni !!
Gabrysi własnie w wieku ok 3 tyg pojawiły sie takie krostki i są nadal, już 2 pediatrów nam zdiagnozowało, że to trądzik niemowlęcy.
Nasila się gdy buzia się przegrzeje - np leży na policzku, przytula się do mnie
Na dworze prawie niknie i ma kolor skóry.

anulinka to Cię Maluszek zrobił w bambuko
Miałaś o tej godzinie kompa włączonego ? Ile w czasie zajmuje Ci dojenie

moria, zgoda - ale Ty zrobisz zdjęcie

matall, jak bardzo bym chciałą aby Edzikowi te kolki już przeszyły. Współczuje bardzoo!! do kiedy to może kurde trwać ??
Dziś w nocy troszkę lepiej ?
Zdjęcie wampira genialne

andziotka, ale Zosia to pewnie by jeszcze posiedziała u "baby"
dzięki za info z witaminkami, zrobiłam tak jak wczoraj pisałaś i udało się- dzięki temu cała zawartość kapsułki trafiła do dzióbka małej

Gusiu, Gabrysia też tak jadła na początku jak Nadusia. Wręcz nie moglam jej dobudzić na jedzenie. Skoro śpi ładnie, nie płacze to wszystko jest dobrze Nie martw się i ciesz Maluszką !

Grazin, może źle zrozumiałaś lekarkę albo źle się wyraziła ???
Skoro wszystko jest ok to ok !!!

dzień doberek Mamunie

Oj wyspana się nieziemsko czuję. O 23 standardowo dziecinka poszła spać - w łóżeczku (!) Usnęła w 5 minutek a potem pobudka na cyca 5.15!!
Wzięłam ją do łóżka mojego, przewinęłam prawie na śpiocha, pociumciała z 20min i spała do 11, ja ciut krócej do 10.20
Na szczepieniu nie było źle.
Musialam ją trzymać za kolanko... (małż schował się za parawanem, bo patrzeć nie mógł )
Zapłakała na szczęście tylko w chwili ukłucia - wzięłam na rączki, przytuliłam i był koniec płaczu. Po drugim szczepieniu na rączki wziął tatuś i Mała od razu usnęła tak więc chyba bardziej ja się bałam tego szczepienia.
Powikłań nie ma ale na wszelki wypadek kupilismy viburcol choć się nie przydał, Gabrysia spokojniutka.
No a na kontroli u ginka także wszystko ok. Szyjka wzorcowa usłyszałam a mięśniak niestety jest nadal o wielkości 14mm

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-07-12 o 11:12
ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-07-12, 11:12   #959
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:

Matal
to u Was chyba będzie 2 skok bo Edzik jest urodzony przed terminem, czyli przechodzi skok później [COLOR="Silver"]
2 już były...

A w czasie ciąży było podejrzenie, że jest 2 tyg. starszy. Wtedy urodziłby się po terminie, bo ten wypadałby na 30 kwietnia

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-07-12, 11:14   #960
Paulizia
Wtajemniczenie

Grazin!!!! Seba jest slicznym i zdrowym jak kon chlopcem, ktory lubi jak go mama buja noga Nie czytaj google, bo to jest masakra co czasem mozna wynalezc. Ja przez google mialam grzybice piersi , bo tak wyczytalam, znajomej wmowilam jakas chorobe, a sobie przedwczesny porod pediatrzy napewno wiedza co mowia

AgnieszkaM u nas wieczorami Rmf maxxx lub Planeta FM. W ciazy ten rodzaj muzyki strasnzie mnie draznil, mimo ze wczesniej tylko house'u sluchalam

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości