![]() |
#961 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: ciąża mimo tabletek anty? - wątek zbiorczy
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#962 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Raczkowanie
|
Opisałam to, co mi powiedziała. A tak w ogóle to przerażają mnie takie rzeczy, przymuje się anty z pewnością, że nie będzie niespodzianki, a źle dobrane tabletki mogą nie działać. Dlaczego ginekolodzy nie robią badań hormonalnych zanim zdecydują o rodzaju tabletek?
![]() |
#964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
jezeli jest sie czlowiekiem myslacym przyszlosciowo i odnoszacym sie z czuloscia do swojego ciala, to taka osoba zapyta sie o takie badania. hormony obojetnie czy slabe czy nie, to nie cukiereczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Bo badanie hormonów nie sprawi,że będziesz miała dobrze dobrane tabletki.To nic nie mówi ginekologowi, po badaniach on wie tyle co może wywnioskować po wywiadzie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja zakładam, że jednak lekarz ginekolog lepiej zna się na tym niż ja, która wykonuje zupełnie inny zawód ![]() Wiem, że można trafić na kiepskiego lekarza. Ale ja miałam w ciągu swojego życie przepisywane tabletki przez 5 ginekologów, żaden nie skierował mnie na jakieś badania hormonalne.
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#968 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 |
Zakorzenienie
|
a ja zakladam, ze obchodzi mnie, co sie dzieje w moim organizmie podczas brania tak inwazyjnych lekow, dlatego sama pamietam, zeby robic badania. dziekuje.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 |
Raczkowanie
|
Mam pytanie.
Wzięłam tabletkę yasmin (12 tabletka) wczoraj wieczorem o godz. 21:30 jednakże dostała mi się za migdał i za cholere nie mogłam jej wydłubać. Niestety mam strasznie małe światło przełyku i bardzo często tabletki tam mi"stają". Probowałam ją stamtąd usunąć piciem, jedzeniem itp. niestety się nie udało. Bałam się, iż się nie rozpuści (i faktycznie tak się stało, do dzisiaj ją czuję) i o 0:30 w nocy wzięłam kolejną tabletkę - ostatnią z opakowania tak jak w przypadku zwymiotowania tabletki w ciągu 3-4 godzin. O godz. 6:30 (minęło 6 godzin od wzięcia dodatkowej tabletki) zwymiotowałam i okazało się że jedzenie, które spożywałam o północy jeszcze się nie strawiło. Czy jest możliwość iż ta moja tabletka którą przyjęłam o 0:30 się nie strawiła? Czy faktycznie do 4h wchłania się bez problemu mimo jedzenia w żołądku. Sorki za głupie pytanie, ale kto pyta nie błądzi, a w razie czego zastosuję dodatkową metodę anty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
w moim poprzednim poście jest błąd, wczoraj była 11 tabletka, + ostatnia z opakowania dla zabezpieczenia (czyli w sumie zjadłam 12) jeszcze do przerwy brakuje 9 tabletek
![]() Dziękuję ślicznie za odpowiedź. Tak, pamiętam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 |
Zakorzenienie
|
Rozumiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#974 |
Wtajemniczenie
|
No to teraz przyszła kolej na mnie...
Biorę Harmonet (skonczyłam juz 5te opakowanie). W czasie brania 5tego opakowania, w drugim tygodniu, po 3 godz po zażyciu pigułki zwymiotowałam.. Była to jednorazowa 'atrakcja' więc, następną tabletkę wzięłam za chwilę ![]() I przyjmowałam tabletki normalnie - aż do końca opakowania. Byłam u gina po nową receptę, zapytałam sie go w jaki sposób mam brać te tabletki - no bo, że tak powiem, brakowało mi jednej do pełnych 21 dni. Zazwyczaj kończyłam opakowanie we wtorek a nowe zaczynałam w środę. Lekarz odpowiedział mi, że teraz po prostu opakowanie skończę w poniedziałek a nowe rozpocznę we wtorek.. I teraz własnie - w poniedzialek skonczylam opakowanie... Dzis mi się zaczął 4ty dzien przerwy (choć do pełnych 24h jeszcze 12 godzin) a okresu brak... Brzuch mnie boli jak przy okresie. Dziś rano zauważyłam takie brązowo-krwawe plamienie, jednak okresu brak ![]() Myslicie, że mi sie okres jeszcze 'rozkręci'??? Strasznie sobie wkręciłam schiza!! Gdy nie brałam tabletek to też miałam masakryczne schizy - oczywiście wszystko to były tylko wytwory mojej wyobraźni ![]() a teraz znów wrócilo :/// chyba przez tą akcję z wymiotowaniem... Ale chyba lekarz mnie dobrze pokierował??? Mogę po prostu brać tabletki przez 20 dni tylko (mimo, ze przyjęłam ich 21, tylko po prostu jedna mogla sie nie wchlonąć) zrobić 7dniową przerwę normalnie...? Jezuuuu co za masakra z moją psychiką... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Wtajemniczenie
|
lekarz dobrze Cię pokierował
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#976 |
Wtajemniczenie
|
zazwyczaj konczyłam opakowanie we wtorki.. okres zawsze dostawałam w sobotę.. raz rano, raz wieczorem.. A ostatnio to był piątek wieczorem. Czyli po 4 dniach mozna powiedziec. Teraz tez niby 4 dzien, takie krwawienie sie pojawia, ale jest bardziej skąpe.. Być moze za bardzo świruję i mam nadzieję, ze @ będzie "normalna"
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Ciąża mimo tabletek anty?
Cytat:
Jakie przeklamanie?????:confuse d:??? ![]() A Yasminelle nie sa zbyt dlugo na rynku, ze moze nie zdazyli nic jeszcze zanotowac. Znam osobe, ktora wpadla podczas przyjmowania pierwszego opakowania ale nie wiem jak u niej bylo z systematycznoscia |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 |
Zadomowienie
|
ok 15zl max 25 chyba po 3 pakowane
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja slyszalam, ze tabletki brane prawidlowo moga nie dzialac w przypadku jakis zaburzen metabolicznych, tabletka po prostu nie jest przyswajana w pelni |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Rozeznanie
|
A ja zmieniłam tabletki (marvelon) bo coś zaczęło mi świrować w organizmie, dodatkowo brałam antybiotyki i dostałam okres w czasie opakowania ( w opakowaniu zostało jeszcze 4 tabletki) ale potem się skończył po 4 dniach okres i powinnam dostać ten właściwy w czasie przerwy i już nie dostałam miałam tylko 2 dniowe plamienie, zrobiłam test i wyszedł negatywny myślę, że był wiarygodny bo przez antybiotyki nie kochałam się z TŻ więc od ostatniego stosunku było na pewno 14 dni. Teraz biorę novrette i jestem przy 7 tabletce i zauważyłam w śluzie odrobinę krwi kilka razy w ciągu dnia? Czy to coś niepokojącego?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Yasminelle sa na rynku 3 lata, wiec wcale nie tak krótko
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#982 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, proszę Was o obiektywną opinię bo świruję... Wiem, że pewnie jest to niepotrzebne, ale chciałabym poznac wasze zdanie.
Otóż biorę Harmonet od pół roku. Ostatnio po ok. sześciu godzinach od wzięcia tabletki zwymiotowalam..Było to jednarazowe, przyjęłam, ze skoro na ulotce napisane jest, ze 3-4 godziny pigułka się wchłania to jestem bezpieczna. To była ostatnia tabletka z 1 tygodnia. Dodam, ze PRZED tym incydentem nie uprawiałam seksu przez ponad dwa tygodnie, a zanim znów kochałam się z chłopakiem MINĘŁO 5 dni. Opakowanie skonczyłam, dostałam krwawienia, w sumie co do godziny jak ostatnio.. Trwało i wyglądało też jak zazwyczaj... A ja... zaczynam schizować, myślicie, ze te wymioty i nie przyjęcie dwóch tabletek tego samego dnia mogło coś zmienic w skutecznosci? Mam powody, zeby robic sobie test? W sumie rozpoczęłam juz kolejne opakowanie i wydaje mi się, ze nie mam powodów do obaw, tym bardziej, ze przeciez dostałam krwawienie z odstawienia. Jak myślicie? Jeśli wyda się wam moj problem absurdalny to mozecie się śmiać... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |
Zakorzenienie
|
nie rozumiem
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale chyba tak mała ilość, jak 20-30 kropelek zażyta jednorazowo, nie jest w stanie obniżyć skuteczności, prawda?! ![]()
![]() |
![]() |
#987 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na moim opakowaniu kropli zoladkowych, dziurawiec stanowi 1/4 ekstraktow, lepiej dmuchac na zimne gdyby dziurawiec wplywal minimalnie na anty, nie podreslali by tego w ulotce, bo przeciez nikt chyba nie pije naparu z dziurawca litrami dziurawiec to mimo wszystko parszywiec, nawet przy braniu antydepresantow jest surowo zakazany, bo moze wywolac zespol serotoninowy, wiec wcale taki niewinny nie jest ![]() lepiej nie ryzykowac, ze hormony przyswoja sie w mniejszym stopniu (tak dziala dziurawiec przy anty) i dojdzie do owulacji. jak masz problemy z bolem brzucha, kup najzwyklejsze krople walerianowe, waleriana tez jest w skladzie takich kropli zoladkowych i ona daje ulge, rozkurcza bardziej niz wyciag z miety ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Rozeznanie
|
Czułam się naprawdę bardzo źle i po prostu nie pomyślałam, żeby zajrzeć w ulotkę. No, ale wydaje mi się, że taka niewielka ilość chyba nie powinna spowodować spadku działania pigułek. Łyknęłam tylko jedną łyżeczkę, więc dawka nie była uderzeniowa...Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku, bo ten tydzień był dosyć, hm, intensywny jeśli chodzi o spotkania z TŻtem
![]() Ech, że też miętowe okazały się przeterminowane o ponad miesiąc. Gdyby data ważności była ok, to wzięłabym krople miętowe i nie byłoby problemu, a tak to się będę troszkę głowiła nad tym...
Wystarczy Karolina ![]() Edytowane przez Karolajna1_9_8_9 Czas edycji: 2009-08-19 o 10:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
Witam! Przyłączam się do wątku mając nadzieje,że moje objawy nie wskazują na ciąże.. Tabletki stosuję dopiero od 3m-cy. Przez dwa pierwsze cykle łykałam je jak w zegarku i wszystko było ok. W tym miesiacu złapał mnie jakis wstrętny wirus jelitowy. Wymiotowałam i miałam biegunkę na zmianę,dlatego jednej tabletki nie wzięłam w ogole,a następną przyjęłam w przeciągu 12godzin od prawidłowej pory brania tabletek. W tym czasie nie współżyłąm,bo mojego TZ nie ma w kraju :P Później brałam juz normalnie i taK do dziś.. Tyle tylko,że 13dniu cyklu dostałam plamienia. Byłam u lekarza,stwierdził,że tak może sie zdarzyć i kazał mi przyjać przez dwa kolejne dni tabletke,którą powinnam wziąć i ostatnią z blistra.Dzis plamienia ustały.. Ale... zastanawia mnie,czy te plamienia mogą być spowodowane tym,że tak troche zamieszałam się w braniu czy może to plamienia spowodowane CZYMŚ (Tu:ciąża)innym? Bo oprócz tych plamien mogłabym sie doszukać w sobie innych objawów wskazujących na ciąże,ale nie chcę niepotrzebnie sie nakrecac. Wiem-test! Tylko jestem ciekawa,czy te plamiena mam potraktować jako skutki uboczne czy moze @? Dodam tylko,że biorę Novynette. Są to tabletki z małą ilością hormonów i tak sobie teraz rozmyślam.. Z góry przepraszam za taki mały off top,ale musze kogoś zapytać?!Może ktos miał podobnie jak ja?! Pozdrawiam.
![]() |
#990 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:34.