|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 | |||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Olejek rycynowy do włosów - część II
Cytat:
to ja mam na osiedlu chyba jakąś straszną aptekę Nie wiem czy to przebitka i zależy od apteki lub firmy, z której jest olejek, ale ja ostatnio za olejek 30g zapłaciłam 4,90 zł. (jakaś firma PhytoPharm, może to kwestia firmy? Z jakich firm kupujecie?) Cytat:
Cytat:
Wstawiam buteleczkę do kubka z gorącą wodą, wystarczy na 5-10 minut, potem małymi partiami wylewam na palce i przeciągam delikatnie po skórze głowy. Robię masaż skóry, potem jeszcze trochę na resztę włosów i voila Robię luźny koczek co by nie popaprać całego łóżka, a rano zmywam szamponem Joanna Rzepa do włosów wypadających. 2 razy myję i jest dokładnie oczyszczona skóra i włosy z olejku, ale w sumie muszę spróbować kiedyś umyć raz, może wystarczy? ![]() Dziś właśnie zmywałam po 3 nałożeniu. Na razie nie widzę najmniejszej zmiany na włosach, nawet w ich wyglądzie, ale dam mu szansę wykazania się Miesiąc to minimum zapewne.Cytat:
Cytat:
|
|
|
|
#962 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
![]() O tym błędzie to już nawet nie wspomnę Dobra, bo wyjdzie na to, że się jakoś strasznie czepiam wcześniej wspominała o tym bodajże tatty To po prostu totalnie różne 'produkty', dlatego zwróciłam na to uwagę. Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-08-13 o 14:21 |
|
|
|
|
|
#963 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nieważne czy wątek o włosach czy o truciznach, myślę, że warto wiedzieć, że jest różnica między słowami, których używamy
|
|
|
|
|
|
#964 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#965 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dobry pomysł ja też używam 'rycyna' , po mojej babci przejęłam ten skrócik
|
|
|
|
|
|
#966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja gdy nakładam olejek na skalp to w ciągu dnia znajduje na szczotce góra 10 włosków , wypada mi ich trochę przy myciu ale sądzę , że to taka normalna ilość i nie muszę się tym martwić Dziś mam bad hair day chyba niepotrzebnie kładłam isankę pod olej i jeszcze na olej joaśkę widocznie co za dużo to niezdrowo również jeśli chodzi o odżywki
|
|
|
|
|
|
#967 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chcę po prostu powrócić do moich starych włosowych nawyków bez których kiedyś nie mogłam żyć
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#968 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ponowię moje pytanie: z jakiej firmy kupujecie olej? Bo wychodzi na to, że ostatnio przepłaciłam
|
|
|
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W grupie raźniej. Mnie motywują najbardziej zdjęcia jakie dziewczyny tym forum załączają... nic tylko im pozazdrościć Moje włosy też chcą takie być, jak już dorosną
|
|
|
|
|
|
#970 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#971 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:49 ---------- Cytat:
Muszę następnym zapytać, ile kosztuje opakowanie 100g
|
||
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#972 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam teraz jakiś Microfarm 100 ml ale nie pamiętam ile płaciłam
zawsze płatę coś ok. 4zł
|
|
|
#973 |
|
Raczkowanie
|
Ja nieśmiało podglądałam dziewczyny chyba na wątku dla prostowłosych, bo sama takie mam. A może i jeszcze na innych wątkach. Tyle ich teraz przeglądam, że już sama nie wiem hehe
Tak ich włoski oglądam i marzę, że kiedyś moje też takie będą ![]() ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- To niezły interes, skoro ja płace prawie tyle samo za 30g hehe. |
|
|
|
|
#974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kurcze teraz to nie wiem już ile płacę może 6zł ? mojego obecnego olejku zostało mi 1/4 buteleczki więc niedługo będę musiała kupić nową i wam powiem ile u mnie kosztuje
|
|
|
|
#975 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja za 100g. oleju zapłaciłam ostatnio 7z groszami
a firma to ''ProLab'' ![]() Moniczka_90 tutaj możesz pooglądać włoski https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=593877 |
|
|
|
|
#976 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#977 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#978 |
|
Zakorzenienie
|
a mogę gdzieś zobaczyć zdjęcie Twoich włosów ? w jakims albumie albo moze wstawiałaś na któryms wątku ?
|
|
|
#979 |
|
Wtajemniczenie
|
http://img39.imageshack.us/img39/795...losynablog.jpg
zdjęcie z kwietnia bodajże ? teraz mam cięcie na prosto
|
|
|
|
|
#980 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak zdjęcie z kwietnia to już na pewno są jeszcze dłuższe tez chce !
|
|
|
|
#981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja nigdy nie miałam problemu z porostem włosów zwykle bez niczego rosną mi 1,5-2cm. na miesiąc a grzywka to już całkiem nawet mam z nią problem , bo sama podcinam i jak mi tak szybko rośnie to potrafi się wywijać a ja muszę częściej podcinać tylko niestety jak widać na zdjęciu gęste i grube to one nie są choć w sumie już się przyzwyczaiłam ![]() Raczej są tej samej długości ,bo ostatnio podcinałam o jakieś 7cm i staram się robić to co miesiąc nawet o 1cm w innym wypadku miałabym piórka na końcu . Mam nadzieję , że olej rycynowy mi je wzmocni i będę mogła zapuścić je o 5-10 cm więcej bez efektu miotły na końcach ![]() Tak w ogóle to zdjęcie telefonem robiłam a wyszło ono jak koszmar
Edytowane przez HairMania Czas edycji: 2012-08-14 o 00:26 |
|
|
|
|
|
#982 |
|
Zakorzenienie
|
moje włosy wyglądają tak jak na załączonym zdjęciu. Są wyprostowane, naturalnie sa bardziej falowane
jako, ze teraz są zniszczone to wyglądają jak wyglądają ale jak się wezmę za pielegnację i jak wróca do siebie to znowu będą gestsze tak jak dawniej ![]() długo już jesteś na wątku ? długo systematycznie uzywac oleju rycynowego ?
|
|
|
#983 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja jestem tu już od 2 lat Dwa lata temu trafiłam na ten wątek olejowałam włosy przez jakieś 3-4 miesiące i były gęste jak nigdy dotąd ...zaczął się wrzesień szkoła zaczęły wypadać już potem odpuściłam olejowanie . Zaczęłam w tym roku od nowa luty/marzec do końca kwietnia iprzestałam ,bo nie mogłam domyć żadnego oleju . Teraz od tygodnia olejuję ,wszystko domywam włoski ślicznie lśnią są miękkie i tylko czekam aż się zagęszczą ![]() Znalazłam zdjęcie z końca wakacji 2010r. czyli po moim pierwszym olejowaniu gdy tak mi zgęstniały włosy ale wtedy tylko w skalp wcierałam a do zdjęcia uczesał mnie wiatr
Edytowane przez HairMania Czas edycji: 2012-08-14 o 01:28 |
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o włosy zaczęłam manialalnie dbać jakiś własnie 2 lata temu, lutym 2011 (a może 2010 ) przestałam prostować włosy, przestałam też farbować, udzielałam się na wątku dla niefarbujących i mój odrost miał juz ok. 10-11cm zdrowych wręcz dziewiczych włosów. Ale znalazłam pracę w salonie fryzjerskim (gdzie pracuję do teraz) no i jak to w nowej pracy, nie bardzo wiedziałam na co mogę sobie pozwolić, w jakiej sprawie mogę się sprzeciwić itp. i tak własnie miałam robioną trwałą ondulację (żałuję tego jak niczego innego ![]() to chyba tyle
|
|
|
|
#985 |
|
Raczkowanie
|
O rany - nie wiedziałam, że jak się pracuje w salonie to zmuszają do takich rzeczy... To szef co? trenował sobie na pracownikach?
Ja dopiero raczkuję w temacie dbania o włosy - zaczęłam w kwietniu bodajże i teraz doszłam do etapu, gdzie okazało się, że wcale nie mam prostych włosów ![]() Właśnie odzwyczajam się od suszarki. Włosy mam bardzo cienkie, ale już fajnie się błyszczą i nie wypadają tak jak w zeszłym roku (stres). Na razie nie mam się czym chwalić, ale mam nadzieję, że niedługo... ![]() Na zdjęciu widać jakie kręciołki mi się zaczęły robić i jak fajnie się włosy błyszczą. Po paru eksperymentach wiem, że jednak najlepiej służą mi oleje w tym rycyna (oraz Alterra migdał i papaja, gdzie na 2 miejscu w składzie jest Ricinus Communis Seed Oil). Po innych wynalazkach efekt jest gorszy. |
|
|
|
|
#986 |
|
Zakorzenienie
|
Melmania to już zależy gdzie się trafi... jak byłam na praktykach i chodziłam z 10cm rzucającym się w oczy odrostem to jakoś nic mi nikt nie powiedział, ze mam coś z tym zrobić bo wstyd, a teraz nagminnie o coś się czepia
także na prawde zalezy. A jeszcze jak byłam nowa i tak jak mówiłam, nie wiedziałam na co mogę sobie pozwolić to po prostu słuchałam wszystkich obelg. P.S. masz śliczny kolor włosów
|
|
|
#987 |
|
Raczkowanie
|
Ładne macie włosy dziewczyny!
![]() Ja parę dni temu farbowałam włosy, choć miałam czekać do przyszłego miesiąca, ale nie mogłam już znieść ich koloru (wciąż się męczę z uzyskaniem odpowiedniego po rozjaśnieniu). Jednak mam nadzieję, że olejowanie pomoże i nie zobaczę negatywnych skutków farbowania Póki co, po jednej nocy z olejem rycynowym i oliwą, wszystko wygląda ok, oby tak było dalej hehe.
|
|
|
|
|
#988 |
|
Wtajemniczenie
|
A pomyśleć że jeszcze niedawno marzyłam o pracy w salonie fryzjerskim
Musiało Ci być bardzo trudno powiedzieć pierwszy raz -nie , bo w końcu to szef ... Ale czasem gdy jestem z kimś w salonie f. to dostrzegam pewną zależność a mianowicie albo wszystkie mają kręcone albo wszystkie proste włosy i albo blond albo ciemne Melmania zrezygnować z suszarki nie jest trudno , a efekty są fajne |
|
|
|
|
#989 |
|
Raczkowanie
|
ja się dzisiaj lub jutro wybieram po olejerek rycynowy. Jak ostatnio kupowałam to miałam dwa lub trzy razy pod rząd ten z Phyto Farm i nie wiem .. jakoś mi on nie pasuje. Wcześniej miałam jakiś taki z innej w ogóle nie nanej firmy, był bardziej gęsty i jakos byłam bardziej zadowolona. nie wiem od czego to zależy, niby ten sam olej a jednak co firma to drobne różnice widać
|
|
#990 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ps.kliknięte |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:06.

to ja mam na osiedlu chyba jakąś straszną aptekę
Nie wiem czy to przebitka i zależy od apteki lub firmy, z której jest olejek, ale ja ostatnio za olejek 30g zapłaciłam 4,90 zł. (jakaś firma Phyto
też tak na początku zabawy w włosy zrobiłam 
Robię luźny koczek co by nie popaprać całego łóżka, a rano zmywam szamponem Joanna Rzepa do włosów wypadających. 2 razy myję i jest dokładnie oczyszczona skóra i włosy z olejku, ale w sumie muszę spróbować kiedyś umyć raz, może wystarczy? 

dobry pomysł 

widocznie co za dużo to niezdrowo również jeśli chodzi o odżywki
chcę po prostu powrócić do moich starych włosowych nawyków bez których kiedyś nie mogłam żyć 

zawsze płatę coś ok. 4zł

a jak zdjęcie z kwietnia to już na pewno są jeszcze dłuższe