![]() |
#961 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wasze opisy GG! część XXIV
a ja...jak rozgrzany wosk stygnę w Twoich dłoniach
przychodziłbyś do mnie codziennie, zupełnie tak jakbyśmy znali się od dzieciństwa, razem biegali do sklepiku po czekoladowe lody, jakbyśmy tęsknili, gdy drugie musi wracać na kolacje brudziłbyś mi sukienkę, tak jak teraz, ale wtedy bez pretekstu zbieralibyśmy mrówki do małego pudełeczka, a potem patrzylibyśmy jak umierają z braku powietrza jak myślisz, poczułbyś się dziwnie, gdybym wtedy bez skrępowania zrzuciła przed Tobą tę brudną od piasku sukienkę? przez powietrze słyszę jak oddychasz na drugim końcu miasta Chcę być dla Ciebie kimś ważnym. Nie obok, nie przy okazji. Bezboleśnie i jakby niechcący. Nie chcę ogłaszać : będę Twoim powodem. Chcę być, trzymać rękę na pulsie Liczyć uderzenia serca. Zamyślam się nad ludźmi, którzy pojawiają się i znikają zostawiając we mnie ślady słów jak dotknięcia gęstego powietrza. Chodź, opowiem Ci o tysiącach twarzy które zapadały we mnie i gasły. Powiem o zapachu, który mnie prześladuje. Musisz nauczyć się też wielu rzeczy, o których nie będę w stanie Ci opowiedzieć. Czasem mruknę coś przez sen - nie przejmuj się, to znak, że jestem szczęśliwa. pytasz mnie skąd ta poezja a ja pokazuję jego ulubiony fotel i ramkę z jego fotografią przysiadam tuż nad snem i marzę - o nim stąd poezja
![]() |
![]() |
#962 |
Raczkowanie
|
i właśnie tu w ukryciu przed całym bożym światem, jak skradziony przedmiot odtwarzaj mnie w tajemnicy centymetr po centymetrze. wciąć od nowa i od początku, do znudzenia w kółko, aż na pamięć, bez przerwy i bez końca, jakbyś za każdym razem widział coś więcej i miał pretensje sam do siebie, jak mogłeś to wcześniej nie zauważyć.
chcę być Twoim pamiętnikiem. pomyśl, jutro może nie być rana...przecież my nawet nie mieliśmy siebie w planach. zinterpretuj mi tęsknotę, a powiem Ci czy tęsknie. ale bądź przy mnie gdy będzie naprawdę źle, gdy wszystko będzie się sypało, gdy będziemy się nawzajem nienawidzić. wtedy najmocniej będę Cię potrzebowała. budzisz się rano, a w źrenicach resztki wczorajszego słońca. to tęsknota, wiesz? a potem sam się znajdzie powód, by zwątpić czy to się opłaca. znajdziemy powód by odchodzić i sto powodów żeby wracać. czytam co do mnie piszesz i myślę, że myślimy podobnie, nawet jak mamy inne życie. i ślubuję Ci uśmiech przy porannej kawie, parasol w deszczu i stokrotki na wiosnę. piję kawę, pale szlugi i czasami po prostu żyję. poza tym staram się ogarnąć to coraz bardziej po✂✂✂ane człowieczeństwo. zdarza się, że jaram się zwykłą gwiazdką przy dwukropku, a gdy myślę 'zróbcie hałas' to wszyscy ✂✂✂✂a krzyczą. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Rozeznanie
|
Aż przykro myśleć, jak bardzo uzależniłam swoje szczęście od obecności innych osób w moim życiu, zapominając o tym, że to przecież dla siebie żyję. Nie dla nich.
Wyjątkowość nie polega na idealności. - Córuś, co się dzieje? - Chłopak mnie nie chce, tato. - O! W końcu jakiś jeden mądry się znalazł. Powiedz mu, że ma u mnie piwo. Niby nic. A jednak zerkasz.
"odszedł. a ja również dobrze mogłam powiedzieć, że umieram." /your blue eyes\ ![]() Edytowane przez Chers Czas edycji: 2011-10-24 o 22:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 |
Zakorzenienie
|
Kiedy nam na kimś zależy walczymy do końca.
Życie byłoby niemożliwe, gdybyśmy pamiętali. Na miejskich ulicach szukam Ciebie, jesteś moim snem, ulotnym wspomnieniem, cieniem, małą cząstką mnie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | ||||||
Zakorzenienie
|
tyle razy myślałam, że to koniec, wiesz? Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Urzekły mnie. ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 |
Raczkowanie
|
nie wiem co mówisz, nie rozumiem.
czyżbyś zapomniał naszego wspólnego języka? och, nie, nie ty. to ja. bo która przewidziała moment, w którym przyjdzie koniec? ta pieprzona nadzieja nie pozwoli dopuścić do siebie tej myśli zawczasu. pozwól, kochany, że kochać cię będę szeptem, nocami, tuląc twe zdjęcie do policzka. co ja powiem wnukom, gdy zapytają o miłość mego życia? odchodząc, zostawię bliznę na twym sercu, byś nigdy o mnie nie zapomniał.
![]() |
#967 |
Przyczajenie
|
Witam. Postanowiłem do Was dołączyć.
Moja przygoda z pisaniem zaczęła się stanowczo niedawno, ale mam nadzieję, że coś z tej bazgraniny może Wam się przyda. ona...raniła nawet milczeniem jak mam żyć bez Twojego uśmiechu, to ja tak kur** nie chcę. miłość - jeśli Ty nazywasz nią gwiazdki przy dwukropku, czy status związku to gratuluję Ci takiej miłości mówiłem, że szczegóły są nieważne, a to ona nas zniszczyły. uwierz, ja też czasem "tęsknię"
![]() |
#968 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() i choć życzą Nam źle, my się mamy dobrze i mam tylko jedno przyziemne marzenie: poczuć się Twoją błędy, błędami, a ja nadal Cię chcę niech ten ból wróci, jak każdej nocy gdy samotnie liczyłam gwiazdy, wiedząc, że nie są choć w połowie tak piękne jak światełkach w Jego oczach to tylko My, ot cała magia a kiedy dorosnę, nadal będę tą naiwną tłumiącą w sobie wszystko Asią nie ufam sobie, Tobie owszem zaciśnijmy pięści, nie mówmy nic, bo tak wiele mamy do stracenia i znów nam przyjdzie cierpieć, za co? za to, że chcemy kochać?
![]() |
![]() |
#969 |
Raczkowanie
|
czas nas pozmieniał, więcej kłótni, mniej zrozumienia `Powiedz, że należę do Ciebie cała. Moje włosy, oczy, ręce, piegi i serce.` 'Bóg dał nam wspomnienia... byśmy mogli mieć róze w grudniu.' Radosnej nadziei niech wiatr mi przywieje. wieczorami tylko jeszcze oglądam się wstecz . czasami płaczę .
'Każdy czasem, siedząc w za dużym swetrze, z kieliszkiem wina na parapecie i beznadziejnym filmem w telewizji zadaje sobie pytanie: 'Gdzie się podziało moje życie?' 'nikt nie wie kim jestem, dokąd idę, czy jeszcze gdzieś samotnie stoję.' życie poczuło zazdrość. życie mi cię wydarło. robiłeś wszystko po to, by skończył się nasz balet... 'czym jest miłość ? - według matematyki problemem - według historii wojną - według chemii reakcją - według sztuki sercem - według mnie .. Tobą' 'jestem tak stabilna emocjonalnie jak szklanka wody trzymana przez człowieka z parkinsonem, któremu palą się spodnie i tańczy lambadę.'
![]() |
![]() |
#970 |
Przyczajenie
|
Pamiętam każdy łyk nadziei, każdy Twój pocałunek i uśmiech.
Każde wspólne spojrzenie. Pamiętam Ciebie tak dokładnie... Spadamy jak liście jesienią, lecimy, lecimy na samo dno, nagle powiewa mroźny i zimny wiatr który unosi nas jak nadzieja, i wirujemy w powietrzu nie zdajac sobie sprawy że znów bedziemy zmuszeni do upadku, aż nagle znikamy, przykrywa nas gruba warstwa śniegu, nie żyjemy, nie oddychamy, każdy o Nas zapomina. Na chwilę o Tobie zapominam, na chwilę! Jesteś jak powietrze, którego ciągle mi brakuje. DUSZĘ SIĘ... Czasami utrzymać równowagę bez Ciebie jest trudno, ale jakoś daję rade, przynajmniej staram się dać... _________________________ nie mam sił w pojedynkę, walczyć o nas dwoje. / niebanalna_ / |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
dziś:
" minerały każdej skały szlachetne jak kryształy "
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() NASZ DZIUBEK 20.08.2014 15:10 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#972 |
Raczkowanie
|
' To jedna z tych chwil. Godzin. Gdy płaczesz.
I tak pragniesz wsłuchać się w czyiś oddech.. ' 'Uczucia mają zwyczaj rozkwitania podczas rozłąki..' Pewne rzeczy się między nami po prostu nie wydarzą.
![]() |
![]() |
#973 |
Zadomowienie
|
***** podobnie jak trawa przeciskająca się przez beton, tłumione uczucia powoli wydostają się na powierzchnię... ***** od tego czasu emocje zamykam bezpiecznie na kłódkę w piwnicy swojego serca. ***** łatwo wciągnąć się w grę "co by było gdyby.." ale jest to krótka i śliska droga do rozpaczy... ***** prawdziwa miłość nigdy do niczego nie zmusza. *****
![]() |
#974 |
Zakorzenienie
|
![]() |
![]() |
#975 |
Rozeznanie
|
'I wiedziała, że nie jest kochana. Ale sama kochała w takim stopniu, że jej uczucie starczałoby dla nich obojga... że Twój świat kruszy się jak stare ciastko.'
'I to w tej chwili zdajesz sobie sprawę, że to wszystko zdarzyło się tylko raz. I nie ważne jak bardzo się starasz nigdy nie poczujesz się taki sam. Nie będziesz już nigdy się czuć trzy metry nad niebem.' |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 |
Rozeznanie
|
dziękuję
![]() “ Prawdziwa miłość oznacza, że zależy Ci na szczęściu drugiego człowieka bardziej niż na własnym, bez względu na to, przed jak bolesnymi wyborami stajesz. ” Ludzie nie płaczą z powodu tego, że są słabi, tylko dlatego, że byli silni zbyt długo. Chciała nieustannie gubić się w jego kołdrze, wchłaniać jego zapach tuląc się mocno do klatki piersiowej. Chciała wiedzieć, że cokolwiek by się działo, może tam zostać.. Bo tam było jej miejsce - przy jego sercu. "zupełnie nie do wytrzymania jest perspektywa samotnego przebywania w łóżku." czasem po prostu warto zrobić sobie chwilę przerwy od życia. zamknąć się w sobie i słyszeć tylko bicie swojego serca... -Jak powiedzieć jej, że ją kocham? - Po prostu to zrób. - Mogę na tobie wypróbować? - Jasne. - Kocham cię. - Dobra, a teraz idź to jej powiedz. - Właśnie to zrobiłem
"odszedł. a ja również dobrze mogłam powiedzieć, że umieram." /your blue eyes\ ![]() Edytowane przez Chers Czas edycji: 2011-10-26 o 08:52 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
“jak mnie zapalisz,
wtedy zapłonę wystarczy, że Twój głos zabrzmi w moich uszach, i już wiem co u Ciebie coś w uczuciach mi się myli chcę piekła z Tobą, nie raju bez Ciebie”
![]() |
![]() |
#978 |
Zakorzenienie
|
Paulo Coelho " 11 minut "
w każdym momencie naszego życia jedną nogą tkwimy w świecie baśni, a drugą w otchłani piekieł. nie jestem ciałem, w którym mieszka dusza. jestem duszą, która ma widzialną część zwaną ciałem. kiedy nie miałam już nic do stracenia, dostałam wszystko. kiedy o sobie zapomniałam, odnalazłam samą siebie. kiedy poznałam upokorzenie i całkowitą uległość, stałam się wolna. zawsze kiedy robię plany na przyszłość, zaskakuje mnie teraźniejszość. świat jest, jaki jest, i każdy szczęścia graniczy niemal z cudem.
![]() |
![]() |
#979 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() miłość jak filiżanka mocnej kawy przyspiesza rytm serca rozgrzewa pobudza zmysły uzależnia szeptem modlę się do nieba o więcej miłości byś kochał mnie tak mocno jak ja kocham Ciebie potrzebuję dwóch zamkniętych ramion które ochronią mnie przed chłodem jesieni kiedy postanowisz odejść zabierz wszystkie rzeczy z mojego pokoju nie ma sensu byś wracał po nie później bo mógłbyś zobaczyć jak tonę we łzach i zostać
![]() |
![]() |
#980 |
Wtajemniczenie
|
stokrotne dzięki ;*
Masz moje serce. Szkoda, że ja nie mam Twojego. "Wiesz... dziękowałam dziś Bogu za to, że Cię spotkałam. A potem zaczęłam prosić. prosić o to, by już nigdy nie było mi dane Cię ujrzeć." "Stałam w tej bramie jak żebrak, tak chciałam żebrać o miłość, wiedząc że tego właśnie mi nie wolno." "Stańmy więc przed sobą razem, zapatrzeni w nasze twarze. Nie zostawiaj mnie. Nie zostawiaj mnie..." "Na dźwięk tego głosu ściska mnie w żołądku, czuję się winna, smutna i przestraszona. I tęsknię, do tego też mogę się przyznać. Tyle że tęsknota ma zbyt silną konkurencję, aby kiedykolwiek zdołała zdominować inne uczucia." ''Uważaj na człowieka, w którego oczach nie widzisz swojego odbicia.'' |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Raczkowanie
|
Inna_odCiebie - bierz co chcesz kochanie
![]() aż dziwne jak wszystko może się spierd*lić, potem mniej rzeczy cieszy, więcej boli i tylko chcę do tamtego miejsca, gdzie oddychało nam się łatwiej. ''póki co wciąż się uczę, ogarniam człowieczeństwo'' ''Przychodzimy na świat z krótką wizytą, nie wiedząc po co, chociaż czasem odczuwając jakieś pozorne przeznaczenie'' 'I nie mają pojęcia Ci co plotkami sie karmią. Że on i ona na to szczęscie patent mają.' spadała. a myślała że się unosi. mała, nie zawsze jest łatwo. czasami trzeba przebyć długą drogę do szczęścia. 'nie pytaj mnie o przeszłość, bo była zła'
![]() |
![]() |
#982 |
Zakorzenienie
|
dziękuję
__ U mnie dobrze. We mnie źle. Zawsze trzeba pamiętać kto był, gdy nikogo nie było. Cofam się pamięcią do chwili, kiedy się to zaczęło, ponieważ wspomnienia to jedyne, co mi pozostało. Na tą chwilę jest jak jest, nie pytaj czemu. Kocham Cię tak mocno, że aż boli. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 |
Zakorzenienie
|
![]() Smutna, opiera czoło o okno w czarną noc,
![]() |
![]() |
#984 |
Zakorzenienie
|
coś mignęło, dziękuję promyczki!
jedna wielka złudna nadzieja, że cały horror minął kończy się gdy znowu go ujrzysz może i zgłupiałam doszczętnie ale dalej Cię kocham draniu czym zasłużyłam na tyle cierpienia? oddaniem serca? ta śmieszna i wesoła dziewczyna pod skorupą skrywa swój ból, litry łez i cierpienie
![]() |
![]() |
#985 |
Raczkowanie
|
-Tęsknie za nim wiesz ?
- A dokładniej za czym ? , za kłamstwami które były na porządku dziennym , za człowiekiem który nie miał do ciebie szacunku , za kimś kto po tylu latach okazał się być zupełnie obcym , za nocymi telefonami w których słuchałaś o nowo zapoznanej kobiecie i jego fascynacją , za jego problemami typu 'laska mnie nie chce' za tym , że nie mialaś w nim żadnego wsparcia bo dostarczał dzień w dzień stertę problemów , z którymi musiałaś się zmagać . Za tym tęsknisz ? Tyle minut w godzinie - a każda minuta jest dniem Była, ale jej nie potrzebował. nim napiszesz do niego zastanów się czy tęsknisz za nim czy za byciem dla kogoś ważna. w poduszkę wsiąkają wypłakane uczucia. zżera ją od środka myśl, że może zobaczyć w jakiejś innej to co chciała żeby zobaczył u niej. Jeszcze leżąc pod burzliwym niebem powiedziała : "wiem że słońce wstanie" |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 |
Raczkowanie
|
Wiem, że gdyby odszedł, pozostałabym z ustami wygiętymi żalem i policzkiem oparty na szczupłej dłoni. ' Nie muszę się odchudzać, jestem szczupła. Nie liczę kalorii, papierosów, drinków. Liczę za to chwile. I liczę na siebie.' 'Obserwowałam jak wraz z oddechem i biciem serca unosi się Twoja klatka piersiowa, trzymałeś mnie wtedy za dłonie. W takich momentach myślałam, że potrafisz zatrzymywać czas.' Nieszczęście jest niepodzielne.
Cierpi się samotnie.
![]() |
![]() |
#987 |
Rozeznanie
|
"Aresztowali mojego dilera." to jedna z mniej przemyślanych odpowiedzi na pytanie matki: "Czemu jesteś dziś w gorszym humorze niż zwykle?"
chodź ze mną tam, chociaż zupełnie nie wiem dokąd, chodź ze mną tam by nadac sens naszym krokom. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 |
Raczkowanie
|
Patrysiowa , Christerine
![]() Przecież słynęłam z tego , że zawsze daje rade Potrzebuje , cholernie potrzebuje czułości wiesz ? Nie dane mi było odczuć jak to jest czuć się wyjątkowo , jak to jest rankiem budzić się właśnie przy nim z ciepłym pocałunkiem w policzek Nie zmienisz się już , prawda ? Jest cisza , kórej tak bardzo się obawiałam W tym sęk , niektórzy od życia dostają zbyt dużo inni zaś oddaliby wszystko by chodz przez chwilę być w posiadaniu upragnionej rzeczy Tu nie ma mowy o szczęśliwym zakończeniu tak samo jak nie było mowy o miłości
że znalazłeś dziewczynę i jesteś teraz żonaty Słyszałam, że Twoje marzenia się spełniły Domyślam się, że ona dała Ci to, czego nie dałam Ci ja Edytowane przez Gueen Czas edycji: 2011-10-26 o 20:23 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#989 |
Raczkowanie
|
Nie każ mi czekać na siebie,
nie pozwól by z każdą sekundą przybywało bólu Jak mogę nienawidzić kogoś, kto obdarzył mnie miłością? pewnego dnia, który będzie nocą, smutno uśmiechnę się do znienawidzonego chłopca, którego kocham i choć to takie banalne, chcę czuć na sobie Twój wzrok to dziwne, ale im bardziej czuję się nikim tym bardziej chcę by świat kręcił się wokół mnie powstrzymaj łzy, zacznij tańczyć, i przetańczmy całą wieczność problemem nie był Twój brak, lecz moje mylne przekonanie, że bez Ciebie już nie sposób będzie tak pewnie kroczyć przed siebie nie chcę zapomnieć, chcę zapomnieć, tak czy siak jesteś w mojej głowie "bądź niczym bijące źródło, nie zaś jak staw, w którym zawsze stoi ta sama woda" "gdy serce przestaje bić, oznaczać to może tylko jedno – śmierć fizyczną" "im szczęśliwsi mogą być ludzie, tym bardziej nieszczęśliwi się stają" "istnieją w życiu sprawy, które – bez względu na to, z której strony byśmy na nie patrzyli – są zawsze tak samo ważne dla wszystkich. Miłość jest jedną z nich" "jeśli przyjdzie ci umrzeć teraz, umieraj z sercem pełnym miłości"
![]() |
#990 |
Zakorzenienie
|
nie warto tęsknić za kimś, co do kogo nie mamy pewności, że śpi tej nocy samotnie... nie ma nic gorszego niż nieodwzajemniona tęsknota. to jest gorsze nawet od nieodwzajemnionej miłości. "Do twarzy mi było w Smutku. Zaprzyjaźniłam się z nim nawet. Z Tęsknotą także. Wiedziałam teraz, że tęsknota to nie tylko przebieranie ziarnek maku. Nie tylko nasłuchiwanie jego kroków za drzwiami. Czekanie na dzwonek lub zgrzyt klucza w zamku. Bo „tęsknić” i „czekać” to prawie to samo. Pod warunkiem że czekając się tęskni, a tęskniąc czeka. Z tęsknoty można przestać jeść. Można też umyć podłogę w całym domu szczoteczką do zębów. Można wytapetować mieszkanie. Umrzeć można." Spójrz na mnie. Zobacz łzy w moich oczach. Ból. Tęsknota. Głupia miłość. Powiedz, że tęsknisz za mną. Nawet gdyby miało być to kłamstwo. Powiedz. "Jeżeli nazywasz tęsknotą to, że myślisz o nim przez każdą sekundę, minutę, że piszesz każdego sms-a z myślą o nim i przez pomyłkę wysyłasz go do niego, że herbata pachnie Ci nim i wszystko Ci się z nim kojarzy, jeśli trudno Ci usnąć bez jego 'dobranoc' to tak, to jest tęsknota i przyznaje,że tęsknie. Cholernie tęsknie.."
mogę mieć takie życie, jaki inni mają sen! ![]() Edytowane przez patrysiowa_ Czas edycji: 2011-10-27 o 00:22 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.