|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#961 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Bydgoszczanko czy bym mogła poprosić przepis na te słynne pierniczki ?
![]() ![]() Kumkura wielgachny brzuszek? Jej jak ten czas leci ! farminka szok, że twoja mala już liczyć próbuje. W przedszkolu u mojego syna niektóre dzieci do pieciu ledwo liczą ![]() Albo ostatnio mnie zszokowało w zeszłym tygodniu, że w programie na ten tydzień była nauka rozpoznawania podstawowych kolorów. Nie wiem jak niektóre dzieci się uchowały, żeby w tym wieku kolorów nie znać ![]()
![]() |
#962 |
Zadomowienie
|
Dot.: Krzyki, tupanie, nocne niespanie - czyli mamy maj-czerwiec 2010 próbują nie osz
Hej laski! Obiecalam sie czasem odezwac to sie odzywam
![]() Poczytalam Was troche,ale zacytowac nie mam sily juz...Widze,problemy takie same,u mnie tez wiecznie "nie rusz","nie otwieraj","zostaw" i dodatkowo mamy jeszcze najczesciej "odejdz".I z tym "odejdz" jest najsmieszniej.Oli doskonale wie,kiedy nie moze podchodzic(bo mi przeszkadza)i wtedy wlasnie wpycha sie na sile i krzyczy przy tym "odejdz" ![]() Od trzech dni nie wiem co sie dzieje z moim gadem. "Wrzucony" do wanny piszczy w nieboglosy,masakra. Nie wiem o co chodzi,bo wczesniej za cholere wyciagnac go nie mozna bylo...Woda ciepla jak zawsze,dupsko ladne(w sensie,ze nieodparzone) nie wiem o co kaman ![]() A jutro idziemy do zlobka na godzinke razem na przyjecie choinkowe ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#963 |
Zakorzenienie
|
wpadłam na chwilę, jakaś padnięta jestem.
małż od poniedziałku na L4, trzeci tydzień chory, poprawy nie widać. ale są pozytywne efekty chorowania - zabrał się za Ewciowe filmiki, więc może niedługo będę mogła wreszcie Wam pokazać bujanie na stojąco i inne wybryki. Ewcia od soboty niby zdrowa, a dziś po kąpieli miałam wrażenie, że znów nos mokry, 40 minut sterczałam przy łóżeczku, bo się wierciła nie mogąc zasnąć... dziś Ewcia powiedziała: ŁO - łobuz WEN - wentylator i gneralnie gdzieś od tygodnia trenuje podskoki obunóż. wygląda to przekomicznie, gdy się tak wysila, a nie może się oderwać od podłoża. upadki jej nie zrażają. najpierw są skoki z hasłem "HO!HO!", a potem "BEEEN" (bęc). ![]() a liczenie u nas wygląda tak: JEN - DA (jeden, dwa). od dawna potrafi pokazać ile ma lat, teraz jeszcze mówi. a samo liczenie przebiega na palcach u nóg, bo tak jej kiedyś pokazałam w trakcie posiedzenia na nocniku i się spodobało.
jesteś tym, co czujesz, jesteś tym, co wiesz, jesteś tym, co potrafisz, jesteś tym, kim być chcesz Ewcia Przemek Edytowane przez margo80 Czas edycji: 2011-12-13 o 21:44 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#964 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#965 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Najlepiej takie właśnie zachowanie obserwuję wśród maluszków w moim przedszkolu, cały dzień taki maluszek ładnie się bawi, nie zaczepia, nie prowokuje awantur z rówieśnikami, po prostu anielskie dzieciatko.... gdy mama po niego przychodzi, to ten grzeczny przed chwilą maluszek biegnie do drzwi i po drodze popycha wszystkie stojące mu na drodze dzieci czy też celowo wdeptuje w mega budowlę z klocków swojego kolegi.. ![]() Cytat:
![]() ona, pani która ma w moim przedszkolu zajęcia z angielskiego, uczy także w szkole podstawowej. Mowił mi niedawno, w jak dużym szoku była, gdy niektóre dzieci jeszcze w 3 klasie ( ![]() niepojęte. Cytat:
![]() A Oli chodzi do żłobka? codziennie? na ile godzin? Cytat:
![]() Tymek nauczył się skakać jakis czas temu, dużo frajdy mu to sprawia. ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#966 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Zdrówka dla męża ![]() kumkura, dla Was też zdrowia życzę ![]() ona, proszę bardzo https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=525 ![]()
![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44203.png ![]() ![]() http://suwaczki.maluchy.pl/li-44331.png Jaka jest różnica między kobietą z PMS a terrorystą? Z terrorystą można negocjować. ![]() Edytowane przez bydgoszczanka Czas edycji: 2011-12-13 o 22:02 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#967 |
Zakorzenienie
|
Budgoś dzięki
![]() ![]() ![]() lea no niezle z tymi kolorami. Ale pewnie myszką od laptopa świetnie operują... Jolu pewnie to chwilowe. Mój ostatnio tez to miał. Z dnia na dzień z dziecka co nie chciało wyjść z wanny zamienił się na wrzeszczora co nawet nie dał się posadzić w wannie. Po kilku dniach minęło. Wasze dzieci tak dużo mówią a mój dziś tylko ,,mamaaa,, i y! y! y! cały dzień tylko to ,,y,, słyszałam ![]()
![]() |
#968 |
Zakorzenienie
|
co do tej nauczycielki - zakładam, że była mocno posunięta wiekowo, tuż przed emeryturą, wypalona zawodowo. co nie oznacza, że jej bronię. sama bym ją tak potraktowała, jak ona to dziecko...
mała ciekawostka a propos nieznajomości kolorów. pod koniec poprzedniego roku szkolnego wychowawczyni grupy 3-latków rozmawiała z rodzicami pewnej dziewczynki, przekazując im między innymi, że jako jedyna z grupy nie rozróżnia kolorów. latem dziewczynka wylądowała w szpitalu, zdiagnozowali u niej cukrzycę (w tej chwili na stałe ma pompę insulinową). okazuje się, że nieznajomośc kolorów może być właśnie objawem cukrzycy. kto by pomyślał, nie? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#969 | ||||||
Raczkowanie
|
Witam
![]() byłam dziś u dentysty, zajrzał do zatrutego zęba i s powrotem zatruł. Ma prawo boleć jeszcze przez parę dni ![]() Poza tym mała dziś dostała potwornych odparzeń ![]() A teraz oglądam powtórkę dziennika z '84 roku w tvp historia, niezła polewka, oprócz wszechobecnej propagandy i zniekształconych informacji, to strój prezenterki masaaaaakra. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez szalony Buziaczek Czas edycji: 2011-12-13 o 22:42 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#970 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Wiesz co, cukrzyca powoduje znaczne osłabienie wzroku, więc i z kolorami problem może być ![]() Agu skacze obunóż od dość dawna, wrzesień jakoś? Hopa hopa robi, wielce z siebie zadowolona ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#971 |
Zadomowienie
|
Dzieki za gratki dla Gabi
![]() ![]() ![]() A liczyc pieknie mówi trzy ![]() ![]() ![]() Chyba znów wyjme nocnik ![]() ![]() a dzis rano, rozebrała sie , kucneła i mówi siiii siiiiii no i nasikała w pieluche ![]() ![]() Tą przedszkolanke - zniszczyłabym ![]() ![]() Rekawiczki lubimy , bez problemu . Darianna super fryzura a kolor rewelacja , ja bym zostawiła ten róż ![]() Bydgoś dzieciaki super ![]() wiem co bym chciała na gwiazdke - Bon na zakupy 1000zł w Mohito ![]() zakochałam sie w najnowszej kolekcji ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#972 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ten filmik jest pop prostu przerażający... Takie wiadomości tu ostatnio podajecie, że nie jestem w stanie nic innego pisac... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#973 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Tutaj tez byl przypadek, ze opiekunka przywiazala/przykleila dziecko w przedszkolu tasma do krzesla bo bylo wg niej. niegrzeczne. Sprawa byla glosna na caly kraj. Sad, zwolnienie z pracy...kara. Cytat:
Dziewczyny, ja nie mam sily sprzatac w domu. W jakims glebokim dole siedze. Glownie sprzatanie to pozbycie balaganu po mezu, ktory robi go notorycznie i wszedzie. Obecnie w przedpokoju leza 3 nierozpakowane sportowe torby i walizka (w niedziele wrocil z wyjazdu). W kazdym mozliwym kacie, krzesle leza jego ciuchy, gazety i jakies duperele. Juz brakuje miejsca ale ja tego sprzatac nie bede. Nie bedzie miejsca na choinke niedlugo.
![]() |
![]() |
#974 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Patrz niżej: (fotka z komóry, jakość do dupy) No właśnie to mnie dziwi, że ta matka się dała. A po coś tam wlazła? ![]() ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-12-14 o 11:51 Powód: byk |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#975 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#976 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przedwczoraj durna wieża tak mnie wkurzyła, że godzinę ryczałam. Chciałam Danielowi podłączyć świąteczną muzę w wykonaniu dzieci z Arki Noego, a cd nie działa. Dzwonię do małża, co zrobił, a on że nic... Po kwadransie mu się przypomniało, że coś powypinał, bo potrzebował naładować baterię do aparatu i akurat z tego kontaktu musiał skorzystać... ![]() ![]() I tak ciągle coś. Gdzie stoi tam jakieś gówno zostawi. Wszędzie ciuchy, jakieś baterie, kable, jakby ich dziesięciu było co najmniej. Dziecko mniej syfu robi... A jak szukam młotka durnego to nie ma, do warsztatu albo do piwnicy wyniósł. Ale cztery kartony badziewia stoją nad biurkiem komputerowym. ![]() Ja chyba powinnam sama mieszkać. Albo z babą jakaś. Bo chłopów nie ogarniam ostatnio... ![]() ---------- Dopisano o 11:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Cytat:
Ale jak zaczął skakać tak robi to ciągle. Ja nie wiem skąd on tyle siły ma. Mnie męczy samo patrzenie jak on tak skacze. ![]() A na materacu w sypialni robi takie coś, że ja padam. Nagle odrywa obie nogi, ale tak jakby mu je ktoś podciął, z wyskokiem w górę i wyrzuca je do przodu, padając na płasko na zadek. ![]() Super! Fajnie się macie z tym gadaniem, liczeniem i pokazywaniem. Gratki dla Ewci, bystra dziewczynka! ---------- Dopisano o 11:14 ---------- Poprzedni post napisano o 11:03 ---------- Cytat:
![]() Też ładnie. ![]() My też mieliśmy tak na drugie, przez jakiś czas. ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Już się budzę na macanie pampka. ![]() ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31042718] a Tymek przechodzi samego siebie w obmyślaniu "drabinek". dziś zrobił piramidke z trzech misek, które jeszcze moment wcześniej były perkusją. ![]() [/QUOTE] No niestety. Stajemy na wszystko. Na pudełko z klockami, na pociągi, auta, byle wyżej... Tylko czekam aż piętrowo zacznie układać. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#977 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31048439]jaki grizli...
![]() ![]() ![]() Kobitki - jak byście gdzieś po Deichmannie biegały kiedyś i widziałybyście takie kapcie... Please dajcie głos! To jedyne jakich Daniel nie zdejmuje! A w tych co mamy już robią się dziurki od spodu. ![]() ![]() Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-12-14 o 10:17 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#978 | |
Zakorzenienie
|
Hej,
Cytat:
Dziś w nocy maz postanowił nauczyc dziecko spania w lózeczku.Zawsze jest tak jak sie budzi około 3.00 to ja zabieram do nas.Dziś był placz przez 20 minut bo maz postanowił zostawic ja w łózeczku.Jak słyszałam to lkanie to poszłam tam i wzielam mała na rece.Cała sie trzęsła i ciągle lkała.Posiedziałam z nią w pokoju z nadzieja ze usnie włózeczku jak sie uspokoi ale nic z tego.Trafiła spowrotem do nas. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#979 |
Zadomowienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31044319]
ona, pani która ma w moim przedszkolu zajęcia z angielskiego, uczy także w szkole podstawowej. Mowił mi niedawno, w jak dużym szoku była, gdy niektóre dzieci jeszcze w 3 klasie ( ![]() niepojęte. [/QUOTE] Moja znajoma pracująca w szkole podstawowej we Wrocławiu (i ucząca dzieci mieszkające we Wrocławiu) zabrała dzieci na "wycieczkę" na wrocławski Rynek. Niektóre dzieci szeroko otwierały buzię ze zdziwienia, jaki to piękny Rynek jest we Wrocławiu ![]() [1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;31044319] Tymek nauczył się skakać jakis czas temu, dużo frajdy mu to sprawia. ![]() Moja córa nie umie jeszcze skakać, tzn. próbuje, ale nie za bardzo umie oderwać sie od podłogi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#980 |
Zakorzenienie
|
Moje wczorajsze dzieło...
![]() Się pochwalę. Tak dobry drożdżak to mi jeszcze nigdy nie wyszedł. Niebo w gębie. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#981 |
Rozeznanie
|
cześć
![]() jola u nas były podobne płacze i chodziło o to, że już koniec zabawy a on chciał jeszcze mimo, ze się potykał ze zmęczenia o własne nogi kumkura zdrówka dla Was i dużo siły dla Ciebie ![]() kropka słodko wygląda na tym zdjęciu ![]() ![]() dla Leny, Ewy i Gabi ![]() szalony ![]() mnie też denerwuje zostawianie rzeczy przez małża (chociaż nie jest z tym aż tak źle) ale ja nie czekam nie wiadomo ile jak nie chowa swoich klamotów. Ostatnio jak nazostawiał pełno rzeczy w salonie najpierw poprosiłam żeby schował, potem grzecznie przypomniałam, następnego dnia "nakazałam" a że rzeczy leżały dalej w tym samym miejscu to spakowałam do wora i wyniosłam na balkon ![]() ![]() Wiktor jeszcze nie umie skakać
![]() |
#982 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Własny pokój, komputer i spacer do sklepu, albo po centrum handlowym. Norma. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#983 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mój mąż na szczęście jest w miarę porządnicki, momentami bardziej niż ja ![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#984 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja na umyte od wewnątrz okna powiesiłam wyprane firanki i ... zdjęłam całkiem zasłony. Teraz mam echo w pokoju. ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#985 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wlazlam, troche posiedze i wyleze ![]() Moj maz tez specjalizuje sie w wylaczaniu roznych rzeczy, wlasnie tych ktorych bym potrzebowala, np. wyciagnal karte (z polska tv) z dekodera bo chcial cos sprawdzic i zabral ze soba niewiadomo dokad. Pozniej jeszcze pyskowal, ze zrobil to dla mnie, w celu ulepszenia ![]() Tez czasami czuje, ze sama moglabym zamieszkac albo niech mieszka ze mna tylko niech sie nie rusza, nic nie chce, niech siedzi ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() widac, ze dobry, na soczystego drozdzaka wyglada... ![]()
IF MOMMA AIN'T HAPPY AIN'T NOBODY HAPPY körö körö kirkkoon Edytowane przez araczki Czas edycji: 2011-12-14 o 11:04 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#986 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#987 | |||
Zakorzenienie
|
Ja też.
![]() ![]() ![]() Cieszę się. ![]() Cytat:
Będziesz go odkurzać? ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Zamyśliłam się i dałam za dużo mleka. ![]() A wg przepisu był za suchy, kruchy i sypki. ![]() ---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ---------- DHL, DPD, Poczta Polska? ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#988 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#989 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#990 |
Zadomowienie
|
Poczta Polska to bym chyba odebrała sucharek
![]() Ja tez ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:09.